|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
Cytat:
![]() Ale nic... damy radę na pewno! i nie będzie już tak samo, będzie lepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Wtajemniczenie
|
nattalli będzie dobrze
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1473 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale wydaje mi się że masz rację. Przecież w barach melcznych można za około 10 zł zjeść dwudaniowy obiad, który jest smaczny, a oni na pewno nieźle na tym zarabiają, więc musi to kosztować znacznie mniej.
![]() |
#1475 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
doskonale opisałas moje odczucia wieczorne. Czuję się ok i nagle dopada mnie wlasnie taka sama myśl. Chcialam dziecka, kocham je, chciałam zmian ale kurde jak wszystko się teraz zmieni, czy spodobają mi się te zmiany, jakie problemy staną na mojej drodze. I wtedy zmuszam się do myślenia głupia jesteś, dobrze wiesz że nigdy nie cofnęłabyś czasu. Poczatku są trudne ale nie jesteś sama masz męża itd itd i po chwili odchodzi to uczucie, co prawda wraca następnego dnia ale zrzucam to na hormony
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43815519]Witam Was dziewczynki!
Piszę rzadko, bo praca i zajęcia po pracy ale podczytuję Was regularnie. Amberella - patrzę na te zdjęcia i uważam że te śniadania i kolacje to jest po prostu skandal. Jak firma cateringowa może mieć czyste sumienie serwując ludziom coś takiego to jedzenia. Łyżka twarożku na kolację, zapewne najtańszego, to się w głowie nie mieści! Szynka śniadaniowa o kolorze bliżej niezidentyfikowanym, też wygląda na to że firma idzie po kosztach. To jest straszne i bardzo smutne. Zdaję sobie sprawę że szpital nie dostaje dużo pieniędzy na wyżywienie, ale serwowanie czegoś takiego na talerzyku z napisem "służba zdrowia" to jest po prostu kpina :/ O tym żeby pewnie dostać szczegółowy jadłospis (wraz ze składem - ciekawa jestem przede wszystkim tego "dżemu" i z czego on jest zrobiony) to pewnie nie ma mowy? Najgorsze że ludzie którzy leżą w szpitalach i nie mają rodziny która ich odwiedza są skazani albo tylko na takie jedzenie, albo na dokarmianie w stołówkach.[/QUOTE] hej ![]() ![]() ![]()
#1477 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43816052]\ No ciśnienie samo skacze jak czytam takie rzeczy. To jest szpital, ja rozumiem że nie SPA, ale kurcze powinno się dbać o zdrowie pacjentów, nie tylko poprzez leczenie ale i poprzez żywienie. Mix margarynowy? To jest zdrowe? Jak można tak żywić człowieka przez dłuższy czas? Kolejne wzmianki i wszędzie tak samo - królują jajka, mortadele i serdelki. A warzywa? Owoce? To jest straszne. Autentycznie mnie to przeraża. Mój mąż będzie musiał mi codziennie przywozić świeże jedzenie.[/QUOTE] Powiem tak: pomedzy jedną a drugą wizytą u gin (5tyg) przybyło mi 0,9kg. Myślę, że głównie dzięki diecie szpitalnej. Co do warzyw i owoców: owoców niet, no chyba, że ćwiartka pomidora raz na dwa tyg liczy się jako owoc :P Z warzyw czasem dawali łyżkę (!) surówki. Autentycznie, łyżkę. Bez dokarmiania nie idzie.
![]() |
#1478 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że jednak trafisz na ludzi z sercem, którzy zaopiekują się i Tobą i maleństwem. Starałam się bardzo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Szlafroczek kupiłam specjalnie do szpitala, taki cienki z bawełny. W misiowym byłoby za gorąco, zarówno na oddziale jak i w domu przy noworodku. Nie był najtańszy, ale kupiłam ten http://allegro.pl/bawelna-delikatny-...617235911.html [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43815519]Amberella - patrzę na te zdjęcia i uważam że te śniadania i kolacje to jest po prostu skandal. Jak firma cateringowa może mieć czyste sumienie serwując ludziom coś takiego to jedzenia. Łyżka twarożku na kolację, zapewne najtańszego, to się w głowie nie mieści! Szynka śniadaniowa o kolorze bliżej niezidentyfikowanym, też wygląda na to że firma idzie po kosztach. To jest straszne i bardzo smutne. Zdaję sobie sprawę że szpital nie dostaje dużo pieniędzy na wyżywienie, ale serwowanie czegoś takiego na talerzyku z napisem "służba zdrowia" to jest po prostu kpina :/ O tym żeby pewnie dostać szczegółowy jadłospis (wraz ze składem - ciekawa jestem przede wszystkim tego "dżemu" i z czego on jest zrobiony) to pewnie nie ma mowy? Najgorsze że ludzie którzy leżą w szpitalach i nie mają rodziny która ich odwiedza są skazani albo tylko na takie jedzenie, albo na dokarmianie w stołówkach.[/QUOTE] Tak, to skandal, ale i rzeczywistość wielu polskich szpitali, na którą pacjent, ani zwykły, szary personel nie ma wpływu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mówiłam o tym lekarce, bo się bałam że go zgniatam, ale zbagatelizowała to, że się musi ruszać, więc staram się znaleźć taką pozycję, żeby wierzgał jak najmniej ![]() a ja zuważyłam wczoraj, że mój pępek niby nie wystaje, ale z każdym dniem jest coraz płytszy... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a u nas? trzeba o wszystko dbać, pilnować co od kogo i jeszcze na dodatek nie dostajesz wszystkiego od razu, tylko często masz "obiecane". i to nie kurier, żeby monitorować kiedy przesyłka. i mimo że mielibyśmy gdzie trzymać dla drugiego już nic nie zostanie. najbardziej mnie męczy sprawa ubranek, tłumaczyłam to ostatnio mężowi. bo co z tego, że wiem, że ktoś tam już coś dla mnie szykuje? może się okazać, że spora część z tego będzie na duży zapas "bo dorośnie" (koleżanka-mama dwulatki dostaje już ubranka do szkoły) na dodatek z tych nielicznych, które już dostałam zauważyłam, że zdecydowana większość to kaftaniki i bluzeczki. i rozmiar 56. a przecież nie mogę czekać z ubieraniem dziecka do ostatniej chwili, to wszystko trzeba przeprać, poprasować, poukładać w ogóle... a znów z drugiej strony jak wszystko pokupuję to potem w sumie aż byłam zdziwiona jak wczoraj mama i ciotka mi entuzjastycznie grzebały w koszach z dziecięcymi ubraniami (choć też gdybym przy tym nie była, miałabym z 10 bluzeczek i jakiegoś jednego pajaca na rozmiar 74 ![]() przepraszam, że marudzę (coś dziś dołujący dzień) bo to jest wygoda, ale ja jestem człowiek lista i chciałabym mieć wszystko już naszykowane wcześniej a tu ciągle tyle niewiadomych Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1480 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia co ze mną w szpitalu będą robić, zezwalam na wszystko żeby tylko z małą było ok. Liczę na to że usłyszę: kobieto co ten lekarz Cię tak nastraszył jak tu nic nie ma. To jest bardzo optymistyczna i potrzebna diagnoza dla mnie w tej chwili
![]() |
#1481 |
Wtajemniczenie
|
Co do dostawania rzeczy dla dziecka, to ja póki co widzę to tak. Oczywiście jak spotykam swoje koleżanki czy sąsiadki, które mają małe dzieci, to cały czas mówią, "a ja mam do oddania to, a ja tamto i worek ciuszków do tego" ale póki co nic jeszcze nie dostałam, więc stwierdziliśmy z mężem, że nie będziemy na nikogo liczyć, tylko sami wszystko ogarniemy. Moja mama praktycznie co tydzień coś tam kupuje bo lata po lumpeksach, kupiła też dwa kocyki w Auchan.
Najlepsze jest to, że po córce siostry męża mieliśmy dostać "wszystko", a kocyków nie kupujcie, rożków nie kupujcie, bo wszystko jest. Ale coś się siostra męża nie kwapiła, żeby nam cokolwiek dać, powiedziała, że po nowym roku się ogarnie. Kurde, po nowym roku, ja muszę wiedzieć wcześniej co mam, a co jeszcze muszę dokupić. Ale wczoraj okazało się, czemu się tak ociągała. Teściowa do nas zadzwoniła, że siostra męża była w ciąży i poroniła i jest w szpitalu.
![]() |
#1482 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry, dopiero Was nadrobiłam a to tylko pół wczorajszego dnia mnie nie było
![]() Cytat:
Nie ma co się zastanawiać, jakby nie było - będzie dobrze ![]() Sweet piękne zdjęcia, bardzo fajna sesja. iwantyou - bardzo się cieszę, że Dominik tak dobrze sobie radzi Katarzyniak - gratulacje za stypendium ![]() Ambrella - relacja pierwsza klasa ![]() Powiem Wam, że wczoraj dostałam takich bólów brzucha, że myślałam, że zejdę, a najgorsze jest to, że przez własną głupotę. ![]() ![]() ![]() Czekałam na męża i byłam trochę głodna, więc zjadłam prawie kg. mandarynek, potem stwierdziłam , że coś jeszcze bym zjadła, więc przegryzłam czterema ogórkami kiszonymi, pojechaliśmy do marketów i tam zjedliśmy po hamburgerze. Jak wróciłam do domu, to myślałam, że mi jelita na druga stronę przewróci, masakra ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Aaaa i jeszcze odnośnie lewatywy i wenflonu. wiem, że to mało przyjemne, ale powiem Wam, że ja swego czasu bardzo długo leżałam w szpitalu, przez problemy z jelitami właśnie, dwie operacje itd. i po tym miałam robiona lewatywę codziennie, nieraz nawet dwa razy dziennie, żeby pobudzić jelita do pracy i nie jest to takie straszne, naprawdę da się przeżyć, wenflon bardzo często też miałam zmieniany, bo mi żyły pękały i też dałam radę, więc spokojnie, nie będzie tak źle... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale np. w szpitalu w którym chciałam rodzić (ale mi go zamknęli) szpital nie miał kasy na jedzenie i były tylko śniadania i zupy ale za to mieli umowę z jakąś knajpką i za 10 zł można było zamówić do szpitalnego pokoju schabowego z ziemniakami i surówką czy inne drugie danie. a jak się decydowało na karnet 7 obiadów (bo wiesz że będziesz przynajmniej tydzień leżeć) to wychodziło jakoś po 7 czy 8 zł właśnie. a żarełko bardzo dobre dowozili i porcje na zdrowego chłopa ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1484 | ||
Wtajemniczenie
|
Słodkie mamusie: Nie polecam Almette na sniadanie - wynik po 2 kanapkach 144
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Postaraj się (choć zdaję sobie sprawę, że to trudne) nie stresować, żeby maleńka nie odczuwała dodatkowo negatywnych emocji. Trzymamy kciuki! ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() |
#1485 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No i cieszę się bardzo, że Alusiowi lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() O taaak, czysty surrealizm ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do fantów to ja się nie pierdziole i jak ktoś mi obiecywał to ostatnio dzwoniłam do ludzi i pytałam czy te ich obiecanki nadal aktualne a jak tak to na kiedy rzeczy dostanę bo chce mieć już ogarnięte co i jak. ale ja to zawsze tak prosto z mostu walę ... ![]() Cytat:
![]() |
#1487 |
Zadomowienie
|
A tak mi się jeszcze nasunęło odnośnie jedzenia szpitalnego, że najbardziej to mi szkoda tych ludzi, co są samotni, lub mają daleko rodzinę i nie ma kto im codziennie dowieźć czegoś do jedzenia i cały pobyt w szpitalu musza przetrzymać na tym co dostaną na miejscu. Nie chodzi mi o porodówkę, ale o inne oddziały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie jestem z niego zadowolona. Strasznie niewygodnie mi się z nim śpi (próbowałam kilka ułożeń poduszki). Kręgosłup boli jak bolał, kolana bolą bardziej niż bolały. Mam tylko nadzieję, że sprawdzi się do karmienia. Z tym szpitalnym jedzeniem to chyba tylko ja bym była zadowolona z takiej ilości jakbym jadła masło/margarynę czy twaróg ![]() Jak leżałam w szpitalu w sierpniu i dostawałam 3 kromki chleba to zawsze zostawiałam jedną, bo już nie byłam jej w stanie w siebie wdusić. Pasztet zjadałam w połowie. Obiady też nie całe dawałam radę zjeść. U mnie większym problemem niż ilość będzie to co podają. Nie jadam nabiału (oprócz sera żółtego i jajek), z wędliną też mam problem bo jadam tylko jeden rodzaj już od wielu lat - innej nie tknę, surówek też nie jadam. Także pewnie będę się żywiła tylko tym co mi małż doniesie.
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1490 |
Zadomowienie
|
A z moim brzuchem już dzisiaj lepiej, trochę mam jelita obolałe, ale ogólnie już ok.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
Le La--- no niezła mieszanka
![]() ![]()
#1492 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-11-21 o 11:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiecie co jest przykre. Że jak jednego dnia miała być kontrol do oceny "rodzić po ludzku" to na obiad były ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka i surówka z marchewki. Nagle dało się przygotować dobry obiad. szczęki nam opadły na widok talerzy z czymś normalnym. Ja na położniczym dostałam też m.in zupe fasolową i ziemniaki z wątróbką gdzie wątróbki było niewiele za to były ogromne ilosci smażonej cebuli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]() Dwie średnie,jedną dla mnie,drugą dla dziecka. Tak zrobiłam przy Eryku i się sprawdziło. Cytat:
Też radziłabym lżejszy szlafrok,bo będzie ci za gorąco. Cytat:
![]() Dobrze,że opieka była w porządku. A jedzenie rzeczywiście tragedia ![]() Przy Eryku też nic nie dostaliśmy od nikogo,wszystko musieliśmy sami kupić.
![]() |
#1500 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.