Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 09:12   #1471
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a my jeszcze nie mamy becikowego :/ a skladane jakoś w przed połową października :/ czy to aż tak długo trwa? chyba trzeba będzie się tam przejść zapytać.
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie są fajne internetowe sklepy z ubrankami dzieciecymi? w miere tenie?

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

też składałam w tym czasie i nadal nie ma kasy :/
U mnie w mieście jest tak, że nie dzwonią z informacją - "bo jest ochrona danych osobowych a poza tym to w moim interesie więc mam przyjść osobiście"
No ale mi babiszony nie dały formularzu żebym wpisała numer konta do przelewu, musiałam odebrać w kasie. W takim wypadku u mnie trzeba samemu chodzić, odstać w kolejce i pytać "czy to już?"
Stary 2013-11-27, 09:16   #1472
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
zaj.biste i prawdziwe

misia i.motyl
co.do niespania w lozeczku to jak dla mnoe chodzi o temperature szczegolnie nad ranem gdzie napewno w mieszkaniu robi sie ze stopien mniej
ja odkad macka przykrywam drugim.kocykiem.to.mi przestal kwekac
a jak spi ze mna to wiadomo ze.przytulony plus ciepla koldra

zreszta mi czasem.jest zimno
dzis tz o 6wybyl z domu wiec wzielam sobie Maciusia pod koldre i zadzwonilam do tz z reklamacja ze nasze.dziecko ma za mala powierzchnie.ciala i mnie nie grzeje

ale maciusiowi napewno bylo.cieplo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:22   #1473
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Hejooo.Tusia nakarmiona, teraz śpi na brzuszku a ja mam czas dla siebie. Słońce świeci, drogi i chodniki czarne, tylko na poboczach trochę śniegu.Więc chyba można iść na spacer

ty to powiedziałaś

fioletows bluza z motylki to mój faworyt

Jak do tego dojdziesz to się podziel\

Moja w nocy ładnie śpi w łóżeczku,ale czasem nad ranem jak zaczyna stękać,a wiem,że nie jest głodna i nie ma mokro to ją biorę do łóżka jak mojego męża nie ma.Wtedy łatwiej mi dospać A ona jest zadowolona i też przestaje kwękać.

Baaaardzo słusznie
Wczoraj moja koleżanka powiedziała mi,że nasza wspólna koleżanka ( w sumie moja najlepsza) podczas ich rozmowy telefonicznej skwitowała mnie z wyrzutem tak "A A. to niech się dzieckiem zajmuje".
Owa opowiadająca o tym koleżanka była oburzona, a ja jej powiedziałam,że luuuuuzzzzziiiik każdy może mieć gorszy dzień i nie będę się za coś takiego obrażać bo szkoda czasu
Ogólnie tę samą metodę stosuję co do każdej poszczególnej jednostki, przez co żyje mi się dobrze i bezkonfliktowo.

Tuśka ma tak od 2 tygodni, ślina+piąchy,ale nie zauważyłam jeszcze nic białego. To chyba za wcześnie?
No właśnie nie mam pojęcia. Czytałam, że już od 2 miesiąca może zacząć się dziać, ale bardzo rzadko ostatecznie w 3 coś wybija. Julek ma 11,5 tygodnia.

Jezu, żeby tylko spał w nocy...

Mnie bardzo zależy żeby nauczyć spać w łóżeczku. Ale ostatnio jak nie działa usypianie przez godzinę-półtorej, to biorę do siebie, bo już siły nie mam
Stary 2013-11-27, 09:27   #1474
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

u nas noc w miarę spokojna, ale oczywiście moja mała Przylepka nie opuszcza moich rąk od rana i jak tu zjeść śniadanie

trądzik (chyba) atakuje coraz większą część twarzy mojego synka naprawdę strasznie agresywne te krostki i suche placki, ciekawe co mi położna jutro powie.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Byłyśmy dziś na szczepieniu 6w1+rota, bałam się, że nie będzie mogła, ale jest w porządku. Ja jestem bardzo przeziębiona. Emilka już waży 4900g

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hej

byliśmy dzisiaj na kontroli u chirurga i jednak Hubert ma przepukline pępkowa, jest juz zaplastrowany, plasterek zdejmujemy 6 grudnia i 10 grudnia do kontroli... mały jest mega marudny, pręży się i wygina, ale musimy jakoś przetrwać...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jakie macie śpiworki do wózka? Matal chyba kiedyś wstawiała
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
oo dzięki, chociaż nie ja pytałam ale ostatnio też się nad tym zastanawiam

ja znalazłam coś takiego jeszcze i nad nim dumam:
http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...707898187.html

Cytat:
Ja będę miała śpiworek z mojego wózka.
motylku ty masz Tako acustic jesli dobrze pamiętam, tak?
i dostałaś w zestawie taki spiworek?
http://www.ewozki.eu/pl/p/4w1-Spiwor...KOMBI-Tako/199
my niestety nie mamy śpiworka w zestawie i szukam czegoś na zimę.
Tylko trochę drogie to

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
wiesz każdy robi wg siebie ale to nie znaczy że nie dba
ja też sobie ciągle mówiłam że nie będe dziecka przegrzewać itd itp... a w praktyce jest całkiem inaczej
Igor ma zawsze ubrane np body z długim rękawem spodenki i skarpetki... i do tego go zawsze przykrywam kocem, wcześniej wydawało mi się to bez sensu bo przecież ja chodzę w krótkim rękawie więc nie może mu być zimno, ale na logike dziecko cały czas leży rusza jedynie nóżkami i rączkami... ja jak się kłade do łóżka to mimo krótkiego rękawka też przykrywam się czymś, inna sprawa że Igor w 80% czasu ma zimne rączki... no i jest chyba mega ciepłolubny bo jak go położe i przykryje kocykiem to śpi niespokojnie wierci się, kiedyś moja mama podeszła i przykryła go na ten kocyk jeszcze kocykiem minky dziecko zasnęło mega twardym snem i nawet nie drgnęło przez 3h
no więc moje dziecko jest chyba zmarzluchem
mój natomiast (wprzeciwieństwie do mamusi) jest chyba zimnolubny. Zauważyłam że jak go ubiorę tak jak siebie, to jest niespokojny i marudny

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Ten Nutra AA też go uczylil. Jest jeszcze gorzej niż było. Jeszcze bardziej rzadkie kupki, całe morze śluzu, baki, wymioty i intensywne kolki ZNÓW.

Po raz trzeci przechodzimy to samo i mam już ochotę wyskoczyć z okna...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a ja ze swoja deprecha nie poszlam wczoraj na silownie tylko obzarlam sie ciastem marchewkowym
wlasnie zjadlam ostatni kawalek z kawa i nie bede juz grzeszyc wiecej

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

a dzieliłaś się juz przepisem na ciasto??
bo narobiłaś mi ochoty

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:34   #1475
Cierpliwosc
Zadomowienie

Ja po prośbie (czyli w zasadzie jak zawsze )
za 2 godziny mam egzamin na prawko i proszę Was baaardzo o kciuki
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:37   #1476
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
kciuki będą
tylko daj znac jak ci poszlo

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:40   #1477
marysia_258
Zadomowienie

Umowilam sie na sesje fotograficzna
Tylko maly minus jest taki ze dopiero na 21 lutego
Ale za to Bartoszek urosnie i bedzie slodziak
Juz/ nie moge sie doczekac,az mi sie humor troszke poprawil

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 09:48   #1478
kaska87
Zakorzenienie

hejo

Angel mój ma to samo z tym gryzieniem i ślinką- kupiłam mu gryzak nawet

dziecko mi zasnęło na rękach- on jest większym śpiochem ode mnie... zdetronizował mnie

Bajka ta bluza gruba super ja lepiej nie przeglądam neta bo też nakupię, a święta idą i prezenty trzeba kupić

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Miki właśnie dostał becikowe 2 tygodnie czekaliśmy od złożenia

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:49   #1479
inwersja
dryfuję słowami

znów obudzil go atak kolki, mimo,ze ciagle bierze Bobotic. eh, pewno go boli tak jak mnie od tych kamieni.
chodzilam z nim,dalam przeciwbólowe krople, w koncu usnął na mnie.
polozylam do lozeczka rozgrzana poduszke wiśniową i na niej śpij moj biedny Krolewicz na pestkach wisni

Boże, co ze mnie za matka, że nie potrafie pomoc wlasnemu dziecku
on juz spi, a ja wyje dalej...
Stary 2013-11-27, 09:59   #1480
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
zaj.biste i prawdziwe

misia i.motyl
co.do niespania w lozeczku to jak dla mnoe chodzi o temperature szczegolnie nad ranem gdzie napewno w mieszkaniu robi sie ze stopien mniej

dzis tz o 6wybyl z domu wiec wzielam sobie Maciusia pod koldre i zadzwonilam do tz z reklamacja ze nasze.dziecko ma za mala powierzchnie.ciala i mnie nie grzeje

Ooo mówisz?
Natalka ogólnie śpi w śpiworku,ale takim na szelkach, nie ma rąk zakrytych (tego nie lubi bardzo).Wieczorem przeważnie mamy 20-21 stopni w sypialni.Jeśli ma chłodniejszy karczek to przykrywam ją cienkim kocykiem,oczywiście rąk nie zakrywam,bo nie lubi. To przykrywać grubszym nad ranem, albo drugim?

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No właśnie nie mam pojęcia. Czytałam, że już od 2 miesiąca może zacząć się dziać, ale bardzo rzadko ostatecznie w 3 coś wybija. Julek ma 11,5 tygodnia.

Jezu, żeby tylko spał w nocy...

Mnie bardzo zależy żeby nauczyć spać w łóżeczku. Ale ostatnio jak nie działa usypianie przez godzinę-półtorej, to biorę do siebie, bo już siły nie mam
koleżanka z Wizażu pisała mi,że u wielu dziewczyn z jej wątku na dzieciaki działają metody Tracy Hogg.Te,które wcześniej nie umiały spać same potem pięknie uczą się spania samodzielnie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

u nas noc w miarę spokojna, ale oczywiście moja mała Przylepka nie opuszcza moich rąk od rana i jak tu zjeść śniadanie

trądzik (chyba) atakuje coraz większą część twarzy mojego synka naprawdę strasznie agresywne te krostki i suche placki, ciekawe co mi położna jutro powie.

oo dzięki, chociaż nie ja pytałam ale ostatnio też się nad tym zastanawiam

ja znalazłam coś takiego jeszcze i nad nim dumam:
http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...707898187.html

motylku ty masz Tako acustic jesli dobrze pamiętam, tak?
i dostałaś w zestawie taki spiworek?
http://www.ewozki.eu/pl/p/4w1-Spiwor...KOMBI-Tako/199
my niestety nie mamy śpiworka w zestawie i szukam czegoś na zimę.
Tylko trochę drogie to

mój natomiast (wprzeciwieństwie do mamusi) jest chyba zimnolubny. Zauważyłam że jak go ubiorę tak jak siebie, to jest niespokojny i marudny

a dzieliłaś się juz przepisem na ciasto??
bo narobiłaś mi ochoty
Tak,mam Tako Acoustic. Ogólnie ta firma do żadnego wózka nie daje w standardzie śpiworka, zawsze jest do dokupienia (my kupowaliśmy u autoryzowanych przedstawicieli i tak nam mówili,ale też w każdym sklepie co pytaliśmy tak mówili). Nie wiem nawet jak ten śpiworek wygląda bo nie było go na stanie aż do listopada, dopiero teraz producent doszył, a na szare to czekałam w ogóle najdłużej). Kosztują 140 zł.

W ogóle to mam rozkminę. Jest -4 stopnie,ale ładne słoneczko. Gdybym miała śpiworek to na pewno wzięłabym Tusię na spacer. A tak to mam tylko kocyki i taki rożek cieplejszy, w którego zawsze ją owijałam.No i kombinezon cieplejszy. Wystarczy to?
A w ogóle w co ubieracie dzieci na zimno jak macie śpiworek?Bo śpiworek+ kombinezon ciepły to może za dużo?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Umowilam sie na sesje fotograficzna
Tylko maly minus jest taki ze dopiero na 21 lutego
Ale za to Bartoszek urosnie i bedzie slodziak
Juz/ nie moge sie doczekac,az mi sie humor troszke poprawil

Super. Też bym z chęcią znowu zrobiła jakąś sesję

Cytat:
hejo

Angel mój ma to samo z tym gryzieniem i ślinką- kupiłam mu gryzak nawet

dziecko mi zasnęło na rękach- on jest większym śpiochem ode mnie... zdetronizował mnie

Bajka ta bluza gruba super ja lepiej nie przeglądam neta bo też nakupię, a święta idą i prezenty trzeba kupić

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Miki właśnie dostał becikowe 2 tygodnie czekaliśmy od złożenia
Ooo zazdroszczę Mój mąż przed sezonem nie ma teraz czasu załatwić dokumentów, ale z pewnością początkiem przyszłego roku się za to zabierzemy. U nas przed świętami zawsze gorący okres

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

hahah super ten demot o ciąży, padłam!!!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:59   #1481
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wiecie, czytam tak o tym wszystkim i się trochę martwię. Albo nie umiem dbać o moje dziecko albo nie wiem. Nie robiłam żadnego usg bioderek, ważony jest tylko raz w miesiącu jak są szczepienia, nie waże go w domu bo nie mam wagi dla niemowląt, nie używam kołderek ani śpiworków na spacery tylko sam kocyk, we wrześniu gdy nie było wiatru na dworze był bez czapki, w domu ma czasem tylko body z długim i skarpetki bo mamy zawsze koło 22stopni. Zawsze myślałam że jestem przewrażliwiona na punkcie mojego synka ale porównując się do was to ja chyba o niego nie dbam. Mimo iż do tej pory nawet kataru nie miał (dzięki Bogu). Ech nie wiem

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
Spoko, ja też nie waże bo nie mam na czym.Moja waga jest tylko taka mechaniczna i nie pokaże mi co do grama.A co do ubiernia to zależy od dziecka i od tego jak jest ciepło.Są zmarzluchy i są zimnolubne
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 10:00   #1482
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo zazdroszczę Mój mąż przed sezonem nie ma teraz czasu załatwić dokumentów, ale z pewnością początkiem przyszłego roku się za to zabierzemy. U nas przed świętami zawsze gorący okres
co mi z tego, Miki mi nie chce ani złotówki odpalić z tej kasy

My teraz ubieramy kombinezon ten z h&m, na to kocyk ten w groszki z biedry

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:04   #1483
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
też bym sobie z chęcią strzeliła piwko gdyby tylko moje dziecię chciało pić z butelki
Ja też,ale kto sie zajmie dziećmi jak bede pijana...Musze sie z tż dogadać co do świąt, jednego dnia pije on, drugiego ja.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
w domu tam.jest 17stopni i troche martwie sie o mlodego
ubiore go cieplej ale nie wiem czy pare godzin w takiej temperaturze bedzie ok

.
Wytrzyma, ale martwiłabym sie o przewijanie...

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:

Tuśka ma tak od 2 tygodni, ślina+piąchy,ale nie zauważyłam jeszcze nic białego. To chyba za wcześnie?
No Janek też tak ma i nie wiem o co chodzi, też mi sie wydaje za wcześnie na zeby
Stary 2013-11-27, 10:43   #1484
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
kończę piwo z sokiem i chyba mi się kręci w głowie

normalnie jakbym o mojej czytała miałam identyczną sytuację.
Ola tak ma, że otworzy oczka ale nie kuma za bardzo co się dzieje oczywiście jeśli nikt na to nie zwróci uwagi i po prostu za chwilkę śpi dalej, natomiast jak ktoś do niej zacznie gadać, tak jak wtedy moja T. to popatrzyła popatrzyła i zaraz wrzask, no bo kto lubi jak się go budzi, bądź od razu po przebudzeniu takie jakies wrzaski piski itd.... no nie mądrzy ludzie.
Moja jeszcze wiesz, obudziła i sobie poszła, a ja wk.... lekko bo usypiałam bardzo długo i odetchnęłam że mam chwilę dla siebie, znów musiałam robić to samo i zeszło ponad godzinę :/

ejjj każda mama wie najlepiej co jest dziecku i jak się nim zajmować spokojnie, robisz wszystko ok
ja ważyłam Olę profesjonalnie ostatnio równe 6 tyg temu na szczepieniu, i dopiero jutro zważę znów. Pediatrę Ola widziała raz - właśnie na tym szczepieniu pierwszym, jutro będzie drugi raz
tylko jak położna przychodziła przez cały połóg to ważyła Olę, bo sprawdzałą czy dobrze przybiera na moim kp.
Teraz jak daję więcej mm, to widzę ile je, tak jak należy, więc się nie martwię, gorzej jakby mi nie chciała jeść to pewnie bym ważyła, sprawdzała. ale jak jest ok to ok
nic sie nie martw
To widze ze nie jestem sama. Jak tak dalej bedzie to kluczw drzwi i mam ja w :dupa:

Cytat:
a my jeszcze nie mamy becikowego :/ a skladane jakoś w przed połową października :/ czy to aż tak długo trwa? chyba trzeba będzie się tam przejść zapytać.
Ja skladalam dokumenty w zeszlym tygodniu i wczoraj przyszla juz decyzja. Maja nam wyplacic do 30 grudnia. Jesli zlozylabym przed 10 listopada to dostalibysmy kase jeszcze w listopadzie
Stary 2013-11-27, 11:00   #1485
MsLullaby
Zakorzenienie

TZ ma dzis wolne i tak mi pomaga zeee.. w nocy nie wstal do malego ani razu "bo zmeczony". Ja tez jestem zmeczona. Teraz chcial go uspac a ten ciagle placze wiec musialam przejac stery i usypia. Poza tym w domu u nas wszyscy chorzy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:00   #1486
t_89
Zakorzenienie

Hej, a ja bylam z mala w przychodni ma na brzuchu i buzi takie czerwone plamki;/ w przychodni mowia ze to wirusowe. Myslalam, ze moze uczulenie ale ona mowila ze nie na pewno nie. Dala mi tylko krople bo moze ja swedziec i stwierdzila, ze to 3 dniowka mogla byc. Ja nie mam pojecia co to jest ;/

Moja mala tez sie slini i pcha rece i gryzaki do buzi ma 3 miesiace moze juz zeby beda szyly ...
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:04   #1487
butterfly20
Zakorzenienie

Ach no fajnie, zapomniałam,że jeszcze nie mam żadnej grubej czapki. Te co mam od koleżanki to za wielkie jeszcze na Tuśkę. W piątek idziemy z Mamą na shopping dla Tuśki to muszę jakąś kupić, widziałam ładne w H&M lub C&A.

W ogóle to się nie wyspałam...nie przez moje dziecko. O 1 w nocy obudziło mnie takie szuranie. Bez kitu, coś nam biegało po dachu i po strychu, tuż nad głowami. Podejrzewam,że to kuny ale i tak creepy uczucie...

Stary 2013-11-27, 11:09   #1488
t_89
Zakorzenienie

fajne ubranka tylko tak na 6 miesiecy sa w pepco. Sliczne bluzeczki po 10 zl dresiki itp
Stary 2013-11-27, 11:10   #1489
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
TZ ma dzis wolne i tak mi pomaga zeee.. w nocy nie wstal do malego ani razu "bo zmeczony". Ja tez jestem zmeczona. Teraz chcial go uspac a ten ciagle placze wiec musialam przejac stery i usypia. Poza tym w domu u nas wszyscy chorzy

Taaa super są z tym ich zmęczeniem...tylko niech wezmą pod uwagę,że oni wykonują pracę przez np.8 godzin dziennie. A my?24 godz. na dobę. I to jest dopiero męczące, bo to nieustanna odpowiedzialność.

Mój mąż na szczęście chętnie pomaga przy małej, w nocy wstaje przewijać, ale i tak on może spać jak zabity, a to ja w nocy budzę się na każde jej stęknięcie i to ja budzę go na przewijanie, bo on nie słyszy. Więc najlepszy dowód na to,że jednak odpoczywa psychicznie, a ja nie.
Tylko ja uważam,że to jest ok bo ona musi być wypoczęty, bo dużo jeździ samochodem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 11:13   #1490
Madzia000
Zadomowienie

Orany tak piszecie o tych tv i sie zmartwilam widzialam ze Jasiek sie strasznie interesuje tv i celowo mu go pokazywalam myslalam ze go tym stymuluje.... ;( przyklad jak czlowiek chce dobrze a wychodzi naodwrot

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:16   #1491
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Orany tak piszecie o tych tv i sie zmartwilam widzialam ze Jasiek sie strasznie interesuje tv i celowo mu go pokazywalam myslalam ze go tym stymuluje.... ;( przyklad jak czlowiek chce dobrze a wychodzi naodwrot

a o co chodzi z tv bo moja mala tez jest zainteresowana tv;/
Stary 2013-11-27, 11:16   #1492
MsLullaby
Zakorzenienie

Z tym pchaniem raczek do buzi to watpie ze zabkowanie tak wczesnie... Niemowleta w ten sposob poznaja swiat, a ze raczki sa najblizej to je najczesciej pchaja do buzi, szczegolnie ze jeszcze nie z bardzo chwytaja przedmioty. W ten sposob badaja otoczenie Moje dziecko tez tak pcha, wpierw sie bacznie przyglada i bum do buzi. A biale kropki na dziaslach to moze byc tez plesniawka. Zobaczycie jak juz beda maluchy sprawnie chwytac przedmioty, wszystko bedzie sprawdzane buzia

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:19   #1493
bajka1807
Zakorzenienie

Trzydniowce towarzyszy wysoka goraczka wiec to chyba nie to.

Co do mezowego zmeczenia, stala gadka ale i tak nie ma zmiluj tzn mój to mi gada w innych sytuacjach. Do mlodej wstaje bez problemu jesli sie budzi z tym ze tez nie slyszy a my matki slyszymy bo ciagle na czuwaniu chociaz moj organizm przystopowal bo np budze sie rano a tu Blanka ze mna spi a nie mam pojecia kiedy przychodzi najlepsze jak pytam co tu robi a ona mi na to ze u siebie spala juz wystarczajaco dlugo

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:20   #1494
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się
Mój Julek już czwarty dzień jest nie do wytrzymania Wiedzę, że coś go wyraźnie męczy, ale nie wiem, co i jak mu pomóc
Dlatego proszę o 15 o kciuki, bo idziemy do tej pani profesor od brzuszka i laktozy Pokładam w niej wielkie nadzieje, bo nie chcę, by moje dziecko cierpiało
Poza tym jeśli mi pozwoli kontynuować KP to muszę skontaktować się moją położną, bo każde karmienie zamienia się w koszmar. Julek po kilku minutach robi awanturę, nie chce ssać, bo albo już nic w tych cycach nie ma albo leci wolno a on nie chce się wysilić. Po chwili znów wydaje się głodny Nie chcę podawać za każdym razem mm, bo to prowadzi do zakończenia KP. Nie wiem, co mam robić. Tak pięknie przybierał na wadze, dlatego boję się, żeby to się nie zmieniło.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Ten Nutra AA też go uczylil. Jest jeszcze gorzej niż było. Jeszcze bardziej rzadkie kupki, całe morze śluzu, baki, wymioty i intensywne kolki ZNÓW.

Po raz trzeci przechodzimy to samo i mam już ochotę wyskoczyć z okna...

Współczuję mocno

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że on lepiej śpi, jak śpi z nami niż w łóżeczku, muszę jeszcze sprawdzić dlaczego.
Ależ oczywiście, że tak U nas jest to samo Z mamunią w łóżeczku super spanko jest. Boję się tylko o jego kręgosłupik, bo jednak jego łóżko jest dla niemowląt, a moje nie.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam czy mój mały nie ma już jakichś zębowych akcji. Ślini się mocno od jakichś 3 tygodni, ale teraz zaczął gryźć całą piąstkę wetkniętą do buzi i bywa podejrzanie płaczliwy jak na niego. Jak zajrzałam do buźki to widzę na dole po lewej stronie taki malutki (jak pół łebka od szpilki) biały ślad. Może to ząbek a może nierówność na dziąsełku, nie jestem pewna.
Pewna jestem za to, że za moment zwariuję. Co za kolejna okropna noc za nami...
U nas to samo Może piąstek aż tak mocno nie pcha, ale ślini się niesamowicie. Wczoraj jak płakał zauważyłam na dziąsełku na górze taką białą plamkę To chyba nie pleśniawka, bo jak dotknęłam palcem to nie zareagował

Cytat:
zaj.biste i prawdziwe

misia i.motyl

Śpicie przytuleni? A nie boisz się, że zgnieciesz np. rączkę?
U nas jest tak, że Julek obok mnie na swojej podusi i pod swoim kocykiem. Też bym chciała się przytulać, ale w nocy się boję, co najwyżej jak jest już widno.

Cytat:
koleżanka z Wizażu pisała mi,że u wielu dziewczyn z jej wątku na dzieciaki działają metody Tracy Hogg.Te,które wcześniej nie umiały spać same potem pięknie uczą się spania samodzielnie
A jakie to metody?

Cytat:
My teraz ubieramy kombinezon ten z h&m, na to kocyk ten w groszki z biedry
My już w zimowy z 5 10 15, bo teraz udało mi się kupić taki jak wcześniej chciałam w rozm. 62, używany Granatowy wielgachny 68 czeka na swoją kolej

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:22   #1495
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że już jesteś po zdanym egzaminie, a jak nie to trzymam kciuki
Stary 2013-11-27, 11:27   #1496
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Chce umyć okna i nie wiem co zrobić w tym czasie z dziećmi...
Stary 2013-11-27, 11:27   #1497
bajka1807
Zakorzenienie

Madziuchna trzyman kciuki!
Amelka juz co raz mniej steka z powodu brzuszka. Kupki juz zdecydowanie lepsze mimo ze nadal zielonkawe ale przynajmniej papkowate a nie rzadkie i ciemno zielone. Baki tez juz rzadko mecza ufff. Teraz wycie jest tylko wtedy jak zmęczona.

Kurde my mamy kombinezon z 5-10-15 na 62 ale jest za wielki kupilan ten z h&m co ma kaska tyle ze tez 62/68 ale do wozka ok. Wiec nadal młoda w welurowym kombinezonie bo on tylko dobry. Musze cos kpuc

Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-11-27 o 11:29
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 11:29   #1498
Asiek84
Wtajemniczenie

hello

potrzebuję linka do kocyka minky od sprawdzonego sprzedawcy... Hubert dostał kasę od moich dziadków i chcę mu od razu kupić co by kasy na coś innego nie wydać...

aby nie zapeszyć: myślałam że Hubert będzie bardziej marudny z tym plastrem, obudził się po 5-tej i do 7- mej nie spał i się wiercił... i też śpi z nami w łóżku, od czasu szpitala nie chce w łóżeczku, jest ciepłolubny, musi być opatulony to ładnie spi

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2013-11-27 o 11:31
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:31   #1499
butterfly20
Zakorzenienie

Madziuchna opisane w Jęzuky Niemowląt,ale ja nie wiem o póki co mi to tfu tfu niepotrzebne.Wiem,że na pewno odkłada się dziecia do łóżeczka,jak płacze to się bierze na ręce,uspokaja i znowu kładzie.tak tyle razy ile trzeba,aż dziecko uśnie samo

Stary 2013-11-27, 11:31   #1500
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Byłam dzisiaj załatwiać po raz trzeci becikowe. I co? Nie załatwiłam. Znów nam czegoś brakuje, chociaż dzisiaj miałam tylko donieść umowe o pracę męża. Masakra
Cytat:
Wiecie, czytam tak o tym wszystkim i się trochę martwię. Albo nie umiem dbać o moje dziecko albo nie wiem. Nie robiłam żadnego usg bioderek, ważony jest tylko raz w miesiącu jak są szczepienia, nie waże go w domu bo nie mam wagi dla niemowląt, nie używam kołderek ani śpiworków na spacery tylko sam kocyk, we wrześniu gdy nie było wiatru na dworze był bez czapki, w domu ma czasem tylko body z długim i skarpetki bo mamy zawsze koło 22stopni. Zawsze myślałam że jestem przewrażliwiona na punkcie mojego synka ale porównując się do was to ja chyba o niego nie dbam. Mimo iż do tej pory nawet kataru nie miał (dzięki Bogu). Ech nie wiem

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
A to u Was chyba norma tam w uk, że chodzi się bez czapek
Ogólnie to inaczej dzieci się ubiera niż w pl.

Cytat:

I dzisiaj mój Filip taki niespokojny Płacze nawet na rękach, wygina się, ewidentnie coś go boli. Wydaje mi się, że ma biegunke? Że opiszę dokładniej: robi często kupki takie wodniste, śluzowate, grutkowate i zielone. Myśle, że może po tym, że coś zjadłam. Teraz ma taką czerwoną dupke. W takiej sytuacji powinnam mu dać coś do picia? Jejku mam nadzieję, że mu to przejdzie
Bo jak robił kupkę raz na kilka dni to teraz co chwile.

Wczoraj tż poszedł do szpitala. I smutno mi, że jestem sama. Wieczorem nie dawałam rady, wtedy Filip jest najbardziej marudny więc musiałam się nim sama zająć, a tak to mąż się nim zawsze zajmował.
Niech jak najszybciej wraca
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości