Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 09:01   #1471
czarnula 1982
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Witam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44820088]Hejo!

Relacja z naszego popołudnia/wieczora:

miałam wszyściutko poszykowane, poprasowane, obiad zjedzony, Małemu dałam słoiczek+trochę innego na spróbowanie, 16.30 przyjeżdża moja mama, idę się ubrać do łazienki, bo na 18 sztuka.
Słyszę płacz dziecka. OK, pewnie chce do mnie. Wychodzę z łazienki, przytulamy się, dziecko nie przestaje płakać. Rozśmieszanie, gadanie, oglądanie się w lustrze - nic nie przenosi efektów. Kładę go na przewijaku, rozbieram i jest chwila spokoju. Idę się malować. Z jednym okiem pomalowanym wyskakuję z łazienki jak oparzona, bo dziecko wrzeszczy, dosłownie wrzeszczy Tulimy się, nic nie przynosi ulgi... Artur nigdy, przenigdy tak nie płacze, jedynie na szczepieniach albo badaniach lekarskich... Już wiem, że z teatru nici, ale nie to jest moim największym zmartwieniem...
Płakał jakiś czas, a potem już tylko popłakiwał, jednak tak żałośnie, ewidentnie coś go bolało. Ale za jakiś czas przeszło, zaczął się uśmiechać, o 18 zasnął na 1,5 godziny (gdzie zawsze śpi pół, oczywiście już się martwiłam). O 19.30 wstał jak gdyby nigdy nic. I już jest totalnie normalny.
Ale ten płacz był okropny Jak wiecie, Artur nie płacze z reguły, jest grzecznym i bezproblemowym dzieckiem. Na pewno coś mu zaszkodziło. Tzn. matka mu zaszkodziła, podając którąś z tych rzeczy:
1. surowy banan w siateczce do pomemlania, bardzo niewiele, no ale jednak surowe
2. parę łyżeczek szpinaku z ziemniaczkami - miało być na spróbowanie
3. za dużo obiadku: słoiczek Hippa Dynia z ziemniaczkami+ww parę łyżeczek szpinaku...
No i załatwiłam dziecko i nam obojgu wieczór...
Pal licho teatr, ale tak mi było Małego żal. Potem dostał herbatkę rumiankową, wypił całą (100 ml), a teraz o 22 wypił 100 ml mleka i dopił 40. Teraz jest już OK, mam nadzieję, że w nocy też będzie...
Biedne dziecko i głupia ja [/QUOTE]Perse nie mów tak,jesteś naprawdę cudowną mamą,czasami tak może być ,nie wszystko da się przewidzieć

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Zeberko mam nadzieję, że dzisiaj czujesz się lepiej

Persi wczoraj też miała przejścia niedopozazdroszczenia. Szkoda dziecka.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Ale mam stresa. Nie wiem jak wytrzymam do 16 40. Całą noc nie spałam. Przychodzą mi same czarne myśli do głowy, staram się przygotować psychicznie na najgorsze.
Edytko,wszystko będzie dobrze,nie zamartwiaj się tak

Esia-pytałas co u nas., wszystko ok,mała to taki szogunek mały się zrobił,wszędzie jej pełno, ciągle trzeba ją pilnować,bo albo na komodzie siedzi albo na łóżko wejdzie i tak w kółko. Grzebie w kablach,teliwizorze,itd.W szystko wymusza a jak jej powiem,że coś nie wolno to tak płacze jak bym ją ze skóry obdzierała W ogóle to jest na etapie ,że na wszystkich mówi ,,mama,, a dokładnie ,,mamuuu,, i ciągle chce do mnie na ręce,jak tż jest cały dzień w pracy to jestem wykończona,a przecież jest jeszcze Wikusia-która też mnie potrzebuje,Wiki jest w zerówce i od września idzie do pierwszej klasy( jako 6 latek,bo urodziła się w styczniu) i też trzeba z nią posiedzieć ,pobawić się .A w ogóle to pochwale się Wikusią bo już pięknie czyta,sama się nauczyła i liczy,dodaje i odejmuje do 30
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:02   #1472
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44823427]Tak, tak, z Artusiem już OK

Ja się przekonałam do tych emolientów. Może spróbuj Emolium, ma dobre opinie na KWC.[/QUOTE]

a je kupię w aptece czy gdzie?
jaki masz??

No jeszcze nie miałam tak że wysuszyło mi tak bardzo skórę! dziś jest MASAKRA!! i teraz widzę że to nie tylko policzki ale miedzy oczami też!! może dziś pojadę na zakupy to się rozejrzę....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:08   #1473
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj wieczorem mu powiedziałam. Myślałam, że jakoś mnie wesprze, ale nie powiedział praktycznie nic... zachował się tak jakbym mu oznajmiła, że idę po bułki do sklepu.
Niby nie mówi, ale widzę że zaczyna mnie wyręczać we wszystkim.
Wczoraj zrobiłam mu nieziemską awanturę o nic gdzie po fakcie doszłam do wniosku, że nie miałam racji. On spokojnie wytrzymał i starał się jeszcze mnie uspokoić.
może powoli się ogarnie... a to, że nie powiedział nic na temat wizyty to może nie oznaka wsparcia, ale strachu. my nigdy nie rozmawiam o wizytach przed nimi. informuję kiedy mam i tyle. dopiero po wizycie jak opada napięcie to przeżywamy.
Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Esia-pytałas co u nas., wszystko ok,mała to taki szogunek mały się zrobił,wszędzie jej pełno, ciągle trzeba ją pilnować,bo albo na komodzie siedzi albo na łóżko wejdzie i tak w kółko. Grzebie w kablach,teliwizorze,itd.W szystko wymusza a jak jej powiem,że coś nie wolno to tak płacze jak bym ją ze skóry obdzierała W ogóle to jest na etapie ,że na wszystkich mówi ,,mama,, a dokładnie ,,mamuuu,, i ciągle chce do mnie na ręce,jak tż jest cały dzień w pracy to jestem wykończona,a przecież jest jeszcze Wikusia-która też mnie potrzebuje,Wiki jest w zerówce i od września idzie do pierwszej klasy( jako 6 latek,bo urodziła się w styczniu) i też trzeba z nią posiedzieć ,pobawić się .A w ogóle to pochwale się Wikusią bo już pięknie czyta,sama się nauczyła i liczy,dodaje i odejmuje do 30
Wiki nie zazdrosna o siostrę? jak się dogadują?
Stary 2014-01-27, 09:08   #1474
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Przede wszsytkim peeling to nie jest dobry sposób na przesuszoną skórę Możesz sobie na niego pozwolić raz na dwa tygodnie i to enzymatyczny. A zimą to przede wszystkim trzeba natłuścić skórę a nie tylko nawilżyć. Polecam krem Allerco (natłuszczający). Mam skórę tłustą, trądzikową ale właśnie skłonną do przesuszenia i sprawdza się super No i omega 3 i 6 wewnętrznie Mówie to ja kosmetyczka z 7 letnim doświadczeniem
dzięki a z tym omega to się wstrzymam bo zdania sa podzielone....ostatnio brałam a gin kazał odstawić...więc nie chcę mieszać już...

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
może właśnie za silne działanie mechaniczne??? może kilka dni porządnie nawilżać?
jak cokolwiek mi się dzieje to używam miejscowo Cicaplastu z LRP. albo maści albo kremu.
dzięki musze coś zakupić bo zwariuje...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-27, 09:17   #1475
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
a je kupię w aptece czy gdzie?
jaki masz??

No jeszcze nie miałam tak że wysuszyło mi tak bardzo skórę! dziś jest MASAKRA!! i teraz widzę że to nie tylko policzki ale miedzy oczami też!! może dziś pojadę na zakupy to się rozejrzę....
My mamy Exomega firmy A-derma, ale on jest strasznie drogi (dla Artka), Tobie radzę spróbować czegoś tańszego - czy w ogóle się sprawdzi. A jak wychodzisz to smarujesz buzię? Polecam krem Wind und wetter creme z Rossmanna dla dzieci

Czarnula brawa dla Wikusi!!

Kucyku wow, nie wiedziałam, że jesteś kosmetyczką
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:19   #1476
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
może powoli się ogarnie... a to, że nie powiedział nic na temat wizyty to może nie oznaka wsparcia, ale strachu. my nigdy nie rozmawiam o wizytach przed nimi. informuję kiedy mam i tyle. dopiero po wizycie jak opada napięcie to przeżywamy.

Wiki nie zazdrosna o siostrę? jak się dogadują?
Czasami jest zazdrosna,jak np. gilam małą albo po stópkach ją całuje to Wiki też tak chce,i musze jej też tak robić. Ale ogólnie bardzo są za sobą ,Amelka śpi już w pokoju z Wiki,więc jak rano wstaną to się razem bawia,tulą,całują. Jak idziemy po Wiki do przedszkola to jak mała ją zobaczy to biegnie do niej i ją tuli.Amelka szarpie ją za włosy albo szczypie,to ta bidula woła ,,mamo amelka mnie bije,,
A amelka ma swietną zabawe-wtedy cieszy się w głos,mimo iż mówie jej,że tak nie wolno bo Wikusie to boli.Ale jak powiem,żeby dała wiki buzi i ja przytuliła to idzie jącałuje i tuli.
Stary 2014-01-27, 09:19   #1477
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Dziewczyny dziękuję za niesamowite wsparcie . Jesteście kochane

Wiem, że strasznie marudzę, ale tak bardzo się boję... nie mam żadnych objawów, nawet biust wrócił mi do dawnego kształtu (jeszcze tydzień temu nie mieściły mi się w staniku) Chciałabym myśleć, że przesadzam, ale poprzednim razem też tak było. Teraz mi się oberwie. Proszę napiszcie, że któraś też tak miała i było dobrze .

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 09:22   #1478
czarnula 1982
Rozeznanie

Kucyku-gdzie ten krem można kupić w kosmetycznym czy w aptece??
Stary 2014-01-27, 09:26   #1479
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Amelka śpi już w pokoju z Wiki,więc jak rano wstaną to się razem bawia,tulą,całują. Jak idziemy po Wiki do przedszkola to jak mała ją zobaczy to biegnie do niej i ją tuli.Amelka szarpie ją za włosy albo szczypie,to ta bidula woła ,,mamo amelka mnie bije,,
A amelka ma swietną zabawe-wtedy cieszy się w głos,mimo iż mówie jej,że tak nie wolno bo Wikusie to boli.Ale jak powiem,żeby dała wiki buzi i ja przytuliła to idzie jącałuje i tuli.
cudna taka siostrzana miłość...
Cytat:
Wiem, że strasznie marudzę, ale tak bardzo się boję... nie mam żadnych objawów, nawet biust wrócił mi do dawnego kształtu (jeszcze tydzień temu nie mieściły mi się w staniku) Chciałabym myśleć, że przesadzam, ale poprzednim razem też tak było. Teraz mi się oberwie. Proszę napiszcie, że któraś też tak miała i było dobrze .
edytte ja cały czas chodzę w staniku sprzed ciąży. ja chyba w 5 tc nawet jeszcze nie czułam bólu piersi. przeszedł później. teraz już mnie nie bolą.

ja dzisiaj mam pełne 18 tygdoni od jutra będę już liczyć jako 19 i zostały mni jeszcze 3 tygodnie do połowkowego
Stary 2014-01-27, 09:28   #1480
agatkaa1
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44823940]My mamy Exomega firmy A-derma, ale on jest strasznie drogi (dla Artka), Tobie radzę spróbować czegoś tańszego - czy w ogóle się sprawdzi. A jak wychodzisz to smarujesz buzię? Polecam krem Wind und wetter creme z Rossmanna dla dzieci [/QUOTE]

ja generalnie mało co kremu używam bo nie znalazłam jeszcze takiego odpowiedniego po wszystkim mi się twarz strasznie świeci nawet po tych matujących...
Moja mama ma jakieś te natłuszcające kremy bo ma suchą skórę więc spróbuję na początek jej kremem...

Czarnula ten krem A. to raczej w aptece...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-27, 09:29   #1481
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Kucyku-gdzie ten krem można kupić w kosmetycznym czy w aptece??
A aptece

Perse no jestem. A raczej byłam bo już nie pracuje

Agatka a czemu ginekolog nie popiera brania kwasów omega? Pierwszy raz słyszę taką opinię i jestem ciekawa.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 09:30   #1482
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
SpokojnieJa nie miałam prawie żadnych objawów.Piersi raz mnie bolały,raz nie.Lekke mdłośći miałam tylko od 8-10 tc.Piersi całkowicie przestały mnie boleć w 10 tc i już do końca nie miałam objawów.
Cytat:
ja dzisiaj mam pełne 18 tygdoni od jutra będę już liczyć jako 19 i zostały mni jeszcze 3 tygodnie do połowkowego

Zapomniałam napisać że dziś kończymy 4 tygodnie i Domiś przestaje być noworodkiem

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 09:30   #1483
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
ja generalnie mało co kremu używam bo nie znalazłam jeszcze takiego odpowiedniego po wszystkim mi się twarz strasznie świeci nawet po tych matujących...
Moja mama ma jakieś te natłuszcające kremy bo ma suchą skórę więc spróbuję na początek jej kremem...

Czarnula ten krem A. to raczej w aptece...
DziekujeChyba go sobie kupie,bo też mam sucha cere i jakaś taka brzydka mi się zrobiła
Stary 2014-01-27, 09:31   #1484
agatkaa1
Zakorzenienie

Perse dzieki, właśnie chciałabym skoczyć do ross więc się zaopatrzę....
kiedyś mialam fajny krem nawilżający z AVONU ale albo go wycofali albo zmienili opakowanie i teraz nie wiem który to był ale był dla mnie idealny...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-27, 09:31   #1485
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ojeju Agatko, krem to mus, a już na pewno przy takich temperaturach... Przesuszasz skórę, a ta wydziela więcej sebum, więc Ci się będzie jeszcze bardziej świecić. Musisz się dokładnie nawilżyć. Wiem coś o tym, bo mam bardzo problematyczną skórę, ale od kiedy przestałam używać mocno wysuszających kosmetyków, to mi się poprawiło.

Brak słów po raz enty:
http://wyborcza.pl/1,75248,15341083.html
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 09:36   #1486
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Agatka a czemu ginekolog nie popiera brania kwasów omega? Pierwszy raz słyszę taką opinię i jestem ciekawa.
brałam omega w trakcie starań i jak się udało to gin pytał jakie leki przyjmuję więc mu pow a on pow że omega to nie teraz tylko jak juz to od II trymestru i mam odstawić....

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44824165]Ojeju Agatko, krem to mus, a już na pewno przy takich temperaturach... Przesuszasz skórę, a ta wydziela więcej sebum, więc Ci się będzie jeszcze bardziej świecić. Musisz się dokładnie nawilżyć. Wiem coś o tym, bo mam bardzo problematyczną skórę, ale od kiedy przestałam używać mocno wysuszających kosmetyków, to mi się poprawiło.

Brak słów po raz enty:
http://wyborcza.pl/1,75248,15341083.html[/QUOTE]

dziękuję za wszystkie porady

słyszałam o tym, to jakas masakra jest! BRAK słów dokładnie!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-27, 09:45   #1487
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki musze coś zakupić bo zwariuje...
agatko, też mi się wydaje, że peeling za często robisz

Cytat:
Dziewczyny dziękuję za niesamowite wsparcie . Jesteście kochane

nie miałam tak, ale moja najlepsza koleżanka tak miała, nawet "okres" dostała na 2 dni i cały czas miała nadzieję, że jednak nie straciła tego dziecka, choć nikt wokół w to nie wierzył a dzisiaj tuli 3-miesięczną Zosię. tutaj chyba nie ma żadnej reguły, dlatego głowa do góry, edytte

Cytat:
też jestem ciekawa, bo mi chyba polecał, o ile dobrze pamiętam, przy okazji wykładu o jedzeniu ryb w ciąży
już doczytałam

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać że dziś kończymy 4 tygodnie i Domiś przestaje być noworodkiem
no to wszystkiego naj dla niemowlaka

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2014-01-27 o 09:43
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:05   #1488
pani22ka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44823427]

Ja się przekonałam do tych emolientów. Może spróbuj Emolium, ma dobre opinie na KWC.[/QUOTE]
ja polecam olejek do kąpieli z Białego Jelenia

Cytat:
A w ogóle to pochwale się Wikusią bo już pięknie czyta,sama się nauczyła i liczy,dodaje i odejmuje do 30

Cytat:
dopiero po wizycie jak opada napięcie to przeżywamy.

Cytat:
musze coś zakupić bo zwariuje...
kup apteczne

Cytat:
dzisiaj mam pełne 18 tygdoni
już?! cudownie!!!! Pogłaskaj Krzysia rocznicow-tygodniowo

Cytat:
ja generalnie mało co kremu używam bo nie znalazłam jeszcze takiego odpowiedniego po wszystkim mi się twarz strasznie świeci
trzeba używać... też się świecę bez mojego podkładu. ale pielęgnacja to podstawa. dawno już przestałam wierzyć w produkty matujące...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:10   #1489
agatkaa1
Zakorzenienie

Pani tak kupię coś w aptece.... taki mam zamiar a będę w pobliżu w miarę taniej cenowo

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-27, 10:15   #1490
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:

edytte ja cały czas chodzę w staniku sprzed ciąży. ja chyba w 5 tc nawet jeszcze nie czułam bólu piersi. przeszedł później. teraz już mnie nie bolą.

Jesteś dla mnie niesamowitym wsparciem i nadzieją, że może i mi się uda. Wy wszystkie . Jak ten czas szybko leci... czujesz ruchy? Jak się czujesz?

Cytat:
SpokojnieJa nie miałam prawie żadnych objawów.Piersi raz mnie bolały,raz nie.Lekke mdłośći miałam tylko od 8-10 tc.Piersi całkowicie przestały mnie boleć w 10 tc i już do końca nie miałam objawów.

dla synka. Pamiętam jaj jeszcze niedawno przywoływałyśmy Cię do porządku jak panikowałaś... a teraz jak się to wszystko odwróciło... Teraz ja jestem na Twoim miejscu
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

nie miałam tak, ale moja najlepsza koleżanka tak miała, nawet "okres" dostała na 2 dni i cały czas miała nadzieję, że jednak nie straciła tego dziecka, choć nikt wokół w to nie wierzył a dzisiaj tuli 3-miesięczną Zosię. tutaj chyba nie ma żadnej reguły, dlatego głowa do góry, edytte :cmok
Takie przykłady dają nadzieję i wiarę takim jak ja.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Nasi przyjaciele właśnie stracili dziecko w 8 t.c.
Strasznie mi smutno...

Agatko kochanie wyślij mi swój adres
To smutne.

Stary 2014-01-27, 10:17   #1491
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Chodziło mi raczej o ten stary wątek, już dotarłam do Ciebie

I w szoku jestem jak przeczytałam o Twoim ex-teściuniu, ja bym takiego sk.......
niech mu ziemia lekka bedzie

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
measiu! sama słodycz do kogo Marysia jest podobna ?
tez sie zastanawiamy
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:19   #1492
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

measia Wika a co u Was?

Stary 2014-01-27, 10:28   #1493
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
MEASIA! dobrze ze się "odnalazłaś" Jak Duza strate zwierzątka przezyła? A Marysia strasznie spoważniała- fajne te mebelki.
mebelek jest jeden, Mala wsoina sie na niego i trzeba pilnowac. Duza smutna, nam jest cicho bo jak tylko wchodzilo sie do kuchni (swinki sa w korytarzyku przy kuchni) to Akarii darla sie zawsze o jedzenie, zawsze jej bylo malo, wiec "klucilismy" sie z nia, ze musi diete trzymac - jest za cicho teraz

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Mesia, jaka Marysia już duża. Wygląda na zdjęcie na starszą niż jest mi się wydaję, że Olek to cały czas taki dzidziuś
dziekujemy, w sobote stawiamy tort z jedna swieczka

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
measia Wika a co u Was?
powoli, dowiem sie jutro ile kosztuje naprawa mojego samochodu i czy oplaca sie naprawiac czy nie.
wczoraj poszlismy na spacer i zachaczylismy pub. Tz wypil piwko a ja maly kieliszek wina. Tz normalnie, a ja wracalam calam szerokoscia chodnika jestem bardzo ekonomiczna na pijackie imprezy
Stary 2014-01-27, 10:32   #1494
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44823940]Polecam krem Wind und wetter creme z Rossmanna dla dzieci [/QUOTE]

ja z niego zrezygnowałam, tak się zastanawiam jak on się ma do mrozów jak tam na pierwszym miejscu woda w składzie używaliśmy do na samym początku, bo na poczatku kwietnia było zimno, i potem jak było zimno ale nie było mrozu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:36   #1495
iza243
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44824165]

Brak słów po raz enty:
http://wyborcza.pl/1,75248,15341083.html[/QUOTE]
Masakra
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
no to wszystkiego naj dla niemowlaka

Cytat:

dla synka. Pamiętam jaj jeszcze niedawno przywoływałyśmy Cię do porządku jak panikowałaś... a teraz jak się to wszystko odwróciło... Teraz ja jestem na Twoim miejscu

Za 9 miesięcy będziesz wspominać tą panike
Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
[/COLOR]
powoli, dowiem sie jutro ile kosztuje naprawa mojego samochodu i czy oplaca sie naprawiac czy nie.
wczoraj poszlismy na spacer i zachaczylismy pub. Tz wypil piwko a ja maly kieliszek wina. Tz normalnie, a ja wracalam calam szerokoscia chodnika jestem bardzo ekonomiczna na pijackie imprezy
Hehe

Ja jak skończe karmić też się pewnie upije 1 piwem

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:48   #1496
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
[SIZE=1]

[/COLOR]
Znam ból z samochodem. Mój ma 20 lat i zastanawia się kiedy co się popsuje.
Co do alkoholu prezentuje ten sam poziom
Cytat:
Masakra

Za 9 miesięcy będziesz wspominać tą panike

Stary 2014-01-27, 10:48   #1497
measia
Wtajemniczenie

mam na zbyciu takie cos, moge brata poprosic za miesiac o zabranie tego do Polski i wysylke. ktos chetny?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 251944455_o.jpg (23,9 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez measia
Czas edycji: 2014-01-27 o 10:52

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 10:53   #1498
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
Znam ból z samochodem. Mój ma 20 lat i zastanawia się kiedy co się popsuje.
Co do alkoholu prezentuje ten sam poziom

moj ma niecale 13 lat i chcialabym, zeby jeszcze z rok-dwa wytrzymal przed zmiana
Stary 2014-01-27, 11:01   #1499
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
mam na zbyciu takie cos
A mi się ciężko zdecydować, bo mam do niego sentyment. Samochód należał do mojego taty, uczyłam się na nim jeździć, a później dostałam go w spadku jak rodzice kupili nowy i tak zostało. Jest to pierwszy mój samochód znam go, każde stuknięcie i wiem, że coś jest nie tak. Nie wiem jak przyjdzie mi przyzwyczaić się do innego.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Myślałam że piszesz o samochodzie... trochę nie na temat. Czyżby już kalafior mnie do padał.

Stary 2014-01-27, 11:02   #1500
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
A mi się ciężko zdecydować, bo mam do niego sentyment. Samochód należał do mojego taty, uczyłam się na nim jeździć, a później dostałam go w spadku jak rodzice kupili nowy i tak zostało. Jest to pierwszy mój samochód znam go, każde stuknięcie i wiem, że coś jest nie tak. Nie wiem jak przyjdzie mi przyzwyczaić się do innego.
ja na poczatku byylam bardzo przeciwna kupnu takiego wlasnie samochodu, teraz wiem, ze jak wymienie to na taki sam tylko rocznikowo mlodszy i w disel-u, ten jest w benzynie i troche ma apetyt

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Myślałam że piszesz o samochodzie... trochę nie na temat. Czyżby już kalafior mnie do padał.
ja tak mam czesto takze spoko witaj w klubie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości