|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Witam się w lepszym humorze
![]() Ale zima. Z domu się nie ruszam. Będziemy grali w gry planszowe ![]() Waderko pytałaś mnie o wskazania do heparyny, czy mam jakieś. No więc nic mi o tym nie wiadomo. Tylko kiedyś jak lekarz usłyszał moją historię rodzinną (o ilości poronień itp) to powiedział że najlepiej dać.mi heparyne odrazu. No a potem się wycofał... Hope dobrze że jesteś w dobrych rękach. Podziwiam Cię za to jaka jesteś dzielna. Po tym wszystkim dałaś radę wrócić i nadrobić semestr. Brawa dla Ciebie słońce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Witam
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam w domu mm, ale na razie go nie otwieram, bo ostatnie zużyłam 2 razy i wywaliłam całą puchę (na szczęście Nan ma fajne opakowania i mam przynajmniej puszkę:P). Więc jeśli piszesz, że najlepsza jest na mm, to mogę kupić bezmleczną i otworzyć to Nan. Zresztą mam 1, wypadałoby ją zużyć, bo Artek już ma ponad 7 miesięcy... Opcja robienia na moim mleku absolutnie odpada, próbowałam robić kaszki na moim mleku i marnowałam zarówno kaszkę, jak i mleko, więc już się boję eksperymentować. Dwa pytania: 1. kupując różne kaszki mleczne nie boicie się mieszać mm, na których są robione? Bo ja daję Bobovitę, a ona jest na Bebiku ponoć.. 2. ile może stać otwarta kasza (akurat ryżowa)? Cytat:
http://www.polozna.net.pl/szpitale/7...ncyjnosci.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1415 |
Wtajemniczenie
|
Perse a czy mozna wogole dac mm dla dziecka powyzej 6mcy jesli jest mm do 6mca!?
Jesli chodzi o kaszki na Holle jesr napisane zeby zuzyc w ciagu 3-4 tygodni od otwarcia. Ale mi wywalilo opryszczke normalnie nigdy w zyciu takiej nie mialam - ratuje sie plasterkamo compeed - plasterek jest na styk... U nas caky czas sniezy zima jak sid patrzy a my juz miesiac w domu .....:'(
![]() ![]() ![]() ok. 120cm ok. 20,5kg ![]() ...cel osiągnięty 64,5kg ![]() Edytowane przez kunegunda.bis Czas edycji: 2014-01-26 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zadomowienie
|
Witam!!!
Boję się wracać do domu, bo drogi zasypane i pewnie żadnej piaskarki ani pługu nie było ![]() Dziewczyny głupie pytanie, ale ja już zapomniałam jak liczymy tygodnie ciąży? Bo mi w zależności od kalkulatora wychodzi raz 4 raz 5. Ja liczne od skończonego, czyli jak dzisiaj 4 tydzień i 6 dzień.
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- mój lekarz liczyłby, że to 5 tydzień
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Witam...u mnie rosołek nastawiony się gotuje
![]() Wadera dzięki ![]() Perse dziękuję teraz już sobie zapiszę tego linka ![]() Edytte a jak się czujesz?? z tyg nie pomoge bo sama nie wiem i się w tym gubię... ![]() U mnie tez pełno śniegu i śnieży od wczoraj cały czas ale piekne słonko przy tym świeci ![]() ![]() ![]()
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-01-26 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
znalazłam ciekawą stronkę http://www.rodzicielski.gov.pl/
#1420 |
Raczkowanie
|
Tygodnie liczymy te skonczone, czyli 4+5 to czwarty a dopiero 5+0 to piaty, tak liczyl moj poprzedni dr, ten liczy wg usg.
#1421 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=agatkaa1;44807484]Witam...u mnie rosołek nastawiony się gotuje ![]() Wadera dzięki ![]() Perse dziękuję teraz już sobie zapiszę tego linka ![]() Edytte a jak się czujesz?? z tyg nie pomoge bo sama nie wiem i się w tym gubię... ![]() /QUOTE] Nie zapeszając bardzo dobrze 0 bóli, nudności, senności jakby nie brak @ nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. Ja właśnie zjadłam rosołek taki domowy na wiejskim ekologicznym kurczaku ![]() ![]()
![]() |
#1423 |
Konto usunięte
|
edytka masz juz termin wizyty u gina? to znaczy na USG?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zadomowienie
|
Jutro idę na 16 40, ale nie wiem, czy będzie USG. Nie liczne też że będzie widać serduszko, bo chyba za wcześnie.
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44806962]Podziwiam wyjścia na basen. Ja się boję :P
Mam w domu mm, ale na razie go nie otwieram, bo ostatnie zużyłam 2 razy i wywaliłam całą puchę (na szczęście Nan ma fajne opakowania i mam przynajmniej puszkę:P). Więc jeśli piszesz, że najlepsza jest na mm, to mogę kupić bezmleczną i otworzyć to Nan. Zresztą mam 1, wypadałoby ją zużyć, bo Artek już ma ponad 7 miesięcy... Opcja robienia na moim mleku absolutnie odpada, próbowałam robić kaszki na moim mleku i marnowałam zarówno kaszkę, jak i mleko, więc już się boję eksperymentować. Dwa pytania: 1. kupując różne kaszki mleczne nie boicie się mieszać mm, na których są robione? Bo ja daję Bobovitę, a ona jest na Bebiku ponoć.. 2. ile może stać otwarta kasza (akurat ryżowa)? Ten link wysłała kiedyś chyba Eliza: http://www.polozna.net.pl/szpitale/7...ncyjnosci.html[/QUOTE] Wiktorek jeśli pił mm to Bebiko (jak na podyplomówkę chodziłam to dostawał, bo mojego mrożonego nie tolerował i niebyło mowy by wypił) Kaszki mleczne tylko te z Bobovity jadł, z pozostałych firm tylko te bezmleczne plus Bebiko (nie chciałam mu mieszać, z resztą jak raz kupiłam z nestle mleczną to wymiotował) ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Pytam się Wiktorka czy chce iść spać, a ten twardo, że nie nie.... oczy trze, ziewa, ale pytany czy chce iść do łóżeczka spać mówił, że nie ![]() ![]() Kurcze kiedy on mi tak urósł, tyle rozumie tyle probuje mówić.... nowość to co to "to to?" o nagły hałas zwłaszcza tak pyta ![]() A ulubiona zabawa to chowanie głowy pod cokolwiek, mówienie "gdzie?" (W sensie gdzie się Wiktorek schował) a później wyglądanie i "a kuku" - cały dzień się tak może bawić...
#1427 |
Zadomowienie
|
hej!
A T dalej w świetnym humorze. Nie wiem o co chodzi ![]() Spał od 21 do 8, z dwoma godzinnymi przerwami na jedzenie (o godz. 1 i 4). Niech ten stan trwaaaa... (O naiwności! ![]() Byli wczoraj u nas znajomi z 7 miesięcznym chłopcem. ( wazy tylko 1 kg wiecej niz T ![]() ![]() Tymkowi kolega sie podobał, patrzył sie na niego jak zaczarowany. ![]() T nie narobił nam obciachu wscieklym płaczem - byliśmy z niego dumni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1430 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tzn. ile waży ten kolega Tymka? Alfa dzięki za odpowiedź. Artur toleruje mleko z Nestle, ale się zastanawiam, co z mieszaniem :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, że utrzyma się taka pogoda jeszcze 2-3 tyg bo chcemy na narty jechać.
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Najważniejsze, że humor dopisuje
![]() Ranyyy ale Ci zazdroszczę ![]() Alfa a byliście u neurologa? Mesia, jaka Marysia już duża. Wygląda na zdjęcie na starszą niż jest ![]() ![]()
#1433 | |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44808672]U nas dłuuugo był tryb pobudek 1 i 4, teraz ostała się już tylko jedna
![]() Tzn. ile waży ten kolega Tymka? :/[/QUOTE] 7.4 kg. Chudziutki taki... Cytat:
Ale w tym roku nie da rady. A korci, za dwa tyg jedziemy do Wrocławia a stamtąd rzut beretem do Zieleńca... Marzenie ![]() Pomyśleć, ze kiedys 'gardzilam' polskimi stokami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Kubek, wczoraj Ci pozazdrościłam i dziś T. mi zrobił niespodziankę
![]() ![]() ![]() Fiol, korzystając z wychodnego byłam wczoraj na obczajce tych spodenek. No ja nie kupię. Chyba, że wygram w totka ![]() Kupiłam komin ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1436 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44806962]Podziwiam wyjścia na basen. Ja się boję :P Mam w domu mm, ale na razie go nie otwieram, bo ostatnie zużyłam 2 razy i wywaliłam całą puchę (na szczęście Nan ma fajne opakowania i mam przynajmniej puszkę:P). Więc jeśli piszesz, że najlepsza jest na mm, to mogę kupić bezmleczną i otworzyć to Nan. Zresztą mam 1, wypadałoby ją zużyć, bo Artek już ma ponad 7 miesięcy... Opcja robienia na moim mleku absolutnie odpada, próbowałam robić kaszki na moim mleku i marnowałam zarówno kaszkę, jak i mleko, więc już się boję eksperymentować. Dwa pytania: 1. kupując różne kaszki mleczne nie boicie się mieszać mm, na których są robione? Bo ja daję Bobovitę, a ona jest na Bebiku ponoć.. 2. ile może stać otwarta kasza (akurat ryżowa)? [/QUOTE] ja sama uwielbiam basen, dlatego zapisałam J. z nadzieją, że oboje będziemy mieli z tego przyjemność ![]() wg mnie najlepsza zwykła na mm, ale szcze mówiąc nie kupowałabym mm tylko po to, żeby robić na nim kaszę, bo tym sposobem nie zużyjesz całej puszki w te 3 tygodnie i będziesz wyrzucać. przy kp wybrałabym jednak mleczną. ale jak i tak masz puszkę mleka to jak najbardziej, ja nie trzymam się ściśle miesięcy, J. 1 dostawał dłużej bo miałam zapas, teraz dalej na 2, a teoretycznie od dziś powinien być na hipp 3, ale mam jeszcze jedną puszkę 2, poza ta otwartą, więc wykończymy. ja bardzo długo kupowałam tylko bezmleczne i robiłam na mm bo bałam się nie wiadomo jakiego mm, a hipp J. tolerował, więc trzymałam się tego. eksperymentowanie z mlecznymi kaszkami zaczęłam może z miesiąc temu dopiero, może mniej.. zależy czy dziecko toleruje. jak przyswaja wszystko to można dawać jak leci. na opakowaniu powinnaś mieć napisane ile może stać otwarta, zazwyczaj 3-4 tygodnie. ja mam po 2-3 pootwierane i zapisuję sobie daty, kiedy otworzyłam i do kiedy może stać. ja bym dała.. wiadomo, że nie dziecku rocznemu mleka 1, ale miesiąc różnicy to niewiele przecież, zwłaszcza, jeśli to tylko do kaszy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
U nas nocka bez jedzenia...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
a ja nadal w łóżku...nie chce mi się wstawać, lenia mam...
Kubek, Kocur ![]() Koocurek wysłałam PW...i zdrowka dla Marcellooo!! Monika ![]()
#1440 |
Konto usunięte
|
Monia dobry patent z zapisywaniem, też tak będę robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.