Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 10:54   #1471
joanna2228
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Dzięki dziewczyny kochane jesteście , właśnie piję mleko z czosnkiem blee
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 12:24   #1472
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

KAROLINA to były podkłady Hartman

ASIA zdrówka

Zakładam sobie szlaban na lumpki i chodzenie po mieście.. Brzuch mnie boli..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 12:32   #1473
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Fame do wyra!

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 12:50   #1474
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

przez to zamieszanie przedremontowe nie mam na nic czasu, dziś dzień wolny, zaraz wrzucam ogłoszenie o sprzedaży mebli, mam nadzieję, że max. do wtorku znajdzie się chętny

przy okazji wywaliłam stertę ciuchów chomikowanych nie wiadomo po co, 2 kartony chłopięcych pojechały do teściów dla szwagierki, 3 kartony do Caritasu i jeszcze jedna porcja będzie dziś, bo robię też czystki w letniakach.

dziś przed południem zajrzałam do lumpka za sukienką, a wróciłam z siatą kilka rzeczy dla Małej, dla mnie 2 bluzki koszulowe na potem pod kątem karmienia i sweter rozpinany, bo już kurtki nie dam rady dopiąć, a już mi głupio wszędzie w polarze łazić.

zaraz jak wystawię te meble to wracam poczytać
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 12:58   #1475
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Fame do wyra!

Juz leżę
Hmm.. co tu robic? Dajcie mi jakies leżące zajęcie
Stary 2014-05-08, 13:03   #1476
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
KAROLINA to były podkłady Hartman

ASIA zdrówka

Zakładam sobie szlaban na lumpki i chodzenie po mieście.. Brzuch mnie boli..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Te Molimed? dzięki
Stary 2014-05-08, 13:07   #1477
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Juz leżę
jak znajdziesz jakieś zajęcie leżące to się podziel Fame może zaczniemy haftować czy coś na leżąco da się

ja już nie mogę patrzeć na mieszkanie co godzinę 10 minut poświęcam na ogarnięcie
a do tego zęby mnie bolą, dzisiaj znowu nowy drucik, ale pocieszam się, że to już ostatni i jest szansa, że do końca wakacji zdejmę te druty równo rok po tym jak zakładałam
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-08, 13:17   #1478
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Te Molimed? dzięki
A tego to juz nie wiem ja jeszcze ich nie zakupilam, ale dziewczyny polecały

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
jak znajdziesz jakieś zajęcie leżące to się podziel Fame może zaczniemy haftować czy coś na leżąco da się

ja już nie mogę patrzeć na mieszkanie co godzinę 10 minut poświęcam na ogarnięcie
a do tego zęby mnie bolą, dzisiaj znowu nowy drucik, ale pocieszam się, że to już ostatni i jest szansa, że do końca wakacji zdejmę te druty równo rok po tym jak zakładałam
Na razie nie mam się czym dzielić szczerze mówiąc to liczyłam na waszą pomoc
Stary 2014-05-08, 13:22   #1479
rybka13
Zakorzenienie

Hej

Nautiz sliczny rozek, masz talent kobieto

joanna zdrowka

Fame, sunfire lezec i pachniec

Ja mam wizyte za tydzien i zdaje mi sie, ze poprawa szyjki nie nastapila, ale moze myla mnie przeczucia oby, bo u mnie lezenie nie bardzo wchodzi w gre...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 13:27   #1480
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
A tego to juz nie wiem ja jeszcze ich nie zakupilam, ale dziewczyny polecały
Na razie nie mam się czym dzielić szczerze mówiąc to liczyłam na waszą pomoc
ja jeszcze nadrabiam zaległości książkowe, co chwilę ktoś mi coś podrzuca, więc mam co czytać, ale też ile można

zastanawiam się jeszcze na intensywnym kursem językowym w necie, tylko musiałabym zobaczyć kiedy co u mnie startuje, a tak mi się nie chce do pracy dzwonić

Rybka po takim czasie to już się śmierdzi od tego leżenia
Stary 2014-05-08, 13:33   #1481
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim!

Udało mi się wczoraj uszyć zasłonki do pokoju małego (białe w czerwone i granatowe gwiazdki), tż okno umył i zasłonki powiesił i jest tam teraz tak ładnie pokój dziecięcy coraz bardziej staje się pokojem dziecięcym. Z tej tkaniny zrobię jeszcze kilka rzeczy, myślę, że będzie cudnie.
Zdecydowaliśmy też co do imienia dla małego - będzie Bogusław, nasz mały Boguś mamaya dopiszesz na pierwszej stronie?
Za wszystkie podpowiedzi dziękuję, rybka13 Przemo jest super imieniem, ale już jeden jest w najbliższej rodzinie.
Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
A i jeszcze rożek pokażę, też uszyłam. Powiem Wam, że lubię szyć coś dla Synka
Rożek śliczny a z imion bo wcześniej zapomniałam napisać mi osobiście strasznie podoba się imię Lesław

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej Dawno nie pisałam, ale podczytuję z krzaczorów

Wczoraj wizytowałam, mały waży ok. 1300g. Pokazał siusiaka,pooglądałam jego buźkę, dopóki nie zaczął zasłaniać jej ręką, a potem to nawet nogi na głowę zarzucał Ogólnie wszystko jest ok Wymiary dziecka zgadzają się z terminem.

Trochę wczoraj posprzątałam w domu i wieczorem rozbolał mnie brzuch i dostałam od męża oficjalny zakaz robienia w domu czegokolwiek... nawet obiadu mam nie robić.. nie wiem czy tak wytrzymam pewnie zrobię jakąś szybką zupkę wiem, że większość z Was ma już dawno wyprawkę ogarniętą... ja dopiero się za to biorę, nie potrzebuję dużo rzeczy bo mam po Antku większość, ale jest kilka pozycji, które już powinnam kupić

1.lozeczko turystyczne
2.pojemnik na pieluchy
3.pieluchy flanelowe
4.kołdra + poduszeczka klin
5.posciel ikea
6.butelki wybrać
7.smoczki x 3

do szpitala

1.podkłady poporodowe
2.duze podpaski
3.biustonosz alles
4.pizama do karmienia

Chyba tyle... może ktoś mnie zainspiruję, co jeszcze się przyda?

Pozdrawiamy
za wizytę , a jeśli chodzi o liste to kiedyś wrzucałam takową jak chcesz to podeślę Ci ją na maila tylko wyślij wiadomość na priva - nie daję gwarancji,że jest w 100 procentach poprawna

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zasypiam. Przez skurcze łydek w nocy budzę się zmęczona jak po przebiegnięciu kilku kilometrów na bieżni Dzisiaj wizyta o 14.00 więc zapytam lekarza, może coś mi na to poradzi.

Po wczorajszym wstępnym USG (32tydz.) info następujące:
waga 1600g - mała raczej drobna, ale silna, wymiary ok, kopała lekarzowi w głowicę od aparatu główka ok, brzuszek i serduszko też, pęcherz ok. No i położenie główkowe - moja mądra córka... Odwrócona twarzą i stópkami do świata, więc nie dała sobie niestety zbadać kręgosłupa, ale dziś powtarzamy badanie prywatnie, na dużo lepszym sprzęcie, więc pewnie dowiemy się czegoś więcej.
)
klask i:

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Witam się z zapchanym nosem i złym samopoczuciem.
Leżę pod kocykiem , w nocy mnie dopadło 37,5 , wzięłam apap i strasznie się spociłam , a dzisiaj czuję się jakbym coś wypiła . Muszę chyba jeszcze czosneczek przeprosić
Miłego dnia , jakbym nie pisała to wybaczcie ale nawet ręką nie chce mi się ruszyć
zdrówka

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Ta pogoda jest do dup............... przeziębienia to największa zmora tej pogody ja robię wszystko aby się nie przeziębić Uważajcie dziewczyny na siebie
kochana jak się macie,pisz szybciutko!

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Dzis miałam kłucia i leżymy dalej. Jutro pomiar wod.

trzymam kciukasy !

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Z tym wiekiem i doświadczeniem

Dobra... Halyna ogarnięta, mogę jechać na wizytę :P
daj znać jak po

ledwie dzisiaj żyję milion rzeczy do zrobienia w pracy i po pracy, Fame może się zamienimy na 1 dzień??? z chęcią bym dziś poleżała
zmykam papapa
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-08, 13:34   #1482
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Fame, sunfire lezec i pachniec

Ja mam wizyte za tydzien i zdaje mi sie, ze poprawa szyjki nie nastapila, ale moze myla mnie przeczucia oby, bo u mnie lezenie nie bardzo wchodzi w gre...

A jakas propozycja oprocz lezenia i pachnięcia?
A co do szyjki to na pewno bedzie dobrze
Stary 2014-05-08, 13:47   #1483
malwiska
Zakorzenienie

ja po wizycie... kazał zmienić śniadania i tyle. Był dzisiaj bardzo sympatyczny - następna wizyta za 3tyg.

Fame nie łaź nigdzie - mogę robić za Ciebie lumpkowe zakupy i wysyłać pocztą:P
Sunfire - lepiej odpoczywać niż znów trafić do szpitala
Joanna - zdrówka kochana
Celebrinfea - widać że leżenie dużo daje, za wody i za każdy kolejny dzień
Stary 2014-05-08, 14:14   #1484
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
łączę się w bólu, ja przed wczoraj miałam wizytę u orto i zmieniła mi drut na silniejszy, bo to już końcówka leczenia dół już mam ściągnięty, teraz noszę retencję i muszę przyznać, że jest bardziej wkurzająca od samego aparatu, a górę mam nadzieję ściągnąć jeszcze przed porodem

Cytat:
Z tym wiekiem i doświadczeniem nie ma co przesadzać. Poprzednio chodziłam do szkoły rodzenia, którą prowadziła babka po 50-ce (trójka własnych dzieci). Robiła to tak na odpierdziel, że w szpitalu, to ja nawet pieluchy nie umiałam założyć. Teraz nie chodzę, bo mi się nie chce na nią patrzeć
Może faktycznie masz rację wszystko zależy od tego na kogo się trafi... ale jakoś po wczoraj po prostu mnie nie przekonała, mówiła o niektórych sprawach w sprzeczności z tym co ja wiem od lekarki... no ale w sumie, w tych czasach każdy ma inna teorię

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
moim zdaniem weź co masz ja chyba taki mam właśnie i biorę, choć w sumie nikogo się nie pytałam - w moim odczuciu, jeśli skład jest identyczny z tym co w innych lekach, to skoro inne można brać to taki też - niezależnie od tego czy firmę stać na testy specjalnych sytuacji jak np kobiety w ciazy czy nie...
np apap jest sprawdzony że mozna w ciąży, a ja mam inny paracetamol teraz bo taki akurat byl w promocji, tam gdzie kupowałam...
dzięki za podpowiedź

Lecę na spacer nim się znowu rozpada. Do później
Stary 2014-05-08, 14:14   #1485
malwiska
Zakorzenienie

kto zna dobry sposób na wydrążenie ziemniaka ugotowałam niby w mundurkach ale mi się rozpadają :/ może powinnam przeczekać aż ziemniaki będą zimne?
Stary 2014-05-08, 14:20   #1486
mamaya
Zakorzenienie

Yuza, pisałaś o MagneB6. Ja mam właśnie ten zapisany przez ginekolog, także spokojnie możesz brać Ja biorę 3×2 (głównie ze względu na działanie uspokajające magnezu), skurcze zdarzają mi się z taką samą częstotliwością jak przed ciążą (raz na miesiąc mniej więcej), ale ja mam po prostu "zjechane" mięśnie przez wszystkie lata tańca i ćwiczeń

Asia, trzymaj się i kuruj

Gratuluję udanych wizyt
My wizytujemy 16 maja
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:25   #1487
robaczek-85
Rozeznanie

Malwiska ziemniaki powinny być lekko twarde, wydrazam małą lyzeczka ok 0,5- 1 cm od brzegu

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:26   #1488
bambusiek
Zakorzenienie

Uff... ale mi zeszło z tym ogłoszeniem i czytaniem

Cytat:
Powiem Wam ze tak patrze się na te wszystkie dzieciowe rzeczy i na stertę ubranek do prasowania i ogarnęło mnie wielkie przerazenie moje zycie juz niedługo się zmieni całkowicie i powinnam się cieszyć z tego, ale nie do końca tak jest boję się
to chyba całkiem normalne, też poprzednio miałam obawy, teraz tylko lękam się jak ogarnę dwójkę, ale jak patrzę na synka, to duma mnie rozpiera, że jestem mamą i w życiu bym nie zrezygnowała z codziennych przytulasków, buziaków, wyznań

Cytat:
No i skończyłam paputy frywolitkowe...

moja mama robi też frywolitkowe rzeczy - głównie biżuterię, ozdoby i serwetki, więc wiem, jakie to precyzyjne
powiedziałam jej o Twoim dziele, to kazała zapytać, czy nie są za sztywne na kapciuszki?
no i skąd masz wzór

Cytat:
W końcu zdrówka!
hi hi... też mam jeszcze jednego w lodówce

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Witam się z zapchanym nosem i złym samopoczuciem.
Leżę pod kocykiem , w nocy mnie dopadło 37,5 , wzięłam apap i strasznie się spociłam , a dzisiaj czuję się jakbym coś wypiła . Muszę chyba jeszcze czosneczek przeprosić
Miłego dnia , jakbym nie pisała to wybaczcie ale nawet ręką nie chce mi się ruszyć
zdrówka

Cytat:
Juz leżę
ja nadrabiam czytanie mama dostaje na każdą okazję książki, więc mam jeszcze kilka tytułów w kolejce.
-----------------------------------
mam jeszcze 1,5 godzinki zanim synek wróci, a poza tym co zrobiłam do 13, to nic nie zrobiłam :P zaraz rozwieszę pranko tylko, bo znów cały wsad ciemnych po dzisiejszym lumpkowaniu :P

no i torba do szpitala spakowana w 90%, bo chyba tylko kapci i podstawowych kosmetyków nie ma, ale to mężol sobie z tym poradzi w razie "w".
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:29   #1489
mamaya
Zakorzenienie

Ach i mam jeszcze info dla dziewczyn z Warszawy
Dziś od 19 do 23 jest Noc Zakupów w Promenadzie i jest -25% na cały asortyment w Super - Pharm z kartą LifeStyle
Ja będę dziś buszować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-08, 14:33   #1490
agnes208
Zakorzenienie

O Ufff ale sie naprasowalam dwie pralki tylko ale i tak sie nameczylam trzeba sie pobawic z tymi malutkimi rzeczami teraz obiad jakis zrobic a pozniej do pracy
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:47   #1491
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Malwiska ziemniaki powinny być lekko twarde, wydrazam małą lyzeczka ok 0,5- 1 cm od brzegu
to ja jestem jakims beztalenciem bo próbowałam na twardo i na pół twardo i miękko - na miękko najlepiej mi szło coś tam powstało - farsz pyszny ale te ziemniaki nadają się tylko dla tż, a chciałam takie żeby postawić na stół w razie jakiejś imprezy
Stary 2014-05-08, 14:58   #1492
mamaya
Zakorzenienie

Właśnie dostałam info, że jutro dotrze fotelik samochodowy a wózek w poniedziałek

sunfire, czekam na obiecane foty wózka
Stary 2014-05-08, 15:11   #1493
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
O Ufff ale sie naprasowalam dwie pralki tylko ale i tak sie nameczylam trzeba sie pobawic z tymi malutkimi rzeczami teraz obiad jakis zrobic a pozniej do pracy
ja wstawiłam właśnie pierwsze pranie ... teraz sobie posegregowałam na ciuszki 0-3 i 3-6 - te drugie poczekają na następny tydzień :P a te powyżej 6mc niech sobie czekają jeszcze długo :P

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam info, że jutro dotrze fotelik samochodowy a wózek w poniedziałek

sunfire, czekam na obiecane foty wózka
no to super, ja za każdym razem jak wychodzę z domu to na ganku oglądam swój wózek jeszcze mi się nie znudziło
Stary 2014-05-08, 15:17   #1494
mamaya
Zakorzenienie

malwiska, ja się boję, że od poniedziałku będę z wózkiem po okolicy jeździć Ale chyba za prowadzenie pustego wózka nie wsadzają do zakładu zamkniętego
Stary 2014-05-08, 15:19   #1495
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
malwiska, ja się boję, że od poniedziałku będę z wózkiem po okolicy jeździć Ale chyba za prowadzenie pustego wózka nie wsadzają do zakładu zamkniętego
u mnie już na szczęście nie stoi w domu dopiero jak mały się urodzi będzie przywieziony bo nie wiem jaki pomysł wpadł by mi do głowy
Stary 2014-05-08, 15:25   #1496
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie już na szczęście nie stoi w domu dopiero jak mały się urodzi będzie przywieziony bo nie wiem jaki pomysł wpadł by mi do głowy
Ja cały czas czekam na obiecane zdjęcia bryki
Stary 2014-05-08, 15:33   #1497
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Ja cały czas czekam na obiecane zdjęcia bryki
zmobilizowałaś mnie do zgrania kolor trochę inny, ale co tam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_8131.jpg (58,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8123.jpg (116,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8133.jpg (56,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8135 - Kopia.jpg (64,5 KB, 35 załadowań)
Stary 2014-05-08, 15:41   #1498
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
zmobilizowałaś mnie do zgrania kolor trochę inny, ale co tam
Psina!
A wózek super, śliczny kolorystycznie No i generalnie z tego co słyszałam to Navigationy są dobre
Stary 2014-05-08, 15:45   #1499
TaTekla
Raczkowanie

Hej hej
widzę, że dziś humorki wszystkim dopisują - super

Jestem właśnie po wizycie. Poskrżyłam się ginowi jeśli chodzi o bóle w podbrzuszu, czy spojeniu łonowym. Powiedział mi, że to już ciąża zaawansowna i że teraz takie bóle mogą być częstsze - kazał się oszczędzać, wypoczywać, nie stresować, dużo leżeć a jak pojawia się ból - NOSPA 3x1 tabletka dziennie.Poza tym od ostniej wizyty mam 5 kg n plusie nie przeginam z jedzeniem, nie mam pojęcia skąd te kilogramy, chyba dzidzi rośnie no i piersi mam coraz większe ehhhh Poza tym zbadał mnie i powiedział, że wszystko jest pozamykne jak się należy i wszystko jest ok. USG dopiero za 3 tygodnie.

Po raz kolejny wysłał mnie na badanie przeciwciał. Też musiałyście robić to badanie drugi raz?
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 15:55   #1500
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Psina!
A wózek super, śliczny kolorystycznie No i generalnie z tego co słyszałam to Navigationy są dobre
nie wiem czy są dobre będę testować akurat nie znam nikogo kto miałby navingtona, wygląda solidnie i lekko się prowadzi, a jak będzie w praktyce to się okaże

mam jeszcze dylemat z fotelikim

trzy kolory mi się podobają:
1)

http://cybex-online.com/media/carsea...utumn-gold.png

http://cybex-online.com/media/carsea...onQ_canopy.png

2)
http://cybex-online.com/media/carsea...large/dune.png

http://cybex-online.com/media/carsea...onQ_canopy.png

3)
http://cybex-online.com/media/carsea...us/cypress.png

http://cybex-online.com/media/carsea...py_cypress.png

??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości