|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() ja jutro mam wizyte i wszystkiego się dowiem... wczoraj mój tż do mnie: -nie mogę się doczekać piątku a ja ciemna masa mówię: przecież ostatnio było tyle wolnego, chyba pora już zacząć zarabiać :P a on: -no ale ja się nie mogę doczekać piątku bo w piątek mamy wizyte i znów zobacze naszą żabkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Ja po śniadanku
![]() ![]() Nautiz mi mówili na rechabilitacji kiedyś że najkorzystniej jest pływać na plecach ![]() Robaczek mi orkiszowy z naszych piekarn podnosił cukier.. Moze u was jest lepszy ten chleb.. Pogoda nie jest zchęcająca.. ![]() Jeśli ktoś ma dziś wizyty to kciuki ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Malwiska hehe no to załapałaś ![]() Nautiz rożek śliczny żebym ja umała szyć.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie właśnie dużo od chleba zależało, dziś tż ma mi dostawę zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Rozeznanie
|
Dzwoniła do mnie wczoraj moja mama- wpadła jej w ręce gazetka z rossmanna i podobno od jutra znów pampki w promocji z kartą Rossnę. Dziś do niej jadę, więc obczaję co tam jeszcze ma być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Zakorzenienie
|
a ja kupiłam tylko jedną paczke pampersów i nawet mi się nie chciało iść do Lidla sprawdzić czy maja.. pewnie do rosmana też mi będzie nie po drodze ...
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1448 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Czyli wszystko w porządku.. ![]() Ja jeszcze kupie jak będą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-05-08 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowo, mam nadzieję, że będą pasowały
![]() Te akurat są frywolitkowe, nie na szydełku, ale jedno i drugie jest proste. Warto kiedyś spróbować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie dziś wizyta, to się nasiedzę w poczekalni... jakieś trzy godzinki, jak mi się poszczęści... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem też mam większe skoki zależy co zjem.. ![]() Dziś kiełbaska na goraco i kanapka z pomidorem i sałatą Mi godz po skończonym posiłku kazala mierzyć i tak robi Integra a co to frywolitkowe? Bo niedouczona jestem Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-05-08 o 08:32 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj wieczorem próbowałam kilka razy napisać post i ciągle mi się kasował, więc zrezygnowałam ![]() Spróbuję teraz, może się uda ![]() To info dla dziewczyn z Warszawy co prawda, ale... ![]() Utwierdziłam się wczoraj w przekonaniu, że szpital im. Dzieciątka Jezus bije na głowę Zośkę ![]() Zacznę od tego, że ten szpital od wielu, wielu lat jest bardzo dobry, moja pra - prababcia pracowała w nim przed II wojną, po wojnie i już wtedy trafiały tam skomplikowane przypadki, była super opieka i generalnie nie było lepszego szpitala w okolicy. A wczoraj rozmawiałam z dziewczynami, które rodziły na Starynkiewicza w przeciągu dwóch lat (w tym jednej dziewczyny siostra leży teraz w szpitalu po porodzie) i wszystkie jak jeden mąż zgodnie stwierdziły, że nawet gdyby im dopłacali to nigdzie indziej nie urodziłyby. Kilka z nich była świadkami jak przywozili te najtrudniejsze przypadki z Zośki właśnie tam, bo w Zośce umywali ręce po kilku dniach pobytu takiej "trudnej" pacjentki. Ot, to taka ciekawostka ![]() ![]()
![]() |
#1453 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Zakorzenienie
|
Frywolitka to bardzo stara technika wyplatania koronek. Używa się do tego czółenek. Tak wyglądają przykładowe gwiazdki z frywolitki i robione na szydełku
---------------------------------- Aha, dziewczyny skierowane na cesarkę, przypomniałao mi się, że do szpitala warto wziąć oprócz normalnej dużej wody, taką małą butelkę, najlepiej z dziubkiem, albo słomkę do kubka. Zaraz po zabiegu ciężko jest się ruszyć i zwykłe napicie wody jest nie lada problemem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Rozeznanie
|
Ehhh dalej mam za wysoki cukier rano, mimo insuliny. Jutro konsultacja z diabetologiem :-/ dziś w nocy bolał mnie brzuch i twardnial kilka razy, Młodego odprowadzilam do przedszkola i jak wracalam to znowu mnie rozbolal :-/ zaleglam więc na kanapie
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Jaka paskudna pogoda dzisiaj w lubelskim! ![]() ![]() Muszę tez znalezc sobie jakies zajęcie, bo skoro mam prowadzić bardziej leżący tryb życia to się zanudzę, ileż w końcu można siedzieć na ''internetach'' ![]() ![]() Za wszystkie wizyty ![]() MALWISKA kochany ten Twoj tż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Raczkowanie
|
Dla dziewczyn, które lubią/prowadzą kalendarze.
http://www.brioko.pl/dzienniczek-dnia-maluszka.html Jest też wersja dla ciężarnej ale z wiadomych względów już jej nie pokazuję ![]() Integra Frywolitki to według mnie wyższa szkoła jazdy. Widziałam kiedyś biżuterię, kryształy w takim frywolitkowym splocie, przepiękna ![]() ![]() Integra ale te paputki to były Twoje? Czy to takie robić będziesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Rozeznanie
|
Może no-spe weź profilaktycznie, nie zaszkodzi, a u mnie podobnie się zaczynało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
siedzę i myślę
|
Hej
![]() ![]() Wczoraj wizytowałam, mały waży ok. 1300g. Pokazał siusiaka,pooglądałam jego buźkę, dopóki nie zaczął zasłaniać jej ręką, a potem to nawet nogi na głowę zarzucał ![]() ![]() Trochę wczoraj posprzątałam w domu i wieczorem rozbolał mnie brzuch i dostałam od męża oficjalny zakaz robienia w domu czegokolwiek... nawet obiadu mam nie robić.. nie wiem czy tak wytrzymam ![]() ![]() ![]() 1.lozeczko turystyczne 2.pojemnik na pieluchy 3.pieluchy flanelowe 4.kołdra + poduszeczka klin 5.posciel ikea 6.butelki wybrać 7.smoczki x 3 do szpitala 1.podkłady poporodowe 2.duze podpaski 3.biustonosz alles 4.pizama do karmienia Chyba tyle... może ktoś mnie zainspiruję, co jeszcze się przyda? Pozdrawiamy ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2014-05-08 o 09:29 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Zasypiam. Przez skurcze łydek w nocy budzę się zmęczona jak po przebiegnięciu kilku kilometrów na bieżni ![]() Po wczorajszym wstępnym USG (32tydz.) info następujące: waga 1600g ![]() ![]() ![]() Od poniedziałku zaczynam jazdy po Warszawie, chcę zdać prawko do porodu ![]() Aha, no i dobra informacja - kolejny egzamin na uczelni zaliczony już na 5 ![]() Nautiz rożek śliczny. Ja mam problem z przyszyciem pagonu do płaszcza TŻ, a Ty takie cuda robisz ![]() wisienka1000 Brzuszek w sportowym wydaniu - cud miód ![]() ![]() ![]() Fame wiadomo, że każda z nas obawia się jak to będzie. Mam dokładnie to samo. Takie skoki, raz jestem zachwycona, raz przerażona. W końcu to będzie najważniejsza i natrudniejsza rola jaką odegramy. Ale i najpiękniejsza, pamiętaj ![]() Mamaya co do wyższości jednych szpitali nad drugimi. Ja zgadzam się z Twoim wcześniejszym postem. Opinie są różne i zawsze tak będzie. Co do Zośki - ja się jej trzymam i chcę tam rodzić, bo bardzo bliska osoba była zadowolona, a ma porównanie, bo pierwsze dziecko rodziła w innym warszawskim szpitalu (dodam, że w Zośce nie płaciła za nic, a i lekarza miała z innego spzitala). Ale szczerze - jeśli trafię jakimś zbiegiem okoliczności do innej placówki to trudno, urodzić i tak muszę. Wierzę w ludzką życzliwość i mam nadzieję, że trafię na dobrych ludzi, położne i lekarzy. Tyle mogę. Bo jak same dobrze wiemy z opowieści i własnych doświadczeń: żadne prywatne konsultacje, ani dawanie "w łapę", ani wykupienie połowy oddziału nie dadzą pewności, że wszystko będzie po naszej myśli. No i tyle w temacie ode mnie ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-05-08 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() ![]() Leżę pod kocykiem , w nocy mnie dopadło 37,5 , wzięłam apap i strasznie się spociłam , a dzisiaj czuję się jakbym coś wypiła ![]() ![]() Miłego dnia , jakbym nie pisała to wybaczcie ale nawet ręką nie chce mi się ruszyć ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zadomowienie
|
Ta pogoda jest do dup............... przeziębienia to największa zmora tej pogody ja robię wszystko aby się nie przeziębić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Miałam wczoraj pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. Powiem Wam, że jestem trochę zawiedziona, bo zajęcia prowadzi Pani w moim wieku(25l.) albo niewiele starsza ![]() ![]() ![]() p.s czy któraś z Was bierze magne b6 wyprodukowane przez sanofi? Wiem, że o magnezie była już mowa, ale taki tylko mam w domu, a dzisiaj w nocy złapał mnie straszny skurcz łydki i zastanawiam się czy mogę go wziąć...
Olinek ![]() Edytowane przez Yuza Czas edycji: 2014-05-08 o 09:43 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1464 |
Raczkowanie
|
Yuza ja biorę Magne B6 tylko to zwykłe (jest jeszcze max ).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli ktoś kupuje w pepco, to musi też bardzo zwracać uwagę na jakość - kiedyś z Teściową zauważyłyśmy, w jednym koszu, identyczne bodziaki z tym samym nadrukiem, ten sam skład itp, jedne z takiej fajnej bawełenki, inne takie prawie śliskie (to były niby te same!) a i jeszcze mi się przypomniało - jeśli jeszcze nie macie kompletu bodziaków, to patrzcie przy szyi jak wyglądają - te na zakładki, nawet drogich firm czasem się rozciągają i dziecku prawie spadają w dół - mam sporo z mothercare od Teściowej i przy moich chudych dzieciach to zupełna tragedia - rozciągały się tak że ramiona na wierzchu były (poza rozmiarem tiny baby, bo te były ok - ale też był inny materiał w sumie - taka gładka bawełenka, a te co mi się rozciągały były dzianinowe) ale siostry syn, który jest taki trochę pyzaty (8 miesięcy) też miał w nich "pół torsu" na wierzchu... niekoniecznie muszą być guziczki przy szyi - choć te są najfajniejsze, wystarczy że te zakładki ładnie zachodzą i się nie rozciągają - takich bodziaków też trochę miałam, nawet takich z reala czy pepco najtańszych... ale po pierwszych doświadczeniach kupowałam raczej z takiej lepszej bawełny i dokładnie oglądałam dekolt ![]() Cytat:
Cytat:
![]() np apap jest sprawdzony że mozna w ciąży, a ja mam inny paracetamol teraz bo taki akurat byl w promocji, tam gdzie kupowałam...
![]() |
#1466 |
Wtajemniczenie
|
Dzis miałam kłucia i leżymy dalej. Jutro pomiar wod.
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Paputy zrobiłam, mam nadzieję, że dadzą się wykorzystać na chrzciny... joanna2228 ![]() Cytat:
![]() Dobra... Halyna ogarnięta, mogę jechać na wizytę :P Edytowane przez Integra Czas edycji: 2014-05-08 o 10:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1468 | |
Raczkowanie
|
Witam za oknem ponuro i morko bleh
mam dziś ambitny plan kupić małej przez neta łóżeczko i materacyk bo ten po Nadii się nie nadaj. Zdjęłam pokrowiec żeby wyprać no i ten kokos z pianką jedzie śmierdzi jak w skansenie. I też tak jak Fame podobają mi sięte najtańsze bez wzorów. Chcę białe szczebelkowe tylko jeszcze dylemat z szufladą czy bez ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Wtajemniczenie
|
Asia zdrówka!
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
siedzę i myślę
|
O ten http://allegro.pl/angelcare-pojemnik...215525091.html
Z Antkiem pieluchy wyrzucałam do wiaderka, które stoi w łazience, ale już mam dosyć latania do łazienki ciągle, a taki pojemnik nie wygląda źle wiec może stać w pokoju małego, no i ten pojemnik ma większą pojemność niż wiaderko ![]() Pisała któraś kiedyś o podkładach poporodowych takich lepszych... jakie to był ? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.