Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-28, 10:46   #1471
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ooo w Zatorzę otwierają jaki,ś Park Rozrywki Energy Land. ja lubiem karuzele
oooo to my tez chetnie sie wybierzemy
to polowa drogi od rk do bb

poli wd40 albo spiryt

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 11:00   #1472
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Ja-ika sto lat!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 11:06   #1473
doughnut_agg
Zadomowienie

Ja-ika wszystkiego najlepszego i spelnienia marzen !
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 11:10   #1474
policzanka
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny ale tu juz żaden spirytus,soda czy w 40 nie pomoże. Próbowaliśmy ale okazuje się ze to jest już wyzarte..takie małe gówno a ma wpływ na cala hustawke..szok..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 11:14   #1475
Asiek84
Wtajemniczenie

hej

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kornelito waży 7730, mierzy 71,5 cm, jego głowka ma 43,5 i podobno za mała. Mamy obserwować. Za dużo mleka je nasze dziecko i w ogóle chyba jestem do kitu matką.

Była nowa pielęgniara, taki niemiluch, że aż mi słabo sie robiło. I jeszcze śmiała skomentować, że jestem w ciąży.
Dlaczego niektórzy są tak niemili do obcokrajowców
co za babsztyl wredny, małpiszony trzeba olewać...

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
że takie 15 miesięczne dziecko potrzebuje uwagi, a jak ja sobie dam radę przy dwójce.
a co ją to obchodzi

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam!
Noc koszmar Julek zasnął przed 20, a pierwsza pobudka była już o 23. Może to rzeczywiście z głodu (już dziś wprowadziłam zmiany do Julkowego jadłospisu ), ale też zauważyłam, że idą mu dwie górne jedynki (mamy tylko dwie na dole), więc pewnie to go doprowadza do takiej histerii
Nie uwierzycie! Ok. 2 w nocy to ja niechcący obudziłam dziecko, bo..... spadłam z łóżka! Razem z kołdrą, na kolana jak do raczkowania Ale się zdziwiłam!
o ja Cię... a jak Ty tego dokonałaś

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A i mamy dwa kolejne ząbki liczę, że nocki będą lepsze dwie jedynki na górze się przebiły, razem 6!

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Fajne przepisy i rady z BLW jeśli ktoś praktykuje:
http://dziecisawazne.pl/5-praktyczny...-poczatek-blw/

U nas to wybawienie, bo Pola nic nie chciała jeść a teraz potrafi zjeść kanapke z awokado i garść poziomek na śniadanie, i miseczke warzyw z kurczakiem na obiad. A wczoraj dostała jabłko w całości tylko obrane ze skórki i pół wszamała
super że metoda sie sprawdza

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Wiecie co Emilka robi przy jedzeniu wychyla się za stołeczek, pluje i patrzy gdzie spadnie pół biedy jak pies jest w domu, to posprząta ale dziś go nie było i trzeba było ścierać

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ta jest śliczna, ale bez sensu obcisła na wesele
http://www.hm.com/pl/product/30222?article=30222-A
za długa jest na pewno, Ty masz zgrabne nogi to trzeba je odsłonić

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
żyję, ale co to za życie
jak pisałam ostatnio, w czwartek na rodzinnym grillu zatruliśmy się salmonellą...
u mojego męża w rodzinie jest taka "tradycja" że w Boże Ciało je się zupę nic.to taka zupa mleczna z surowymi jajkami... gotuje ją teściowa, wcześniej jej mama i jej babcia. od 30 lat. no i w tym roku coś nie wypaliło ogólnie to głupia jestem i zła na siebie strasznie, że ją jadłam, bo skoro ja nadal kp to nie powinnam :/ ale szkoda mi się teściowej zrobiło i łyżkę sobie nalałam. wystraczyło
teściowa i jej brat wylądowali w szpitalu już w nocy z czwartku na piatek. mój mąż też wtedy zaczął chorować, ja dopiero w piatek nad ranem. Piotrek pojechał nawet na IP ale powiedzieli że powinien dać radę w domu, leków na to nie ma, musi się wydalić. dwa dni to była katorga - dreszcze, gorączka 39, ciągły masakryczny ból brzucha i głowy. i ciagłe ciągłe rozwolnienie. dwa dni nic nie jedzenia i praktycznie nic nie picia. oj nieciekawie było, ledwo na nogach stałam :/
dziekuje nawet nie wiem komu, że moi rodzice (również zaproszeni na tego grilla), spożycia zupy odmówili, bo nie wiem kto by się dzieciakami zajął :/
teraz jest już całkiem nieźle, choć nadal nie idealnie. i pewnie jeszcze kilka tyg będziemy odczuwać skutki jutro jedziemy na badania, jeśli nadal mamy bakterię to sanepid będzie nas ścigał :/
z plusów -3 kg i to w 3 dni, nieźle teściowa bluźni że się dała zawieźć na szpitala (w sumie niewiele miała do gadania, bo praktycznie nieprzytomna była) bo jej ciągle wode z glukozą ładowali i ma +1kg to jej zaproponowałam żeby drugą turę zorganizowała, ale chyba się nie skusi

Gorgulku, dziękuję za troskę
o matko... to się tradycja zemściła... współczuję bardzo
Stary 2014-06-28, 11:15   #1476
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Jaiko ode mnie również najserdeczniejsze życzenia

Usypiam leosia juz 2h. Co go nie odloze do łożeczka to sie budzi a mam tyle roboty dzis.

Wiecie moze gdzie kupię taka komódke z koszami wiklinowymi lub materiałowymi? Przewijak juz niestety traci rację bytu i chciałabym jakis mały mebelek na pieluchy itp.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 11:40   #1477
Madziuchna27
Zakorzenienie

Ja-ika, wszystkiego najlepszego, kochana, spełnienia marzeń, zawsze dobrego humoru, jak najmniej stresów, pociechy z dzieci i z męża, wygranej w totka, dalekich podróży, a przede wszystkim zdrówka, żebyś mogła z tego wszystkiego korzystać

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
o ja Cię... a jak Ty tego dokonałaś
Asiek,
U nas to chyba była kwestia zmniejszającej się z dnia na dzień ilości pokarmu Teraz lękam się o swoje cysie, ale chyba jest ok, nie ma zastojów, stwardnień itp.

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Wiecie moze gdzie kupię taka komódke z koszami wiklinowymi lub materiałowymi? Przewijak juz niestety traci rację bytu i chciałabym jakis mały mebelek na pieluchy itp.
na Allegro?

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

zbieram się do Lydla po zakupy na obiad, dziś u nas carbonara potem ugotuję małemu brokuły z kurakiem i żółtkiem TŻ ma akurat pracujący weekend, więc po południu sami pójdziemy na spacer Masakra z tym TŻ wrócił wczoraj z roboty chyba przed 22 i jeszcze pracował na kompie do 4

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 11:49   #1478
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny moze mi pomozecie.Mam konto pocztowe na onecie.Od dluzszego czasu mam zaznaczone,ze mam jedna nieprzeczytana wiadomosc,ktorej nigdzie nie ma.jak to zlikwidowac,zeby mi sie nie wyroznialo,ze jest nieprzeczytana?Miala ktoras tak?
Stary 2014-06-28, 11:57   #1479
papalinka83
Zakorzenienie

Hej

Nadrobiłam po łebkach. Jutro chrzest, od wczoraj jest u nas teść z wnukiem, za 3h przylatuje moja siostra z chłopakiem, a jutro od rana to już będzie dziki tłum. Sporo mamy jeszcze roboty, a od wczoraj Ola ma gorączkę ok. 39 st bez żadnych innych objawów. Myślałam, ze się ode mnie zaraziła, ale nia ma kataru ani nic I nie wiem, co teraz. Jak jej nie przejdzie to goście pójdą do knajpy, a ja z Olą do domu i tyle, ale mam już dosyć tych chorób I zastanawiam się, czy musze z nią iść do lekarza, jak jej po lekach gorączka spada? Boję się tych pomocy weekendowych, że tylko się tam zarazi czymś jeszcze

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Natala współczuję przeżyć i obyście szybko wrócili w pełni do zdrowia
Madziuchna - super, że Julek tak ładnie spał po mm
Ja-ika sto lat
Gratki dla chodzącego Miłoszka

Więcej nie pamiętam, wybaczcie. Idę robić ciasto i sprzątać.

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-06-28 o 12:00
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:16   #1480
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej

Nadrobiłam po łebkach. Jutro chrzest, od wczoraj jest u nas teść z wnukiem, za 3h przylatuje moja siostra z chłopakiem, a jutro od rana to już będzie dziki tłum. Sporo mamy jeszcze roboty, a od wczoraj Ola ma gorączkę ok. 39 st bez żadnych innych objawów. Myślałam, ze się ode mnie zaraziła, ale nia ma kataru ani nic I nie wiem, co teraz. Jak jej nie przejdzie to goście pójdą do knajpy, a ja z Olą do domu i tyle, ale mam już dosyć tych chorób I zastanawiam się, czy musze z nią iść do lekarza, jak jej po lekach gorączka spada? Boję się tych pomocy weekendowych, że tylko się tam zarazi czymś jeszcze

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Ja-ika sto lat

moze to od zebow?
bede trzymala jutro wiekie kciuki

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:18   #1481
Larysa88
Zakorzenienie

udanego spotkania dziewczynki

jaika sto lat sto lat! samych pomyślności i pięknych dni i

Cytat:

na allegro i jysk jeśli masz blisko chociaż ze strony jyska też można chyba zamawiać

Cytat:
Hej

oj zdrówka dla Oleńki coś ostatnio pechowo u Was z chorobami
oby nic z tego się nie wykluło, i temperatura zniknęła
i powodzenia na chrzcinach

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny moze mi pomozecie.Mam konto pocztowe na onecie.Od dluzszego czasu mam zaznaczone,ze mam jedna nieprzeczytana wiadomosc,ktorej nigdzie nie ma.jak to zlikwidowac,zeby mi sie nie wyroznialo,ze jest nieprzeczytana?Miala ktoras tak?
a wszystkie foldery na pewno puste? odebrane/wysłane/kosz/spam czy co tam jeszcze, ona może być wszędzie, a jeśli faktycznie nie ma to nie wiem kurcze
albo zaznacz fajkami wszystkie wiadomości i są chyba takie opcje zaznacz jako przeczytane ? tak mi się wydaje że coś takiego było, ale nie pamiętam czy na onecie
Stary 2014-06-28, 12:19   #1482
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Jaiko ode mnie również najserdeczniejsze życzenia

Usypiam leosia juz 2h. Co go nie odloze do łożeczka to sie budzi a mam tyle roboty dzis.

ja mam takie białe z trzema koszykami z Jyska, trzymam tam lakiery, okulary, biżu

ufffff
Małż zgarnął Tusię na spacer a ja przeleciałam okna dachowe, kuchnię łazienkę, poodkurzałam i pomyłam wszystkie podłogi- na włośacih T. również. To teraz jeszcze obiadek i wybywamy w plener.

Zazdroszczę zlotującym dziewczynom!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:26   #1483
Larysa88
Zakorzenienie

Poziomka, kilka przykładowych, to zależy jaką masz kolorystykę i jak duży ten mebel chcesz

http://allegro.pl/regal-drewniany-z-...347181436.html

http://allegro.pl/regal-drewniany-z-...347174821.html

http://allegro.pl/komoda-wiklinowa-r...335582427.html
Stary 2014-06-28, 12:26   #1484
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
udanego spotkania dziewczynki

jaika sto lat sto lat! samych pomyślności i pięknych dni i

na allegro i jysk jeśli masz blisko chociaż ze strony jyska też można chyba zamawiać

oj zdrówka dla Oleńki coś ostatnio pechowo u Was z chorobami
oby nic z tego się nie wykluło, i temperatura zniknęła
i powodzenia na chrzcinach

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

a wszystkie foldery na pewno puste? odebrane/wysłane/kosz/spam czy co tam jeszcze, ona może być wszędzie, a jeśli faktycznie nie ma to nie wiem kurcze
albo zaznacz fajkami wszystkie wiadomości i są chyba takie opcje zaznacz jako przeczytane ? tak mi się wydaje że coś takiego było, ale nie pamiętam czy na onecie
Dzięki,muszę przejrzeć,bo strasznie mnie to wnerwia.Wyświetla mi to w folderów odebrane,ale zobaczę w innych też

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-06-28, 13:03   #1485
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
eee prosto od producenta

już ci kiedyś miałam pisać, że znam baaaaardzo mało takich osób
ja i tż jesteśmy totalnymi gadżeciarzami 7 sierpnia kończy mi się umowana tel to już od miesiąca oglądam co sobie wezmę... nawet łapkę na muchy mamy elektryczną... tragedia, mama moja twierdzi, że terapia by nam się przydała
hehe elektryczna łapka jest mega

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
hello

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Kaska mielismy wyjechac ok 7 ale chyba wole wczesniej bo nie wiem ile przystankow nas czeka no i do wozkowego chce zajechac przed zlotem.
Musze o 5 bo ja codziennie glowe myje

Motylku swietlikiem zaparzonym

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

UWAGA Chwalę się Milosz chodzi a jaki jest szczesliwy
pięknie, wielkie brawa

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość

to ja tez sie pochwale, Jula ma juz 4 zeby dwie dolne jedynki i dwie gorne trojki dziwnie troche z tymi gornymi

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
czy jesli natala zjadła koperek prosto z gałązki i do tego garsc piachu to moge odhaczyc ze obiadek zjadła ?
yes

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moj TŻ wrócił z siłowni i napuścił sobie wody do wanny. Patrzę a tam prawie cała wanna wody no to się nawet nie zastanawiałam i właże. Ten przychodzi się kąpać a tam ja sobie siedzę
ale cfana jesteś... ale chyba wskoczył do Ciebie....

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej

mam cały wątek do tyłu
oficjalnie : korzystam z streszczenia Motyla

u nas z nowości : Misiek raczkuje,siada ,wstaje i chodzi przy meblach
z gorszych info :mamy trzydniówkę i kiblujemy w domu , dziś wychodziłam na targ żeby choć trochę głowę przewietrzyć i mam pyszne czereśnie

byliśmy tydzień temu na weselu, Misiek został z dziadkami,wybawiliśmy się na całego do 2 nad ranem
hej hej
gratuluję postępów Michasia
kiedy bedziesz u mamy??
Stary 2014-06-28, 13:37   #1486
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zdrowia!
my jutro mamy wesele mojej przyjaciółki
przekona się na nowo do obiadków

jestasieńku byłam na milion milionów procent pewna, że Ty jesteś w moim wieku
miłej imprezy

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moj TŻ wrócił z siłowni i napuścił sobie wody do wanny. Patrzę a tam prawie cała wanna wody no to się nawet nie zastanawiałam i właże. Ten przychodzi się kąpać a tam ja sobie siedzę
życie

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
no jasne dobre dziecko bo się samo wyżywi

moja ma chyba w buzi port usb bo wczoraj dostała od taty kabel i cały dzień go nosi w zębach

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
wyniki moczu czyste nie wychodowano bakterii!

super! teraz Julo szybko sie wszytskiego nauczy!

brawo za kp!

brawo

rozumiem, jesli cie to pocieszy to Jaśko nie je nic oprócz mleka
juz alergolog zrobiła wielkie oczy! ale naprawdę od 2 miesięcy rozszerzanie diety i nic nic nic mu nie podchodzi

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

ciekawe jak tam misia i Kornik???
super
Stary 2014-06-28, 14:21   #1487
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
hej!
od 3 dni gonie Was i gonie ale kiepsko mi idzie
takze troche na stare rzeczy poodpowiadam

RUSAŁKO zdrówka dla Ciebie i Jasia ( doczytalam już ze wyniki Jasia dobre)
DOUGHNUT przykra sprawa z tym wyjazdem TZ, obyscie się jeszcze dogadali w tej kwestii, no powinien w koncu wziąć pod uwage Twoje zdanie
MISIA ale szybciutko to leci, a ta pielegniara wyjatkowo nieprofesjonalna, ze takie komentarze rzuca
PAPALINKO oby naturalne metody poskutkowały i nie był znów potrzebny antybiotyk
matal kciuki zeby wszystko bylo ok z uszkiem Edzika
nena za wymiary, duza dziewczynka
kama a nie myslalas o zmianie pracy jak tam tak Ci sie nie chce wracac?
Teacherka a te zajecia angielskiego to czasem nie w Helen Doron?
Natala dobrze ze i tak w miare lagodnie to przeszliście i szpital nie był potrzebny

u nas tez roznie ale 2-4 i niestety moim sie nie najada jak wieczorem nie zje za duzo kaszki to budzi sie co max 2h a jak akurat kaszka mu podejdzie to spi ze 4 h

no to super ze u Was odstawienie tak bezstresowo sie odbylo

rety, tez czasem nie mam cierpliwosci do karmienia go, potrafi mnie tym wyprowadzic z rownowagi jak niczym innym
z tym, ze od kiedy nie blenduje tylko daje w kawalkach to z obiadkami jest niezle (tfu tfu)
za to przy kaszce czesto tak cuduje- lapie za lyzeczke i wszystko wywala z niej ubabra sobie rece i wsmarowuje w twarz:mdl eje: w efekcie po tym jedzeniu trzeba go przebierac i myc

no i u niego roznie czasem zjada ladnie a czasem tak szaleje

hoho ale postepow

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

to teraz napisze co u nas chociaz wlasciwie nic ciekawego

Maks coraz smielej probuje siadac, ciesze sie strasznie bo juz mnie to martwilo, co prawda dalej preferuje ta pozycje z nozkami na ksztalt litery W ale ciagle go poprawiam i ze 3 razy udalo mu sie usiasc z nozkami do przodu, co prawda na lozku bo widze ze on dosyc ostrozny i na podlodze to tylko jedna nozke prostuje

natomiast ze mna cos nie halo wczoraj mialam taki bol brzucha jakiego w zyciu nie doswiadczylam no nie bylam w stanie dojsc z lazienki do pokoju, w sekundzie zrobilo mi sie zimno i mialam dreszcze wzielam polowke ketonalu bo naprawde nie bylam w stanie wytrzymac i przeszlo ale do dzis brzuch mam jakis obolaly i np bali jak nacisne
nie mam pojecia co to wczoraj juz mialam schize ze po cc cos moze sie nie tak tam porobilo, ale mam nadzieje ze jakies chwilowe

a z pozytywnych rzeczy wczoraj mialam przymiarke sukni slubnej i podoba mi sie
i za postępy

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

dziękuję za wszystkiego brawa dla tż duma mnie rozpiera :P

udanego zlociku kobietki

wszystkiego naj dla dzisiejszych małych solenizantów

i dla jaiki sto lat kochana!!
Stary 2014-06-28, 14:40   #1488
kama1987
Rozeznanie

ja-ika sto lat!!! i spełnienia marzeń!!

Składaliśmy z TZ szafę dalej i zawiozłam Zuzię do mojej Mamy i o dziwo grzeczna jest, ładnie się bawi. Może to ja na nią działam że taki mały wariat z niej

Cytat:
Hej

Ja-ika sto lat

za jutrzejsze chrzciny, mam nadzieję że wszystko się uda

idę jeść obiad i się ogarnąć na te urodziny
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 15:36   #1489
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny,Helka ma 39,3 czy to mogą być zęby czy trzydniówka?Przeziębienie raczej nie,bo nie ma kataru

Stary 2014-06-28, 16:06   #1490
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,Helka ma 39,3 czy to mogą być zęby czy trzydniówka?Przeziębienie raczej nie,bo nie ma kataru

Ja bym obstawiala trzydniowke. Przy zebach max 38 Zdrowka
Stary 2014-06-28, 16:14   #1491
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
na allegro i jysk jeśli masz blisko chociaż ze strony jyska też można chyba

dzięki ale myślałam cos do 100kupic
W biedro były 2miesiące temu po 80, myślałam ze moze znowu sa gdzieś na promocji.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja mam takie białe z trzema koszykami z Jyska, trzymam tam lakiery, okulary, biżu

w jysku sa za 170 mi to troche drogo

Cytat:
Dziękuję za linki
Cenowo jedynie ta ostatnia, a teraz myślę ze moze popatrze za takimi co potem na zabawki by sie nadalo. W tej biedronce były fajne, bo prócz wiklinowych tez takie materiałowe pudła.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-28, 16:16   #1492
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja bym obstawiala trzydniowke. Przy zebach max 38 Zdrowka
Dzięki,a jak w ogóle przebiega ta trzydniówka?
Stary 2014-06-28, 16:26   #1493
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

hej hej
gratuluję postępów Michasia
kiedy bedziesz u mamy??
u rodziców wiem ze bede 2 tyg ale jeszcze nie wiem kiedy ,wszytsko zalezy od mojej sis bo mamy współny pokój i bede jak jej nie bedzie
albo w czasie pielgrzymki
albo jak pojedzie na staż zagraniczny to moge kazde dwa tygodnie wybrać
dam znać
Cytat:
Dzięki,a jak w ogóle przebiega ta trzydniówka?
trzy dni goraczki i zadnych innych objawów widocznych, kolejny dzien małe plamki,nastepny dużo plamek
to tak w skrócie
ja już raz myślałam że mamy trzydniówkę ale teraz to jestem pewna że ją właśnie przechodzimy,dzięki Bogu już temperatury nie ma od południa

a ja byłam dziś na jazdach doszkalających , 10 lat temu zrobiłam prawko ,poszłam na studia do innego miasta i przestałam jeździć ,jeździłam dosłownie kilka razy ,no i teraz w czasie urlopu męża mam postanowienie że sobie przypomnę co i jak i też będę śmigać
dziś było ok spodobało mi sie
instruktor powiedział że jest dobrze,potrzebuje ok3-4 h pojedzić

Ja-ika sto lat !!!!!!!!

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

u mnie pada, więc pewnei u dziewczyn na zlocie też lało

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 16:40   #1494
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
u rodziców wiem ze bede 2 tyg ale jeszcze nie wiem kiedy ,wszytsko zalezy od mojej sis bo mamy współny pokój i bede jak jej nie bedzie
dam znać

trzy dni goraczki i zadnych innych objawów widocznych, kolejny dzien małe plamki,nastepny dużo plamek
to tak w skrócie
ja już raz myślałam że mamy trzydniówkę ale teraz to jestem pewna że ją właśnie przechodzimy,dzięki Bogu już temperatury nie ma od południa

a ja byłam dziś na jazdach doszkalających , 10 lat temu zrobiłam prawko ,poszłam na studia do innego miasta i przestałam jeździć ,jeździłam dosłownie kilka razy ,no i teraz w czasie urlopu męża mam postanowienie że sobie przypomnę co i jak i też będę śmigać

Ja-ika sto lat !!!!!!!!

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Dzięki,mam nadzieję,że u nas to też to,no bo na nic innego nie wygląda.A można wychodzić na spacery?
Stary 2014-06-28, 17:10   #1495
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki,mam nadzieję,że u nas to też to,no bo na nic innego nie wygląda.A można wychodzić na spacery?

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-06-28, 17:11   #1496
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
ok ,a kiedy mozna zaczac?Jak wyjdzie rumien?czy jak goraczka przejdzie?A kapac mozna?Matko ja nic nie wiem

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-06-28 o 17:14
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 17:15   #1497
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ok ,a kiedy mozna zaczac?Jak wyjdzie rumien?czy jak goraczka przejdzie?A kapac mozna?Matko ja nic nie wiem
ja planuje jak zniknie rumień,odczekać z 1 -2 dni, organizm osłabiony to trzeba uwazac zeby nic sie nie przyplątało

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-06-28, 17:22   #1498
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
ja planuje jak zniknie rumień,odczekać z 1 -2 dni, organizm osłabiony to trzeba uwazac zeby nic sie nie przyplątało
No ja niestety bede musiala z nia wyjsc we wtorek ,bo ide do pracy,a musze ja zaprowadzic do kumpeli.A rumien wyjdzie po trzech dniach,czy moze juz jutro np?
Stary 2014-06-28, 17:45   #1499
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Papalinko życzę zdrówka i udanej uroczystości
Dodinho również zdrówka

Mam pytanie, jak wy zorganizowałyście sobie "kącik pielęgnacyjny" jeśli już zrezygnowałyście z przewijaków? ja teraz mam przewijak z ikei i pod nim jest półka na której mam pieluchy tetrowe, kosz z pampersami, chusteczki, kosz z lekami i akcesoriami do pielęgnacji, i ręcznik. teraz będę go przewijać na łóżku ale gdzie to wszystko trzymać żeby było w miarę pod ręką?
myślę o tym co na zdjęciu, choć czuję że Leoś nie przejdzie obok tego obojętnie gdzie wy trzymacie pieluchy itp?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-28, 17:49   #1500
Little_Spark
Raczkowanie

Cytat:
08:59 ----------[/SIZE]

[/COLOR]
kiedy ślub ? ?
w sierpniu

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
brawo dla Maksa!!!

myślałam o zmianie, ale u nas jest w miarę dobry program na dzieci, tzn dodatkowe wolne itp, a poza tym jeżeli za jakiś czas chcielibyśmy się starać o 2 dziecko, to tak głupio mi od razu na macierzyński iść. No i jak trafię tam gdzie chcę, na inny dział, to i mnie się będzie podobać i kasa lepsza Nie podoba mi się ze względu na moją "cudowną" kierowniczkę która nie rozumie, że ktoś ma inne życie poza pracą. Muszę w lipcu jechać pogadać właśnie o tej zmianie No i godziny też nie są rewelacyjne, bo 2 tyg w miesiącu 11-20 Ale się pocieszam, że mam załatwione zaświadczenie o kp, pediatra Zuzi sama mi powiedziała że mi wystawi to chyba po 7 mi będą dawać

Z brzuchem idź do gina, bo może masz coś z jajnikami Miałam kiedyś podobnie jak miałam zapalenie jajnika, ja też się muszę wybrać bo chyba znowu mam cystę A w ciąży tak pięknie się wchłonęła

No i pokaż sukienkę i kiedy macie ślub?
o to te godziny rzeczywiscie lipne to trzymam kciuki zeby sie udalo przeniesc do lepszego działu

no chyba sie bede mu siala wybrac do ginaq bo wstyd sie przyznac ale bylam 6 tyg po porodzie i koniec

i wlasnie sobie uswiadomilam ostatnio ze raptem kilka razy w zyciu bralam cos przeciwbolowego takze moze tez dzieki temu tabletka szybko pomogla, a dzisiaj to juz w ogole ok

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

oo a kiedy planujecie?? i pochwal sie suknią

super
u mnie to samo jak Maks zaczal wiecej jesc posilkow stalych to zaraz @ sie pojawila ale na razie tylko raz takze z ta regularnoscia jakos kiepsko

co do sukni
jest raczej taka zwykła, na pewno nie umywa sie do tej ktora kiedys wstawiala Your Angel, no ale kwestia finansowa byla istotna, nie wydalabym 4 tys na suknie tzn jeszcze rok temu bym wydala ale od kiedy jest Maks troche mi zal kasy na siebie w kazdym razie dobrze sie w niej czulam i cena rozsadna

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...tart=0&ndsp=12

tyl

https://www.google.pl/search?q=famos...21%3B471%3B708

Cytat:
dam znać

to tak w skrócie

Ja-ika sto lat !!!!!!!!

o to super ze sie zmotywowalas, jednak umiejetnosc jazdy to przydatna rzecz
ja 3 lata po prawku nie jezdzilam i juz mi bylo ciezko nauczyc sie od nowa a teraz to nie wyobrazam sobie zycia bez samochodu

jaika wszystkiego najlepszego
papalinka oby tempka minela i za chrzciny

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości