|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Też zupełnie nie rozumiem tego argumentu z częstym piciem. Ja za moim Młodym latam ciągle z butlą/bidonem, bo on nie ma czasu na jedzenie ani picie, pije małe ilości, ale często. Szczególnie latem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Dzieci moje do rzeki nie sikaja. I oczywiście planujemy zasoby jak piszesz. Z tym, że nasze wyprawy są wielogodzinne i na szczęście często jest toaleta w pobliżu.
![]() |
#1475 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Niestety, zauważyłam, że częśc matek ma to w głębokim poważaniu i pozwala dzieciom biegać, skakać i się wydzierać w takich miejscach. W aptekach chyba jest to już nagminne, bo mamusie traktują aptekę jak zwyczajny sklep. A kij tam, że wydawanie leków wymaga skupienia i ciszy (nawet jest karteczka z prośbą o ciszę) bo w grę wchodzi zdrowie i życie ludzkie, więc farmaceuta musi być uważny i skupiony. Szczytem idiotyzmu, który widziałam osobiście był niejaki Filipek z babcią, Filipek biegał, darł się, obkopywał ludzi w kolejce i kopał w podest lady. Farmaceutka wiele razy prosiła o ciszę, babcia powtarzała tylko bezradnie: " Filipku, nie biegaj. Filipku cichutko. Filipku, nie wolno kzyczeć". A Filipek swoje. I tu wykazałam się, niestety, piekielnością i totalnym brakiem profesjonalizmu. Podeszłam do Filipka, kucnęłam by moja twarz była na wysokości jego twarzy i cichutko powiedziałam, że jeśli nie przestanie biegać, krzyczeć i kopać to mu urwę głowę. Nie wiem, czy sprawiły to te słowa, czy mój uśmiech rasowego psychopaty, ale podziałało. Filipek schował się za babcię i nogi już nie wystawił ani dzioba nie otworzył. Stał grzeczniutko. Lubię dzieci a generalnie nic przeciw nim nie mam. Ale nie cierpię rozwydrzonych bachorów. A jeszcze bardziej odpowiedzialnych za taki stan rzeczy ich opiekunów/rodziców.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
nauczycielu, zajrzyj ![]() Edytowane przez ajah Czas edycji: 2015-01-28 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Wizażowy Kot Igor
|
Opowiadam przypadek. Reszta jest Twoją interpretacją ale ja już raz prosiłam Cię o rozwagę w interpretacji i nadinterpretacji moich postów, Ajah. Inaczej znów wyjdzie niepotrzebne nieporozumienie. Więc po prostu nie zaczepiaj bez powodu.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Co tu jest do nadinterpretacji? Nic. Zupełnie nic. Dzieciak źle się zachowywał w aptece, babcia nie dawała z nim sobie rady- choć zapewne powinna skoro zabrała Filipka w miejsce publiczne, ale wymagające ciszy. Twoje zachowanie, takie dokładnie opisane przez ciebie uznaję za okropne i nie na miejscu.
![]() |
#1479 |
Naczelna Nastolatka
|
O jej biedny filipek...
#1480 |
Konto usunięte
|
No ja rozumiem, ze taki maly rozwydrzony filipek moze doprowadzic czlowieka do szalu, sle ja bym sie zdecydowanie powstrzymala od takich komentarzy. A co by bylo jakby filipek zsczal wyc i wykrzyczalby "bo ta pani mnie postraszyla, ze urwie mi gloweeeee!!". Mozna sobie tylko nieprzyjemnosci narobic:/ co innego zwrocic uwage, a co innego takie teksty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Mijanou nie wiem czym sie tu chwalic... Babcia nie potrafila uspokoic wnuka ale to nie daje Ci prawa do zastraszania cudzego dziecka. Moze kazda matka powinna mowic swojemu dziecku ze mu urwie glowe albo reke czy noge wyrwie z tylka jak sie nie uspokoi?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"Uśmiech rasowego psychopaty" to jakiś powód do dumy? ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Znam i takie przypadki gdzie własna matka tak mówi do swojego dziecka. Hasła typu "nogi ci z dupy powyrywam jak się nie uspokoisz" to norma. A potem rodzic się dziwi że dzieciak nie ma do niego szacunku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Konto usunięte
|
No przegiecie pały i co tu duzo gadac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Konto usunięte
|
Albo wszelkie baby Jagi, które przyjdą i cię zabiorą jak będziesz niegrzeczny albo zostawię cię w domu dziecka.
Psychika dziecka, oj tam oj tam.. W takim zestawieniu wolę mamy z OZM. |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Konto usunięte
|
Ja nie lubie ani mam z ozm ani ludzi skrajnie antydzieciowych co to uwazaja, ze bachory to wszelkie zlo tego swiata. Ktos tu napisal, ze "bobasy sa obrzydlwie" jednoczesnie wczesniej broniac dzieci, szacunku do nich itepe. No dla mnie to sie gryzie:d to jakby walczyc o prawa dla niepelnosprawnych jednoczesnie mowiac, ze chce ci sie rzygac na ich widok:p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
ja.
|
straszenia dzieci nie toleruję i predzej sama bym coś zrobiła osobie, która opowiada bzdury mojemu dziecku o zrobieniu mu krzywdy czy tam o czarownicy lub czymkolwiek.
wystukano na kalkulatorze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy u was też cos takiego było, bardzo popularny tekst za moich czasów "Jak będziesz niegrzeczny/niegrzeczna to przyjdzie pan policjant i cie zabierze". Jedna z moich babć często nadużywała tego sformułowania do mnie i do moich kuzynów. Rodzice moich znajomych też znali to powiedzenie. Boszsze, pamiętam jak zobaczyłam policjanta to się chowałam za mamę. Nawet jak byłam na studiach i jak zobaczyłam policjanta czy radiowóz to omijałam szerokim łukiem. Dopiero jak moich dwóch kolegów wstąpiło do policji to zrozumiałam że to też ludzie. Kiedyś mi siostra przedstawiła swojego kolegę policjanta to się autentycznie bałam z nim rozmawiać. Mój jeden wujek był policjantem i też się go bałam mimo że fajny z niego człowiek był.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49971944]Ja nie lubie ani mam z ozm ani ludzi skrajnie antydzieciowych co to uwazaja, ze bachory to wszelkie zlo tego swiata. Ktos tu napisal, ze "bobasy sa obrzydlwie" jednoczesnie wczesniej broniac dzieci, szacunku do nich itepe. No dla mnie to sie gryzie:d to jakby walczyc o prawa dla niepelnosprawnych jednoczesnie mowiac, ze chce ci sie rzygac na ich widok:p[/QUOTE]
Zgadzam się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49971944]Ja nie lubie ani mam z ozm ani ludzi skrajnie antydzieciowych co to uwazaja, ze bachory to wszelkie zlo tego swiata. Ktos tu napisal, ze "bobasy sa obrzydlwie" jednoczesnie wczesniej broniac dzieci, szacunku do nich itepe. No dla mnie to sie gryzie:d to jakby walczyc o prawa dla niepelnosprawnych jednoczesnie mowiac, ze chce ci sie rzygac na ich widok:p[/QUOTE]
Ja to napisałam ![]() ![]() Można nie lubić dzieci ale je szanować. To chyba naturalne? Nie szanujesz każdej osoby za którą nie przepadasz? Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzeniona
|
Dziewczyny, a może któraś założy wątek o traumach i złych metodach wychowawczych dorosłych? Bo tutaj się niezły OT zrobił, ale jednak widać, że takich historii trochę jest, ja zresztą też ich mam trochę w zanadrzu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Z jednej strony zastraszania nie pochwalasz, a z drugiej strony dopuscasz, bo Filipek źle się zachowywał?
![]() |
#1494 |
Konto usunięte
|
Jest możliwość, że dziecko które przyszło z babcią do apteki po lekarstwa było po prostu chore. Jak dana farmaceutka nie umie pracować z chorymi ludźmi to niech szuka innej pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Wredny kotecek
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;49975031]Jest możliwość, że dziecko które przyszło z babcią do apteki po lekarstwa było po prostu chore. Jak dana farmaceutka nie umie pracować z chorymi ludźmi to niech szuka innej pracy.[/QUOTE]
Gorszej głupoty dawno nie słyszałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Konto usunięte
|
Kazdy ma swoja cierpliwosc. Nie uwazam ze to bylo jakies super moralne zachowanie, ale rozumiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Konto usunięte
|
Ale można było powiedzieć coś innego. Czasami już samo zwrócenie uwagi przez obcą osobę zawstydza dziecko - choć ja nawet tego nie pochwalam, nie chciałabym, aby mi ktoś wychowywał dziecko, ale w takiej sytuacji już bardziej do przyjęcia byłoby: "czy możesz się zachowywać ciszej, bo pani tu pracuje" niż "nogi ci z tyłka powyrywam"..
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Konto usunięte
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;49975031]Jest możliwość, że dziecko które przyszło z babcią do apteki po lekarstwa było po prostu chore. Jak dana farmaceutka nie umie pracować z chorymi ludźmi to niech szuka innej pracy.[/QUOTE]
Chore? ![]() Taaak jasne kazdy rozwydzrzony dzieciak jest chory ![]() Jesli dziecko bylo rzeczywiscie chore (a nie po prostu rozpuszczone i niewychowane) to babcia go powinna wziac na reke, zajac czyms, tlumaczyc ze nie wolno. A tak to dzieciak wie ze moze rozrabiac, bo babcia mu najwyzej powie nie wolno. ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Nowa choroba cywilizacyjna; brak wychowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() ![]() [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;49975031]Jest możliwość, że dziecko które przyszło z babcią do apteki po lekarstwa było po prostu chore. Jak dana farmaceutka nie umie pracować z chorymi ludźmi to niech szuka innej pracy.[/QUOTE] Jeśli byłoby chore to można przeprosić otoczenie, ale Filipek jest chory. Choć chore dzieci potrafią się zachować. Jeśli się nad nim pracuje i tłumaczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Raczkowanie
|
Mały dobrze wiedział że babcia nic nie zrobi, to szalał.
![]() Swoją drogą jeśli chodzi o babcie, ostatnio wchodzi starsza kobita do drogerii w której pracuje i woła do mnie: -Halo, zostawię sobie go przed drzwiami, bo ja tylko po jedną rzecz. Myślałam że jakiegoś psiaka zostawia, patrze a tam na schodach przed drzwiami wózek, w środku śpiący maluch. Sklep znajduje się na ruchliwej ulicy, wokół masa ludzi. Idę za kobietą i mówię, żeby zabrała dziecko do środka, że nikomu tu nie przeszkadza itd, ona na to że w środku się obudzi i za minutę nic mu nie będzie ![]() Baba spędziła w sklepie grubo ponad 20 minut, dziecko wtedy było całkiem samo, baba na pełnym luzie,do dziś nie rozumiem jak się nie bała o malca.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.