|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów Cz. VIII
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Raczkowanie
|
I ona, zaszalałaś
Mi też się ostatnio skończył litrowy Kallos (miałam bananowego)... teraz kupiłam litrowego Kallos Omega - przyjemnie pachnie! ![]() Mam GHD! już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam takie ładne włosy ![]() A użyłam tylko mydła cydrowego i nałożyłam balsam rokitnikowy z efektem laminowania na 2 minutki... Zaczynam podejrzewać, że moje włosy zaczynają lubić minimalizm, kiedyś wyglądały lepiej po solidnym olejowaniu, maseczkowaniu itd. |
|
|
|
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny macie jakieś sposoby na wygładzenie tych farbowanych wytrawionych włosów? U mnie ostatnio kryzys tej właśnie części. Farba się wypłukała do zera, zostały tylko rozjaśnione (wybarwione) włosy. Są one strasznie szorstkie, nie chcą się kręcić. Wiem, że położenie farby na nie na trochę by je ujarzmiło, ale boję się wyjechać na mój odrost. Pomocy!
|
|
#1474 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a wystarczy, że roztrzepię je palcami i już mają objętość
|
|
|
|
|
|
#1475 |
|
Konto usunięte
|
Hej dawno mnie tu nie było, więc nadrabiam zaległości. Dziś podcięłam swoje włosy, bo aż prosiły się o wyrównanie, więc było ciach i 1,5 cm poszło, ale dzięki temu dużo lepiej się układają
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Konto usunięte
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5340105 9]Hej dawno mnie tu nie było, więc nadrabiam zaległości. Dziś podcięłam swoje włosy, bo aż prosiły się o wyrównanie, więc było ciach i 1,5 cm poszło, ale dzięki temu dużo lepiej się układają
śliczne
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję, chociaż muszę przyznać, że jak mi nie wypadały włosy tak mi zaczęły w tym miesiącu wypadać, lekko, więc albo witamin brak, albo nie regularne jedzenie, choć raczej optuje że to drugie ostatnio. Trzeba się za to wsiąść przed zimą
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Konto usunięte
|
E tam, 1.5 cm to nic, piękne są!
|
|
|
|
|
#1479 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A pokażecie zdjęcia? ![]() Cytat:
Cytat:
Swoją drogą, śliczne włosy.Cytat:
U mnie w domu maski schodzą błyskawicznie. Chociaż ostatnio używam Kallosów na przemian z Biovaksami.[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5340105 9]Hej dawno mnie tu nie było, więc nadrabiam zaległości. Dziś podcięłam swoje włosy, bo aż prosiły się o wyrównanie, więc było ciach i 1,5 cm poszło, ale dzięki temu dużo lepiej się układają Ale ładne! Swoją drogą, masz bardzo długi odrost!! |
|||||
|
|
|
|
#1480 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
to zasługa pokrzywy.
|
|
|
|
|
#1481 |
|
Konto usunięte
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5340105 9]Hej dawno mnie tu nie było, więc nadrabiam zaległości. Dziś podcięłam swoje włosy, bo aż prosiły się o wyrównanie, więc było ciach i 1,5 cm poszło, ale dzięki temu dużo lepiej się układają
Choruje na takie cięcie
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też ostatnio podcięłam Ja nie farbuję od 27 kwietnia. |
|
|
|
|
|
#1484 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[/QUOTE]Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Kiedyś je co chwile mierzyłam, łykałam suplementy, piłam pokrzywę i nie widziałam efektów. Potem nadszedł mój wielki włosowy kryzys (po nieudanym encanto - dramat) i odpuściłam. I wiecie co? Włosy rosną, niedawno je podcinałam, a mam wrażenie, że już wróciły do swojej długości. Ale najbardziej widzę przyrost po paznokciach
|
|||
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba moje kłaczki polubiły sie z bingo spa z algami. Mam cudo loki i takie sztywne wiec może sie chwile utrzymają
|
|
#1486 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1487 |
|
Konto usunięte
|
A ja już nie mogę patrzeć na te wszystkie Kallosy i raczej niechętnie zdecyduję się na kupno kolejnego ich produktu. Tak jak i nie mogę patrzeć na moje włosy, które ostatnio upierdliwie się wywijają
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Konto usunięte
|
Moje wypadają... muszę wrócić do wcierania kozieradki
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Konto usunięte
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;53410449]Moje wypadają... muszę wrócić do wcierania kozieradki
[/QUOTE]Ja ostatnio namieszałam sok z czarnej rzepy z wcierką alkoholową i nie wiem, jak z porostem, ale na wypadanie zadziałała błyskawicznie
|
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5341055 5]Ja ostatnio namieszałam sok z czarnej rzepy z wcierką alkoholową i nie wiem, jak z porostem, ale na wypadanie zadziałała błyskawicznie
[/QUOTE]Możesz dokładnie napisać jak to zrobiłas? Ile czego? i jak tego dokładnie uzyłaś oraz ile razy aż pojawił się efekt? Bo mi lecą włosy jak oszalałe! |
|
|
|
|
#1491 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zakupiłam 3 niewielkie czarne rzepy, pokroiłam je drobno i wrzuciłam do naczynia, dolałam trochę wody i potraktowałam to blenderem. Wszystko odcedziłam i wycisnęłam ciecz z tych zmielonych farfocli To wymieszałam z pozostałościami alkoholowej wcierki. I gotowe Nakładając to, czuję lekkie mrowienie włosy wypadają w mniejszej ilości, jestem ciekawa, czy wpłynie to na porost. Ogólnie ciężko mi oszacować mój przyrost, ponieważ nie mierzę włosów, próby takich pomiarów zawsze kończyły się fiaskiem ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- A efekt pojawił się szybko, stosuję taką miksturkę własnej roboty od tygodnia i widzę różnicę Przy okazji dostrzegłam też na głowie sporo nowych włosów i nie wiem czy to za sprawą drożdży czy CP :P
|
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5341055 5]Ja ostatnio namieszałam sok z czarnej rzepy z wcierką alkoholową i nie wiem, jak z porostem, ale na wypadanie zadziałała błyskawicznie
[/QUOTE]Kusiło mnie kiedyś żeby kupić rzepkę i zrobić taką wcierkę Może w końcu się zdecyduję
|
|
|
|
|
#1493 |
|
Konto usunięte
|
a któraś z was była taka twarda i stosowała wcierkę z czosnku i/lub cebuli?
Ja raz przyrządziłam taką, wtarłam raz i... wylałam w cholerę, nie mogłam znieść tego smrodu, dodawałam też kawy lub olejków zapachowych i dalej capiło przeokrutnie a szkoda, bo ponoć efekty są niezłeMam taki mały włosowy cel pomijając powrót do naturalek i zapuszczanie, to chcę do następnego lata w dużej części zejść z cieniowania i grzywki, bo teraz połowa włosów wychodzi mi z warkocza, a nieładnie to wygląda, jak tyle włosów podpinam spinkami. W lato nie lubię męczyć się z rozpuszczonymi. Jednak lepiej wyglądałam, kiedy miałam przy twarzy jedynie wypuszczone wycieniowane pasma, a nie teraz z tą ciężką grzywą. Mam jeszcze parę miesięcy czasu
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5341603 3]a któraś z was była taka twarda i stosowała wcierkę z czosnku i/lub cebuli?
Ja raz przyrządziłam taką, wtarłam raz i... wylałam w cholerę, nie mogłam znieść tego smrodu, dodawałam też kawy lub olejków zapachowych i dalej capiło przeokrutnie a szkoda, bo ponoć efekty są niezłeMam taki mały włosowy cel pomijając powrót do naturalek i zapuszczanie, to chcę do następnego lata w dużej części zejść z cieniowania i grzywki, bo teraz połowa włosów wychodzi mi z warkocza, a nieładnie to wygląda, jak tyle włosów podpinam spinkami. W lato nie lubię męczyć się z rozpuszczonymi. Jednak lepiej wyglądałam, kiedy miałam przy twarzy jedynie wypuszczone wycieniowane pasma, a nie teraz z tą ciężką grzywą. Mam jeszcze parę miesięcy czasu [/QUOTE]Mój Tż uwielbia czosnek może i na to się skuszę
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Konto usunięte
|
ja w celach spożywczych też go uwielbiam, ale w celach "wcierkowych"...
można zaryzykować, ale na własną odpowiedzialność i moim zdaniem gorzej śmierdzi taki wytwór z czosnku niż z cebuli
|
|
|
|
|
#1496 |
|
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5341619 4]ja w celach spożywczych też go uwielbiam, ale w celach "wcierkowych"...
można zaryzykować, ale na własną odpowiedzialność i moim zdaniem gorzej śmierdzi taki wytwór z czosnku niż z cebuli[/QUOTE]Ja kiedyś spróbuję zrobić olej czosnkowy Tylko kupię duży słoik!
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Konto usunięte
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;53416208]Ja kiedyś spróbuję zrobić olej czosnkowy
Tylko kupię duży słoik![/QUOTE]Robiłam taki i powiem tak: na próbę lepiej zaopatrz się w malusieńki słoiczek, bo ten smród niemal zmiótł mnie z powierzchni ziemi |
|
|
|
|
#1498 |
|
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5341627 3]Robiłam taki i powiem tak: na próbę lepiej zaopatrz się w malusieńki słoiczek, bo ten smród niemal zmiótł mnie z powierzchni ziemi
Wezmę to pod uwagę w takim razie
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich jako nowa osoba w wątku. Można się przyłączyć?
![]() Wcześniej nawet nie zaglądałam na fora o włosach, bo o ich pielęgnacji wiem tyle, co nic... Przeraża mnie ilość informacji, które muszę teraz przyswoić, nawet nie wiem od czego zacząć. |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z doświadczenia wiem, że mnogość tych informacji tak naprawdę nie jest zbytnio do niczego potrzebna, a kluczem nie jest nawalenie wszystkich mazideł na głowę, a wyeliminowanie czynników niszczących (regularne farbowanie i prostowanie, używanie produktów z alkoholem) To jest najważniejsze, bez tego pielęgnacja będzie walką z wiatrakami
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam takie ładne włosy
a wystarczy, że roztrzepię je palcami i już mają objętość

Swoją drogą, śliczne włosy.
U mnie w domu maski schodzą błyskawicznie. Chociaż ostatnio używam Kallosów na przemian z Biovaksami.

a szkoda, bo ponoć efekty są niezłe