|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)
Meneq- ja też się z tym nie zgadzam że na kp dziecko przybiera za dużo. Dlatego idę do poradni laktacyjnej upewnić się że nasz schemat żywienia jest dobry. I tak słuchałam Wagnera w ciąży
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dzisiaj tragedia, mały je co 40 minut max godzinę. Poza głodem i jedzeniem własnych rąk do łokci w repertuarze dzisiaj płacz i pół godziny drzemki. Nic go innego nie interesuje i nie cieszy. Ech. Mnie też ktoś dziecko podmienil ale na bardziej absorbujący egzemplarz. Mam nadzieje ze to jakiś skok i zaraz wróci do normy bo się wykończę tymi nockami. Na szczęście mąż w domu i pomaga i wspiera. Nie wiem co by było gdyby ten dzień się zdarzył wczoraj... Aha a co do schodzącej skóry to mi położna powiedziała ze niezależnie od smarowania czy też niesmarowania ta skóra zejdzie sama. I jeśli mi to humor poprawi to mogę go smarować ale to niczego nie przyspieszy. W końcu nie stosowałam nic i po paru dniach faktycznie nie było śladu. |
|
|
|
|
#1473 |
|
Rozeznanie
|
Mąż z córą jeszcze w sali zabaw, Mały smacznie śpi, a ja mam chwilę na herbatkę, ale luz blues
![]() Loudres, spokojnie Ty jesteś dopiero parę dni po porodzie, jeszcze będziesz wszystko ogarniała, ale najpierw musisz do siebie dojść Ten wymęczony sutek musi strasznie boleć, spróbuj jak najwięcej go wietrzyć, smaruj na zmianę swoim mlekiem i jakąś maścią, mam nadzieję że szybko się zagoi ![]() Czarownica, Alka ma niezły gust muzyczny
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczka- a wsadzenie w chustę coś pomoże? Na moją miss kwękania dziś zadziałało
Grita- heh puściłam jej kołysanki dla dzieci to zaczęła się drzeć
Mama małej czarowniczki Alki Edytowane przez czarownica_tea Czas edycji: 2015-09-26 o 14:21 |
|
|
|
#1475 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Z lepszych wiadomości moje sutki są bardziej chwytne i młody zaczyna je dosyć mocno ciągnąć.
Jesteśmy na dobrej drodze. Teraz aby pokarm się pojawił. Bo siara jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale muszę dokarmiać mm bo cały oddział by go słyszał taki ma głos donosy akurat po mnie hehe Cytat:
Cytat:
|
|
#1476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas dwie kolejne z oddziału. Wiec porodów będzie dzis 9. A jeszcze może przyjechać ktoś prosto do porodu......
|
|
#1477 | |
|
Rozeznanie
|
Owieczka, mój miał wczoraj taki dzień... Spał może w ciągu całego dnia sumując z 1,5 godziny, tak to kwęczał, jadł i ulewał na zmianę
Oczywiście zazwyczaj odwala takie akcje jak jestem sama z dzieciakami, dzisiaj, jak mąż jest w domu, ma już drugą długą drzemkę Cwany Kiss, super że karmienie się rozkręca!! ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Praktyka czyni mistrza. Poza tym czytanie o dzieciach jak juz to dziecko jest to zupełnie co innego niż takie podczytywanie w ciąży. |
|
|
|
|
#1479 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze fajny gest i szczerze mówiąc mój mąż też jest tego typu ze lubi kupić prezent ale trochę się boje ze wyda dużo a będziemy teraz mieli nagły spadek zarobków i się tym martwię i wolałabym żeby nie szalał (Ale prezent fajnie dostać )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Ridia ja cie proszę ty siedź tam i sie relaksuj. Pomysł ze niektóre kobiety na patologi siedzą miesiącami w szpitalach.
Proszę weź się w garść i skup się nie na narzekania a na porodzie. Pomedytuj w słuchaj się w organizm i każ mu rodzic ogólnie skup się na tym ze tak czy siak niedługo to przyjdzie a wtedy zamiast się cieszyć ze to juz Będziesz chciała uciekać gdzie Pieprz rośnie
|
#1481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Doczytałam Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2015-09-26 o 16:03 |
|
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Rozeznanie
|
A i wiecie co jeszcze go wycisza... Wiertarka
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1485 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niedługo mały zacznie spać normalnie i ja będę mogła zapanować na tym wszystkim. Cytat:
powiem ci ze my też nie śpimy na kasie. I raczej nie robimy sobie extra drogich prezentów ale poczułam się wspaniale. W szpitalu kwiaty myślałam że to już jest wiele a z tym pierścionkiem jak wyjechał to aż się wzruszyłam. Pytanie do mam czy bierzecie witaminy dha? Ja dostałam przy wupisie w zleceniach? |
||
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku jeszcze w szpitalu jesteśmy a mały juz ma problemy, dużo gazów i napręża się tak i denerwuje ze nie chce z piersi jeść, położne juz 2 razy brały go na rurkę do pupci i od razu walił takie duże gęste kupy
... Niby mogło to być z 2 bananów które zjadłam w nocy, myslicie ze moga mieć rację? Mam jeść owoce max po pół na dzień... A guzek po konsultacji, mam skierowanie do poradni chorób piersi ale mogę karmić póki co. Na szczęście. Choć pokarmu nadal mało w 3 dobie.
|
#1488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po kąpieli tylko lotionem troszeczkę smaruje i to wszystko
|
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ratunku!!!
Nie mam mleka, kapka leci z jednego ale już mam tak obolale suty że masakra. Mały ładnie ssie ale co z tego jak nic nie leci. Mowilam ze nie mam to każą przystawiac i że nuc mu nie będzie. Matko głodze dziecko. Gdzie moja laktacja!!!!! Co wam pomagało na suty?
|
#1492 |
|
Konto usunięte
|
Mój dzieć od 8 rano spał zaledwie godzinę
Ja już nie mam siły...
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A spokój wpłynie na mleko. Wszystko jest dobrze, świetnie sobie radzisz i to co przeżywasz jest mega trudne ale normalne!Mój też miał taki dzień w poniedziałek... dla pocieszenia potem spał od 20 do 1 w nocy i to tylko dlatego że go obudziłam na karmienie. Może u ciebie tez padnie ze zmęczenia na noc. Śmieszna sytuacja u nas, po karmieniu co godzinę od 1 w nocy do 13 Ignaś spał do 16 i zaczął interesować się karuzelą nad łóżeczkiem Wpatrywał się w nią przez dobre 15 minut A teraz śpi smacznie w chuście więc wygląda na to że wraca do normy (odpukać!)
|
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zadomowienie
|
No właśnie wczoraj mój zostawił w aptece 90zl! A jeszcze witaminy ķ musze kupić. No i on kupił pregna dha zastanawiam się czy nie ma tańszych.
Cytat:
Jezu te pierwsze dni są straszne. Naprawdę zanim wszystko się unormuje to poprostu... |
|
|
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za dobre słowa i wsparcie. Elci położna to nie ta wredna co u mnie na szczęście.
Painka gratuluję!!!! Ale zła jestem. Dostałam, ze tak powiem reprymende, że powinnam karmic tylko piersią :/ i widać że mam mało pokarmu skoro mały sie nie najada i powinnam cycki masować by był pokarm :/ agrwwwww.... Mam pokarm ale młody się tym wiecznie nie najada to nie moja wina. ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Podczytam was jak wrócę do domu bo pojechalam psychicznie odreagować
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy czop sluzowy może nie być przejrzysty? Bo czytałam ze jest przezroczysty a ja dziś miałam 2 razy taki gesty i żółtawy, nieprzezroczysty.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
|
#1498 |
|
Wtajemniczenie
|
Elcia
Ssanie dziecka pobudza produkcje pokarmu. Poproś położne o mleko powinny Ci dac. Mnie dawały. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- I pij herbate laktacyjna. Masuj piersi
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Może nie być przejrzysty, mój był taki mleczny ze smużkami krwi.
|
|
|
|
#1500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kobiety kocham mojego Tz!!! Poszedł do lekarza i załatwił mi usg za godzinę żeby sprawdzić wagę małego i czy wszystko gra oraz rozmowę o oxy na jutro lub poniedzialek Kocham tego mojego nerwusa <3 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

Oczywiście zazwyczaj odwala takie akcje jak jestem sama z dzieciakami, dzisiaj, jak mąż jest w domu, ma już drugą długą drzemkę 

... Niby mogło to być z 2 bananów które zjadłam w nocy, myslicie ze moga mieć rację? Mam jeść owoce max po pół na dzień...
formalnie żona swojego męża 14.07.2012