Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-05, 17:19   #1471
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ja wcinam orzeszki w skorupce o smaku cebulowym.

TŻ będzie wniebowzięty
Stary 2015-12-05, 17:19   #1472
misia880
Zakorzenienie

Tez dobre

Ja zamowilam pizze dla meza taty i kolegi bo gipsuja sufit ale nie chca pff nie to nie zjem ja i Igor

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 17:22   #1473
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
TŻ będzie wniebowzięty
Poprawiłabym czosnkiem, ale nie lubię.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 17:26   #1474
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Mój mi napisał, że będzie później bo go pani doktor do gabinetu poprosiła po pracy. Niby drukarka jej się psuje czy coś Ciekawe ile będzie ją naprawiał
Stary 2015-12-05, 17:41   #1475
_polly_
Zakorzenienie

Dzisiaj udało mi się nagrać, jak wybrzuszenie na moim brzuchu powoli się przemieszczało.

Stary 2015-12-05, 17:52   #1476
fjolek
Zadomowienie

dzisiaj mialam strasznie pracowity dzien chalupa wysprzatana wiec obiadu nie robilam poszlam na latwizne byly pierogi od mamy a potem na szybko zrobilam tiramisu jeszcze sie chlodzi w lodowce (krem z torebki oczywiscie a co )
mysmy sobie tez dali prezenty na mikolaja wczesniej u nas jest tak ze mniej wiecej kazde wie co chce dostac i naprowadza ta druga osobe ;P moj dostal w tym roku walizke z narzedziami samochodowymi a ze mi nie wolno dzwigac to sam sobie ja przyniosl do domu ja wkleje moj prezent jutro to sie pochwale
kinga jak identyczna bransoletka to masz calkowita racje tez bym sie wkurzyla ;p
az bylymi obecnych chlopakow i z obecnymi laskami bylych i z bylymi to jzu tak jest ze wkurzaja najchetniej by czlowiek powybiijal bylby spokoj ale co zrobic
moj byly mi kiedys kupil bransoletke sama sobie wybralam na allegro paczka szla chyba z 2 tyg bo z angli potem sie troche klocilismy jak doszla ta bransoletka :p poszlo o jakas laske ;p w kazdym razie skonczylo sie to tak ze niedostalam jej bo jakos niebylo okazji a potem znim zerwalam b o go pare razy z ta laska nakrylam na miescie a n o w kazdym razie za jakis czas miaa fotke z moja bransoletka na fejsie ;p

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

wlasnie muze tez nagrac kiedy jak malalazi bede miec na pamiatke i pokaze tz bo mu sie udalo tylko raz zobaczyc co go wolam ja kopie to ona przestaje a jak moj sie obraca to ona kopie i tak wkolo
Stary 2015-12-05, 17:59   #1477
milenujdka
Wtajemniczenie

Odwiozłam męża na imprezkę
Na wieczór zagwarantowałam sobie pierogi ruskie i pepsi w puszce. Wiem, że niezdrowe pepsi, ale raz na jakiś czas mogę sobie chyba na takie coś pozwolić ;-)
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 18:00   #1478
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Ja próbowałam nagrać, ale co włączyłam to się uspokajała. Wyszło 5 minut nagrania i dwa ruchy
Stary 2015-12-05, 18:01   #1479
Kiinga26
Zadomowienie

Ja nagrałam filmiki z ruchami dziecka na brzuchu już w 21 tygodniu co ciekawe, u mnie łożysko jest na ścianie przedniej i ogólnie powinny te ruchy być słabiej odczuwalne. Ale wygląda na to,że mam nadpobudliwe dziecko
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 18:02   #1480
fjolek
Zadomowienie

kurce spimy z tz pod dwoma poscielami tylko mielismy zawsze dwie rozne poszlam do juska dokupilam na promocji druga taka sama zeby bylo identycznie ;p a mama dzwoni ze tez mi ja kupila ;p myslalam ze pojde w pn wymienic albo we wtorek na inna ale skoro promocja jest tylko do jutra to juz w tej cenie nie wymienie ;/
i niewiem bo to tylko 40 zl czy ja zostawic na zas jakby sie ktoras porwala czy mi zwroca kase bo wymieniac wiem ze wymieniaja ale jaja
Stary 2015-12-05, 18:06   #1481
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja próbowałam nagrać, ale co włączyłam to się uspokajała. Wyszło 5 minut nagrania i dwa ruchy
Moja zazwyczaj też przestaje, gdy próbuję ją nagrać. Ale dzisiaj jakoś się rozkręciła.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 18:17   #1482
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Witam przepraszam że się nie odzywam ale mam remont w domu i mało czasu;d jutro chyba się wybieram na mikołaja do chrześnicy ale nie wiem jeszcze

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 18:21   #1483
gosza82
Rozeznanie

Czesc dziewczyny po pierwsze bardzo Wam dziekuje za mile slowa jestescie kochane

Melduj sie ze sziptalu ale cale szczescie nie u siebie tylko w Walbrzychu ok 40 km od mojego miasta. Wyslal tam mnie moj lekarz u ktorego bylam dzisiaj o 11. Po nie przespanej nocy bo brzuch bolal a ja sie balam znow konfrontacji z tym psycholem ze swojego szpitala. Moj lekarz po godzinnym przebadaniu powiedzial ze jest wporzadku wymiary dziecka szyjks macicy37... I dla pewnosci poslal mnie do szpitala. Tutaj jak przyjechalam przywitala mnie usmiecgnieta Pani zaraz zeszla pani dr zrobila znowu usg brzuszne i dopochwowe i tez jest ok. Ale. Mam zostac na oberwacji. Jestem juz spokojna ze trafilam w dobre rece i bede miala rozne badania. Pokoj 2 kolezanka narazie malo mowna w zasadzie to nic sie nie odzywa 😕 zobaczymy jutro😆

Biore sie teraz za zaleglosci bo od wczoraj nie mialam sil pisac i wchodzic na komputer...
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 18:31   #1484
misia880
Zakorzenienie

Gosza to dobrze ze trafilas w dobre rece ;**
Lepsza malo mowna niz taka ktorej sie japa nie zamyka hahaha

Kupilam choineczke na jarmarku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1449340278311.jpg (41,8 KB, 23 załadowań)

Stary 2015-12-05, 18:36   #1485
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

gosza dobrze, że się Tobą zaopiekował i przebadają Cię porządnie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Melduj sie ze sziptalu ale cale szczescie nie u siebie tylko w Walbrzychu ok 40 km od mojego miasta.
Uruchomiłam ukrytego we mnie detektywa i strzelam- jesteś z Jawora może?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 18:42   #1486
Kiinga26
Zadomowienie

No wlasnie GOSZA skąd jesteś? bo ja mam do Wałbrzycha 60 km, a jestem z Legnicy

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-05, 19:02   #1487
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
A ja myślałam, że tylko Diablica z moich okolic mój brat pracuje w Legnicy
Stary 2015-12-05, 19:04   #1488
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
A ja myślałam, że tylko Diablica z moich okolic mój brat pracuje w Legnicy
A mój tż pracuje we Wrocławiu I ogólnie krążymy non stop Legnica- Wrocław, bo część rodziny tu, część we Wrocławiu
Ja wiem,że jedna z dziewczyn jest z Wołowa...Chyba Darolka. Ale widzę,że nas więcej Jakieś brzuchowe spotkanie trzeba zorganizować
Stary 2015-12-05, 19:08   #1489
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Jakieś brzuchowe spotkanie trzeba zorganizować
No proszę, jak ja to przegapiłam jestem za

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 19:08   #1490
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
My tez przeprowadzamy sie w styczniu (mam nadzieje). Sprzedalismy mieszkanie i czekamy az ci ludzie dostana kredyt. Chcemy narazie cos wynajac blisko przedszkola, ale pakowac bedziemy na ostatnia chwile
a jaka dzielnica? może będziemy razem na spacery chodzić? ja mieszkam niedaleko parku 3 maja
Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Hejo witam sie ze szpitalnego loża
dobrze że fajnie trafiłaś i że od razu robią ci wszystkie badania. Trzymam kciuki za ciebie i maleństwo

Cytat:
Emma i ja dołączam się do życzeń. Wszystkiego najlepszego

Dostałam prezent Mikołajkowy od tż...I tak wiem, powinnam się cieszyć ...Ale dostałam od niego taką samą bransoletkę,którą kiedyś podarował swojej byłej na urodziny.I jakoś jak tylko otworzyłam to nieszczęsne pudełeczko, to zamiast się ucieszyć znieruchomiałam. Oczywiście tż zaraz zapytał czy mi się nie podoba, więc mu powiedziałam zgodnie z prawdą,że wiem,że kiedyś taką samą dał swojej byłej. Coś tam zaczął przepraszać i wytłumaczył,że mu się po prostu taka podoba... Później powiedział mi że może ją zwrócić do sklepu i tak się zastanawiam, to chyba będzie najlepsze wyjście...Oczywiście nie było żadnej kłótni,żadnych scen, bo myślę,że nie było do tego powodu. Ot po prostu palnął gafę. Ale jakoś mi się przykro zrobiło.
Na pewno nie chciał ci przykrości zrobić tylko nie pomyślał - może nawet nie pamiętał że taka jej dał? po prostu podoba mi się więc wziął. Może pojedziecie wymienić i razem wybierzecie
Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nie odzywałam się od 2 dni ze względu na ciężkie samopoczucie. Jestem obolała,niewyspana. Dziś nic nie robię tylko leżę, ale to jest zasługa tego, że wczoraj ogarnęłam dom i przygotowałam obiad na dziś.
Zrobiłam listę ubranek dla dziecka. Już mam je poprane i poprasowane. Leżą w komodzie, ładnie okryte. Mąż złożył już łóżeczko w sypialni. Czekamy na materac od rodziców ;-)
Monikmi-trzymam kciuki za Ciebie, dobrze, że jesteś pod opieką szpitalną. Sprawdzą, co trzeba i puszczą Cię do domu.

ja też przeliczyłam i stwierdziłam że potrzebuje jeszcze 2 śpioszków

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Byliśmy z tż w jysku, kupiliśmy łóżko, materac i dwa komplety pościeli. Pokłóciliśmy się w sklepie, bo on to z tych co wejdą do sklepu, poogladają i idą do kasy, a ja stoję, myślę, rozważam, analizuje, po raz piętnasty siadam na ten materac, oglądam milion pościeli.. Aż się na niego zdenerwowałam. Dla mnie wydać tysiąc czy dwa tysiące złotych to jest ogromna decyzja i chce mieć ją przemyślana, nie lubię wydawać kasy trochę w ciemno.. Tż mówi 'ppdoba się?', mówię, że jest okej.. To poleciał do kasy. Nie wiem czy dobrze zrobiliśmy... Ale już zapłacone, wiec wycofać się nie da... Ehh te humory moje :-/
Materac to ważna sprawa dla waszych pleców i zdrowia więc na pewno lepiej zapłacić więcej za porządny niż kupić kiepski.
ale ja tez nie lobię kupować nic bez przemyślenia. Albo się wdrożę i poważnie zastanowię albo każe wybrać TŻ i akceptuje to co wybrał bez interesowania się tematem

Cytat:
To ja bym mogła z Twoim TŻ robić zakupy, a Ty z moim mój to nawet jak miód kupuje to myśli 20 minut, a większe zakupy to już w ogóle masakra na kompie ma pootwieranych ponad 50 zakładek do rzeczy, które chciał kupić, ale się nie mógł zdecydować
to też znam mój TŻ czyta i porównuje wszystkie składy każdego produktu zanim wsadzi do koszyka. Zakupy spożywcze z nim to męka. większość rzeczy zamawiamy przez internet jak już sobie o nich poczyta.

Cytat:
Melduj sie ze sziptalu ale cale szczescie nie u siebie tylko w Walbrzychu ok 40 km od mojego miasta.
dobrze że tutaj potraktowali Cie jak należy i jesteś pod opieką. Oby wszystko było dobrze i mogłabyś wrócić szybko do domu.

a ja byłam dziś na mikołajkowym kiermaszu z TŻ było bardzo miło ale nic nie kupiliśmy ( nie mieliśmy tyle czasu żeby móc się zastanowić ) ale zgarnęłam kilka wizytówek więc się z wami podzielę lokalnymi twórcami wyrobów dla dzieci
https://www.mibebe.com.pl/
http://maniaotulania.pl/
https://muzpony.com.pl/
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 19:14   #1491
milenujdka
Wtajemniczenie

Oglądam sobie na tvn koncert do m. Ogólnie fajnie śpiewają, ale brakuje mi śniegu, żeby poczuć, że święta tuż tuż..;-)
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 19:17   #1492
kallina_2014
Wtajemniczenie

Gosza, cieszę się, że wszystko jest ok. Buziaki!
Stary 2015-12-05, 19:54   #1493
misia880
Zakorzenienie

Dostalam laktator tzn dostane go pod choinke !! ciesze sie ale uwazam ze to za duzo juz prezentow dla mnie.

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 20:02   #1494
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
co się stało? Nie możecie się dogadać czy jakiś konkretny problem?

Kinga byłoby mi okropnie przykro, ale wydaje mi się, że on faktycznie nie pomyślał. Wiadomo, każda chce prezent kupiony specjalnie dla nas i z myślą o nas i szkoda, że tego nie przewidział. Ale na pewno chciał dobrze i pewnie te mu przykro rzytul: Oby następnym razem miał więcej taktu.
Mamy problem z domem do którego mamy się niebawem przeprowadzić, a właściwie to z deweloperem. Chciałam z nim o tym pogadać ale wyszło że już zmieniam zdanie co do wcześniejszego pomysłu jego rozwiązania. No nie można normalnie porozmawiać bo zaraz nerw. Taka niezgodność charakterow
Niestety ale generalnie sporo się klocimy, on to nazywa spięciami, że niby niegroźne ale wg mnie to rozwala nas i juz. A ostatnio to już w ogóle. A ja w ogóle klotliwa nie jestem. Tzn kiedyś nie byłam...
Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ja to jestem z tych, co wiecznie myślą, że gdzieś mogą kupić taniej, że się źle wydało pieniądze. Objeździłabym pewnie pół województwa żeby zobaczyć, czy gdzieś nie ma lepiej i taniej, zapominając ile czasu, nerwów i pieniędzy na paliwo się przy tym traci. Ale ja już tak mam. A teraz siedzę i wyje i nie wiem o co. Wybaczcie ale mam okropne humory, tż poszedł wymieniać świece w aucie z bratem, wiec mam chwile żeby się ogarnąć. No nie wiem, może któraś mi uświadomi ile kosztuje prześcieradło na 140? albo komplet pościeli? Bo ja ciągle nam kur.. Ze gdzieś mogło być taniej :-(
Sorki za smęty i wiem, że powinno mi być głupio, bo są tutaj dziewczyny, które mają poważne problemy, nie to co moje.. Wybaczcie, to hormony jak nic :-S
Pisałam któregoś razu o takich wyborach właśnie, że niepotrzebnie tracimy czas i energię na takie rozdrabnianie się.
Ja to jestem z tej samej gliny co Twój facet. Krótka piłka szkoda czasu. Przeważnie nie żałuję (choć zdarza się) bo wiem ze zwyczajnie nie chcialo mi się aż tak wnikać w temat.
A u Ciebie się pewnie jeszcze hormony dołożyly.
Cytat:
TŻ będzie wniebowzięty

Cytat:
Ja nagrałam filmiki z ruchami dziecka na brzuchu już w 21 tygodniu co ciekawe, u mnie łożysko jest na ścianie przedniej i ogólnie powinny te ruchy być słabiej odczuwalne. Ale wygląda na to,że mam nadpobudliwe dziecko
Ja tez mam z podobnego okresu taki filmik.
Cytat:
Czesc dziewczyny po pierwsze bardzo Wam dziekuje za mile slowa jestescie kochane

Melduj sie ze sziptalu ale cale szczescie nie u siebie tylko w Walbrzychu ok 40 km od mojego miasta. Wyslal tam mnie moj lekarz u ktorego bylam dzisiaj o 11. Po nie przespanej nocy bo brzuch bolal a ja sie balam znow konfrontacji z tym psycholem ze swojego szpitala. Moj lekarz po godzinnym przebadaniu powiedzial ze jest wporzadku wymiary dziecka szyjks macicy37... I dla pewnosci poslal mnie do szpitala. Tutaj jak przyjechalam przywitala mnie usmiecgnieta Pani zaraz zeszla pani dr zrobila znowu usg brzuszne i dopochwowe i tez jest ok. Ale. Mam zostac na oberwacji. Jestem juz spokojna ze trafilam w dobre rece i bede miala rozne badania. Pokoj 2 kolezanka narazie malo mowna w zasadzie to nic sie nie odzywa 😕 zobaczymy jutro😆

Biore sie teraz za zaleglosci bo od wczoraj nie mialam sil pisac i wchodzic na komputer...
To super ze w końcu trafiłaś w fachowe ręce. Oby Ci się tam czas nie dłużyl.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 20:11   #1495
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
właśnie kupiłam ten chleb z biedronki, którego fotkę wklejałaś, tylko wzięłam 7 ziaren, bardzo smaczny dzięki że podpowiedziałaś że w biedronce są takie cuda a swoją drogą, dwie kanapki z tego chleba liczą się za jedną, takie są mini, więc się nie obwiniaj
fajnie na zdrowie te kanapeczki są małe ale sycące.

Gosza, Monikmi
kciuki za Wasze pobyty w szpitalu, żeby wszystko było OK

My właśnie wróciliśmy od rodziców. Rano obleciałyśmy z mamą Rossmanna, pierwszy raz skorzystałam z pierwszeństwa do kasy bo naprawdę mi się spieszyło Mama wybrała sobie prezent na BN, zakupiłam prezent mikołajkowy dla taty i męża, drobiazgi bo u Nas się daje drobiazgi na mikołajki, ważniejsze jest BN.
Posiedzieliśmy chwilę u mnie w domu, zjedliśmy pysznego pstrąga i rosołek. Wymieniliśmy się prezentami mikołajkowymi Pojechaliśmy do teściów i też jedzonko pyszne- kotlecik z ziemniakami i surówką z marchewki i jabłka i rosołek. Teraz jestem objedzona bo dwa obiady zjadłam jak zawsze u rodziców
Wyjazd udany i przyjemny

Misia880 piękna choinka My jutro też idziemy na miasteczko świąteczne

Polly TŻ już w domu?
Stary 2015-12-05, 20:12   #1496
gosza82
Rozeznanie

Dziewczyny wybaczcie nie nadrobie Was
Niedawno brzuch mnie znowu rozbolal okazalo sie ze to skurcze podlaczyli mi kroplowke z jakimis sterydami i mam z nia sie rozstawac przez najblizsze 3 dni... Zendlam oczywiscie jak mi ja wbijali... No nic trzeba wszystko wytrzymac... To mam mikolajki...
Stary 2015-12-05, 20:25   #1497
monikmi
Zadomowienie

Gosza, nie martw sie mi tez podali ten steryd dzisiaj tylko ze w zastrzyku w tylek. Slyszalam ze w kroplowce bardziej boli ale ponoc lepiej dzialaja u mnie jedna dawka dzisiaj a druga jutro w poludnie i tyle. Dobrze sie tam Toba opiekuja?

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 20:29   #1498
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Polly TŻ już w domu?
Taaaak. Właśnie prysznic bierze. I głupek pojechał jeszcze do CH po perfumy na prezent dla mnie. Moje ulubione.

Stary 2015-12-05, 20:30   #1499
darolka
Rozeznanie

Cytat:
DARK każda z nas ma gorszy dzień i swoje racje. Ciesz się, że nie dostałaś takiej samej bransoletki, jaką dawał byłej a materac to jednak zakup na dłużej i tez wolałabym nie podejmować decyzji na szybko.
Co do ochraniaczy, to ja nie używałam ani przy pierwszym ani przy drugim dziecku i teraz też podziękuję. Dzieci mi się nie obijaly o szczebelki, a nie lubię niepotrzebnych zbieraczy kurzu

Moja miała ochraniacz przez 2 lata i przeżyła :-D nie polamala nóżek też o szczebelki wiec wszystko trzeba czytać z rozsądkiem
Cytat:

blisko blisko :-P
Cytat:
A mój tż pracuje we Wrocławiu I ogólnie krążymy non stop Legnica- Wrocław, bo część rodziny tu, część we Wrocławiu
Ja wiem,że jedna z dziewczyn jest z Wołowa...Chyba Darolka. Ale widzę,że nas więcej Jakieś brzuchowe spotkanie trzeba zorganizować
Tak jest w końcu ktoś kto moje rejony zna ;-)
Stary 2015-12-05, 20:31   #1500
gosza82
Rozeznanie

Ktoregos_dnia Kinga ja jestem z Dzierżoniowa tu w strone Kudowy Zdroj ale do Legnicy tez mam nie daleko takze tez sie pisze za spotkaniem!!!

Kalina moja dzidzia okazala sie ze jest tydzien mlodsza juz od jakiegos czasu kazde usg na to wskazuje i wymiary dzidzi jej glowka no ale zobaczymy dzis wazyla 810 bedzie mala Kalinka

Monikmi wlasnie mialam pytac o Ciebie jak Ty tam sie czujesz??!! Mi tez dali w tylek zastrzyk na dzien dobry ale o 20 zlapal mnie ten sam bol i skurcze co wczoraj i kroplowa poszla w ruch nie zdawalam sobie sprawy ze to moze byc tak powazne myslalam ze boli bo rosnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości