|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Przy zakładaniu njgorsze dla mnie było wprowadzenie wziernika a póżniej luzik... 😁 No i mi kazali 20 minut chodzić i poł godziny odpoczywać, bo gdyby zaczęła się akcja żeby mieć siły rodzic 😊. |
|
|
|
|
#1472 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
No chyba bede musiała ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
Super ze ok ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Dzieki ![]() A ty przenoszeniem tez sie nie martw, do tp jesCze troche czasu jakoś wypędzimy te nasze córy! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
Kciuki zeby sie unormowalo. Nie masz tam jakiegoś doradcy laktacyjnego do pomocy? Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
No ty to jesteś expres ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
Oczywiście ze zmienia! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Dziewczyny Basieku jest ba porodówce - o 2:30 odeszły jej wody. Miałam napisać wam wczesniej ale zasnęłam Trzymajcie kciuki! Ja tez trzymam ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||||
|
|
|
#1473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No juz ni założyli. Aga miałaś rację jak się rozluźnia nie było tak źle ;-) narazie nic mnie nie boli nic nie czuje. Ciekawe czy coś się zadzieje. Jak radzicie każe w tą I spowrotem I tak nie mam co robić bo sama znów jestem na sali :/
|
|
#1474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A u nas 7 ciężarnych, także nie wiem co lepsze... |
|
|
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
Najgorzej jak tak codziennie zabieraj z sali conakmniej 3 na cesarke do góry a ja ciągle na dole. No ale trzeba się pozbierać i nastawić pozytywnie
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, ja 2 lutego miałam cc i urodziłam córeczkę Alicję- 55 cm długa i 3290 g wagi
Nam się trochę sprawy pokomplikowały, 26 .01. trafiłam do szpitala i siedziałam tam aż zrobili mi cc... ale wszystko jest ok, mała jest cudowna. Później się odezwę, wczoraj wróciliśmy do domku i teraz walczę z laktacją a raczej jej brakiem
|
#1477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluje i czekamy na wieści...😁kciuki oby laktacja się rozkręciła |
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1479 |
|
Rozeznanie
|
Hej 😊
Nursii gratulacje 🎆 Motyl jesteś wielka 😊 NanaR oby szybko poszło!! Wiem że ciężko, ale postaraj się wyluzować 😊 My walczymy z bakcylami u chłopców i robimy co w naszej mocy żeby Marta się nie zaraziła... Mleka mam pod dostatkiem, ale za to tak poranione brodawki jak jeszcze nigdy!!! Położna twierdzi że mała ma za mocne ssanie i to dlatego ☹ aż jej się bąbel zrobił na usteczkach 😒 Ból straszny przy karmieniu 😒 |
|
|
|
#1480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
No i zdrówka dla chlopakow! ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Dzien dobry ![]() poszlam spac po polnocy grubo, wstalam o 6 i jestem mega wyspana. Ale masaz sutkow i seksy g*wno nie działają Ale jesli sprawdzą sie slowa figi ze jaki seks taki porod to przynajmniej poród powinien byc niezły Cisza tu straszna, przynudzamy cos dziewczyny
|
||
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() Dzisiaj jakiś szok !! ![]() Małej waga stoi czyli coś tam musi jeść z tego cycka ![]() Teraz tez wisi aż mnie cycek boli Był lekarz ze dzisiaj jakiś test mi zrobią i jak będzie ok to jutro wychodzimy
|
|
#1482 |
|
Rozeznanie
|
Nursii gratulacje :klaski:
Basieku trzymam kciuki ![]() Esorku my do terminu mamy jeszcze trochę czasu, więc nie ma co się martwić na zapas chociaż czekanie faktycznie się dłuży i człowiek nie moze się doczekać....Mamusiaczek oby Malutka się nie zaraziła u mnie w domu TŻ znowu z gorączką, Młody smarka. Zuzka musi poczekać co najmniej tydzień Całą noc mi się śniło że mi wody odchodzą |
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mnie dzisiaj złapała to tez wylam z bólu i szczęścia
|
|
#1484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
dzięki za podpowiedź .normalnie od rana jestem zbulwersowana, nie dość, że boli mnie okropnie głowa, bo się nie wyspałam, to jeszcze wody nie ma Myślałam, żeby karpatkę zrobić, ale tam też woda potrzebna .
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Raczkowanie
|
Ależ mnie ci lekarze wkur..... No masakra... Umawiam się z ordynatorem, ze jutro ostatnia próba indukcji i jak się nie uda to dopiero wtedy cc. A dzisiaj przychodzi inny lekarz i mówi że nie widzi sensu ponownej indukcji... A ze termin mam na 13 to sam nie wie co robic... I możliwe ze albo czekać albo ciąć i mieć mnie z głowy... No super no...😢
|
|
|
|
#1486 |
|
Zadomowienie
|
Esor, gratki za wizyte. Wazne, ze malutka zdrowa i wszystko ok.
Paula, nie poddawaj sie! Przystawiaj mala mozliwie najczesciej jak sie da. U mnie to podzialalo i czwartego dnia mialam juz pokarm. Zanim to nastapilo jednak, wyciskalam siare na lyzeczke i podawalam do ust mojemu maluszkowi na poczatek naprawde nie potrzebowal wiele.Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#1487 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A Hania na pewno będzie wiedziała kiedy wyjść ![]() Cytat:
Może Mia ma krótkie wędzidełko podjęzykowe. Próbowałaś ściągnąć pokarm laktatorem i dać jej z butli? Cytat:
Cytat:
...a może jest już po wszystkim ![]() Cytat:
Nursii- jeszcze raz gratulacje ![]() A ja się chyba wyspałam. Znów spuchnięta jestem ale olać.
|
|
|
#1488 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę, jestem tak rozkojarzona, ze momentalnie zapominam, co miałam której odpisać
Esorku- masz jeszcze czas, nie martw się na zapas, ze przenosisz Nursii- gratulacje córeczki! jak dojdziesz do sibie, to pisz jak najcześciej! Paula- widzisz, nie jest tak źle, widocznie dla Mii wystarcza mleczka. Motylku- dla ciebie, silna kobietka jesteś ![]() Basiek- trzymamy kciuki za Was Zonameza- kciuki, oby wreszcie akcja się rozwinęła, a nie takie trzymanie w niepewności. Dziewczyny, współczuję tych przeziębień w domu, i wiem, co czujecie, bo u mojej ciagle katar i nie puszcza, do tego czasem gorączkuje
|
|
|
|
#1489 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze syrop z cebuli mi się z dzieciństwa przypomniał. Ja byłam chorowitym dzieckiem i często takie przeziębienie kończyło się u mnie zapaleniem płuc, bańkami i zastrzykami...
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie poddam się ! Pije te głupie herbatki na laktacje literami. Może coś dadzą
|
|
#1492 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! Nie do konca wyspana, ale wstalam po 8. Maluszek dal czadu w nocy, a teraz grzecznie spi ;-)
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#1493 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Od poniedziałku Was nadrabiam, ciągle dopisujecie i co mi się wydaje że to już, to patrzę a tu nastepne strony
Wielu wam chciałam coś powiedzieć, a teraz już się pogubiłam co komu Zosienka, marciar, Paula , motyl gratulacje! Jeśli kogoś pominęłam to sorki, naprawdę idzie się pogubić ![]() To super, dużo zdrówka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lilka hop hop, wychodzimy! ![]() Cytat:
Cytat:
Ja rodziłam równo po 2 tygodniach pobytu na patologii, byłam już zła, sfrustrowana, w depresji i jedną nogą za szpitalem, bo już niemal wypisywałam się na własne żądanie Wszystko minęło jak przeszłam na oddział noworodkowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Nursii no,w końcu się odezwałaś
gratulacje!Basieku mocne kciuki! Ja już po "pysznej" zupie mlecznej.jak od środy był tu spokój,tak dzisiaj podobno mają pełno porodów.ale chyba i tak mnie nie wypisza jutro przez ten dren...
|
#1498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam i nadrobiłam 😊i pisze co do kogo miałam i póki pamiętam
Nana niezmiennie trzymam kciuki żeby bylo jak u mnie lub nawet lepiej 😘 Basieku trzymam kciuki żeby jak najszybciej poszlo...a może juz po... Nursii gratulacje 🎆 i kciuki za rozkręcenie mleczarni 😉 Paula kciuki za wyjście do domku i żeby bylo mleczko i maly ssak sie pięknie najadal 😘 Zonameza nie przejmuj sie. I tak decyduje ordynator. Mam nadzieje że się rozkręci samo lub jutro pójdzie po oxy 😘 |
|
|
|
#1500 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

Ale jesli sprawdzą sie slowa figi ze jaki seks taki porod to przynajmniej poród powinien byc niezły