Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-18, 19:48   #1471
JADorotek
Raczkowanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Dziewczyny chciałabym jeszcze Was zapytać czy przed transferem brałyście coś na uspokojenie , nie wiem czy można ... myślałam o hydroksyzynie
JADorotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 19:54   #1472
201801291006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JADorotek Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałabym jeszcze Was zapytać czy przed transferem brałyście coś na uspokojenie , nie wiem czy można ... myślałam o hydroksyzynie
Wow, może ja powinnam sobie to codziennie dawkowac o ile spokojniejsza byłabym w pracy

Edytowane przez 201801291006
Czas edycji: 2016-02-18 o 19:55
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 20:00   #1473
chal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiorekkkk Pokaż wiadomość
Hihih zobaczymy cos tu dziewczyny cicho dzisiaj. Ja prawie cały dzień odpoczywam bo jakos tak mnie brzuch pobolewal i nie ma co czytać

Chal Vella a jak Wy sie czujecie?
Vella niektóre dziewczyny w tym dniu po transferze co jestes Ty miały betę np 18 i dzieciaczek sie rozwijał prawidłowo, uważam ze jak na ten dzień to jest mega duża. Cos mi tu pachnie bliźniętami

Asiorek ja mam dziś kiepski dzień do południa strasznie bolał mnie brzuch i praktycznie cały dzień go odczuwam robiłam co musiała teraz jest ciut lepiej
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 20:04   #1474
anessca
Rozeznanie

Chciałam bardzo serdecznie przywitać nowe koleżanki na forum Niesamowicie miło jest jak nasze grono się poszerza

Kamila, może to jest denne co teraz zrobię, ale chciałabym przesłać Ci krótki fragment pewnej książki, którą czytałam z zapartym tchem.. Jest to forma duchowego pocieszenia i myślę ze udzieli sie również innym...
"Chciałbym, abyś uwierzył, że w twoim życiu zdecydowanie przeważa dobro. Choć zło kładzie się cieniem na twoje działanie i wybija się w twojej świadomości takim ostrym akcentem, że aż się z nim nieomal identyfikujesz. Ale niesłusznie.
Trzeba odejść, aby zobaczyli. Trzeba się odwrócić, aby popatrzyli. Trzeba się pożegnać, aby zapłakali. Trzeba umrzeć, aby zrozumieli.
Nie jakoby nie widzieli. Nie jakoby nie doceniali. Nie jakoby nie wierzyli. Ale potrzebna jest tęsknota, aby się zachwycili.
Niech będzie w tobie pokój łąk. Nie wiesz, jakie burze przyjdą, kogo spotkasz w życiu, jakie wydarzenia cię czekają.
Może podepczą cię ludzie, przepędzą przez ciebie stado bydła, roztratują cię gąsienicami czołgów.
I zdawać się będzie, że już nic z ciebie nie zostanie, tylko błoto.
Może nastaną susze, przyjdą mrozy, spadnie śnieg – zszarzejesz, zblakniesz.
Ale śniegi stopnieją, lody puszczą, przyjdzie deszcz – i zazielenisz się.
Niech będzie w tobie pokój łąk.
Wczepiony, wrośnięty, wtulony w ziemię – w Boga samego, przetrzymasz, przeczekasz, przeżyjesz.

Kochana jestem z Tobą całym SERCEM!

Migotko, miałam dzisiaj ciężki dzień przez tą inseminację... wczoraj wieczorem bolał mnie już brzuch (jak przy owulacji) i po 22 zrobiłam test owulacyjny, który wyszedł pozytywnie... już się zdenerwowałam, że pękły mi te pęcherzyki zbyt wcześnie i dzisiejszy dzień będzie liczony na straty..
W Krakowie byliśmy po 8.15 a o 8.30 zgodnie z planem byłam przyjęta na monitoring. Na usg okazało się że faktycznie pękł mi pęcherzyk na prawym jajniku ale pęcherzyk na lewym się jeszcze ostał aż do momentu samej inseminacji (którą miałam ok. 11). Z macierzyństwa wyszliśmy po 12 i mogę śmiało powiedzieć, że mimo punkcji i transferów jakie dzisiaj miały miejsce Dr się wyrabiał bardzo zgrabnie (ale jak to on biedny jest cały czas zaganiany w tym wszystkim).
Niby zapewniał mnie, że teraz to już na 100% będzie pozytywna beta ale przez tą całą sytuację jestem trochę podłamana (mimo, że cały czas myślę pozytywnie)... Jeżeli będę miała ostre bóle lewego jajnika to musze się do niego zgłosić jutro albo w sobotę, bo z tego jednego niepękniętego pęcherzyka może zrobić mi sie torbiel... i co tu myśleć?? dzisiaj wykonałam drugi test owulacyjny po 20 i nadal jest pozytywny... i też jestem rozbita jak to zinterpretować, czy może pękł mi już ten drugi pęcherzyk czy poziom tego hormonu, który wywołuje owulację nadal się utrzymuje w moim organizmie, a może to wszystko zaburza Ovitrelle..
Ciężko dzisiaj... naprawdę...
anessca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 20:04   #1475
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez migotkaaa_83 Pokaż wiadomość
Na szczęście każdy ma wolną wolę i własne zdanie, nie jesteśmy ludźmi zniewolonymi i mamy prawo postępować tak, jak uznamy to za najlepsze zgodnie z naszym sumieniem i oczekiwaniami. Przykre, że dwoje bliskich sobie ludzi nie ma wspólnego zdania, lecz w sytuacji w ktorej to znalazła się Kamila, gdzie czas jej się kurczy niesamowicie, a priorytetem jest dla niej dziecko, nawet większym niż małżeństwo, ma do tego prawo! Dlaczego ma patrzeć codziennie na człowieka który pozbawił jej szansy - bo póki co to tylko i az szansa - na macierzynstwo ?dlatego bo jest jego żoną, i ma się z tym pogodzić? Fanastycznie by było znaleźć rozwiązanie, kompromis, ale ktoś musi ustąpić, niekoniecznie musi to być Kamila. A tak z drugiej strony, już poza małżeńskiej, to skoro facet zgodził się 2 razy na in vitro, to chyba nie ma z tym swiatopogladowego problemu, a po kieszeni tez tego nie odczuwa. Być może tutaj problem jest bardziej złożony, jest gdzie indziej, tego nie wiemy.
Ja wierze ze jednak będzie happy end.

Nie chciałbym zanudzac wszystkich moja historią, bo już nie raz wyplywala na tym forum,wiec napisze w skrócie :u dr jestem od wakacji 2015, uważam, że to zbyt krótki czas na leczenie i diagnozę, aby podjąć decyzję o in vitro, jako jedynej ,ostatecznie drodze.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Anessca jak po iui? Długo się tam wysiedzialas?

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Witam nowe wizazanki, jaDorotek, stefani

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Dobra jesteś
Dziekuję,Migotka,jestes kochana!Takiego wsparcia potrzebuję i dla takich ludzi jak Ty tu jestem 😊
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 20:11   #1476
chal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JADorotek Pokaż wiadomość
JADorotek - dziewczyno nie denerwuj się transfer to nic strasznego ja miała w zeszły piątek boleć nie boli nić - dla mnie bardziej były emocje jak doktor pokazał moją "kropke" i później dostajesz zdjecie usg ze swoją kropeczką a tym wszystkim najtrudniejsze jest oczekiwanie na bete !!!!

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez anessca Pokaż wiadomość
Chciałam bardzo serdecznie przywitać nowe koleżanki na forum Niesamowicie miło jest jak nasze grono się poszerza

Kamila, może to jest denne co teraz zrobię, ale chciałabym przesłać Ci krótki fragment pewnej książki, którą czytałam z zapartym tchem.. Jest to forma duchowego pocieszenia i myślę ze udzieli sie również innym...
"Chciałbym, abyś uwierzył, że w twoim życiu zdecydowanie przeważa dobro. Choć zło kładzie się cieniem na twoje działanie i wybija się w twojej świadomości takim ostrym akcentem, że aż się z nim nieomal identyfikujesz. Ale niesłusznie.
Trzeba odejść, aby zobaczyli. Trzeba się odwrócić, aby popatrzyli. Trzeba się pożegnać, aby zapłakali. Trzeba umrzeć, aby zrozumieli.
Nie jakoby nie widzieli. Nie jakoby nie doceniali. Nie jakoby nie wierzyli. Ale potrzebna jest tęsknota, aby się zachwycili.
Niech będzie w tobie pokój łąk. Nie wiesz, jakie burze przyjdą, kogo spotkasz w życiu, jakie wydarzenia cię czekają.
Może podepczą cię ludzie, przepędzą przez ciebie stado bydła, roztratują cię gąsienicami czołgów.
I zdawać się będzie, że już nic z ciebie nie zostanie, tylko błoto.
Może nastaną susze, przyjdą mrozy, spadnie śnieg – zszarzejesz, zblakniesz.
Ale śniegi stopnieją, lody puszczą, przyjdzie deszcz – i zazielenisz się.
Niech będzie w tobie pokój łąk.
Wczepiony, wrośnięty, wtulony w ziemię – w Boga samego, przetrzymasz, przeczekasz, przeżyjesz.

Kochana jestem z Tobą całym SERCEM!

Migotko, miałam dzisiaj ciężki dzień przez tą inseminację... wczoraj wieczorem bolał mnie już brzuch (jak przy owulacji) i po 22 zrobiłam test owulacyjny, który wyszedł pozytywnie... już się zdenerwowałam, że pękły mi te pęcherzyki zbyt wcześnie i dzisiejszy dzień będzie liczony na straty..
W Krakowie byliśmy po 8.15 a o 8.30 zgodnie z planem byłam przyjęta na monitoring. Na usg okazało się że faktycznie pękł mi pęcherzyk na prawym jajniku ale pęcherzyk na lewym się jeszcze ostał aż do momentu samej inseminacji (którą miałam ok. 11). Z macierzyństwa wyszliśmy po 12 i mogę śmiało powiedzieć, że mimo punkcji i transferów jakie dzisiaj miały miejsce Dr się wyrabiał bardzo zgrabnie (ale jak to on biedny jest cały czas zaganiany w tym wszystkim).
Niby zapewniał mnie, że teraz to już na 100% będzie pozytywna beta ale przez tą całą sytuację jestem trochę podłamana (mimo, że cały czas myślę pozytywnie)... Jeżeli będę miała ostre bóle lewego jajnika to musze się do niego zgłosić jutro albo w sobotę, bo z tego jednego niepękniętego pęcherzyka może zrobić mi sie torbiel... i co tu myśleć?? dzisiaj wykonałam drugi test owulacyjny po 20 i nadal jest pozytywny... i też jestem rozbita jak to zinterpretować, czy może pękł mi już ten drugi pęcherzyk czy poziom tego hormonu, który wywołuje owulację nadal się utrzymuje w moim organizmie, a może to wszystko zaburza Ovitrelle..
Ciężko dzisiaj... naprawdę...

kochana - ty mi dajesz zawsze takiego pozytywnego kopniak teraz ja ci go przesyłam. włączamy pozytywne myślenie BĘDZIE DOBRZE
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 20:12   #1477
kamilamimila
Wtajemniczenie

Anessca,dziekuję bardzo.A jak Ty po tej inseminacji?Trzymam kciuki!
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-18, 20:14   #1478
JADorotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chal Pokaż wiadomość
JADorotek - dziewczyno nie denerwuj się transfer to nic strasznego ja miała w zeszły piątek boleć nie boli nić - dla mnie bardziej były emocje jak doktor pokazał moją "kropke" i później dostajesz zdjecie usg ze swoją kropeczką a tym wszystkim najtrudniejsze jest oczekiwanie na bete !!!!
Bólu się nie boję Bardziej chodziło mi o "wyluzowanie"
JADorotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 20:18   #1479
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
Anessca,dziekuję bardzo.A jak Ty po tej inseminacji?Trzymam kciuki!
Do przeżycia Kochana niby staram się za dużo nie myśleć i spokojnie doczekac do bety... odreagowałam po dzisiejszym dniu drzemką i jakoś lepsze samopoczucie, jednak jak każda z nas boję się porażki..
Stary 2016-02-18, 20:19   #1480
201801291006
Konto usunięte

Talking Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Anessca, jak dostajesz ovitrelle, to już nie ma sensu robić testów owulacyjnych, bo zawsze wyjdą pozytywnie. Ovi powoduje skok tego hormonu, który wykrywa test owu.
Stary 2016-02-18, 20:22   #1481
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Anessca, jak dostajesz ovitrelle, to już nie ma sensu robić testów owulacyjnych, bo zawsze wyjdą pozytywnie. Ovi powoduje skok tego hormonu, który wykrywa test owu.
czyli dobrze myślałam, ze Ovitrelle moze wpłynąć na wynik testu owulacyjnego.. jednak co do bólu jajnika się nie myliłam bo pęcherzyk pękł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-18, 20:24   #1482
Vella91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiorekkkk Pokaż wiadomość
Hihih zobaczymy cos tu dziewczyny cicho dzisiaj. Ja prawie cały dzień odpoczywam bo jakos tak mnie brzuch pobolewal i nie ma co czytać

Chal Vella a jak Wy sie czujecie?
Vella niektóre dziewczyny w tym dniu po transferze co jestes Ty miały betę np 18 i dzieciaczek sie rozwijał prawidłowo, uważam ze jak na ten dzień to jest mega duża. Cos mi tu pachnie bliźniętami
To mnie bardzo pociesza, że beta jest jak na ten dzień wysoka czuję się zupełnie normalnie, ani brzuch ani piersi... nic mnie nie boli...
Asiorek Ty robiłaś wczoraj betę... ?? Umknęło mi coś??

Edytowane przez Vella91
Czas edycji: 2016-02-18 o 20:25
Vella91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 20:27   #1483
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chal Pokaż wiadomość
kochana - ty mi dajesz zawsze takiego pozytywnego kopniak teraz ja ci go przesyłam. włączamy pozytywne myślenie BĘDZIE DOBRZE
Chal jesteś kochana!!!! Dziękuję!!!!
Stary 2016-02-18, 20:29   #1484
abcdefabcdef
Raczkowanie

Kamilko, ja Cię rozumiem..wiem jak jest ciezko. Byłam w podobnej sytuacji tylko ten mój "okres oczekiwania na decyzję" był krótszy, bo zaledwie tydzień.
Tydzień, w dodatku będąc na końcu stymulacji. Łudziłam się, że zmieni zdanie, płakałam, złościłam się. Obiecałam sobie nawet, że zniknę i nigdy więcej nie chcę go oglądać za to, co zrobił. Ale to wszystko minęło.
A co do ivf.. przyczyna była zupełnie inna, ani światopogląd ani pieniądze.. to między nami było źle i nie tak jak trzeba. O nic się nie pokłóciliśmy, nic się takiego nie stało a jednak doszło do takiej sytuacji.. no właśnie.
To były stare pretensje, długa rozłąka i jeszcze kilka sytuacji w których nie byliśmy wobec siebie fair. Zbierało się to przez lata i wybuchło właśnie w tym momencie jednej z najważniejszych decyzji w naszym życiu.
Może u Was też tak jest?
Poza tym podobno facet nie zrobi nic, jeśli nie jest w 100% pewien..

Na siłę z tym wszystkim nie wygrasz.. najgorsze, co wtedy usłyszałam to "Robiłem to tylko dla Ciebie"..
abcdefabcdef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 20:34   #1485
asiorekkkk
Rozeznanie

Vella bedzie wszystko dobrze na prawdę masz wysoka betę jak na ten dzień. Ja jeszcze nie robiłam bety zrobie albo w sobotę albo w poniedziałek, nie chce sie nie potrzebnie stresować bo juz trzy razy poroniłam i pamietam jak wtedy ciagle latałam robic betę bo robiłam wlasnie pare dni przed spodziewana miesiączka. Co sie odwlecze to nie uciecze. Stresuje sie bardzo ale co ma byc to bedzie.

Chal to wypoczywaj nie przemęczaj sie, wagary na całego sobie zrób

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Anessca piękny tekst wkleiłas, wiele w nim przekazu a sama mi sie tutaj dołujesz. Co to ma znaczyć? Wszystko bedzie dobrze, nie bedzie żadnych torbieli tylko mała fasolka i juz.
asiorekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 20:44   #1486
201801291006
Konto usunięte

Anessca, z jakiej książki jest ten cytat?
Stary 2016-02-18, 20:52   #1487
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Anessca, z jakiej książki jest ten cytat?
Ks. Mieczysław Maliński
Elementarz
dla początkujących, zaawansowanych i dojrzałych

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Asiorekkk
Stary 2016-02-18, 21:00   #1488
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez abcdefabcdef Pokaż wiadomość
Kamilko, ja Cię rozumiem..wiem jak jest ciezko. Byłam w podobnej sytuacji tylko ten mój "okres oczekiwania na decyzję" był krótszy, bo zaledwie tydzień.
Tydzień, w dodatku będąc na końcu stymulacji. Łudziłam się, że zmieni zdanie, płakałam, złościłam się. Obiecałam sobie nawet, że zniknę i nigdy więcej nie chcę go oglądać za to, co zrobił. Ale to wszystko minęło.
A co do ivf.. przyczyna była zupełnie inna, ani światopogląd ani pieniądze.. to między nami było źle i nie tak jak trzeba. O nic się nie pokłóciliśmy, nic się takiego nie stało a jednak doszło do takiej sytuacji.. no właśnie.
To były stare pretensje, długa rozłąka i jeszcze kilka sytuacji w których nie byliśmy wobec siebie fair. Zbierało się to przez lata i wybuchło właśnie w tym momencie jednej z najważniejszych decyzji w naszym życiu.
Może u Was też tak jest?
Poza tym podobno facet nie zrobi nic, jeśli nie jest w 100% pewien..

Na siłę z tym wszystkim nie wygrasz.. najgorsze, co wtedy usłyszałam to "Robiłem to tylko dla Ciebie"..
Tak,wiem,ze u Ciebie tez tak bylo,mój mi nieraz to juz mowil ze robil to dla mnie,i dobrze,wazne aby zrobil,to niech zrobi jeszcze raz dla mnie,ten,ostatni.Jak Ty to zrobiłaś,ze do końca czekalas aż przyjdzie?Teraz sie tak,nie da,bo trzeba zrobic mnostwo badan,facet tez musi,a na niektóre czeka sie dlugo,a więc tak z marszu,mi nie przyjdzie,a to byloby duzo prostsze.
Stary 2016-02-18, 21:05   #1489
Vella91
Raczkowanie

Yyy moje menu z ostatnich 3 godzin:
Budyń czekoladowy, śledzie, pomarańcze :-D
Masakra jaki apetyt...
Vella91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-18, 21:11   #1490
201801291006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vella91 Pokaż wiadomość
Yyy moje menu z ostatnich 3 godzin:
Budyń czekoladowy, śledzie, pomarańcze :-D
Masakra jaki apetyt...
Co za zestaw
Stary 2016-02-18, 21:28   #1491
asiorekkkk
Rozeznanie

Vella ty szalona ty juz masz niezle zachcianki niezły zestaw jak na ostatnie trzy godziny hihi no tak jeden maluszek lubi śledzie drugi woli pomarańcze a mamusia pewnie miała ochotę na słodkie
asiorekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 22:29   #1492
kamilamimila
Wtajemniczenie

dziewczyny,czy slyszalyscie o tabletkach DHEA?to jest hormon DHEA i jest sprowadzany z Usa,jest na allegro.Czytalam o nim na forum,ze lekarze zlecają to do in vitro przy podejrzeniu slabych komórek jajowych.Poczytajcie o tym,moze ktoras slyszala,ponoc byly robione badania i jakość komórek poprawila się po stosowaniu go,a trzeba go min.3 miesiące brac.W Polsce preparat,który ten hormon zawiera,dostępny chyba w aptece to Biosteron,lekarze go polecali na poprawe komórek jajowych do in vitro ale czytalam posty z 2012-2014 roku.Musze zapytać najpierw o to Dr P,bo to jest hormon,wiec nie mozna go sobie brac tak samemu,bez konsultacji z lekarzem,zresztą moga po nim byc jakieś skutki uboczne.Nadzieja,czy Ty będziesz jeszcze u Dr P?Gdybys byla wcześniej niz ja to moze byś o ten hormon,DHEA zapytala?

Edytowane przez kamilamimila
Czas edycji: 2016-02-19 o 01:04
Stary 2016-02-19, 00:35   #1493
kamilamimila
Wtajemniczenie

Dziewczynki,pisze tak pozno,bo nie moge spać z emocji,tym razem,pozytywnych😊Rozmawi ałam dzis z mężem,teraz,w nocy,bardzo spokojnie,cieplo i rzeczowo,przedstawiając jeszcze raz swoje argumenty i pragnienia,odczucia.Mowil am tez,ze staram,sie tez jego zrozumieć,ze boi sie o chore dziecko sle ze mozemy badanie zarodków zrobic ewentualnie jeśli to go ma uspokoic i ze proszę go aby jeszcze ten raz ostatni dla mnie to zrobil,ze po tym mamy szanse byc szczęśliwi,a jak sie nie zgodzi to nie będziemy,bo to moje pragnienie macierzyństwa jest tak silne,ze ja nie dam rady i tez o tym ze mi zależy na naszym malzenstwie i rodzinie i zeby dziecko nie mialo rozbitej rodziny, i tez,ze ja mam znikome szanse na poczęcie naturalne,bo te pęcherzyki mi nie dojrzewają do końca za wcześnie pękają i powiem Wam,ze nawet jestem dumna z tej rozmowy,maz,o dziwo,byl spokojny i cieply,nie unosil sie tak jak wczoraj i przedwczoraj,powiedział,z e mnie rozumie,pytal kiedy musi podjąć decyzje i ustaliliśmy termin 10 marca zeby spokojnie zdazyc z badaniami itd.Nie chce sie na razie cieszyc,za wczasu,bo to jeszcze nic nie oznacza i nie chce chwalić dnia przed zachodem slonca ale pojawilo sie swiatelko w tunelu,będę dbala teraz,przez ten miesiac zeby nie zgaslo,choć jescze nic nie wiadomo to juz czuje sie lepiej psychicznie,od razu 😊A Wy,Kochane,trzymajcie za mnie kciuki i za męża żeby dal rade podjąć decyzje na tak,walcząc z samym sobą.

Czas edycji: 2016-02-19 o 00:37
Stary 2016-02-19, 00:47   #1494
jazzjazz
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczynki,pisze tak pozno,bo nie moge spać z emocji,tym razem,pozytywnych��Rozmaw iałam dzis z mężem,teraz,w nocy,bardzo spokojnie,cieplo i rzeczowo,przedstawiając jeszcze raz swoje argumenty i pragnienia,odczucia.Mowil am tez,ze staram,sie tez jego zrozumieć,ze boi sie o chore dziecko sle ze mozemy badanie zarodków zrobic ewentualnie jeśli to go ma uspokoic i ze proszę go aby jeszcze ten raz ostatni dla mnie to zrobil,ze po tym mamy szanse byc szczęśliwi,a jak sie nie zgodzi to nie będziemy,bo to moje pragnienie macierzyństwa jest tak silne,ze ja nie dam rady i tez o tym ze mi zależy na naszym malzenstwie i rodzinie i zeby dziecko nie mialo rozbitej rodziny, i tez,ze ja mam znikome szanse na poczęcie naturalne,bo te pęcherzyki mi nie dojrzewają do końca za wcześnie pękają i powiem Wam,ze nawet jestem dumna z tej rozmowy,maz,o dziwo,byl spokojny i cieply,nie unosil sie tak jak wczoraj i przedwczoraj,powiedział,z e mnie rozumie,pytal kiedy musi podjąć decyzje i ustaliliśmy termin 10 marca zeby spokojnie zdazyc z badaniami itd.Nie chce sie na razie cieszyc,za wczasu,bo to jeszcze nic nie oznacza i nie chce chwalić dnia przed zachodem slonca ale pojawilo sie swiatelko w tunelu,będę dbala teraz,przez ten miesiac zeby nie zgaslo,choć jescze nic nie wiadomo to juz czuje sie lepiej psychicznie,od razu ��A Wy,Kochane,trzymajcie za mnie kciuki i za męża żeby dal rade podjąć decyzje na tak,walcząc z samym sobą.

Wiedziałam że dacie radę wogóle super że zostałaś na forum
ten dzień ..końcówka była dla mnie tak szokująca że miło usłyszeć taki pozytyw

Chal idę długim protokołem ,końcówka antyków obecnie

Edytowane przez jazzjazz
Czas edycji: 2016-02-19 o 00:49
jazzjazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 00:53   #1495
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jazzjazz Pokaż wiadomość
Wiedziałam że dacie radę wogóle super że zostałaś na forum
ten dzień ..końcówka była dla mnie tak szokująca że miło usłyszeć taki pozytyw

Chal idę długim protokołem ,końcówka antyków obecnie

Kochana,my jeszcze nie daliśmy rade,to jeszcze nie koniec,on jeszcze nie zdecydowal ale tak sie ludze,po tej rozmowie,ze są większe szanse na pozytywną odpowiedz,oczywiście moge sie mylic.A zostalam na forum,bo nie moge juz bez Was zyc😃ale jedna pani,ktora sie mnie tak dzis czepiala,ze mialam,jej dość,na razie zniknela.Jak wroci i będzie mnie znowu obrażać,bo robila to juz wcześniej,przy moim poronieniu,to nie zniosę tego.A Ty masz dlugi,protokol z Marvelonem przez 1 miesiac czy dwa?Ja tym razem mam mieć na miesiac,tak ustaliliśmy z Dr.Czy zostawilabys mi jakieś leki,gdyby Ci zostaly szczególnie Gonapeptyl?Dziewczyny,pon awiam swoja prośbę o Gonapeptyl.

Czas edycji: 2016-02-19 o 01:23
Stary 2016-02-19, 01:04   #1496
jazzjazz
Raczkowanie

Cytat:
Kochana,my jeszcze nie daliśmy rade,to jeszcze nie koniec,on jeszcze nie zdecydowal ale tak sie ludze,po tej rozmowie,ze są większe szanse na pozytywną odpowiedz,oczywiście moge sie mylic.

W każdym bądź razie trzymam kciuki, pierwsze koty za płoty
widzisz wspominałaś że chcesz wraz z wiosną przyłożyć się do diety bezglutkowej, mówisz masz
Trochę długo musisz czekać na tą odp.podziwiam Twoją wytrwałość bo to kolejny miesiąc trwa i obyś się doczekała 'TAK'

Też z emocji spać nie mogę

---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ----------

Kamila ale my Ciebie też potrzebujemy!
Twojego wsparcia! nie możesz tak znikać to bez sensu !
Widzisz ja teraz mam drugie podejście i też Cię potrzebuje!
Was!!!

W przyszłym tyg. dowiem się dokładnie jakie leki będę miała, poprzednio mój zestaw różnił się od Waszych, ale Kamila będę pamiętać

Edytowane przez jazzjazz
Czas edycji: 2016-02-19 o 01:09
Stary 2016-02-19, 01:11   #1497
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
W każdym bądź razie trzymam kciuki, pierwsze koty za płoty
widzisz wspominałaś że chcesz wraz z wiosną przyłożyć się do diety bezglutkowej, mówisz masz
Trochę długo musisz czekać na tą odp.podziwiam Twoją wytrwałość bo to kolejny miesiąc trwa i obyś się doczekała 'TAK'

Też z emocji spać nie mogę

---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ----------

Kamila ale my Ciebie też potrzebujemy!
Twojego wsparcia! nie możesz tak znikać to bez sensu !
Widzisz ja za teraz mam drugie podejście i też Cię potrzebuje!
Was!!!

Kochana,to my obydwie nie śpimy na forum,nieźle 😃Masz racje,dlugo musze czekac ale on zawsze potrzebuje duzo czasu,gdybym dala mu do końca lutego to by bylo malo,znam go,taki jest,inny niz ja.Trudno,poczekam byle tylko sie opłacało 😊Jeśli na końcu sie nie zgodzi to będzie bolalo ze zdwojona sila ale mam nadzieję,ze do tego nie dojdzie,ze jednak mnie kocha i corcie i ze to dla nas zrobi.Ja nie zamierzam znikać,tylko niech mnie przypadkowo pojawiająca sie od czasu do czasu pani nie obraza,bo sobie na to nie pozwole,sama jest przeciwnikiem in vitro,bo tak napisala,to nie bardzo wiem co tu robi,tu raczej wiekszosc popiera ta metodę.No i porownanie mojego pragnienia do karuzeli bylo jak najbardziej nie na miejscu,jak i to,ze mam parcie na dziecko,bo ktora z nas tutaj go nie ma?Za leki z góry Ci dziękuję,Gonapeptyl chyba będziesz miała,bo wszystkie go maja.Oczywiście,ze będę Cie wspierać calym sercem,tak jak Wy wszystkie mnie wspieracie😊
A Ty podchodzisz w lutym jeszcze?Ja dopiero w maju,Dr kazal,mi wizyte zapisać na 4 maja,bo wtedy wroci z Chin,ja wolalam po jego powrocie,a tez wyszlo dobrze,bo ja i tak mam prywatne,to wole jak juz skończy sie to zamieszanie w klinice,z refundacja,będzie spokojniej,Dr mowi,ze juz w kwietniu skonczy wszystkie pacjentki na refundację,przed wyjazdem.A propos Dr wyjazdów to mam nowy news,Dr wylatuje na konferencje do Finlandii od 1 do 9 lipca!

Czas edycji: 2016-02-19 o 01:17

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-19, 01:26   #1498
jazzjazz
Raczkowanie

Cytat:
Kochana,to my obydwie nie śpimy na forum,nieźle 😃Masz racje,dlugo musze czekac ale on zawsze potrzebuje duzo czasu,gdybym dala mu do końca lutego to by bylo malo,znam go,taki jest,inny niz ja.Trudno,poczekam byle tylko sie opłacało 😊Jeśli na końcu sie nie zgodzi to będzie bolalo ze zdwojona sila ale mam nadzieję,ze do tego nie dojdzie,ze jednak mnie kocha i corcie i ze to dla nas zrobi.Ja nie zamierzam znikać,tylko niech mnie przypadkowo pojawiająca sie od czasu do czasu pani nie obraza,bo sobie na to nie pozwole,sama jest przeciwnikiem in vitro,bo tak napisala,to nie bardzo wiem co tu robi,tu raczej wiekszosc popiera ta metodę.No i porownanie mojego pragnienia do karuzeli bylo jak najbardziej nie na miejscu,jak i to,ze mam parcie na dziecko,bo ktora z nas tutaj go nie ma?Za leki z góry Ci dziękuję,Gonapeptyl chyba będziesz miała,bo wszystkie go maja.Oczywiście,ze będę Cie wspierać calym sercem,tak jak Wy wszystkie mnie wspieracie😊
A Ty podchodzisz w lutym jeszcze?Ja dopiero w maju,Dr kazal,mi wizyte zapisać na 4 maja,bo wtedy wroci z Chin,ja wolalam po jego powrocie,a tez wyszlo dobrze,bo ja i tak mam prywatne,to wole jak juz skończy sie to zamieszanie w klinice,z refundacja,będzie spokojniej,Dr mowi,ze juz w kwietniu skonczy wszystkie pacjentki na refundację,przed wyjazdem.A propos Dr wyjazdów to mam nowy news,Dr wylatuje na konferencje do Finlandii od 1 do 9 lipca!
Podchodzę jakoś początkiem marca jak wszystko dobrze pójdzie
Kamila szukaj sobie przepisów na bezglutne przysmaki czuję że będą Ci potrzebne
Stary 2016-02-19, 01:57   #1499
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Podchodzę jakoś początkiem marca jak wszystko dobrze pójdzie
Kamila szukaj sobie przepisów na bezglutne przysmaki czuję że będą Ci potrzebne
Ty dalej nie spisz?Ja tez nie😃Poszukam,poszukam...C hce tez wprowadzić ta dietę wysokobialkowa plus orzeszki,zdrowe warzywa,soki,duzo ruchu...Zobaczymy co z tego wyjdzie 😊Bardzo lubię plywac,tylko tu jest ryzyko zlapania infekcji,w moim przypadku czeste,a to byloby niewskazane .
Stary 2016-02-19, 02:55   #1500
kamilamimila
Wtajemniczenie

Dziewczyny,juz humor mi sie popsul😞Nie moge spać i czytam sobie w łóżku po różnych rzeczach ,w tym o masteopatii(czyli bolu piersi,który mam prawie ciągle teraz,zaraz po miesiączce,przed owulacją,aż do,miesiączki)oraz o wygaszaniu funkcji jajników i wygląda na to,ze moje szanse na ciaze z wlasna komorka są naprawdę niewielkie😞Oj,załamałam sie,juz lepiej wiecej nie będę czytać 😞Z drugiej strony miesiączki mam,regularne,tylko,ze cykle krotkie i owulację tez mam bez leków,tyle ze pewnie niewiele warta,z 2 strony dopoki sa produkowane komorki to chyba jest szansa...,mam taka nadzieje,chyba gdyby to,juz byla menopauza to by Dr powiedział,ze na wlasnej komórce nie ma juz sensu robic...Jak myślicie?Kurcze,ja po prostu stara juz jestem,a w ogole tego nie widzę i nie czuję...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości