|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
Dziewczyny chciałabym jeszcze Was zapytać czy przed transferem brałyście coś na uspokojenie , nie wiem czy można ... myślałam o hydroksyzynie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2016-02-18 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Asiorek ja mam dziś kiepski dzień do południa strasznie bolał mnie brzuch i praktycznie cały dzień go odczuwam robiłam co musiała teraz jest ciut lepiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Rozeznanie
|
Chciałam bardzo serdecznie przywitać nowe koleżanki na forum
![]() ![]() Kamila, może to jest denne co teraz zrobię, ale chciałabym przesłać Ci krótki fragment pewnej książki, którą czytałam z zapartym tchem.. Jest to forma duchowego pocieszenia i myślę ze udzieli sie również innym... "Chciałbym, abyś uwierzył, że w twoim życiu zdecydowanie przeważa dobro. Choć zło kładzie się cieniem na twoje działanie i wybija się w twojej świadomości takim ostrym akcentem, że aż się z nim nieomal identyfikujesz. Ale niesłusznie. Trzeba odejść, aby zobaczyli. Trzeba się odwrócić, aby popatrzyli. Trzeba się pożegnać, aby zapłakali. Trzeba umrzeć, aby zrozumieli. Nie jakoby nie widzieli. Nie jakoby nie doceniali. Nie jakoby nie wierzyli. Ale potrzebna jest tęsknota, aby się zachwycili. Niech będzie w tobie pokój łąk. Nie wiesz, jakie burze przyjdą, kogo spotkasz w życiu, jakie wydarzenia cię czekają. Może podepczą cię ludzie, przepędzą przez ciebie stado bydła, roztratują cię gąsienicami czołgów. I zdawać się będzie, że już nic z ciebie nie zostanie, tylko błoto. Może nastaną susze, przyjdą mrozy, spadnie śnieg – zszarzejesz, zblakniesz. Ale śniegi stopnieją, lody puszczą, przyjdzie deszcz – i zazielenisz się. Niech będzie w tobie pokój łąk. Wczepiony, wrośnięty, wtulony w ziemię – w Boga samego, przetrzymasz, przeczekasz, przeżyjesz. Kochana jestem z Tobą całym SERCEM! Migotko, miałam dzisiaj ciężki dzień przez tą inseminację... wczoraj wieczorem bolał mnie już brzuch (jak przy owulacji) i po 22 zrobiłam test owulacyjny, który wyszedł pozytywnie... już się zdenerwowałam, że pękły mi te pęcherzyki zbyt wcześnie i dzisiejszy dzień będzie liczony na straty.. W Krakowie byliśmy po 8.15 a o 8.30 zgodnie z planem byłam przyjęta na monitoring. Na usg okazało się że faktycznie pękł mi pęcherzyk na prawym jajniku ale pęcherzyk na lewym się jeszcze ostał aż do momentu samej inseminacji (którą miałam ok. 11). Z macierzyństwa wyszliśmy po 12 i mogę śmiało powiedzieć, że mimo punkcji i transferów jakie dzisiaj miały miejsce Dr się wyrabiał bardzo zgrabnie (ale jak to on biedny jest cały czas zaganiany w tym wszystkim). Niby zapewniał mnie, że teraz to już na 100% będzie pozytywna beta ale przez tą całą sytuację jestem trochę podłamana (mimo, że cały czas myślę pozytywnie)... Jeżeli będę miała ostre bóle lewego jajnika to musze się do niego zgłosić jutro albo w sobotę, bo z tego jednego niepękniętego pęcherzyka może zrobić mi sie torbiel... i co tu myśleć?? dzisiaj wykonałam drugi test owulacyjny po 20 i nadal jest pozytywny... i też jestem rozbita jak to zinterpretować, czy może pękł mi już ten drugi pęcherzyk czy poziom tego hormonu, który wywołuje owulację nadal się utrzymuje w moim organizmie, a może to wszystko zaburza Ovitrelle.. Ciężko dzisiaj... naprawdę... |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
kochana - ty mi dajesz zawsze takiego pozytywnego kopniak teraz ja ci go przesyłam. włączamy pozytywne myślenie BĘDZIE DOBRZE ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Wtajemniczenie
|
Anessca,dziekuję bardzo.A jak Ty po tej inseminacji?Trzymam kciuki!
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Konto usunięte
|
![]()
Anessca, jak dostajesz ovitrelle, to już nie ma sensu robić testów owulacyjnych, bo zawsze wyjdą pozytywnie. Ovi powoduje skok tego hormonu, który wykrywa test owu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Asiorek Ty robiłaś wczoraj betę... ?? Umknęło mi coś?? Edytowane przez Vella91 Czas edycji: 2016-02-18 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
Kamilko, ja Cię rozumiem..wiem jak jest ciezko. Byłam w podobnej sytuacji tylko ten mój "okres oczekiwania na decyzję" był krótszy, bo zaledwie tydzień.
Tydzień, w dodatku będąc na końcu stymulacji. Łudziłam się, że zmieni zdanie, płakałam, złościłam się. Obiecałam sobie nawet, że zniknę i nigdy więcej nie chcę go oglądać za to, co zrobił. Ale to wszystko minęło. A co do ivf.. przyczyna była zupełnie inna, ani światopogląd ani pieniądze.. to między nami było źle i nie tak jak trzeba. O nic się nie pokłóciliśmy, nic się takiego nie stało a jednak doszło do takiej sytuacji.. no właśnie. To były stare pretensje, długa rozłąka i jeszcze kilka sytuacji w których nie byliśmy wobec siebie fair. Zbierało się to przez lata i wybuchło właśnie w tym momencie jednej z najważniejszych decyzji w naszym życiu. Może u Was też tak jest? Poza tym podobno facet nie zrobi nic, jeśli nie jest w 100% pewien.. Na siłę z tym wszystkim nie wygrasz.. najgorsze, co wtedy usłyszałam to "Robiłem to tylko dla Ciebie".. |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Rozeznanie
|
Vella bedzie wszystko dobrze na prawdę masz wysoka betę jak na ten dzień. Ja jeszcze nie robiłam bety zrobie albo w sobotę albo w poniedziałek, nie chce sie nie potrzebnie stresować bo juz trzy razy poroniłam i pamietam jak wtedy ciagle latałam robic betę bo robiłam wlasnie pare dni przed spodziewana miesiączka. Co sie odwlecze to nie uciecze. Stresuje sie bardzo ale co ma byc to bedzie.
Chal to wypoczywaj nie przemęczaj sie, wagary na całego sobie zrób ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Anessca piękny tekst wkleiłas, wiele w nim przekazu a sama mi sie tutaj dołujesz. Co to ma znaczyć? Wszystko bedzie dobrze, nie bedzie żadnych torbieli tylko mała fasolka i juz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Konto usunięte
|
Anessca, z jakiej książki jest ten cytat?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Raczkowanie
|
Yyy moje menu z ostatnich 3 godzin:
Budyń czekoladowy, śledzie, pomarańcze :-D Masakra jaki apetyt... |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Rozeznanie
|
Vella ty szalona ty juz masz niezle zachcianki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny,czy slyszalyscie o tabletkach DHEA?to jest hormon DHEA i jest sprowadzany z Usa,jest na allegro.Czytalam o nim na forum,ze lekarze zlecają to do in vitro przy podejrzeniu slabych komórek jajowych.Poczytajcie o tym,moze ktoras slyszala,ponoc byly robione badania i jakość komórek poprawila się po stosowaniu go,a trzeba go min.3 miesiące brac.W Polsce preparat,który ten hormon zawiera,dostępny chyba w aptece to Biosteron,lekarze go polecali na poprawe komórek jajowych do in vitro ale czytalam posty z 2012-2014 roku.Musze zapytać najpierw o to Dr P,bo to jest hormon,wiec nie mozna go sobie brac tak samemu,bez konsultacji z lekarzem,zresztą moga po nim byc jakieś skutki uboczne.Nadzieja,czy Ty będziesz jeszcze u Dr P?Gdybys byla wcześniej niz ja to moze byś o ten hormon,DHEA zapytala?
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2016-02-19 o 01:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki,pisze tak pozno,bo nie moge spać z emocji,tym razem,pozytywnych😊Rozmawi ałam dzis z mężem,teraz,w nocy,bardzo spokojnie,cieplo i rzeczowo,przedstawiając jeszcze raz swoje argumenty i pragnienia,odczucia.Mowil am tez,ze staram,sie tez jego zrozumieć,ze boi sie o chore dziecko sle ze mozemy badanie zarodków zrobic ewentualnie jeśli to go ma uspokoic i ze proszę go aby jeszcze ten raz ostatni dla mnie to zrobil,ze po tym mamy szanse byc szczęśliwi,a jak sie nie zgodzi to nie będziemy,bo to moje pragnienie macierzyństwa jest tak silne,ze ja nie dam rady i tez o tym ze mi zależy na naszym malzenstwie i rodzinie i zeby dziecko nie mialo rozbitej rodziny, i tez,ze ja mam znikome szanse na poczęcie naturalne,bo te pęcherzyki mi nie dojrzewają do końca za wcześnie pękają i powiem Wam,ze nawet jestem dumna z tej rozmowy,maz,o dziwo,byl spokojny i cieply,nie unosil sie tak jak wczoraj i przedwczoraj,powiedział,z e mnie rozumie,pytal kiedy musi podjąć decyzje i ustaliliśmy termin 10 marca zeby spokojnie zdazyc z badaniami itd.Nie chce sie na razie cieszyc,za wczasu,bo to jeszcze nic nie oznacza i nie chce chwalić dnia przed zachodem slonca ale pojawilo sie swiatelko w tunelu,będę dbala teraz,przez ten miesiac zeby nie zgaslo,choć jescze nic nie wiadomo to juz czuje sie lepiej psychicznie,od razu 😊A Wy,Kochane,trzymajcie za mnie kciuki i za męża żeby dal rade podjąć decyzje na tak,walcząc z samym sobą.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2016-02-19 o 00:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiedziałam że dacie radę ![]() ![]() ten dzień ..końcówka była dla mnie tak szokująca że miło usłyszeć taki pozytyw ![]() Chal idę długim protokołem ,końcówka antyków obecnie ![]() Edytowane przez jazzjazz Czas edycji: 2016-02-19 o 00:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana,my jeszcze nie daliśmy rade,to jeszcze nie koniec,on jeszcze nie zdecydowal ale tak sie ludze,po tej rozmowie,ze są większe szanse na pozytywną odpowiedz,oczywiście moge sie mylic.A zostalam na forum,bo nie moge juz bez Was zyc😃ale jedna pani,ktora sie mnie tak dzis czepiala,ze mialam,jej dość,na razie zniknela.Jak wroci i będzie mnie znowu obrażać,bo robila to juz wcześniej,przy moim poronieniu,to nie zniosę tego.A Ty masz dlugi,protokol z Marvelonem przez 1 miesiac czy dwa?Ja tym razem mam mieć na miesiac,tak ustaliliśmy z Dr.Czy zostawilabys mi jakieś leki,gdyby Ci zostaly szczególnie Gonapeptyl?Dziewczyny,pon awiam swoja prośbę o Gonapeptyl.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2016-02-19 o 01:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W każdym bądź razie trzymam kciuki, pierwsze koty za płoty ![]() widzisz wspominałaś że chcesz wraz z wiosną przyłożyć się do diety bezglutkowej, mówisz masz ![]() Trochę długo musisz czekać na tą odp.podziwiam Twoją wytrwałość bo to kolejny miesiąc trwa i obyś się doczekała 'TAK' Też z emocji spać nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ---------- Kamila ale my Ciebie też potrzebujemy! ![]() Twojego wsparcia! nie możesz tak znikać to bez sensu ! Widzisz ja teraz mam drugie podejście i też Cię potrzebuje! ![]() Was!!! ![]() ![]() ![]() W przyszłym tyg. dowiem się dokładnie jakie leki będę miała, poprzednio mój zestaw różnił się od Waszych, ale Kamila będę pamiętać ![]() Edytowane przez jazzjazz Czas edycji: 2016-02-19 o 01:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana,to my obydwie nie śpimy na forum,nieźle 😃Masz racje,dlugo musze czekac ale on zawsze potrzebuje duzo czasu,gdybym dala mu do końca lutego to by bylo malo,znam go,taki jest,inny niz ja.Trudno,poczekam byle tylko sie opłacało 😊Jeśli na końcu sie nie zgodzi to będzie bolalo ze zdwojona sila ale mam nadzieję,ze do tego nie dojdzie,ze jednak mnie kocha i corcie i ze to dla nas zrobi.Ja nie zamierzam znikać,tylko niech mnie przypadkowo pojawiająca sie od czasu do czasu pani nie obraza,bo sobie na to nie pozwole,sama jest przeciwnikiem in vitro,bo tak napisala,to nie bardzo wiem co tu robi,tu raczej wiekszosc popiera ta metodę.No i porownanie mojego pragnienia do karuzeli bylo jak najbardziej nie na miejscu,jak i to,ze mam parcie na dziecko,bo ktora z nas tutaj go nie ma?Za leki z góry Ci dziękuję,Gonapeptyl chyba będziesz miała,bo wszystkie go maja.Oczywiście,ze będę Cie wspierać calym sercem,tak jak Wy wszystkie mnie wspieracie😊 A Ty podchodzisz w lutym jeszcze?Ja dopiero w maju,Dr kazal,mi wizyte zapisać na 4 maja,bo wtedy wroci z Chin,ja wolalam po jego powrocie,a tez wyszlo dobrze,bo ja i tak mam prywatne,to wole jak juz skończy sie to zamieszanie w klinice,z refundacja,będzie spokojniej,Dr mowi,ze juz w kwietniu skonczy wszystkie pacjentki na refundację,przed wyjazdem.A propos Dr wyjazdów to mam nowy news,Dr wylatuje na konferencje do Finlandii od 1 do 9 lipca!
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2016-02-19 o 01:17 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kamila szukaj sobie przepisów na bezglutne przysmaki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Wtajemniczenie
|
Ty dalej nie spisz?Ja tez nie😃Poszukam,poszukam...C hce tez wprowadzić ta dietę wysokobialkowa plus orzeszki,zdrowe warzywa,soki,duzo ruchu...Zobaczymy co z tego wyjdzie 😊Bardzo lubię plywac,tylko tu jest ryzyko zlapania infekcji,w moim przypadku czeste,a to byloby niewskazane .
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,juz humor mi sie popsul😞Nie moge spać i czytam sobie w łóżku po różnych rzeczach ,w tym o masteopatii(czyli bolu piersi,który mam prawie ciągle teraz,zaraz po miesiączce,przed owulacją,aż do,miesiączki)oraz o wygaszaniu funkcji jajników i wygląda na to,ze moje szanse na ciaze z wlasna komorka są naprawdę niewielkie😞Oj,załamałam sie,juz lepiej wiecej nie będę czytać 😞Z drugiej strony miesiączki mam,regularne,tylko,ze cykle krotkie i owulację tez mam bez leków,tyle ze pewnie niewiele warta,z 2 strony dopoki sa produkowane komorki to chyba jest szansa...,mam taka nadzieje,chyba gdyby to,juz byla menopauza to by Dr powiedział,ze na wlasnej komórce nie ma juz sensu robic...Jak myślicie?Kurcze,ja po prostu stara juz jestem,a w ogole tego nie widzę i nie czuję...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.