|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
U nas nie ma wytartych wloskow. Wit d mamy zapisana vigantol i dawałam caly maj 3kropelki a teraz 2. Mam nie podawac jesli by w sloneczne dni byl na slonku. Pediatra przelisala nam bo Wojtus ma krzywa glowke, nie badalismy poziomu wit d bo nic mi o tym nie mowila
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Magdusiaaa to pewnie zaś skok! U nas tez był kryzys wózkowy, ale po jakichś 3tygodniach został zażegnany
![]() U nas pomogła przesiadka do spacerówki (na płasko ofc) i kubek z wodą zabierany na spacery jak jest upał ![]() koktajlowa ![]()
![]() |
#1473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Rany każdy lekarz co innego mówi... Ake się rozpadło u mnie, a taka ładna pogoda była... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
Koktajlowa, a próbowałaś dać może coś przeciwbólowego? Może to brzuszek skoro się pręży?
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Dzięki za odpowiedzi odnośnie kawy, to ja w sumie podobnie jak większość pije 1-2.
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
Karen my tez jutro sie szczepimy 😊
![]() Koktajlowa ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1476 |
Rozeznanie
|
Dostaje syrop Ibufen. Ale dopiero jak puściła bąki to się uspokoiła i padła. Więc to raczej gazy. Nigdy nie miała z tym problemu no ale najwidoczniej coś się zaczęło. Muszę coś na to kupić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam napisać co u dermatologa - te zmiany to podobno podrażnienia kontaktowe, może jakieś uczulenie. Skóra wrażliwa to na byle co reaguje. Dostałam receptę na maść robioną, z kwasem bornym, euceryną i wit chyba A? Nie pamiętam. Do mycia poleca emoluim, preparaty biodermy albo avene. Oilatum tłuste i może prowokować produkcję łoju, podobnie oliwka - chociaż nie wiem na jakiej zasadzie.
![]() |
![]() |
#1479 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja kawe to pije Caro, jakos mi smakuje ![]() Olaf tez ma wytarte wloski na glowce tak podobnie jak Twoj Casaa ![]() Wit d badalismy i wyszlo nam cos powyzej 30, zobaczymy co pediatra powie czy zwiekszyc dawke. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Koktajlowa, a dajesz jej probiotyk jakiś? Dicoflor na przykład?
Dzisiaj byłam na warsztatach z dietetyk, one były teoretycznie o BLW, ale mówiła że dużo problemów jelitowych bierze się z ubogiej flory bakteryjnej, w przypadku cc albo nie KP zalecała uzupełnianie. Może ta praca jelitek byłaby sprawniejsza? A może to jakaś jednorazowa przypadłość. Można też robić ciepły oklad na brzuszek.
![]() |
#1482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki za szczepienie i bez nopow ![]() ![]() ![]() Dziewczyny dużo z Was już przesiadlo się na spacerowki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Serduszko malutkie ![]() Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2016-06-15 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
Magdusia dziekuje 😊 my juz w spacerowce 😊
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Wtajemniczenie
|
I jak młody zadowolony czy raczej bez różnicy?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
Ja używałam spacerówki u rodziców ale młody mi zjezdzal trochę..
Dobra zrobiłam zakupy na 150 zl, rachunki zapłaciłam (to najważniejsze!) idę się uczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1486 |
Wtajemniczenie
|
my juz na spacerowce
![]() pocwiczone, okapane i do wyra... bajooo Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wogóle trafiłam dziś na nosidla Madame goo goo. Przepiekne wzory. Można spersonalizowac pod siebie dodać różne pierdulki itd. Tylko szkoda że ceny od 440 podstawowa wersja:-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Ruda ja pije jedną kawe rano, potem po południu i czasem jeszcze jedną wieczorem/w ciągu dnia. Ale sprawdzałam czy Pola będzie lepiej spała jak całkiem odstawie i było dokładnie tak samo więc po co mam sobie odmawiać
![]() Magdusia przejdzie jej. U nas też był bunt podczas skoku przez jakieś 2 tygodnie. My jeszcze nie jesteśmy w spacerowce. Koktajlowa biedna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Na wesele wszystko.. Zmieniam koszule Mlodemu na biała taka jak miał mały Kingi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1490 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Magdusia my nadal w gondoli ale podniosłam jej dno na drugi poziom Cytat:
![]() choc dzis juz sie zasłodziłam, jadłam chałwę i przegryzałam słonymi orzeszkami ![]() Cytat:
![]() Kruszynka troche cizazdroszcze, fajny był tenokres mimo iz wydatki bolały, ja tak jak Magda pisze tez mam duzo rzeczy używanych ![]() ![]() Cytat:
![]() tak mi sie zdawało ze ty pisałas o tym krzesełku ![]() ![]() Czarna nie bede oryginalna Karinka tez ma z tyłu wytarty placek, nie rozumiem tego powiazania z wit D ![]() ![]() dziewczyny dzieki za kciuki, niestety wyniki tsh sa złe ostatnio 0,02 a teraz 7 ![]() młoda jakos dała rade choc powrót był kiepski, wyszliśmy z przychodni o 19 i poszlismy do znajomej tzta z pracy nakarmic ale mloda w nowym miejscu nie chciala jest i zrobiła taki popis ze az wstyd ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Żona 27.12.2014 ![]() Adaś 15.10.2015 25tc[*] ![]() Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*] ![]() Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018 ![]() Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1492 |
Zadomowienie
|
MAGDUSIA nosidła madame GoGo są mega piękne... Ale te z ll tez do tanich nie nalezą... Ja na początek to z alli kupie... Ono ma dosc wąski panel wiec sie nada na początek
KRUSZYNKA masz czas jeszcze to masz szanse na skompletowanie używanych ubranek- zwłaszcza na początkowy okres..... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1493 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1494 |
Wtajemniczenie
|
od 3:15 książę nie spi;D 3 dni było dobrze i mamy powtórkę z rozrywki:P
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Koktajlowa ja zauwazylam, ze jak kupy nie ma co 3 dni, to jest problem z brzuszkiem, daje espumisan i pierdy ladnie ida, Wojciech zadowolony, a tez nie bylo z tym problemow.
Magdusia my w spacerowce jezdzimy jak jest mega goraco, teraz w gondoli sie bujamy ![]() ![]() Kaska o 4.45 u mnie jest bal i juz raczej nie zasnie, wiec Cie rozumiem i wspolczuje. U mnie oczywiscie jeszcze wisielec sie wlaczyl :-(
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Kojtajlowa to sprobuj esputicon nam zycie uratowal bardzo skuteczny
Kasia wspolczuje to dziś oczy na zapalkach :/ Malwi u Was nie lepiej... Nasza nocka spoczko budzi się standardowo na cyca o 2 i 5 ale odkladam go po karmieniu i spi. W razie trudności karuzela idzie w ruch ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1497 |
Zadomowienie
|
KOKTAJLOWA nam w szpitalu polecali dawac nawet do roku... A były dzieci które miały kilkanaście antybiotyków i lekarz radził co najmniej 3 lata osłonę podawać... Wiec chyba sie do tego nie przyzwyczaja
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Do probiotyku nie można się przyzwyczaić, to po prostu dawka flory bakteryjnej a nie jakaś substancja lecznicza. Potem ta flora namnaża się sama. Człowiek zazwyczaj dostarcza sobie to z pożywieniem, ale dzisiejsze jedzenie podobno w zbyt małym stopniu nam jej dostarcza.
![]() |
#1499 |
Wtajemniczenie
|
Usnal dziad kilka minut później. Teraz się obudzilismy wiec jestem wyspana.
Dzień dobry^^ u nas Espumisan działał świetnie teraz już nie miewa problemów Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
U mnie zasnal ok. 6 wiec tez nie bylo tragedii
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.