Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-07, 16:48   #1471
bluesberry
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość

Wiesz to trochę co innego - oni już nawet nie kładą się razem. Śpią po prostu osobno, każde w innym pokoju... Aż się dziwię, jak im się udało "zrobić" drugie dziecko Wy śpicie we 3, ale dla mnie to też nie do pomyślenia. Co nie zmienia faktu, że po urodzeniu dziecka może mi się odmienić
Aa to tak to nie żeby w innych pokojach łóżko ma ponad 2m więc spokojnie się mieścimy
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 16:54   #1472
jalouse
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Oparc bocznych, tzn?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Zamotana chusta otula dziecko. Nosidlo jest uniwesalne, a nie dostosowane do naszego dziecka, zwłaszcza takiego wiotkiego maluszka, dziecko może latać na boki, bo nie jest otulone. Wymusza nieprawidłową pozycję. Niby sa wkładki dla niemowląt, ale gdzie nie czytam, to odradzają.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 17:01   #1473
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
Jak ja teraz jestem mega zestresowana, całą noc nie mogłam spać, a dlaczego ? Bo dziś idziemy na wizytę i ja już mam w głowie wizję, że wysztko jest źle...ledwo siedzę bo cała noc była nerwowa
Wiem co czujesz, przed ostatnią wizytą przechodziłam to samo, ale jak okazało się, że wszystko jest w najlepszym porządku, trochę zmieniłam podejście. Już nie mam w głowie czarnych scenariuszy, no i już gołym okiem mogę zaobserwować, że maluszek się we mnie rozwija.

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
o kurde, późno. Zjedz coś dobrego na odstresowanie ;-)
Ciiiii, dziś stanęłam na wadze i było 53,5. Zaczęłam tyć w tempie kilogram na kilka dni. Co to będzie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jak będziesz wtedy dodatkowo odciągać, to produkcja będzie jeszcze większa.

Przez pierwsze noce mąż spał w salonie ale dlatego, że bał się, że zgniecie Kacpra. Potem coś przebąkiwał, że się nie będzie wysypiał itp, ale przywołałam go do porządku. Wstawaliśmy na przemian, a raz w tygodniu i w weekendy tylko mąż.
Z drugiej strony, jak będę mieć namiar pokarmu i nie odciągnę, to nie dorobię się zastoju i zapalenia? Czy organizm sam to reguluje?

TŻ ma słaby sen i biedak będzie się budził, nawet jak dziecko zapłacze z drugiego pokoju.
Stary 2016-06-07, 17:18   #1474
KoniKa4
Rozeznanie

Mam pytanie do doświadczonych mam - powiedzmy, że temperatura zimą w mieszkaniu to 20-22 stopnie (tyle zalecają przy małym dziecku) to jak w ciągu dnia takie dziecko powinno być ubrane?
A w nocy - wyczytałam, że powinno być 18-20 stopni - dziecko jest niby przykryte - i też nie mam pojęcia jak powinno być ubrane.

Przepraszam jeśli to dla kogoś głupie pytanie ale jestem zupełny laik. Pomału zaczynam kupować ubranka i nie wiem czy np body z krótkim rękawem na okres zimowy jest zupełnie niepraktyczne? czy lepiej mieć i długi i krótki rękaw?
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 17:23   #1475
pstryczek84
Zakorzenienie

Jak dla mnie 62 rozmiar dla noworodka to kosmos, utopi sie w tym.

My tez spimy z Kuba, dlatego ze to uwielbiamy. Spimy we trojke, absolutnie w niczym nam to nie przesxkadza. Mamy duze lozko.
Jak bedzie z drugim, zobaczymy... jak bede kp to bedzie spac ze mna a jak butla to pewnie out do lozeczka bo wtedy I tak I tak bedzie mus wstania. No ale mowie, sie zobaczy. Teraz to sobie mozna jedynie gdybac ;-)

Ja mialam/mam nosidelko, nosic zaczelam jakos tak na wiosne, czyli mlody mial ze 4 miesiace, absolutnie nie latal mi po bokach. Jak jest porzadne nosidelko I dobrze zamontowane to dziecko nie bedzie sie w nim bujac.
Na wioske przydatna aczkolwiek nie niezbedna rzecz. Wozkiem moge jezdzic w sumie jedynie po drodze a z takim nosidelkiem moge isc wszedzie, chociazby do lasu, czy poprostu po lace polazic...

Zrobilam sobie ten koktajl pietruszkowo-jablkowy. Bardzo dobry. Za wiele nie lyknelam bo mi synus polowe wypil ;-) a jeszcze pytanko-duzo natki, tzn.? Jedna cala kupna czy mniej?

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Konika, ciezko tak doradzic jak ubierac. Jesli masz mozliwosc utrzymywania stalej temp to masz luksus, gorzej jak tego nie ma. Musisz poprostu spr czy kark nie jest zimno albo spocony i wtedy dobierac ubranka. Ale na zime raczej wiecej z dlugim rekawkiem jednak

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 17:41   #1476
KoniKa4
Rozeznanie

tak się zastanawiam... bo jak np ubiorę Malcowi body z długim rękawem i do tego półśpiochy czyli 1 warstwa bawełnianego ubrania to będzie mu ciepło? Czy raczej trzeba ubrać body i na to kaftanik - czyli na tułowiu 2 warstwy?

Mamy raczej stałą temperaturę - będzie tak 20-22 stopnie w okresie zimowym.
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 17:56   #1477
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Pstryczku, wrzucałam niecałą natkę, ale to zależy jaką kupisz, bo czasem sprzedają takie lichutkie. Wtedy trzeba dorzucić. Będziesz z czasem widzieć
Stary 2016-06-07, 18:02   #1478
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Mam dżinsy ciążowe Co za ulga dla brzuszka
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 18:15   #1479
KarolinaMagdalena
Raczkowanie

Boli mnie ten brzuch i boli. Taki ciężki i twardy
Biorę nospę i nie ma żadnej poprawy.
KarolinaMagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 18:27   #1480
pstryczek84
Zakorzenienie

Konika, ja pewnie zalozylabym jeszcze kagtanik jakis. Takie dziecko jednak jest bez ruchu. Druga sprawa, u mnie nie ma stalej temp wiec ja tez troche grubiej ubieralam.

Patrycja-dzieki. Bede wrzucac cala I jednak kupna bo swoja mam ale jeszcze malutka. Jakbym tak codziennie rwala to kilka dni I byloby po pietruszce :-P

Anulka-za pas w ubraniach ciazowych ktos powinien dostac nobla :-P

Karolina-a kiedy masz wizyte? Moze na ip jedz....

Stary 2016-06-07, 18:54   #1481
MajWija
Wtajemniczenie

Dziewczyny myślicie, że jak na tym etapie dzisiaj np nie czułam Maluszka to jest się czym niepokoić? (15t5d)
W sumie nawet w 100% nie wiem, czy w ogóle czułam do tej pory, ale od kilku dni miałam takie dziwne uczucie 2-3 razy na dzień o których już wcześniej Wam pisałam, a dzisiaj nie.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 18:59   #1482
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się o to nie martwię, bo obudzić mojego męża może tylko armagedon zresztą, chyba spróbujemy Maluszka kłaść od razu do łóżeczka w jego pokoiku, a stosować nianię... zobaczymy, jak będzie, w razie co łóżeczko przeniesiemy do sypialni, jeśli będzie taka potrzeba

Na pewno chcę uniknąć sytuacji jak u moich znajomych - ich córka ma już prawie 4 lata, a dalej musi spać z rodzicem... Jedno śpi w sypialni, a drugie w pokoju z dzieckiem. I tak od 4 lat - masakra

Mój mąż twierdzi, że on absolutnie nie będzie przewijał, nie nie jak on będzie z dzieckiem, to nie będzie takie potrzeby, bo dziecko nic nie zrobi jak będzie wiedziało, że jest samo z tatusiem - poczeka na mamę

Ja też to rozważam

Zjadłam właśnie prawie pół kilograma bobu... I jestem tak napchana, że do wieczora chyba nic nie zjem...

Jakoś spadła mi motywacja, nie mam siły na nic, tylko bym leżała... nic, dosłownie nic mi się nie chce... Macie na to jakieś sposoby?
Mój tz wprawdzie przewija, z bólem, z cofkami, ale przewija. Tylko ma tyle szczęścia, ze rzadko trafia mu się dwójka. Mała zazwyczaj załatwia grubszą sprawę, jak tz jest w pracy.

Zazdro bobu.

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
Tżet póki co jest tak wniebowzięty tym, że będzie ojcem, że póki co twierdzi, że będzie robił przy nim dosłownie wszystko, jak będzie zobaczymy, ale nie wydaje mi się żeby było tak pięknie jak mówi . Jak się uda to będę karmić piersią, wtedy nie będę go budzić bo i po co, swojego cyca nie da ale jeśli będzie butla to myślę, że jakoś się podzielimy, fakt, że on będzie musiał rano wstać do pracy, ale nie ukrywajmy - my też musimy być cały boży dzień na wysokich obrotach

dla mnie kosmos

Trzymam kciuki, też zawsze mam stresy przed wizytami. Ale będzie wszystko ok, na pewno

ja też, ja też!
Jak ktoś karmi dziecko butelką, to wydaje mi się normalne, ze wtedy można karmić na zmiany. Jak ktoś kp, to dla mnie jest bezsensowne, żeby tz się budził, tylko po to, żeby podać kobiecie dziecko. Miałam to szczęście, ze córka jadła 7 minut i szła spać dalej. A odsypialam, kiedy mała spała w dzień.
Stary 2016-06-07, 19:06   #1483
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślicie, że jak na tym etapie dzisiaj np nie czułam Maluszka to jest się czym niepokoić? (15t5d)
W sumie nawet w 100% nie wiem, czy w ogóle czułam do tej pory, ale od kilku dni miałam takie dziwne uczucie 2-3 razy na dzień o których już wcześniej Wam pisałam, a dzisiaj nie.
Myślę, że nie ma się co martwić na zapas U mnie 18t 4d i też nie czuję Malutkiej cały czas, wierci się z reguły rano i wieczorem, w ciągu dnia rzadko. A i to czuję jeszcze słabo, delikatnie Dzieć jest jeszcze mały, możesz jeszcze nie czuć ruchów regularnie
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 19:10   #1484
doooti
Zadomowienie

Cytat:

Ja czuje głownie wieczorem od kilku dni ale np przedwczoraj nie czułam. Regularne to chyba powinny byc od jakiegoś 20t-25t?
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 19:17   #1485
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
nie, no co Ty... ja czesto nie czuje maluszka,a jestem tydzien do przodu. i tez takie marne te ruchy, slabe. Kube duzo wyrazniej czulam, o wiele....

Stary 2016-06-07, 19:19   #1486
KarolinaMagdalena
Raczkowanie

Cytat:
Karolina-a kiedy masz wizyte? Moze na ip jedz....
w czwartek na 12.20
zobaczę jeszcze jak będzie przez noc, na tej izbie przyjęć to też trzeba mieć anielską cierpliwość, żeby doczekać się jakiejkolwiek pomocy
Stary 2016-06-07, 19:22   #1487
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość

Z drugiej strony, jak będę mieć namiar pokarmu i nie odciągnę, to nie dorobię się zastoju i zapalenia? Czy organizm sam to reguluje?

TŻ ma słaby sen i biedak będzie się budził, nawet jak dziecko zapłacze z drugiego pokoju.
Na samym początku, córka zjadala trochę, druga pierś oddciagalam do uczucia ulgi i było ok. Jak przesypiala całe noce, to robiły się zastoje. Po miesiącu, wszystko się unormowalo.

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do doświadczonych mam - powiedzmy, że temperatura zimą w mieszkaniu to 20-22 stopnie (tyle zalecają przy małym dziecku) to jak w ciągu dnia takie dziecko powinno być ubrane?
A w nocy - wyczytałam, że powinno być 18-20 stopni - dziecko jest niby przykryte - i też nie mam pojęcia jak powinno być ubrane.

Przepraszam jeśli to dla kogoś głupie pytanie ale jestem zupełny laik. Pomału zaczynam kupować ubranka i nie wiem czy np body z krótkim rękawem na okres zimowy jest zupełnie niepraktyczne? czy lepiej mieć i długi i krótki rękaw?
Ja ubieralam mała tak jak siebie. Jak było ciepło w mieszkaniu, to tylko body na długi rękaw, spodnie i skarpetki.

Cytat:
To jeszcze nie ten etap. Ruchy są nieregularne, mogą być dni, ze ich nie będziesz czuła.

Ja mam chustę i polecam. Jak specjaliści mówią, żeby nie używać nosidel dla niesiedzacych dzieci, zwłaszcza jak maja sensowne argumenty, to ja ich słucham.
Stary 2016-06-07, 19:26   #1488
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Medycznie najwcześniej to 18 tydzien. Niepotrzebnie sie martwisz.
Dzisiaj nawet czytałam ksiażkę i pisało, że pierwsze ruchy to tak 18-26 tydzień przy pierwszym dziecku. Ważną rolę odgrywa umiejscawianie łożyska, pierwsza czy kolejna ciąża, budowa ciała. Szczuplejsze kobiety mogą czuć to szybciej. Ja nawet jeszcze nie wyczekuj ruchów jeszcze. 15 tydzien to za szybko.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Mam tępe bole brzucha od kilku godzin, macica boli

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

jalouse ciężko się wiąże taką chustę samemu? Zawsze mnie to zastanawia czy to jest wykonalne samemu
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 19:37   #1489
KarolinaMagdalena
Raczkowanie

Cytat:

[/COLOR]Mam tępe bole brzucha od kilku godzin, macica boli [COLOR="Silver"]
Ja właśnie też, właściwie od wczoraj. Miałam wrażenie, ze to dzidzia się źle ułożyła. Ale teraz mnie jeszcze popiekuje podbrzusze. Nie mam upławów i przy sikaniu też nie boli. Wzięłam nospe i paracetamol 250mg. Jak nie przejdzie przez noc to dzwonie do gin, niech mnie przyjmie wcześniej.
Stary 2016-06-07, 19:43   #1490
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaMagdalena Pokaż wiadomość
Ja właśnie też, właściwie od wczoraj. Miałam wrażenie, ze to dzidzia się źle ułożyła. Ale teraz mnie jeszcze popiekuje podbrzusze. Nie mam upławów i przy sikaniu też nie boli. Wzięłam nospe i paracetamol 250mg. Jak nie przejdzie przez noc to dzwonie do gin, niech mnie przyjmie wcześniej.
ja mam takie impulsyjne, tępe bole. W miejscu gdzie w I trymestrze czułam rozciąganie macicy. Od paru dni. Raz boli, a raz nie. Wczoraj na przyklada w ogole nie bolalo. Czasami tylko rano, albo wieczorem. Lekarz kazał mi sie nie martwić jesli bol sie nie nasila. Jak zanika i po jakims czasie znowu cos zaboli nie ma sie czym martwić. Po prostu sobie rosnie i czasami moze pobolewać... Mnie nie boli na tyle zeby brac leki. Jak bol bedzie sie nasilał koniecznie skontaktuj się z lekarzem.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 19:43   #1491
MajWija
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny
Też mi się wydaję, że za wcześnie na jakiekolwiek wyczekiwanie regularnych ruchów a tym bardziej biorąc pod uwagę fakt że nie mam pewności że je w ogóle już mam
To jeszcze jednak wcześnie.
Moja koleżanka była chyba szczęściara że czuję już od 14 tygodnia albo jej się wydawało, że to są już ruchy bo opisywala je tak jakby jej dziecko po tym brzuchu biegało haha a to też jej pierwsza ciąża i do tego do najszczuplejszych nie należy :P
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 19:54   #1492
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaMagdalena Pokaż wiadomość
Boli mnie ten brzuch i boli. Taki ciężki i twardy
Biorę nospę i nie ma żadnej poprawy.
Ja też mam twardy, ale nie przez cały dzień. Mnie bolą pachwiny, ale chyba przeciążyłam się spacerami wczorajszymi jeżeli bardzo Cie to niepokoi to też kontaktowałabym się z gin

Ja od kilku dni mam ciężko żeby się podnieść z łożka czy fotela, czuję podbrzusze i muszę"trzymać" brzuch jak wstaję. Macie też tak?

Cytat:
Myślę, że nie ma się co martwić na zapas U mnie 18t 4d i też nie czuję Malutkiej cały czas, wierci się z reguły rano i wieczorem, w ciągu dnia rzadko. A i to czuję jeszcze słabo, delikatnie Dzieć jest jeszcze mały, możesz jeszcze nie czuć ruchów regularnie
Kurczę, ja jeszcze nie czuję, u mnie 18t5d, a już bym chciała
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 20:16   #1493
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja już się martwię jak to będzie jak np. wyjdę do kuchni, czy nic się nie stanie
Przyznam szczerze, że ja z początku wszędzie po domu woziłam ze sobą córkę w wózku, jak gotowałam to była ze mną w kuchni, jak dłużej w łazience to też, po prostu bałam się jej zostawić, później już spokojnie leżała sobie gdzieś indziej 😊

Cytat:
Trzymajcie mocno bo my chcemy płeć już poznać
I jak po wizycie?

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Wiesz to trochę co innego - oni już nawet nie kładą się razem. Śpią po prostu osobno, każde w innym pokoju... Aż się dziwię, jak im się udało "zrobić" drugie dziecko Wy śpicie we 3, ale dla mnie to też nie do pomyślenia. Co nie zmienia faktu, że po urodzeniu dziecka może mi się odmienić
Ja też śpię z mężem w osobnych pokojach, ja śpię z córcią a on sam. I jest nam tak wygodnie po prostu, poza tym mała wędruje po całym łóżku przez sen, nieraz w ogóle spadła z łóżka nie wiem jakim cudem, i wolę mieć ją pod ręką. Poza tym mąż wstaje rano bardzo wcześnie i jakbym spała z nim to na pewno też bym się budziła, a tak nawet nie wiem kiedy wychodzi. No i on ma bardzo lekki sen, żeby porządnie się wyspać musi mieć ciszę absolutną. Z czasem będziemy pewnie znowu dzielić łoże, ale obecna sytuacja jakoś nie odbija się negatywnie na pożyciu intymnym 😜

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 20:27   #1494
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
Ja też mam twardy, ale nie przez cały dzień. Mnie bolą pachwiny, ale chyba przeciążyłam się spacerami wczorajszymi jeżeli bardzo Cie to niepokoi to też kontaktowałabym się z gin

Ja od kilku dni mam ciężko żeby się podnieść z łożka czy fotela, czuję podbrzusze i muszę"trzymać" brzuch jak wstaję. Macie też tak?

Kurczę, ja jeszcze nie czuję, u mnie 18t5d, a już bym chciała
Mi się ciężko podnosi jak leżę na plecach i chcę się podnieść do siedzenia, z krzesła czy fotela na razie nie mam problemów

Ruchy już niedługo poczujesz, u mnie na razie są tak delikatne, że mogłabym ich równie dobrze nie czuć. Ale jednak różnią się od jelitowych, stąd wiem, że to już Maluszek

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Przyznam szczerze, że ja z początku wszędzie po domu woziłam ze sobą córkę w wózku, jak gotowałam to była ze mną w kuchni, jak dłużej w łazience to też, po prostu bałam się jej zostawić, później już spokojnie leżała sobie gdzieś indziej 😊

I jak po wizycie?

Ja też śpię z mężem w osobnych pokojach, ja śpię z córcią a on sam. I jest nam tak wygodnie po prostu, poza tym mała wędruje po całym łóżku przez sen, nieraz w ogóle spadła z łóżka nie wiem jakim cudem, i wolę mieć ją pod ręką. Poza tym mąż wstaje rano bardzo wcześnie i jakbym spała z nim to na pewno też bym się budziła, a tak nawet nie wiem kiedy wychodzi. No i on ma bardzo lekki sen, żeby porządnie się wyspać musi mieć ciszę absolutną. Z czasem będziemy pewnie znowu dzielić łoże, ale obecna sytuacja jakoś nie odbija się negatywnie na pożyciu intymnym 😜

Piszę z telefonu-pozdro szejset

No wiadomo, każdy śpi jak mu wygodnie. Ja sobie tego nie wyobrażam, żeby spać z 4-letnim dzieckiem, wg mnie to już taki wiek, gdzie dziecko powinno spać samo w swoim łóżku Wiadomo, że jak dziecko przyjdzie w nocy to nie wygonię, ale moja wizja przyszłości jest jednak inna A życie i tak zweryfikuje
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 20:29   #1495
KarolinaNL
Zadomowienie

Witam sie dzisiaj bardzo pozno i w 20 tygodniu! Narobilyscie smaka tak, ze mimo upalu nasmazylam plackow ziemniaczanych 😉 nadrobilam Was dopiero ☺

Tak w temacie lezaczka, ja uzuwalam jak gotowalam czy sie kapalam. Daniel lubil w nim siedziec, tak z godzinke dziennie by sie uzbieralo.

Chodzik tez posiadalam bo tesciowie kupili i nigdy dluzej niz 20 min w nim nie siedzial poza tym on ladnie raczkowal i zaczal chodzic jak mial rok.

Laktator mialam reczny i nie przydal sie za bardzo bo mleka mialam jak kot naplakal.

Co do spania to Daniel od poczatku spal w swoim lozeczku, i tylko przychodzil spac do nas jak byl chory. I tz zawsze spal w pokoju z nami, on ma kamienny sen wiec nie bylo problemu. Teraz Daniel ma swoj pokoj i nie ma zadnego problemu z zasypianiem. Przy drugim dziecku postapimy tak samo.

W ogole mi sie wydaje, ze najwazniejsza przy dziecku jest rutyna. Daniel mial wypracowana rutyne i dzieki temu dobrze jadl, byl spokojny, dobrze spal. Dzieki temu do tej pory zasypia miedzy 20-20:30 i mamy z tz czas dla siebie☺

Ale wiadomo, kazda mama jest inna i kazda ma na celu dobro swojego dziecka 😊
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 20:33   #1496
paulinika
Zakorzenienie

Hej. Ja dzisiaj sie przygotowywałam z doradcą do jutrzejszego spotkania. Mam na 15:00. Cała sie denerwuje.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 20:38   #1497
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Hej. Ja dzisiaj sie przygotowywałam z doradcą do jutrzejszego spotkania. Mam na 15:00. Cała sie denerwuje.
Bedzie dobrze☺ bedziemy trzymac kciuki!
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 20:54   #1498
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesteśmy z Tobą, dasz radę.

Karolina, często się słyszy, że niemowlęta uwielbiają rutynę. Też chcę dziecko nauczyć regularnych godzin snu, posiłków, jedzenia przy stole, a nie przed tv itd. Zobaczymy co tam w praniu wyjdzie
Stary 2016-06-07, 20:55   #1499
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Medycznie najwcześniej to 18 tydzien. Niepotrzebnie sie martwisz.
Dzisiaj nawet czytałam ksiażkę i pisało, że pierwsze ruchy to tak 18-26 tydzień przy pierwszym dziecku. Ważną rolę odgrywa umiejscawianie łożyska, pierwsza czy kolejna ciąża, budowa ciała. Szczuplejsze kobiety mogą czuć to szybciej. Ja nawet jeszcze nie wyczekuj ruchów jeszcze. 15 tydzien to za szybko.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Mam tępe bole brzucha od kilku godzin, macica boli

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

jalouse ciężko się wiąże taką chustę samemu? Zawsze mnie to zastanawia czy to jest wykonalne samemu
Ja wiąże sama. Na początku jest trochę gimnastyki, zaciąganie chusty, zwłaszcza nowej, może sprawiać problemy, ale trochę ćwiczeń i można ogarnąć.
Stary 2016-06-07, 20:55   #1500
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Anulka-za pas w ubraniach ciazowych ktos powinien dostac nobla :-P
dokładnie

Cytat:
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości