|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Od niedzieli nie wymiotuje
![]() No i zaczynam jesc! Dzis kotlety z jajek, ziemniaki i salatka z pomidora no i na kotlety jeszcze sos musztardowy omniommniom jak mi dobrze ![]() Wczoraj byla zupa gulaszowa a na jutro planuje pizze z przepisu pizza hut Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka to pizza? ![]() Tak apropos jedzenia to jak juz sie poczulam lepiej to w srode na sniadanie zezarlam dwa jajka z majonezem! Obzarlam sie wtedy jak swinia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli w jajkach jest moc!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() odpoczynku. Ja sie chyba cieszę, ze chodze do pracy. ... robie minimalny makijaz... ale jakbym siedziala w domu to pewbie skonczyloby sie na kremie do twarzy i pod oczy. No i jakbym siedziala w domu nie zalezaloby mi na ciuszkach... a tak co jakis czas kupuje sobie cos nowego. Wczoraj kupilam sweterek i bluzeczke na późniejsze dni jak mi brzuszek urosnie. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
Wrzuce przepis jak zasiade do laptopa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Rozeznanie
|
Wlasnie co chwile sobie cis kupuje i bez chodzenia do pracy. Dzisiaj bylam w peoci kupilam pajacyk za 15 zl, 3 pary skarpetek za 6 zl i recznik dla dxidziusia za 20 zl i jeszcze sobie sweterek za 29 zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zadomowienie
|
Obiecalam wam wrzucić wczorajsze łupy z tkmaxx... oto one.
Moj maz powiedzial, ze patrzac na ceny w tk maxx to mozemy głównie tam kupować, oczywoscie nowe... bo uzywane i tak kupie w charity shop(lumpkach) i na carboot w niedziele. Za 5pak bodow zaplacilam 6 funtow, za rampers... czy jak to sie nazywa £5 i za ten bialy komplet na prezent £7 bo bylo przecenione z £12.99. Dzis jade z tz do mojej przyjciolki na obiad... nawet nie wiem co przygotowala, wiec obiad niespodzianka. Wczesniej musze tylko podskoczyc i sie zapisac do dentysty. Milego weekendu dla wszystkich! |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po prostu chce tak długo nie pracować aby się tym znudzić i z chęcią iść do pracy. Pracuje od 19 roku życia więc to jakieś już 12 lat i mam tego serdecznie dość chwilowo. Dlatego marzyłam o szybkim l4 w ciąży ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Tak szczerze... czy te ochraniacze na łóżeczko są potrzebne? Czy taki noworodek tak szaleje, że się obija o łóżeczko?? Czy to tylko ozdoba? No fajna ozdoba ale ja chce widzieć malutką jak podniosę głowę z łóżka... Bo jak tak się zastanawiam to wychodzi mi na to, że na początek wystarczy prześcieradełko i rożek do spania... ewentualnie kocyk. Ale po co ten kocyk skoro będzie spać w rożku? Heeeeeelppp! A w czym takiego malucha trzymać kiedy będę chciała go widzieć (bo np. nie śpi) np w salonie a tam łóżeczka nie będzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do poscieli... Jest zbedna do ok 1rz. W rozku Zuzka nie spala, raczej byla to podkladka na pot/ulewanie/siuski. Mozna zainwestowac w spiworek do spania-podobno sie sprawdza super. Kocyk przyda sie do wozka, jak zasnie na kanapie itd. W pokoju dzieciak lezy na kanapie na beciku/kocyku/pieluszce. Kak zaczyna sie wiercic to eksmisja na podloge i tam powinno od malego dziecko przebywac jak najwiecej czasu aktywnosci. To zdanie naszej- i nie tylko rehabilitantku. Wtedy dziecko ma najwieksze mozliwosci rozwoju ruchowego. Lezaczki ok ale nie za wczesnie i nie za dlugo. Jesli lezaczek to najlepiej rozkladany na plasko lub jakas kolyska. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mowicie, ze lepszy spoworek niz rozek? Myslalam kupic i to i to i sprawdzic co Lili wybierzr i w czym bedzie jej sie spalo lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
Ja ochraniacz na pewno bede miec. Poduszki nie mam nawet u mojej 3latki. Noworodek powinien lezec na plasko ewentualnie klin/ksiazki pod materacem pod glowka lub podlozyc cos pod nogi lozeczka jezeli boimy sie zachlysniecia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
Ja ochraniacz na 100% kupie
![]() Co do rozka albo spiworka - chyba zainwestuje w spiworek. Najwyzej jak bedzie potrzeba to dokupie rozek ![]() Ojezusienku, ale sie najadlam mleczkiem czekoladowym w tubce 😍 |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-07-15 o 18:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Wtajemniczenie
|
to ja czekam za tym przepisem Iwona
![]() Lucky bardzo ładnie ciuszki. Ja nie wiem jak to jest, ale w PL w tkmaxie ciuszki dziecięce są drogie. Przykładowo, jak patrzyłam komplet taki na wyprawkę (prezent) to najtaniej 79zł. A tak tylko np 4 sztuki jakiejś odzieży- czapka, kaftanik, body i pajac. 79zł to dużo jak za taki komplet. u Ciebie w tkmaxie jest taniutko ![]() ![]() ja wstawiam ubranka które kupiłam dla Ali do tej pory. Strój kapielowy dostałam od siostry. Czekam jeszcze za innymi ubrankami od siory które ma mi uszykować. Wstawiam też moją listę z zakupami. może coś jeszcze mi doradzicie, bo zapomniałam pewnie o wielu rzeczach. Byłam dziś w sklepie z wózkami z tżtem, przejechał się mutsy bryczką i powiedział, że taką mi kupi. on jest odpowiedzialny za kupno wózka oraz fotelika do samochodu. a ja za resztę oglądaliśmy też bazy do wpięcia fotelika do auta, żeby było wygodniej. zobaczymy co tż wymyśli i na co się zdecyduje. ja muszę oczywiście zaakceptować jego wybór, żeby wszystko mi się układało w jedną całość jeśli chodzi o kolorystykę itp ![]() ![]()
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Musze w koncu wlaczyc lapka zeby widziec te wasze wszystkie ciuszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Zadomowienie
|
Też polecam spiworek.
Mademoiselle, też myślałam że dzidzia będzie sobie lezakowac na macie dopóki się nie urodziła i nie okazało się, że jest spokojna tylko na rękach, łóżeczko, mata, wózek czy lezaczek mam praktycznie nie używane. Oby się przydały dla Jasia ![]() Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet mam jedna na widoku za 250 zl na grupie sprzedazowej i jak do niedzieli nikt jej nie kupi to chyba ja wezne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Wtajemniczenie
|
aha! ogladałam ten wózek pajero. ale dla mnie jest za duży. wyglądam jak mrówka przy nim. bebetto też jest wielki. jesli ktoś jest wysoki to spoko, ale przy takim krasnalu jak ja, wyglądają oba śmiesznie.
#1494 | |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam miejsca na kolyske, ale na pewno kupimy lozeczko turystyczne bo bedziemy jezdzic do rodzicow, wiec bedziemy je rozkladac w salonie
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez papaPapaya Czas edycji: 2016-07-15 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Przegladalam spacerowki i fajne ma mamas&papas ale ceny wysokie. Musze miec mala spacerowke bo mam mikro bagaznik ale tez zeby dziecka mi w niej nie wytrzeslo na amen
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A do łóżeczka nawet jeszcze nie wiem co trzeba a co nie, ale mam teraz taki dół, że mało mnie to interesuje. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zakorzenienie
|
Czuje ruchy groszka <3 3 tygodnie szybciej niz w pierwszej ciazy
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz ze kruszynka czuje twoje emocje? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Darunia do pępka teraz chyba nie zaleca się spirytusu tylko Octenisept, tak przynajmniej słyszałam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
hej kurcze wbic sie nie moge jakos..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- ja mam ochote odswiezyc swoje ombre i mysle ze w sierpniu o tym pomysle ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.