![]() |
#1471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
![]() Pamietaj nerwowa mama=nerwowe dziecko! Także spokój zachowaj dla dobra Maji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Dzanet Tobie babcia gada a mi mama.
Oczywiście wychodzi na to, że im dzieci spaly, jadły i nie płakały. Jak mój starszy synek nie spał w nocy przez ponad 2 lata to zrobiła z tego taki dramat, że szok. Najpierw kazała księdza ![]() A jak okazało się, że po zmianie materaca syn pięknie śpi to mama i tak ma wątpliwości.bo wg niej nie śpi bo przecież dziecko nie ma prawa zaplakac bo np.cos złego się sni. Takue gadanie dziala na mnie jak płachta na byka ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
Ja również śpię w staniku z wkładkami. A najlepsze jest to ze cieknie mi a ściągam 75-100 ml mleka i ani więcej:/
#1474 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() Co powiecie na temat majteczek z pasem ściagajacym? Coś mogą pomóc na brzuch? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Dziewczyny co jest potrzebne do zapisania dziecka do żłobka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() Napisz co ćwiczysz na początek ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
Pięknie Wam śpią dzieciaczki po cycusiu.
![]() Moj duży Glodomorro śpi max 3godz. Ale na szczęście po butli mm ok.21.30 śpi nawet 6 godz.a więc nie narzekam. Wychodzi nam jedno kp około 3-4 i potem za 3 godz.znow mm. Najczęściej uda nam się jeszcze pospac do 7-8 jeśli brzuszek nie męczy. Przy starszym był horror. Potrafil budzić się nawet co godzinę i m.in.dlatego zrezygnowałam z kp w 8 m-cu bo byłam wykończona. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
U mnie Maja w łóżeczku z karuzela a ja zrobię sobie pierogi z borówkami
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jaki masaż robisz Maji? ![]() Zbieram się zaraz do Biedry czym prędzej, tz zajmie się Mala a ok 19:30 kapiel ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1479 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie wkurza jak ktos mówi, ze placze bo głodne lub boli brzuch. Dzieci do cholery jasnej nie placzą tylko z tego powodu. Cytat:
A pozatym jelita to chybs też nie ciekawie przezyją. Cytat:
Kanawa opaski przylegają idealnie. Kupiłam te:
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-06 o 17:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63866266]Tez muszę spać w staniku, i pewnie do konca kp będę w nich spac i bez wkładek ani rusz. Kończa mi sie zapasy własnie, musze uzupełnić
A tych staniuków z hm nieznosiłam, sprzedałam je bardzo szybko., Na stojąco ok ale jak karmiłam na leżąco to stanik był wszędzie tylko nie na cyckach. Jak dla mnie najlepszy biedronkowy. Mam niestety tylko jeden i na okrągło prany, więcej razy ich już w biedronce nie widziałam. Z alles mama tym razem skusze sie na stanik, ale nie chciałam usztywnianego i jakos nie umialam ostatnio nic dla siebie znaleźc.[/QUOTE] Masz racje, na leżąco te staniki sie nie nadają- jak karmie Malą (robie to wlaśnie na leżąco) musze wyciągac troche wkładke bo inaczej sutek wyjdzie ![]() ![]() Za usztywniane ja tez podziekuje, Gabi spi na mnie , wbijałyby mi się, bezsensu.
![]() |
#1481 | |||
Zakorzenienie
|
My juz po kąpieli,kolacji i Maja już śpi. Dzisiaj trzy razy w ciągu dnia mi spala dwa razy po 30 min i raz 2 godziny na mnie.
I tak by mogło być codziennie ![]() Mam mnóstwo prasowania wiec zaraz się za nie biorę. Potem odciagne mleczko na pierwsza pobudke i prysznic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 |
Konto usunięte
|
U nas dzisIaj fajny dzień
![]() Hania spokojniejsza, chyba odsypiala wczorajsze awantury. Dzięki czemu miałam czas by pobyc ze starszą. Zaliczylysmy dwa place zabaw i uwaga- pierwszy raz karmilam w miejscu publicznym w moim łącznie 12miesiecznym stażu kp! Za radą którejś z was (chyba Miszki) kupiłam chustę do karmienia i stwierdzam, że to super sprawa. Można nakarmić dyskretnie, dzięki czemu ja nie byłam skrepowana i nikogo nie bukwersowalam. Tak więc dziękuję za podsuniecie pomysłu ![]() DOBRZE ŻE JESTEŚCIE! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Rozeznanie
|
ania230 - ćwicze jak ćwiczyłam, z obciążeniem, Ewa Chodakowska - nowe programy Rewolucja, Bikini i Sukces
![]()
#1484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jestem do tylu ze nie wiedziałam ze Ewka ma nowe programy. Który byś mogla na początek polecić ? Bo wcześniej cwiczylam skalpely i turbo a teraz chyba powinnam zacząć od czegoś lzejszego. W ogóle zaglądaj do Nas czesciej bo tak nagle zniknelas :/ a My przecież jedna wielka rodzina ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Rozeznanie
|
Aniu wspolczuje Ci przejsc. Ale potem zwroca chyba wszystko
![]() Dzanet gratuluje karmienia. A zazucam pieluche tetrowa przyjrywam siebie i dziecko i sie karmimy. Ja dzis potruchtalam/szybko szlam do parku i spowrotem, wyszla mi godzina i 6 km. Fajnie bylo zalozyc sportowe ubranie. No i dwa w jednym, ja szczeskiwa ze sie poruszalam, a Gabrys dotleniony. Chociaz budzil mi sie czesto. Tylko ciezko z tyloma kilogramami nawet truchtac. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Fiazo ja tez mam problem z kolanami ale w opaskach daje rade. Codziennie i tak dwa pietra po schodach latam kilkanascie razy z Gabrysiem. Bo niby na dole siedze, a i tak po cos musze latac do naszego pokoju.
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie kolana również bola ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63874906]U nas dzisIaj fajny dzień
![]() Hania spokojniejsza, chyba odsypiala wczorajsze awantury. Dzięki czemu miałam czas by pobyc ze starszą. Zaliczylysmy dwa place zabaw i uwaga- pierwszy raz karmilam w miejscu publicznym w moim łącznie 12miesiecznym stażu kp! Za radą którejś z was (chyba Miszki) kupiłam chustę do karmienia i stwierdzam, że to super sprawa. Można nakarmić dyskretnie, dzięki czemu ja nie byłam skrepowana i nikogo nie bukwersowalam. Tak więc dziękuję za podsuniecie pomysłu ![]() DOBRZE ŻE JESTEŚCIE! ![]() ![]() ![]() Jaka to chusta? My z Gabrysia karmimy sie na leżąco. Czasami na siedzaco, ale wtwdy na poduszcze w ksztalcie C. Ciężko mi ja utrzymać bez niczego. Ogólnie mam słabe ręce. I dlatego tez karmienie poza domem mnie przeraza. Karmicie tak byle gdzie?tzn lawka tu czy tam? A na mieście to gdzie? A Jilian nie lubicie?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-06 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz nic nie robię więcej jak to co mi mówi fizjoterapeutka. Po 1 ciąży miałam rozejście mięśni prostych brzucha, które się nie zeszło. W ramach dbania o siebie to jest pierwszy etap który chcę naprawić. Drugi etap to są rozstępy.
O jilian słyszałam pozytywne opinie. Mi się na mieście nie zdążyło karmić bo z naszym wyjcem nie ruszamy się daleko , a jak ruszamy to mam ze sobą butlę Pomalowałam paznokcie u nóg. Jejku jak to się lekko robi bez brzucha Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2016-08-06 o 20:26 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Dostalam jedno opakowanie pampersow tescowych i powiem tak: sa wyższe niz inne pampki i jak na razie się sprawują. Maja dłuższe te paseczki do zaklejania. Na razie pierwszy dzień ale chlodnne i kupa nie wylatuje.
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
a boby na długi rękaw to już dawno, dawno miał na sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co to jilian? ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63879211]Wpisz sobie na allegro -chusta do karmienia z usztywnianiem
![]() A co to jilian? ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] śmieszne chusty :/
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zupełnie się z Tobą zgadzam, poza tym każde dziecko jest inne. Sama po swoim wiem, że nie placze zawsze bo jest głodna ![]() Cytat:
![]() Pazokcie u nog w ciązy malowalam na delikatny wręcz transparentny kolor, żeby niedociągłości nie bylo widać ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63879211]Wpisz sobie na allegro -chusta do karmienia z usztywnianiem ![]() A co to jilian? ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Taka Pani co ćwiczy ![]() ![]()
![]() |
#1495 |
Konto usunięte
|
Dzękuję dziewczyny za odpowiedzi w temacie biustonoszy do karmienia. Jakby któraś chciała kupić karmnik Mitex usztywniany z fiszbinami w rozmiarze 75C (wg. opakowania 75D ale na bank mniejszy) to mam na zbyciu za rozsądną cenę
![]() soffinka fajnie że u was krosty zniknęły. U mnie odstawienie nabiału, kąpiele w nadmanganianie potasu i delicol nie pomogły... Pomidorów już długo nie jadłam. Może to faktycznie ten cały trądzik ![]() Paulina na pewno Krzysia nie męczysz! Gdyby nie chciał tak leżeć to na pewno dałby głośno znać ![]() ania współczuję sytuacji... jak Ci wszystko zwrócą to nie będziesz wiedziała co z tą kasą zrobić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Sliweczko uwierz mi ze będę wiedziala
![]() I chciałam powiedzieć ze moja Serduszko dzisiaj ma 8 tydzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-08-06 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko dziś miało dzień śpiocha ☺dużo spało i matki nie męczylo. Zobaczymy czy aby to nie było zbieranie sił przed nocą 😨
Dziewczyny co mogę zrobić żeby go te bączki tak nie męczyły? Dziecko mi usypia i nagle buzi się z krzykiem bo idą bączki,pewnie z kleksami i to go boli😕 Cytat:
U nas też krostki i już nawet sobie wkręcić wkręciłam, że może to atopowe zapalenie skóry ...na razie mąki ziemniaczanej używam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63874906]U nas dzisIaj fajny dzień ![]() Hania spokojniejsza, chyba odsypiala wczorajsze awantury. Dzięki czemu miałam czas by pobyc ze starszą. Zaliczylysmy dwa place zabaw i uwaga- pierwszy raz karmilam w miejscu publicznym w moim łącznie 12miesiecznym stażu kp! Za radą którejś z was (chyba Miszki) kupiłam chustę do karmienia i stwierdzam, że to super sprawa. Można nakarmić dyskretnie, dzięki czemu ja nie byłam skrepowana i nikogo nie bukwersowalam. Tak więc dziękuję za podsuniecie pomysłu ![]() DOBRZE ŻE JESTEŚCIE! ![]() ![]() ![]() U nas też dziś dużo spania było a teraz dalej nie śpi😤bo bączki go męczą Dzanet a gdzie kupiłaś tą chuste? ? Cytat:
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Chudziaszku dziekuje ;* bede musiala Maje zapisać
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
U nas od 3 dni masakra jakaś, ciągle płacze, spokój tylko na rękach ale też nie dłuzej niż 10 minut
wczoraj już jej dałam paracetamol bo już nie wiedziałam co robić, cały czas męczą bąki, wydaje mi sie że za dużo ma tych gazów jak na takiego maluszka, noce tak samo słabo, w ciagu dnia moze sie uda jedna drzemka 15 minut albo wcale ;/ w poniedzialek bede gadać z pediatra o zmianie mleka dzisiaj rano już byłam taka wykonczona, że aż sie poryczałam z bezradności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
Chudziaszku z tymi meczacymi baczkami chyba niewiele można zrobić, ja podawałam do picia koperek i kropelki Sab Simplex lagodzilo to troszkę. Kladlam też chociaż na trochę na brzuszek, i trzymałam na rękach robiąc przysiady
![]() Dziewczynki Wy o państwowych żłobkach piszecie, że PESEL jest,potrzebny? Co jest brane pod uwagę przy rekrutacji do państwowego żłobka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.