Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-06, 14:32   #1471
Madzia9999
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Co raz bardziej stwierdzam ze jest to chory kraj.
Oczywiście 60 dni pracujących.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Przytylam mocno

Pamietaj nerwowa mama=nerwowe dziecko! Także spokój zachowaj dla dobra Maji

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 14:34   #1472
miszkaaa
Zakorzenienie

Dzanet Tobie babcia gada a mi mama.
Oczywiście wychodzi na to, że im dzieci spaly, jadły i nie płakały.
Jak mój starszy synek nie spał w nocy przez ponad 2 lata to zrobiła z tego taki dramat, że szok. Najpierw kazała księdza zapytać co mu może być a potem chciała do egzorcysty umawiać i na mszę uzdrawiahaca zawozic bo przecież jej dzieci spaly w nocy. I wciąż pytala co my zrobiliśmy naszemu dziecku że on w nocy Wola mama.
A jak okazało się, że po zmianie materaca syn pięknie śpi to mama i tak ma wątpliwości.bo wg niej nie śpi bo przecież dziecko nie ma prawa zaplakac bo np.cos złego się sni.
Takue gadanie dziala na mnie jak płachta na byka

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 14:35   #1473
agusiia69
Zakorzenienie

Ja również śpię w staniku z wkładkami. A najlepsze jest to ze cieknie mi a ściągam 75-100 ml mleka i ani więcej:/
Stary 2016-08-06, 16:02   #1474
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Przytylam mocno

Pamietaj nerwowa mama=nerwowe dziecko! Także spokój zachowaj dla dobra Maji

Madziu nic innego mi nie pozostaje jak czekać i być spokojna dla dobra dziecka

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ja również śpię w staniku z wkładkami. A najlepsze jest to ze cieknie mi a ściągam 75-100 ml mleka i ani więcej:/
Mi nic nie cieknie ani w dzień ani noca. Wiec wkładki będę musiala do czegos wykorzystać. Stanik juz założony

Co powiecie na temat majteczek z pasem ściagajacym? Coś mogą pomóc na brzuch?

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Dziewczyny co jest potrzebne do zapisania dziecka do żłobka?

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
Witam mamuski! wczoraj Marcelinka skończyła 8 tygodni, super z niej dziewczynka jestesmy juz po chrzcinach, a ja po wizycie u ginekologa i pierwszych treningach ogolnie fizycznie doszłam do siebie po ok. 10 dniach, szok..

malutka nocki przesypia pieknie,wczoraj od 20:30 do ... 6:30 (nie wybudzam), dziś przez kolkę byla pobudka i trochę płaczu,ale daliśmy radę pozdrawiam Was serdecznie razem z Marcelką!!
Śliczna Jakie ma duże oczy

Napisz co ćwiczysz na początek

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 16:35   #1475
miszkaaa
Zakorzenienie

Pięknie Wam śpią dzieciaczki po cycusiu.
Moj duży Glodomorro śpi max 3godz.
Ale na szczęście po butli mm ok.21.30 śpi nawet 6 godz.a więc nie narzekam. Wychodzi nam jedno kp około 3-4 i potem za 3 godz.znow mm. Najczęściej uda nam się jeszcze pospac do 7-8 jeśli brzuszek nie męczy.
Przy starszym był horror. Potrafil budzić się nawet co godzinę i m.in.dlatego zrezygnowałam z kp w 8 m-cu bo byłam wykończona.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 17:02   #1476
fiazo
Zakorzenienie

U nas lepszy dzień mimo męczących bączków. Ganiam ojca max do pomocy. Teraz masuje mu brzuszek, a ja zaraz zrobię gofry.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 17:07   #1477
ania230
Zakorzenienie

U mnie Maja w łóżeczku z karuzela a ja zrobię sobie pierogi z borówkami o 19 kapiel, masaz i mm i do spania

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-06, 17:44   #1478
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie Maja w łóżeczku z karuzela a ja zrobię sobie pierogi z borówkami o 19 kapiel, masaz i mm i do spania

Hmm pierogi z,borówkami zjadlabym nigdy sama pierogów nie robiłamU mnie dziś chińskie było, ale sama robiłam nie kupne
Jaki masaż robisz Maji?

Zbieram się zaraz do Biedry czym prędzej, tz zajmie się Mala a ok 19:30 kapiel

Sophia Loren
Stary 2016-08-06, 17:45   #1479
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Co raz bardziej stwierdzam ze jest to chory kraj.
Oczywiście 60 dni pracujących.

Chory to za mało powiedziane :/

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Jak mój starszy synek nie spał w nocy przez ponad 2 lata to zrobiła z tego taki dramat, że szok. Najpierw kazała księdza zapytać co mu może być a potem chciała do egzorcysty umawiać i na mszę uzdrawiahaca zawozic bo przecież jej dzieci spaly w nocy. I wciąż pytala co my zrobiliśmy naszemu dziecku że on w nocy Wola mama.
A jak okazało się, że po zmianie materaca syn pięknie śpi to mama i tak ma wątpliwości.bo wg niej nie śpi bo przecież dziecko nie ma prawa zaplakac bo np.cos złego się sni.
Serio?Egzoryzmy?
Mnie wkurza jak ktos mówi, ze placze bo głodne lub boli brzuch. Dzieci do cholery jasnej nie placzą tylko z tego powodu.

Cytat:
Co powiecie na temat majteczek z pasem ściagajacym? Coś mogą pomóc na brzuch
Moim zdaniem to nadają się na jakąś okazje pod sukienke jeśli jest taka potrzeba. A na codzień nie polecam,wszelkie pasy czy inne bajery rozleniwiają mięśnie.
A pozatym jelita to chybs też nie ciekawie przezyją.

Cytat:

Widze Aniu, ze u Ciebie lepiej. U mnie od 3 dni jest tak jak było na początku, spanie w dzień tylko na mnie..kręgosłup doskwiera.

Kanawa opaski przylegają idealnie. Kupiłam te:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1470501949563.jpg (40,2 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-06 o 17:52
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 17:51   #1480
zabciajs
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63866266]Tez muszę spać w staniku, i pewnie do konca kp będę w nich spac i bez wkładek ani rusz. Kończa mi sie zapasy własnie, musze uzupełnić
A tych staniuków z hm nieznosiłam, sprzedałam je bardzo szybko., Na stojąco ok ale jak karmiłam na leżąco to stanik był wszędzie tylko nie na cyckach.
Jak dla mnie najlepszy biedronkowy. Mam niestety tylko jeden i na okrągło prany, więcej razy ich już w biedronce nie widziałam.
Z alles mama tym razem skusze sie na stanik, ale nie chciałam usztywnianego i jakos nie umialam ostatnio nic dla siebie znaleźc.[/QUOTE]

Masz racje, na leżąco te staniki sie nie nadają- jak karmie Malą (robie to wlaśnie na leżąco) musze wyciągac troche wkładke bo inaczej sutek wyjdzie Ale chodze w nich po domu aby piersi ladnie wyglądaly, niech mąż patrzy
Za usztywniane ja tez podziekuje, Gabi spi na mnie , wbijałyby mi się, bezsensu.
Stary 2016-08-06, 18:56   #1481
ania230
Zakorzenienie

My juz po kąpieli,kolacji i Maja już śpi. Dzisiaj trzy razy w ciągu dnia mi spala dwa razy po 30 min i raz 2 godziny na mnie.
I tak by mogło być codziennie
Mam mnóstwo prasowania wiec zaraz się za nie biorę. Potem odciagne mleczko na pierwsza pobudke i prysznic.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
U nas lepszy dzień mimo męczących bączków. Ganiam ojca max do pomocy. Teraz masuje mu brzuszek, a ja zaraz zrobię gofry.
Gofry jadlam tylko 3 razy w życiu

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Hmm pierogi z,borówkami zjadlabym nigdy sama pierogów nie robiłamU mnie dziś chińskie było, ale sama robiłam nie kupne
Jaki masaż robisz Maji?

Zbieram się zaraz do Biedry czym prędzej, tz zajmie się Mala a ok 19:30 kapiel

Oliwka na dłonie rozgrzewam i smaruje ciałko delikatnie masując Jak jest cieplejszy dzień dłużej trwa masaż. Dzisiaj bylo to okolo 5 min.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Widze Aniu, ze u Ciebie lepiej. U mnie od 3 dni jest tak jak było na początku, spanie w dzień tylko na mnie..kręgosłup doskwiera.

:
U mnie każdy dzień inny tak na prawdę. I nigdy nie wiem czego się mogę spodziewać i jaki dzień będzie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-06, 19:02   #1482
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

U nas dzisIaj fajny dzień może dlatego że chlodniej?
Hania spokojniejsza, chyba odsypiala wczorajsze awantury. Dzięki czemu miałam czas by pobyc ze starszą. Zaliczylysmy dwa place zabaw i uwaga- pierwszy raz karmilam w miejscu publicznym w moim łącznie 12miesiecznym stażu kp!
Za radą którejś z was (chyba Miszki) kupiłam chustę do karmienia i stwierdzam, że to super sprawa. Można nakarmić dyskretnie, dzięki czemu ja nie byłam skrepowana i nikogo nie bukwersowalam. Tak więc dziękuję za podsuniecie pomysłu

DOBRZE ŻE JESTEŚCIE!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 19:19   #1483
LaLaRe87
Rozeznanie

ania230 - ćwicze jak ćwiczyłam, z obciążeniem, Ewa Chodakowska - nowe programy Rewolucja, Bikini i Sukces Fitness Blender, Rebecca Louise itp. Z przyjemnoscia stwierdzam,ze u mnie wcale nie widac, że w ogole byłam w ciąży. Dlugo na to pracowałam,a efekty przeszły moje oczekiwan ia

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 19:27   #1484
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
ania230 - ćwicze jak ćwiczyłam, z obciążeniem, Ewa Chodakowska - nowe programy Rewolucja, Bikini i Sukces Fitness Blender, Rebecca Louise itp. Z przyjemnoscia stwierdzam,ze u mnie wcale nie widac, że w ogole byłam w ciąży. Dlugo na to pracowałam,a efekty przeszły moje oczekiwan ia
Oooo to jednym słowem Gratulacje takiej wspaniałej figury.

Tak jestem do tylu ze nie wiedziałam ze Ewka ma nowe programy.
Który byś mogla na początek polecić ? Bo wcześniej cwiczylam skalpely i turbo a teraz chyba powinnam zacząć od czegoś lzejszego.

W ogóle zaglądaj do Nas czesciej bo tak nagle zniknelas :/ a My przecież jedna wielka rodzina

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-06, 19:37   #1485
fiazo
Zakorzenienie

Ania moje gofry nawet bezglutenowe

Ja chodakowskiej nie mogę ćwiczyć bo za bardzo obciąża kolana. Teraz od noszenia Tomka cały czas mnie bolą

Synek
Stary 2016-08-06, 19:41   #1486
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Aniu wspolczuje Ci przejsc. Ale potem zwroca chyba wszystko )
Dzanet gratuluje karmienia. A zazucam pieluche tetrowa przyjrywam siebie i dziecko i sie karmimy.
Ja dzis potruchtalam/szybko szlam do parku i spowrotem, wyszla mi godzina i 6 km. Fajnie bylo zalozyc sportowe ubranie. No i dwa w jednym, ja szczeskiwa ze sie poruszalam, a Gabrys dotleniony. Chociaz budzil mi sie czesto. Tylko ciezko z tyloma kilogramami nawet truchtac.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Fiazo ja tez mam problem z kolanami ale w opaskach daje rade. Codziennie i tak dwa pietra po schodach latam kilkanascie razy z Gabrysiem. Bo niby na dole siedze, a i tak po cos musze latac do naszego pokoju.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 20:07   #1487
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Aniu wspolczuje Ci przejsc. Ale potem zwroca chyba wszystko )
Fiazo ja tez mam problem z kolanami ale w opaskach daje rade. Codziennie i tak dwa pietra po schodach latam kilkanascie razy z Gabrysiem. Bo niby na dole siedze, a i tak po cos musze latac do naszego pokoju.
Tak potem wszystko będzie wyplacone tylko kwestia czasu ile to wszystko będzie trwało.

Mnie kolana również bola

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-06, 20:09   #1488
zabciajs
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63874906]U nas dzisIaj fajny dzień może dlatego że chlodniej?
Hania spokojniejsza, chyba odsypiala wczorajsze awantury. Dzięki czemu miałam czas by pobyc ze starszą. Zaliczylysmy dwa place zabaw i uwaga- pierwszy raz karmilam w miejscu publicznym w moim łącznie 12miesiecznym stażu kp!
Za radą którejś z was (chyba Miszki) kupiłam chustę do karmienia i stwierdzam, że to super sprawa. Można nakarmić dyskretnie, dzięki czemu ja nie byłam skrepowana i nikogo nie bukwersowalam. Tak więc dziękuję za podsuniecie pomysłu

DOBRZE ŻE JESTEŚCIE! [/QUOTE]

Jaka to chusta?
My z Gabrysia karmimy sie na leżąco. Czasami na siedzaco, ale wtwdy na poduszcze w ksztalcie C. Ciężko mi ja utrzymać bez niczego. Ogólnie mam słabe ręce. I dlatego tez karmienie poza domem mnie przeraza.

Karmicie tak byle gdzie?tzn lawka tu czy tam? A na mieście to gdzie?

A Jilian nie lubicie?

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-06 o 20:12
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 20:25   #1489
fiazo
Zakorzenienie

Ja teraz nic nie robię więcej jak to co mi mówi fizjoterapeutka. Po 1 ciąży miałam rozejście mięśni prostych brzucha, które się nie zeszło. W ramach dbania o siebie to jest pierwszy etap który chcę naprawić. Drugi etap to są rozstępy.

O jilian słyszałam pozytywne opinie.

Mi się na mieście nie zdążyło karmić bo z naszym wyjcem nie ruszamy się daleko , a jak ruszamy to mam ze sobą butlę

Pomalowałam paznokcie u nóg. Jejku jak to się lekko robi bez brzucha

Synek

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2016-08-06 o 20:26
Stary 2016-08-06, 20:28   #1490
ania230
Zakorzenienie

Dostalam jedno opakowanie pampersow tescowych i powiem tak: sa wyższe niz inne pampki i jak na razie się sprawują. Maja dłuższe te paseczki do zaklejania. Na razie pierwszy dzień ale chlodnne i kupa nie wylatuje.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-06, 20:50   #1491
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
A tak z ciekawości spytam - jak ubieranie swoje dzieci? ?? Bo na fb na zdjęciach dużo dzieciaczków z długim rękawem, Ani Maja tez, a mój kawaler cały czas w body z krótkim rękawem i gołe nóżki😕ostatnio długi rękaw miał jak na polu ( czy jak kto woli dworze) było poniżej 20 st.
u nas body na krótki + ew skarpetki przeważają. Zdarza się, że mu zakladam spiochy na jakis czas jesli jest jakiś chłodniejszy dzień.
a boby na długi rękaw to już dawno, dawno miał na sobie
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Hej!
Leżenie na brzuszku. Wydaje mi się że jak dziecko poleży na brzuszku 5 minut i ćwiczy w tym czasie podnoszenie główki to i tak długo Dla takiego maluszka to męczące bardzo.
tak myślisz? jejciu, ja moje dziecko mnóstwo czasu na brzuszku trzymam, nie wiedziałam, że go męczę no ale może nic mu nie jest, ja to robię tak, że na drzemki w ciągu dnia go kladę na brzuszku. i często jest tak, że usypia mi na cycu, odkładam - budzi się, trzyma głowkę, trzyma a potem kładzie i zasypia. A potem jak się budzi to trzyma glówkę dlugo, dlugo i dopiero jak sie zaczyna denerwować to go obracam/biorę na ręce. Póki sie nie denerwuje to go zostawiam żeby ćwiczył. a wiele, wiele razy w ciągu dnia jest też tak, że zasypia na cycu, odkładam, budzi sie od razu i ćwiczy glówkę i już nie zasypia. W sumie spania jest 2 drzemki na dobę, a takich właśnie odkładam i nie śpi jest chyba z 6 razy w ciągu dnia, albo więcej.
Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja też w mieście i tez trochę sama się czuję. Jak bym miała gdzieś obok koleżankę na spacery to było by lepiej. ..a tak idziemy na spacer sami rano, potem wraca tż i często jest pierwszą dorosłą osobą z którą rozmawiam danego dnia 😐koleżanki w pracy, więc też nie ma jak zadzwonić i pogadać do południa, a popołudniu to młodu często marudny i tez nie ma jak rozmawiać.
u mnie tak samo, jak mąż wraca to ja sie strasznie cieszę, taki wyczekany jest ale dni mijają strasznie, strasznie szybko odkąd jest Krzyś
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 21:11   #1492
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Jaka to chusta?
My z Gabrysia karmimy sie na leżąco. Czasami na siedzaco, ale wtwdy na poduszcze w ksztalcie C. Ciężko mi ja utrzymać bez niczego. Ogólnie mam słabe ręce. I dlatego tez karmienie poza domem mnie przeraza.

A Jilian nie lubicie?
Wpisz sobie na allegro -chusta do karmienia z usztywnianiem

A co to jilian?

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 21:23   #1493
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63879211]Wpisz sobie na allegro -chusta do karmienia z usztywnianiem

A co to jilian?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
śmieszne chusty :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-06, 21:27   #1494
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość

Łoooo Bożeeee! Wspolczję słuchanie takich tekstów
Zupełnie się z Tobą zgadzam, poza tym każde dziecko jest inne. Sama po swoim wiem, że nie placze zawsze bo jest głodna

Cytat:
Ja teraz nic nie robię więcej jak to co mi mówi fizjoterapeutka. Po 1 ciąży miałam rozejście mięśni prostych brzucha, które się nie zeszło. W ramach dbania o siebie to jest pierwszy etap który chcę naprawić. Drugi etap to są rozstępy.

O jilian słyszałam pozytywne opinie.

Mi się na mieście nie zdążyło karmić bo z naszym wyjcem nie ruszamy się daleko , a jak ruszamy to mam ze sobą butlę

Pomalowałam paznokcie u nóg. Jejku jak to się lekko robi bez brzucha
Też czasem w akcie desperacji czy smiechu mowię na Hanię "wyjec"
Pazokcie u nog w ciązy malowalam na delikatny wręcz transparentny kolor, żeby niedociągłości nie bylo widać

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63879211]Wpisz sobie na allegro -chusta do karmienia z usztywnianiem

A co to jilian?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Taka Pani co ćwiczy Możesz razem z nią przed ekranem ćwiczyć tak jak z Ewa Chodakowską

Sophia Loren
Stary 2016-08-06, 21:40   #1495
201711281320
Konto usunięte

Dzękuję dziewczyny za odpowiedzi w temacie biustonoszy do karmienia. Jakby któraś chciała kupić karmnik Mitex usztywniany z fiszbinami w rozmiarze 75C (wg. opakowania 75D ale na bank mniejszy) to mam na zbyciu za rozsądną cenę

soffinka fajnie że u was krosty zniknęły. U mnie odstawienie nabiału, kąpiele w nadmanganianie potasu i delicol nie pomogły... Pomidorów już długo nie jadłam. Może to faktycznie ten cały trądzik

Paulina na pewno Krzysia nie męczysz! Gdyby nie chciał tak leżeć to na pewno dałby głośno znać Ja też często Ignasia kładę do spania na brzuszku, bo go wtedy latające łapki nie wybudzają.

ania współczuję sytuacji... jak Ci wszystko zwrócą to nie będziesz wiedziała co z tą kasą zrobić Oby jak najszybciej
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 21:56   #1496
ania230
Zakorzenienie

Sliweczko uwierz mi ze będę wiedziala bo ile tak pociagniemy to ja nie wiem...

I chciałam powiedzieć ze moja Serduszko dzisiaj ma 8 tydzień

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-08-06 o 22:06
Stary 2016-08-06, 22:05   #1497
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Moje dziecko dziś miało dzień śpiocha ☺dużo spało i matki nie męczylo. Zobaczymy czy aby to nie było zbieranie sił przed nocą 😨

Dziewczyny co mogę zrobić żeby go te bączki tak nie męczyły? Dziecko mi usypia i nagle buzi się z krzykiem bo idą bączki,pewnie z kleksami i to go boli😕

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Hej!
Goście pojechali, nareszcie trochę spokoju w domu
Trzeba jeszcze teraz tylko chałupę trochę ogarnąć, bo od poniedziałku nie miałam czasu...

Serio wierzycie w te zauroczenia? Ja nie... W ogóle tutaj się dowiedziałam o tych kokardkach, żółtkach, spódnicach itp mimo, że ze wsi jestem

Ja myślę, że to jakie dziecko ma uszy to kwestia genów, nie tego czy nosiło czapeczki i opaski

Leżenie na brzuszku. Wydaje mi się że jak dziecko poleży na brzuszku 5 minut i ćwiczy w tym czasie podnoszenie główki to i tak długo Dla takiego maluszka to męczące bardzo.

Ignaś zwykle w domu w body z krótkim rękawem albo w takim bez rękawów ale my na poddaszu mamy gorąco. Dzisiaj mamy 25 stopni, bo się fajnie schłodziło w nocy to ubrałam jeszcze skarpetki, bo miał zimne stópki

Włożyłam baterie do wagi łazienkowej. Ważę 55 kg. czyli do wagi sprzed ciąży zostały 2,5 kg. Te kilogramy to nawet mi nie przesszkadzają ale ten odstający brzuch mógłby zniknąć, bo dalej wyglądam jakbym była w 4 m-cu ciąży

Aaa, no i zważyłam się też z Ignasiem i wyszło że wazy równo 5 kg. Jeżeli waga nie kłamie to oznaczałoby to że w 25 dni przytył 1 kg.

Jeszcze pytanie. Jakie macie staniki do karmienia? I czy je polecacie. Ja kupiłam na allegro takie dwa zwykłe miękkie bawłniane i szmaty się z nich zrobiły, rozciągły się tak, że nic poza wkładką nie trzymają. Kupiłam też usztywniany z firmy Mitex i okazał się za mały, a oni zwrotów nie chcą teraz przyjąć

Lalare piękna Marcelinka- od razu widać że dziewczynka

Aniu, a Maja pięknie trzyma główkę I jaką ma bujną fryzurkę! Zazdrościmy razem z łysiutkim Ignasiem

A u nas raz lepiej raz gorzej. Wczoraj dużo spał, przedwczoraj mało. Czasem niespokojny i płaczliwy, czasem złote dziecko. Nie zauważyłam żeby cokolwiek miało na to wpływ. Liczę dzisiaj na dobry dzień.

Soffinka miałam już ostatnio pytać czy krostki Twojego Ignasia znikały po odstawieniu nabiału. Jak teraz u Was? Jesz już nabiał?
U nas krostki nadal są :-(
Gratuluje wagi. Dużo bym dała, żeby już tyle ważyć😣ja polecam do karmienia staniki sportowe z H&M. Mam je na noc i po domu a na wyjścia ubieram taki półsztywny.
U nas też krostki i już nawet sobie wkręcić wkręciłam, że może to atopowe zapalenie skóry ...na razie mąki ziemniaczanej używam
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Sliweczka ja kupiłam z alles mama. Na allegro mają je taniej niz w sklepie int. Jest wygodny, przy rozmiarze 80 i fajnie trzyma. Wybralam rozmiar taki jak.mi ichni kalkulator pokazal i pasuje. No i trafilam na sprzedawce allegro z dostawą do paczkomatu za darmo i możliwością zwrotu.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Mam model cara mia. Miekki z fiszbinem
A on jest z fiszbinami? Od początku go masz? Bo ja jeszcze się fiszbin trochę boję.

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Sliweczko u nas krostki zniknęły ale ni jestem w stanie do końca powiedzieć oś czego ani nawet od czego powstały
Zdarzyło mi sie zjeść mizerie i z dwa razy po jogurcie i ok ale po pomidorze wychodzą nabiał bede jadła ale z dużym umiarem i obserwacja
A długo kąpałaś w tych kryształkach ?my mamy krostki głównie na buzi i widzę że go swędzi bo cały czas rękami coś przy buzi macha

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny co jest potrzebne do zapisania dziecka do żłobka?

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Śliczna Jakie ma duże oczy

Napisz co ćwiczysz na początek
Pesel twój ojca i Mai. Ja swojego zapisałam i nic więcej nie było mi potrzebna

Cytat:
Oby było coraz lepiej
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63874906]U nas dzisIaj fajny dzień może dlatego że chlodniej?

DOBRZE ŻE JESTEŚCIE! [/QUOTE]
U nas też dziś dużo spania było a teraz dalej nie śpi😤bo bączki go męczą
Dzanet a gdzie kupiłaś tą chuste? ?

Cytat:
Jaka to chusta?

A Jilian nie lubicie?
Ja tylko w aucie karmiłam, w miejscu publicznym nie było na szczęście jeszcze takiej potrzeby. Też mnie to przeraża i chciałabym tego uniknąć.

Stary 2016-08-06, 22:07   #1498
ania230
Zakorzenienie

Chudziaszku dziekuje ;* bede musiala Maje zapisać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-06, 22:17   #1499
Asiek121
Zakorzenienie

U nas od 3 dni masakra jakaś, ciągle płacze, spokój tylko na rękach ale też nie dłuzej niż 10 minut

wczoraj już jej dałam paracetamol bo już nie wiedziałam co robić, cały czas męczą bąki, wydaje mi sie że za dużo ma tych gazów jak na takiego maluszka, noce tak samo słabo, w ciagu dnia moze sie uda jedna drzemka 15 minut albo wcale ;/

w poniedzialek bede gadać z pediatra o zmianie mleka

dzisiaj rano już byłam taka wykonczona, że aż sie poryczałam z bezradności
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 22:19   #1500
Madzia9999
Zakorzenienie

Chudziaszku z tymi meczacymi baczkami chyba niewiele można zrobić, ja podawałam do picia koperek i kropelki Sab Simplex lagodzilo to troszkę. Kladlam też chociaż na trochę na brzuszek, i trzymałam na rękach robiąc przysiady Tak na dłużej "zlowrogie baczki" nie przychodzą odkąd Hania skończyła 2-miesiące. Zdarza się, że,marudzi przy baczku i pręży,się delikatnie. Jednak to nie jest płacz i wybudzanie jak wcześniej.

Dziewczynki Wy o państwowych żłobkach piszecie, że PESEL jest,potrzebny?
Co jest brane pod uwagę przy rekrutacji do państwowego żłobka?

Sophia Loren
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości