|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Akademia Pedagogiczna Kraków :)
Cytat:
ale wystarczy się chociaż trochę postarać i myśle, że nie bedzie z tym problemu rok temu najwyższy próg był na logopedii, potem edytorstwo, komunikacja i nauczycielska. Btw. bibliotekoznastwo jest teraz ujęte jako specjalność filologii polskiej? jakieś innowacje widzę;D |
|
|
|
|
#1472 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Prosiłabym o pomoc:P Znalazłam tutaj, że próg na historię wynosił 77%, ale w pierwszej czy już w ostatniej rekrutacji? Bo to chyba nie możliwe, żeby w ostatniej, jak na UJ wynosił 52. I teraz co do tych przeliczników. Jest napisane, że przelicznik dla rozszerzenia to 1,5. Ale niżej, że jeśli mam mniej niż 80% to 1,25. Dobrze rozumiem? Czyli mam 79% i mnoże je przez 1,25?
|
#1473 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiecie może czy na UP jest filologia hiszpańska w trybie niestacjonarnym? Bo w dziale rekrutacja jest, ale już na stronie wydziału filologi nie ma
I sama już nie wiem.....
|
|
|
|
#1474 |
|
Przyczajenie
|
hej Witam wszystkich
Jestem nowa wiec wybaczcie jeżeli się powtarzam a na pewno tak jest. Doczytałam się ze trudno się dostać na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną o ile dobrze zrozumiałam możecie powiedzieć jak bardzo jestem tegoroczną maturzystką i chciałabym się dostać na UP no cokolwiek bo prawda jest taka ze nie mam chwilowo żadnego pomysłu na siebie. Na co jest się łatwo a raczej w miarę łatwo dostać??? dziękuje za cierpliwość podczas czytania i dziękuje z góry za odp.
|
|
|
|
#1475 |
|
Przyczajenie
|
a i jeszcze chciałam zapytać czy ciezko jest sie dostać na bezpieczeństwo narodowe?
|
|
|
|
#1476 |
|
Raczkowanie
|
Ja się dzisiaj tak zastanawiałam. Chciałam iść na UP na edytorstwo. Ładnie brzmi, ale mam pytanie co robić po takim kierunku? Jestem dysortografikiem, dysleksja też jest mi znana. Chodzi o to, że chciałabym wiedzieć dokładniej na czym to edytorstwo polega. Obawiam się, że sobie mogę nie poradzić jeśli chodziło by o głębsze analizowanie treści pod względem błędów itd. Ogólnie nie mam dużych problemów, zawsze starałam sie "iść pod prąd" i nawet wyleczyłam się z dysfunkcji (chociaż nadal popełniam głupie błędy), ale cóż proszę tylko o radę. Bo z filologi to i tak nie zrezygnuję. Chodzi mi o to całe EDYTORSTWO, bo na UJ np. od razu wybiera się specjalizację....
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
edytorstwo polega wlasnie na korekcie tekstow pod wzgledem bledow stylistycznych ortograficznych jak i "ułozeniu" tekstu graficznie na stronach np. ksiazki - generalnei chodzi o to zbey ksiazka/artykul czy co tam ejszcze byly w 100% poprawne jezykowo itp przed ukazaniem sie ( w kazdym razie wg mojej skromnej informacji an ten temat:P )
|
#1478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak nieoficjalnie od paru lat robię już korekty różnych tekstów, głównie prac magisterskich i licencjackich - trzeba szybko ale dokładnie czytać, być bardzo spostrzegawczym i posiadać naprawdę doskonałą znajomość zasad pisowni języka polskiego. Ja to osobiście lubię, ale wydaje mi się, ze ktoś z problemami tzn. z dysortografia, dysleksją nie do końca nadaje się do takiej pracy.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
|
|
|
#1479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Ja akurat wybrałam ten kierunek z powodu zainteresowania PR-em
Edytowane przez yossi86 Czas edycji: 2010-06-20 o 07:59 |
|
|
|
|
#1480 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko... Widzę, że większość z Was wybiera się na filologię polską, więc konkurencja będzie duża :P Już się nie mogę doczekać 30 czerwca, ale równocześnie się boję... Jeśli chodzi o polski to pisałam też o H. Krall i I temat z rozszerzonego. Największą niewiadomą jest właśnie wynik z j. polskiego...
Myślałam tylko o edytorstwie, ale po tym co napisała yossi86 to zaczynam też myśleć o komunikacji... A jak z rejestracją? Czekamy do 30 czerwca ? (jeśli chodzi o rocznik 91). Ja raczej tak zrobię... |
|
|
|
#1481 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
może któraś z Was wie ile płaci sie za kierunek przy rejestracji na UP? nigdzie tego znaleźć nie mogę;/ i czy za każdy kierunek ołaci sie osobno? no a jeśli płaci sie osobno to czy jest możliwość dostania się na dwa kierunki a później sobie wybieram (jeśli sie uda mi dostać) jaki chcę? no i ostatnie pytanie - czy trudno dostać się na administrację? albo germanistykę?
|
|
|
|
#1482 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale w pierwszej kolejności trzeba się zarejestrować na stronce rekrutacyjnej UP jeśli chodzi o kierunki które pytasz niestety nie jestem w stanie ci pomóc bo tu nie mam pojęcia
18.06.2010 r. pani LICENCJAT turystyki i rekreacji o specjalności hotelarstwo i gastronomia![]() Kamelot - MÓJ![]() Edytowane przez Andzia804 Czas edycji: 2010-06-20 o 19:43 |
|
|
|
|
#1483 |
|
Przyczajenie
|
wielkie dzięki za info
ale tak swoją drogą 85 zl za tylko jeden kierunek to sporo;/ no ale czy jest w ogole jakies prawdopodobienstwo ze moge sie dostac na dwa kierunki jednocześnie?
|
|
|
|
#1484 |
|
Przyczajenie
|
witam
moze mi ktos powiedziec jakie sa progi na bezpieczenstwo narodowe i pedagogike spec. edukacja dla bezpieczenstwa i wos :P ?
|
|
|
|
#1485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i tam składasz papiery. Ale opłaty rekrutacyjnej Ci potem nie wrócą...Aha, a co do administracji, to musisz się cofnąć kilka stron i tam całkiem sporo o tym pisałam
Edytowane przez DolceFarNiente Czas edycji: 2010-06-21 o 00:12 |
|
|
|
|
#1486 |
|
Raczkowanie
|
Ej, zarejestrowałam się już na tej stronce UP, ale nie mam jeszcze numery świadectwa dojrzałości.. mogę teraz zrobić przelew, czy czekać do 30tego na papiery?? Bo pasuje tę teczkę im zawieźć, a ja już kompletny mętlik w głowie mam...:/
|
|
|
|
#1487 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale teczkę i tak dopiero od 28 możesz składać... no i musisz miec do tego numer świadectwa
![]() Mnie czeka w tym tygodniu wycieczka do OKE po duplikat świadectwa, kurdefelek.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
|
|
#1488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Raczkowanie
|
nono, ale coś czytałam, że się długoi czeka na potwierdzenie przelewu, i po prostu nie wiem, czy teraz wpłacać czy kiedy...:|
DolcefarNiente, czyli nic się nie stanie, jak wpłacę teraz? Bo krążą jakieś głosy, że dopóki się sie ma tego nr. świadectwa, to nie można bo kasa przepada...:| Zgłupiałam zupełnie jak przy ciągach geometrycznych na majcy xD ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- ej, czekajcie, bo tu nowy zonk. Zajerejstrowalam sie najpier na fililologię, a teraz jako 2 kierunek bibliotekoznastwo, i mi utworzyło nowe konto;| Tak ma być? Edytowane przez Ethelniel Czas edycji: 2010-06-21 o 12:52 |
|
|
|
#1490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak ma byc - do kazdej rejestracji jest stworzone osobne konto
|
|
|
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ponawiam pytanie wiecie czy na UP jest filologia hiszpańska w trybie niestacjonarnym? W dziale rekrutacja jest, ale na wydziale filologii nie ma
Pisałam tam, ale brak odpowiedzi z ich strony.....
|
|
|
|
#1492 |
|
Raczkowanie
|
Aivilo, a jak robię przelew bankowy ( w sensie przez neta) to nie mam przecież papierka...:/ I co wtedy mam im dołączyć?
Edytowane przez Ethelniel Czas edycji: 2010-06-21 o 13:18 |
|
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
Musisz mieć potwierdzenie wpłaty. Jakiekolwiek. Dlatego najbezpieczniej bedzie to zrobić w miejscu, gdzie dostaniesz druczek. W banku albo na poczcie. Ja robilam w banku, normalnie wypelniałam druk - ale nie robilam przelewu z konta na konto, a po prostu wplacałam gotówkę.
|
|
|
#1494 |
|
Raczkowanie
|
I chyba tak będzie najrozsądniej
Zrobić na poczcie czy coś:P Ale z 2 strony jak robię przelew z konta na konto to przeciez można druknąc potwierdzenie Oni podadzą krok po kroku co trzeba napisać no nie?? Jaki tytuł przelewu etc? Chyba gdzieś widziałam wzór...
Edytowane przez Ethelniel Czas edycji: 2010-06-21 o 13:23 |
|
|
|
#1495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1496 |
|
Raczkowanie
|
Spoko, druknie się potwierdzenie
Pisze jak byk- "nie wymaga podpisu ani stempla". I koko dżambo Teraz tylko czekac na wyniki:/
|
|
|
|
#1497 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o przelewy przez internet, to również można sobie wydrukować potwierdzenie
Tyle, że trzeba poczekać do następnego dnia (roboczego), aż przelew dojdzie. Ja taki drukowałam na prawo jazdy i do AGH musisz mieć status - przelew dokonany, a nie tylko, że wysłany.
Edytowane przez Suzzi11 Czas edycji: 2010-06-21 o 13:39 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1498 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki suzzi
Poczekam ze 2 dni iw ted druknę:P Albo jakoś na dniach Miejmy nadzieję, że nie będzie rozczarowania 30tego.
|
|
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej to tak, rejestrować się czy czekać do 30? Bo widzę, że już niektóre z Was się zarejestrowały... Czemu to wszystko jest takie skomplikowane?? ;(
|
|
|
|
#1500 |
|
Wtajemniczenie
|
rejestracja wam nie ucieknie przecież
obojętne, kiedy się zarejestrujecie ja to zrobiłam juz teraz, no ale ja mam już świadectwo i chcę złożyć papiery przed 30tym,zeby uniknąć tłumów tegorocznych maturzystów ![]() Aczkolwiek jeśli ktoś wybiera się ze mną na Bibliotekoznawstwo, to chętnie poznam wcześniej, przy składaniu papierów
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

ale wystarczy się chociaż trochę postarać i myśle, że nie bedzie z tym problemu

I sama już nie wiem.....

ale w pierwszej kolejności trzeba się zarejestrować na stronce rekrutacyjnej UP
turystyki i rekreacji o specjalności hotelarstwo i gastronomia