![]() |
#1471 | |||
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Martunia i Ty się martwisz, że za mało pokarmu masz?! ![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-08-12 o 16:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
Oj, ja tez uwielbiam spacerowac. I chcialabym miec latwiejszy dostep do wyjscia z wozkiem. A tak sie siluje z tym wozkiem, wozek niedlugo tym rozwale, parku nie mam, celu tez nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Powiem Wam dziewczyny, że po 3cim dniu sam na sam z Niną potwierdziły się moje przekonania o tym że mam wspaniałą Córeczkę ![]()
![]() |
#1474 |
Zadomowienie
|
Dziękuje za trzymanie kciuków - morfologia Alicji ok i generalnie wszystko dobrze - jaka jestem szczęśliwa
![]() Szczepienie też było i był płacz straszliwy, ale po chwili u Alicji ciekawość zwyciężyła i jak zaczęłam ją nosić po gabinecie to rozdziawiła buziaka i oglądała wszystko z zainteresowaniem i zapomniała, że ma płakać ![]() ![]() Co do gabarytów - Ala ma 6420g i 71cm, a ja sie dziwiłam, że ona w rozm 68 już powoli nie wchodzi ![]() ![]() Na szczepieniu byliśmy stadem tzn całą naszą małą rodzinką - potem za odwagę rodzice poszli na lody, a Mała od czterech godzin śpi po tym szczepieniu, na śpiocha ją nakarmiłam ... oby noc była spokojna. Znowu będziemy na przemian z tatkiem latać dzisiaj z termometrem do łóżeczka co godzinę. Nie wiem jak u Was, ale my teraz mieliśmy problem z zamówieniem szczepionki 5w1 Infarix - czekałam prawie 2 tygodnie i termin szczepienia nam sie troche odwlekł w czasie. W aptece nam powiedzieli, że szczepionki te idą w pierwszej kolejności na rynek zachodni bo tam ta szczepionka jest refundowana. Natomiast nadwyżka, która zostaje jest kierowana na rynek polski. Jeśli jest duże zapotrzebowanie zagraniczne to wtedy jest problem z dostaniem tej szczepionki w Polsce, bo najpierw producent musi wywiązać sie z kontraktów zagranicznych, a u nas jednak z racji odpłatności popyt na tą szczepionkę jest mniejszy. W aptece zarezerwowalam już trzecią dawkę tej szczepionki, receptę nam dzisiaj lekarka wypisała wiec luuzy - mamy już na to szczepienie na przełomie 5/6 miesiąca. Dostaliśmy też skierowanie do okulisty z Małą, ale to tylko dlatego, że ja mam wrodzoną wadę wzroku i chciałam, żeby profilaktycznie spojrzeć na Alicję pod tym kątem czy aby nie dostała tego po mnie w spadku.
#1475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do spacerów - u nas staram się prawie codziennie wyjść. Mały czasami na początku usypia (zwłaszcza na nierównym chodniku), ale w sumie po 20-30 min się budzi i rozgląda, ewentualnie patrzy na króliczka - przywieszkę. Jak nie jedziemy to zdarza mu się denerwować, więc przystanki nie wchodzą też w grę. Zdarza mi się odpuścić spacery jak jest deszczowo i nie muszę wychodzić po drobne zakupy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zadomowienie
|
Mowicie o spacerach ... przez pierwsze 3 miesiące spacerowałam średnio 2-4 godz dziennie bo Ala jak tylko czuła, że jest w wózku to zasypiała i im większe wertepy tym bardziej była ululana. Nie musiałam jej usypiać - wystarczył wózek. A teraz niestety troche sytuacja sie zmieniła i najpierw musi być dziecko rozespane i wtedy ewentualnie da sie do wozka włożyć, ale wszelkie wertepy już ją rozbudzają. Jak jest niewyspana to jest ryk, stan naszych chodników doprowadza ją do furii, więc jak tylko są jakieś małe uskoki to idę po chodniku tiptopkami
![]() ![]()
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-08-12 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Dziś na spacerze kociak miał chyba nadmiar wrażeń, bo najpierw podjarany jak kuna w agreście komentował wszystko co widzi a później nagle zaczął strasznie płakać i dobry kawałek musiałam go nieść a mąż pchał wózek i prowadził psa. Na szczęście za jakiś czas dał się położyć i do domu dojechał śpiąc.
Co do tych 5 w 1 nam ich w przychodni nie polecali właśnie dlatego, że czasem trudno dostać je na czas. Szczepimy 6 w 1. |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
oj ile razy ja walczyłam sama ze sobą żeby na spacerze jak mi wrzeszczała, nie wziąć jej na ręce. Ale póki co nie pokazałam jej że taka opcja istnieje, bo podejrzewam, że kończyłabym tak każdą wyprawę
#1480 | |||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś całe popołudnie była u nas moja koleżanka. Poprosiłam męża, żeby się zajął córą, pomyślałam, że w miarę na spokojnie posiedzimy, to wział i z nią z nami siedział ![]() Próbowałam mu wytłumaczyć potem, że naprawdę nie mam tu za bardzo znajomych, tak rzadko ktoś do mnie przyjeżdża i czy nie mógł się zająć Hanią, a potem Olgierdem, ale jakoś nie ogarniał tematu, o co mi chodzi... ja nie wiem, czy to dziwne, że dwie dziewczyny mogą chcieć sobie same popytlować bez męża i dwójki dzieci obok... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Mała pierwszy raz dwa razy zjadla mi z dwóch piersi. Czy w takim razie muszę podkręcić conieco w kurkach? Karmi chyba trzeba kupić. Nie chce mlenia stracić
![]() Gabrysia miała dzień z tatą , ja tylko ją karmiłam. Ile ona mi się nagadała do cyca i smiała- chyba opowiadała co wyprawiali ![]() Uspał ją na noc, a ja...zacałowałabym bo się stęskniłam, nienormalna jestem co? ![]() A mąż specjalnie wziął wolne abym zajeła się sobą. Kochany jest ![]() Na jutrzejsze weselicho ubiorę tiuluweczke (kuzynka mi pozyczyła) i zywklą bluzke z rekawami do łokcia z duzym dekoltem, wiec piersiaka wystawie ![]() Gabi jednak ubiorę coś bez tych guzików, postawie na wygode, po co jej stresu dokładać. Bierzemy wózek,ale nie wiem czy coś z tego będzie jak ostatnio jest beee Mona brawo za walkę, jest to ciężkie. Tez szczepie 6w1 ze względu na dostępność.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-12 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zadomowienie
|
U nas spacerki spokojne, no chyba ze mama założy czapkę lub opaskę to juz wesoło nie jest
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ehhh tak to z tymi chłopami - jak proszę mojego, żeby się Alicją zajął to i owszem pobawi się z nią przez dłuższą chwilę i jest ok, ale jak w pewnym momencie pomysły mu sie kończą a Mała marudzi to idzie na łatwiznę i włącza telewizor, aktualnie olimpiadę, a Mała zachwycona, że obrazki sie zmieniają. Wtedy matka wkracza do akcji - nie chcę żeby Ala już wlepiała wzrok w tv
![]() |
#1484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja córka też tak krótko je. Na początku jadla 20 min, później 15min, potem 10, az skrócilo jej sie do 5 min, a nawet do 4. Pozniej jest szarpanie, ja ja dostawiam, ona placze i jak jej tak wmuszam, to strasznie ulewa. Dzwonilam nawet dzis do babeczki od laktacji i powiedziała, ze widocznie szybko ssie i tak szybko się najada. I żebym jej nie wmuszala, bo jak jej sie tak ulewa i placze, to juz pelna jest. A przybiera duzo na wadze, bo przez pierwsze miesiące po prawie 1,5 kg na miesiąc, teraz mniej, ale to normalne. Jeden lekarz nawet stwierdzil, ze jest za gruba. Ale skąd ja mam wiedzieć ile przez to 5 min wyciągnie. Przeciez jej nie zabronie ☺ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1486 |
Z deszczem w butach
|
Jednak mi wizaż wciął odpowiedzi, a zachował cytaty
![]() Iwonia - ja nie zakładam czapeczki do gondoli przy tej temperaturze ![]() Asiaczek - znam ten ból... też mieszkam na wsi i czuję się tu jak jakiś więzień, nie ma co robić koniec i kropka.. w poszukiwaniu jakichkolwiek atrakcji trzeba się pakować do samochodu. I pomyśleć, że sama się skazałam na taki los, tęskno mi za miastem jak nie wiem co... Ja bym pewnie więcej w domu siedziała, gdyby nie to, że mam dwójkę dzieciaków i tak młody aktualnie przynajmniej dwie drzemki dziennie zalicza na dworze. Idziemy na spacer, albo starsza jeździ na hulajnodze, albo bawi się w piaskownicy, albo skacze po kałużach, a młody sobie śpi. Dwie pieczenie na jednym ogniu, że tak powiem ![]() ![]() Ja w domu trzymam tylko gondolę, stelaż wózka mieszka sobie na dworze, na noc tylko chowam go pod schodki, żeby materiałowy kosz na zakupy w razie czego nie zamókł. Ale mi mojego nie szkoda. Kupiłam używkę dla córki, po Olu mogę go komuś oddać i za darmo.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
Brzuch mi rośnie..:/ No ale jak sie je zadko a duzo to tak to jest...
![]() |
#1488 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Mój małż też lubi Olgierda rzucić do bujaczka a samemu włączyć telewizję, ale wtedy na szczęście odwaraca młodego i daje mu jakaś zabawkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Moderatorka z pazurem
|
Czytam was na biezaco, ale mloda od kilku dni domaga sie chrztu
![]() ![]() Daje mi czadu to szczescie moje. Jutro z ranca wybywamy w odlegla kraine, w strony Mia i Fab, bo tam bedziemy machac dzieckiem nad chrzcielnica. Mam nadzieje, ze wymacham z niej ten skok ![]() Mialam nas dzis pakowac, ale jak tatusiek wrócił z pracy, to padlam na ryj i tak leze ![]() Konsternacja ![]() Aaaaaaaaaaaa i gratuluje wszystkim super przyrostow ![]() Edytowane przez RosesAreRed Czas edycji: 2016-08-12 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój w 2gim miesiącu przytył 1 kg, potem przez tydzień nic,później 110g więc jakiś problem się pojawił. W ogóle chyba przez smoczka przestał ładnie ssać, nie łapie brodawki jak należy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1491 |
Zadomowienie
|
Też nie zakładam. teraz będziemy jechać nad morze, więc wezmę jakieś, bo tam lubi dość mocno wiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zadomowienie
|
.
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-09-14 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
Clio jesienią i zimą też można spacerować
![]() Ja teraz zakładam czapeczke przez to uszko... Dobrej nocy - idę się wtulic w mojego misia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Moderatorka z pazurem
|
Hafija nie raz juz pisala, ze dzieci rosna skokowo a nie liniowo, no stress
![]() Tez sie martwilam, czy nie mam za malo mlenia, ale jak teraz patrze na podgardle i inne faldy mojej kruszyny... toz to glonojad jakis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W przypadku mojej Zosi smoczek nic nie zmienil jesli chodzi o ssanie. Ja smoczek dawalam juz w szpitalu, bo mialam krwawiące brodawki, a ona ciągle chciala ssać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zakorzenienie
|
Mona, ja w końcu tą kocinę biedną wyjęłam, bo to był płacz w stylu "świat jest dla mnie za duży, mama ratuj!" i tak mi biedny jeszcze na ręku chlipał...a jak się już uspokoił i stwierdził, że już się nie boi to dał się odłożyć i zasnął.
Za to w domu znowu dał popalić, wyspał się po spacerze, zjadł, pogadał radośnie do zabawek, po kąpieli zadowolony, oczka się zamykają, butelki już nie chce, bo najedzony a za chwilę jak nie ryknie...nosić nie, tulić nie, leżeć nie, smoka nie, do taty na chwilę...w końcu komisyjnie doszliśmy, że jednak by zjadł. Strąbił moje ciężko udojone pumpingiem mleko i natychmiast inne dziecko - wtulił się i odleciał. No wykończy nas ten skok. |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też powinnam się przemóc, ale przeraża mnie chodzenie po tych alejkach z wózkiem ![]() A czasem przydałoby się gdzieś wejść ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
My się dzisiaj karmilismy o 21, 24, 2, 4, 6 ale nie przeszkadzało mi to wcale bo nie chcialam żeby płakał i dalej był zachrypniety ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.