![]() |
#1441 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() |
#1442 |
Konto usunięte
|
Będę was nadrabiać w ratach, póki młody cierpliwie huśta się w bujaczku ;D
Skróciliśmy urlop bo Artur był totalnie płaczący,krzyczący itp.. mam mega wyrzuty sumienia, że zabrałam go na taką wyprawę :/ przebodźcowany na maksa.. ![]() Odkąd wróciliśmy jest lepiej.. z pozytywów to przesypia mi całą noc ;D ma tylko jedną pobudkę między 3-4 a później już tylko rano... jestem w szoku! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
Meldujemy się z punktu szczepień z wagą 5650
![]()
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
Martunia kciuki zacisniete.
Ja u rodzicow duuuzo z nim jestem na dworze. Tu tez w dzien spi. A nie jest wg mnie nawet cieplo. Choc dla kogos 20-22st jest moze ok. Dla mnie by bylo ok tak z 5st wiecej. Obawiam sie ze malutek moze sie przeziebic ale mam nadzieje ze ubrany m.in w czapeczke i okryty srednim kocykiem jest bezpieczny. Szkoda by bylo dalej kisic sie w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Zakorzenienie
|
tak jak mówiłaś, piątka z przodu
![]()
#1446 |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Lambadaa a gdzie Wy? Bo mi cos wyleciało z łepetyny
![]() Moj na szczescie u rodzicow juz w miare i zaczyna sie zachowywac jak w domu ![]() Boooje sie tej imprezy w nd bo tylko ja uwazam ze istnieje cos takiego jak skok, przebodzcowanie i nadmiar wrazen. Jak to wytlumaczyc 20 osobom. Boszzzz chyba poprosze ksiedza niech wyglosi dodatkowy komunikat na ogloszeniach parafialnych ![]() Edytowane przez Iwonia27 Czas edycji: 2016-08-12 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Martunia
![]() Konsternacja, dobrze, że już w domku, zdrówka dla Natki ![]() U nas kupy raz na tydzień. Plus małe kleksiki dość często (takie brudzące bączki). Marysia ma skończone 11 tyg. Skok jest niby 11-12 tydz. I chyba tym razem coś w tym może być, bo jest małym marudkiem od jakiegoś czasu... Na przyjęciu z okazji chrztu mamy tylko przystawki, obiad, deser plus ciasto (tort w cenie). Za 95 zł. Nie przewiduję długiego siedzenia. Dzięki cioci ilość osób mniejsza o 4 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie miałyśmy ani jednego dnia bez kupy więc mi też ciężko uwierzyć jak tu czytam, że czasem przez tydzień nie ma kupy ![]() Cytat:
Super, że już w domku! Tutaj Natka się zregeneruje, wzmocni i na pewno wyniki bedą dobre ![]() My też na chrzcinach mamy full opcję - tj dwudaniowy obiad, potem jeszcze dwa dania gorące co 2h plus przystawki, sałatki, napoje bez ograniczeń itp. A płacimy tylko 80zł/os więc chyba dobrze trafiliśmy. W tej cenie nie mamy tylko ciast ale mama i teściowa zobowiązały się, że upieką Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Prosze nasza blizniaczka juz przegoniła z wagą Igusie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brawo wy ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Kurczaczek, już prawie godzinę temu powinnam wyjść na chwilkę załatwić jeden temat a ta moja dziecina już śpi ponad trzy godziny. Jak wstanie to bankowo będzie wołać 'jeeeeeeść' więc póki co jestem uziemiona ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 |
Zakorzenienie
|
U nas ostatnio kupy nie było tydzień, już się zaczynałam martwić, mimo że mała nie marudziła z tego powodu. Teraz 2 dni przerwy było.
U nas na chrzcinach był tort. Oprócz tego był obiad, ciasta i kawa. Cena była 50 zł za osobę plus dodatkowo za tort. Posiadówki nie robiliśmy, bo do tego to raczej też alkohol by doszedł, a nie chcieliśmy. Ale potem i tak wszyscy wylądowali u moich rodziców w domu na ogródku (ładna pogoda była) i doszły naleweczki mojego taty. U nas na szczęście nie ma problemów z przebodźcowaniem związanym z dużą ilością ludzi. Małej to nie przeszkadza, nawet bym powiedziała, że jest wtedy grzeczniejsza. Najpierw z zainteresowaniem śledzi, co się dzieje, a potem zmęczona wrażeniami ładnie śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Zakorzenienie
|
My byliśmy na kontrolnym USG bioderek u innego lekarza. Nie wiem skąd zachwyty nad tym człowiekiem,ale najważniejsze że żadnej niedojrzałości jednego bioderka nie stwierdził
![]() Czuję się trochę jak zła matka.. Strasznie nie chce mi się z małym wychodzić na spacery i dużo czasu kisimy się w domu. Mieszkamy na wsi,nie ma tu zupełnie nic ciekawego do robienia, a samotne spacery wśród pól już mi się znudziły. Na podwórku też mi się nudzi, a do tego musze znosić wózek z piętra,a jest ciężki:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1454 |
Zadomowienie
|
My też dziś byliśmy i znowu to samo, czyli poprawa ale za miesiąc znowu przyjść ... Patrząc na dzieciaczki w poczekalni to ten lekarz chyba tak z wszystkimi ...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Czyli dzieci od 1 do ok 5 miesiąca i te mamy też wspominały ze co miesiąc chodzą na wizyty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Zakorzenienie
|
My po lekarzu. Niestety gardło i uszko lekko czerwone. Dostaliśmy kropelki do uszka i syrop. Dobrze ze nie czekałam tylko poszłam. Mam nadzieję że do niedzieli wszystko minie i Tymus będzie zdrowy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Zakorzenienie
|
Ja od rana praktycznie tylko karmie Małą i tak się stęskniłam - matka wariatka
![]() Też już mam long boba ![]() ![]() Aaa i znów wygrałam podklad ![]() ![]()
![]() |
#1457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh nasz misiek wcale się nie naprawił jeśli chodzi o jedzenie. Je maksymalnie 5 minut,zwykle 3 minuty i więcej nie chce, ale nie płacze, tylko nie daje się dostawić do piersi. Jest wesoły, dużo śpi, więc nie wygląda na głodnego. Po jego jedzeniu ściągnęłam trochę mleka i zjadł z butelki czyli nie był pełny:-( dostawiam go nawet co 1,5 godziny i cały czas tak mało pije. czy któreś z dzieciaków też tak krótko je? Może powinnam go przetrzymać kilka. Z drugiej strony ważyłam go na takiej domowej wadze(w porównaniu z taką dziecięcą dobrze waży) i w 8 dni przybrał około 370g więc dużo
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2016-08-12 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam to. Tez nie chce mi sie znosic wozka. Niby moge isc w chuscie, ale tak jak u ciebie. Gdzie ja mam isc? Wies 5m2 ![]() ![]() My chociaz w weekendy nadrabiamy, bo albo tata zniesie wozek albo gdzies jedziemy.. ja bym chciala, zeby mlody dreptal to chociaz kolo domu bysmy pobiegali chwile ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Zakorzenienie
|
My możemy liczyć tylko w niedzielę na tatę to wtedy spacer faktycznie jest dłuższy. Muszę sobie kupić leżak to może trochę dłużej pobędziemy na dworzu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabi lezeniem w wozku juz nie zainteresowana,wiec spacer odpada, poza tym gdzie? Miedzy domami? Wolalabym te pola ![]() Ale czasem jak slonce juz tak nie pali pochodzimy po podwórku i odwiedzimy babcie mieszkajacą poniżej. (Wszystko na rękach). Wczesniej gdy spała w wozku miała otwarty balkon, wiec powietrze było ![]() ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-12 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | |
Zakorzenienie
|
Oj to ja nie lubię dni bez spaceru, cały plan dnia nam się wali
![]() ![]() ![]() ![]() Żabcia, jeżeli chodzi o guziczki, to moim zdaniem nic małej nie będzie. To tylko kilka godzin raz na jakiś czas...
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
Ja tam chodzę na te spacery, przynajmniej człowiek świeżym powietrzem (ta, na pewno, w mieście takie jest) pooddycha. Ale często się zmuszam, bo mi się nie chce. Do tego mam takie myśli, że jak bym była w domu i mała by mi zasnęła, to chociaż bym sobie odpoczęła i miała czas dla siebie, a na spacerze to i tak nic nie zrobię. Ale sobie przypominam, że pewnie już niedługo pogoda będzie do bani i trzeba korzystać ze spacerów póki można.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1463 | |
Zakorzenienie
|
Hehe, w rzeczy samej
![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w salonie mamy drzwi balkonowe prosto na podworko, w sensie bez balkonu. Wiec jak jest otwarty to tak jakbyśmy na podwórku były ![]() Jakbym miala blisko jakieś ścieżki leśne czy polne odrazu bym dreptała nawet dla samej siebie. Ale po pierwsze nie mam trzeba kawał drogi przejsc,po drugie sądze ze dla Gabi dom jest ciekawszy, wiecej zabawek, kolorow, a nie nudna buda od wozka. A jak chcialam ja uspać jak jeszcze lubila wozek to po podwórku woziłysmy się- spore mam ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-12 o 16:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Zakorzenienie
|
U nas wszędzie sady, więc powietrze niezdrowe od oprysków
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1469 |
Zakorzenienie
|
Ja też tak średnio z małym wychodzę, bo najlepiej by było od razu zabrać psa, a sama z nimi nie pójdę. Wychodzę albo jak jest mama albo jak sąsiadka ma czas, albo jak mąż wróci z pracy. Poza tym mogę chodzić tylko ulicami, bo parku nie ma w okolicy, więc muszę celować tak, żeby być blisko domu jak się kociak obudzi i zgłodnieje, bo nawet nie mam gdzie usiąść żeby mu butelkę dać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Zakorzenienie
|
My spacerujemy codziennie praktycznie
![]() U nas na każdej wizycie ważą i mierzą długość i obwód główki i brzuszka. Ale nie pamiętam ile było ostatnio. Coś ok 39 cm chyba. Dzisiaj mi go zwazyla i waży 6240 g czyli przybrał od zeszlej środy 220g ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.