CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-13, 17:47   #1501
mirra77
Zakorzenienie

Przekupka: 89 pkt / 100% pozyt.
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI

Vilandro, tusz po jednym albo nawet kilku uzyciach tak nie wyglada
nie powinien byc tak pobrudzony. szczoteczka z nowego tuszu wychodzi gladko, i nie jest oblepiona zaschnietym tuszem.
po prostu, nowy lub prawie nowy tusz mozna spokojnie poznac a ten tak nie wyglada, nawet na zdjeciach to widac...

mirra77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 17:57   #1502
Layla79
Zakorzenienie

Przekupka: 61 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez vilandra Pokaż wiadomość
Mam dylemat. Dostałam tusz , który miał być raz użyty. Nigdy nie miałam tego tuszu, i nie wiem, może on po 1-wszym użyciu tak może wyglądać
Wklejam fotki, może kto tem tusz ma/miał i wie jak powinien wyglądać
"koronka" na górze otworu to skorupka. Rączka od sczoteczki też jest pomazana( akurat to normalne ) zaschnietym tuszem.Można przjechac po niej palcem i palec będzie czysty
Dla porównania w drugim poście wklejam foto swojego tusz ( miał iść za YSL ), który użyty był razy kilka. Rączka jest umazana tuszem, ale to widac nawet na foto, ze jest to tusz mokry
zgadzam się z dziewczynami, jeżeli to faux cils, to on tak się nie brudzi.
Tusz wygląda na użytkowany co najmniej 2 tyg. dzień w dzień.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 18:26   #1503
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

Moj roczny tusz tak nie wygląda :\ odeślij toto
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 18:26   #1504
vilandra
Zakorzenienie

Przekupka: 107 pkt / 100% pozyt.

Tj. tusz Ever long. Od Gothic dostłam końcówke faux cils, i wierzcie mi, wygląda lepiej.
Ale powiedzcie mi co myslała ta dziewczyna wysyłajac mi ten tusz, jako nowy, no bo raz użyty, to jak nówka. Na co liczyła? ja tego nie rozumiem.........
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 18:41   #1505
virtual_reality

Cytat:
Tj. tusz Ever long. Od Gothic dostłam końcówke faux cils, i wierzcie mi, wygląda lepiej.
Ale powiedzcie mi co myslała ta dziewczyna wysyłajac mi ten tusz, jako nowy, no bo raz użyty, to jak nówka. Na co liczyła? ja tego nie rozumiem.........
A ja wiem na co liczyła.
Wymienic sie za cos nowego (lub prawie) czy wymienic na koncówke to ogromna różnica. Czytając black list wiemy ze sporo osob tutaj kombinuje, wiemy tez ze wiekszosc dziewczyn wyżala nam sie tutaj i nic nie robi czyt. nie wystawia przekupki. Potencjalne oszustki czują sie bezkarnie. Bardzo prawdopodobne ze sytacja sie powtórzy, sprawa przyschnie, a wizazanka hulaj dusza bedzie znów naciągac kolejne ofiary. Nie pisze tutaj bezposrednio o osobie z którą wymianiala sie vilandra ale ogólnie.

EDIT:
Vilandro moge prosic nick na PW
Stary 2008-09-13, 18:51   #1506
vilandra
Zakorzenienie

Ale przeciez ona wysłała mi 1-wsza, więc co? myslala, że wyslę jej swój mimo tego, że jej tusz tak wygląda??!!
A najzabawniejsze jest to, że 2 lata temu , też mnie chciała oszukać. Nick mi się kojarzył, tylko avatar inny. Ale przejżałam swoje PW, starą Black List i znalazłam. To ta sama osoba. Wtedy po opisie na BL znikneła z Targowiska. Cikeawam jak teraz
Stary 2008-09-13, 18:55   #1507
virtual_reality

Cytat:
Ale przeciez ona wysłała mi 1-wsza, więc co? myslala, że wyslę jej swój mimo tego, że jej tusz tak wygląda??!!
A najzabawniejsze jest to, że 2 lata temu , też mnie chciała oszukać. Nick mi się kojarzył, tylko avatar inny. Ale przejżałam swoje PW, starą Black List i znalazłam. To ta sama osoba. Wtedy po opisie na BL znikneła z Targowiska. Cikeawam jak teraz
Nicka dawaj na PW chyba ze wolisz tutaj, nój nos wyczuwa pomarancze
A tusz olej, wyrzuć do kosza. Kosmetyki które miałas jej wysłac wystaw ponownie w kramiku.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-13, 19:17   #1508
Idiaminka
BAN stały

Przekupka: 103 pkt / 100% pozyt.

Dziewczyny ja się wtrącę , jeśli można. Ja mam taki sam tusz / YSL Ever Long / tyle ,że czarny i mój tusz po dwu - trzykrotnym użyciu niestety wyglądał tak samo.

Też upackała się szyjka tyle że u mnie od nowości wyłaziła ze srodka ta końcówka plastikowa , która wsadzona jest do szyjki . I za każdym razem wyłazila razem ze szczoteczką i strasznie wylewa się zawartośc.

Tusz kupilam w autoryzowanej perfumerii , poszłam z zapytaniem / nie reklamowałam bo paragon gdzieś posiałam / i miłe panie powiedzialy ,że to taka wada niestety nieraz sie zdarza gdy ta końcóweczka jest żle dopasowana.

Po jakimś czasie przestalo wyłazic - myslę że tusz ciutkę zgestniał i " przykleił " to coś plastikowe do wnetrza szyjki.

Nie bronię Wizażanki , tylko dzielę się własnym doswiadczeniem.
Idiaminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 19:59   #1509
ranka
Kici kici miau miau

Przekupka: 191 pkt / 100% pozyt.

Dziewczyny , Indiaminka ma racje! Ja tez mialam ten tusz i u mnie wygladal identycznie po 1 uzyciu, on sie po prostu niesamowicie brudzi

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 20:08   #1510
virtual_reality

Vilandro a jak ze swieżoscia tuszu? Ile go tam jest? Masz jakies inne zastrzezenia? Napisałam dziewczynie PW z prosba o wyjasnienie.
Stary 2008-09-13, 20:14   #1511
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Idiaminka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się wtrącę , jeśli można. Ja mam taki sam tusz / YSL Ever Long / tyle ,że czarny i mój tusz po dwu - trzykrotnym użyciu niestety wyglądał tak samo.

Też upackała się szyjka tyle że u mnie od nowości wyłaziła ze srodka ta końcówka plastikowa , która wsadzona jest do szyjki . I za każdym razem wyłazila razem ze szczoteczką i strasznie wylewa się zawartośc.

Tusz kupilam w autoryzowanej perfumerii , poszłam z zapytaniem / nie reklamowałam bo paragon gdzieś posiałam / i miłe panie powiedzialy ,że to taka wada niestety nieraz sie zdarza gdy ta końcóweczka jest żle dopasowana.

Po jakimś czasie przestalo wyłazic - myslę że tusz ciutkę zgestniał i " przykleił " to coś plastikowe do wnetrza szyjki.

Nie bronię Wizażanki , tylko dzielę się własnym doswiadczeniem.
Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
Dziewczyny , Indiaminka ma racje! Ja tez mialam ten tusz i u mnie wygladal identycznie po 1 uzyciu, on sie po prostu niesamowicie brudzi
no to już nie wiem. To trudno uwierzyć, żeby wyjęcie szczoteczki spowodowało takie upaćkanie. A czy rączka szczoteczki była sucha? i jeszcze jedno, świeży tusz jak się wykręca szczoteczke na jej końcu zostaje zawsze troche tuszu. Tu też jest, tylko, że ten "bobek" jest zaschnięty. No i obwódka otworu jest tak jak pisałm z zaschniętą warstwą. ALe sama już nie wiem co myslec. Chyba odeslei to wszystko...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-13, 20:18   #1512
ranka
Kici kici miau miau

Przekupka: 191 pkt / 100% pozyt.

Hym to ja tez nie wiem. moze masz racje. rzeczywiscie jak jest swiezy to widac ze jest swiezy. moze on po prostu sobie lezakowal nieuzywany?

ale packa sie niesamowicie

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 20:21   #1513
mirra77
Zakorzenienie

No wlasnie. tusz moze i byl uzyty raz albo kilka razy. ale mogl dlugo lezec. a wtedy wiadomo tez sie starzeje i wysycha. tym bardziej ze byl juz odkrecony.
ale o tym tez powinno sie pisac w opisie kosmetyku...

Stary 2008-09-13, 21:12   #1514
vilandra
Zakorzenienie

Moje odczucie jest takie, że ten tusz nie jest świezy i że był dość exploatowany. Ten tusz jest na mojej Wish List, z tego powodu, że nie raz go testowałam w perf. i byłam b.zadowolona z efektu. Ja jutro się odważe i pomaluje tym tuszem. Chociaż jego wygląd naprawde nie zachęca. Zdjęcie i to robione komórka nie oddaje jego "uroku"
Stary 2008-09-14, 17:44   #1515
milena72
Zadomowienie

Przekupka: 43 pkt / 100% pozyt.

ja mam ten tusz...uzylam go 5 razy i nie ma skorupy-owszem jest lekko brudne "wejscie " ale to normalne ale nic nie wypada ( chyba jestem jakas szczesciara)) ani nic nie jest pozasychane...ot,normalny tusz

wymianka kosmetyczno-azjatycka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=906586

super ksiazki
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...06#post6154806
milena72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 11:06   #1516
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Przekupka: 131 pkt / 100% pozyt.

UWAGA UWAGA MAM SPRAWĘ!!
dostalam z wymianki blyszczyk juicy tubes, sprawdzilam na datecalculatorze, prod 2006-1-18. [wizazanka nie poinformowala mnie ze blyszczyk ma prawie 3 lata] pachnie dziwnie :/ pytalam dziewczyny - specjalistki z watku 'do znajacych juicy tubes', pozwole sobie przytoczyc jedna opinie:
Cytat:
Napisane przez majade Pokaż wiadomość
Z moich obserwacji wynika, ze oryginalne JT sa długowieczne, tzn nie psują się i nie zmieniają zapachu, nawert przechowywane w ekstremalnych warunkach (np b. wysokie temperatury) Ani zapach ani konsystencja czy wygląd się nie zmieniają.
czy sadzicie ze powinnam go zwrocic i 'odmieniac' wymianke? jeszcze do niej nie pisalam w tej sprawie.
Stary 2008-09-15, 11:16   #1517
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

mam jeszcze jedna sprawe. stara, ale opisze. wymianke zaczela sie 19.07. wtedy umowilysmy sie na wymianke. 21.07 umowilysmy sie na wysylke. ja wyslalam swoja paczke, i napisalam o tym fakcie do uzytkowniczki. tego samego dni wieczorem napisala mi ze nie wyslala paczki, bo zalotka ktora miala mi wyslac jest peknieta. tego samego dnia napisalam co bym chciala zamiast zalotki. dnia 25.07 dostalam wiadomosc:
Cytat:
hej pojawiły się dwa propblemy.. po pierwsze przyszła mi od ciebie paczka zawierająca tylko olejek do masażu. koperta była rozmoknięa z boku i skleoja taśma wiec typuje że to nie twoja wina że coś takiego dostałam.

dostałam też zwrot mojej paczki. wysłałąm ją poleconym priorytetem i i dzisiaj pan listonosz mi ją przyniósł że niby adresat odmówił odbioru.
watpie zeby koperta babelkowa mogla tak rozmoknac zeby peknac... nawet jakby papier rozmokl jakims cudem to pod spodem jest folia ktora nie rozmoknie... i jakim cudem 25 mogla wrocic do niej paczka ktora mogla wyslac najwczesniej 22.? prosilam o zdjecia paczki - ze zwrot itp, ale dostalam tylko jakies smieszne zdjecia kawalkow stempli pocztowych, gdzie nigdzire nie bylo mojego nazwiska, adresu ani jakichkolwiek dowodow ze to moja paczka. pisalam do uzytkowniczki wieokrotnie w tej sprawie pw ale zero reakcji, pomimo ze loguje sie na wizazu. chcialabym cos z tym zrobic bo stracilam kosmetyki warte ok 30zl. da rade cos z tym zrobic?
Stary 2008-09-15, 11:21   #1518
virtual_reality

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA MAM SPRAWĘ!!
dostalam z wymianki blyszczyk juicy tubes, sprawdzilam na datecalculatorze, prod 2006-1-18. [wizazanka nie poinformowala mnie ze blyszczyk ma prawie 3 lata] pachnie dziwnie :/ pytalam dziewczyny - specjalistki z watku 'do znajacych juicy tubes', pozwole sobie przytoczyc jedna opinie:
czy sadzicie ze powinnam go zwrocic i 'odmieniac' wymianke? jeszcze do niej nie pisalam w tej sprawie.
Sądzimy ze najpierw powinnaś sie skontaktować z wizazanką, właściwielką błyszczyka.
Co do drugiej sprawy nie rozumiem pytania czy da sie cos z tą sprawa zrobić.
Wizazanka powinna zgłosic rozwaloną paczke na poczte, prawdopodobnie zostałabys poproszona o złozenie reklamacji. Dostałabys odszkodowanie (jesli cała sprawa jest prawdą).
Stary 2008-09-15, 11:28   #1519
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGA UWAGA MAM SPRAWĘ!!
datecalkulator często się myli. Możesz podac kod tego błyszczyka?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 13:20   #1520
Idiaminka
BAN stały

Dziewczyny zgłaszam fakt próby nciągniecia na wymiankę poza targowiskiem. Moze więcej z Was dostało dziś maile z propozycją wymiany za atrakcyjne kosmetyki ?

A śmiem przypuszczac ,że zamiary Pani o nicku , który zaraz na PW prześlę moderatorce nie sa do końca uczciwe bo na moją propozycję aby albo założyła swój wątek albo ewentualnie napisała w moim co ją interesuje i co może zaproponowac w zamian odpowiedziała , że nie bedzie publicznie ogłaszac listy swoich kosmetyków.

Co gorsze , własnie zauważyłam ze na jej pułapkę dała się złapac jedna z naszych koleżanek Wizażanek / którą natychmiast poinformowałam o fakcie i o tym ,że łamie regulamin wymieniając się poza targowiskiem /
Stary 2008-09-15, 13:27   #1521
virtual_reality

Użtytkowniczka alkal otrzymała bana stałego za propozycje wymiany poza targowiskiem, kara jest aż tak surowa biorąc pod uwage poprzednie ostrzezenia które zostały zignorowane
Stary 2008-09-15, 14:05   #1522
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
datecalkulator często się myli. Możesz podac kod tego błyszczyka?
jasna sprawa. kod to 7c018

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Co do drugiej sprawy nie rozumiem pytania czy da sie cos z tą sprawa zrobić.
Wizazanka powinna zgłosic rozwaloną paczke na poczte, prawdopodobnie zostałabys poproszona o złozenie reklamacji. Dostałabys odszkodowanie (jesli cała sprawa jest prawdą).
nie wiem, myslalam ze moze jakies upomnienie czy cos? czy sprawa jest zbyt stara? przez sierpien mialam marny dostep do internetu i w sumie dpiero teraz mialam czas zeby sie za to porzadnie zabrac.
Stary 2008-09-15, 14:14   #1523
virtual_reality

Cytat:

nie wiem, myslalam ze moze jakies upomnienie czy cos? czy sprawa jest zbyt stara? przez sierpien mialam marny dostep do internetu i w sumie dpiero teraz mialam czas zeby sie za to porzadnie zabrac.
Sprawa nie jest "za stara" poprostu uwazam że Ty również zawaliłas, powinnaś pojsc na poczte i zgłosic reklamacje.
Biorąc za prawde co napisała tamta wizazanka wine ponosi poczta. Za to nie daje ostrzezen
Pozdrawiam.
Stary 2008-09-15, 16:20   #1524
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:

.
tak, styczeń 06, chociaż intryguje mnie ta 7 na pczątku. kosmetyli Lancome, które je mam mają kod w formie np CD123 ( litera-litera i 3 cyfry ). No , ale może błyszczki tak mają. Nie jestem expertem
Stary 2008-09-15, 16:46   #1525
Idiaminka
BAN stały

Cytat:
tak, styczeń 06, chociaż intryguje mnie ta 7 na pczątku. kosmetyli Lancome, które je mam mają kod w formie np CD123 ( litera-litera i 3 cyfry ). No , ale może błyszczki tak mają. Nie jestem expertem
potwierdzam , ja mam cztery jt i mają kody CD i trzy cyferki oraz CY i trzy cyferki

Edytowane przez Idiaminka
Czas edycji: 2008-09-15 o 17:07
Stary 2008-09-15, 17:05   #1526
Layla79
Zakorzenienie

Przekupka: 61 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
UWAGA UWAGA MAM SPRAWĘ!!
kod błyszczyka jest dziwny, moje rzeczy z lancome też mają CD na początku
prawie 3-letni błyszczyk bez wątpienia jest dość stary, chociaż wydaje mi się, że można go jeszcze szybko zużyć bez obawy o jakieś uczulenie. Jeżeli jednak na dodatek dziwnie pachnie, to ja bym się odmieniła na Twoim miejscu.
Inna sprawa, uważam, że to naszą sprawą jest pytać o kod produkcji, może Wizażanka nie zna datecalculatora i nie wiedziała ile ma lat, a zakupiła niedawno
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 17:18   #1527
mirra77
Zakorzenienie

hmm, z tymi kodami to dziwna sprawa i chyba nie wszystkie lancomy maja literki na poczatku. mam przez soba blyszczyk - juicy gelee ( w sloiczku) i jego kod to 7C081Z. a oryginalny na 100% i przykladowo cienie 7C334. mialam tez juicy tuba ktory owszem mial dwie literki na poczatku (chyba CB) ale cyferki pozniej tylko dwie
a jesli chodzi o przydatnosc, no coz. ja swoje przechowuje czasami bardzo dlugo w lodowce i uzywam i nic sie nie dzieje. ale wiadomo - kazdy ma inne podejscie. najlepiej pytac o kody.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 21:24   #1528
sharlottek
BAN stały

Przekupka: 17 pkt / 80% pozyt.

tak samo korektor Maquicomplet, na początku 7 a detacalkulator niestety czasem sie myli ..
sharlottek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 21:37   #1529
Chloestic
Zakorzenienie

Przekupka: 98 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Użtytkowniczka alkal otrzymała bana stałego za propozycje wymiany poza targowiskiem, kara jest aż tak surowa biorąc pod uwage poprzednie ostrzezenia które zostały zignorowane
hmm pisala do mnie w sprawie wymiany, zastanawia mnie fakt, dlaczego nie korzystala z forum, tylko pm? jakas nieuczciwosc?
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 21:47   #1530
virtual_reality

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
hmm pisala do mnie w sprawie wymiany, zastanawia mnie fakt, dlaczego nie korzystala z forum, tylko pm? jakas nieuczciwosc?
Namowa do wymian poza forum jest złamaniem regulaminu.
Wizazanka dostała ode mnie jakis czas ostrzezenie, ban tymczasowy minął, a ona siup znow kombinuje. No tak sie bawic nie bedziemy.
Co do wymiany poza forum, chodzi o to ze w razie jakiegokolwiek oszustwa serwis wizaz nie moze pomoc organom scigania w dojsciu prawdy, a skoro juz tutaj jestesmy,postepujmy wedle zasad, sa dla naszgeo bezpieczenstwa.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości