|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
No jestem jestem laski spoko
![]() Wypociny wasze przeczytałam, więc spoko ![]() Coś te ostatnie dni takie mam zalatane ![]() Hania śpi, RObert na imprezie z pracy, a ja oczywiście siedzę i przypęłzłam do was z browcem ![]() Tak sobie dziś myślałam, ze ten czas tak ucieka - za miesiąc o tym czasie będziemy już w Londynie ![]() Hania się rozgadała na maxa i od lampa, latarnia to jest "budna" ![]() Nie wiem skąd jej się to wzięło ![]() Xantia sądziedzi debile, bo inaczej tego nazwać nie można ![]() izuniak szkoda mi tych dzieciaczków jak tak je rzucają z klasy do klasy ![]() lea 13-go i 14-go września jedziemy na Słowację, ale 15-go (pon) i 16-go (wtorek) mam wolny, więc może jakieś spotkanko ![]() juleczko będę się powtarzać, ale na serio wam współczuję tych nocek, usypiania i wogóle ![]() No to kto pije coś jeszcze ![]()
#1502 |
Wtajemniczenie
|
ja już skrzywiona jestem, zanim wyłączę kompa to jeszcze muszę tu zajrzeć
Spokojnej nocki dziewczyny.
#1503 |
Zakorzenienie
|
Aha, a jeszcze co do tatoo to ja też mam na pleckach - malutki skromniutki znak chiński, który oznacza mój rocznik tłumacząć na polski - świnia
![]()
#1504 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane
![]() minisiu ja dzis bez browarka ![]() ![]() Adrianek tez wymysla slowka ale spokojnie sie juz dogadujemy. jak zaczyna marudzic to go pytam Adi czego chcesz a on wtedy pokazuje: jak jest glodny to pokazuje lodowke lub pusta butelke po mleku. jak chce mu sie pic to czajnik lub znow lodowke (soki) w tedy trzeba mu pokazywac rzeczy i on pokarze co chce ![]() ![]() ![]() juleczko naprawde moze powinnas porozmawiac z pediatra na ten temat a i z tego co pamietam dawalas Matiemu mleko na melisie i wtedy byl spokojniejszy.. moze warto do tego wrocic?? strasznie ciezko mi cos doradzac wiedzac ze ty i takpewnie probowalas wszystkiego ![]() bede trzymac kciuki abyscie spali tej nocy.. ja tez juz ledwo na oczy patrze wiec zmykam do tz.. dobranoc wszystkim mamusiom i dzieciaczkom ![]()
#1505 |
Zakorzenienie
|
kropka a jak tam stół - kupiony
![]() Może jakieś fotki wstawisz ![]() NO kumate te nasze dzieci kumate ![]() Aż czasem nie mogę uwierzyć, ze mają tyle ile mają, a już tyle rozumieją ![]() Ja kończę bronka i idę spać, bo cisza tu i nie ma co robić ![]() Dobra to wstawię wam jeszcze fotki Hanki na dobranoc : 1- ale fajna zjeżdzalnia 2- co by zbroić 3- a tak zasnęło mi się
#1506 |
Wtajemniczenie
|
Minisiu, dawno Cię nie było - tęskniłam
![]() ![]() ![]()
#1507 |
Zakorzenienie
|
minisia Piękna dorosła panna szok!
własnie jak knajpa?? My dzis znów koszmar nocny pobudka 5:30 (Juleczko mam nadzieje że u Ciebie lepiej) ale Pola radosna to i nam się udziela ![]() uciekam ![]() ![]()
![]() |
#1508 | |
Rozeznanie
|
Witajcie !!
W nocy z piątku na sobotę wróciliśmy w urlopu. Było suuuuper. Wczoraj oczywiście góry prania i sprzatania i nie było szans do was zajżeć !! Od razu napiszę że nie jestem w stanie przeczytać prawie 20 stron ![]() Przyłączam się do życzeń dla wszystkim życzeń dla naszych dorosłych dzieciaczków !!!! Gratuluję też zdobytych nowych umiejętności !!!! Xantia, joanna - ale było gorąco na wątku !!! Cytat:
Wiecej napiszę jak wrócę z kościoła i zasypię was zedjęciami !!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Wtajemniczenie
|
Hello- u nas 34 stopnie.Oh yeah!!!!
Babeczki toć knajpę minia otwiera ![]() minisiu- ileż poświęceń zrobienie dobrego zdjęcia od Rodziców wymaga, nawet na ślizgawkę trzeba się wdrapać ![]() patrilla- to miłego dnia życzę, oby Polci nastroj się utrzymał do wieczora ![]() ![]() katia- witaj! juleczko- może psycholog pomoże, u nas w OLSztynie jest taki od niemowląt specjalnie. Znajomi byli. On obserwuje dziecko w naturalnych sytuacjach , a potem w sztucznie wytworzonych i wyciąga wnioski. Nie wiem może i się zna... Ja dzisiaj miałam pobudkę przed 7, niestety Werka nie wyczuła, że to niedziela i chcielibyśmy pospać tak do 8 chociaż.
#1510 | |
Zakorzenienie
|
katia21
![]() ![]() Cytat:
![]() a pokaże Wam Apolonię wiejską ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Rozeznanie
|
Hej Mamuśki, miałam napisać wczoraj, ale włączyłam kompa i zaczęłam szwagierce pracę na studi a pisać i pierwszy raz obudziłam się z twarzą na klawiaturze, więc poszłam spać.
od piątku jesteśmy z Tymkiem sami, bo męża mam na wyciecze z pracy w Karpaczu, szkoda, że bez osób towarzyszących (jak zwykle) bo chętnie bym z Tymkiem pojechała. Tymuś ma 2 nowe zęby, 4lub 5 na górze, na pewno nie 3. Ajanna - Tymek tez smoczusiowy i na razie go nie odzwyczajam, bo on musi do zasypiania, 20 minut góra i potem mu wyciągam i śpi bez, ale do zasypiania, ckładam go do łóżeczka i on pierwsze szuka smoczusia i zaraz się kładzie. na razie przeraża mnie wizja usypiania go bez. Minisia - hania cudna, 2 fotka moja ulubiona. my ostatnio nie mamy dobrych zdjęć, bo jak Tymek widzi aparat pędzi do mnie i wyrywa. moje dziecie przeżywa bunt wózkowy, ponieważ spodobało mu się chodzenie , co prawda za jedną rączkę ciągle, ale to i tak duży postęp. co do wielocytowania to powiem Wam, że chyba coś knocę nałogowo, bo przed chwilą znów mi posta zjadło. więc nie złoście się, że nie cytuję, ale mnie już trafia przez to. a ogólnie mam jeszcze mnóstwo pracy, nie wiem kiedy się ogarnę, mam nadzieję, że 3 tydzień września będzie już normalny. w pracy atmosfera średnia, wyścig szczurów, a ja w nim brać udziału nie zamierzam, więc może być różnie. ale poza tym luz, dzieciaczki grzeczne, starsi trochę niedouczeni, ale popracuje nad nimi kosa kos i może dadzą radę. i tak mi ciągle szkoda, że czasu nie mam tyle ile bym chciała, by z Wami pisać. a jak to spotkanie w łodzi we wrześniu? kiedy to miało być? Juleczka - jak nocka?
![]() |
#1512 | |
Zakorzenienie
|
![]()
ależ on cudny
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
No właśnie babki knajpę przecież minia otwiera, ale ja też bym chciała, więc spoko
![]() ajanna no Hania smoczkowa choć w dzień chowamy smoczka, ale na noc dostaje, bo zęby widać ją męczą i jakoś lepiej zasypia ze smoczkmiem ![]() Chciałam już j ą odzwyczaić, ale skoro widzę, że jej ten smoczek pomaga to nie będę taka ![]() Moje dziecko jeszcze śpi ![]() Ma chyba spanie po takie ![]() Robert wrócił na dwóch - nie na czterech i jeszcze o 2:00 w nocy podniósł mi adrenaline, bo wiem, że była tu ostatnio o tym mowa ![]() katia witaj po urlopie ![]() ![]() barwa gratki ząbków ![]() I dziękuję za miłe słowa w kierunku Hanusi ![]()
#1514 |
Zakorzenienie
|
witam z rana
![]() Juleczko ![]() Pati przepraszam ale nie odpisałam ![]() Radzę sobie z dieta super bo jak dla mnie nie ma róznicy czy on je chleb czy nie. Je wszystko prócz produktów mącznych. Je produkty mleczne ( procz mleka krowiego "czystego") wszystkie rodzaje mięska, jajka takze jest OK. W ramach podtuczenia ![]() ![]() chlebek wyszedł rewelacyjny, mieciutki w srodku a skórka chrupiąca ![]() a ciasteczka tak dobre jak np pieguski ![]() ![]() ja wczoraj wyduldałma 2 bronki obejzelismy LOSTA, poseksilismy sie ![]() ![]() dzis w planach mam winko białe słodkie taniec z gwiazdami i... jeszcze nie wiem ![]() teraz robię rosołek a małż w samochodzie grzebie. PS. dziewczyny mam takie pytanie, mozecie napisac jakie ilosci obiadku ( np ziemniaków i mieska ) zjadaja dzeciaczki na jeden posiłek. Nie wiem czy Adrianowi nie daje za duzo ![]() zdjęcia ładne, własnie mnie Tymek natchnał na zadanie pytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Rozeznanie
|
Witamy z rana. U nas błękitne niebo i znów gorąco
![]() Katia - witaj ![]() ![]() Barwa - Tymuś prześliczny ![]() Współczuję wyścigu szczurów, u mnie na razie OK. Jak ja nienawidzę tych przydupasów dyrekcji ![]() Ajanna - Emcia też kocha smoka. Jak go ma w zasięgu wzroku to nie odpuści, dlatego chowam go w ciągu dnia i podaję tylko do spania. Chciałabym ją już odzwyczaić, ale chyba idą kolejne ząbki(ma tylko 6), jest marudna więc nie mam sumienia jej dodatkowo męczyć ![]() Minisiu - dobre, że się znalazłaś ![]() ![]() Iwka - hacjenda stoi ![]() ![]() Emcia postanowiła dzisiaj wrócić do dawnych nawyków i już tnie komarka ![]() ![]() ps: mnie też nie wychodzi wielocytowanie ![]()
#1516 | |
Zakorzenienie
|
Kancia
![]() ![]() super że super sobie radzisz ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oświećcie mnie kobiety, jakie to piwo ten bronek ![]()
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
Pati te testy robili ale jak szlismy do domu to jeszcze nie było wyników, jak bede odbierac wypis to pewnie bedzie to napisane
![]() izuniak u mnie "bronek" to poprostu piwko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
sorki za pos pod postem ale tu jest całkiem inny temat
![]() Lea mam romans do Cie a właściwie do Twojego Tzta ![]() ![]() dlatego chciałam Cie i Tzta prosić o diagnozę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
izuniak no dla mnie bronek to też każde piwo
![]() Taki skrót ![]() Kanciu fajnie, że sobie tak radzisz i jesteś sama z siebie zadowolona ![]() Ide posprzątać w chałupie ![]()
#1521 |
Zakorzenienie
|
Heja laski,
u nas upał na maxa. Elis zjadła michę rosołu z kaszką kukurydzianą i poszła spać. Ja lecę sprzątnąć kuchnię po pierwszym daniu ![]() ![]() Ajanna - moja też ciągnie smoka. Wprawdzie w ciągu dnia nie, ale do zasypiania potrzebuje jednak. Jak chce jej się spać to leci po monia-smonia i tuli-poduni i się kładzie.
#1522 |
Zakorzenienie
|
No jeszcze podłogi i muszę myć meble w kuchni
![]() ![]() Jeszcze by się okna przydało umyć - może mi się uda ![]() A obiadu mi się też nie chce gotować, więc może pójdziemy na bagietki ![]() ![]()
#1523 |
Rozeznanie
|
Wróciloiśmy już z kościółka, Kacper kima w wózku na podwórku o dziwo bez smoka zawsnął, ale normalnie ma smoka do spania a w dzień też się staram mu nie dawać. Obiad jemy u teściowej więc gotować nie muszę, tylko Kacpiemu odgrzeję kapuśniak.
Ja właśnie kupę sobie coolera jeszcze kupionego nad morzem. Pranie już 5 w ciągu 2 dni włożone a jeszcze jedno zostało. Mąż mnie też wczoraj wkurzył bo dzisiaj już poszedł do pracy. Tak jakby urlopu nie szło miło zakączyć: mad:. No to wklejam zdjęcia. Nie pamiętam jakie już wklejałam więc mogą się jakieś powtarzać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Rozeznanie
|
i kolejne
1. Moja piłeczka !! 2. Jem ogórasa. 3. Gram w bilarda z mamusia. 4. Co by tu przekąsić ?? 5. Ale ze mnie przystojniak !! 6. Ujeżdżam byczka !! |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Rozeznanie
|
i jeszcze kilka
1. Moje rogi !!! 2. Mmm ale dobra rurka, a tem krem, pychotka !! 3. Ta motorówka jest moja !! 4. Ktoś musi być mądrzejszy, czyli ja, a Wojtuś niech sobie zabiera łopatkę. 5. Spacer po falach z tatusiem. 6. Buzi, buzi z tatusiem |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Rozeznanie
|
i ostatnie
1. Pożegnanie morza. 2. Znalazłam grzyba !! 3. Tata kupił mi i Wojtusiowi meeega zapiekankę. 4. Ale ze mnie terrorysta kotków. 5. Ja, mamusia, Elmo i Kot. |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
![]()
KIatia z zapiekanka rozbrajające
![]() ![]()
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
katia fajne fotki, a szczególnie ta przy jeleniu i ta w okularach
![]() Jak to fajnie popatrzeć na te zdjęcia i powspominać ![]() A jak pogoda i gdzie mieszkaliście ![]()
#1529 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dziś wieczorem sponiewieram się także w Twoim imieniu. Cytat:
![]() Fotki boskie, Kacperek miał widac udane wakacje. ![]() Pola super jak taki mały wodniczek-szuwarek. Hania słodko spi, a Tymek superancko zajada. ![]() Kancia, ja też czasem sie, zastanawiam, czy Maks za dużo nie je, np. dziś rano wypił o 7:00 kaszkę 240ml, potem o 10:30 na drugie sniadanie dwie kromki chleba z szynką... ale on jak nie chce, to już buxki nie otwiera, więc chyba jest ok. Kilka dni temu na kolacje pochłonął dwie kromki chleba z szynka i banana. ![]() Byliśmy juz dzis obczaić wystrój dozynek, póki się jeszcze nie rozkręciło i ludzi duzo nie ma. Maksiu jechał na karuzeli. ![]() A teraz dziecię śpi, a ja zmykam , mam romans z żelazkiem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Wtajemniczenie
|
katia- oj rośnie synuś, rośnie, a na jednym zdjęciu się Twemu Tżetowi kieszenie chyba pomyliły
![]() lea- ciasta już prawie nie ma , więc chyba wyszło, choć tak jak już pisałąm takie mokre- chyba zbyt dużo owoców dałam, fajnego wieczoru życzę. Jak jeździłam do babci na wieś to uwielbiałam wiejskie festyny organizowane przez Dom Kultury ![]() U nas spiekota, w domu nie ma czym oddychać, karuzela przełożóna na 17.00- bo się spalimy na tym słońcu, nawet na spacerze nie byliśmy. Zabawy balkonowe dzisiaj. Weronka ma ducha pankowskiego ![]() ![]() ![]() izuniak- bronek to pieszczotliwie od browca- chyba
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-09-07 o 13:28 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.