![]() |
#1501 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oczekujące Panny Młode 2011! ;)
AinaN sama nie wiem co lepsze czy wczesniej czy pozniej ale co sie odwlecze to nie uciecze
![]() A ja slyszalam ze jedna para miala na weselu takie serce zrobione ze swoich zdjec jak mlodzi byli dziecmi, nastolatakmi i w koncu doroslymi i sie zlaczaly w jedno wspolne zdjecie ![]() Calkiem fajny pomysl
#1502 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie porady. honolinka wczoraj nawet popiłam śliwki mlekiem ale na m nie chyba nic nie działa. Tzna jak jem śliwki przez kilka dni to jest llepiej, ale poza t6ym to ostatnio jakoś nic ehh. Kiedyś pomagała też jednorazowo kawa 3w1 na czczo z godzinkę przed śniadaniem, ale wczoraj coś nie pomogła heh.
mes honolinka ma rację ![]() ivona84 co do wilgoci, to koleżance rozpuściła się figurka z soli przywieziona z Wieliczki hehehe. A jako że ruch jest dobry na zaparcia, to idę pojeździć na rowerze stacjonarnym hehe. A co do bólu głowy to rozumiem Was. Tylko że ja mam problem z zatokami. Bolą mnie dosłownie co chwilę. We wrześniu na szkoleniu w Zakopanem przewiało mnie i od tej pory tak mi zostało. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- nicola fajny pomysł z tym sercem ze zdjęć.
#1503 |
Konto usunięte
|
cześć dziewczyny chwilę tu nie zaglądałam a wy tyle już naskrobałyście
![]() muszę się czymś pochwalić wczoraj udało nam się zamówić salę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
Nicola fajny pomysł z tymi sercami
![]() Ma.ko mój TŻ choruje na rowerek stacjonarny i mówi, żebyśmy sobie kupili jak się urządzimy - pomysł fajny tylko nie wiem czy się zmieści do naszego pokoiku ![]() ![]() ![]() Ewelika gratuluję wybrania sali i potwierdzam w 100 %, że przy 200 osobach lepiej wynając samą salę, bo oszczędności są ogromne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Konto usunięte
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;13061508]cześć dziewczyny chwilę tu nie zaglądałam a wy tyle już naskrobałyście
![]() muszę się czymś pochwalić wczoraj udało nam się zamówić salę ![]() ![]() ![]() Gratulacje! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Konto usunięte
|
jak już kiedyś pisałam na 30 kwietnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Rozeznanie
|
ewelika gratuluję znalezienia sali
![]() musze przyznac ze my tez jestesmy blisko, tzn sala chyba wybrana a termin to na pewno lipiec, wiec za dwa lata (2.7.2011 albo 9.7.2011) powiedzcie mi na co zwracac uwagę przy podpisywaniu umowy?
#1508 | |||||
Zakorzenienie
|
nie było mnie dwa dni a tu tyle czytania
![]() Cytat:
pamiętam, też tak miałam mature z matmy zdaną ![]() co do pierścionka to TŻ sam wybierał, upewnił się tylko jaki rodzaj, tak od niechcenia wszedł ze mną do jubilera, bo zastanawiał się nad dwoma. no już 778 :P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;13061508] muszę się czymś pochwalić wczoraj udało nam się zamówić salę ![]() gratuluje! Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć dziewczyny mogę do was dołączyć?? Narzeczona jestem od 20.12.2007 a ślub planujemy n a13 sierpnia 2011r.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
Paciuka pewnie, że możesz się przyłączyć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
witany witamy ;*
dziewczęta a ja dzisiaj sama pizze robie ![]() i jeszcze pytanko zdawała któraś fce ?? p.s. wlasnie odkrylam ten kalendarz..widzialyscie go ? http://www.wizaz.pl/forum/calendar.p...th=6&year=2011
![]() Edytowane przez hania207 Czas edycji: 2009-07-03 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, mam do Was takie pytanie..
czy Wy planujecie podziekowania dla gosci? jesli tak to w jakiej formie? bo własnie tak doszłam do wniosku, ze takie cos stało sie an tyle modne ze moze warto zrobić... tylko nie wiem teraz.. czy jakies cukierki jak to wszedzie czy cos.. myslałam nad takimi pudełeczkami (widziałam gdzies w necie) na cukierki i do tego jakis liscik mały z jakismis podziekowaniami i data slubu i naszymi imionami.. co Wy o czyms takim sądzicie??
#1513 |
Zakorzenienie
|
Feme też o tym myślałam
![]() Kiedyś na innym wątku znalazłam połączenie winietki z prezentem (na fotce) - świetna sprawa i oszczędza miejsce na stole ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
No właśnie się zastanawiamy nad winietkami, ale u nas też będzie ponad 200 osob i się zastanawiam czy winietki ułatwią sprawę czy tylko utrudnią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
ja planuje zrobic winietki przy czym bedziemy mieli ok 80 osob, nie chce zeby poznej byla taka sytuacja ze w jednej czesci stolu zostalo pojedyncze miejsce w innej tak samo . A tak my podzielimy miejsca tk zeby mklodziez siedziala z mlodziezza, starsi ze starszymi i wszyscy dobrze sie czuli.
#1517 |
Rozeznanie
|
paciulka witamy witamy, cieszymy się ze nasze gorno się powieksza
![]() ja tez planuje zrobic winietki ale takie proste w stylu zgiętej kartki, poniewaz jak goscie beda sie rozjezdzac to chcemy im dac po kawalku ciasta i tutaj myslalm zeby zapakowac w ladne opakowanie, mnostow tego na allegro i po 0,5l. oczywiscie nie dla kazdego tylko dla pary albo dla rodzinki z malym dzieckiem ![]() a no i powtarzam pytanko, na co zwrocic uwage przy podpisywaniu umowy o salę?
#1518 |
Zakorzenienie
|
Nicola tak myślę i myślę, ale powinnaś zwrócić uwagę na:
1. cenę i czy jest punkt, że nie wzrośnie, a jeśli tak to o ile procent maksymalnie. 2. Co masz w tej cenie, ile posiłków i jakie gramatury (wielkości). 3. Czy musisz dokupić jakieś produkty typu soki, alkohol, tort - czy wszystko zapewnia wlaściciel sali. 4. Czy nie ma jakichś ukrytych kosztów, że np. masz placić za światlo, gaz, pranie ręczników czy obrusów. 5. Kiedy masz zapłacić zaliczkę i kiedy już calą kwotę. 6. Czy dekorację zapewnia właściciel czy sama organizujesz. 7. Od kiedy do kiedy będziesz miała salę do dysozycji. 8. Jak jest z opłatą ZAIKS (choć i tak musisz za to zapłacić). 9. Jak wygląda sprawa z lazienkami - czy kelnerzy też się tym zajmują? 10. Jak jest z jdzeniem, które zostanie z wesela. 11. Czy odpowiadasz materialnie za jakieś szkody wyrządzone na sali lub w jej otoczeniu (ale na pewno tak). 12. Czy sprzątasz po weselu. 13. Co sie dzieje jeśli zrezygnujesz z terminu czy z sali - czy przepada zaliczka, czy musisz zapłacić jakąś kwotę. Nie wiem czy te wszytkie rzeczy wypisuje się w umowie, ale warto o nie spytać ![]() ![]() Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2009-07-03 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Raczkowanie
|
U nas jest zwyczaj ze w ramach podziekowan gościom daje sie ciastka i placki w ładnym opakowaniu (pudełeczku)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Hecate u nas też się tak daje, ale chodzi o taki drobiazg, gdzie byloby napisane, że Para Młoda dziekuje za przybycie - mnie się to bardzo podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1522 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja tez moge sie dolaczyc?? Znalazlam ten watek juz pare dni temu, ale wtedy mialam jeszcze nadzieje, ze nasz slub bedzie w 2010 ale jak zaczelam dzwonic po miejscach na wesle okazalo sie ze na 2010 mozemy zarezerwowac tylko pazdziernik i pozniej dlatego zdecydowalismy sie na slub w 2011
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Zadomowienie
|
W sumie konkretnej daty na 2011 jeszcze nie mamy, napewno chcemy jakos maj czerwiec ale w sumie bardziej czerwiec. Narazie caly czas szukamy jeszcze miejsca, bo naszym wymarzonym niestety organizuja dopiero od 100 osob a my liczylismy ok 80, chociaz caly czas mam nadzieje ze cos da sie wynegocjaowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Raczkowanie
|
Witam nowe PM!
![]() My też planujemy winietki- koniecznie, pamietam jakie bylo zmieszanie na ślubie mojej kuzynki gdzie ich nie było, w rezultacie czesć osób z rodziny musiała sie rozdzielać i siedzieć wśród zupełnie nieznajomych osób, młodzi siedzieli wśród starszych i nie wszyscy czuli się komfortowo. Za to na całkiem sporym weselu mojej siostry były winietki i po toaście z szampanem zaraz po wejściu do sali orkiestra informowała, o winietkach i mówiła gdzie mozna szukac swojego miejsca tzn. przyjaciele ta cześc salii, rodzina ze str tej mlodej tutaj a młodego tutaj- sprawdziło sie super i nie było zbędnego zamieszania. Podczytuje was dziewczyny w przerwie pisania pracy, mam już dwa rozdziały i zaczełam trzeci ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie PM 2011, miłego weekendu dziewczyny ![]() PS. Jutro bawię sie na pańieńskim, bedzie się działo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Przyczajenie
|
![]()
Winietki to może i dobra sprawa ale niektórzy z gości mogą się poczuć dotknięci tym że muszą siedzieć gdzie ktoś im karze.
A ja na panieńskie idę w przyszły weekend i mam pytanie co kupić przyszłej na prezent. Standardowo jakąś bieliznę czy może coś innego. Edytowane przez paciulka Czas edycji: 2009-07-04 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nas na weselu u kuzynki TŻ rozdzielono z jego siostrą, a chcieliśmy z nimi siedzieć. dostaliśmy miejsca koło strasznie pijących ludzi - po 2 godz wesela nie wyglądali za ciekawie. jedyny plus to taki, że na przeciwko siedział kuzyn z narzeczoną no i my póki co nie wiemy czy będą winietki czy nie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
Nigdy wszyscy w 100% zadowoleni nie beda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Wtajemniczenie
|
co do winietek, nie wiem czy u mnie to ma sens, bo przy 40-50 osobach i to z najblizeszej rodziny to chyba było by przegięcie w drugą stronę.. przeciez to niewiele osób, i zawsze rodzice moga pomoc im znalesc odpowiednie miejsce, mysle ze tak bedzie łatwie, z reszta nie wiem jeszcze gdzie bedzie wesele wiec to tez zalezy od układu sali i stołów, bo jak bedzie jeden wielki stół to naprawde bez sensu przy takej ilosci ludzi... moim zdanie
a jak Wy myslicie? czy dla 40 osób warto sie "babrać" z tym?? co do podziekować to fajne te pudełeczka, aczkolwiek nie muszą przecież byc połączone z winietką i tez mozna takie ustawić przy stolikach... chociaz wolałabym bardziej neutralne, jakies takie zeby jednakowe i dla pan i dla panów... to wszystko to narazie gdybanie i plany, ale warto sie juz zacząc nad tym zastanawiac w wolnej chwili ![]() co do umowy, to dobrze, że Ivona podałas takie informacje, napewno się przydadzą niezalesnie od tego czy to jest w umowie czy nie, rzeczywiscie warto sie dowiedzec ![]() pozdrawiam serdecznie ![]()
#1530 |
Konto usunięte
|
u mnie pudełeczka z podziękowaniem będą na pewno bo strasznie mi to sie podoba, natomiast z winietkami to w mojej rodzinie będzie ciężko bo większości pewnie to się nie spodoba :/
A wiecie co tydzień temu kelnerowałam na weselu i młodzi wymyślili sobie żeby do szampana powrzucać mrożone truskawki super to wyglądało i szampan miał taki fajny smak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.