Offtopowe zapuszczanie cz. V - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-26, 19:42   #1501
aanika
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. V

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Aaniko, miałam Ci wcześniej napisać(patrząc na te zdjęcia, co ostatnio wrzuciłaś do Dziennika Zapuszczania), że strasznie podoba mi się te Twoje cieniowanie
Mohery masz w świetnym stanie, o czym na pewno wiesz
Mogę zapisać to ostatnie zdjęcie?
Dziękuję
Oczywiście, że możesz zapisać.
Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
Już Ci to pewnie mówiłam, ale masz śliczne włosy.
Cieniowanie też mi się bardzo podoba, mi nikt jeszcze tak ładnie nie pocieiował włosów.
Dziękuję . Mnie włoski pocieniowała siostra, fryzjerka, więc nawet miałam za darmo .

Ja też zawsze dostawałam dobre oceny, dobrze się uczyłam, osiągałam sukcesy w konkursach (może niezbyt wielkie, ale zdarzało się coś ekstra), ale nie miałam z tego powodu nieprzyjemności w klasie. Wręcz przeciwnie, ludzie często pytają mnie, kiedy czegoś nie rozumieją, chcą ze mną siedzieć na sprawdzianach (xd) itp. Nie wiem, czy można mnie nazwać kujonem. Nie mam jakiejś wielkiej pasji, ale interesuje mnie to, czego się uczę (są oczywiście wyjątki ). Chyba, że pasją można nazwać pielęgnację ciała, włosów, paznokci, ogólne dbanie o urodę i pogłębianie swojej wiedzy na ten temat .
W tym roku wybieram się na olimpiadę z matematyki, ale trochę brak mi wiary w siebie, nie wierzę, że uda mi się coś w niej osiągnąć niestety... A dodam, że ostatnio matma to mój ulubiony przedmiot, najchętniej na niego chodzę i dobrze mi się na nim pracuje, nie nudzę się, nie ziewam

Edytowane przez aanika
Czas edycji: 2009-09-26 o 19:45
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 19:52   #1502
Chatul
ma zielone pojęcie

Czyli jednak tabletki ;/ To ja zostanę przy pokrzywie. Z zasady nie biorę żadnych tabletek, suplementów diety i leków :P

Cytat:
Ja nadal zdycham, nawet dziś włosów nie myłam, jutro chyba sobie tez odpuszczę mycie. Łeb pęka, nic nie zdążę znów do szkoły zrobić, a w tygodniu nie mam czasu . Później sie dziwić, ze mnie tak ten łeb boli, ciągle stres i stres. Mrudzę, po porstu mam zły dzień. Miałam w planach naukę na angielski (2 prace do napisania), matematykę (jakieś 60 zadań do liczenia), nauke na dwa sprawdzianu z francuskiego, skończyć Zbrodnię i karę", a nie zrobiłam nic. Jak się tearz jescze rozłożę to znów będę siedzieć do 18 w skzole, zeby ponadrabiać wszytskie zaległe sprawdziany, o wrrrrr.
Gdybyś potrzebowała doraźnej pomocy z czymś to wal śmiało. Ja co prawda też mam niezłe urwanie głowy teraz, ale jeżeli mogę pomóc to postaram się to zrobić (;

Cytat:
Takich kujonów trochę mi żal, w sumie nie mają innego życia niż naukę i szkołę.
Też mi trochę żal, ale wiem, że w większości przypadków sami sobie taką drogę wybrali. I zawsze mogą ją zmienić.
Stary 2009-09-26, 19:55   #1503
dymka
Zakorzenienie

Trochę z innej beczki - widziała już któraś Galeranki? wczoraj weszły na ekrany, więc na torrenta trzeba będzie poczekać, a jakiś czas temu widziałam pracę dyplomową rezyserki pod tym samym tytułem i zrobiła na mnie spore wrażenie i tak myślę iść do kina czy nie iść... może mamę wyciągnę - w końcu to nauczycielka, zainteresowana problemami młodzieży
Stary 2009-09-26, 20:47   #1504
Nerchie
Zakorzenienie

A ten problem galerianek to nie jest jakaś fikcja? Nigdy się z tym nie spotkałam, a słysze o tym tylko w tv przy okazji tego filmu.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 20:48   #1505
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Wiem, widziałam ;/ Też niezadowolonam z tego faktu. Ale może pojawi się niedługo. Oby :P Sama wiesz jak tę odżywkę uwielbiam
Oj wiem
Mam nadzieję, że szybko wróci na półki.
Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Śladem niektórych włosomaniaczek postanowiłam stworzyć w swoim profilu album ze zdjęciami włosów
Obejrzałam sobie - ekstra masz włoski
Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
Trochę z innej beczki - widziała już któraś Galeranki? wczoraj weszły na ekrany, więc na torrenta trzeba będzie poczekać, a jakiś czas temu widziałam pracę dyplomową rezyserki pod tym samym tytułem i zrobiła na mnie spore wrażenie i tak myślę iść do kina czy nie iść... może mamę wyciągnę - w końcu to nauczycielka, zainteresowana problemami młodzieży
Ja jeszcze nie widziałam tego filmu, ale mam na niego ochotę

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 20:51   #1506
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
A ten problem galerianek to nie jest jakaś fikcja? Nigdy się z tym nie spotkałam, a słysze o tym tylko w tv przy okazji tego filmu.
To chyba nie fikcja. Ja znam osobiście takie dziewczyny, które nie mają zbyt dobrej reputacji. Czy rzeczywiście są galeriankami, nie wiem, nie znam ich na tyle dobrze, ale wiem, że reputację mają zasłużoną.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 21:07   #1507
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
To chyba nie fikcja. Ja znam osobiście takie dziewczyny, które nie mają zbyt dobrej reputacji. Czy rzeczywiście są galeriankami, nie wiem, nie znam ich na tyle dobrze, ale wiem, że reputację mają zasłużoną.
Mi też nie wydaje się to fikcją, co prawda za stara jestem, żeby mieć w realu koleżanki z gimnazjum, ale moja mama raz wzięła pół etatu w gimnazjum dodatkowo i tyle się wtedy nasłuchałam, że we wszystko teraz uwierzę...

zapomniałam się pochwalić, że kupiłam dzisiaj dzisiaj 2 czepki do masek fioletowe w białe groszki mina pani w sklepie gdy spytałam czy nie ma czarnych bezcenna
i własnie mam to cudo na głowie (pod spodem olej)
Od dziś oficjalnie możecie do mnie mówić Ciotka Klot(dym)ka

Edytowane przez dymka
Czas edycji: 2009-09-26 o 21:46
dymka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 21:44   #1508
Jagoda90
Zadomowienie

Witam
spędziłam dziś popołdnie z TŻ, dostałam też różę od Niego i w ogóle był taki kochany

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam w szoku. Wchodzę na nk, patrze wiadomość od byłej klasy z gimnazjum o spotkaniu klasowym, ze mnie zapraszają. Chodziłam z nimi do klasy tylko rok, pojawiły się problemy z nieakceptacją mnie, potem wagary, wyzwiska i tym podobne, to był dla mnie naprawdę ciężki okres w życiu. Przeniosłam się,z tej klasy na ulicy poznają mnie z 4 osoby, a teraz zapraszają mnie na spotkanie klasowe?Większość z tych osób nadal nabija się ze mnie za plecami, po co mnie w ogóle zapraszają, znów szukają kozła ofiarnego?
Co śmieszniejsze, jak w drugiej klasy się przeniosłam to wszyscy byli w szoku, że sobie sama coś wymyśliłam, uroiłam i przez jakieś pół roku nie dosć , ze męczyłam się z klimatyzacją w drugiej klasie, to jeszcze tamci dolewali oliwy do ognia. Ja po prostu nienawidzę tych ludzi, zburzyli mi moje poczucie wartości, przez dwa lata byłam przez nich "nie do życia". Przepraszam, ze tak marudzę, ale od qwczoraj mam przez tą widomośc tyle emocji, a sama nie wiem,czemu się właściwie tak tym przejmuję
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------
ehh niestety tacy ludzie są, ale Ty jesteś bardzo sympatyczną osobą

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
Evulko mam nadzieję że zdasz. Jak dla mnie to koszmar... Nigdy nie jeździłam samochodem i zrobiłam ten kurs, wyjeździłam 25 godzin ale wg. Mnie to zbyt mało na kogoś, kto ma dopiero pierwsze kontakty kontakty z kierownicą. Nie zdałam już 2 razy i powiedzialam sobie że jak za trzecim razem nie zdam to bede jeździła całe życie autobusem i trudno. Z reszta ostatnio czekając na egzamin przez godzinę wyjechało z placu tylko 3 osoby ale nie chce Cię straszyć.... A co do nowej naszej kolezanki to proponuje Ci persen. To są takie zioła w tabletkach.
eh...ja też miałam 2 egzaminy i mam dość

Cytat:
Napisane przez Tygrryska Pokaż wiadomość
ja robilam we wtorek perlowym blondem

a wczoraj bylam u fryzjera, i nie dosc ze zapuszczam nadal wlosy to teraz dochodzi do tego grzywka chyba
i jak?
ja myślałam o nr 900, ale raczej nie...

Cytat:

Czosnek próbowałam niedawno zjeść, zwymiotowałam od samego zapachu
a ja lubię :P

Cytat:
Witam was dziewczynki
Ostatnio rzadko się tutaj udzielam, bo czytam na biochemii dosyć obszerny wątek o cerze mieszanej i dopiero 1/3 za mną, ale lekturka sama w sobie bardzo przyjemna .

Wiem, że miałam nic nie kupować do włosów, ale mam Petrole na wykończeniu i zostałabym bez odżywki, dlatego kupiłam Timotei z awokado i morelą. Nie wiem czy któraś z Was go miała, najwyżej będę pierwszą testującą
tak, ciekawy ten wątek
tę odżywkę też mam w planach

od obcięcia używam serum na końcówki - Joanna Rzepa...dziś patrzę...końcówki bardzo mi się łamią znowu...nie wiem czemu

Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 21:57   #1509
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość
a ja lubię :P

od obcięcia używam serum na końcówki - Joanna Rzepa...dziś patrzę...końcówki bardzo mi się łamią znowu...nie wiem czemu
Szczęściara Ja chciałam zrobić ostatnio olej czosnkowy. I nie dałam rady oczywiście. Mam tak chyba od refluksa, bo od zapachu większości rzeczy, które wywołują zgagę, jest mi niedobrze. Czy od smaku, nie wiem, nie jem ich

Też mi się łamią końcówki, u mnie to zapewne efekt rozjaśniacza sprzed 4 lat. Dopiero teraz widać uszkodzenia. Ponoć kompres z mleka jest na to dobry, ale ja nie wiem, bo nie używałam go uczciwie

Stary 2009-09-26, 22:06   #1510
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Wiem, że miałam nic nie kupować do włosów, ale mam Petrole na wykończeniu i zostałabym bez odżywki, dlatego kupiłam Timotei z awokado i morelą. Nie wiem czy któraś z Was go miała, najwyżej będę pierwszą testującą
Mialam tą odżywkę, zrecenzowałam ją na KWC. Nie polecam dla właścicielek włosów cienkich ani skłonnych do przetłuszczania się, bo obciąża. Ma też znacznie gęstszą konsystencję od np. odzywki z bambusem czy z rumiankiem.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 22:10   #1511
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Mialam tą odżywkę, zrecenzowałam ją na KWC. Nie polecam dla właścicielek włosów cienkich ani skłonnych do przetłuszczania się, bo obciąża. Ma też znacznie gęstszą konsystencję od np. odzywki z bambusem czy z rumiankiem.
Kolejna osoba mówi o obciążeniu - chyba się skuszę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-26, 22:14   #1512
Soleilka
Zakorzenienie

Galerianki 3 party:
1. http://www.youtube.com/watch?v=l92ok_SHxsQ
2. http://www.youtube.com/watch?v=bwm-Qn8UKHs
3. http://www.youtube.com/watch?v=pgfr5RT0ZbM
to 1/3 filmu

Bloguję

Edytowane przez Soleilka
Czas edycji: 2009-09-26 o 22:16
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 22:17   #1513
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Ja już też wiem, jaki będzie mój następny włosowy zakup

I mogę potwierdzić - ta z bambusem nie obciąża, ku mojej rozpaczy.

Stary 2009-09-26, 22:24   #1514
Soleilka
Zakorzenienie

chyba sie na to wybiore do kina

Bloguję
Stary 2009-09-26, 22:40   #1515
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
W tym roku wybieram się na olimpiadę z matematyki, ale trochę brak mi wiary w siebie, nie wierzę, że uda mi się coś w niej osiągnąć niestety... A dodam, że ostatnio matma to mój ulubiony przedmiot, najchętniej na niego chodzę i dobrze mi się na nim pracuje, nie nudzę się, nie ziewam
Uwież w siebie! Napewno dasz sobie radę, widać, ze jesteś bardzo mądrą dziewczyną, a pozatym jesteś wizażanką, a my tu wszystkie jesteśmy wspaniałe, mądre i mamy śliczne włosy.

Cytat:
zapomniałam się pochwalić, że kupiłam dzisiaj dzisiaj 2 czepki do masek fioletowe w białe groszki mina pani w sklepie gdy spytałam czy nie ma czarnych bezcenna
i własnie mam to cudo na głowie (pod spodem olej)
Od dziś oficjalnie możecie do mnie mówić Ciotka Klot(dym)ka
Wyobrażam sobie jak musisz w nim pięknie wyglądać. Te grozki na pewno są bardzo gustowne.
lilavati007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 22:40   #1516
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Cytat:
Ja już też wiem, jaki będzie mój następny włosowy zakup

I mogę potwierdzić - ta z bambusem nie obciąża, ku mojej rozpaczy.
Szczęściary. Chciałabym mieć włosy, które potrzebują obciążenia Tymczasem widzę, żę powinnam zacząć znowu intensywnie pracować nad włosami, bo coraz wiecej kłaków pojawia się na grzebieniu. Nieregularne picie drożdzy się kłania

Kupilam dziś balsam Joanny z Apteczki Babuni, ten z mlekiem i miodem. Chciałam wypróbować. Dopiero w domu zorientowałam się, że to specyfik bez spłukiwania. No kurka, nic, testuję, myłam włosy po południu i wtarlam trochę balsamu (chyba nieco za dużo). Zobaczymy, czy obciązy czy nie. Chatul chyba recenzowała go na KWC i pisala, że nie obciąża...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)

Edytowane przez Aggie125
Czas edycji: 2009-09-26 o 22:42
Stary 2009-09-26, 22:42   #1517
Jagoda90
Zadomowienie

Cytat:
Szczęściara Ja chciałam zrobić ostatnio olej czosnkowy. I nie dałam rady oczywiście. Mam tak chyba od refluksa, bo od zapachu większości rzeczy, które wywołują zgagę, jest mi niedobrze. Czy od smaku, nie wiem, nie jem ich

Też mi się łamią końcówki, u mnie to zapewne efekt rozjaśniacza sprzed 4 lat. Dopiero teraz widać uszkodzenia. Ponoć kompres z mleka jest na to dobry, ale ja nie wiem, bo nie używałam go uczciwie
ja mogę jeść czosnek, cebulę bardzo lubię
nie wiem, co na to TŻ

ja byłam na początku baaardzo zadowolona ze spray'u Joanny , a teraz widzę , że jednak to był błąd i pewnie przez to tak mi się łamią ;(

Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 23:08   #1518
dymka
Zakorzenienie

To właśnie praca dyplomowa reżyserki z 2006 roku chyba - teraz nakręciła pełnometrażowy

Cytat:
Wyobrażam sobie jak musisz w nim pięknie wyglądać. Te grozki na pewno są bardzo gustowne.
Wygrałabym casting do tik-taka jak nic

Cytat:
Szczęściary. Chciałabym mieć włosy, które potrzebują obciążenia Tymczasem widzę, żę powinnam zacząć znowu intensywnie pracować nad włosami, bo coraz wiecej kłaków pojawia się na grzebieniu. Nieregularne picie drożdzy się kłania

Kupilam dziś balsam Joanny z Apteczki Babuni, ten z mlekiem i miodem. Chciałam wypróbować. Dopiero w domu zorientowałam się, że to specyfik bez spłukiwania. No kurka, nic, testuję, myłam włosy po południu i wtarlam trochę balsamu (chyba nieco za dużo). Zobaczymy, czy obciązy czy nie. Chatul chyba recenzowała go na KWC i pisala, że nie obciąża...
Ma to swoje dobre i złe strony- na noc olej, później maska i jeszcze gliskurem poprawiam, bo inaczej mam podfruwajki na głowie
A teraz na jesieni to chyba wszystkim włosy ciut bardziej wypadają
Stary 2009-09-26, 23:08   #1519
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Dziewczyny, ja od jakiegoś czasu jestem nieco do tylu jesli chodzi o nowinko włosowe. Czy tylko mi sie wydaje, czy szampony i odzywki Mrs. Potter's sa wycofywane? Od jakiegoś czasu widuję głownie szampon z dziegiem oraz ten z rózą i gingko. No i aloesowy. Niedawno wypatrzyłam też 1 butelkę szamponu z melisa i limonką. Chciałabym przetestować szampon 2 w 1 z lukrecją, ale ten widziałam tylko na stronie internetowej.

Dymko, jak widać po drugiej stronie płotu trawa jest bardziej zielona...

Edytowane przez Aggie125
Czas edycji: 2009-09-26 o 23:15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-26, 23:15   #1520
Soleilka
Zakorzenienie

Chciałam Wam się pochwalić fotką koleżanki. Nie obrazi się za wklejenie tutaj Włoski czesała jej siostra

Bloguję

Edytowane przez Soleilka
Czas edycji: 2009-09-26 o 23:25
Stary 2009-09-26, 23:16   #1521
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Soleilka, jestes pewna, że to dobry pomysł wklejac zdjęcie koleżanki z widoczną twarzą?

Stary 2009-09-26, 23:17   #1522
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Dziewczyny, ja od jakiegoś czasu jestem nieco do tylu jesli chodzi o nowinko włosowe. Czy tylko mi sie wydaje, czy szampony i odzywki Mrs. Potter's sa wycofywane? Od jakiegoś czasu widuję głownie szampon z dziegiem oraz ten z rózą i gingko. No i aloesowy. Niedawno wypatrzyłam też 1 butelkę szamponu z melisa i limonką. Chciałabym przetestować szampon 2 w 1 z lukrecją, ale ten widziałam tylko na stronie internetowej.
Wydaje mi się, że nie są, ja je widuję dosyć często, niektóre sklepy mają pełen asortyment. Może sklepy, które wcześniej miały, a nie miały popytu, po prostu przestały zamawiać nowe dostawy

A mi też włosy lecą Mimo, że zawsze mocno siedziały na swoich miejscach. A nie mogę nie obciążać, bo mam wtedy niezłą szopę, bo jeszcze naprawdę dużo mi się ich ostało. Mam nadzieję, że uda mi się to zatrzymać, bo wiem, jak wyglądają baaardzo rzadkie i bardzo długie i nie jest to zbyt ładny widok. Tym bardziej, że przy długich prześwity lepiej widać, więc tylko modlę się, żeby do tego u mnie nie doszło.

Stary 2009-09-26, 23:18   #1523
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Soleilka, jestes pewna, że to dobry pomysł wklejac zdjęcie koleżanki z widoczną twarzą?
Zgode dostalam jakby nie patrzac, ale jesli tak mowisz to zmienie

Bloguję
Stary 2009-09-26, 23:20   #1524
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Zgode dostalam jakby nie patrzac, ale jesli tak mowisz to zmienie
Chodzi o to, że koleżanka może nie być zachwycona, bo zrozumiałam z wcześniejszego postu, że nie pytałaś jej o zgodę...

Stary 2009-09-26, 23:21   #1525
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Cytat:
Chciałam Wam się pochwalić fotką koleżanki. Nie obrazi się za wklejenie tutaj Włoski czesała jej siostra
Ale jeśli wstawiła na naszą-klasę, to zdjęcie jest już niestety własnością publiczną. Dlatego ja się nie ujawniam na necie, nigdy nie wiadomo, co z takim zdjęciem będzie się działo. Co innego, jakbym była osobą publiczną - wtedy się raczej nie ma wyboru
A fryzura prześliczna! Na jaką okazję była robiona?

Stary 2009-09-26, 23:24   #1526
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Dymko, jak widać po drugiej stronie płotu trawa jest bardziej zielona...
Zawsze ale już nie narzekam
Dzięki wizażowi i włosomaniaczkom włoski i tak są w lepszej kondycji niż kiedykolwiek co więcej wcześniej też je wszystko obciążało (ale krótsze były) i szybciej się przetłuszczały - czy to możliwe, że oleje na skalp nakładane regulują pracę gruczołów łojowych na skórze głowy?

Cytat:
Chciałam Wam się pochwalić fotką koleżanki. Nie obrazi się za wklejenie tutaj Włoski czesała jej siostra http://photos.nasza-klasa.pl/8021100...28f5614e3.jpeg
Piękne i jakie długie
I bardzo fajne uczesanie - powiedz siostrze koleżanki, że ma talent
Stary 2009-09-26, 23:27   #1527
Soleilka
Zakorzenienie

Już dałam zmienione i 3 bonusowe Do takiej długości chce dojś

Bloguję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-26, 23:28   #1528
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
czy to możliwe, że oleje na skalp nakładane regulują pracę gruczołów łojowych na skórze głowy?
Hmm, jeśli nadprodukcja łoju była spowodowana zbyt intensywnym wysuszaniem (agresywne, chemiczne szampony), to możliwe, że w momencie kiedy skóra zaczęła otrzymywać odpowiednią warstwę natłuszczaczy uspokoiła się i nie była już zmuszona produkować sebum w większej ilości.

Stary 2009-09-26, 23:44   #1529
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, jeśli nadprodukcja łoju była spowodowana zbyt intensywnym wysuszaniem (agresywne, chemiczne szampony), to możliwe, że w momencie kiedy skóra zaczęła otrzymywać odpowiednią warstwę natłuszczaczy uspokoiła się i nie była już zmuszona produkować sebum w większej ilości.
Będę się obserwować, bo póki co takie efekty mam jakieś 2 tygodnie, ale chyba coś w tym musi być, oleje, Vatika na skalp i skóra jest spokojniejsza, nie swędzi, nie przetłuszcza się, ale wizja mycia włosów co 3 dni jakaś dziwna jest

Już układam plan pielęgnacyjny pod plan zajęć
Stary 2009-09-27, 07:10   #1530
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mnie ten balsam nic a nic nie obciążał włosów.
A jak chcesz to przecież możesz go spłukiwać, wtedy też jest fajny

Cytat:
Róża i ginkobiloba razem? Toż to jeszcze produkty ze starej serii. U mnie w sklepach już kilka miesięcy temu zmieniono je na te z nowej- teraz jest tylko jeden wyciąg w balsamie.
Poza tym Rossmann chyba całkowicie zrezygnował z dystrybucji tych balsamów. Za to w Carrefourze i Auchanie cały czas są. Także zupełni wycofane z rynku na pewno nie są
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości