Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy] - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 13:17   #1501
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

Cytat:
Napisane przez TrueLook Pokaż wiadomość
Wszystko na co masz ochotę. Laska, jesteś na P, niczego sobie nie odmawiaj ;D
No tak wiem Ale są produkty których nie lubię Staram się ostatnio urozmaicać. Przedwczoraj właśnie po raz pierwszy jadłam ten ryż na mleku z sosem czekoladowym (zawsze jadłam w szpitalu ze śmietaną i mi nie smakował, ale gdy spróbowałam Belriso czekoladowe nabrałam smaku ) wczoraj budyń. Tak czasem przeglądam wątki na wizażu i w necie i szukam inspiracji, choć chyba nie powinnam.

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:26   #1502
Lady1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z mamą i po długiej dyskusji powiedziała ze czasem mogę zjeść coś zamiast pieczywa np. ryż na mleku z sosem (który zresztą jadłam 2 dni temu) A jeśli chodzi ci o monotonność to co byś proponowała nowego ?
owsiankę, jakieś placuszki, pancakesy. zamiast jeść tradycyjnie kanapkę, to zrobić sobie tosty (podwójne, francuskie), jajka - jajecznica na maśle, na twardo z majonezem. na obiad jakiś makaron, zapiekanka, ale akurat na to chyba nie masz wpływu. :P ktoś tu jakiś czas temu wkleił twojego bloga z przepisami, tam było pełno fajnych pomysłów

czemu nie powinnaś szukać? możesz jak najbardziej, bylebyś nie spędzała nad tym za dużo czasu i nie planowała jedzenia na najbliższy tydzień.
Lady1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:54   #1503
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Pokaż wiadomość
owsiankę, jakieś placuszki, pancakesy. zamiast jeść tradycyjnie kanapkę, to zrobić sobie tosty (podwójne, francuskie), jajka - jajecznica na maśle, na twardo z majonezem. na obiad jakiś makaron, zapiekanka, ale akurat na to chyba nie masz wpływu. :P ktoś tu jakiś czas temu wkleił twojego bloga z przepisami, tam było pełno fajnych pomysłów

czemu nie powinnaś szukać? możesz jak najbardziej, bylebyś nie spędzała nad tym za dużo czasu i nie planowała jedzenia na najbliższy tydzień.
Masz rację Ale obawiam się własnie ze jak będę szukać to będę myśleć o jedzeniu. A jajka to dobry pomysł Tylko ze ja lubię na miękko A zapiekanek mama nie robi nigdy na obiad a za makaronem to nikt z nas w domu nie przepada, ale wiem co masz na myśli . No ale jak poproszę mamę by coś ugotowała na obiad to ugotuje o ile to nie będzie jakieś zbyt bardzo wymyślne Ale wielkie dzięki. Dzisiaj brzydka pogoda (pada i wieje), wiec siedze w domu i nie byłam w sklepie ale jutro jak kupię mleko to poproszę by mama usmażyła mi jakieś placuszki

Stary 2011-02-05, 17:32   #1504
Ervisha
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze bezmięsne P

Śniadanie - duża bułka pszenna z serkiem topionym (100 gram), słodzona herbata do picia
Drugie Śniadanie - 2 ogromne, grube i ciężkie kromki chleba razowego z margaryną i serem białym półtłustym(1/2 kostki)jabłko
OBIAD - talerz gęstej zupy grzybowej z kupą ziemniaków i makaronu
9 pierogów ze szpinakiem polanych stopionym masełkiem,
słodzony kompot do picia
Deser - 1/2 czekolady Wedel Advokat
Podwieczorek - 2 ogromne, grube i ciężkie kromki chleba razowego z sałatką meksykańską z tuńczykiem, szklanka soku grejpfrutowego, pomarańcza,1/2 czekolady Wedel
Kolacja - Duża bułka z ziarnami słonecznika z margaryną i łososiem wędzonym w plastrach, słodzona herbata do picia

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-02-05 o 17:46
Stary 2011-02-05, 19:10   #1505
Margolcia0703181
Raczkowanie

P:

I. 2 łyżki płatek owsianych, garść kukurydzianych, garść rodzynek i migdałów, łyżeczka siemienia - zalane szklanką mleka 2% z miodem, 1/2 jabłka

II. 3 chochelki gęstaj ogórkowej z mięskiem, 1/2 kromki chleba z masłem, żółtym serem i plastrem pieconego boczku

III. kawałek orzechowca, kawałek bananowca, kubek czekolady, jabłko

IV. kromka zwykłego chleba z masłem, wędliną i ogórkiem kiszonym, serek wiejski 200g, 4 migdały w czekoladzie, 1/2 jabłka
kromka z masłem i 4 łyżeczkami dżemu truskawkowego

harbata z cytryną

Czy nie za bardzo zwiększyłam tak z dnia na dzień? Trochę się boję, że za dużo tego, ale z drugiej strony chyba naprawdę chcę przytyć, chyba dociera do mnie, że z wagą 45kg/172cm nie da się być w pełni zdrowym..

Proszę o ocenę

Edytowane przez Margolcia0703181
Czas edycji: 2011-02-05 o 19:43
Margolcia0703181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:58   #1506
lanvin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
P:

I. 2 łyżki płatek owsianych, garść kukurydzianych, garść rodzynek i migdałów, łyżeczka siemienia - zalane szklanką mleka 2% z miodem, 1/2 jabłka

II. 3 chochelki gęstaj ogórkowej z mięskiem, 1/2 kromki chleba z masłem, żółtym serem i plastrem pieconego boczku

IV. kromka zwykłego chleba z masłem, wędliną i ogórkiem kiszonym, serek wiejski 200g, 4 migdały w czekoladzie, 1/2 jabłka

harbata z cytryną

Czy nie za bardzo zwiększyłam tak z dnia na dzień? Trochę się boję, że za dużo tego, ale z drugiej strony chyba naprawdę chcę przytyć, chyba dociera do mnie, że z wagą 45kg/172cm nie da się być w pełni zdrowym..

Proszę o ocenę
jak dla mnie to bardziej przypomina U niż P, ale skoro na tym tyjesz to ok widać lekką poprawę w porównaniu do Twoich poprzednich jadłospisów.
widać też jednak, że się ciągle ograniczasz.. czemu nie zjadłaś do śniadania całego jabłka, do zupy całej kromki chleba?? brakuje mi też jednego posiłku. powinno być jakieś II śniadanie. chociaż jakiś jogurt/serek homo z orzechami, rodzynkami, musli, owocami lub jakieś kanapki i owoc.
ale jest lepiej mam nadzieję, że kolejne jadłospisy będą jeszcze lepsze
lanvin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:07   #1507
Margolcia0703181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lanvin Pokaż wiadomość
jak dla mnie to bardziej przypomina U niż P, ale skoro na tym tyjesz to ok widać lekką poprawę w porównaniu do Twoich poprzednich jadłospisów.
widać też jednak, że się ciągle ograniczasz.. czemu nie zjadłaś do śniadania całego jabłka, do zupy całej kromki chleba?? brakuje mi też jednego posiłku. powinno być jakieś II śniadanie. chociaż jakiś jogurt/serek homo z orzechami, rodzynkami, musli, owocami lub jakieś kanapki i owoc.
ale jest lepiej mam nadzieję, że kolejne jadłospisy będą jeszcze lepsze
Dzięki za komentarz, to mój pierwszy jadłospis, do którego się przyłożyłam, na poprzednich waga zaczęła trochę spadać. Nie wiem, czy to normlne, ale jak zaczynam więcej jeść, to automatycznie apetyt mam większy i tego się boję, tej drugiej skrajności...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-05, 20:13   #1508
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
P:

harbata z cytryną

Proszę o ocenę

Margolcia rewelacji nie ma ,tak jak pisała lanvin ,ale w porównaniu z Twoimi wcześniejszymi to duży sukces, gratuluję WRESZCIE coś przypominające obiad(choć skromny)ale nareszcie coś na ciepło.Oby tak dalej,powoli się przełamujesz ...
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:24   #1509
Margolcia0703181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Margolcia rewelacji nie ma ,tak jak pisała lanvin ,ale w porównaniu z Twoimi wcześniejszymi to duży sukces, gratuluję WRESZCIE coś przypominające obiad(choć skromny)ale nareszcie coś na ciepło.Oby tak dalej,powoli się przełamujesz ...
Dzięki, zdrowie mamy tylko jedno, a czsem tak trudno dostrzec to, jak wiele zależy od nas...
Stary 2011-02-05, 20:24   #1510
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
P:

harbata z cytryną

Proszę o ocenę
Widać poprawę Jest lepiej Widać ze sie starasz. No i jest coś co przypomina obiad

A mnie to czemu omijacie

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-02-05 o 20:25
Stary 2011-02-06, 11:14   #1511
skomplikowana_18
BAN stały

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

W ponad 2,5 tyg. jest 2,5 kgwiecej.
Bylo te nieszczesne 29,6 kg/162 cm, teraz mam juz 32,2 kg; przepustka przy 33 kg, do tego piatku musze!
Wyjscie na stale z 35, dalej tycie w domku; chcialabym wczesniej wyjsc, cieszyc sie dluuuzej tym, ze moge byc na P, tu jakos szybko to idzie, choc dzis waga taka jak wczoraj.
Co sadzicie o tym?

Wczorajsze P:
Sn,ok 8:
* jeczmienne na mleku z lyzka otrab
* 2 kromki lekko z maslem, 2 plastrami poledwicy i bialkiem jaja,warzywa,herbatka
2 sn,o 11 sobie robie:
* jog. naturalny 180g z wkrojona polowa banana, kiwi,pomarancza; 25g musli Fitella
Ob,13:
* pomidorowa z ryzem
* marchew gotowana, klops wieprzowy, ziemniaki
Podw,ok 16:
* serek homo.waniliowy 120g z 2mandarynami,pol kiwi; 4 herbatniki
Kol,17:30-wczesnie,szpital...:
* 3 kromki lekko maslem, 2 plastry poledwicy, pol serka wiejskiego,warzywa,herbat a
Po kol,ok 20:
* ryz na mleku 180g o smaku czeko.

I jak? Prosze o radyi oceny.
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 11:53   #1512
maniulka0405
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� XIII

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
W ponad 2,5 tyg. jest 2,5 kgwiecej.
Bylo te nieszczesne 29,6 kg/162 cm, teraz mam juz 32,2 kg; przepustka przy 33 kg, do tego piatku musze!
Wyjscie na stale z 35, dalej tycie w domku; chcialabym wczesniej wyjsc, cieszyc sie dluuuzej tym, ze moge byc na P, tu jakos szybko to idzie, choc dzis waga taka jak wczoraj.
Co sadzicie o tym?

Wczorajsze P:
Sn,ok 8:
* jeczmienne na mleku z lyzka otrab +jakiś owoc, czy płatki słodkie jakieś...
* 2 kromki lekko z maslem, 2 plastrami poledwicy i bialkiem jaja,warzywa,herbatka chleb z białkiem?A co zrobiłaś z żółtkiem?powinno być całe!
2 sn,o 11 sobie robie:
* jog. naturalny 180g z wkrojona polowa banana, kiwi,pomarancza; 25g musli Fitella cały banan powinien być,może coś słodkiego?ciastko,czekola dka...
Ob,13:
* pomidorowa z ryzem
* marchew gotowana, klops wieprzowy, ziemniaki jeśli duża porcja, to ok
Podw,ok 16:
* serek homo.waniliowy 120g z 2mandarynami,pol kiwi; 4 herbatniki tu znowu powinno być całe kiwi, troche maławo...
Kol,17:30-wczesnie,szpital...:
* 3 kromki lekko maslem, 2 plastry poledwicy, pol serka wiejskiego,warzywa,herbat a ...cały serek
Po kol,ok 20:
* ryz na mleku 180g o smaku czeko.

I jak? Prosze o radyi oceny.
Moim zdaniem ciągle jesz za mało...jeszcze to białko jajka do kanapki...Jeśli naprawdę więcej nie zmieścisz, to podjadaj sobie jakieś orzeszki,czy coś, co objętościowo nie zajmie dużo miejsca w żołądku, a podbije kaloryczność...jest tu wiele dziewczyn,których jadłospisy P powinny być dla Ciebie wzorem...
maniulka0405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 13:51   #1513
skomplikowana_18
BAN stały

Dzieki za ocenke, a inne dziewuchy? Iza, Dekas?
Wy sie chyba na tym znacie ^^

Te pierwsze kg skoczyly dosc ladnie, jak juz pisalam, 2,5 kg w ponad 2,5 tyg., to jest ok, nie?
Organizm pobieral, odbudowuje sie
Codziennie ostatnio szlo do gory, a dzis tyle samo co wczoraj; jesli jutro nadal bedzie w msc. znaczy, ze juz musze zwiekszyc, co?

W ogole waze sie sama, z p.doktor w piatki, najwiekszy sukces to to, ze jestem uczciwa sama z soba! Lekarze maja zaufanie, jem, tyje,moja zasluga
Mysle sobie, gdy mam kryzys:
To Twoje zycie i zdrowie, kilogramy dla Twego dobra!
Czasem ciezko to myslenie utrzymac, nikt tu mnie nie sprawdza, waze sie sama; jestem uczciwa, jestem silna!
Do piatku jeszcze przytyc i przepustka, ale pozniej powrot znow...

A chcialabym juz tyc w domu, dluuugo cieszyc sie tym, ze jestem na P^^
Juz +2,5 kg, jeszcze ok 3 do wyjscia:-(
W domu byloby cudnie, rozkosz , a tutaj to chce szybko, by wyjsc; a chcialabym dluuugo sie cieszyc P:-( pofolgowac sobie^^
Rozumiecie?
:-
Stary 2011-02-06, 13:56   #1514
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Codziennie ostatnio szlo do gory, a dzis tyle samo co wczoraj; jesli jutro nadal bedzie w msc. znaczy, ze juz musze zwiekszyc, co?
Moim zdaniem powinnaś.

Cytat:
A chcialabym juz tyc w domu, dluuugo cieszyc sie tym, ze jestem na P^^
Juz +2,5 kg, jeszcze ok 3 do wyjscia:-(
W domu byloby cudnie, rozkosz , a tutaj to chce szybko, by wyjsc; a chcialabym dluuugo sie cieszyc P:-( pofolgowac sobie^^
Rozumiecie?
Nie nie rozumiem. Dla mnie to chore. Chcesz się tak dalej męczyć z wagą 30 kg? Chcesz dalej ciągnąć na tak niskiej wadze? Przecież to nienormalne by dziewczyna w Twoim wieku tyle ważyła. Jesli to przeciągniesz nie rozwiniesz się. Nie odzyskasz piersi, nie znajdziesz chłopaka, męża, nie odzyskasz okresu co wiąże sie z pojawianiem sie nowotworów w organiźmie (chyba wiesz co to nowotwór?) nie będziesz mogła mieć dzieci. NIE BĘDZIESZ MIAŁA SZANSY NA NORMALNE ŻYCIE. Wybacz ale to co mówisz jest chore. ŻYCIE Z TAK NISKĄ WAGĄ JEST NIEBEZPIECZNE DLA ŻYCIA I ZDROWIA.

Stary 2011-02-06, 14:26   #1515
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
....
Poprosilam o usuniecie tego wpisu. To jest watek o jadlospisach, nie Twoj blog
Stary 2011-02-06, 14:35   #1516
skomplikowana_18
BAN stały

Ervisha, glodnemu chleb ma mysli...
widocznie Ty chcesz zyc z przerazliwie niska waga, ja czegos takiego nie napisalam.
Napisalam, ze chcialabym dlugo cieszyc sie tym, ze moge byc na P, tyle.
I nie waze juz 30 kg, sory, ale to duzy sukces dla mnie 2,5 kg w gore, mam juz 32,2 poki co i ciagle ide w gore!

I tyle, sory za pisanie wagi itd.

Jakies pomysly na podwieczorki?^^
zaraz sobie robie mandarynki i kiwi z serkiem homo. waniliowym i do tego herbatniki,

pycha
Stary 2011-02-06, 14:47   #1517
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
widocznie Ty chcesz zyc z przerazliwie niska waga, ja czegos takiego nie napisalam.
I nie waze juz 30 kg, sory, ale to duzy sukces dla mnie 2,5 kg w gore, mam juz 32,2 poki co i ciagle ide w gore!

I tyle, sory za pisanie wagi itd.

Jakies pomysly na podwieczorki?^^
zaraz sobie robie mandarynki i kiwi z serkiem homo. waniliowym i do tego herbatniki,

pycha
a zdajesz sobie sprawę, że zarówno waga 30 kg jak i ta, większa o całe 2,5 kg jest dla ciebie niebezpieczna?
o wolnym tyciu i ratowaniu metabolizmu pomyślisz za jakiś czas, narazie ratuj swój organizm...

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:10   #1518
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
CZY JA NAPISAŁAM ZE CHCE ŻYĆ Z NISKĄ WAGĄ !!!!???????? CO ZA BREDNIE Piszesz !!! gdybym chciała tak żyć to bym tyle nie jadła ile jem. Nie wiem na jakiej podstawie to ty wywnioskowałaś.
A pisząc o wadze 30 kg. mówiłam w przenośni. Jak można chcieć długo cieszyć się bycia na P. Jak można chcieć to przedłużać i nie zwiększać jedzenia by poszło to jak najszybciej i by móc żyć normalnie. A tak choroba utrudnia zycie.

A co do podwieczorków to dziewczyny już ci pisały. Ty czytasz tylko te wypowiedzi które chcesz a tak to olewasz jak ktoś ciebie krytykuje, ze źle robisz.

Stary 2011-02-06, 15:33   #1519
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
CZY JA NAPISAŁAM ZE CHCE ŻYĆ Z NISKĄ WAGĄ !!!!???????? CO ZA BREDNIE Piszesz !!! gdybym chciała tak żyć to bym tyle nie jadła ile jem. Nie wiem na jakiej podstawie to ty wywnioskowałaś.
A pisząc o wadze 30 kg. mówiłam w przenośni. Jak można chcieć długo cieszyć się bycia na P. Jak można chcieć to przedłużać i nie zwiększać jedzenia by poszło to jak najszybciej i by móc żyć normalnie. A tak choroba utrudnia zycie.

A co do podwieczorków to dziewczyny już ci pisały. Ty czytasz tylko te wypowiedzi które chcesz a tak to olewasz jak ktoś ciebie krytykuje, ze źle robisz.

skończcie już,ten wątek dotyczy czegoś innego
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 17:10   #1520
asiek14
Zakorzenienie

Przydałoby się, żeby moderator tu zajrzał i zrobił porządek, bo ilość offtopu i jego poziom zaczynają powoli przekraczać wszystkie granice. Miejsce rozmów na temat ED i wagi zagrażającej życiu jest na KZ i nigdzie indziej. NCJ nigdzie nie ma w tytule "pamiętnik tycia", "relacje ze szpitala" ani nic z tych rzeczy. Ileż można?
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:13   #1521
Ervisha
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze bezmięsne P

śniadnie - bułka z ziarnami słonecznika (100 gram)z serkiem śmietankowym(150 gram) i herbata słodzona do picia
II śniadanie - 2 ogromne, grube i ciężkie kromki chleba razowego z margaryną i łososiem wędzonym w plastrach, grejpfrut, pomarańcza
(2 takie kromki to jak 3 duże kromki chleba pszennego)
Obiad - talerz gęstej zupy grzybowej gotowanej na kości z makaronem i ziemniakami
3/4 woreczka ryżu z masłem, płat z mintaja, 2 kopiaste łyżki gotowanej marchewki z masłem, kubek kompotu słodzonego do picia
Deser - opakowanie Delicji (150 gram)
Podwieczorek -
2 ogromne, grube i ciężkie kromki chleba razowego (2 takie kromki to jak 3 duże kromki chleba pszennego) z margaryną i łososiem wędzonym w patrach, sałatka jarzynowa (300 gram),szklana soku z pomarańczy
Kolacja - bułka z ziarnami słonecznika posmarowana serkiem śmietankowym (150 gram) i polana sosem czekoladowym do lodów, herbata słodzona do picia

Pewnie po kolacji wypadną jakieś biszkopty.

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-02-06 o 17:22
Stary 2011-02-06, 17:50   #1522
Anianiani
Raczkowanie

Niedzielna, grzeszne U (pierwszy raz od baaaardzo dawna zjadłam tak dużo i nie zwróciłam)

I. Sałatka tuńczykowa z jajkiem, ogórkiem i papryką + paluch ziarnisty z masłem, kawa z mlekiem, jabłko.
II. Jogurt naturalny z crunchy tropikalnym i migdałami i kiwi;
zielona herbata, dwa paski czekolady.
III. Trochę rosołu z makaronem i marchewką;
udko kurczaka ( z rosołu) surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z koperkiem.
IV. Kawałek ciasta czekoladowego z wiśniami, pomarańcza, kawa z mlekiem.
V. Kromka chleba żytniego z twarożkiem, pomidorem i szczypiorkiem, Danio orzechowe, dwie mandarynki;
zbożówka z mlekiem.

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:01   #1523
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
Niedzielna, grzeszne U (pierwszy raz od baaaardzo dawna zjadłam tak dużo i nie zwróciłam)

I. Sałatka tuńczykowa z jajkiem, ogórkiem i papryką + paluch ziarnisty z masłem, kawa z mlekiem, jabłko.
II. Jogurt naturalny z crunchy tropikalnym i migdałami i kiwi;
zielona herbata, dwa paski czekolady.
III. Trochę rosołu z makaronem i marchewką;
udko kurczaka ( z rosołu) surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z koperkiem.
IV. Kawałek ciasta czekoladowego z wiśniami, pomarańcza, kawa z mlekiem.
V. Kromka chleba żytniego z twarożkiem, pomidorem i szczypiorkiem, Danio orzechowe, dwie mandarynki;
zbożówka z mlekiem.

Bardzo fajnie. Tylko czemu taka smutna minka? Głowa do góry. Nie ma co przejmować się jedzeniem.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 18:55   #1524
kiciakasia
Zakorzenienie

wiesz, jest takie danie-wytrych, mozna robic ze wszystkim:
nalesniki
albo omlety
Stary 2011-02-06, 19:03   #1525
Margolcia0703181
Raczkowanie

U/P:

I. kromka chleba z masłem i 2 plasterkami serka topionego, herbata miętowa z miodem

II. muesli (2 łyżki płatków owsianych, 2 garści kukurydzianych, łyżeczka siemienia, garść rodzynek i migdałów) na szklance mleka 3,2 z miodem

III. 2 łyżki ziemniaków z sosem, pałka kurczęcia, ogórek kiszony, szklanka kompotu truskawkowego (z kilkoma owocami w środku)

IV. pudding czekoladowy 125g z dwoma markizami czekoladowymi, 1/2 jabłka (nie chcę się zapychać owocami), kawa

V. kromka chleba z masłem, 1/2 pętka kiełbasy na gorąco, serek homo waniliowy 150g z łyzeczką dżemu truskawkowego, kubek kakao
Stary 2011-02-06, 19:05   #1526
jagoda1616
Raczkowanie

mogłybyście ocenić moje P na jutro?
ŚNIADANIE: bułka pszenna duża- pół z masłem szynką z indyka liściem sałaty zielonej papryką czerwoną pół z serkiem topionym hohland rzodkiewką pomidorem i szczypiorkiem herbata słodzona
II ŚNIADANIE; 2 paski czekolady wedel gorzkiej z malinami 2 kanapki z masłem serem żółtym ogórkiem kiszonym kubuś malinowy jabłko
OBIAD; 2 nalewki zupy jarzynowej zabielanej z ryżem mintaj pieczony w folii 2 kopki ziemnaików buraczki z chrzanem szklanka soku caprio pomarańczowego
PODWIECZOREK: 3 kromki chałki 1 z miodem 2 z masłem i dżemem 3 z serkiem homo waniliowym i tartą czekoladą kakao słodzone mandarynka 2 ciastka pieguski
KOLACJA: duża bułka z ziarnami słonecznika pół z ryba wędzoną pół z pasztetem drobiowym pomidorem i szczypiorkiem herbata słodzona.

proszę o opinie
jagoda1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:03   #1527
lanvin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagoda1616 Pokaż wiadomość
ŚNIADANIE: bułka pszenna duża- pół z masłem szynką z indyka liściem sałaty zielonej papryką czerwoną pół z serkiem topionym hohland rzodkiewką pomidorem i szczypiorkiem herbata słodzona + może jakieś jajko/jajecznica?
II ŚNIADANIE; 2 paski czekolady wedel gorzkiej z malinami 2 kanapki z masłem serem żółtym ogórkiem kiszonym kubuś malinowy jabłko ładnie
OBIAD; 2 nalewki zupy jarzynowej zabielanej z ryżem mintaj pieczony w folii 2 kopki ziemnaików buraczki z chrzanem szklanka soku caprio pomarańczowego tutaj też ok
PODWIECZOREK: 3 kromki chałki 1 z miodem 2 z masłem i dżemem 3 z serkiem homo waniliowym i tartą czekoladą kakao słodzone mandarynka 2 ciastka pieguski i tu też fajnie. o ile tej chałki pożądne kawałki
KOLACJA: duża bułka z ziarnami słonecznika pół z ryba wędzoną pół z pasztetem drobiowym pomidorem i szczypiorkiem herbata słodzona. +serek wiejski 200g z warzywkami (ogórek, papryka, rzodkiewki, pomidor -co lubisz)

proszę o opinie
ogólnie jadłospis mi się podoba, ale pozwoliłam sobie dodać coś od siebie
lanvin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:10   #1528
jagoda1616
Raczkowanie

dziękuję bardzo** nie poddaje się! Wyrzuty są ale je zjadam
jagoda1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 06:56   #1529
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda1616 Pokaż wiadomość
ŚNIADANIE: bułka pszenna duża- pół z masłem szynką z indyka liściem sałaty zielonej papryką czerwoną pół z serkiem topionym hohland rzodkiewką pomidorem i szczypiorkiem herbata słodzona
II ŚNIADANIE; 2 paski czekolady wedel gorzkiej z malinami 2 kanapki z masłem serem żółtym ogórkiem kiszonym kubuś malinowy jabłko
OBIAD; 2 nalewki zupy jarzynowej zabielanej z ryżem mintaj pieczony w folii 2 kopki ziemnaików buraczki z chrzanem szklanka soku caprio pomarańczowego
PODWIECZOREK: 3 kromki chałki 1 z miodem 2 z masłem i dżemem 3 z serkiem homo waniliowym i tartą czekoladą kakao słodzone mandarynka 2 ciastka pieguski
KOLACJA: duża bułka z ziarnami słonecznika pół z ryba wędzoną pół z pasztetem drobiowym pomidorem i szczypiorkiem herbata słodzona.

proszę o opinie
Ładnie podoba mi się Jak serka wiejskiego nie lubisz to zjedz moze jakiś jogurt czy serek? I pasowałoby żebyś jadła coś przed snem. Może jakieś orzeszki, herbatniki, krakersy ? Coś co lubisz co przekąsisz po kolacji jak będziesz oglądać telewizor.

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-02-07 o 07:13
Stary 2011-02-07, 06:57   #1530
M92
Raczkowanie

Moje wczorajsze P, będę bardzo wdzięczna za ocenę kogoś obiektywnego i kompetentnego. :P

1.Śn.: 4 łychy owisanych na mleku 2% z łyżeczką budyniu śmietankowego, bułka razówka 60g z masłem i twarożkiem, kawa z mlekiem 2%

2. II Śn.: budyń czekoladowy Słodka Chwila, kilka draży milki schoko

3. Ob.: 3/4 woreczka kaszy gryczanej, pulpet cielęcy, surówka z marchewki, szklanka soku pomarańczowego

4. Podw.: kawa carmel macchiato, ciastko czekoladowe na pół z siostrą :P

5. Kol.: bułka razówka 60g, kajzerka 50g, z masłem i serekiem śmietankowy z ziołami, serem żółtym, wędliną, pomidorem, herbata

po: kromka chleba z masłem, pasztetem drobiowym, pomidorem, szkl soku pomarańczowego, jabłko
M92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości