|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1502 |
Wtajemniczenie
|
No ja mam zwykłą która konkretne kilogramy mierzy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do ważenia to dziewczyny tu twierdzą, że takie odczekane z kwadransik ważenie jest najbardziej miarodajne. Nie wiem, o co chodzi, ale faktycznie jak się zważę tuż po obudzeniu to zwykle ważę nieco mniej niż kwadrans później... Ale że zawsze rano to człowiek w biegu, bo do pracy, to nie mam czasu się pierdaczyć z włażeniem na wagę w bieliźnie za ileśtam, tylko lecę siku i na wagę i to jest moja miara codzienna po prostu. Od razu po pobudce. A dziś po tym kwadransie to mi się już w ogóle nie podobało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1505 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek znad porannej kawki. Muszę wykombinować dzis objazdowy obiad, bo do babci się wybieramy, posiedziec na powietrzu
![]() Gratki za spadki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw sie, ten brak spadku pewnie lada dzień organizm wynagrodzi Ci dużym, pięknym spaceczkiem. Tylko trzeba cierpliwosci ![]() Cytat:
Tak tylko przytoczyłam, broń boże nie sugeruje, byś od razu sie rozstawała, ale przemysl, czy jest wart tego. Jesli jest wart, to albo rozwazcie, czy poczeka (mojej kolezanki TZ czeka na nia juz 2 lata co pol roku jezdzac w odwiedki do Chin, gdzie kumpela ma stypendium), czy moze zrezygnowac. I nie podejmuj decyzji pochopnie, pospiech tu nie jest dobrym doradzca. Zycze udanej decyzji ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zadomowienie
|
Napisane przez Aleksandra_M
![]() taaa... czasami tak mam.... snilo mi sie ze jadlam makaron z truskawkami i smietana ![]() No to zazdroszczę Oli snów, bo ja dziś miałam koszmary. Śniło mi się, że mój syn nie zdał poprawki wrześniowej na uczelni... Ale się zestresowałam ![]() Ubiję go gołymi rękami jak zawali, jedno, co pewne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1508 |
Raczkowanie
|
helou dukaneczki
![]() A u mnie dzisiaj wzrościk i to nie byle jaki + 0,6kg!!!!!!! po wczorajszym PW. Ale co tam - wzrosty denerwują ale i tak wiem, że kiedyś przyjdzie cudny spadek. Nie ma to jak pozytywne nastawianie z rana ![]()
#1509 |
Zadomowienie
|
Ahoj znad morza po raz drugi
![]() ![]() Miło, że niektóre za mną nawet trochę tęskniły ![]() Nie mam pojęcia ile teraz ważę, ale jakoś nie mam ciśnienia aby to sprawdzić ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam w lidlu wczoraj i kupiłam syrop z % na butelce, był tylko wiśniowy no ale i to dobre ![]() ![]() Aha, gofrom, lodom i tym podobnym przysmakom dzielnie się opieram ładując w siebie wieśniaki na słodko zanim wyjdę na ulicę ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam szczypiorexy chude ![]() ![]()
#1510 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapamiętam to i będę cytować, jeśli pozwolisz... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję, że i ja będę w stanie oprzeć się szaleństwom... ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Dobra, wracam do swoich chaszczy. Upał jak skurczybyk, trudno na słońcu wytrzymać... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Rozeznanie
|
Kochane napiłam się mleka o,5% tł. i już mi lepiej.
Z czego to wynika? ![]()
#1512 |
Raczkowanie
|
broadwaydream no burza była straszliwa, wyleciałam na balkon żeby ściągnąć pranie i wróciłam cała mokrutka. Na grzyby idziemy całą armią, także sobie poradzimy,muchomorów przeważnie nie zbieram, chyba że Mój Miły zalezie mi za skórę
![]() avataris albo masz bardzo mocny sen, albo słabo u Ciebie lało! Zerwałam się w nocy z łózka żeby sprzęty odłączyć wszelakie i sprawdzić czy okna zamknięte bo by mnie zalało przecież. Agnese69 niech moc będzie z nami, waga człowieka potrafi dobić... |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja juz po sniadanku jajecznica ![]() waga nadal 71 jutro II Faza jupii ![]() laski chce zrobic to Cevapcici robila ktoras??? czym zastapic ta przyprawe czytalam w necie duzo jak to sie robi i milion przepisow min grzybki nu czy mu nie pamietam ale co to jest?????
![]() I Faza -3kg 14.08. 10 II Faza 71->21.08przerwa od10.11.start 70 -> -> ![]() ![]() Edytowane przez mamawmw Czas edycji: 2010-08-14 o 09:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Wtajemniczenie
|
Agnese69 - ależ proszę bardzo
![]() Jeszcze kilka dni takiego gorąca i zamienię się w skwarkę (ma to swoje plusy, tłuszcz się wytopi). Choć musze przyznać, ze jak na końcówkę wakacji, pogoda jest idealna. Próbuję dzisiaj bułeczki czekoladowe z dukanowej bloga ![]() Udanego dnia dziewczynki ![]()
![]() |
#1515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Agnese69 dziękuję za uznanie ![]() ![]()
![]() |
#1516 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny też wczoraj czytałam, ten artykuł w Twoim Stylu
![]() Rozmowa z psychologiem min o diecie ![]() ![]() ![]() Nie zrozumcie mnie źle ![]() ![]() Tylko jak czytam taki wywiad, to mam ochotę oddać gazetę do kiosku ![]() ![]() ![]() ![]() Pani dietetyk, która wypowie się dobrze na temat takiej diety ![]() Byłam kiedyś u takiej pani, duża znana "klinika" odchudzania ( dodam, że nie mam nadwagi według BMI ). Pomiar tłuszczu, wody, wagi, takie pierdu pierdu. Na koniec pani pyta, ile posilków będe jadł 3 czy 5 ![]() ![]() ![]()
#1517 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
uuups.. wypiłam trochę wiecej. Stanie się coś? ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1519 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]() Po powrocie z wakacyjnych podróży wracam do dukania. Mam za sobą już jedno podejście, niestety przerwane z powodu... truskawek! Nie moglam się im oprzeć i gdzieś w połowie czerwca poległam po 1,5 miesiąca dukania. A póki co czytam 14-stą część ![]() waga: 66 kg przed chwilą,ale niestety po wypiciu dużej ilości wody - zapomniałam się zważyć przed ![]() wzrost: 161 cm zabieram się za jakieś pyszne dukanowe śniadanko ![]()
![]() |
#1520 |
Raczkowanie
|
brodwaydream ogolnie juz zaprzepascilam jedna swoja sznase, mialam miec swoja wage 52 kg, srobic kurs instruktora fitnessu i dzialac w firmie i fitness klubie ze znajomym. niestety waga ani drgnie, stara juz jestem, nie ta gobkosc i kondycja ( czego nie idzie nadrobic z moja waga) ciezko.
jedynie co mi zostalo z marzen to to ze poszlam na pokrewne studia, poki co jest ok. gdyby TZ dawal mi znac ze ja to wlasnie ta to bym zostala, ale jesli mnie traktuje "jestes jest ok, nie ma cie tez jest ok"tak obojetnie to nie bede sie dlugo przynajmniej zastanawiac. z czasem to i dla mnei stal sie wygodny ten zwiazek, bo jest dosc luzny. hmm znow switaja nowe marzenia w glowie, ze jeszcze tu powroce i bede was wskie wspierac jako swiatowej slawy specjalista od spraw odzywiania ![]() moze poznam wujka Dukana osobiscie ![]()
#1522 | |
Zadomowienie
|
dziekuje wszystkim za uznanie
![]() prawda, miesiac zlecial szybko, chociaz w polowie bylo ze mna kiepsko!! na szczescie na Was zawsze mozna liczyc ![]() dziekuje. bardzo duzo Wam zawdzieczam ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() no i wnusie zyskalabys sliczna ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
okropienstwo.. to juz wole bzdury w necie czytac o koktajlu proteinowym ![]()
![]() |
#1523 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() leje i leje... a ogorki i cukinia nie chca mi rosnac na dzialce ![]() Cytat:
![]() podziwiam, ja jak wracam z pracy przechodze kolo 2 lodziarni i przewznie glodna.. i jak widze jak sie ludzie obzeraja lodami.... to... przypuszczam ze beda miec wieksze dupska po wakacjach ![]() i jakos biegne do domu zjesc kurze cyce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------------- dziekowac ![]() Cytat:
![]() bedziemy tesknic ![]()
![]() |
#1524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie moge, bede rozpowszechniac!! ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
powodzenia w podejmowaniu odpowiedniej decyzji ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- ide gotowac leczo ![]() nakarmic dziecko pomidorowka z ryzem ![]() ![]() pani w warzywniaku dawala mi do wyprobowania, zebym wybrala najlepsze... nie dalam sie ![]()
![]() |
#1526 |
Raczkowanie
|
Aleksandra_M ja przegapiłam w tym (a raczej zeszłym) roku sadzenie, ale obiecałam sobie wielką grządkę dyń i cukini. Akurat po stabilizacji będę mogła się obżerać cudownym dżemem cukiniowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
BAN stały
|
Cytat:
I teraz tak wyrzuc koniecznie ten krem nivea, bo nie mowie ze na sto procent ale bardzo mozliwe ze on Cie uczulil. Ja ze swojej praktyki wiem ze niestety nivea i granier to firmy ktore uczulaja klientki. Wczesniej moglby byc wszytsko dobrze, ale po dluzszym stosowaniu moglas sie na ten kosmetyk uczulic i ta Twoja sucha buzia moze byc tego najlepsza oznaka. Dlatego zeby to sprawdzic odstaw krem na dluzszy czas na ok 3 miesiace i zastap go innym. Co do polecenia Ci kremu, to bardzo trudno jest trafnie zdiagnozowac cos czego sie nie widzi a jest to tylko opisane. Polecam dobre sprawdzone firmy Vichy, Neutrogena, L'oreal i Cliniqe Z Vichy przykladowo ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ory-suchej.htm lub https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...i-wrazliwa.htm Ale to jest tylko przyklad, decyzja nalezy juz do Ciebie. A co do emolium przyznam ze nie mialam stycznosci w salonie tego nie uzywamy. Ale kochana krem kremem, tylko niestety on nie zalatwi calej sprawy. Wazna jest jeszcze pielegnacja od srodka. I Ty jestes chyba najlepszym przykladem zeby zazywac kwas hialurownowy, olej z wiesiolka albo koenzym Q10 w tabletkach! Oprocz tego sa tez rozne kapsułki typu, Capivit hydrocontrol, bellisa na nawilzenie z tym ze nie znam ich skladu i niestety tez nie wiem jak dzialaja, ale mysle ze efekt mozebyc zaskakujacy. Dobre jest tez picie aloesu, przemywanie nim twarzy zamiast tonikiem. I zwykle zazywanie witaminy C ![]() Jak kupujesz kosmetyki do pielegnacji twarzy trzeba patrzec na to zeby zawieral alantoine, sorbitol, mocznik, gliceryne czy kolagen! A i zapomnialam napisac ze nie mozesz uzywac mydelł ani zeli do twarzy bo one wysuszaja skore, tylko mleczko lub jakies delikantne pianki to bardzo wazne. Nie zapominaj tez o maseczkach nawilazajacych z Vichy sa fajne ![]() Takze przedewszytskim od srodka z pozniej od zewnatrz i wszytsko powinno sie unormowac, przynajmniej ja tak sadze i tego zycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 4 serki homo po 180gr ( uzyłam tych z Kauflandu, są dość gęste i na sernik na zimno jak znalazł )+5białek+4żółtka ubite na gęstą pianę+słodzik+5łyżek żelatyny rozpuszczonych w szklance gorącej wody+ aromaty do masy białej dałam wanilię, do masy brązowej tiramisu. Dodatkowo do masy brązowej łyżka kawy rozpuszczona w odrobinie wody i szczypta kakao. Serniczek robi się szybciunio, było "sztywny" po 30minutach ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() malutki baciore, taki malutki za tą nitkę makaronu ![]() masz, tak na zaś ![]()
![]() |
#1529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A poza tym to ja jestem za młoda na babcię ![]() Mam też 7-letnią córkę, chcesz spróbować jak to jest mieć dwójkę dzieci? Chętnie Ci ją podeśle na tydzień czy dwa... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zadomowienie
|
witam
![]() odliczyłam spadek - 0,6 ![]() ![]() dziś pierwszy dzień PP, jajecznica z szynka na śniadanie. sernik zaraz zjem, potem zrobię nóżki w piekarniku na ostro... przypominam wam że jutro większość sklepów zamknięta ![]() ![]() guronc u mnie. idę pisać, potem wypucuje mieszkanie. nie lubię soboty ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.