Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 08:47   #1501
aneczka240
Wtajemniczenie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
dzien dobry wszystkim SPD
znalazłam pokój tak jak wspominałam, nie jest to rewelacja ale żyć się da a to najważniejszemieszkanie jest zapuszczone więc trzeba włożyc tam naprawde dużo pracy, mój Tż i tż mojej współlokatorki pomalują nam pokoje i kuchnie, my musimy wszystko dokładnie wyszorować i tu moja ogromna prośba do wszystkich SPD wiem, że wszystko kosztuje i licze się z tym, ze koszty bedą ogromne przy urządzaniu się ale jednak chciałabym je zniwelowac jak najbadziej a więc potrzebuje waszej pomocy
-piekarnik jest strasznie brudny i już widać, że nie zejdzie to odrazu po zwykłym myciu
-jest stolnica co bardzo mnie cieszy ale widać, że ktoś jej użwyał i nie zeskrobywał tego ciasta dlatego jest ono jaies strasnzie mocno przyschniete i go dużo
-w lodowce nie ładnie pachnie co można zrobić aby zapach się poprawił?
-w szafie też jest dziwny zapach ale myśle, że tu pomogą jakieś zapachy do szaf natomiast nie wsadze ich do szafek z jedzeniem chyba?
-wanna czym można ją wyszorowac?? i płytki?
- a i mole spożywcze wydaje mi się, że są więc jak możemy się ich pozbyć trwale?
wiem, że część z was przechodziła przez takie perypetie dlatego licze bardzo na waszą pomoc jak wogóle się do tego zabrać i co mi będzie potrzebne i gdzie moge to kupic?
Do piekarnika stosuję Tytan na przypalenia i powiem, że się nawet sprawdza. Oczywiście za pierwszym szorowaniem nie ma super efektów, ale kolejne mycia powinny pomóc, Tylko uważaj, żeby przypadkowo nie prysnąć na aluminium, bo będziesz miała plamy. Mnie skapnęło trochę na taką tackę i mam ładną plamę w kształcie kwiatka.
Stolnicę to najlepiej ze trzy razy wrzątkiem przemyj i płynem do mycia naczyń. Oczywiście zeskrob jeszcze to, czego się nie udało zmyć.
Do lodówki mam płyn Abra z jonami srebra Niby fajnie czyści, ale zapachu nie zmienia, więc może włóż połówkę cytryny - powinno pomóc,
Szafki otwórz, niech się wietrzą. Też miałam taki problem, dlatego otwarte były parę dni z rzędu w nocy.
Do wanny stosuję Ajax w proszku lub mleczko. Jak się przeprowadziliśmy, to najpierw całą łazienkę wymyłam Bangiem na pleśń i brud (taki fioletowy spray z białą dyszą), radzi sobie super, wybiela wannę, zlew i te siteczka odpływów. Ogólnie stosuję go raz na miesiąc przy głębszych porządkach.
Większość chemii kupisz w markecie, więc tylko pozostaje zrobić listę

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 08:49   #1502
motylek1
Wtajemniczenie

hej Ja też mieszkam z TŻ i rożnie to bywa u nas. Niestety na samym początku tak byłam przeszczęsliwa że tż zamieszka ze mną że wszystko praktycznie ja robiłam tzn chodzi mi o obowiązki domowe. Ale w końcu stwierdziłam że musimy to robić razem, nom i przez jakiś czas nawet nam to wychodziło, jednak tż szybko się znudziło. Ale nie myślcie że ja nic z tym nie robię. teraz wprowadziłam nowe zasady hehe jeśli jest cos do posprzątania to razem, każdy ma swoje odowiązki jesli ktoś nie wykona będzie brudno tak więc naczynia czasami leżą nawet 2 dni w zlewie hehe ja wcześniej robiłam jedzenie a teraz albo robimy razem a jak ci się nie chce być w kuchni to rób sobie sam albo nie jedz . niestety czasami jest ciężko ale jakoś staram się dawać rade. Wiem że będzie ciężko go tego cudownego życia od uczyć ale ja nie zamierzam wszystkiego sama robić w końcu mieszkamy razem

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Witam dobre duszyczki

Widzę, że przewinął się temat podziału obowiązków U nas to wygląda tak, że ja teraz mam wakacje (nie pracuję), więc robię większość rzeczy. Tzn. TŻ robi śniadania (jeśli wstajemy o podobnej porze, dzisiaj robię sobie sama), a ja zmywam po śniadaniu. Ja gotuję obiad, a TŻ zmywa po obiedzie Z kolacjami różnie bywa, bo rzadko je jemy I ogólnie zazwyczaj ja sprzątam na codzień, ale w sobotę kiedy sprzątamy całe mieszkanie to się dzielimy obowiązkami. Np. jedna osoba sprząta kuchnię, przedpokój i pokój, a druga łazienkę. Za tydzień zmiana. Wiadomo- ja myję okna. Zaś TŻ wyrzuca śmieci Z prasowaniem różnie. Ale ogólnie TŻ nie ucieka przed żelazkiem No i tak jakoś idzie dojść do consensusu

Ja dzisiaj na obiadek robię rybkę z frytkami I pasowało by zacząć się uczyć na egzamin...:/
Tylko pozazdrościć hehe ale mam nadzieję że w końcu u mnie też tak będzie. Pracuje nad tym

Ps. co oznacza skrót SPD??

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 08:49   #1503
dudipopka
kobieta za ladą

hej
u mnie jako że piątek kotlety mielone na obiad
abby a pierogi z mięsemmielo nym(surowym) spróbuj zrobić są pyszne podam ci jeszcze raz linka

http://margarytka-kulinarnie.blog.on...,ID341915657,n

ja robiłam kiedyś z kaszą jaglaną i serem ale mi nie smakowało, w sumie orginalny smak ale dziwne takie jakieś
za to z kapustą kiszoną i pieczarkami pyszne

w lodówce jako pochłaniacz zapachu mam sode oczyszczoną super sie sprawdza
do mycia płynu do naczyń używam ,mozna też przetrzeć wodą z octem(zapach octu wietrzeje,no panic)

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 08:54   #1504
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1 Pokaż wiadomość

Ps. co oznacza skrót SPD??
Seksowne Panie Domu a jak !

witaj

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 08:55   #1505
aneczka240
Wtajemniczenie

A do szafy wkładam lawendowe mydełka w kostce
Tak w ogóle to Dzień Dobry Paniom
Wczoraj przeprowadziłam męską rozmowę z TŻ i ile ja się rzeczy dowiedziałam (kurczę, człowiek to zawsze żyje w niewiedzy) Chyba jednak nie doceniałam tego mojego męża. Ale mama moja go trochę wczoraj obsztorcowała (na śmiesznie, więc bez żadnego obrażania) i się biedaczek zreflektował i postanowił się wziąć za siebie, za mnie, za mieszkanie i za co się jeszcze da Dziś akcja lepienie pierogów. Będą z mięsem, bo tylko na razie to mam do zaaplikowania w ciasto. Zaraz się biorę za mycie naczyń i te pierogi. Zupki nam z wczorajszego dnia jeszcze zostało, więc trochę ją rozrzedzę, bo gęsta się zrobiła i obiad jest. Dziś jednak nie miną mnie odwiedziny u wujka TŻ, więc znów nastrojenie bojowe muszę założyć
Witam nowe SPD

15

Stary 2010-09-03, 08:58   #1506
scandalistka
Zadomowienie

Ogłaszam wszem i wobec, że brudne naczynia (włącznie z garnkiem po kapuście- to już 3 dzień, fuuujjj...) leżą nietknięte.
Jak wstałam i to zobaczyłam to wymiękłam, już się miałam sama za to zabrać, ale jednak stwierdziłam że tu nie chodzi o brudne naczynia, tylko o sprawiedliwość. I zostawiłam. Przypomnę mu o tym, jak wstanie.
Wkurza mnie to jego zachowanie. Ja wiem, że on nie przywykł do takiego porządku jaki zawsze jest u mnie w domu rodzinnym, bo u niego nikt z domowników nie sprząta, jedynie 2 razy w tygodniu przychodzi sprzątaczka ogarnąć z grubsza, brudna łazienka i lepiący się blat w kuchni to standard, dodatkowo mają psa w domu i wszędzie jest jego sierść... Ale ja tak nie mogę! Nie jestem pedantką, ale lubię mieć w miarę czysto... Wariuję np. jak mi coś śmierdzi w kuchni, a przecież ten garnek po kapuście niedługo zacznie chodzić. W sumie zobaczymy, kto pierwszy trzaśnie drzwiami wyjściowymi- ja czy ten garnek.

Widziałam, że przewinął się temat pierogów i wszystkie SPD lepią. Ja bym się poddała na starcie, nie mam do tego cierpliwości. Za to moja babcia robi wspaniałe ruskie. Mogę je pożerać na tony, albo takie świeże, z masłem i zeszkloną cebulką, albo odsmażane na maśle, ze śmietaną.

scandalistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:01   #1507
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Seksowne Panie Domu a jak !

witaj
Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Witam nowe SPD

Dziękuję za miłe przyjęcie

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 09:05   #1508
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scandalistka Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec, że brudne naczynia (włącznie z garnkiem po kapuście- to już 3 dzień, fuuujjj...) leżą nietknięte.
Jak wstałam i to zobaczyłam to wymiękłam, już się miałam sama za to zabrać, ale jednak stwierdziłam że tu nie chodzi o brudne naczynia, tylko o sprawiedliwość. I zostawiłam. Przypomnę mu o tym, jak wstanie.
Wkurza mnie to jego zachowanie. Ja wiem, że on nie przywykł do takiego porządku jaki zawsze jest u mnie w domu rodzinnym, bo u niego nikt z domowników nie sprząta, jedynie 2 razy w tygodniu przychodzi sprzątaczka ogarnąć z grubsza, brudna łazienka i lepiący się blat w kuchni to standard, dodatkowo mają psa w domu i wszędzie jest jego sierść... Ale ja tak nie mogę! Nie jestem pedantką, ale lubię mieć w miarę czysto... Wariuję np. jak mi coś śmierdzi w kuchni, a przecież ten garnek po kapuście niedługo zacznie chodzić. W sumie zobaczymy, kto pierwszy trzaśnie drzwiami wyjściowymi- ja czy ten garnek.

Widziałam, że przewinął się temat pierogów i wszystkie SPD lepią. Ja bym się poddała na starcie, nie mam do tego cierpliwości. Za to moja babcia robi wspaniałe ruskie. Mogę je pożerać na tony, albo takie świeże, z masłem i zeszkloną cebulką, albo odsmażane na maśle, ze śmietaną.
oho to widze że z tym garnkiem to już prawdziwa wojna się zaczyna gratuluję wytrwałości ja bym pewnie odrazu pomyła. swoją drogą nienawidzę myć zeschniętych garów wolę już sama wszystko "na świeżo" pomyć, łatwiej
Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:10   #1509
fiolusiek
Zakorzenienie

Hello Jeśli pozwolicie to sie przyłacze
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:12   #1510
scandalistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
oho to widze że z tym garnkiem to już prawdziwa wojna się zaczyna gratuluję wytrwałości ja bym pewnie odrazu pomyła. swoją drogą nienawidzę myć zeschniętych garów wolę już sama wszystko "na świeżo" pomyć, łatwiej
A mój TŻ jak już ma nóż przy gardle i musi zrobić cokolwiek w kwestii zmywania, to idzie wszystko co brudne odmoczyć i to tak sobie elegancko leży czasem kolejny cały dzień. Czasem jak widzę szklankę po np. herbacie która się odmacza to leję ze śmiechu. Dotychczas wydawało mu się że to rewelacyjny sposób na odłożenie tego zmywania w czasie, ale jak ostatnio to wyszydziłam, to przestał odmaczać szklanki.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Witamy.

scandalistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:13   #1511
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dzień dobry SPD

Witam wszystkie nowe dziewczyny !

U mnie dziś na obiadek żurek śląski

Muszę dziś zrobić listę bo jutro z rana na zakupy, przed odwiedzinami urodzinowymi brata Tż z żoną
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 09:13   #1512
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
A wpisowy przepis na farsz do pierogów masz ? Oczywiście, że możesz Mile widziane przepisy na smaczne i tanie potrawy, sposoby na wszelakie domowe dolegliwości oraz ciepłe słowa otuchy, gdy nastrój SPD jest paskudny

15

Stary 2010-09-03, 09:17   #1513
fiolusiek
Zakorzenienie

EE moje umiejetnosci kulinarne zaczynaja sie na kanapkach a koncza na paru zupach

Choc ostatnio wynalazlam swietny przepis na fileta z kurczaka i pieczarkami Koszt dla 2 osob wyniesie okolo 20 zl, wiec w miare przystepnie
Stary 2010-09-03, 09:23   #1514
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
EE moje umiejetnosci kulinarne zaczynaja sie na kanapkach a koncza na paru zupach

Choc ostatnio wynalazlam swietny przepis na fileta z kurczaka i pieczarkami Koszt dla 2 osob wyniesie okolo 20 zl, wiec w miare przystepnie
Mogłabyś się podzielić? Kurczak i pieczarki to to, co tygryski lubią najbardziej Ja ostatnio pierś kurczaka przekroiłam na dwa kotlety, posypałam przyprawą do kurczaka, posypałam pieprzem i polałam łyżeczkę maggi. Ziemniaki pokroiłam na cztery, obgotowałam 10 min, położyłam na folii aluminiowej, wycisnęłam 3 ząbki czosnku, położyłam na to wszystko masło i do piekarnika. Marynowane piersi też na folię aluminiową, łyżeczka masła na każdy kotlet i do ziemniaków. Mąż jak wszedł do mieszkania to bez zdjęcia kurtki wpadł do kuchni i do piekarnika, tak mu pachniało, ze surowe by zjadł

15

Stary 2010-09-03, 09:27   #1515
fiolusiek
Zakorzenienie

Ja robiłam to z http://fotoprzepis.pl/index.php/file...z-serem/:ehem:

Tylko natarłam filet jeszcze przyprawa do gyrosa i dałam duuzo sosu czostkowego TŻ sie strasznie zajadał i chwałił

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 09:32   #1516
0f0603ed06f411a5d3d78a7f01b50240947bf49a_602474279be1e
Konto usunięte

Witam wszystkie SPD!
Uff udało mi się wczoraj uporządkować kuchnię i okazało się, że mam pół szafki wolnego miejsca na zapasy! Niestety przy okazji okazało się, że parę rzeczy się przeterminowało i musiały wylądować w koszu. Ale z tego co zostało, zaplanowałam już 4 obiady na najbliższe dni.

A oto jak upłynniają się pieniążki:
poszłam wczoraj po tym wielkim sprzątaniu na szybkie zakupy do osiedlowego sklepu, bo w lodówce tylko jajka i masło i:
- mleko - 2,39
- 2 serki homo straciatella - 2,50
- 15 dkg sera zółtego - 2,46
- kabanosy dla Lubego - 12,83 za 30 dkg - niestety to jedyne jakie jada na zimno wrr
- dosłownie 10 plastereczków polędwice sopockiej też dla Lubego - 1,48 (wystarczyła dla niego na kanapki do pracy i dla mnie)
- ciasteczka korzenne dla mnie w nagrodę za sprzątanie - 3,09
- mięsko dla psiurka - 1,50
i ponad 26zł w portfelu nie ma. A praktycznie nic nie kupiłam.
0f0603ed06f411a5d3d78a7f01b50240947bf49a_602474279be1e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:32   #1517
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Ogłaszam wszem i wobec, że brudne naczynia (włącznie z garnkiem po kapuście- to już 3 dzień, fuuujjj...) leżą nietknięte. (...)
Powiem Ci, że nie wiem czy bym takie coś wytrzymała... Jeszcze tym bardziej, że powiedział, że w nocy pozmywa... Oj będziesz miała dużo pracy ze swoim TŻ
Stary 2010-09-03, 09:33   #1518
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja robiłam to z http://fotoprzepis.pl/index.php/file...z-serem/:ehem:

Tylko natarłam filet jeszcze przyprawa do gyrosa i dałam duuzo sosu czostkowego TŻ sie strasznie zajadał i chwałił

Smacznie wygląda Ja z majonezem i keczupem robiłam normalne smażone kotlety. Pierś w bułkę lub panierkę i na patelnię, jak się usmażyła, to na nią łyżka keczupu i łyżka majonezu, na to wszystko plasterek sera, żeby pokrył cały kotlet i do piekarnika.
A jeszcze macie link tutaj - nieesia25 na yt robi potrawy, makijaże. Pewnie ją znacie Ma tam różne przepisy i nie potrzeba na te potrawy dużo kasy

15

Stary 2010-09-03, 09:35   #1519
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Do piekarnika stosuję Tytan na przypalenia i powiem, że się nawet sprawdza. Oczywiście za pierwszym szorowaniem nie ma super efektów, ale kolejne mycia powinny pomóc, Tylko uważaj, żeby przypadkowo nie prysnąć na aluminium, bo będziesz miała plamy. Mnie skapnęło trochę na taką tackę i mam ładną plamę w kształcie kwiatka.
Stolnicę to najlepiej ze trzy razy wrzątkiem przemyj i płynem do mycia naczyń. Oczywiście zeskrob jeszcze to, czego się nie udało zmyć.
Do lodówki mam płyn Abra z jonami srebra Niby fajnie czyści, ale zapachu nie zmienia, więc może włóż połówkę cytryny - powinno pomóc,
Szafki otwórz, niech się wietrzą. Też miałam taki problem, dlatego otwarte były parę dni z rzędu w nocy.
Do wanny stosuję Ajax w proszku lub mleczko. Jak się przeprowadziliśmy, to najpierw całą łazienkę wymyłam Bangiem na pleśń i brud (taki fioletowy spray z białą dyszą), radzi sobie super, wybiela wannę, zlew i te siteczka odpływów. Ogólnie stosuję go raz na miesiąc przy głębszych porządkach.
Większość chemii kupisz w markecie, więc tylko pozostaje zrobić listę
nawet nie wiecie jak mi pomogłyścieodrazu wiedziałam do kogo się zwrócićmam nadzieje, że za kilka lat i ja będe wiedziala co jak i do czego
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 09:36   #1520
fiolusiek
Zakorzenienie

A mnie nachodzi na jakis placek czy ciacho Ale jest problem bo nie posiadamy mixera
Stary 2010-09-03, 09:37   #1521
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ja mam teraz pomarańczowe masło do mycia z ziaji, jestem zauroczona i planuję kupić żel do mycia twarzy z ziaji med, ale nie wiem gdzie go dostanę, bo moja najbliższa apteka w ogóle nie ma ich kosmetyków
ja spróbowałam tego masła w gdynii jak byłam na mini urlopie ostatnio i zwariowałam, mam zamiar kupić zarówno pomarańczowe jak i kakaowe pięknie pachnie, jest pojemne i tanie.. chociaż jeśli chodzi o ceny to ja akurat mam szczęście bo pracuję w branży więc chemię i kosmetyki (poza kolorówką) kupuję w cenach hurtowych

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ja również padam, więc nie posiedzę i nie pogadam. Zrobiłam jednak zdjęcie moich kupionych półbutów, więc załączam.

Dobrej nocy
świetne! moje z deichmanna są takie same z przodu, mają tylko płaska podeszwę i są bez tego wywinięcia z guzikiem są wygodne, ciepłe i pasują do wszystkiego, gratuluje udanego zakupu

Cytat:
A wpisowy przepis na farsz do pierogów masz ? Oczywiście, że możesz Mile widziane przepisy na smaczne i tanie potrawy, sposoby na wszelakie domowe dolegliwości oraz ciepłe słowa otuchy, gdy nastrój SPD jest paskudny
dobrze rzecze Aneczka! polać jej Nowe dziewczyny serdecznie witamy może faktycznie to dobry pomysł, żeby przenieść wątek z plotkowego na wizażowe społeczności? Aaby matko założycielko co sądzisz?

Usiedliśmy wczoraj z P. wypisaliśmy na spokojnie wszystkie wydatki, założyliśmy górkę w wydatkach żeby nie zabrakło i prognoza jest optymistyczna dziękować muszę, że to mieszkanie własnościowe P. i nie musimy płacić za wynajem, tylko czynsz, inaczej sobie tego nie wyobrażam
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:43   #1522
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
może faktycznie to dobry pomysł, żeby przenieść wątek z plotkowego na wizażowe społeczności? Aaby matko założycielko co sądzisz?
Pomysł niegłupi

Ps. "Matko założycielko"

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:49   #1523
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
A mnie nachodzi na jakis placek czy ciacho Ale jest problem bo nie posiadamy mixera
Miałam ten sam problem, kiedy Teściowa zaopatrzyła nas w ciasta z Delecty a nie mieliśmy czym ich zrobić Na wspólne imieniny dostaliśmy od cioci TŻ taki mikser z miską. Mikser jest, ale chęci do zrobienia ciasta nie ma
Cytat:
dobrze rzecze Aneczka! polać jej Nowe dziewczyny serdecznie witamy może faktycznie to dobry pomysł, żeby przenieść wątek z plotkowego na wizażowe społeczności? Aaby matko założycielko co sądzisz?

Usiedliśmy wczoraj z P. wypisaliśmy na spokojnie wszystkie wydatki, założyliśmy górkę w wydatkach żeby nie zabrakło i prognoza jest optymistyczna dziękować muszę, że to mieszkanie własnościowe P. i nie musimy płacić za wynajem, tylko czynsz, inaczej sobie tego nie wyobrażam
A dziękuję My też mamy swoje mieszkanie, więc tylko czynsz musimy zapłacić, ale i tak opłaty wszystkie wychodzą ok. 1000 zł

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
nawet nie wiecie jak mi pomogłyścieodrazu wiedziałam do kogo się zwrócićmam nadzieje, że za kilka lat i ja będe wiedziala co jak i do czego
Proszę bardzo Jak będziesz miała jeszcze jakieś wątpliwości to pisz, postaram się pomóc i klarownie wszystko wyjaśnić

15

Stary 2010-09-03, 09:55   #1524
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
znalazłam pokój tak jak wspominałam, nie jest to rewelacja ale żyć się da a to najważniejsze
-jest stolnica co bardzo mnie cieszy ale widać, że ktoś jej użwyał i nie zeskrobywał tego ciasta dlatego jest ono jaies strasnzie mocno przyschniete i go dużo
-w lodowce nie ładnie pachnie co można zrobić aby zapach się poprawił?
-w szafie też jest dziwny zapach ale myśle, że tu pomogą jakieś zapachy do szaf natomiast nie wsadze ich do szafek z jedzeniem chyba?
-wanna czym można ją wyszorowac?? i płytki?
- a i mole spożywcze wydaje mi się, że są więc jak możemy się ich pozbyć trwale?
gratuluję znalezienia mieszkania wynajmowane to na ogół żadne apartamenty i na dodatek zapuszczone, skąd ja to znam
ale najważniejsze ZE JEST!
-przy piekatniku niestety nie pomogę, ale stolnice to najpierw nożem wyskrobać a potem wrzątek i resztę druciakiem metalowym resztę... powinno pomóc
-lodówkę najpierw umyj wodą z płynem lub octem a na zapachy możesz wstawić na zakrętce proszek do pieczenia lub sodę (moja mama tak robi i działą)
- do szaf mydełka,a do szafek z jedzeniem też proszek do pieczenia po dokładnym wymyciu oczywiście
-wanne z kamienia octem. polej, zostaw na noc apotem wyszoruj
- na mole Raid (w załączniku) cena ok 12 zł

Cytat:
Wkurza mnie to jego zachowanie. Ja wiem, że on nie przywykł do takiego porządku jaki zawsze jest u mnie w domu rodzinnym, bo u niego nikt z domowników nie sprząta, jedynie 2 razy w tygodniu przychodzi sprzątaczka ogarnąć z grubsza, brudna łazienka i lepiący się blat w kuchni to standard, dodatkowo mają psa w domu i wszędzie jest jego sierść... Ale ja tak nie mogę!
życzę cierpliwości ja pewnie bym już pozmywała, ale to już dawno przestało chodzić o czysty garnek, a o fundamentalny podział obowiązków i 3mam Twoją stronę!!!
a co do pogrubionego to chyba nie chodzi o przyzwyczajenia, bo nie wyobrażam sobie że można przywyknąć do klejącej się podłogi i stosu nieumytych garów??? a to że zmywa się naczynia to nie jest przejaw bycia pedantem tylko no kurcze jakiejś normalności...

Wszystkim nowym SPD mówię: CZEŚĆ fajnie, że jesteście ze swoimi pomysłami na oszczędzanie

nas dzisiaj czekają wydatki- musimy zrobić zakupy spożywcze (mam nadzieję że więcej niż 50 zł nas to nie będzie kosztować) i kupić tżtowi koszule (wizytacja lumpka jak nic zaraz biorę się za podliczanie rachunków- wczoraj przyszła nam niedopłata za prąd 50 zł
a ja będę chyba mieć dodatkową pracę ale o tym napiszę jak już będę pewna miłego dnia SPD i niech kurcze spadają dzisiaj pieniądze z nieba zamiast deszczu
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy

Edytowane przez ssnowdrop
Czas edycji: 2010-09-03 o 09:59
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:59   #1525
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Pomysł niegłupi

Ps. "Matko założycielko"
a co, coś się nie podoba? przecież matkę obecne tu SPD mają tylko jedną

Aneczka to sporo tych opłat, ale z tego co pamiętam macie trochę wieksze mieszkanie niż my, my mamy 50m2, opłaty zamykają nam się w 600zł w tym jest czynsz, woda, prąd, gaz, opłata za garaż, opłata za kablówkę i internet jak sobie pomyślę, że do tego miałby dojść jeszcze z 1000 za wynajem to Lily wiem jaką miałaś sytuację z teściami i że nie masz szans na kredyt ale wynajmowanie na dłuższą metę w Waszej sytuacji to jest masakra, zamiast płacić tyle kasy obcym moglibyście już swoje mieszkanko spłacać

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2010-09-03 o 10:06
Stary 2010-09-03, 10:03   #1526
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
a co, coś się nie podoba? przecież matkę obecne tu SPD mają tylko jedną
Nie nie, po prostu super to zabrzmiało

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2010-09-03, 10:05   #1527
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:

dobry pomysł

piszecie, że nadążyć nie mogę

głowa mnie boli i jakiejś dobrej kawki bym się napiła

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Mamo

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:09   #1528
DobraDusza88
Zakorzenienie

Tak mi się właśnie przypomniało, że mogę się z Wami podzielić pomysłem co robię z mięskiem z rosołu Nauczyła mnie tego mama. Ja zawsze używam skrzydełek. I jak już zjemy rosołek to obieram mięsko z tych skrzydełek (bez skóry) i chowam do zamrażarki (u nas na to danie potrzeba tak mięska z 3 zup, dlatego zbieram, ale jak ktoś gotuje rosołek z 5-6 skrzydełek to powinno wystarczyc). Do garnka wrzucam margaryne i ja przetapiam, a pozniej dodaje maki (to sie chyba zasmażka nazywa) i później do tego dolewam albo mleka, albo wody i śmietany. Następnie dodaję Kucharek, pieprz, sól i gałkę muszkatołową. Konsystencja powinna być taka średniogęsta. I do tego wrzucam tego kurczaczka pokrojonego dość drobno I to jemy z makaronem, albo z ryżem Z przyprawami można poszaleć i zastosować co się chce
Stary 2010-09-03, 10:10   #1529
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
jak przetrwamy do maja to będziesz miała święto i imprezkę na wizażu
Stary 2010-09-03, 10:10   #1530
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Mamo
Tak, córko?!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2010-09-03 o 10:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości