|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Cytat:
Masz stypendium za średnią? Może masz możliwość załapania się na socjalne? W najgorszym wypadku zawsze zostaje akademik, jeśli nie chcesz wracać do domu. Są też kredyty studenckie. Jeśli w listopadzie nie znajdzie się jakaś sensowna oferta to się nie poddawaj, prędzej czy później coś się musi pojawić. Trzymam kciuki! I jeszcze tak mi przyszło do głowy, bo sama swego czasu sporo o tym czytałam, że rodzice mają prawny obowiązek utrzymywać pełnoletnie dziecko dopóki się uczy...
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2010-09-02 o 23:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() 1. że sobie nie poradzę w kuchni, bądźmy szczerzy, na kucharkę miesiąca nie mam szans ![]() 2. po drugie boję się podziału obowiązków (czyt. że to ja głównie będę gonić z odkurzaczem) niby Tż obiecuje równy podział obowiązków, lecz niestety wiem jak wygląda to u niego to w domu; ma 2 siostry, które robią wszystko:/ jak osiągnąć zadowalający efekt w tym obszarze? Ja, jak znam siebie to pewnie umyje naczynia nawet gdy bedzie jego kolej :/ wiem, że takim zachowaniem wychowam sobie nieroba w domu, jakieś porady, sugestie, cenne wskazówki? ![]() 3. I ostatnia rzecz, której sie boję (chyba najbardziej) to utrata bliskości. Wiem, że paradoksalnie, mieszkając razem to niemozliwe, ale boję się, że patrząc na siebie dzień w dzień, utracimy pewną świeżosć w związku, namiętność i pewnie wkradnie się rutyna.. ? Tego wszystkiego się boję. Jest to tak mocne jak to, że chcę budzić się koło Tż, być z nim, gotować mu (wodę na herbate ![]() ![]() Sorry, za trochę przydługawy wywód, pierwsza moja wiadomość na tym wątku a tu mini epopeja wyszła :/ eh a miałam się dobrze zaprezentowac ![]() ![]()
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice są zdania, że w domu miałam wszystko, bo miałam, ale nie spokój, dlatego muszę dać radę.
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kwestia sprzątania hm...najlepiej ustalić kto co robi w domu i starać się tego trzymać. wiadomo nie zawsze wychodzi, ale jak TŻ zobaczy że jego "działka" narasta brudem to sam się za to weźmie ![]() wspólne mieszkanie wcale nie jest takie straszne ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2010-09-02 o 23:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak na razie mogę Ci tylko powiedzieć, że facet też ma dwie rączki, dwie nóżki i mózg, że tak samo jak kobieta może gotować, zmywać i odkurzać, zazwyczaj jest też lepiej przystosowany to noszenia ciężkich rzeczy (czyt. siatek z zakupami) i nie jest dzieckiem, które nie rozumie mechanizmu działania pralki. Skoro ma być partnerem, to nie można traktować go jak dziecko- i jak go nauczysz na początku, że to tylko Ty się zajmujesz domem, to później on będzie Cię traktował na zasadzie "przynieś, wynieś, pozamiataj". I wcale nie będzie tego doceniał. I to mówię ja- która od dwóch dni nie zbliża się do zlewu w którym leży garnek po kapuście, i nie umyję tego garnka, choćby skały sr**y. Może tylko za tydzień przyniosę mu go do łóżka, a sama pójdę spać na kanapę. ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1476 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
heh, pytanie, kto dłużej wytrzyma ![]() ![]() ale ten wspólny relaks po ciężkim dniu brzmi bardzo zachęcająco i tak, fajnie ![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zdaję sobie sprawę, że pierwsze dni, tygodnie wyznaczą pewne niepisane reguły i zasady panujące we wspólnym gniazdku. Dlatego zbieram narazie cenne informacje by potem wytoczyć "ciężka artylerię" ![]() ![]() ![]()
Moją pasją.. salsa ![]() ![]() Edytowane przez dzika_orchidea Czas edycji: 2010-09-02 o 23:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już od 5 na nogach, niestety do pracy na 6.30. scandalistka ja mam tak ze współlokatorami, że udają, że nie widzą pełnego kosza śmieci i ciągle ja wynosiłam, ale sie zbuntowałam, bo co to ma być. 5 dni leżał zapchany kosz, aż mnie trzęsło, ale nie wyniosłam. W końcu nie mieli gdzie wrzucać i wynieśli.
#1479 |
Zakorzenienie
|
hehe scandalistka ciekawa jestem czy pozmywa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry SPD ![]() Piąąąąąąąąąąąąąąąąteeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeek!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry wszystkim SPD
![]() znalazłam pokój tak jak wspominałam, nie jest to rewelacja ale żyć się da a to najważniejsze ![]() ![]() ![]() ![]() -piekarnik jest strasznie brudny i już widać, że nie zejdzie to odrazu po zwykłym myciu -jest stolnica co bardzo mnie cieszy ale widać, że ktoś jej użwyał i nie zeskrobywał tego ciasta dlatego jest ono jaies strasnzie mocno przyschniete i go dużo -w lodowce nie ładnie pachnie co można zrobić aby zapach się poprawił? -w szafie też jest dziwny zapach ale myśle, że tu pomogą jakieś zapachy do szaf natomiast nie wsadze ich do szafek z jedzeniem chyba? -wanna czym można ją wyszorowac?? i płytki? - a i mole spożywcze wydaje mi się, że są więc jak możemy się ich pozbyć trwale? wiem, że część z was przechodziła przez takie perypetie dlatego licze bardzo na waszą pomoc jak wogóle się do tego zabrać i co mi będzie potrzebne i gdzie moge to kupic? |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-lodówkę porządnie wyszorować, rozebrać półki na części pierwsze ![]() -jeśli chodzi o wannę to u nas brodzik prysznicowy szorujemy też cifem. Może domestos? Mamy taki środek na pleśń Savo, ale jeszcze nie testowany (podobno ok) jak po wprowadzeniu się do mieszkania miałam głównie problem z piekarnikiem ![]() ![]() ![]() ![]() sama jestem ciekawa rad innych SPD ![]() http://www.jak-to-zrobic.pl/index.ph.../35/d/0/id/203 tutaj apropo lodówki znalazłam ![]() Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2010-09-03 o 07:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
proszę
![]() sama tą stronę przed chwilą znalazłam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2010-09-03 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, potrzebuję inspiracji!
Otóż postanowiłam nalepić pierogów. Mnóóóstwo pierogów... Niestety TŻ już mi zapowiedział, że nie chce mieć całego zamrażalnika ruskich i mam zrobić kilka rodzajów (ja akurat ruskie mogłabym jeść non stop ![]() Jako że nie mam maszynki do mięsa, to z mięsem i - niestety - z kapustą i grzybami odpadają. Będą ruskie. I z jabłkami... I...?! No właśnie... Oczywiście proszę o niepodawania rzeczy niemożliwych, np. świeże truskawki ![]()
#1486 |
Zakorzenienie
|
pierogi z serem, z mięsem, ze szpinakiem, z makiem (przepis TU )
może z jagodami, znalazłam jeszcze pierogi z pieczarkami KLIK
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-09-03 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozarella+no właśnie ostatnio chciałam takowe zrobić ale nie wiedziałam z czym połączyć. może znajdzie się ktoś bardziej pomysłowy ![]() jagody z serem na słodko wszystkie SPD pierogi lepią ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wpadłam tylko życzyć Wam miłego dnia ![]() Kupa pracy przedemną, więc raczej nie potowarzyszę Wam dzisiaj ![]() Obiecuję jednak wpaść wieczorem ![]()
![]() |
#1489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie piję kawke, słonko pięknie świeci, a ja mam na dzisiaj tyle roboty. Chce trochę posprzątać łazienkę, umyć na mokro, zrobić sobie henne ( w końcu), Zrobić tżowi szaszłyki, i usmażyć placki ziemniaczane. Muszę ich jakoś przygotować na cały dzień beze mnie. Tż stwierdził, że jak zgłodnieją to pojadą do knajpy na obiad ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- ja w ogóle większość rzeczy myję wodą z płynem do mycia naczyń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Wtajemniczenie
|
Kiedyś w jakimś katalogu wysyłkowym bon prix lub klub dla ciebie widziałam pochłaniacz zapachów do lodówki i nawet w biedronie były kiedyś
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Co do szafy to kupiłam zapach w biedronce do szafy i pieknie pachnie cytrusami |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
Chyba tez muszę pomyśleć nad pierogami
![]() ![]() co do lodówki to ostatnio myłam właśnie wodą z soda oczyszczoną i nie byłam zadowolona, za to znów moja mama zawsze myje wodą z płynem, jedzenie nie nabiera zapachu płynu i wszystko jest ok co do zapachów do szafy to kiedyś mieliśmy te z biedronki, ale nie było ich wcale czuć ![]()
![]() |
#1494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio byłam w pierogarni, wyszłam zachwycona! Do wyboru były np.pierogi z soczewicą i serem wędzonym (pychaaa!!!) , z fetą i szpinakiem ( niebo w gębie), z kiełbasą i zielonym pieprzem, z serem żółtym i pieczarkami, z soczewicą i ogórkiem, z owocami... Nie wiem tylko jak z mrożeniem ![]()
![]() |
#1495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze znalazłam dwa przepisy na pierogi:
http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1633 http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=3107 coraz bardziej zaczynają mi się podobać ![]()
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...ie_pomidorowym Może Ci podpasuje ![]()
![]() |
#1498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście nie umiem lepić pierogów, nigdy tego nie robiłam , chociaż moja babcia jest w tym najlepsza to już my z mamą- kompletna klapa ![]()
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Witam dobre duszyczki
![]() Widzę, że przewinął się temat podziału obowiązków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj na obiadek robię rybkę z frytkami ![]()
#1500 |
Zakorzenienie
|
byłam z małą na szczepieniu, a później drobne zakupy w Aldi- woda, masło, bułki, ser, worki na śmieci
![]() ![]() dziś idę na ryneczek ze znajomą ( nie z ciuchami rzecz jasna- bo jak pisałam nie mam kasy - ale z warzywami ![]() ![]() ![]() teraz sprzątam cały syf co się stworzył ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.