Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-22, 22:34   #1501
anka.d
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ale naprawde nie wiedziałam, ze u fryzjera sie nakłada odzywkę, jeśli sie za nia nie dopłaci, albo coś...
jesli to jakas specjalna kuracja nawilzajaca czy odbudowujaca to oczywiscie - tylko na zyczenie i trzeba doplacic. ale jakas zwykla odzywka ulatwiajaca rozczesywanie i zabezpieczajaca wlosy po szamponie - moim zdaniem powinna byc standardem.

to jak juz wychodzimy z historiami to ja tez cos doloze od siebie
wyjezdzalam pare lat temu na wakacje i chcialam koniecznie podciac koncowki przed wyjazdem. poszlam do pierwszego lepszego fryzjera wracajac z zakupow i poprosilam i strzyzenie i jakas maske nawilzajaca. glowe myla mi praktykantka, ktora zdziwiona moja prosba poszla zapytac wlascicielke co ma ze mna zrobic - po czym wrocila i 'fryzjerską' maską okazała się... odzywka sunsilk...

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
A ja odbiegając od tematu fryzjerów chciałam się pochwalić, że dziś po raz pierwszy myłam włosy metodą OMO i jak narazie jestem bardzo zadowolona
włosy są mięciutkie i gładsze, myślę, że w te dni co nie olejów to będę stosowała tę metodę

i mam pytanko, bo dzisiaj po drugiej odżywce nałożyłam jeszcze maskę, ale czy można zrezygnować z drugiej odżywki i jako drugie O nałożyć maskę, bo boję się przeciążenia włosów
no pewnie - drugie O to odżywka LUB maska.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 22:35   #1502
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Ja sama obcinam sobie tylko grzywkę, inaczej musiałabym chodzić na podcięcie grzywki do fryzjera co 3 tygodnie....
a poza tym jeśli chodzi o grzywkę to jeszcze żaden fryzjer nie obciął mi jej tak dobrze jak ja sama

anka.d dzięki za odp ja jeszcze trochę lewa w tym temacie ale poszperam i doczytam jeszcze dokładnie co i jak

Edytowane przez SoBitterSoSweet
Czas edycji: 2011-01-22 o 22:37
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 22:50   #1503
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
wyjezdzalam pare lat temu na wakacje i chcialam koniecznie podciac koncowki przed wyjazdem. poszlam do pierwszego lepszego fryzjera wracajac z zakupow i poprosilam i strzyzenie i jakas maske nawilzajaca. glowe myla mi praktykantka, ktora zdziwiona moja prosba poszla zapytac wlascicielke co ma ze mna zrobic - po czym wrocila i 'fryzjerską' maską okazała się... odzywka sunsilk...
Sunsilk?
Kosmetyki salon miał naprawdę specjalistyczne

Pytanie odnośnie kwestii fryzjerskich - układałyście kiedyś włosy u fryzjerki? W sensie jakieś upięcia, koki, etc?
Ja zrobiłam tak tylko raz, jak miałam jeszcze ręce niewprawne do koków. Najbardziej zadziwiło mnie, że pod koniec wizyty musiałam dopłacić za użytą gumkę i wsuwki. Takie koszta powinna chyba zawierać cena usługi, czyż nie?
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 22:51   #1504
Kileczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Ja sama obcinam sobie tylko grzywkę, inaczej musiałabym chodzić na podcięcie grzywki do fryzjera co 3 tygodnie....
a poza tym jeśli chodzi o grzywkę to jeszcze żaden fryzjer nie obciął mi jej tak dobrze jak ja sama

anka.d dzięki za odp ja jeszcze trochę lewa w tym temacie ale poszperam i doczytam jeszcze dokładnie co i jak
wiem coś o tym. z grzywkami jest jeszcze gorzej. raz poszłam podciąć grzywkę, poprosiłam tylko kilka mm... a tu co? wyszłam od fryzjera z grzywką do połowy czoła. byłam załamana. więcej nie idę podcinać grzywki! nie na prosto!
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-01-22, 23:05   #1505
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2455206 0]
Pytanie odnośnie kwestii fryzjerskich - układałyście kiedyś włosy u fryzjerki? W sensie jakieś upięcia, koki, etc?
Ja zrobiłam tak tylko raz, jak miałam jeszcze ręce niewprawne do koków. Najbardziej zadziwiło mnie, że pod koniec wizyty musiałam dopłacić za użytą gumkę i wsuwki. Takie koszta powinna chyba zawierać cena usługi, czyż nie?[/QUOTE]

Dwa razy
1. Fryzjerka próbowała zrobić mi loki na jakieś wesele: 2h siedzienia w salonie, w mojej przytomności skończyły się 2 puszki lakieru i jakiś jeden psikacz(?). W każdym razie z moich włosów nie da zrobić się loków
2. Upięcię na studniówkę. Wcześniej się umówiłam, przyniosłam swoje spinki. Potem fryzjerka dołożyła jakieś swoje ozdoby, które potem jej oddałam, bo mnie o to poprosiła.
W obu przypadkach był to zakład w małym miasteczku, gdzie wszyscy wszystkich znają. Nie przeszłoby jakieś dopłacanie za użyte surowce, bo po prostu nikt by tam więcej nie przyszedł.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 23:09   #1506
Konto usunięte

Po prostu mi się wydawało, że cennik powinien być ułożony realnie i fryzjerzy powinni przewidzieć, że koku nie da się upiąć ani bez gumki, ani bez wsuwek i tym samym takie rzeczy powinny być wliczone w cenę.
Ale może to jakaś ja niedzisiejsza
Stary 2011-01-22, 23:38   #1507
Namietne_Usta
Zakorzenienie

heh no nieźle z tym Sunsilkiem chociaż, tak by the way - widziałam,że pomarańczowy ma bardzo dobre opinie na KWC

Moja fryzjerka pracuje na L'oreal'u, także zawsze po myciu mam nakładaną odżywkę/maskę z serii L'oreal -> absolut, intense, lumino itp.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Kochane, mam pytanie.

Z racji tego,że przeważnie myję włosy rano, przed pracą, to używam suszarki
Czy powinnam kupić sobie jakiś termiczny kosmetyk? Np.Kerastase, czy L'oreal. Taki, który się nakłada przed suszeniem lub prostowaniem?
Domyślam się jednak,że te kosmetyki mają silikony no i niewiem,czy to nie zaburzy mojego planu odbudowy włosów.
Dzięki za odpowiedź

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2455244 2]Po prostu mi się wydawało, że cennik powinien być ułożony realnie i fryzjerzy powinni przewidzieć, że koku nie da się upiąć ani bez gumki, ani bez wsuwek i tym samym takie rzeczy powinny być wliczone w cenę.
Ale może to jakaś ja niedzisiejsza [/QUOTE]

Zgadzam się z Tobą w 100% Moim zdaniem to wstyd dla "salonu" fryzjerskiego, doliczać koszty wsuwek, gumek itp.

Ja korzystałam z okolicznościowych fryzur tylko kilka razy, natomiast nigdy nie dopłacałam za materiały. Raz nawet dostałam taką fajną, dużą gumkę, z czerwonym kwiatem obsypanym brokatem (to chyba było na studniówkę) - i też nie dopłacałam, a to była już taka bardziej bajerancka gumka
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 00:06   #1508
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
Dobre. Chociaż, z innej strony, przynajmniej miałaś świadomość tego, czego zamierza użyć. Bo podmienianie kosmetyków w salonach jest nagminne

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość

Z racji tego,że przeważnie myję włosy rano, przed pracą, to używam suszarki
Czy powinnam kupić sobie jakiś termiczny kosmetyk? Np.Kerastase, czy L'oreal. Taki, który się nakłada przed suszeniem lub prostowaniem?
Domyślam się jednak,że te kosmetyki mają silikony no i niewiem,czy to nie zaburzy mojego planu odbudowy włosów.
Dzięki za odpowiedź
Jak suszysz, to koniecznie używaj jakichś kosmetyków chroniących włosy przed temperaturą. Chyba, że suszysz chłodnym nawiewem Nie wiem, czy jest sens wydawać kupę kasy na Kerastase. Ja stosowałam różne kosmetyki do prostowania Kerastase i L'Oreal Professionnel i wróciłam do taniego Hot Liss L'Oreala. Aktualnie mi się on skończył, więc używam jedwabiu CHI lub Orofluido (ten jest beznadziejny... ). Nie wiem, czy akurat Hot Liss Ci będzie pasował, ale na pewno nie warto przepłacać. Ja jeszcze lubiłam serum Biovax

A co do kolidowania z planem odbudowy włosów- o ile nie zamierzasz myć ich odżywką, takie kosmetyki będą ok.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 00:36   #1509
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Jak suszysz, to koniecznie używaj jakichś kosmetyków chroniących włosy przed temperaturą. Chyba, że suszysz chłodnym nawiewem Nie wiem, czy jest sens wydawać kupę kasy na Kerastase. Ja stosowałam różne kosmetyki do prostowania Kerastase i L'Oreal Professionnel i wróciłam do taniego Hot Liss L'Oreala. Aktualnie mi się on skończył, więc używam jedwabiu CHI lub Orofluido (ten jest beznadziejny... ). Nie wiem, czy akurat Hot Liss Ci będzie pasował, ale na pewno nie warto przepłacać. Ja jeszcze lubiłam serum Biovax

A co do kolidowania z planem odbudowy włosów- o ile nie zamierzasz myć ich odżywką, takie kosmetyki będą ok.
Dzieki za odp

Nie, zamierzam narazie używać serii jajecznej Joanny,szamponu Babydream oraz oleju kokosowego.

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

A może przy okazji polecicie jakieś kosmetyki termo-ochronne?

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Mam jeszcze jedno, głupie pytanie

Jeśli kupię sobie mleczko termiczne to będę używała go codziennie rano przed pracą. Wówczas niewiem,czy będzie sens używać odżywki jajecznej Joanny? Tzn. czy to zbyt nie obciąży, jak bym robila tak: szampon babydream + odżywka/maska jajeczna Joanny + mleczko termiczne(bez spłukiwania) w celu ochrony włosów podczas suszenia?
Czy jak nakładam mleczko termiczne, to nie powinnam zrezynować z innej odzywki?
A chciałabym tez uzywac odzywek bez silikonowych, jak ta jajeczna.
Kolejne, bardzo ważne pytanie: czy jeśli będę miała na włosach mleczko termiczne, włosy wysuszę, a wieczorem będę chciała nałożyć olej kokosowy- czy to mleczko nie "zablokuje" tego oleju? tzn. nie zmniejszy jego działania?
Sorki, jeśli to absurdalne pytania, ale zastanawia mnie, jak to wszystko zgrać.
Stary 2011-01-23, 00:40   #1510
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli kupię sobie mleczko termiczne to będę używała go codziennie rano przed pracą. Wówczas niewiem,czy będzie sens używać odżywki jajecznej Joanny? Tzn. czy to zbyt nie obciąży, jak bym robila tak: szampon babydream + odżywka/maska jajeczna Joanny + mleczko termiczne(bez spłukiwania) w celu ochrony włosów podczas suszenia?
Kolejne, bardzo ważne pytanie: czy jeśli będę miała na włosach mleczko termiczne, włosy wysuszę, a wieczorem będę chciała nałożyć olej kokosowy- czy to mleczko nie "zablokuje" tego oleju? tzn. nie zmniejszy jego działania?
Nie wiem, czy taki zestaw nie obciąży Ci włosów- moich nie obciąża, aczkolwiek to zależy od dnia i użytych kosmetyków. Nie stosowałabym kosmetyku termoochronnego zamiast odżywki.
A co do blokowania działania oleju- po całym dniu warstwa kosmetyku termoochronnego na pewno Ci się trochę wytrze, zresztą, możesz dodatkowo zwilżać włosy przed nakładaniem oleju. Ja nie nakładam oleju tylko wtedy, gdy mam już na włosach jakiś kosmetyk do stylizacji z PVP albo czymś w tym stylu.
Stary 2011-01-23, 10:45   #1511
paulaa6

Namiętne_Usta Ja myję włosy szamponem potem nakładam odżywke, potem serum na końcówki, psikam jeszcze odżywką w spray'u(oczywiście tylko na partie dolne by nasada się szybko nie przetłuszczała) i czasem jedwab. I moje włosy nie są przeciążone. One chyba chłonną tak te kosmetyki. ;p

💕
paulaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 11:08   #1512
Narek
Zakorzenienie

Cytat:

Preparat termoochronny nie może zastąpić Ci odżywki, bo nie ma tylu składników nawilżających(nawet nie wiem, czy jakieś ma ), co odżywka Staraj się nie nakładać tych kosmetyków przy nasadzie włosów, a nie powinny być obciążone

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 11:34   #1513
joaa
Zakorzenienie

GG do joaa

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Jeszcze mi się chyba nie zdarzyło, żeby fryzjer nakładał mi odżywkę Wszyscy szarpią, trą ręcznikiem... Generalnie nie trafiłam nigdy na profesjonalistę.
Cytat:
Eee... dziwne. W każdym razie, ja bym się zapytała, co z odżywką. Widocznie fryzjerka, jak widzi, że nie zwracasz jej uwagi, że coś źle robi, w taki sposób sobie "oszczędza" Ja tylko w jednym salonie spotkałam się z tym, iż nie było odżywki. Ale salonik był mały, osiedlowy, wyjątkowo ubogi, a ja młodziutka i wyjątkowo mało asertywna Następnym razem nie wahaj się nawet i powiedz, żeby np. pani nie tarła tak Twoich włosów czy zapytaj się, czemu w cenę zabiegu, w którego skład wchodzi mycie, nie jest wliczone nałożenie odżywki.
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2454859 7]Wiecie, ja nie chodziłam do fryzjerów, którzy ścinają włosy po 20zł.
Wydałam raz 50zł, raz 70zł, ale ani razu nie byłam zadowolona ze ścięcia. A naprawdę nie wymagałam wiele [/QUOTE]
Mi z kolei nie zdarzyło się jeszcze, żebym nie miała nakładanej odżywki po myciu u fryzjera. Zarówno u fryzjerki za 20zł - gdzie nagle poczułam cudowny zapach mlecznego Kallosa - jak i u fryzjera za 70zł.
Ale też przyznać muszę, że do fryzjera chodzę raz na ruski rok - tylko na zmianę fryzury i raz na rozjaśnianie włosów - i zawsze z polecenia Końcówki podcina mi Mama albo Brat

volleyhead z loży >ŁONA FAJT?!<

If you're going crazy just grab me and take me
I'd follow you down, down, down... anywhere, anywhere

joaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 16:41   #1514
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Preparat termoochronny nie może zastąpić Ci odżywki, bo nie ma tylu składników nawilżających(nawet nie wiem, czy jakieś ma ), co odżywka Staraj się nie nakładać tych kosmetyków przy nasadzie włosów, a nie powinny być obciążone
Cytat:
Napisane przez paulaa6 Pokaż wiadomość
Namiętne_Usta Ja myję włosy szamponem potem nakładam odżywke, potem serum na końcówki, psikam jeszcze odżywką w spray'u(oczywiście tylko na partie dolne by nasada się szybko nie przetłuszczała) i czasem jedwab. I moje włosy nie są przeciążone. One chyba chłonną tak te kosmetyki. ;p
Dzięki za odpowiedzi

Teraz tylko się zastanawiam,który preparat termoochronny wybrać
Macie jakieś swoje typy?
Ja chyba jednak wezmę Kerastase Nutritive.
Stary 2011-01-23, 19:09   #1515
Meell
Zadomowienie

Jak już jesteście w temacie termoochronnym, to się wetnę. Czy jest możliwe zabezpieczenie przed wysoką temperaturą bez silikonów? Moje włosy ich nie znoszą.
Meell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 21:47   #1516
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meell Pokaż wiadomość
Jak już jesteście w temacie termoochronnym, to się wetnę. Czy jest możliwe zabezpieczenie przed wysoką temperaturą bez silikonów? Moje włosy ich nie znoszą.
Właśnie? Pomożecie?
Stary 2011-01-23, 22:20   #1517
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez Iwona75 Pokaż wiadomość
A ja byłam dziś u fryzjera juz drugi raz u tej samej fryzjerki i drugi raz jestem zadowolonaMiał być 1cm i jest 1cm.Fryzjerka podcinała mi same końcówki a trwało to ponad pół godziny.Jest równiutko i dokładnie.
Ma u mnie coraz więcej zaufania.Może nawet się skuszę na leciutkie pocieniowanie jak mi włosy podrosną,ale to za jakiś czas.
jestes moze z Poznania? (widze, ze wlkp) podalabys namiar na pw proszę?
Stary 2011-01-24, 00:01   #1518
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
A których dokładnie? Bo jednak silikon silikonowi nierówny Np. cement kerastase chyba nie ma silikonów, tylko inne substancje powłokotwórcze.
Stary 2011-01-24, 13:16   #1519
Meell
Zadomowienie

Cytat:
A których dokładnie? Bo jednak silikon silikonowi nierówny Np. cement kerastase chyba nie ma silikonów, tylko inne substancje powłokotwórcze.
Zerknęłam sobie na ten cement i wygląda fajnie. Najbardziej moje włosy nie lubią się z tymi "cięższymi" silikonami, PEG i amodimethicone przejdą... Tylko cena mnie przeraża. A jesteś w stanie polecić coś takiego w formie psikacza?
Stary 2011-01-24, 14:00   #1520
Mini1991
Zakorzenienie

dzis sie ucieszyłam bo moj chłopak jechał do wrocławia i z auchen miał mi przywieźc kilka rzeczy (do najblizszego auchen mam 170km;/)
na mojej liscie była 2x gloria maska (kupił)
1x emulsja gloria (kupił)
no i nic wiecej nie mieli a chciałam joanna maska miód i cytryna , joanna maska len i rumianek, joanna bez spłukiwania len i rumianek i joanna z apteczki babunki odzywka jajeczna .. no i tu moje pytanie.. gdzie wy to kupujecie?? w takim razie
Stary 2011-01-24, 14:13   #1521
anka.d
Wtajemniczenie

joanny raczej w auchanie nie widzialam, to raczej male sklepiki, w kiosku na dworcu widzialam, rozne drogerie nie-sieciowe czesto je maja, także sklepy społem...
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 14:26   #1522
caskada
Zakorzenienie

ja w wakacje latem jak bylam w pl u mnie w auchan widzialam mase joanny zakupilam wtedy lorysy i szampon joanna miod i cytryna niestety byly to zle zakupy
Stary 2011-01-24, 14:30   #1523
Konto usunięte

U mnie w auchanie są Joanny, ale niewielki wybór
Stary 2011-01-24, 14:32   #1524
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
dzis sie ucieszyłam bo moj chłopak jechał do wrocławia i z auchen miał mi przywieźc kilka rzeczy (do najblizszego auchen mam 170km;/)
no i nic wiecej nie mieli a chciałam joanna maska miód i cytryna , joanna maska len i rumianek, joanna bez spłukiwania len i rumianek i joanna z apteczki babunki odzywka jajeczna .. no i tu moje pytanie.. gdzie wy to kupujecie?? w takim razie
Jeśli pozwolicie, to chciałabym przyłączyć się do wątku

Kosmetyki joanny najczęściej spotkać można w osiedlowych sklepach, nawet w tych spożywczych. Te z serii z apteczki babuni powinny być w Drogerii Natura - przynajmniej u siebie je widziałam

Ja również chciałam zapytać o fajne psikadło chroniące przed wysoką temperaturą

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 14:59   #1525
tur3cka
Raczkowanie

Jeśli chodzi o psikadło przed prostowaniem włosów to mam takie- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ry.html&next=1 . Kupiłam w Naturze za ok. 10zł

W ogóle to cześć
tur3cka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 15:47   #1526
paulaa6

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
Ja w Carrefourze widziałam Joannę, w Biedronce rzadziej. O w Super-Pharm jest.

💕
paulaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 16:11   #1527
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Ja widziałam joannę AB w sklepie z artykułami fryzjerskimi i profesjonalnymi kosmetykami
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 17:06   #1528
sylvia_doll
CORELIPS

szamponiku z barwy nie dorwałam dzisiaj! ahhh ale mam wodę brzozową w mgiełce z Barwy....
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:28   #1529
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Zerknęłam sobie na ten cement i wygląda fajnie. Najbardziej moje włosy nie lubią się z tymi "cięższymi" silikonami, PEG i amodimethicone przejdą... Tylko cena mnie przeraża. A jesteś w stanie polecić coś takiego w formie psikacza?
Ale to które nie "przejdą"? Bo np. cyclomethicone odparowuje z włosa, więc za ciężki nie jest, a zazwyczaj znajduje się w każdym jedwabiu Co do psikadeł- wg mnie nie są one równie dobre, jak kosmetyki w kremie, w płynie czy w olejku. Swoją drogą, większość dwufazowych odżywek (np. Gliss Kur, Marion, Biovax) ma w składzie silikony, więc teoretycznie ochronią trochę włosy przed temperaturą. Można też kupować jakieś specjalistyczne spraye, ale to jednak wyrzucanie pieniędzy w błoto.
Stary 2011-01-24, 22:19   #1530
Meell
Zadomowienie

Cytat:
Ale to które nie "przejdą"? Bo np. cyclomethicone odparowuje z włosa, więc za ciężki nie jest, a zazwyczaj znajduje się w każdym jedwabiu Co do psikadeł- wg mnie nie są one równie dobre, jak kosmetyki w kremie, w płynie czy w olejku. Swoją drogą, większość dwufazowych odżywek (np. Gliss Kur, Marion, Biovax) ma w składzie silikony, więc teoretycznie ochronią trochę włosy przed temperaturą. Można też kupować jakieś specjalistyczne spraye, ale to jednak wyrzucanie pieniędzy w błoto.
Właśnie wiem, tylko większość psikaczy zawiera jednak te zmywalne tylko silnymi detergentami - szukałam też po tych pseudoodżywczych, a nie termoochronnych. Wydaje mi się, że moje włosy tolerują silikony cykliczne i zmywalne wodą, ew. lekkim detergentem. No nic, będę kontynuować poszukiwania.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości