|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
to jak juz wychodzimy z historiami to ja tez cos doloze od siebie ![]() wyjezdzalam pare lat temu na wakacje i chcialam koniecznie podciac koncowki przed wyjazdem. poszlam do pierwszego lepszego fryzjera wracajac z zakupow i poprosilam i strzyzenie i jakas maske nawilzajaca. glowe myla mi praktykantka, ktora zdziwiona moja prosba poszla zapytac wlascicielke co ma ze mna zrobic - po czym wrocila i 'fryzjerską' maską okazała się... odzywka sunsilk... Cytat:
|
||
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sama obcinam sobie tylko grzywkę, inaczej musiałabym chodzić na podcięcie grzywki do fryzjera co 3 tygodnie....
a poza tym jeśli chodzi o grzywkę to jeszcze żaden fryzjer nie obciął mi jej tak dobrze jak ja sama ![]() anka.d dzięki za odp ja jeszcze trochę lewa w tym temacie ale poszperam i doczytam jeszcze dokładnie co i jak
Edytowane przez SoBitterSoSweet Czas edycji: 2011-01-22 o 22:37 |
|
|
|
#1503 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kosmetyki salon miał naprawdę specjalistyczne ![]() Pytanie odnośnie kwestii fryzjerskich - układałyście kiedyś włosy u fryzjerki? W sensie jakieś upięcia, koki, etc? Ja zrobiłam tak tylko raz, jak miałam jeszcze ręce niewprawne do koków. Najbardziej zadziwiło mnie, że pod koniec wizyty musiałam dopłacić za użytą gumkę i wsuwki. Takie koszta powinna chyba zawierać cena usługi, czyż nie? |
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#1505 |
|
Konto usunięte
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2455206 0]
Pytanie odnośnie kwestii fryzjerskich - układałyście kiedyś włosy u fryzjerki? W sensie jakieś upięcia, koki, etc? Ja zrobiłam tak tylko raz, jak miałam jeszcze ręce niewprawne do koków. Najbardziej zadziwiło mnie, że pod koniec wizyty musiałam dopłacić za użytą gumkę i wsuwki. Takie koszta powinna chyba zawierać cena usługi, czyż nie?[/QUOTE] Dwa razy 1. Fryzjerka próbowała zrobić mi loki na jakieś wesele: 2h siedzienia w salonie, w mojej przytomności skończyły się 2 puszki lakieru i jakiś jeden psikacz(?). W każdym razie z moich włosów nie da zrobić się loków 2. Upięcię na studniówkę. Wcześniej się umówiłam, przyniosłam swoje spinki. Potem fryzjerka dołożyła jakieś swoje ozdoby, które potem jej oddałam, bo mnie o to poprosiła. W obu przypadkach był to zakład w małym miasteczku, gdzie wszyscy wszystkich znają. Nie przeszłoby jakieś dopłacanie za użyte surowce, bo po prostu nikt by tam więcej nie przyszedł. |
|
|
|
#1506 |
|
Konto usunięte
|
Po prostu mi się wydawało, że cennik powinien być ułożony realnie i fryzjerzy powinni przewidzieć, że koku nie da się upiąć ani bez gumki, ani bez wsuwek i tym samym takie rzeczy powinny być wliczone w cenę.
Ale może to jakaś ja niedzisiejsza
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
heh no nieźle z tym Sunsilkiem
chociaż, tak by the way - widziałam,że pomarańczowy ma bardzo dobre opinie na KWC ![]() Moja fryzjerka pracuje na L'oreal'u, także zawsze po myciu mam nakładaną odżywkę/maskę z serii L'oreal -> absolut, intense, lumino itp. ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Kochane, mam pytanie. Z racji tego,że przeważnie myję włosy rano, przed pracą, to używam suszarki Czy powinnam kupić sobie jakiś termiczny kosmetyk? Np.Kerastase, czy L'oreal. Taki, który się nakłada przed suszeniem lub prostowaniem? Domyślam się jednak,że te kosmetyki mają silikony no i niewiem,czy to nie zaburzy mojego planu odbudowy włosów. Dzięki za odpowiedź ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2455244 2]Po prostu mi się wydawało, że cennik powinien być ułożony realnie i fryzjerzy powinni przewidzieć, że koku nie da się upiąć ani bez gumki, ani bez wsuwek i tym samym takie rzeczy powinny być wliczone w cenę. Ale może to jakaś ja niedzisiejsza [/QUOTE]Zgadzam się z Tobą w 100% Ja korzystałam z okolicznościowych fryzur tylko kilka razy, natomiast nigdy nie dopłacałam za materiały. Raz nawet dostałam taką fajną, dużą gumkę, z czerwonym kwiatem obsypanym brokatem (to chyba było na studniówkę) - i też nie dopłacałam, a to była już taka bardziej bajerancka gumka ![]()
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, czy jest sens wydawać kupę kasy na Kerastase. Ja stosowałam różne kosmetyki do prostowania Kerastase i L'Oreal Professionnel i wróciłam do taniego Hot Liss L'Oreala. Aktualnie mi się on skończył, więc używam jedwabiu CHI lub Orofluido (ten jest beznadziejny... ). Nie wiem, czy akurat Hot Liss Ci będzie pasował, ale na pewno nie warto przepłacać. Ja jeszcze lubiłam serum Biovax A co do kolidowania z planem odbudowy włosów- o ile nie zamierzasz myć ich odżywką, takie kosmetyki będą ok. |
||
|
|
|
#1509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, zamierzam narazie używać serii jajecznej Joanny,szamponu Babydream oraz oleju kokosowego. ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- A może przy okazji polecicie jakieś kosmetyki termo-ochronne? ![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
![]() Jeśli kupię sobie mleczko termiczne to będę używała go codziennie rano przed pracą. Wówczas niewiem,czy będzie sens używać odżywki jajecznej Joanny? Tzn. czy to zbyt nie obciąży, jak bym robila tak: szampon babydream + odżywka/maska jajeczna Joanny + mleczko termiczne(bez spłukiwania) w celu ochrony włosów podczas suszenia? Czy jak nakładam mleczko termiczne, to nie powinnam zrezynować z innej odzywki? A chciałabym tez uzywac odzywek bez silikonowych, jak ta jajeczna. Kolejne, bardzo ważne pytanie: czy jeśli będę miała na włosach mleczko termiczne, włosy wysuszę, a wieczorem będę chciała nałożyć olej kokosowy- czy to mleczko nie "zablokuje" tego oleju? tzn. nie zmniejszy jego działania? Sorki, jeśli to absurdalne pytania, ale zastanawia mnie, jak to wszystko zgrać. ![]()
|
||
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do blokowania działania oleju- po całym dniu warstwa kosmetyku termoochronnego na pewno Ci się trochę wytrze, zresztą, możesz dodatkowo zwilżać włosy przed nakładaniem oleju. Ja nie nakładam oleju tylko wtedy, gdy mam już na włosach jakiś kosmetyk do stylizacji z PVP albo czymś w tym stylu. |
|
|
|
|
#1511 |
|
✌
|
Namiętne_Usta Ja myję włosy szamponem potem nakładam odżywke, potem serum na końcówki, psikam jeszcze odżywką w spray'u(oczywiście tylko na partie dolne by nasada się szybko nie przetłuszczała) i czasem jedwab. I moje włosy nie są przeciążone. One chyba chłonną tak te kosmetyki. ;p
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), co odżywka Staraj się nie nakładać tych kosmetyków przy nasadzie włosów, a nie powinny być obciążone
|
|
#1513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wydałam raz 50zł, raz 70zł, ale ani razu nie byłam zadowolona ze ścięcia. A naprawdę nie wymagałam wiele [/QUOTE]Mi z kolei nie zdarzyło się jeszcze, żebym nie miała nakładanej odżywki po myciu u fryzjera. Zarówno u fryzjerki za 20zł - gdzie nagle poczułam cudowny zapach mlecznego Kallosa - jak i u fryzjera za 70zł.Ale też przyznać muszę, że do fryzjera chodzę raz na ruski rok - tylko na zmianę fryzury i raz na rozjaśnianie włosów - i zawsze z polecenia Końcówki podcina mi Mama albo Brat
|
|
#1514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz tylko się zastanawiam,który preparat termoochronny wybrać Macie jakieś swoje typy? Ja chyba jednak wezmę Kerastase Nutritive. |
||
|
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
Jak już jesteście w temacie termoochronnym, to się wetnę. Czy jest możliwe zabezpieczenie przed wysoką temperaturą bez silikonów? Moje włosy ich nie znoszą.
|
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1517 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. cement kerastase chyba nie ma silikonów, tylko inne substancje powłokotwórcze.
|
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jesteś w stanie polecić coś takiego w formie psikacza? |
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
dzis sie ucieszyłam bo moj chłopak jechał do wrocławia i z auchen miał mi przywieźc kilka rzeczy (do najblizszego auchen mam 170km;/)
na mojej liscie była 2x gloria maska (kupił) 1x emulsja gloria (kupił) no i nic wiecej nie mieli a chciałam joanna maska miód i cytryna , joanna maska len i rumianek, joanna bez spłukiwania len i rumianek i joanna z apteczki babunki odzywka jajeczna .. no i tu moje pytanie.. gdzie wy to kupujecie?? w takim razie
|
#1521 |
|
Wtajemniczenie
|
joanny raczej w auchanie nie widzialam, to raczej male sklepiki, w kiosku na dworcu widzialam, rozne drogerie nie-sieciowe czesto je maja, także sklepy społem...
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
ja w wakacje latem jak bylam w pl u mnie w auchan widzialam mase joanny
zakupilam wtedy lorysy i szampon joanna miod i cytryna niestety byly to zle zakupy
|
|
#1523 |
|
Konto usunięte
|
U mnie w auchanie są Joanny, ale niewielki wybór
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosmetyki joanny najczęściej spotkać można w osiedlowych sklepach, nawet w tych spożywczych. Te z serii z apteczki babuni powinny być w Drogerii Natura - przynajmniej u siebie je widziałam Ja również chciałam zapytać o fajne psikadło chroniące przed wysoką temperaturą
|
|
|
#1525 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o psikadło przed prostowaniem włosów to mam takie- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ry.html&next=1 . Kupiłam w Naturze za ok. 10zł
W ogóle to cześć
|
|
|
|
#1526 | |
|
✌
|
Cytat:
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widziałam joannę AB w sklepie z artykułami fryzjerskimi i profesjonalnymi kosmetykami
|
|
|
|
#1528 |
|
CORELIPS
|
szamponiku z barwy nie dorwałam dzisiaj! ahhh ale mam wodę brzozową w mgiełce z Barwy....
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do psikadeł- wg mnie nie są one równie dobre, jak kosmetyki w kremie, w płynie czy w olejku. Swoją drogą, większość dwufazowych odżywek (np. Gliss Kur, Marion, Biovax) ma w składzie silikony, więc teoretycznie ochronią trochę włosy przed temperaturą. Można też kupować jakieś specjalistyczne spraye, ale to jednak wyrzucanie pieniędzy w błoto.
|
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że moje włosy tolerują silikony cykliczne i zmywalne wodą, ew. lekkim detergentem. No nic, będę kontynuować poszukiwania.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

chociaż, tak by the way - widziałam,że pomarańczowy ma bardzo dobre opinie na KWC

A jesteś w stanie polecić coś takiego w formie psikacza?
a chciałam joanna maska miód i cytryna , joanna maska len i rumianek, joanna bez spłukiwania len i rumianek i joanna z apteczki babunki odzywka jajeczna .. no i tu moje pytanie.. gdzie wy to kupujecie?? w takim razie