Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-11, 16:10   #1501
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
Rozebrałam ją i wszystko stało się jasne: zapomniałam jej ubrać pampersa!!! .
nieźle

a Mi - cudna
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 16:12   #1502
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Rozebrałam ją i wszystko stało się jasne: zapomniałam jej ubrać pampersa!!! Uśmiałam

Pokazałam Kamili zdjecie jak Twoja niunia karmi lale i caly czas teraz podchodzi i pokazuje na laptopa i mowi :dzidzi mnim mnim lala" i z fascynacja patrzy na to zdjecie

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2011-04-11 o 16:13
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 16:29   #1503
brombusia
Zakorzenienie

Heloł popołudniowy

Cytat:
Czy ja Wam pisałam, że moje dziecko odnosi za sobą pampersa do kosza na śmieci? Czy pisałam Wam o tym jak byłam z Millką u mamy i i czekała przy stole, aż moja mama obierze jabłko i jej da? Nagle Mi zaczęła coś marudzić. Myślałam, że to może bolący brzuszek czy coś w tym rodzaju. Wzięłam ją na ręce, dotykam, gacie jakieś mokre. Raczej nie zdarzało się nam, żeby pampers przemakał, więc trochę się zdziwiłam. Rozebrałam ją i wszystko stało się jasne: zapomniałam jej ubrać pampersa!!! Uśmiałam się sama z siebie. Nie wiem czy Wam o tym pisałam, a nie chce mi się sprawdzać. Ostatnio jestem zakręcona jak chiński termos, więc wszystko możliwe...
Joasiu Mi jest przeurocza
I bardzo bystra

Kurde, ale mnie tydzień czeka, najbliższe 3 dni to egzaminy gimnazjalne, co prawda jutro nie siedzę w komisji bo jest humanistyczny, ale pozostałe dwa dni niestety tak
Jak ja tego nie cierpię, po stokroć wolałabym mieć 8 lekcji, niż nudzić sie przez 2 godziny pilnując piszących, najgorsze jest to że nie mogę się w ogóle odezwać i zazwyczaj cały czas chce mi się siku, a nie mogę wyjść ( właśnie dlatego mi się chce ). W dodatku w czwartek jeszcze rada pedagogiczna i zebranie rodziców, więc wrócę koło 19

Dobra, wyżaliłam się, idę chatynkę ogarnąć, póki chłopcy są na spacerku.

A, Konspi ja chyba kupię te paputki, rozmiar L
Co do lata, to wiadomo jak ono wygląda u nas, to nie Kreta i myślę, że nawet w całych stopka mu się nie spoci, a jak będzie bardzo ciepło to będzie pomykał na bosaka, albo w cienkich skarpetkach z ABSem

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 16:39   #1504
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Heloł popołudniowy

Kurde, ale mnie tydzień czeka, najbliższe 3 dni to egzaminy gimnazjalne, co prawda jutro nie siedzę w komisji bo jest humanistyczny, ale pozostałe dwa dni niestety tak
Jak ja tego nie cierpię, po stokroć wolałabym mieć 8 lekcji, niż nudzić sie przez 2 godziny pilnując piszących, najgorsze jest to że nie mogę się w ogóle odezwać i zazwyczaj cały czas chce mi się siku, a nie mogę wyjść ( właśnie dlatego mi się chce ). W dodatku w czwartek jeszcze rada pedagogiczna i zebranie rodziców, więc wrócę koło 19

Dobra, wyżaliłam się, idę chatynkę ogarnąć, póki chłopcy są na spacerku.
)
O kochana dobrze cie rozumiem i współczuje

Dobrze ze w przedszkolu dzieci nie zdaja egzaminów to chociaz jedno z głowy

Aniołek[*]
Stary 2011-04-11, 17:37   #1505
gissh
Raczkowanie

Cześć

Cytat:
Udało mi się wcześniej zamieścić zdjęcia.
1- Millka poi swoją młodszą koleżankę Ninę
2- Mi nosiwoda
3- Mi karmi lalkę
4- Taka sobie Mi
Śliczna A zdjęcie nr 4 to już w ogóle wymiata - laleczka

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Heloł popołudniowy
Oj, współczuję siedzenia na egzaminach... U nas w maju jak się zaczną matury to też przechlapane... Przynajmniej ze dwa razy w tygodniu jestem w jakiejś komisji - jak nie na pisemnym, to na ustnym, a jak nie w swojej szkole to jestem oddelegowana do którejś z sąsiednich... Normalnie masakra I też nienawidzę tego bezczynnego siedzenia - zawsze, ale to zawsze po max. godzinie chce mi się straszliwie sikać (a tu wyjść nie wolno) i zwykle robię się masakrycznie głodna (nawet jak jestem po porządnym śniadaniu) - i w brzuchu mi burczy

U nas w najbliższy czwartek też wywiadówka niestety A moi chłopcy (czyt. chłopcy z mojej klasy ) mnie wykańczają

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Dobrze ze w przedszkolu dzieci nie zdaja egzaminów to chociaz jedno z głowy
Czekaj czekaj, Pietrusiu, jeszcze trochę i może się zdarzyć że komuś "mądremu" i to przyjdzie do głowy żeby w przedszkolach jakieś egzaminy powprowadzać... U nas to wszystko możliwe...

A tak w ogóle to dziękuję za wszystkie odpowiedzi na temat bucików i kapci Nie wiem czy te z Biedronki o których pisała Marta są jeszcze w sprzedaży Dawno tam nie byłam więc nawet się nie orientuję, a szkoda, bo myślę że mogły być fajne...

A co do bucików z CCC to my posiadamy dwie pary sandałków - jedne takie typowe na lato do sukieneczki a drugie bardziej praktyczne, takie do latania na co dzień. Wyglądają na fajne, ale zobaczymy czy się sprawdzą jak Misia zacznie w nich chodzić...

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 17:38   #1506
zebra666
Zakorzenienie

Joaśka jakaż ona śliczna

Piotrek dla odmiany wynosi pampersy za drzwi do piwnicy- wie, że ja je od arzu za drzwi wywalam i też chce

Brombi mnie też zawsze chce siku kiedy nie moge albo nie mam gdzie

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 19:27   #1507
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Cześć

Czekaj czekaj, Pietrusiu, jeszcze trochę i może się zdarzyć że komuś "mądremu" i to przyjdzie do głowy żeby w przedszkolach jakieś egzaminy powprowadzać... U nas to wszystko możliwe...

A tak w ogóle to dziękuję za wszystkie odpowiedzi na temat bucików i kapci Nie wiem czy te z Biedronki o których pisała Marta są jeszcze w sprzedaży Dawno tam nie byłam więc nawet się nie orientuję, a szkoda, bo myślę że mogły być fajne...

.
Tak tak u nas wszystko jest mozliwe

Bucików w biedronce juz nie ma bo ona to juz chyba z miesiac temu byly i żałuje ze nie wzielam 2 par no ale trudno.

Kiedys kupilam jej te puzzle ten pociag, bardzo fajne sa. Narazie schowalam bo Kamilka jeszcze za mala na to ale w odpowiednim czasie beda jak znalazł

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Tak sie własnie zastanawiam ile czasu od zakonczenia antybiotyku mozna dziecko szczepic??

Bo jutro podaje ostatnia dawke antybiotyku a za tydzien w srode wypada nam szczepienie i nie wiem czy moge z nia isc na to szczepienie

Aniołek[*]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 19:38   #1508
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Oj, współczuję siedzenia na egzaminach... U nas w maju jak się zaczną matury to też przechlapane... Przynajmniej ze dwa razy w tygodniu jestem w jakiejś komisji - jak nie na pisemnym, to na ustnym, a jak nie w swojej szkole to jestem oddelegowana do którejś z sąsiednich... Normalnie masakra I też nienawidzę tego bezczynnego siedzenia - zawsze, ale to zawsze po max. godzinie chce mi się straszliwie sikać (a tu wyjść nie wolno) i zwykle robię się masakrycznie głodna (nawet jak jestem po porządnym śniadaniu) - i w brzuchu mi burczy

U nas w najbliższy czwartek też wywiadówka niestety A moi chłopcy (czyt. chłopcy z mojej klasy ) mnie wykańczają
Matury
Też kiedyś byłam na gościnnych występach
Nudy

Moi chłopcy też nieznośni i to w obu klasach
Ostatnio zwiali z angielskiego całą klasą, a ja potem wysłuchuję, że ich odpowiednio nie motywuję

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Brombi mnie też zawsze chce siku kiedy nie moge albo nie mam gdzie
No właśnie, w sumie to jakbym już nie wytrzymała, mogę wyjść na te 3 minuty, ale straszne zamieszanie by było, więc wolę nie

Pietrusiu, najlepiej zadzwoń do przychodni i powiedz jak się sprawy mają, to Ci powiedzą czy przyjść czy przełożyć.

Konspi, mnie się z CCC podobają te
http://www.ccc.eu/#/pl/catalog/produ.../3540670000001

Tylko, że za tę cenę na pewno nie są ze skóry, pytanie teraz, czy stopa będzie się w nich pocić czy nie, skoro mają "dziury" tu i tam
A jak wkładka jest ze skóry, to myślisz że to wystarczy?

Stary 2011-04-11, 19:53   #1509
brombusia
Zakorzenienie

Kurde, ta strona z CCC jest do bani
Link nie odsyła bezpośrednio do bucików, a zdjęć nie można zapisać
Zrobiłam screena, mam nadzieję, że widać o jakie buciki mi chodzi.
sandałki.jpg

Trzeba kliknąć to się powiększy

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2011-04-11 o 19:56
Stary 2011-04-11, 20:00   #1510
zebra666
Zakorzenienie

Brombi za te cene chyba bym zaryzykowała, bo są napewno przewiewne

Stary 2011-04-11, 20:10   #1511
brombusia
Zakorzenienie

No właśnie ta cena kusi
A podeszwy są wyginają się prawidłowo, bo jak ostatnio byłam, to wszystkie zmacałam

Stary 2011-04-11, 20:30   #1512
jo@śka
Rozeznanie

gochaa - no nieźle...
pietrusia - tu nie ma nic do śmiacia - trzeba się zastanowić nad sobą... Co za matka ze mnie Kamilka to bystra dziewczynka.
brombusia - dzięki. Współczuję tych egzaminów, ale może nie będzie tak źle Nie wiem czy L nie będzie za duży. Millka ma dobry S. Jak mierzyłyśmy ostatnio M, to były sporo za duże, dlatego jeszcze trochę dotrzemy te a potem czas na M. A co do butów, to jeśli podeszwy dobrze się zginają, to ja bym chyba zaryzykowała...
gissh - dzięki Taaa... Laleczka... Jak śpi Też przegapiłam te skarpety w biedronie, ale na allegro też są takie z całymi silikonowymi podeszwami, tyle że po jakieś 25-30zł sztuka...
zebra - dzięki. Może jakąś potencjalną parkę stworzymy, skoro tak Ci się podoba?
Wiecie, z tego braku pampersa, to przynajmniej jeden pożytek. Jak Millce założyłam pampersa, to za chwilę wołała, że chce siku i pokazywała na kibelek. Chyba zapomniała że ma już pampersa i bała się, że jak się posika, to znów będzie cała mokra. Niestety nie chciała za długo siedzieć, chyba deska za zimna No, ale przynajmniej widzę, że szybko się nauczy korzystać z ubikacji. Jak tylko się ociepli, to zaczynamy próby bezpampersowe (tym razem z premedytacją, nie bezwiednie)...
Oprócz wózka dla lalek zastanawiam się nad kupnem rowerka trzykołowego. Jakiegoś niedrogiego, bo to na krótko. Później odziedziczy rowerek biegowy jak tylko podrośnie, no a później już normalny. Macie może jakieś rowerki trzykołowe? Takie, żeby dziecko nogami dostało do pedałów.
Mam dwa typy, właściwie trzy - skrajnie różne. Najbardziej widzi mi się ten pierwszy ale czy Mi dosięgnie do pedałów?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fiolet.jpg (10,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tobbie.jpg (20,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1536773424.jpg (21,9 KB, 5 załadowań)
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 20:35   #1513
asioczka
Zadomowienie

Gishh ja dzis bylam w biedronie i kupilam te skarpetki z podeszwa wiec sprawdz, czy u Was sa.
nie odniose sie dziewczyny, bo dopiero nadrobilam, a juz padam;/

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2011-04-11 o 20:36
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 20:38   #1514
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
brombusia - dzięki. Współczuję tych egzaminów, ale może nie będzie tak źle Nie wiem czy L nie będzie za duży. Millka ma dobry S. Jak mierzyłyśmy ostatnio M, to były sporo za duże, dlatego jeszcze trochę dotrzemy te a potem czas na M. A co do butów, to jeśli podeszwy dobrze się zginają, to ja bym chyba zaryzykowała...

Mam dwa typy, właściwie trzy - skrajnie różne. Najbardziej widzi mi się ten pierwszy ale czy Mi dosięgnie do pedałów?
No właśnie on ma stopę 13 cm, jak mu kupię M, która ma 13,5 to szybko z nich wyrośnie, a z kolei L trochę duże, ale ktoś pisał, ze nawet za duże dobrze się układają

Ten pierwszy to rowerek Hauck?
Mnie się one bardzo podobają i właśnie taki chcę kupić Filutkowi
(oczywiście nie w fiolecie ), ale czy on będzie chciał jeździć w nim, to już inna bajka

Stary 2011-04-11, 20:47   #1515
konspiracja
Zakorzenienie

Brombi, ta strona ccc jest beznadziejna, też chciałam pokazać te co mi się podobaly, ale nie chcialo mi się czekać poł godziny az się to badziewstwo załaduje.
Co do butków, to mi się akurat takie granatowe podobaly, ale te Twoje też ładne. I ja też je zmacałam i podeszwa a także paski od spodniej strony są skórzane. No i są super powycinane. Ja chyba zaryzykuję....

Cytat:
Nie wiem czy L nie będzie za duży. Millka ma dobry S. Jak mierzyłyśmy ostatnio M, to były sporo za duże, dlatego jeszcze trochę dotrzemy te a potem czas na M. A co do butów, to jeśli podeszwy dobrze się zginają, to ja bym chyba zaryzykowała...
My teraz mamy M i zaczynają być małe muszę na gwałt coś kupować i chyba jednak będą to paputki

Dobranoc

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 20:51   #1516
jo@śka
Rozeznanie

asioczka - ooo, to ja tez jutro zajrzę
brombusia - ten pierwszy to rowerek Milly Mally Bobby... Z chęcią bym go kupiła, tylko muszę gdzieś obczaić od jakiego wieku to jest, w sensie jak daleko do pedałów Wiesz, te dużo za duże paputki czasem mogą się podwijać przy chodzeniu pod palce. Millka miała te S troszkę za duże na początku, ale na pewno nie tak dużo jak będzie to u Ciebie. No i ma już dosyć długo te paputki... No nie wiem. Sama zdecyduj, bo to tak ciężko doradzić...

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

konspiracja - to moja Mi ma jakąś małą szłapę. Jutro pomierzę i szłapę i buty i napiszę co i jak. Mam tyle dobrze,że u mnie szwagierka je sprzedaje i mogę je zmierzyć. M były za wielkie...
Stary 2011-04-11, 21:01   #1517
brombusia
Zakorzenienie

Konspi jak Ty zaryzykujesz, to ja też
Tak se myślę, że teraz mu kupię takie, a najwyżej później spróbuję mu wyhaczyć jeszcze jakieś na wyprzedażach

Joasiu rowerki Hauck mini traxx wyglądają tak samo
Mnie się podobają, bo nie są takie plastikowe i żarówiaste, jak co niektóre
Już nie wiem co z tymi paputkami
A szwagierka gdzie ma sklep? W Bielsku?

Stary 2011-04-11, 21:13   #1518
jo@śka
Rozeznanie

brombusia - ma sklep internetowy, ale pojawia się też na spotkaniach klubu kangura - Bielsko, Cieszyn, Skoczów. Ostatnio była nawet gdzieś dalej na śląsku...

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

brombusia - z tymi rowerkami to racja. Leon jak był mały to dostał taki: z baldachimem, żółto-fioletowy, niby przy kierownicy samolot i dźwięki wydawał - straszliwie głośne... A baldachim był pomarańczowy z falbanką... Nie wiem kto to projektował... Takie jak na moim zdjęciu są fajne
Stary 2011-04-11, 21:19   #1519
brombusia
Zakorzenienie

Joasiu w Bielsku mam rodzinę, bo mój Tato pochodził z tamtych rejonów
A koło Skoczowa rodzice mieli dom kiedyś
A Cieszyn kocham miłością ogromną, zwłaszcza rotundę św. Mikołaja i ul. Przykopa
Jaki ten świat mały

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 21:21   #1520
kamilla123
Rozeznanie

Xpressja jak ja ci zazdroszczę tego morza...:rolley es: Super!

Brombi Gratuluję takiego ładnego spadku wagi

Cytat:
Cześć
Ale ale... Przyszłam żeby się pochwalić że dzisiaj rano zostałam ciocią Bratowa miała rano cesarkę i jest już na świecie mały Michałek
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
tygodnie spędziłam czytając zmierzch - przeczytałam i wracam do normalności
No ja mam właśnie w planach to przeczytać, tylko kiedy?

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta
Kamila- bo nie pamiętam czy już pisałaś o tej koszulce? fajna jest? Podobała sie TZowi??
Koszulka fajna, na szczęście doszła jeszcze przed urodzinami. Warta swojej seny raczej nie jest, płaci się za znaczek. Tż zawsze na mecz zakłąda i jest zadowolony A w ogóle to zaraz po urodzinach zrobili promocję i była tańsza o 30 zł...
powodzenia na zaliczeniu

Cytat:
Dzięki pietrusia
Czy ja Wam pisałam, że moje dziecko odnosi za sobą pampersa do kosza na śmieci? Czy pisałam Wam o tym jak byłam z Millką u mamy i i czekała przy stole, aż moja mama obierze jabłko i jej da? Nagle Mi zaczęła coś marudzić. Myślałam, że to może bolący brzuszek czy coś w tym rodzaju. Wzięłam ją na ręce, dotykam, gacie jakieś mokre. Raczej nie zdarzało się nam, żeby pampers przemakał, więc trochę się zdziwiłam. Rozebrałam ją i wszystko stało się jasne: zapomniałam jej ubrać pampersa!!! Uśmiałam się sama z siebie. Nie wiem czy Wam o tym pisałam, a nie chce mi się sprawdzać. Ostatnio jestem zakręcona jak chiński termos, więc wszystko możliwe...
Dobre:coj est:

Co do rowerka to koniecznie chcę taki z rączką z tyłu, bo taki mały zwykły mamy po moim chrześniaku i do samodzielnego pedałowania jeszcze u nas daleko

Coś jeszcze chciałam napisać, ale miałam trochę nadrabiania i już mi umknęło

Dobranoc
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 21:28   #1521
jo@śka
Rozeznanie

brombusiu - Skoczów to moje rodzinne miasteczko. Teraz mieszkam jakieś 12km od Skoczowa. Świat jest mały, maleńki. Ostatnio już kilka razy się o tym przekonałam...
kamilla - hmmm... no rączka na pewno wiele ułatwia. Chyba że są biegowe już dla takich maluszków, to moze na taki bym się skusiła... Sama nie wiem...
Stary 2011-04-11, 21:32   #1522
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość

Brombi Gratuluję takiego ładnego spadku wagi
Dzięki kochana
Coś mi opornie ostatnio idzie

Cytat:
brombusiu - Skoczów to moje rodzinne miasteczko. Teraz mieszkam jakieś 12km od Skoczowa. Świat jest mały, maleńki. Ostatnio już kilka razy się o tym przekonałam...
A w którą stronę?
Moi rodzice mieszkali kilka lat w Drogomyślu

Stary 2011-04-11, 21:36   #1523
jo@śka
Rozeznanie

Drogomyśl to jeszcze bliżej. No dobra, ja w Brennej urzęduję...
Stary 2011-04-11, 21:38   #1524
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Drogomyśl to jeszcze bliżej. No dobra, ja w Brennej urzęduję...
Brenna fajna jest
To ja będę na Wielkanoc o rzut beretem od Ciebie, bo w Wiśle

Stary 2011-04-11, 21:44   #1525
jo@śka
Rozeznanie

Nie wiem czy będzie czas i czy będziemy na święta w domu, ale jak co, to może skroimy jakieś spotkanie? Jesteście tylko na święta czy jeszcze troszkę po? Zmykam poczytać i spać, bo jutro wcześnie wstaję. To do jutra!!!
Stary 2011-04-11, 21:47   #1526
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy będzie czas i czy będziemy na święta w domu, ale jak co, to może skroimy jakieś spotkanie? Jesteście tylko na święta czy jeszcze troszkę po? Zmykam poczytać i spać, bo jutro wcześnie wstaję. To do jutra!!!
Przyjeżdżamy w piątek a wyjeżdżamy w poniedziałek
Jakby co to ja chętnie

Ja też juz muszę spać, ale coś ostatnio nocny marek ze mnie
Dobranoc

Stary 2011-04-11, 23:00   #1527
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Joasia ten rowerek jest super kupiłam swojemu chrześniakowi Kinia na nim jeździła ale do pedałków jeszcze za mała. W tych rowerkach jest podnóżek więc myśle że ok.
My mamy taki trójkołowiec ale bez nóżki i mała ociera bucikami.
Biegowy podobno jest super i też zamierzam małej kupić, ale myśle, że na przyszłą wiosne
Mii jest śliczna i powiem Ci że moja też wyrzuca pampersy do kosza Jak tylko zawine to odrazu mi zabiera i pędzi do kosza i do tego musze z nią iść hehehe

brombusia buciki z ccc super może faktycznie się opłaca za te pieniążki, a paputki są super my mamy M moja ma 14cm i pochodzi w nich jeszcze ze 4 miechy jak nie więcej.

My mamy pampki 5tki myśle że 4 plus też są ok ale 5 taki też dobre

zmykam spać dobrej nocy życze
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 06:18   #1528
tarasia
Wtajemniczenie

Zebra zmartwiłaś mnie tymi pampkami. ja nakupowałam teraz 4+ bo 4 zaczęły małą obcierać przy nóżce.

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość

Jeszcze jedno - moja mała ostatnio często chodzi na palcach, nie wiem czy to wynika z tego, że chce coś lepiej widzieć, czy mam się martwić??? Czy Wasze maluchy też tak chodzą?
moja też. najczęściej na spacerze
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A w temacie kapci - mamusie które mają paputki - będziecie na lato tez kupować? Bo szczerze mówiąc, myślałam o kupnie kapciuchow z odkrytymi palcami, ale skoro mowicie że się nóżki pocą w tych szmacianych? Bo w paputkach suchutko. Ale na lato z kolei są zakryte, jak myślicie?
my teraz mamy szmaciane z befado bez poalców ale stopa się w nich poci niestety. może to z powodu gorących klimatów w bloku...
na lato myślałam o zwykłych skarpetkach antypoślizgowych. żeby były jak najbardziej przewiewne.
Cytat:
Oprócz wózka dla lalek zastanawiam się nad kupnem rowerka trzykołowego. Jakiegoś niedrogiego, bo to na krótko. Później odziedziczy rowerek biegowy jak tylko podrośnie, no a później już normalny. Macie może jakieś rowerki trzykołowe? Takie, żeby dziecko nogami dostało do pedałów.
znajoma ma nr 1 i jest z niego bbaaardzo zadowolona, tak samo jak i diecko (2m5 latek). maja go od zeszłego sezonu i dalej jeżdżą.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:57   #1529
asioczka
Zadomowienie

witam wtorkowo
my dzis idziemy na szczepienie, łeeee (((((

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 11:11   #1530
zebra666
Zakorzenienie

Joaśka możemy ich zaobrączkwoać- Piotrek nie ma jeszcze narzeczonej
Rowerek pierwszy mi się podoba... teraz i tak pewnie by nie pedałowała a jak już będzie w stanie opanować te technike to będzie już na tyle duża, że pewnie dosięgnie- tak mi się wydaje.

Konspi, Brombi ja bym ryzykowała, jak skóra przy stópce jest to reszta przy takim powycinanym buciku pewnie nie będzie miała znaczenia. W takich orginalnych nike się nużka poci to poc o przepłacać

Tarasia ooo sory, że zasiałam strach co do pampków..ale nawet 2 razy je miałam... i różnica niemal rzadna

Tż pojechał na zakupy jak spotka fajne adidaski to weźmie małemu- w sumie nigdy nie kupiłam mu z mierzeniem butków... zawsze mi nie po drodze...teraz jestem umierająca i przeziębiona, on też, w poniedziałek jade po recepte na szczepienia, w czwartek może na szczepienie. Nigdy nie wybrałabym się z nim chyba po buciki Troche się boje co on wybierze jak coś, ale chciał koniecznie wiedzieć jaki rozmiar ma brać jakby coś spotkał, więc chyba ma chęć mu wybrać sam...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości