|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Zadomowienie
|
Ja to samo. jesteście moją grupą wsparcia
u nas znów leje...żyć się odechciewa po prostu... |
|
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
U mnie nie pada, ale za to pochmurno Zaraz lecę do miasta po jakieś mini zakupy, może choć odrobinę skoczy mi humor w górę, po nieprzespanej nocy..
|
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Nom. ja dzis dzwonię w sprawie mieszkania zobaczymy czy jest oferta aktualna.
|
|
|
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
znalazłam parę na prawdę fajnych mieszkań. oby wypaliło
|
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1508 |
|
Zadomowienie
|
Tak myślę czego mi jeszcze brakuje dla małej... kosmetyków ale to jeszcze czas... a tak to już sama nie wiem heh
laktator-to na pewno. a co myślicie o sterylizatorze? |
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
Nie ale podobno pRzy nawale pokarmu to jest całkiem przydatne.
|
|
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was. Wróciłąm od lekarza. Byłam cały czas przestraszona , z samego rana się bałam co będzie. Żałowałam wczorajszych słów. Usg nie było , bo to taka stara niewyposażona przychodnia, ale serduszko słyszałam jakimś takim urzadzeniem. A tak się bałam , że nie usłysze, pierwszy raz sie tak bałam... Dostałam skierowania na badania i na usg, wiec zdjecia jeszcze nie mam. Poszlam do laboratorium,ale strasznie wredne babska tam były tylko się wkurzyłam. Postanowiłam, ze pojde sie umówic jutro, albo pojutrze, bo myslałam ,ze wyjde z siebie tam.
Potem poszłam na zakupy coś mnie tknęło i kupiłam skarpeteczki , hehe, dopiero po wyjściu ze sklepu tak na ni patrzyłam i sobie mówiłam, a dlaczego kupilam rózowe? przeciez nie wiem co będzie, chłopaiec czy dziewczynka i sie uśmiałam sama do siebie. A teraz wcinam jogódki |
|
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
no to ladnie
![]() mi ubranek na razie starczy :P probowalam sie dodzwonic w sprawie mieskzan ale niestety nikt nie odbiera xD ja to mam szczescie... |
|
|
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
heh, Karla, to mam nadzieje, że ktoś odbierze żebyś wiedziała na czym stoisz
![]() A co do sterylizatora ja kupiłam, tzn. mi się wydaje że jest to nie potrzebę ale w bo jak patrzyłam to moje koleżanki tego nie używają.. ale moja mamusia mi mówi, że oni mi butelki wyparzali w garnkach czy coś.. to wolałam kupić i nie słuchać gadania. Patiisia, wreszcie możesz wyjść z domu.. bez większej obawy że zmokniesz? Eh, oby Ci poprawiło humor. Zosiu, i lepiej się czujesz? serduszko, łomotanie. ![]() Jestem zła, codziennie rano mam mdłości w sumie przez większość dnia. ;<
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-07-04 o 14:27 |
|
|
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm lepiej? Zalezy w jakim sensie, ogólnie czuję się dobrze, chociaż te obawy co będzie dalej mam cały czas.
Teraz jest jakiś 9-10 tydzień, nawet nie powiedziały mi dokładnie. Wiem ,że to za wczesnie ale tak sie zastanawiam kiedy zacząć kompletować wyprawkę, łózeczko, wózek, staz mam do września i wiem , że kasy oszczedzać nie umiem i w tym problem, bo lepiej kupić już cos za to niz potem wywalić na głupoty, ale poczekam jeszcze z zakupami może chociaz do sierpnia. |
|
|
|
#1515 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pierwsze usg to najpiękniejsze co może być, miałam je robione w 6t 5d ciąży i jak zobaczyłam tą fasolkę to się prawie popłakałam.. Piękny moment.. Zresztą, zobaczysz sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam błyszczyk, puder transparentny, cienie, zalotkę i pączki A podkładu nie było, więc czekam do środy A jutro wizytaaa ![]() Agu współczuję mdłości Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-07-04 o 14:52 |
|||
|
|
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
jestem umowiona jutro na ogladanie az 3 mieszkan!!!
JUPI!!!!!sterylizator chyba kupie :P |
|
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki wielkie
![]() Nom, mam nadzieję, że jutro już coś wybiorę byłoby przecudnie!!! ![]() TŻta trochę zaskoczyło,że jednak szukam tego mieszkania i już umówiona jestem itd ha! niech wie, że potrafię!
|
|
|
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
Karla, to świetnie
trzymam kciuki żebyś coś znalazła ta,faceci myślą że gadać tylko umiemy ![]() Patiisia, ha, znam to.. jak wychodzę z domu pada wyjdę z osiedla przestaje a jak wracam i wchodzę na osiedle znów zaczyna. masakra ! Zosiu, co do wyprawki to generalnie w Polsce jest takie przeświadczenie żeby nie kupować za wcześnie żeby nie zapeszyć.. ja osobiście miałam to gdzieś i listy co jest mi potrzebne robiłam już w 3 miesiącu. Chociaż tak na 100 % wiedziałam, że jest coś w środku dopiero w 11-12 tyg, wtedy zrobili mi pierwsze usg. Potem wypadało zawsze coś.. i w sumie gdzieś tak w 5 miesiącu zaczęłam coś kupować. Poza tym jak to 10 tyg. to masz jeszcze masę czasu, więc na spokojnie, jak Ci się coś trafi to możesz kupić.
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-07-04 o 15:17 |
|
|
|
#1521 |
|
Zadomowienie
|
co do wyprawki to tez radze poczekac... liste mozna zrobic w 3/4 miesiacu a od 5 juz kolekcjonowac wszystko na spokojnie
|
|
|
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja własnie wiem ,ze za wczesnie, ale chciałam przeznaczyc na to moje stazowe pieniadze, a znajac mnie to przewalę je na rózne głupoty , oszczedzanie za nic mi nie wychodzi, a chce najwazniejsze rzeczy kupic ze swoich pieniedzy
|
|
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
widzisz, każdy z nas ma inną sytuację.. jeśli Ty masz tak, że teraz będziesz mieć pieniądze to możesz je przeznaczyć już teraz, nic się nie zmarnuje.
To kiedy zaczniesz kupować zależy tylko od Ciebie.Ps. niektóre kobiety mają tak że zaczynają kupować rzeczy dla dzieci jeszcze długo przed tym jak zajdą w ciąże.
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-07-04 o 17:07 |
|
|
|
#1524 |
|
Zadomowienie
|
No dokładnie. tylko wybieraj neutralne kolory bo nie wiadomo co nosisz w brzuszek
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taaa. jestem jakaś taka, zmęczona ;<
|
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
Hehe
no dziewczynka w rzeczach dla chłopaka może chodzić ale odwrotnie może być ciężko
|
|
|
|
#1528 |
|
Wtajemniczenie
|
No mogłabym już kupować, ale jednak te przesądy, jakoś w nie wierze. Poczekam chociaz do następnej wizyty, która mam za miesiac, ale skarpetki i tak już dziś kupiłam hehe , różowiutkie, mój instynkt mówi mi ,że to będzie dziewczynka
Dostalismy dzis zaproszenie na slub, ja i ten moj chłopak, ojciec dziecka... hmm mamy miesiac na podjecie decyzji, zobaczymy co i jak, slub ma byc we wrzesniu, u mnie juz brzuszek bedzie bardzo widac, wesele jest u nas w wiosce, wiec i ksiadz i pełno znajomych bedzie patrzyło i gadało, a do tego.. on sobie bedzie pił, a ja co? Tylko sie denerwowac bede, bo juz ja go tam znam, tylko troche poczuje i już dupa Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-07-04 o 18:26 |
|
|
|
#1529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do wesela to hm.. ciężka sprawa ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- A ja sobie pospałam, przed chwilą wstałam No ale co się dziwić- po nieprzespanej nocy..
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
a czemu tak nie sypiasz w nocy?
moja sie tak uklada, ze co chwile wbija mi cos w zebra....bolesne niestety heh |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

Zaraz lecę do miasta po jakieś mini zakupy, może choć odrobinę skoczy mi humor w górę, po nieprzespanej nocy..