![]() |
#1501 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
jem obiad a moje dziecko krzyczy żeby mu zabawkę podać, zrobiłam mu ten sznur ma jak w centrum zabaw tylko moja ręka mu potrzebna do podawania gryzaków bo książe nie raczy się obracać, zjem i nie podam
![]() Gusia jak pisałam o mamci to wiedziałam że Ty mnie dobrze rozumiesz, tą moją tęsknotę ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-14 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki dziekuje Wam za buziaki i wsparcie, jakos idziemy do przodu. Dzisiaj ogarnelam chate jak Misiek spal rano i tym sposobem dom prawie blyszczy, nie odkurzylam i nie umylam podlog, ale przynajmniej pochowalam pranie, bo u nas wygladalo jak w kolchozie. Pytalyscie o nocki, otoz z tym jest u nas super - chyba Misia jest tak zmeczona po upojnym dniu, ze daje sobie odpoczac w nocy - kladzie sie ok.20.30 i spi do 7.30. Musze tylko wstac podac jej smoczek, choc dzisiaj nie wstawalam ani razu, a sama padlam o 22. Ogolnie mam Reisefieber przed wyjazdem do Warszawki ![]() Rany, jak ja pojade bez sterylizatora?! I poszlam kupic posciel, chcialam taka lepsza na prezent, w "Home & You" kosztowala (!!!!) 175 zlotych, chyba ich poj*eb*alo, zeby za posciel 140x200 tyle kasy brac!!! Kupie wiec w Ikei, taka co mi sie super podoba, bo to na wies - taki model http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50162165/ [troche sobie ciocia przytnie]- Tak przy okazji, gdzie sie kupuje posciel, zeby nie wydawac miliarda zlotych? Bo kupowalam kiedys na allegro, ale niestety jakos nie ta, zmechacila sie i wyblakla po pierwszym praniu. Ah i Mary mieszka niedaleko Ikei, zrobilam liste zakupow, ze niby za 150 zlotych, ale nie zdarzylo mi sie jeszcze kupic w Ajkiji tylko tego, co mam na liscie, wiec pewnie wydam pol pensji. No, ale to bedzie tez pierwsze wyjscie do Ikei z Michalińską, wiec nie wiadomo, czy aby nie pogoni mnie rykiem i krzykiem. Dziewuszki co polecacie z Ikei, zebym kupila? Odklikalam sobie takie rzeczy [oprocz poscieli wyzej wymienionej]: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10194861/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40212892/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70194844/ Chcialam powiedziec, ze to przypadek, ze wszystko z jednej serii ![]() Tylko jak te zakupy przewioze ciopągiem'? Dowiemy sie w nastepnym odcinku. Jade bez przesiadki, mam nadzieje zajac cieple miejsce w Warszawie Zachodniej i wysiasc u mnie pod domem. Wioze torby z daraaaaaamiiiiiiii Poza tym chodzi mi po glowie, zeby umowic sie z Mariuszem Szczyglem, ale obawiam sie, ze nie odpowie na moj anons ![]() anula_81 kochanie chetnie przyjme od Ciebie te pieluchy, ale czy to jest sens zeby one przez pol Ojropy lecialy? I to juz chyba rozmiar 4 by musial byc. Sama nie wiem, z jednej strony bardzo bym chciala, a z drugiej ten pomysl wydaje mi sie malo madry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Rozeznanie
|
mimbi Łomatkoboska jaki post WoooooooooooooW
grazin drugie łomatkoboska Moje dizecko się popsuło wracamy chyba pomału do nie przespanych nocy, dziś: 23.30, 1.40 i 3.30 a potem 6.30 pobudka, nie zjad całej kaszki jest wieczorem za bardzo zmęczona, musze ją na ostatnia drzemkę kłaść póxniej moze wtedy spokojnie zje wszystko. Dziś do miasta idę z mężem na bezalkoholowego drinka, tesciowie zostaja z mąła, nie mam totalnie czasu na nic, więc uciekam, jutro nadrobię. Buzi buzi.....
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Wtajemniczenie
|
agnieszka.m skrobne dzisiaj albo jutro wieczorem
#1506 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
ale jestem wsciekla! wygramolilam sie z domu w to zimno z bolacym cyckiem a tu sie okazalo ze babki w helsestasjon pomylily godziny i niestety nie mialysmy szczepien ![]() ale zwazyli i zmierzyli Zosiunie 65 cm i 6570 ![]() nienajgorzej ![]() i dostalysmy kilka rad zywieniowych a na szczepienie idziemy we wtorek... mimbaskuja ci te pieluchy chetnie wysle , butelka juz przez Jurope pedzi do Gusiaczka to i tobie moge cos wyslac a co! daj tylko znak sygnal jesli chcesz ![]() a do Ikei Zoska jezdzic uwielbia! maja tam wozki sklepowe z siedzonkami dla dzieci wiec sie rozsiada w foteliku, wysoko ma, wszystko widzi, swiatelka i radosc taka, ze potem jak wsiada do auta to pada w 5 sekund ![]() andziot u mnie po obiadku tez bylo 5 minutek... a teraz przespi karmienie i bedzie tylko deserek pewnie. polozna mowila, ze spokojnie mozna karmic co 4 godziny i wyelimnowac jedno karmienie, ze wiecej wtedy zje, plus powoli mozna eliminowac nocne karmienie bo dlatego nie chce cyca w dzien jesc, bo sie mleka onjada w nocy... gusiaczku czuje sie lepiej choc boli dalej, wlasnie mam w bluzce butelke z ciepla woda ![]() ![]() doszla butelka do ciebie juz? moria no wlasnie pamietam ze Daisy kiedys tez podawala linka, musze znalezc je tu w norwegii te naskarpetniczki bo to genialny pomysl jest! mamaoptymistka wiem wlasnie lekarz tez mowil o tym nacinaniu a ze ja mialam szybkorozwijajacy sie bakteryjny stan zapalny to dlatego dostalam antybiotyk, znam kolezanki ktore mialy nacinane i boje sie tego jak ognia! dziekuje ci za mile slowa, milo mi ze tak sie o mnie martwicie, kochane jestesce ![]() lolus wspolczuje nocki kochana, a wlosem sie nie przejmuj! Zoska ma moje wlosy wszedzie, w kupce pewna jestem ze tez widzialam ![]() daisyy wlasnie rozmawialam z polozna i po 6 miesiacu chyba juz skoncze z karmieniem, szczegolnie ze na swieta do Pl, bedzie duzo jezdzenia zalatwiania, chyba juz musze odpuscic.... a czuje si lepiej kochana dziekuje ![]() aga pe zdrowka zycze, biedaki sie zaprawili noo ![]() a mala spi na balkonie, ale musze ja zgarnac bo zimno... |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak tak to moja Maja też to ma, smaruje jej oliwką i znika po paru dniach jak dziennie ją smatuję .. bo ślini się, paluchy bierze do buzi i smoka cycka to jej takie wychodzą, może też tak ma ????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Przyszedł dziś i obczajałam, co i jak, to zaraz do albumu wrzucę zdjęcie.
Cytat:
Potem zaczął prostować nogi ![]() Też mieszkam koło IKEA ![]() Normalnie złą lokalizacja mieć do niej 5 minut ![]() Eda usiadł sam! ![]() Co prawda w wózku, ale z pozycji leżącej ![]() Kładłam go 5 razy... I co? Pozwolić mu tak siedzieć?? Wrzucę fotę do albumu, bo mu zrobiliśmy... ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Foty w albumie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
anula 5min to Gaba dziś nie jadła ani razu ...
w nocy chyba tylko ... nie wiem o co loto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wolno smarowac oliwka - dermatolog nam zabronila |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane! Co za noc co za dzien! Ledwo zipieeee
Maly zasnal wczoraj o 23 ja juz ucieszona, nawet wlosow nie mylam ze zmeczenia wolalam szybko myk do lozeczka, ogarnelam tylko pare rzeczy w mieszkaniu i hop do wyrka, po czym Flavio budzi sie o 24tej! troszke sie pobawilismy dalam cyca i ok. 1wszej zasnal, obudzil sie o 2.30 i pozniej o 5.30 tylko ze od tej 5tej to juz nie spal!!! rano mielismy szczepionke, leje jak z cebra, burza straszna, no ale sie szykuje, nakrylam malego kocem zeby zjesc do auta, zamykam mieszkanie i k...nie dziala winda i drylowalam z buta....lece pedze do przychodni, wyladowalam Flavcia z wozkiem, akurat spotkalam znajoma wiec chwile mi przypilnowala wozka a ja pojechalam zaparkowac ufff Flavio mega spiacy chyba nawet nie poczul tych szczepionek ![]() ![]() ![]() Spotkalam znajoma z dzidziusiem w wieku Flavcia i ona nie miala mleka, karmi MM, sluchajcie ja -bogu dziekuje ze mam mleko, jak ona mi powiedziala jaki to wydatek, ponad 20 euro za jedna puszke mleka!!! Wy tez takie bajonskie sumy wydajecie?! no i odeszla mi chec odstawienie malego od cycka po swietach Bozego Narodzenie jesli nadal bede miec mleko, bo to MM to straszny wydatek, chyba ze juz dziecko mniej bedzie mleka pilo w wieku 8iu miesiecy?!!! antropia co do Wszystkich siwetych to ja bym pojechala dzien wczesniej na groby, bez przesady nie bedziesz po tym ziabie dziecka ciagac, pamietam te calodniowe wedrowki po cmentarzach taka zziebnieta wracalam a co dopiero z niemowlakiem!!! dobrze, ze Wlosi nie maja tego zwyczaju, akurat wypadnie dlugi weekend i jedziemy na 5 dni do Toskanii, pomysle o Tobie wtedy i wyprawie na cmentarzysko ![]() ![]() ![]() oo a za co Grazin zbanowali??? ![]() anula_81 Twoja Zosienka kruszynka, moj Flavio to w porowaniu do Zoski to chlop jak dab, prawie 8 kg wazy, wyobraz sobie moj biedny kregoslup ![]() ![]() mimbi ja bym kupila to w ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70194844/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10194861/ Co do poscieli to nie pomoge, bo u mnie spi sie pod takimi przescieradlami, poscieli w sensie poszew nie ma, bo kolder ni ma ![]() anusia82 STO LAT!!! ![]() wieci co zaczelam sie troche martwic, Szymonek Moniki lapie sie juz za nozki, Edzik matall siedzi, agus87 mala tez, bzyczkowa mala ma zabki a moj Flavcio jakos nic jeszcze, mam zaczac sie martwic??!!! ah jeszcze mialam sie Was poradzic czy na pierwszy raz to nie lepiej dac gruszke ze sloiczka czy lepiej samej zetrzec??? tylko, ze gruszka ma takie grudki jakies ![]()
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-10-14 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mtślałam, że to to samo, nam oliwka pomaga na to : ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny karmiące mm: Kiedy zmieniacie mleko na 2? Jak to zrobić, zwyczajnie jak dziecko skończy 6 miesięcy dać 2-kę, czy jakoś stopniowo mieszać jeszcze z 1-ką? Macie zamiar dawać mleko z tej samej firmy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I po prostu zaczyna się dawać "2". A po jakimś czasie może spróbujemy zmienić pepti na zwykły Bebilon, ale raczej w ramach jednego producenta ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja zamierzam dać jak skończy 6 miesięcy,jak z tej samej firmy to wydaje mi się że nie trzeba mieszać.Jeżeli zmienisz mleko to tak(znajoma mi mówiła że tak mieszała dziecku przy zmianie mleka) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 | |
Zadomowienie
|
W sumie to właśnie nie wiem ile on tak je w nocy.. bo skoro te pobudlki takie częste to w UU wiele mleka też chyba nie zdąrzy się zgromadzić
![]() Pstryknij fotkę jak to wygląda plisss ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mój Antek to zawsze rzuca się na cyca jakby przez tydzień głodował ![]() ![]() ![]() Dziewczynki polecacie te naskarpetniczki.. u nas raczej nie potrzebne, bo skrapetki jakoś się trzymają, ale co zrobić z paputkami?? Antuś ciągle je głupi, tak macha nóżkami, poiera o piętki, że paputki dłuzej niż parę minut nie potrafią na stópce się utzrymać ![]() Na początku myślałam, że może po prostu za duże mamy.. ale nie, bo na długość idealne i to jedna i druga parą jaką postadamy tak zlatuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Przyczajenie
|
pozdrowienia z krzaków
![]() tęsknię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wytrzymała 3h ... po co Antoniuszowi paputki ??? najwygodniej dziecku w skarpetkach, jak zimno to kupcie jakieś frotowe i już ... Zosia nie miała żadnych butów dopóki chodzić nie zaczęła, a i tak po domu zawsze tylko w skarpetach biega, najzdrowiej ![]() my też tęsknimy ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry, cześć i czołem
![]() Milion razy zbierałam się żeby napisać w końcu posta, ale co chwilę coś mnie odciągało od wizażu. A to dziecko, a to coś tam. Powinnam naprodukować posta jak Mimbi, ale chyba nie mam takiej weny twórczej, no i talentu, więc nie pośmiejecie się czytając, no ale może ktoś jest ciekawy ![]() Po krótce powiem co u Nas. Od jakiegoś czasu Gabrysia przesypia pięknie CAŁE noce, bez pobudek na jedzenie. Dziś wstała o 5, no ale to już nie jest dla mnie noc, choć za oknem ciemno jak w d.upie u murzyna ![]() ![]() ![]() ![]() Zlot - umieram z żalu, że nie mogę tam z Wami być. Co nie wejdę na wątek dot. zlotu to mi się ciśnienie podnosi i robię się nerwowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i mam nadzieję, że w wakację lub nawet na wiosnę, wybierzemy się gdzieś w większym gronie na conajmniej kilka dni. Tak jak 3xM w wakejszyn ![]() A! Dziewczyny, pędźcie do H&M, ile sił w nogach ![]() ![]() Chciałam się jeszcze pochwalić, że dziś wyrabiałam zdjęcia do legitymacji i pan fotograf wywołał moje zdjęcie jeszcze specjalnie dla siebie, bo tak mu się spodobałam ![]() antropia, ja również poszłabym na cmenatrz bez dziecka, dzień wcześniej. Lub nawet tego samego dnia, ale bez dziecka. Co do świąt, sama nie wiem. Ja mam jeszcze większy dylemat, bo moi rodzice są po rozwodzie i każde z nich chce spędzić święta z wnusią, a mama+tata+ich partnerzy by się wzajemnie pozabijali. Teściowie też nie pogardziliby obecnością wnusi na świętach. Nie mam pojęcia gdzie je spędzimy. Ale jedno wiem na pewno: nigdy nie zapomnę tych świąt i pierwszej choinki Gabrysi ![]() princi, jesteś pewna, że na pierwszy ogień poleci gruszka ? Gabi bardzo bolał brzuszek po gruszce, no i z tego co widziałam to niektóre dzieciaczki też źle reagowały. A taka surowa starta to już na pewno bym nie dała... Ale to tylko moje zdanie. Zrobisz jak uważasz ![]() ![]() mimbi, po co Ci sterylizator na wycieczkę ???? Mary Ci wrzątkiem pozalewa butelki i smoczki ![]() ![]() matall, jestem w ciężkim szoku co Twój Eda wyczynia i aż się boję iść do albumu ![]() AgnieszkaM, mnie się obiło o uszy, że się jednak te mleko miesza. Ale najlepiej pewnie zapytać pediatry swojego. 82anusia, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!! ![]() anula, duuuuużo zdrówka życzę! ![]() Graża, smutno bez Ciebie! Kombinuj coś i wracaj NA STAŁE.
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-10-14 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Rozeznanie
|
Hej,
Nawet nie mam czasu nadrobić ![]() Widziałam mamooptymistko, że pytałaś o karmienie, tak jesteśmy tylko na UU. Herbatki zabieramy tylko na wyjazdy, aby w razie awarii mieć czas na znalezienie miejsca i uspokoić krzykacza ![]() ![]() daisy, lolcia ostatnio piszecie, że zmniejszyła się Wam laktacja i tak się zastanawiam czy aby nie zmniejszyłyście ilości płynów, które są niezbędne przy karmieniu UU. Wiadomo, że jest chłodniej to człowiek automatycznie pije mniej, więc może miało to u Was jakiś wpływ. Wczoraj przy wieczornym karmieniu, popijając mineralkę wpadłam na taką myśl, ale zdaję sobie sprawę, ze może być błędna ![]() Uciekam, grrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
enchan przysiady mnie rozwaliły
![]() ja nie umiem kupować na "zaś" ![]() a Ty jaki brałaś rozmiar ciuszków ??? mówiłam, że laska z Ciebie ![]() aaa i jeszcze chciałam powiedzieć, że Zosia do dziś jak zje gruszkę to ma sraczkę ![]() ZOcha mi sika w majty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
enchant ale Ci fajnie, że Gaba nocki przesypia...
![]() Do H&M bym chętnie poszła, tylko najpierw bank obrabuję... Zwłaszcza w związku z uszkodzeniem w aucie ![]() A, no i Eda gruszkę znosi bardzo dobrze ![]()
![]() |
#1524 |
Zadomowienie
|
Wstawiłam fotki w albumie J&F
sznur z zabawkami w kombinezonie i na leżaczku lece rykkkkkkkkkkkkkkkkkk jestesmy F na raczkach Mangoo, Eve przeolbrzymie buziole, dobrze ze mi o tych kupkowo-pierdkowych sprawach napisałyScie bo juz teorie rozne mi po głowie chodziły ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-14 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Rozeznanie
|
Enchant całkiem fajnie sie twojego posta czytało
![]() super że Gabik przesypia noce i ma apetyt ![]() Ja jutro zobaczę czy w naszym H&M też są wyprzedaże ![]() a co do zdjęcia to pan fotograf ma gust ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | ||||
Zakorzenienie
|
Ale jestem nieprzytomna..chyba ide z Zoska dzisiaj spac znowu..moze mi moj cyc da sie wyspac
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() enchan!!jestes ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Rozeznanie
|
W Polsce też kiedyś tak było, ale zmienili i 2-ka jest od 6-go miesiąca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zadomowienie
|
mój Franek jak cichutko szepcze mu do uszka tak słodko się śmieje że sie rozpływam
![]() ktos dodał night25 odswież se ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-14 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
Zakorzenienie
|
82anusia Najlepszego z okazji urodzinek
![]() ![]() ![]() enchan ![]() ![]() ![]() Gratuluje przespanych nocek ![]() Anula Ciesze sie, ze lepiej sie czujesz ![]() Butelka jeszcze do nas nie doszla. Cytat:
![]() ![]() MY TEZ!! !! My po spacerku ![]() oho idzie kuuupa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.