Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-14, 13:58   #1501
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)

jem obiad a moje dziecko krzyczy żeby mu zabawkę podać, zrobiłam mu ten sznur ma jak w centrum zabaw tylko moja ręka mu potrzebna do podawania gryzaków bo książe nie raczy się obracać, zjem i nie podam

Gusia jak pisałam o mamci to wiedziałam że Ty mnie dobrze rozumiesz, tą moją tęsknotę

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-10-14 o 13:59
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:58   #1502
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

jak sprawdzacie te produkty to sprawdzajcie "globalnie", Dady produkuje Ontex z republiki czeskiej.
A skad wiesz? Masz jakies tajne dojscie do takiej strony? Podaj linka

Dziewczynki dziekuje Wam za buziaki i wsparcie, jakos idziemy do przodu. Dzisiaj ogarnelam chate jak Misiek spal rano i tym sposobem dom prawie blyszczy, nie odkurzylam i nie umylam podlog, ale przynajmniej pochowalam pranie, bo u nas wygladalo jak w kolchozie.
Pytalyscie o nocki, otoz z tym jest u nas super - chyba Misia jest tak zmeczona po upojnym dniu, ze daje sobie odpoczac w nocy - kladzie sie ok.20.30 i spi do 7.30. Musze tylko wstac podac jej smoczek, choc dzisiaj nie wstawalam ani razu, a sama padlam o 22.

Ogolnie mam Reisefieber przed wyjazdem do Warszawki Ciagle sie zastanawiam, w co ubierac Misiaka, zeby potem nie prac na gwalt przed wyjazdem i kompletnie nie wiem, jak to ogarnac, bo ciagle mi sie wydaje, ze tych ubranek za malo. No, ale postanowilam dac odpoczac pralce, po tym, jak ostatnio musialam do niej wezwac fachowca, bo przy wypompowaniu wody robila je*budu. Przyjechal pan, pogmeral, wzial 30 zlotych i wyciagnal z odplywu taki plastik z meskiego kolnierzyka... A ja juz mialam wizje rozwalonej pralki, bebna do wymiany albo 1000zl w plecy, bo wiadomo - biednemu wiatr w oczy.

Rany, jak ja pojade bez sterylizatora?!

I poszlam kupic posciel, chcialam taka lepsza na prezent, w "Home & You" kosztowala (!!!!) 175 zlotych, chyba ich poj*eb*alo, zeby za posciel 140x200 tyle kasy brac!!! Kupie wiec w Ikei, taka co mi sie super podoba, bo to na wies - taki model http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50162165/ [troche sobie ciocia przytnie]-
Tak przy okazji, gdzie sie kupuje posciel, zeby nie wydawac miliarda zlotych? Bo kupowalam kiedys na allegro, ale niestety jakos nie ta, zmechacila sie i wyblakla po pierwszym praniu.

Ah i Mary mieszka niedaleko Ikei, zrobilam liste zakupow, ze niby za 150 zlotych, ale nie zdarzylo mi sie jeszcze kupic w Ajkiji tylko tego, co mam na liscie, wiec pewnie wydam pol pensji. No, ale to bedzie tez pierwsze wyjscie do Ikei z Michalińską, wiec nie wiadomo, czy aby nie pogoni mnie rykiem i krzykiem.

Dziewuszki co polecacie z Ikei, zebym kupila? Odklikalam sobie takie rzeczy [oprocz poscieli wyzej wymienionej]:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10194861/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40212892/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70194844/
Chcialam powiedziec, ze to przypadek, ze wszystko z jednej serii Aha i nie mowie tylko o rzeczach dla dziecka, sobie tez bym mogla lajsnac jakis drobiazg, bo mebli wiezc przez pol Polski na plecach nie bede.

Tylko jak te zakupy przewioze ciopągiem'? Dowiemy sie w nastepnym odcinku. Jade bez przesiadki, mam nadzieje zajac cieple miejsce w Warszawie Zachodniej i wysiasc u mnie pod domem. Wioze torby z daraaaaaamiiiiiiii

Poza tym chodzi mi po glowie, zeby umowic sie z Mariuszem Szczyglem, ale obawiam sie, ze nie odpowie na moj anons

anula_81 kochanie chetnie przyjme od Ciebie te pieluchy, ale czy to jest sens zeby one przez pol Ojropy lecialy? I to juz chyba rozmiar 4 by musial byc. Sama nie wiem, z jednej strony bardzo bym chciala, a z drugiej ten pomysl wydaje mi sie malo madry.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:17   #1503
atiz
Rozeznanie

mimbi Łomatkoboska jaki post WoooooooooooooW
grazin drugie łomatkoboska

Moje dizecko się popsuło wracamy chyba pomału do nie przespanych nocy, dziś: 23.30, 1.40 i 3.30 a potem 6.30 pobudka, nie zjad całej kaszki jest wieczorem za bardzo zmęczona, musze ją na ostatnia drzemkę kłaść póxniej moze wtedy spokojnie zje wszystko.

Dziś do miasta idę z mężem na bezalkoholowego drinka, tesciowie zostaja z mąła, nie mam totalnie czasu na nic, więc uciekam, jutro nadrobię.

Buzi buzi.....

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:33   #1504
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
No wiem że tylko buźkę dlatego obstawiałam albo rączki albo dotykanie buźką innych tzn. jak na rączkach jest i policzkami dotyka czyjegoś ubrania.
Trudno znaleźć przyczynę

Poszłam po siatkę z grzechotkami i gryzakami i innymi cudami po Jasiu i zaraz uda mi się ten sznur na łóżeczko zrobić nie muszę kółeczek dokupywać.
Tych zabawek jest ogrom a wczoraj mama pytała co kupić Franusiowi jak nas odwiedzi szlaban na zabawki
Właśnie cieszę się bo niedługo mamcia mnie odwiedzi aż na 5 dni
nie wiem kurcze od czego to
dzieki
Stary 2011-10-14, 14:52   #1505
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

agnieszka.m skrobne dzisiaj albo jutro wieczorem
Stary 2011-10-14, 14:52   #1506
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane!
ale jestem wsciekla! wygramolilam sie z domu w to zimno z bolacym cyckiem a tu sie okazalo ze babki w helsestasjon pomylily godziny i niestety nie mialysmy szczepien
ale zwazyli i zmierzyli Zosiunie

65 cm i 6570
nienajgorzej

i dostalysmy kilka rad zywieniowych a na szczepienie idziemy we wtorek...
mimbaskuja ci te pieluchy chetnie wysle , butelka juz przez Jurope pedzi do Gusiaczka to i tobie moge cos wyslac a co! daj tylko znak sygnal jesli chcesz
a do Ikei Zoska jezdzic uwielbia! maja tam wozki sklepowe z siedzonkami dla dzieci wiec sie rozsiada w foteliku, wysoko ma, wszystko widzi, swiatelka i radosc taka, ze potem jak wsiada do auta to pada w 5 sekund

andziot u mnie po obiadku tez bylo 5 minutek...
a teraz przespi karmienie i bedzie tylko deserek pewnie. polozna mowila, ze spokojnie mozna karmic co 4 godziny i wyelimnowac jedno karmienie, ze wiecej wtedy zje, plus powoli mozna eliminowac nocne karmienie bo dlatego nie chce cyca w dzien jesc, bo sie mleka onjada w nocy...

gusiaczku czuje sie lepiej choc boli dalej, wlasnie mam w bluzce butelke z ciepla wodana rozgrzanie
doszla butelka do ciebie juz?

moria no wlasnie pamietam ze Daisy kiedys tez podawala linka, musze znalezc je tu w norwegii te naskarpetniczki bo to genialny pomysl jest!

mamaoptymistka wiem wlasnie lekarz tez mowil o tym nacinaniu a ze ja mialam szybkorozwijajacy sie bakteryjny stan zapalny to dlatego dostalam antybiotyk, znam kolezanki ktore mialy nacinane i boje sie tego jak ognia!
dziekuje ci za mile slowa, milo mi ze tak sie o mnie martwicie, kochane jestesce

lolus wspolczuje nocki kochana, a wlosem sie nie przejmuj! Zoska ma moje wlosy wszedzie, w kupce pewna jestem ze tez widzialam

daisyy wlasnie rozmawialam z polozna i po 6 miesiacu chyba juz skoncze z karmieniem, szczegolnie ze na swieta do Pl, bedzie duzo jezdzenia zalatwiania, chyba juz musze odpuscic....
a czuje si lepiej kochana dziekuje

aga pe zdrowka zycze, biedaki sie zaprawili noo

a mala spi na balkonie, ale musze ja zgarnac bo zimno...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 15:02   #1507
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
zle sie czulam na nim

do kurzu mam specjalistyczna scierke, nie uzywam zadnych detergentow, tylko zmaczam scierke, podlogi mam ajax, a moje ubrania pioore w vizir-sensitive
jej w jelp
czesto wietrze mieszkanie

ale ona ma tylko na buzi te krosteczki
cialko ma czysciusienkie, gladziutkie jak jedwab
ejjjj,a ma je wokól buzi ?
jak tak to moja Maja też to ma, smaruje jej oliwką i znika po paru dniach jak dziennie ją smatuję ..
bo ślini się, paluchy bierze do buzi i smoka cycka to jej takie wychodzą, może też tak ma ?????

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-14, 15:11   #1508
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
cyknij fote jak przesadzisz ede
Przyszedł dziś i obczajałam, co i jak, to zaraz do albumu wrzucę zdjęcie.

Cytat:
matal eda tez zaczynal od gibania w przod i w tyl z tego co pamietam??????
No najpierw stanął na czworaka, a potem zaczął się tak gibać właśnie.
Potem zaczął prostować nogi

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ah i Mary mieszka niedaleko Ikei
Też mieszkam koło IKEA
Normalnie złą lokalizacja mieć do niej 5 minut

Eda usiadł sam!
Co prawda w wózku, ale z pozycji leżącej
Kładłam go 5 razy... I co? Pozwolić mu tak siedzieć??
Wrzucę fotę do albumu, bo mu zrobiliśmy...

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Foty w albumie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 15:24   #1509
andziot
Zakorzenienie

anula 5min to Gaba dziś nie jadła ani razu ...
w nocy chyba tylko ...
nie wiem o co loto

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 15:32   #1510
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
ejjjj,a ma je wokól buzi ?
jak tak to moja Maja też to ma, smaruje jej oliwką i znika po paru dniach jak dziennie ją smatuję ..
bo ślini się, paluchy bierze do buzi i smoka cycka to jej takie wychodzą, może też tak ma ?????
oprocz tego ma na powiekach czyli czysto alergiczne, pod, na skroniach

i nie wolno smarowac oliwka - dermatolog nam zabronila
Stary 2011-10-14, 15:35   #1511
principessina
Zakorzenienie

Hej Kochane! Co za noc co za dzien! Ledwo zipieeee
Maly zasnal wczoraj o 23 ja juz ucieszona, nawet wlosow nie mylam ze zmeczenia wolalam szybko myk do lozeczka, ogarnelam tylko pare rzeczy w mieszkaniu i hop do wyrka, po czym Flavio budzi sie o 24tej! troszke sie pobawilismy dalam cyca i ok. 1wszej zasnal, obudzil sie o 2.30 i pozniej o 5.30 tylko ze od tej 5tej to juz nie spal!!! rano mielismy szczepionke, leje jak z cebra, burza straszna, no ale sie szykuje, nakrylam malego kocem zeby zjesc do auta, zamykam mieszkanie i k...nie dziala winda i drylowalam z buta....lece pedze do przychodni, wyladowalam Flavcia z wozkiem, akurat spotkalam znajoma wiec chwile mi przypilnowala wozka a ja pojechalam zaparkowac ufff
Flavio mega spiacy chyba nawet nie poczul tych szczepionek dopiero w domu byl troche marudny i pol dnia spedzil przy cycu narazie wszystko ok, goraczki tez nie ma, poszedl spac, a ja jak dotrzymam do wieczora?! nawet obiadu mi sie nie chcialo gotowac, obzaralm sie slodyczy i teraz zabek mnie boli

Spotkalam znajoma z dzidziusiem w wieku Flavcia i ona nie miala mleka, karmi MM, sluchajcie ja -bogu dziekuje ze mam mleko, jak ona mi powiedziala jaki to wydatek, ponad 20 euro za jedna puszke mleka!!! Wy tez takie bajonskie sumy wydajecie?! no i odeszla mi chec odstawienie malego od cycka po swietach Bozego Narodzenie jesli nadal bede miec mleko, bo to MM to straszny wydatek, chyba ze juz dziecko mniej bedzie mleka pilo w wieku 8iu miesiecy?!!!

antropia co do Wszystkich siwetych to ja bym pojechala dzien wczesniej na groby, bez przesady nie bedziesz po tym ziabie dziecka ciagac, pamietam te calodniowe wedrowki po cmentarzach taka zziebnieta wracalam a co dopiero z niemowlakiem!!! dobrze, ze Wlosi nie maja tego zwyczaju, akurat wypadnie dlugi weekend i jedziemy na 5 dni do Toskanii, pomysle o Tobie wtedy i wyprawie na cmentarzysko no a co do Wigilii to poloz go w dzien na dluzej spac to wtedy dociagnie do wieczora, bez przesady jeden raz mozesz zrobic wyjatek u nas Wigilia jest po 21wszej bo to normalny dzien pracujacy, no a teraz nigdzie razem z dzieckiem nie wychodzicie na kolacje do knajpy czy co, zawsze o stalych porach kladziesz go spac???

oo a za co Grazin zbanowali???

anula_81 Twoja Zosienka kruszynka, moj Flavio to w porowaniu do Zoski to chlop jak dab, prawie 8 kg wazy, wyobraz sobie moj biedny kregoslup Ty z takim cycem przeziebionym to nie wychodz bo to nie sa zarty, ja pierwszy raz nie wzielam sobie do serca i pozniej drugi raz mi wylazlo zapalenie!!!

mimbi
ja bym kupila to w ikei:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70194844/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10194861/

Co do poscieli to nie pomoge, bo u mnie spi sie pod takimi przescieradlami, poscieli w sensie poszew nie ma, bo kolder ni ma

anusia82 STO LAT!!!

wieci co zaczelam sie troche martwic, Szymonek Moniki lapie sie juz za nozki, Edzik matall siedzi, agus87 mala tez, bzyczkowa mala ma zabki a moj Flavcio jakos nic jeszcze, mam zaczac sie martwic??!!!

ah jeszcze mialam sie Was poradzic czy na pierwszy raz to nie lepiej dac gruszke ze sloiczka czy lepiej samej zetrzec??? tylko, ze gruszka ma takie grudki jakies

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-10-14 o 15:36
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-14, 15:51   #1512
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
oprocz tego ma na powiekach czyli czysto alergiczne, pod, na skroniach

i nie wolno smarowac oliwka - dermatolog nam zabronila
a to widocznie nie to samo co Maja ma..
mtślałam, że to to samo, nam oliwka pomaga na to : )
Stary 2011-10-14, 15:57   #1513
Agnieszka.M
Rozeznanie

Dziewczyny karmiące mm: Kiedy zmieniacie mleko na 2? Jak to zrobić, zwyczajnie jak dziecko skończy 6 miesięcy dać 2-kę, czy jakoś stopniowo mieszać jeszcze z 1-ką? Macie zamiar dawać mleko z tej samej firmy?

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 16:01   #1514
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące mm: Kiedy zmieniacie mleko na 2? Jak to zrobić, zwyczajnie jak dziecko skończy 6 miesięcy dać 2-kę, czy jakoś stopniowo mieszać jeszcze z 1-ką? Macie zamiar dawać mleko z tej samej firmy?
Ja daję pepti i nasza lekarka mówiła, żeby przyjść, jak skończy 6 m-cy, to zważymy, zmierzymy i zmienimy mleko na "2".
I po prostu zaczyna się dawać "2".

A po jakimś czasie może spróbujemy zmienić pepti na zwykły Bebilon, ale raczej w ramach jednego producenta

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-10-14, 16:08   #1515
night25
Rozeznanie

Cytat:
O centylach dowiedzialam sie tyle, ze norbi nie mam co wymagac zeby jego krzywa wzrostowa ukladala sie inaczej ,bo my tez mali i chudzi-tzn ja juz nie,tymczasowo mam nadzieje. Przybiera bo przez 3tyg jakies 350g ,no i najwazniejsze zeby przybieral.

<B>
anusia82 miala wczoraj urodziny!!!! Nic sie nie pochwalila!!!!! Najlepszego anusia!!! Zdrowka,zadowolenia z pracy, przespanych nocy i grzecznych dzieciaczkow!!!
</B>
sto lat anusiu82

Cytat:
Ja zamierzam dać jak skończy 6 miesięcy,jak z tej samej firmy to wydaje mi się że nie trzeba mieszać.Jeżeli zmienisz mleko to tak(znajoma mi mówiła że tak mieszała dziecku przy zmianie mleka)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-14, 16:08   #1516
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Loluś a zjadł z tego cyca w nocy porządnie ???
W sumie to właśnie nie wiem ile on tak je w nocy.. bo skoro te pobudlki takie częste to w UU wiele mleka też chyba nie zdąrzy się zgromadzić

Cytat:
(..)zrobiłam mu ten sznur ma jak w centrum zabaw
Pstryknij fotkę jak to wygląda plisss Ciekawa jestem co to wykombinowałaś dla Franusia

Cytat:
w nocy chyba tylko ...
nie wiem o co loto
Czyli tak mało wszamkała i nie woła o papu? cyz podałaś butelkę?
Mój Antek to zawsze rzuca się na cyca jakby przez tydzień głodował A Gabi może o figurę zaczęła dbać i na diecie

Dziewczynki polecacie te naskarpetniczki.. u nas raczej nie potrzebne, bo skrapetki jakoś się trzymają, ale co zrobić z paputkami?? Antuś ciągle je głupi, tak macha nóżkami, poiera o piętki, że paputki dłuzej niż parę minut nie potrafią na stópce się utzrymać

Na początku myślałam, że może po prostu za duże mamy.. ale nie, bo na długość idealne i to jedna i druga parą jaką postadamy tak zlatuje
Stary 2011-10-14, 16:08   #1517
Graza1985
Przyczajenie

pozdrowienia z krzaków

tęsknię
Graza1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 16:23   #1518
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Czyli tak mało wszamkała i nie woła o papu? cyz podałaś butelkę?
Mój Antek to zawsze rzuca się na cyca jakby przez tydzień głodował A Gabi może o figurę zaczęła dbać i na diecie

Dziewczynki polecacie te naskarpetniczki.. u nas raczej nie potrzebne, bo skrapetki jakoś się trzymają, ale co zrobić z paputkami?? Antuś ciągle je głupi, tak macha nóżkami, poiera o piętki, że paputki dłuzej niż parę minut nie potrafią na stópce się utzrymać
nie dałam butli
wytrzymała 3h ...

po co Antoniuszowi paputki ??? najwygodniej dziecku w skarpetkach, jak zimno to kupcie jakieś frotowe i już ...

Zosia nie miała żadnych butów dopóki chodzić nie zaczęła, a i tak po domu zawsze tylko w skarpetach biega, najzdrowiej

Cytat:
Napisane przez Graza1985 Pokaż wiadomość
pozdrowienia z krzaków

tęsknię
my też tęsknimy ...

Stary 2011-10-14, 16:27   #1519
night25
Rozeznanie

Cytat:
pozdrowienia z krzaków

tęsknię
my też
Stary 2011-10-14, 16:28   #1520
enchantresss
Rozeznanie

Dzień dobry, cześć i czołem

Milion razy zbierałam się żeby napisać w końcu posta, ale co chwilę coś mnie odciągało od wizażu. A to dziecko, a to coś tam. Powinnam naprodukować posta jak Mimbi, ale chyba nie mam takiej weny twórczej, no i talentu, więc nie pośmiejecie się czytając, no ale może ktoś jest ciekawy

Po krótce powiem co u Nas. Od jakiegoś czasu Gabrysia przesypia pięknie CAŁE noce, bez pobudek na jedzenie. Dziś wstała o 5, no ale to już nie jest dla mnie noc, choć za oknem ciemno jak w d.upie u murzyna Podejrzewam, że ''winna'' jest kaszka Bobovity, którą Gabuńka dostaje na kolację. Jest przepyszna, zawsze mam nadzieję, że zostanie coś na dnie dla mamusi, ale nie - apetyt ma Gabi jak ja i TŻ razem wzięci. Nic nie zostawia To samo z mleczkiem z butli - mleko się kończy, zaczyna się ryk. Czasem 150 wystarczy, a czasem 210 jest mało. Taka głodomorra z Gabulka. Odbiło się to również na ubrankach, kolejne dwa wory za małych ciuszków pojechały na strych do teściów. Dlaczego te dzieci tak szybko rosną??? Co do zachowania mojego dziecka... Powiem tak : ma baba humorki. Raz jest kochana, słodziutka, roześmiana od rana do nocy, ale jak wstanie "lewą nogą" to jest masakra i nie da się jej niczym uspokoić, ryczy, krzyczy, piszczy, łzy się leją, buzia czerwona. Nawet przysiady nie pomagają W takich sytuacjach włączam suszarkę, która na stałe zagościła w naszym pokoju i wtedy dziecko zasypia.

Zlot
- umieram z żalu, że nie mogę tam z Wami być. Co nie wejdę na wątek dot. zlotu to mi się ciśnienie podnosi i robię się nerwowa Naprawdę nie mam jak do Was dotrzeć, nie mamy aktualnie samochodu (TŻ spędza 2godziny dziennie na otomoto i nic mu się nie podoba , Pociągiem już się nie wybieram (mimbi, powodzenia), bo nie najlepiej wspominam ostatnią podróż. Do Wawy jechało się spoko, ale w stronę powrotną całą drogą mała wyła i obiecałam sobie, że nigdy więcej. Do wrocławia też nie dotrę (nawet jak kupimy auto) bo to meeega daleko i koszty nas zjedzą Ale gdyby jednak któraś się chciała spotkać w Wawce, albo nawet bliżej (np. Dorka - Radom) to ja bardzo chętnie!!! Tylko nie teraz, a za jakiś czas Bardzo chciałabym poznać te dziewczyny, które nie były w Czewie

No i mam nadzieję, że w wakację lub nawet na wiosnę, wybierzemy się gdzieś w większym gronie na conajmniej kilka dni. Tak jak 3xM w wakejszyn

A! Dziewczyny, pędźcie do H&M, ile sił w nogach Wyprzedaż ubranek dziecięcych (przynajmniej u Nas) taka, że głowa mała. Kupiłam Gabrysi na przyszłe lato mnóstwo sukieneczek, kapelusików, bucików, bluzeczek, itd. w powalającej cenie 5 zł !!! A dla chłopców były takie słodkie kąpielówki, że też wzięłam. Komuś się odda

Chciałam się jeszcze pochwalić, że dziś wyrabiałam zdjęcia do legitymacji i pan fotograf wywołał moje zdjęcie jeszcze specjalnie dla siebie, bo tak mu się spodobałam Obrosłam w piórka !!!!! Zwłaszcza, że TŻ stwierdził, że wyszłam śmiesznie i że śmiesznie się uczesałam.(Rozpuszczone, wyprostowane włosy. Bardzo zabawowa fryzura.)

antropia
, ja również poszłabym na cmenatrz bez dziecka, dzień wcześniej. Lub nawet tego samego dnia, ale bez dziecka. Co do świąt, sama nie wiem. Ja mam jeszcze większy dylemat, bo moi rodzice są po rozwodzie i każde z nich chce spędzić święta z wnusią, a mama+tata+ich partnerzy by się wzajemnie pozabijali. Teściowie też nie pogardziliby obecnością wnusi na świętach. Nie mam pojęcia gdzie je spędzimy. Ale jedno wiem na pewno: nigdy nie zapomnę tych świąt i pierwszej choinki Gabrysi

princi
, jesteś pewna, że na pierwszy ogień poleci gruszka ? Gabi bardzo bolał brzuszek po gruszce, no i z tego co widziałam to niektóre dzieciaczki też źle reagowały. A taka surowa starta to już na pewno bym nie dała... Ale to tylko moje zdanie. Zrobisz jak uważasz A no i nie martw się rozwojem Flavcia, każdy dzidziuś wszystko robi w swoim czasie !!! A co do cen w mleka to... za 50euro mam mleczka na cały miesiąc Tanio nie jest, ale chyba jednak u nas ciut taniej.

mimbi
, po co Ci sterylizator na wycieczkę ???? Mary Ci wrzątkiem pozalewa butelki i smoczki Misiek więcej baketeryjek pewnie pożera z własnych rączek niż z raz, czy dwa niewysterylizowanej butli

matall, jestem w ciężkim szoku co Twój Eda wyczynia i aż się boję iść do albumu No ale, IDĘ PODZIWIAĆ!

AgnieszkaM
, mnie się obiło o uszy, że się jednak te mleko miesza. Ale najlepiej pewnie zapytać pediatry swojego.

82anusia
, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!)))))

anula, duuuuużo zdrówka życzę!

Graża
, smutno bez Ciebie! Kombinuj coś i wracaj NA STAŁE.

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-10-14 o 16:33
enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 16:28   #1521
Mango08
Rozeznanie

Hej,

Nawet nie mam czasu nadrobić
Widziałam mamooptymistko, że pytałaś o karmienie, tak jesteśmy tylko na UU. Herbatki zabieramy tylko na wyjazdy, aby w razie awarii mieć czas na znalezienie miejsca i uspokoić krzykacza Kupki początkowo były codziennie, a od około ok. 6 tygodni są dużo rzadziej ostatnio np. po 6 dniach. Przy tym nie ma żadnych oznak, aby bolał go brzuszek, jedynie gazy ma codziennie i to takie, których nie da się nie zauważyć, mówiąc bardzo delikatnie Czytałam jednak, że zarówno brak kupki, jak i śmierdzące bąki są czymś naturalnym. Problem może być wtedy, gdy kupka jest twarda, zbita, a dziecko ma duże kłopoty z jej zrobieniem. No to się rozpisałam kupkowo!

daisy, lolcia ostatnio piszecie, że zmniejszyła się Wam laktacja i tak się zastanawiam czy aby nie zmniejszyłyście ilości płynów, które są niezbędne przy karmieniu UU. Wiadomo, że jest chłodniej to człowiek automatycznie pije mniej, więc może miało to u Was jakiś wpływ. Wczoraj przy wieczornym karmieniu, popijając mineralkę wpadłam na taką myśl, ale zdaję sobie sprawę, ze może być błędna

Uciekam, grrrr

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 16:39   #1522
andziot
Zakorzenienie

enchan przysiady mnie rozwaliły
ja nie umiem kupować na "zaś" nigdy nie wiem jaki rozmiar wziąć !!!!
a Ty jaki brałaś rozmiar ciuszków ???

mówiłam, że laska z Ciebie

aaa i jeszcze chciałam powiedzieć, że Zosia do dziś jak zje gruszkę to ma sraczkę

ZOcha mi sika w majty

Stary 2011-10-14, 16:46   #1523
matallewar
Zakorzenienie

enchant ale Ci fajnie, że Gaba nocki przesypia...

Do H&M bym chętnie poszła, tylko najpierw bank obrabuję... Zwłaszcza w związku z uszkodzeniem w aucie

A, no i Eda gruszkę znosi bardzo dobrze

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-10-14, 16:49   #1524
mamaoptymistka
Zadomowienie

Wstawiłam fotki w albumie J&F
sznur z zabawkami
w kombinezonie
i na leżaczku

lece rykkkkkkkkkkkkkkkkkk

jestesmy F na raczkach

Mangoo, Eve przeolbrzymie buziole, dobrze ze mi o tych kupkowo-pierdkowych sprawach napisałyScie bo juz teorie rozne mi po głowie chodziły

Czas edycji: 2011-10-14 o 16:54
Stary 2011-10-14, 16:53   #1525
night25
Rozeznanie

Enchant całkiem fajnie sie twojego posta czytało
super że Gabik przesypia noce i ma apetyt
Ja jutro zobaczę czy w naszym H&M też są wyprzedaże dzięki za info

a co do zdjęcia to pan fotograf ma gust
Stary 2011-10-14, 16:54   #1526
anula_81
Zakorzenienie

Ale jestem nieprzytomna..chyba ide z Zoska dzisiaj spac znowu..moze mi moj cyc da sie wyspac

Cytat:
w nocy chyba tylko ...
nie wiem o co loto
Zoska juz od dawna ma takie dni, ze 3 min max i z placzem jadla z cyca, polozna mowila ze dziecku mozna juz ograniczyc ilosc posilkow i po prostu nei jest glodna i rzeczywiscie dzisiaj jak malo zjadla do poludnia i potem miala znowu 4 godziny przerwy to wciagnela po 10 minut z kazdej UU i jeszcze owocki! poza tym polozna mowila ze jak dziecko w nocy je to potem w dzien nie glodne bo ma zapasy. nie wiem ile w tym prawdy...

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

anula_81 Twoja Zosienka kruszynka, moj Flavio to w porowaniu do Zoski to chlop jak dab, prawie 8 kg wazy, wyobraz sobie moj biedny kregoslup Ty z takim cycem przeziebionym to nie wychodz bo to nie sa zarty, ja pierwszy raz nie wzielam sobie do serca i pozniej drugi raz mi wylazlo zapalenie!!!
wieci co zaczelam sie troche martwic, Szymonek Moniki lapie sie juz za nozki, Edzik matall siedzi, agus87 mala tez, bzyczkowa mala ma zabki a moj Flavcio jakos nic jeszcze, mam zaczac sie martwic??!!!
no musialam dzisiaj wyjsc niestety, ale cieplo sie opatulilam wspolczuje nocki kochana, ty masz zdrowie a co do rozwoju Flavcia to nic sie nie martw, Zoska moja nie siedzi, lapie sie za nozki co prawda, ale na brzuszek nie chce sie len przekrecac, moze kazdy w swoim tempie po prostu?

Cytat:
aaa i jeszcze chciałam powiedzieć, że Zosia do dziś jak zje gruszkę to ma sraczkę
to moze moja wczoraj kupe gigant tez po gruszce strzelila

enchan!!jestes**** dawno cie nie bylo gratuluje przespanych nocekale ci zazdroszcze a co do zdjecia to ja przeciez mowilam juz ze sliczniutka z ciebie dziewczyna a twoje zdjecia na FB po prostu boooskie

Cytat:
pozdrowienia z krzaków

oj my tezzzzz.....

tęsknię
Cytat:
a u nas w Norwegii mleko 2 jest od 4 miesiaca! i ja juz jak robie kaszke to na tym mleku! az lece sprawdzic....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 16:55   #1527
night25
Rozeznanie

Cytat:
Wstawiłam fotki w albumie J&F
sznur z zabawkami
w kombinezonie
i na leżaczku

lece rykkkkkkkkkkkkkkkkkk

jestesmy F na raczkach

Mangoo, Eve przeolbrzymie buziole, dobrze ze mi o tych kupkowo-pierdkowych sprawach napisałyScie bo juz teorie rozne mi po głowie chodziły
i se nie pooglądam ktos mnie nie dodał do znajomych
Stary 2011-10-14, 16:57   #1528
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a u nas w Norwegii mleko 2 jest od 4 miesiaca! i ja juz jak robie kaszke to na tym mleku! az lece sprawdzic....
W Polsce też kiedyś tak było, ale zmienili i 2-ka jest od 6-go miesiąca.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 17:05   #1529
mamaoptymistka
Zadomowienie

mój Franek jak cichutko szepcze mu do uszka tak słodko się śmieje że sie rozpływam
ktos dodał night25 odswież se

Czas edycji: 2011-10-14 o 17:09
Stary 2011-10-14, 17:18   #1530
gusiagatko
Zakorzenienie

82anusia Najlepszego z okazji urodzinek

enchan To ladnie obkupilas Gabrysie
Gratuluje przespanych nocek

Anula Ciesze sie, ze lepiej sie czujesz Oby szybko przeszlo!
Butelka jeszcze do nas nie doszla.

Cytat:
Gusia jak pisałam o mamci to wiedziałam że Ty mnie dobrze rozumiesz, tą moją tęsknotę
Tez bym chciala moja zobaczyc i przytulic

Cytat:
tęsknię
MY TEZ!! !!

My po spacerku
oho idzie kuuupa

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości