|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
drcron ja bym dawala w ramie duzo bardziej mi sie podoba i nie takie typowo lazienkowo - tak cieplej bedzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
ania, to dobrze, czyli to samo powiedział ci ortopeda co moja nam
![]() duś, strasznie mi przykro z powodu konradka ![]() drcron, ale z ciebie aparatka, więc z julci też ![]()
![]() |
#1503 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jakie masz plastry? Te co Ci pisałam to nie czuć że grzeją i są takie grube. Ja bym dała w ramie np. spatynowanej złotem, możesz kupić samo lustro i brico robią ramy pod wymiar i sobie wybierasz z jakiej listwy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Rozeznanie
|
Dusiaka zdrówka dla Konrada, oby dało się coś z tym zrobić
![]() Drcron marsz do lekarza, ale już !!! ![]() ![]() Jestem dumna z umiejętności mojego dziecka. ![]() ![]() Natalka ma katar, rozrabia, ja nie mam czasu nic napisać bo zazwyczaj albo jestem padnięta albo mam tylko chwilę. Wstawiam kilka zdjęć małej, cobyście o nas nie zapomniały ![]() Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-11-09 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Wtajemniczenie
|
Dusiaka bardzo mi przykro ale nie możesz tak mówić,że to Twoja wina!oszalałaś?przecież chciałaś dobrze,ewentualnie może to być wina ale lekarki która spitoliła zabieg,mam jednak nadzieję,że po wyleczeniu tego stanu zapalnego wszystko wróci do normy,trzymam kciuki
![]() Madzia ja pytalam się sojej ginki ona powiedziala,ze ewentualnie przy drugiej ciąży jezeli bedzie cięcie to wtedy to wycinają(chyba Aniap tak miała) zrobiła się ona ładniejsza już końcówki mam barzdiej płaskie ale w srodku jest pod palcem jeszcze takie okrągłe zgrubienie,ale jak sie dowiesz to daj znać ![]() a z tym zabiegiem nie zazdroszczę Sidorcia superowe foteczki ![]() Ja na temat pracy się nie wypowiadam,bo sama juz mialam wiele razy zmienic i tak tkwie tutaj juz 8 lat ![]() jutro sobie wzielam urlop ale mam tak zaplanowany dzien,ze i tak mnie caly dzien nie będzie,coś chcę zrobić ale to może w klubiku Was się poradzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
Natalka śliczna
Drcron ![]() zeby mi dokuczaja okropnie;( juz nie wyrabiam ![]() nie wiem co jest-caaaaaaaaalaaaaaaa szczęka mnie boli!
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
Dusiaczku - mam nadzieję ze wszystko zakończy sie dobrze. Współczuję Wam bardzo tego całego stresu jaki macie.
Sidorcia - Natalka cudowna ![]() Drcrone - ![]() ![]() Drausia - Biedaczysko. Ból zęba to okropność. Chyba nie pozostaje Ci nic innego jak iść do lekarza. Bo z przeciwbólowych to tylko Apap możesz.
#1508 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wiem
![]() dzięki za rady w sprawie lustra ![]() ![]() ![]() ![]() ostatnio w Castoramie kupiłam 40 kafelek takich listw < każda inna > by dobrac odpowiednią do naszych kafelek, ale dopiero w domu wpadłam na to, że mogłam zabrac 2 nasze kafelki i wsklepie dobierać, zamiast wieźć to wszystko do domu i z powrotem, bo okazało się, że żadna nie pasowała ![]() Darusia czy możesz zapytać mamy czy jest coś takiego jak otwarte grupowe ubezpieczenie dla dzieci powyżej roku ? a jeśli tak to jakie są opłaty miesięczne i co obejmuje takie ubezpieczenie ? ![]() ale zdjęcia naszych maluszków są cudne ![]()
#1509 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Moja Zosia dzisiaj była na dworze 4 godz. i postanowiła mnie wykończyć fizycznie ![]() Skończyłam myć okna i padam na pysk. Do wieczora jeszcze trochę zostało. dusiaka - trzymam kciuki żeby to ucho wreszcie się odblokowało sidorcia - Natalka jak zwykle urocza Co do nauczycieli to pozwolę sobie wyrazić swój pogląd w tej sprawie. Wiem że jest mnustwo ludzi np. po biologii, AWF, filologiach różnych, nie mogą znaleźć pracy w swoich zawodach i idą do szkół bo niby jest łatwo. Tam zderzają się z rzeczywistością. Do tego dużo nauczycieli uwielbia sobie żartować na temat uczniów że niby by ch wszystkich wybili itp. NIe wiem czy takowe zachowania mi się podobają choć wydają się być zabawne. Powiem tylko jedno, wszystki mamy dzieci i uwierzcie mi że nie chciałabym żeby moja Zosia trafiała w szkole na tak sfrustrowanych ludzi. Amen
#1510 |
Zakorzenienie
|
Ja też dodam swoje 2 grosze w kwestii nauczycieli - wg mnie rzeczywistość może przekraczać ich najgorsze wyobrażenia, gdy podejmują decyzję o pracy w szkole -przykład: syn tż. Przedwczoraj pani na świetlicy powiedziała mu, żeby przesunął klocki na stole, rozwrzeszczał się, zaczął ją wyzywać i na koniec pokazał tyłek. Dlaczego????? Bo coś mu kazała zrobić
![]() ![]() ![]() ![]() Tym ludziom medale, że chcą to robić - wg mnie. I tyle. A syn tż'ta... ręce opadywują.... Uczeń III klasy. Nie wszystko można tłumaczyć rozbitą rodziną wg mnie... ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- W kwestii dzieci.... mój to jest daleko w tyle w stosunku do waszych ![]() On ma gdzieś gadanie, większość zabaw i interakcji... gada tylko do mnie i bawi się najlepiej ze mną w lwa - ja chodzę na czterech i ganiam go i gryzę i w odgłosy zwierzątek.... ma ubaw. A tak... umie na poziomie podstawowym obsługiwać keyboard - włącza muzykę demo, nagrywa i uwaga - robi podstawowe ćwiczenia z gry.... A ostatnio wchodzę do pokoju i co widzę? Moje dziecko włączyło sobie PCeta, usiadło na krześle, wysunęło klawiaturę, wzięło do rączki mysz i klika na konto użytkownika.... i się zalogował ![]() A mówi dalej tylko mama :P ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Swoją drogą nie martwię się o małego, ale czasem bym chciała, żeby robił to co wasze dzieci, a tymczasem... jak tak pójdzie, zostanie programistą ![]() A teraz po całodziennym spotkaniu w firmie Was troszkę lepiej nadrobię i na wstępie dodam - Sidorcia - Natalka wygląda cudnie ![]()
#1511 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sidorcia ,Natalka ślicznie wygląda ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
http://www.hoxo.pl/images/Rozmiarowka_dziecieca.pdf
może się komus przyda
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
Sara dzisiaj chciałam zamówić ten wózek małej,który tak nam się podoba.Pokazałam go tż i powiedział,żebym takiego gówna małej nie brała-zwrócił uwagę na koła i ma ten wózek takie same koła jak Niny wózek z fisher price-ledwo jezdżą nam po kaflach,a na dworzu to mowy nie ma
![]() Czasami facet się przydaje ![]()
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-11-09 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się w łazience podobają lustra bez ramek, np.typu fala (jak w ikea przedpokojowe) ale z ciebie agentka ![]() ![]() Cytat:
![]() dusia, jeszcze chciałam dodać to co oliwka już napisała W ŻADNYM RAZIE nie było żadnej twojej winy!!!nigdy w życiu!!! przecież ty chciałaś dla swojego dziecka jak najlepiej, żeby był zdrowy i miał komfort życiowo-uszny, że tak powiem. Jeśli już czyjakolwiek wina miałaby to być to tej konowałki
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Najłatwiej chyba znaleźć takie żeby ubezpieczyć siebie a dziecko było w Twoim pakiecie . a są takie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://allegro.pl/moj-pierwszy-sport...881885605.html wózek jest na piance .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
megi - syn Twojego Tż to trudna sprawa i to że tak się zachowuje to wina rodziców no chyba że problem tkwi głębiej.
Ja go oczywiście nie znam ale skoro przez kilka lat na wszystko mu pozwalano a teraz ktoś coś mu karze to nie ma się co dziwić że taka jest reakcja Jak ja sobie przypomnę co niekórzy moi koledzy robili nauczycielom to włos się jezy na głowie. Łobuziaki w szkołach były, są i będą
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale te koło nie chcą jeździć po kafelkach i po dworzu czy rozwaliły się? Ten co Ania pokazała też fajny to jeszcze ja się wypowiem na temat szkoły, ja od zawsze marzyłam aby zostać nauczycielem i do tej pory tak zostało. Cały czas się zastanawiam czy nie iść jeszcze na jakieś studia podyplomowe z pedagogiki. Myśle że to by była jedyna praca w której bym się czuła dobrze. Sidorcia Natalka prześlicza ![]() Dusiaka trzymam kciuki za młodego aby wszystko było ok ![]()
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj właśnie koleżanka u pedagog była jej syn jest taka mała skleroza a to czegoś zapomni a to czegoś nie zapisze . jest w 3 klasie . Babka mu przekreśliła stronę w zeszycie tak że mu długopisem całą kartę porwała ![]() ![]()
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
Na dzień dobry - napisała się jak durna, a odpiął mi się kabel sieciowy i tyle mojej odpowiedzi :P
Szit.
#1520 |
Zakorzenienie
|
Oj przykłady takich nauczycieli można mnożyć
![]() Mój miał takiego pana od w-f co ich psychicznie gnębił , cały czas jakieś głupie docinki, dogryzki , jakieś żarty nie na miejscu , musiałam go przez 3 lata podnosić na duchu i mówić że pan to idiota , niedowartościowany i wyżywa się na dzieciach wiem że tak się nie powinno mówić ale co miałam dziecku powiedzieć, tak synu pan ma rację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Zakorzenienie
|
dusiaka i co po wizycie u lekarki? powiedziała coś nowego? Idź może jeszcze do innego lekarza
![]() Mój synek dzisiaj pierwszy raz robił siusiu na stojąco jak facet do dużego kibelka. Wcześniej to już stawał przy nocniku, ale do kibelka to pierwszy raz ![]() ![]() Spałam może z 1-2 godzinek, padam. A mały w skowronkach bo niedawno się obudził, to pewnie dospał to co w nocy jęczał ![]() ![]() Mam nadzieję że dzisiejsza nocka będzie lepsza, bo jutro mam zawody, a np jakby dzisiaj były to bym padła po 1 km taka jestem rześka ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
AniaP- ten samochód w Realu jest po 239 zł
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znowu w technikum od geografii miałam świetną nauczycielkę. U niej na lekcjach każdy siedział cicho, co u innych nauczycieli był problem z tym. Ona tak opowiadała, że chciało się słuchać. Nie ma takiego jej ucznia, który by o niej dobrze nie mówił i nie miał do niej szacunku. Teraz w naszym mieście jest taki konkurs na najlepszego nauczyciela, uczniowie zgłaszają kandydatów i ona jako pierwsza była zgłoszona. Świetna babka i nauczycielka. Do tej pory jak się z nią spotkam to zawsze się odezwie, pogada chwile. A u nas dzisiaj noc masakra, w ogóle spać nie mogłam, Zosia tak samo co chwile się budziła. Mozę z godzinę spałam, czuje się jakby mi ktoś przez łeb czymś przyłożył.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj pełnia to może dlatego taka kiepska noc.
My w podstawówce nawet ułożyłyśmy piosenkę o naszych nauczycielach którą odśpiwałyśmy na apelu. Nie pamiętam wszystkich zwrotek ale akurat sara mi przypomniała o biciu przez polonistkę. zwrotka była taka: Nasza Pani od polskiego nie ma w sobie nic takiego Bije w ręce bije w nogi i pianino z nas se robi ![]()
#1525 |
Zakorzenienie
|
nasza wychowawczyni byla stara panna:P
jak na dzien nauczyciela zaspiewalismy "juz mi niosą suknie z welonem" to mielismy przesrane do konca roku szkolnego hehehe tak nas tępiła:P
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
a ja wam powiem, ze lubię uczyć, a rzeczą, która najbardziej mnie w tej pracy denerwuje to rosnąca z roku na rok biurokracja-i to taka typowo do szuflady, a bardzo pracochłonna. dzieci nic z tego nie mają, a nauczyciele muszą debilizmy pisać i tracić na to czas, zamiast poświęcić go na przygotowanie ciekawych materiałów na przykład. No i rodzice....tych jest kilka kategorii wkurzających rodziców, ale nie będę się rozpisywać.
A dzieci, jak dzieci, różne są, wiadomo. Ja ostatnio jestem przemęczona-głownie tym wstawaniem ok.5 rano, potem mała mnie do szału doprowadza przy usypianiu na drzemkę, no i ostatnio ma dni buntowo-wku.rwiające (mnie)-miauczy, jęczy, wszystko na nie...ech... madzia, no ogromne gratki dla małego mężczyzny ![]()
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-11-10 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
Zima u nas nastała ![]() evitka - masz rację, po co te prace biurowe w szkołach, nikomu i niczemu nie służące ? Cytat:
Ja poniekąd mam wykształcenie pedagogiczne ale musiałabym się dydaktycznie dokształcić. Zresztą chciałam pracować z młodzieżą tylko tak jak już nawet tu pisałam u nas etaty są zajęte przez rodziny odchodzących na emerytyry nauczycieli itp. Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- No i dla pocieszenia to ja też nie śpię po nocach ![]() ![]()
![]() |
#1528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo za sikanie na stojąco ![]() mój tż mówi do mnie żebym Mika uczyła na stojąco sikać , a ja mówię "ta i ciekawe jak mu to pokażę" ![]() Rogale marcińskie uwielbiam , w tamtym roku robiłam sama przepis na blogu u Dorotus , dość drogie są Darusia haha to długo was gnębiła jak od dnia nauczyciela Dzisiaj pełnia może przez to tak nie śpicie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam rogale marcińskie ale najbardziej smakowały mi w Poznaniu. Jadłam je 2 x w życiu i smaku nie zapomnę
![]() libra może Mika bedzie starszy brat uczył to zawsze autorytet dla malucha
#1530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani katechetka dzisiaj zaserwowala dzieciom opowiadanie, jak była z klasą piątą na wycieczce, i dzieci ostrzegała przed wielgachna zębatką, taka od sufitu do podłogi, jeden chłopiec jej nie posłuchał i mu nogę obcieła, tzn ta zebatka w muzeum ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Rogale w biedronce to po 1,09 były, ale ja w piekarni kupowałam to po 3 zł ![]() ![]() ![]() ![]() Dzieci w szkole dostały po rogaliku takim wielkim, aż mi ślinka ciekła że z tym moim musze do wieczora poczekać ![]() Mój synek pięknie już przesypiał nocki, ale jakoś to szczepienie go popsuło. Daję mu jeszcze jedną noc na poszczepienne dolegliwości. Choć dzisiaj to niech tz sobie z nim śpi, ja muszę się wyspać przed zawodami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.