|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
libra, ja z tych durnych co nie umieją w dzień spać, nawet jak w nocy karmiłam jeszcze to nie spałam w dzień. Tak leżałam na czujce i mnie to męczyło, zasnąć nie mogłam i jednocześnie myślałam ile to ja rzeczy bym mogła zrobić za ten czas...głupie, ale tak mam
![]() |
#1472 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/matchbox-gadajaca-...898421042.html ja małemu kupię pomacałam ją dziś w smyku i mi się podoba . Swoją drogą tam kosztuje 399 ![]() Dali mi dziś kartę 20% do smyka a niech sobie w tyłek wsadzą ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A znajoma brak słów . Olac babsko Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też umiałam czytać i pisać szkody mi to nie przyniosło . Uczyła mnie babcia tak samo jak TZta . Ja tam żaluję ze w przedszkolu już literek nie uczą . Cytat:
BYłam z OLą u ortopedy . Pani ją pochwaliła że ślicznie ciężar na nogach przekłada , że pięknie chodzi , ładniej niż większość dzieci w jej wieku , więc moje obawy że źle stawia nogi są bezpodstawne . Nogi może stawiać do środka bo dzieciaki po raczkowaniu staw biodrowy mają o 15% inaczej ustawiony niż dorośli . I to przez kilka lat się jeszcze będzie prostowało . Przebadała ją z każdej strony więc jestem zadowolona . Pochwałkę też dostałam za super buty .
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
madziwnia stalo sie cos? <opis>
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- ania czyli same dobre wiesci ![]() ja tez w zerowce juz czytalam i liczylam i mi w sumie w niczym to nie przeszkadzalo, siedzialam z babcia i mnie uczyla;P teraz szkola od6 lat jest chora,1klasa prawie to samo co zerowka.
![]() |
#1474 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie lubię spać za dnia, u mnie zasada odsypiania zaległości nie działa ![]() Cytat:
Jakie miała buty ?
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie każdy ma taką sytuację finansową jak Twoja, z tego co pamiętam bez większego stresu zrezygnowałaś ze swojej pracy gdy zaproponowano Ci niedogodny układ godzin. Gdybyś była w innej sytuacji finansowej to "nawet" do szkoły poszłabyś pracować chyba. I uwierz mi, że to też nie na moje nerwy, ale mieszkając tu gdzie mieszkam i z takim kierunkowym wykształceniem niewiele mogę "zaszaleć", a niestety nie stać nas na to, żebym nie pracowała nigdzie.
![]() |
#1476 | |
Zakorzenienie
|
wiesz co nie ma tych butów na allegro miała adidaski z lacoste .
Ale babie nie chodziło o firmę tylko o to że bucik ma sztywną piętkę ale nie jest wysoki ( nie blokuje kostki ) i mają taka fajną giętką podeszwę . Zawsze staram się takie wybierać żeby je można było wyginać w miarę dobrze ( dlatego lubię te emelki ) bo wtedy jak mi dziś też pani powiedziała nóżka pracuje i się dobrze rozwija . a dziecko zapakowane w sztywne buty w których nie może dobrze operować nogą nie nauczy się poprawnie chodzić Cytat:
TYlko mam inne pytanie . narzekasz na pracę , ale sama wybrałaś takie studia a nie inne . Nie wiedziałaś z czym się wiąże praca nauczyciela ? jaki był powód że akurat taki kierunek ? nie wiedziałaś co Cię czeka ? Myślałaś że jest kolorowo ? Czy wiedziałaś że w miARĘ łatwo o pracę ? Znam sporo takich ludzi którzy poszli a bo praca w państwówce , bo mało godzin , bo wakacje . a wcale tej pracy nie lubią . mam nadzieję że moje dziecko na takich nauczycieli nie trafi Ja byłam na pedagogice ale dałam nogę po roku uświadamiając sobie że to nie dla mnie . że jak mam iśc do szkoły i byc wiecznie zła że w niej pracuję , to ja nie chcę . Bo szkoda mi dzieci jak mają takich nauczycieli , którzy to robią jakby z musu a nie dlatego że chcą . I piszę tu o swoich odczuciach a nie piję do Ciebie .
![]() |
#1477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No niestety Mrowak masz rację z tą pracą , ja też jak miałam trudną sytuację to nie wybrzydzałam zapieprzałam po 12-14 godzin za gówniane pieniądze w parszywych warunkach i czasem bez żadnej przerwy ![]() Jak trzeba to się pracuje i tyle i niestety mało kto lubi swoją pracę. A zapomniałam dopisać że mój niejadek waży 13,800 ubranka kupujemy na 92-98. ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Ania tu z Tobą też się zgodzę że ludzie wybierają jakiś kierunek studiów wiedząc co ich później czeka i z góry wiedzą że nie będą lubić swojej pracy. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam lubię swoją pracę ![]() ![]()
![]() |
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i też jak dzisiaj pisałam widziałam na dziewczynce śliczne glaniki z emela. Nie znalazłam ich w necie ![]()
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
co do pracy w szkole zgadzam sie w 100% , zreszta tak jak ania pisala lekarze itp-to samo.
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam dla SZymka fajne oficerki z emela brązowe . Poczekają na OLę będzie miała na zmianę na zimę o ile się wbije w rozmiar . SZymek w nich mało chodził bo miał dwie pary
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
Ciężko utrzymać dziecko z dala od nauki literek jak ma 4 lata, a co dopiero 5, samo jest ciekawe i się dopytuje. W szkolnictwie teraz chodzi o to żeby nie było podziału dzieci na te co umieją czytać, i na te co nie umieją, bo jedna babcia ma czas, a druga nie ma.I wtedy idą takie dzieci do szkoły i robią się gruby, więc dziecko od początku może być lepsze i gorsze. Eryk poszedł jako 6-latek do szkoły choć nie musiał, a to dlatego że w przedszkolach nie moga uczyć pisania, a on sam się do tego wyrywał, to uczyłam go czytania, ale nie pisania. Bo właśnie w pisaniu można dziecku przypadkiem wkuć do glowy złe nawyki. I jakbym miała drugi raz wybierać zrobilabym to samo. Bo się nie oszukujmy ale te dzieci teraz są mniej dziecine niż my w ich wieku, jakoś szybciej dorastają
![]() Ja też jestem zdania że zeby być nauczycielem trzeba mieć powolanie, nikt na siłe na ten kierunek nie wysylał. A zawsze można iść na sprzedawce jak nie pasuje kontakt z dziećmi. Najbardziej mnie w szkole wkurza jak dzieciaki się wyzywają lub biją na korytarzach, z boku stoi nauczyciel, i nawet słowa nie powie ![]() ![]() Ide Eryka do szkoły zaprowadzić i z sobą do lekarza. Nocka przez młodego nieprzespana, bo po tym szczepieniu spał ze mną i co chwila kwiczał. Wieczorem miał 39 gorączki. Ale już ok ![]()
![]() |
#1483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wasze dzieci zaczną chodzić do szkoły to zobaczycie jacy nauczyciele potrafią być "wspaniałomyślni i pomysłowi" jedni mniej inni więcej niektórzy są normalni ale bywają też świry do kwadratu ![]() Madzia moim zdaniem nie ma znaczenia czy dziecko umiało wcześniej liczyć czy pisać czytać i tak będzie podział na lepszych i gorszych tak jest wszędzie. Mój syn jakoś specjalnie się nie wyrywał do literek a mimo to jest dobrym uczniem ,bardzo dobrze czyta i dużo i lubi z pisaniem też nie jest źle. Wydaje mi się że to zależy od dziecka po prostu ,bo są takie co w lot złapią a innemu łopatą nie nałożysz do głowy. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Miko zasnął ,ide w kimę , a mgła u nas że konia dusi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
libra tez mi sie tak wydaje, ja znam 4 nauczycielki i jednego nauczyciela na prawde z powolania, reszta-lepiej nie mowic;/
Szkoda, ze tak jest. Nam w technikum 1 klasa-nowa szkola-rozpoczecie roku zrobila cudowne przywitanie: "Mam NIE przyjemność być waszą wychowawczynią" jak jej powiedzialam, ze na nas tez taka nieprzyjemność padła to sie zaczely dymy..... na wywaidowce mojej mamie cudowala, opowiadala ze moim samochodem do szkoly w 12 osob jezdzimy....no cuda na kiju, przez wlasna glupote oblalam rok tej szkoly;/ ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- libra jak on teraz usypia to pozniej spi jeszcze?
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
A ja mogłabym być nauczycielem ale nie małych dzieci tylko takich min. po 10 roku życia. Oczywiście nie wiem jak to jest być nauczycielm więc do końca nie wiem o czym mówię. ALe przez lata udzielałam korepetycji i bardzo lubiłam to robić no i kontakt z dzieciarnią miałam na koloniach jako wychowawczyni.
Moja przyjaciółka z ławy szkolenej właśnie od tego roku poszła na podyplomowe pedagogiczne i chce uczyć w szkole matematyki. Doświadczenie ma bo od jakiś 3 lat prowadzi prywatną szkołę j. angielskiego. I teraz na stare lata poszła na pedagogikę ![]() A kiedyś zajmowała sie informatyką była nawet dyrektorem w jednej dość dużej firmie informatycznej.
#1486 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym miała się szarpać z dzieciakami to przez wzgląd na swoje zdrowie psychiczne i bezpieczeństwo tych dzieci ![]() Teraz mi powiesz,że bezrobocie i brak perspektyw-ok racja to jest argument ![]() ![]() Sama z własnej nieprzymuszonej woli nie poszłabym pracować w szkole-tak jak to wcześniej napisałam-za żadne pieniądze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj czekając na Age byłam świadkiem sytuacji jak dziecko(chłopiec)podszedł do swojej wychowawczyni tak po cichutku i powiedział,że ten i tamten go biją,wyzywają,plecak mu wywalają,a nauczycielka tak wściekła,zniecierpliwiona głośnym tonem na niego,że"Ty to zawsze coś,ciągle są problemy z Tobą,czy Ty kiedyś przestaniesz się skarżyć" ![]() ![]() I jak ja mam swoje szczęście puścić w ten cholerny busz? ![]()
![]() |
#1487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() z tasakiem do obrony za aniolkiem isc bedziemy. tez sie tego boje ![]() i ciesze sie, ze nie jest ruda jak ja, bo troche przykrosci ja w zyciu ominie. chociaz moja siostra 10 lat po mnie juz chyba nic przykrego nie doswiadczyla ze wzgledu na kolor wlosow... dzieci bywaja okrutne i podle niestety, ale to wina kultury domu rodzinnego.
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co najlepsze to w czasie na zabawe, wziął sobie mój stary nieużywany kalendarz książkowy i sobie w nim sam obliczenia wymyślał ![]() ![]() U Eryka sa dwa razy w tyg zajęcia dodatkowe, jedne dla tych co szybciej wszystko robią, drugie dla tych co zostają w tyle. Mój taki średniaczek bo na żadne nie musi chodzić. Ale spokojniejsza jestem bo się bardzo ostatnio podciągnął. Bylam dzisiaj u dermatologa ze soba na wypalaniu laserem takiej brodaweczki malusiej, ale chciałam się jej pozbyć bo na twarzy. I nie wiem czy któraś to przeżyła, ale jak leczenie kanałowe bez znieczulenia miałam na 6 miejscu, porod na 7, to to jest wyżej ![]() ![]() ![]() Ide za tydzień na kontrole to Tylkooliwka ty kiedyś coś na bliznę narzekaąłś, spytam się jej czy usowają laserem na koszt NFZ bo dzisiaj z szoku zapomniałam. A podobno laserem najładniej blizny schodza. Ja też mam takiego małego bliznowca to może i usune ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rude włosy,okulary na nosie,aparat na zębach...można mnożyć ![]() Moja siostra 11 letnia jest strasznie drobna-chudy patyk, ja się dziwię,że jej wiatr jeszcze nie śmignął ![]() ![]()
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Ona w pracy w dość poważną depresję wpadła. Praca ją kompletnie psychicznie wypaliła. Rzuciła więc pracę - bardzo dobrą pracę. Przez dwa lata leczyła się i zajmowała w domu dziećmi. Potem pomału zaczeła myśleć o czymś własnym i założyła szkolę j. angielskiego w szole w której uczą się jej dzieci. Najpierw uczyła w niej sama a teraz zatrudnia już 2 lektorów. Od szkoły wynajmuje salę. Lekcię prowadzi zaraz po lekcjach. A teraz stwierdziła że ma dość tego angielskiego i chciałaby pouczyć matematyki (ona jest jak ja inżynierem). Nawet ostatnio myśli o opracowaniu takiego programu do nauki matematyki ale w języku angielskim dla małych dzieci.
Teraz jest szczęśliwa- ma czas dla swoich dzieci (ma dwójką), a gdy pracowała na dyrektorskim stołku to do pracy wychodziła rano i wracała wieczorem w weekendy też brdzo często pracowała. I ona właśnie bardzo sobie chwali pracę w szkole w porównaniu do pracy w dużej kororacji. ![]()
#1491 | ||
Rozeznanie
|
Tylkooliwka- niestety. Przedwczoraj byliśmy na kontroli -aż trudno w to uwierzyć, doktorowa była potwornie zdziwiona - za błoną bębenkową zebrał się płyn, w uchu jest stan zapalny (czyt. zapalenie ucha). Szkoda tylko, że mówilśsmy jej o tym (że ma jakby zalane ucho, słyszy pisk i słabiej słyszy) w dniu zabiegu i kazała cierpliwie czekać - że to krople, które wpuściła tam są i się wchłoną
![]() Przepisała tonę leków - do nosa i w tabletkach. Na razie leczymy stan zapalny, a co ze słuchem? Moim zdaniem- mechanicznie uszkodziła dziecku podczas zabiegu komórki słuchowe ![]() Dlaczego tak myślę? Bo to niemożliwe, żeby ten płyn zebrał mu się w kilka dni po zabiegu. Zgłaszaliśmy ten problem godzinę po wybudzeniu Konrada, czyli od samego zabiegu jest coś nie tak. Jeszcze tydzień temu słyszał na to ucho, dziś ma szumy i ucho półgłuche. W szkole zamiast lepiej, jest mu gorzej się skupić. Jestem załamana ![]() Na koniec wizyty zapytałam, czy te leki pomogą dziecku bardziej, niż moje modlitwa, czy jest skazany na założenie aparatu na to ucho... Powiedziała, żebym w niedzielę wieczorem znowu przyjechała do szpitala- będzie miała dyżur, pod mikroskopem obejrzy te uszy. Oby to wszystko zakończyło się dobrze, inaczej sobie nie daruję! Drcron - najlepiej biegiem do lekarza, na pogotowie. Przypadkiem nie próbuj metod różnych znachorów i nastawiania. A może to jakieś zwyrodnienie i ucisk na któryś krąg? Sprawa może być poważna -do lekarza marsz! Ja miewam kłopoty z kręgami szyjnymi w dwóch sytuacjach - gdy mnie zawieje -wtedy pomaga maść rozgrzewająca na kark (są też plastry), albo od schylania się nad lapkiem (przykurcz) - po kilku dniach mija. Wtedy nie mogę sie jadąc w aucie odwracać, np. jak zmieniam pas. Cytat:
Mnie się podoba, tylko w kwestii ceny bym się zastanowiła. Cytat:
![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie jeszcze uśnie po południu ,chociaż 2 godziny pospaliśmy ![]() Cytat:
Ja bym chyba jednak też uczyć nie poszła mimo wszystko , mogłabym co najwyżej kible w tej szkole szorować co by im szmatą po łbie ździelić ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Dusiaka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ad2 wychowawcze jak cholera ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() idzcie do innego lekarza, wyglada na to, ze baba wie, ze cos sknocila i bedzie Wam wmawiac, ze sie nic nie stalo, bo sie o swoja dupe boi. jak najszybciej do lekarza, dopoki nie jest jeszcze za pozno
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() choc dzisiaj w nocy wymiękłam wygoniła Tżta z Julką z sypialni szafę podsunęłam pod drzwi, by nie weszli i wreszcie sie wyspałam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale koleżanki córcia, chodzi do 2 klasy i ma rozmiar 40 więc u nas jeszcze nie jest tak źle na razie ![]() hehe męskie buty w takim duzym rozmiarze to do 51 są < wiem bo kuzyn taka ma stope > a co maja powiedzieć kobiety ? Cytat:
Cytat:
zresztą ona ostatnio to najlepiej by chodziła w bluzie i dresach a na stopy adidaski ![]() codziennie rano jest awantura i płacz jak przychodzi do ubierania, czasami daję za wygraną i wiozę ją do babci w piżamie a na to tylko kamizelka, którą siłą zakładam a na stopach kapcie ![]() Cytat:
Jujia nie budzi, tatuś budzi ,mamusia popotaj Jujia nie ma siły, Jujia boli głowa < a ta głowa wzięła się z tąd, że ostatnio mówię do niej ale tu brudno, aż mnie głowa boli > co do zabaw, to my się bawimy w jedzie pociąg, tutaj Jula idzie za mną albo przed i śpiewamy a ona robi huhu huhu bawimy się też w jadą misie, głowa ramiona < i tu pokazujemy gdzie co jest > w ciągania < Julia siedzi na kocu a ja ją ciągam po całym domu - radość wtedy jest niesamowita > tak samo robimy huśtawkę w kocu < ona siedzi w kocu a my trzymamy za rogi i ja huśtamy malujemy farbami, mazakami, kredkami, po kartonikach mamy taki duzy karton po pralce, gdzie powycinałam jej okna, drzwi, obkleiłam białym papierem i ten karton to nasz domek i go też malujemy układamy drewniane puzle bawimy się w cowanego < tu chowamy jakieś zwierzątko albo zabawkę pod kocem, poduszką albo chustką i Julia mówi czego nie ma > albo ja się chowam ona mnie szuka albo na odwrót ona się chowa ja jej szukam bawimy się w słonie< chodzimy na czwoaraka i śpiewamy piosenkę cztery słonie> wozimy w wózku i opiekujemy sie laleczkami, innymi zabawkami budujemy zamki z klocków mamy taką fajna grę skojarzenia < obrazki sa po podłodze rozłożone i razem z Julią dobieramy to co pasuje np. do łyżki, czasem duzo czasu nam to zajmuje, ale jako zabawa chyba najlepsza jak dla nas > czytamy ksiażki < mamy taka jedną ulubioną 100 bajeczek kołysaneczek, i tą Julia pozwala czytać, a resztę to tylko oglądamy obrazki i opowiadamy co na nich jest, raz ona raz ja > liczenie < mamy takie drewniane puzle pociąg, gdzie są narysowane rysunki i cyferki, i Julia podaje puzla i mówi jeden arbuz, dwa jabłko, itd,aż do 5 bo tylko do tylu potrafi zapamiętać na razie> to chyba wszystklie nasze zabawy nie licząc tych jak lezymy w łóżku i zasypiamy albo się obudziłyśmy to wtedy jest idzie rak i się gilamy albo płynie rzeka od pięt aż po paluszki, najpierw po lewej nodze spokojnie, a w prawą ręke rekin gryzie i ja tam gilam, a potem pytam gdzie ma lewą nogę, to mi pokazuje . aha i jeszcze nasza ulubiona zabawa w malowanie mamusi ![]() Julia bieże moją szminkę i maluje mi nią usta policzki nos oczy, śmiechu przy tym co nie miara Cytat:
![]() Jeśli Julia bedzie wykazywała jakies zainteresowanie, też wcześniej nauczę ją czytać, jeśli nie, to nie będę na to kładła dużego nacisku
![]() |
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Takie rzeczy to tylko Drcron ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Paulina moj Eryk jest w drugiej klasie.a teraz mu kupowalam buty 37rozmiar
![]() Ide robic spaghetti.no i tzeba troche dorobic bo termin ubezpieczenia auta sie zbliza ![]()
![]() |
#1500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nakleiłam plaster aż 4 bo na całe plecy ponaklejałam ![]() ![]() ![]() ![]() Biedny Konrad, taki mały a tak duzo musi przechodzić - wiem co czujecie, mojemu ojczymowi jak był dzieckiem uszkodzili tą błonę i na jedno ucho nie słyszy wcale, lekarka proponowała mu jakąś operację, ale się nie poddał. Mam nadzieję, że u was to szybko minie i słuch sie poprawi ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- PlMadzia jeśli jest wysoki, to bardzo dobrze, udowodniono naukowo, że wysokim ludziom łatwiej się żyje ![]() a wysoki chłopiec to mażenie każdej dziewczyny ![]() Ana Tż się smieje, że nawet w domu musi robić za strażaka ![]() ![]() Mrowak to przestawcie łóżko i sprawdźcie, czy nie śpi jej sie lepiej ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- zapomniałam wam napisać, że są kupony rabatowe na bieliznę, http://citeam.pl/oferty/kupony-alleg...gro-2011-11-09 ja mam z tej firmy koszulki na narty i jestem średnio zadowolona, bo sie w tym trochę pocę, ale ja dziwna jestem ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- a ja mam pytanie ![]() lustro do łazienki w ramie drewnianej, plastikowej czy bez ramy? płytki czarne ściany białe pod lustrem dekor biało czarny kinkiet nad lustrem biały albo czarny < tu się zastanawiam :/ > no i to nieszczęsne lustro mi po głowie chodzi z ramą czy bez ramy takie zwykłe , tafla szklanego lustra przyklejona do ściany, czy może prostokąt w ramie ?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.