|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Cytat:
![]() Ale z tego co piszesz to Twój mąż chyba od początku był zaangażowany w pełni w przygotowania do narodzin Majki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko mam przyjść w 3dc sprawdzić hormony a między 10-14dc isc na usg i nie wiem od kiedy liczyc ![]() Chyba sobie kupię te testy owu.. które polecacie? No dokładnie ostatnią tabletkę wezmę 20 maja i potem chcemy się starać. Nawet myśleliśmy o tym miesiącu ale w sumie byłoby to bez sensu bo mam kilka wyjazdów służbowych.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
wiem, ale to już spada na TŻa, bo ja mam alergię na pyłki
![]() ![]()
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
nie polecam ani nie zachwalam, moja siostra go używała 4 mce, ja jakieś 2 dni
![]() ![]() Polecam natomiast elektryczny np. jak mój NUK, ulga ogromna, nie trzeba machać dłonią pompując ![]()
#1506 |
Konto usunięte
|
Zachmurzyło się nieładnie. Muszę pamiętać zabrac parasol.
Już mam dośc tego angielskiego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
kotku, Kasia dzięki za opinię.
Natalka zgadzam się w 100% emilka ja mam laktator pożyczony od koleżanki. tomalinko tak, tam mąż jest od początku zaangażowany, ale teraz do niego dociera, że to już tak blisko ![]() ![]() Pouczyłam się 2 godz. z ang. i patrze a tu śliczne słonko świeci. o 16 idę do koleżanki na jakieś 2 godzinki, bo potem mąz wraca więc i ja wracam do domku ![]() Dzwonił do mnie mojej mamy brat, że już wie kiedy moja położna (jego żona) ma wolne w maju. I ma wolne 1,2 oraz 5,6,7 maja . I do tego wyjeżdżają do rodziny bo jakis zjazd rodzinny mają. Oczywiście dodał, abym nie panikowała, bo ciocia wróci jakbym rodziła (100 km) i poród mi odbierze... taaaa gorzej jak coś wypije ![]() Urlop ze względu na mnie sobie wzięła dopiero w czerwcu ![]() Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2012-04-23 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja polecam, mi posluzyl ![]() Cytat:
![]() Mi posluzyl 6 miesiecy i jak juz skonczylam karmic to sprzedalam ![]() Uzywalam tylko w razie potrzeby, nie codziennie, bo karmilam piersia, jesli jednak ktos bedzie potrzebowal do ciaglego odciagania(nie karmiac piersia)to chyba lepiej zainwestowac w elektryczny, bo tak to sie mozna zamachac ![]() Maly spi, ja robie obiadek ![]() ![]()
![]() |
#1509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- zupkę grochową już zrobiłam i troszkę pojadłam bo już TAKAAA głodna byłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę, Tomalinko tak fajnego weekendu i tego grilla
![]() Kotek, dużo tego do ogródka kupiliście ![]() ![]() I dalej życzę dużo zdrowia, oby minęło. ![]() Baobabek, to fajnych hojnych teściów macie, trzeba było z nimi dalej żyć w zgodzie. ![]() E-vel. Pikle powiadasz, a wiesz jak je robić ? ![]() ![]() I odpoczywaj żeby Cię porządne choróbsko nie wzięło. ![]() Isabell, jaki szczegółowy opis weekendu, ale cieszę się że się podobał. ![]() ![]() A na tym wątku tylko dwie czekają na zaręczyny . ![]() Gucia, podoba mi się „ grill, piweczko , słońce” – aż się rozmarzyłam. ![]() Nikita, hej Kochana ![]() ![]() ![]() ![]() A ja też ze śląska, okolice Rybnika . Blonde, miłej nauki ![]() ![]() Stokrotko, nie przejmuj się folikiem, bierz teraz regularnie i będzie git. ![]() Madzia, no to gratulujszyn tej koszulki. Mam nadzieję że nam się sprawdzi jak już będą nasze maluszki na świecie. ![]() ![]() A bransoletka super… bardzo mi się podoba. ![]() Kasia, poczekajcie z ta komodą może jeszcze będzie okazja ![]() ![]() ![]() I poodpoczywaj trochę. Te ciągnięcie ja tez mam jak spaceruję, ciągnie bardzo, ale to więzadła macicy się naciągają w naszym tygodniu w poradnikach dużo o tym piszą, więc myślę że to to. ![]() co do praktyczności wózka i parasolki zgadzam się, ja też bez zastanowienia szukałam wielofunkcyjnego z wygodną stabilną spacerówką. A że ciężki już mówiłam, nie robi na mnie wrażenia bo nie mam dużo schodów przed sobą. Kotek co to fajnego ta zapiekanka gołąbkowa? ![]() Ana, nie wiem co to te zestawienia, ale gratuluję postępu. ![]() ![]() Emilia, grochówka ![]() ![]() ![]()
#1511 |
Zakorzenienie
|
Strong ja mam z misiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
Witam się dziś po raz pierwszy, pusto w domu. TŻ już leży na oddziele, ale powiem Wam że do szpitala sobie wszystko spakuję żeby się nie stresować, bo ten mój chłop to
![]() ![]() ![]() Była u mnie sąsiadka na kawie, a teraz siedziałam i Was nadrabiałam. Jakaś śpiąca trochę jestem ale... nie będzie drzemki ! wolę się zmęczyć żeby wieczorem paść, bo nie wiem jak mi wyjdzie z tym zasypianiem samotnym. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Amani, jak samopoczucie? ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Madzia a kolorek ? ![]() ![]()
#1513 |
Zakorzenienie
|
Strong kolorek czerwony, to znaczy koszula szara ale mis i guziczki (serduszka) czerwone.
Kurcze.. a dlaczego mąz w szpitalu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
Madzia, to fajnie
![]() ![]() ![]() a "mężulo", będzie miał wycinane torbiele z kości ogonowej. Kiedyś jak mu się tam ropa zbierała to mu to odsysali ale teraz już było za dużo i zrobiły się torbiele, takie co trzeba niestety wyciąć. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Zaczęłam dziś 26 tydzień ciąży ![]()
#1515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
Strong najpiękniejsze
![]() Trzymam kciuki za operację. Gratualcje 26 tygodnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
Strong udała mi się pyszna jest
![]() bodziaki, śpioszki , pajacyki ![]() koszulę do karmienia |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
Emilko u Ciebie już 29 tydzień, dużo ci jeszcze brakuje z wyprawki??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
Coś się nie umiem dziś wbić w rozmowę kompletnie
![]() Madziu, jak teściowa? Czy mąż już jej uświadomił, że ona się nie wybiera rodzić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Butter ja mam to samo!
![]()
#1521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam jeszcze 2,5 miesiąca także zdążę ![]() Jak moja teściowa przyjedzie ''rodzić" to pójdzie mi na pewno szybko , na jej widok wszystko się we mnie gotuje WRRRR Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-04-23 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
Blonde, tydzień napewno, góra dwa, zależy na kiedy mu operacja trafi, bo to zależy od paru czynników, badań i tego czy będzie wolna sala operacyjna. No i jak się będzie goić potem.
Dzięki za te brawa ![]() Madzia dzięki w imieniu TŻ. ![]() Ja mam tą bocianową plus http://allegro.pl/szlafrok-koszula-d...286125063.html i jedną jeszcze dokupię. Jaką masz do porodu? dzięki za gratki ![]() Emilia to pokazuj !! ![]() ![]() ![]()
#1523 |
Zakorzenienie
|
Butter mąż dopiero wczoraj wrócił ze studiów, opowiedziałam mu wszystko i ma z nią pogadać. Powiedziałam aby zwalił na mnie, że rozmawialiśmy i mu powiedziałam że nie chce poza nim nikogo mieć przy porodzie nawet swojej mamy.
Zresztą jak by mi wparowała na porodówkę to nie ręcze za siebie i sama bym jej coś nie miłego powiedziała, potem mogę to na bóle zwalić ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Butter cześć
![]() madzia, szybciej byś urodziła jakbyś ją w drzwiach porodówki zobaczyła ![]()
#1525 |
Zakorzenienie
|
Emilko
![]() Strong do porodu mam zwykła bawełnianą. aaaalbo powiem jutro mojej położnej (bo akurat jutro do mnie przychodzi) że teściowa sie wybiera i żeby jej nie wpuszczała jakby co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
Madzia się nie śmiej z Emilki bo Ty też w raz robiłaś masowe zakupy
![]() i dobry pomysł z tą położną ![]()
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | ||
Zakorzenienie
|
To mi raźniej
![]() Cytat:
![]() Ja się obawiam, że na powiedzeniu czegoś niemiłego by się nie skończyło. Poza tym to się chyba podaje, kto będzie rodził z Tobą... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
Strong ale ja się nie śmiałam z zakupów a z tego, ze by urodziła na widok teściowej
![]() Butter nie podaje się. Moja koleżanka jak rodziła to tez co chwila jej mama i teściowa wpadały na salę zapytać jak idzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
Emilka, porąbało mi się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Madzia, a to zwracam honor, kolejny raz gadam o czymś innym niz powinnam ![]() a z tym zaglądaniem do sali, to już bym im kazała wejść niż jakby miały tak kukać. Jestem jakaś nie dokarmiona, ale głupio mi iść sobie chleba zrobić godzina po obiedzie, może i był lichutki ale... był.
![]() ![]() Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-04-23 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.