|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
BAN stały
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
U nas było max 80 osób. Sama najbliższa rodzina i przyjaciele. Zero żenujących zabaw, zero bram, zero wykupowania panny młodej, nawet cukierków dla dzieci nie było, bo u nas dzieci jak na lekarstwo a rozdawać dzieciakom z ulicy, które żerują pod kościołem w każdą sobotę, dawać nie zamierzałam. Było normalnie, bez przegięć. Poprawiny też robiliśmy, chociaż w sumie mogło ich nie być, no ale od mojej strony było dużo osób spoza miasta, którzy mieli długą drogę przed sobą, więc chcieliśmy, żeby zjedli obiad i wzięli coś na drogę. Poza tym impreza była na obiekcie z miejscami noclegowymi, więc ci najbliżsi, którzy właśnie przyjechali z daleka, spali w hotelu.
Ja miałam w nosie kolor kwiatków, serwetek itp. Ważne było dla mnie, że biorę ślub z najukochańszą osobą. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-06 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() *wszystkie ciocie, wujkowie, kuzyni i kuzynki z którymi utrzymuję bardzo bliski kontakt |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Raczkowanie
|
Może po prostu stwierdziły, że szkoda pieniędzy na takie wesele i lepiej zrobić coś skromniejszego?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
BAN stały
|
Cytat:
rodzie, dziadkowie, rodzeństwo. Ale mam też jedną ciocię i wujka, których bardzo kocham i jak ich zaproszę, to reszta będzie czuła się gorsza ![]() Dobra,, luzik. Jeszcze nie jestem nawet zaręczona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż ma właśnie tak liczną rodzinę, z którą ma bliski kontakt. Pozostali to byli od mojej strony. Dzisiaj liczyliśmy ile osób będzie na chrzcinach... no i nam wyszło 21 osób (licząc z nami). A to tylko rodzice, teściowie, jego dwie siostry z partnerami, mój brat z partnerką, jego dziadkowie, moja babcia z mężem, no i jego ciocia z wujkiem, kuzyn i kuzynka z partnerem, bo będą na święta (chrzciny robimy w Boże Narodzenie).
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-06 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
ale kiedy to nie jest jedno i to samo.. bo ślub też według mnie jest tylko dla mnie mojego męża i najbliższej rodziny.. bo znajomi nie wchodzą przecież do mojej rodziny i nic im do tego z kim się hajtam..ale miło jest jak widzisz że się cieszą z Twojego szczęścia i przyjdą na ślub i wesele.. weselić się mogą ze mną chyba wszyscy? czy nie? to takie dziwne że chcę aby na weselu były koleżanki ze szkoły z podwórka z pracy ze studiów żeby się cieszyły razem ze mną tym dniem? żeby się bawiły razem ze mną?
#1511 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1512 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zwyczajnie napisałam, że ja mam inne plany i bardzo mnie czasami wręcz rani gdy słyszę komentarze np. mojej babci co ona o tym myśli, bo ona chce się bawić na moim weselu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
co do tych moich koleżanek..
#1514 |
Zakorzenienie
|
co do tych moich koleżanek jasne.. odmieniło im się..
![]() okej zobaczyły że można zaoszczędzić i ja to rozumiem.. ale na Boga czy tak trudno powiedzieć że nas nie stać bo wolimy sobie kupić odkurzacz? no widocznie trudno.. bo oczywiście lepiej sobie i innym wmawiać że mi się nie podoba takie wielkie wesele i te oczepiny i bramy sramy bla bla bla.. a jeszcze przed kilkoma miesiącami/latami im się podobały .. no popatrz..
#1515 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1517 |
BAN stały
|
Hahaha, zacznie narzekać, że muza nie ta, i że brak wódy
![]() Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-09-06 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Konto usunięte
|
chwilka, ja policzę..
rodzice... rodzeństwo.. z żoną.. dziećmi.. babcie... chrześni... razem 20 osób. od faceta drugie tyle a to sama bliska rodzina ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Konto usunięte
|
Chyba lepiej, żeby sobie wmówili, że wolą skromne niż żeby robili skromne i cały czas płakali, że chcieli sukienkę bezę i powóz konny i byli nieszczęśliwi?
Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2012-09-06 o 20:02 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
A skromnie, to ile? 5 osób? Po prostu, jeśli ma się rodzeństwo i to w takim wieku, że mają partnerów, ewentualnie dzieci, to raczej nie da się inaczej. Chyba, że jest się skłóconym z najnajbliższą rodziną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
BAN stały
|
Hahaha, to pasuje idealnie do dziwnych zachowań. Tym razem w Egipcie:
http://muslitotek.blogspot.com/2012/09/poteflon.html W sumie kiedyś panie domu tylko na takich smażyły i jakoś sobie radziły. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Też musiałam szybko przeanalizować moją wiedzę historyczno-kulturową z tego okresu. Ale już się kłócić z fajną osobą nie będę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ja tam polubiłam weselne zabawy, znaczy się ostatnio byłam na weselu i była fajna - zebrało się 10 ochotników i wydawano komendy - trzeba było łowić fanty, w kazdej rundzie osoba która ostatnia znalazła fant odpadała. Rzeczy typu kieliszek, papieros, szminka itp ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Skłócę się z całą rodziną i będę miała święty spokój ![]() Głupi żart prowadzącego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
Jeżyku - no ba i problem wesela z głowy
![]() ![]() A co do hAmeryki...no wizażanka się pomyliła, ojeeej. Przygody Muslitotka w Egipcie przyprawiają mnie o jedno wielkie zdziwienie. Podziwiam tą dziewczynę, że tam jeszcze teściowej nie uśmierciła. No i w ogóle podziwia, bo o ile jestem osobą otwartą, to raczej nie widziałabym siebie w rodzinie z kompletnie innego kręgu kulturowego. Aczkolwiek życzę im jak najlepiej i duużo zdrowia dla ich córci ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-06 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
policzyłam na szybko
![]() gdybym miała wyprawiać wesele, to z mojej strony byłoby 29 osób (i to nie sama rodzina, już łącznie z osobami towarzyszącymi dla kuzynek itp. ![]() ![]() z mojej strony tyle, póki co TŻ brak ![]()
#1528 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, rzeczywiście
![]() ![]() ![]() Edytowane przez reverse Czas edycji: 2012-09-06 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety mój chłop ma bardzo dużą rodzinę z którą oboje jesteśmy w stałym kontakcie. Cioteczno-stryjecznego rodzeństwa - 10 osób, z czego siedmioro po ślubach i większość ma już dzieci. ![]() ![]() Do tego dziadkowie, rodzice, moja jakaś tam najbliższa rodzina (kuzynka z mężem i trójką dzieci, z czego najstarsze już na studiach i druga z córką w moim wieku, kuzyn z żoną....), a gdzie nasi najbliżsi i najukochańsi przyjaciele w liczbie dwucyfrowej, chrzestni i rodzeństwo rodziców, z którym też utrzymujemy bliski kontakt... ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.