|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
u mnie było tak że można było sobie zostawić wyprawkę czyli tzw plasteliny bibuły bloki itd.. ale książki i zeszyty w szkole się nie sprawdziły bo co lekcję było coś zadawane zarówno z czytania jak i z ćwiczeń szlaczkowych czy działań matematycznych.. często też prace plastyczne były zadawane do domu (tego to już w ogóle nie rozumiem)
#1472 |
Zakorzenienie
|
To też nie jest idealny pomysł, bo dzieciaki gubiłyby kartki na potęgę. A czasem trzeba zrobić powtórkę i zaczęłoby sie wielkie szukanie zawieruszonej części.
#1473 |
Zakorzenienie
|
no tak, takie rozwiązanie może być dobre np. w szkole średniej czy nawet gimnazjum, ale w podstawówce to nie wiem...
#1474 | ||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Chyba, że każdy uczeń miałby osobną ławkę dostosowaną do swojego wzrostu i po prostu te ławki by się ustawiało obok siebie, tak, że wydawałoby się, że to ławka dla dwóch osób. Ale to wymagałoby zmienienie wszystkich ławek… Cytat:
Poza tym, zwykle i tak nosi się tylko koszulkę i spodenki, buty mogą na stałe w szafce zostać ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() Nie mówiąc już o tym, że takie segregatory się szybko psują.
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No najlepiej, jakby każdy miał swoją ławeczkę i ławki byłyby ustawione np w okręgu, żeby każdy się widział, albo coś w tym stylu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
No właśnie.... chociaż w zerówkach, czy na świetlicy tablic nie ma a tam też trzeba stosować to prawo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
I te słynne teksty typu: ja na wesele nie idę się patrzeć tylko na nim bawić. Mnie byłoby żal na popijawę dla dwustu osób. Tym bardziej, że nie toleruję alkoholu i nie chcę by ktoś go pił na moim ślubie (jedynie szampan tak symbolicznie). I jeszcze te głupie zbereźne gry z serii parówka i jajca mojego lubego. Coś okropnego. Jak ktoś lubi się tak bawić to ok, nie robi mi. Ale gdy ja mówię, że takiego wesela mieć nie będę to niech nikt mi nie mówi, że sami sobie zrobią, albo że wtedy im się nie opłaca przychodzić na mój ślub. Tak jakby popijawa i impreza były ważniejsze niż sam ślub ![]() Osobiście kasę wolę przeznaczyć na podróż poślubną niż alko, żarcie i setkę ludzi. ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z facetem podjęliśmy już na ten temat niejedną rozmowę i jesteśmy podobnego zdania: skromny ślub, najbliższa rodzina i znajomi, obiad, tort i do domu. ![]() ![]() I co mnie dziwi to fakt, że w rodzinie zaczęły się już podnosić cichutkie głosy, że jakże to tak bez weselicha i to zaczyna mnie drażnić, bo dla mnie sprawa jest prosta: nasz ślub - nasza decyzja. Między innymi dlatego w życiu nie wzięlibyśmy od rodziców pieniędzy na taką uroczystość, bo nawet gdyby nikt wprost nic od nas nie wymagał to jednak czulibyśmy się zobowiązani, żeby zrobić im przyjemność zwłaszcza, że nasza wizja ślubu różni się od ich wizji. ![]() Jeśli mają kasę i chcą ją koniecznie wtopić w nas to niech wsadzą do koperty albo do walizki ( ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pjona ![]() A od siebie- kolejny wątek na wizażu powstal, znów walka o pietruszkę (czytaj- o homoseksualistów i ich praw do dzieci), i znów rodzynek, który uważa, że homoseksualizm to choroba. XXI wiek, rynce opadajom.
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
To mnie dziwi: http://kuba.tvn.pl/odcinki-online/an...c,14774,1.html
Wiem, że zaraz pewnie naskoczycie, że macie już dość narzekań na jej temat w internecie, ale cholera, czy ona ma coś w głowie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
Nam rodzice zasponosorowali wesele w ramach prezentu. My sami powiedzieliśmy co chcemy a czego nie. Nie było żadnych żenujących zabaw ani beznadziejnej orkiestry. Wzięliśmy dj'a i wszystkim muza pasowała. Nie robiliśmy też żadnej sesji zdjęciowej, bo jakoś nie czulibyśmy się w dziwnych pozach itd. Owszem można zrobić jakąś fajną i mi się podobają u znajomych, ale jakoś nie wiem, siebie bym nie widziała w czymś takim. Mamy zdjęcia tylko ze ślubu i wesela. Niektórych to dziwi, że nie mamy sesji małżeńskiej... narzeczeńskiej też i jakoś nikomu przez to nic nie odpadło. A wesele było fajne, bo była fajna zabawa w miłym gronie.
Natomiast na chrzciny nie prosimy żadnych cioć ani kuzynów. Będą tylko nasi rodzice, rodzeństwo i dziadkowie. Ja Kubę oglądałam dla Anity ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-06 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Wtajemniczenie
|
Jeju, też bym nie chciała mieć wesela. Bo mi to najbardziej w ślubach przeszkadza. Że musi być weselicho. A ja tańczyć nie cierpię, z rodziną mam nienajlepsze kontakty, to sorry, ale po co mam na nich kasę wydawać? I na tańce jak ani ja, ani TŻ nie lubimy? Na szczęście nikt mi jeszcze o ślub nie jęczy, bo z TŻ-tem krótki staż mamy, ale już się boję, co to będzie kiedyś.
A zeszyty to ja zawsze miałam te najtańsze i pisałam i piórem i długopisem i dobrze mi się pisało. Papier się nie rwał ani nic. Więc ja z kolei dziwię się ludziom, którzy wydają te 5zł na zeszyty albo nawet kilkanaście jeśli o a4 chodzi. Szczególnie na zeszyty do matmy, których idzie kilka w ciągu roku.
#1485 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() Akurat w tym temacie nie chcę iść na kompromisy. Jedynie mogę zwiększyć ilość gości ale samego wesela jako takiego, oczepin, bram, bochnów, alkoholu nie chcę widzieć. Dla mnie ślub to przysięga a nie impreza i cała ta szopka. ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Mając porównanie do Hameryki, wiecie jak Polska wypada ![]() Chociaż Amerykanie też nie są lepsi. Może i ich śluby są jakby to powiedzieć - bardziej stylowe, to i tak ile kasy na to wydają, ile szczegółów planują, nad iloma pier.dołami się użalają.. och! Dlatego wolę skromną uroczystość by mieć święty spokój, dużo świętego spokoju. I duuuuużo zaoszczędzonej kasy. ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
a mnie dziwi to jak to nagle się zrobiło "modne" niechcenie wielkiego ślubu z orkiestrą zabawami itd..
i co druga osoba mówiąca o nieeee ja nie chcę wesela na 200 osób.. ja chcę skromną sukienkę i samych rodziców.. nie chcę balonów i wielkich stołów.. nie chcę sesji zdjęciowej a zdjęcia na ślubie zrobią nam goście.. może ktoś rzeczywiście nie chce.. ale na Boga.. ostatnimi czasy to się według mnie stało takie jakby.. "modne" .. taki bunt.. że u mnie nie będzie tradycyjnie bo mam taki kaprys.. rozumiem kogoś kto mówi że nie stać go na wesele na 200 osób .. ale takie chwalenie się skromnym ślubem bo "ja tak chcę i tak sobie wymarzyłam" mnie osobiście trochę śmieszy.. ja np chciałabym wielkie wesele.. z piękną suknią balonami orkiestrą kamerzystą wodzirejem bramą ślubną wykupowaniem panny młodej ... chciałabym.. ale jak mnie nie będzie stać to trudno zrobi się skromniej.. ale nie będę wtedy udawała że a bo ja chcę skromny ślub.. albo jak ktoś ma kasę ale nie chce wydawać jej na wesele bo to tylko jeden/dwa dni a wolą to wydać na mieszkanie.. ja rozumiem takie czasy że kasy mało.. ale żeby oszczędzać na balonach czy fajnym zespole jeśli chce się je mieć.. no na Boga.. raz się żyje..
#1487 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale poza tym mam to gdzieś. Przyzwyczaiłam się, że u Kuby coraz częściej są kobiety, które nie mają nic do powiedzenia. Kocham Mameda, u niego go odkryłam <3 Szkoda, że nie chce drugiej żony ;( ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Ja dla samego Kuby. Ciekawiło mnie też, czy Natalia mnie zaskoczy błyskotliwą rozmową ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() Moja rodzina tak nie powiedziała. Ale za to babcia już tak. Powiedziała, że nie chce przyjeżdżać na ślub kogoś tam bo nie będzie wesela (ostatecznie było). ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Nie jest to rozsądne podejście u osób, które chcą założyć rodzinę. Kogoś mogą śmieszyć Twoje marzenia. Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-09-06 o 18:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam tyle samo ludzi, którzy lubią wielkie akcje jak i takich, którzy lubią imprezy kameralne. Więc chyba raczej fakt, że teraz niektórzy ludzie odchodzą od weselisk jest po prostu naturalny? Mówisz o zabawieniu się. Dla mnie wesele z tańcami, zabawami, toastami, pierwszymi tańcami młodej pary byłoby niczym innym jak udręką ![]() Czyli jak odpuszczałam szkolne zabawy na sali gimnastycznej w podstawówce, bo nie lubiłam i dalej nie lubię tego typu zbiorowych akcji, to już byłam na pokaz modna i alternatywna?
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-09-06 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jestę hipsterę ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzi mi o ludzi którzy w duszy chcieli by mieć takie mega wielkie weselicho ale wizja zaoszczędzonych 3 tysięcy jest tak zaślepiająca że wolą zrobić coś skromnego i sobie wmawiać że wolą skromnie.. ![]() pisałam że owszem są tacy ludzie którzy tego na prawdę nie lubią (wesel oczepin itd) ale ostatnimi czasy poważnie chyba się nasiliło to zjawisko.. takie mam wrażenie.. i odczuwam to tak jakby conajmniej połowa z tych co wolą skromne wesele zwyczajnie sobie to wmawiała.. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- zresztą.. założenie rodziny piszesz.. a czy gdzieś jest napisane że od razu po ślubie trzeba mieć dzieci ? że trzeba od razu brać się za rodzenie i obowiązki z tym związane również finansowe? ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- na prawdę nie wiem co jest nierozsądnego w tym że dwoje młodych ludzi chce się pobrać i wydać te nieszczęsne kilka tysięcy na orkiestrę i balony skoro nie mają większych zobowiązań finansowych dzieci planują dopiero za kilka lat a odkładają sobie na fajne większe wesele.. ![]()
![]() |
#1491 | |
Flawless
|
Cytat:
![]() Każdy robi to, co mu się podoba. Jeden urządzi wesele na 250 osób, a inny zrobi obiad w ogrodzie dla najbliższej rodziny i jakoś nie sądzę, żeby było w tym tak wiele obłudy.
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do jakości zeszytów-nie zależy od ceny. Czasem te tanie mają świetne kartki, a czasem po tych droższych nie da rady piórem pisać, bo strzepy włażą do stalówki ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Raczkowanie
|
A ja uważam, że wesele powinno być dla mnie i moich najbliższych, a nie ciotek i wujków, których widzę drugi raz w ciągu całego życia (bo potem to wychodzi te 200 osób czy nie wiadomo ile). Nawet jeżeli ma się pieniądze, to według mnie, jest milion fajniejszych rzeczy, na które można te pieniądze wydać , na przykład, podróż poślubna/remont mieszkania/wstaw własne. Jednak ja jestem osobą, którą śmieszą (czasami wręcz żenują) weselne zabawy i mówiąc szczerze, nie chciałabym, aby moi rodzice płacili za to. Z góry uprzedzam, że nie mam nic do osób, którym rodzice fundują tego typu rzeczy, ale u siebie nie chciałabym tego. I cieszę się, że coraz więcej osób, ma podobne spojrzenie na tego typu sprawy, bo dla mnie te zwykłe, polskie wesela to prawdziwa męczarnia.
![]() Edytowane przez Troian Czas edycji: 2012-09-06 o 19:16 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
Nikogo tutaj nie oskarżyłam że coś udaje.. mówię co zaobserwowałam po znajomych .. pamiętam jak koleżanki mówiły że chcą wesele z orkiestrą itd a nagle im się odmieniło i już bez takiego entuzjazmu a bardziej z takim zachwalaniem tego i staraniem się pokazania plusów mówią o tym że same wybrały skromny ślub bo tak im się niby podoba.. a jeszcze jakiś czas temu marzyły o ładnej sukni ślubnej orkiestrze i dużej ładnej sali weselnej..
np do mnie nie przemawiają wesela amerykańskie czy włoskie gdzie są okrągłe stoliki na 6 osób i wesele trwa do godziny 22.. faceci przychodzą w zwykłych jeansach a kobiety w zwykłych letnich sukieneczkach i potańczą sobie tańce grupowe przy których nie idzie się wyszaleć.. nie ma z kim usiąść i się napić i pogadać bo stół na 6 osób.. orkiestry brak bo puszczają muzykę ze sprzętu grającego.. żadnego szaleństwa.. chciałabym aby na moim weselu goście byli w garniturach i ładnych sukienkach wieczorowych a nie w jeansach czy sztruksach .. chciałabym aby to było święto a nie zwykła potańcówka z obiadem i didżejem ![]()
#1495 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi podejście, że to co amerykańskie, to z klasą, a polskie to wiocha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zadomowienie
|
Dziwi mnie takie popadanie ze skrajności w skrajność. Mowa jest albo o przyjęciu dla kilku osób albo o weselu na 200 osób. Szczerze? Osobiście z takim dużym weselem się jeszcze nie spotkałam. W mojej rodzinie zawsze są wesela na około 100 osób i zaproszona jest najbliższa rodzina + przyjaciele. Są zabawy, wykupiny, ale nie ma w tym kiczu, tylko dobra zabawa i ZAWSZE widać, że młodzi cieszą się z tego, że wszyscy goście są z nimi w tym ważnym dla nich dniu.
Też nie popieram wesel, gdzie zaprasza się osoby, które widziało się raz w życiu lub zaciąga się olbrzymi kredyt, ale tak jak pisałam, nie uogólniajcie. A co do tego, że nasze wesela wypadają blado przy tych zagranicznych... Moi rodzice byli ostatnio na weselu we Francji. I przyznam, że jak mi opowiadali przebieg imprezy, to przeszło mi przez myśl, że w porównaniu do tego francuskiego wesela, nasze polskie, wiejskie wesela wypadają bardzo elegancko ![]() monikafaustyna - zgadzam się. W ogóle dziwi mnie to porównywanie do Ameryki i ciągłe kompleksy z tego powodu. Jeszcze nie jest aż tak źle w Polsce, żeby ciągle narzekać. I nawet na wizażu ciągle widzę narzekanie, że w Polsce wszyscy narzekają (masło maślane, ale wiadomo o co chodzi) - dla mnie to trąci hipokryzją. A w Ameryce nie jest tak różowo, jak się wszystkim wydaje. Wiadomo, stać ich na więcej niż nas, ale też mają swoje problemy. Edytowane przez reverse Czas edycji: 2012-09-06 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1499 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Obecnie mam inną wizję ślubu i inne potrzeby. Wolę by mąż szczerze złożył przysięgę małżeńską przy najbliższych niż jakieś wesele z pompą za grubą kasę. I nie jest tak, że jakaś moda mi się wbiła do łba. O takim ślubie marzę od 13 roku życia. Że niby ta moda trwa już 9 lat? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.