|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
![]() a torty, no nie każdy lubi, nie każdy może ![]() No i solidaryzujemy się z ciocią Bunny, od wczoraj też wymiotujemy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jak długo trzyma ta szamponetka na włosach? Po jakim czasie się wypłukuje? Nie chciałabym farbować włosów, ale mam takie brzydkie, że nie wiem czy wytrzymam, może taka szamponetka byłaby dobrym rozwiązaniem ![]() a no i w przyszłym tygodniu fryz, chyba będzie ta fryzurka, zobaczyłam u Ciary i się zalofciałam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kitkulka Czas edycji: 2013-06-13 o 14:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na zrzucenie tłuszczu najlepszy jest trening siłowy bo pali najwięcej kalorii - ale przynosi wolniejsze efekty (to akurat indywidualny przypadek ale tak jest u mnie), chodzi o to że mięśnie potrzebują więcej energii więc więcej spalasz kalorii, dodatkowo podobno mięsień zajmuje 1/3 objętości tłuszczu. Najlepiej łączyć siłówke+ cardio albo interwały, tak mnie uczono zawsze, czy to na siłowni czy tu na wizażu. Ja robie tak że siłówka albo siłowe przeplatane elementami cardio jakieś 30-40 minut, potem do tego jeszcze cardio. Można i robic same cardio, też spala tłuszcz, ale jak sobie porownasz 2 osoby ktore robia siłowy+ cardio i samo cardio, to ta druga osoba po czasie zacznie miec coraz mniejsze efekty, a ta 1 coraz wieksze. Rozciąganie jest po to żeby nie było kontuzji, jest po to żeby mięśnie wysmuklić. Rozrost mięśni? Mamo... jak to widze zawsze mnie trafia. Bez odpowiedniej, dodatnio kalorycznej diety, odpowiedniego siłowego treningu nikomu nie rozrosną się mięśnie. A już tymbardziej żadnej kobiecie której trudniej jest zbudować mase mięśniową. Mięśnie nie budują się ot tak. Można początkowo spuchnąć itd, ale to po tygodniu-dwóch mija, i wygląda to tak samo tylko z pojawiającym się stopniowo delikatnym zarysem mięśni który wyrasta spod tłuszczu który je okrywał ![]() I żadne cwiczenia nic nie dadzą bez odpowiedniej diety, dieta to 70% sukcesu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i jestem po, dla mnie cudnie na zywo swietny kolor ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no co Ty głupia nie jestem i przeczytałam ulotkę przed zastosowaniem i stosowałam to normalnie tak jak kazali czyli 3razy dziennie po 2tabletki - widocznie dla mnie to za duża dawka. Ale ja jak pamietam kiedys nawet po jednej tabletce furaginy czulam sie kiepskawo więc coś w tym musi być. Ale wróciłam od lekarza przepisał mi Nolicin mam brać 2razy dziennie przez 5 dni. Zobaczymy jak bedzie po tym leku i czy mi pomoże ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
ja myślalam że ona dużo ciemniej wychodzi na włosach i tego sie bałam bo nie chciałam być ciemno brązowa tylko chcialam przyciemnić lekko swój blond ![]() Ostatnio Andy bardzo zachwalał mi tą szamponetkę i sam nią też robił z tego co pamiętam ![]()
zapuszczanie włosków ![]() skrzypowita ![]() od 28.02- jantar ![]() treningi z Ewą Ch. i Mel B. ![]() ZUMBOMANIACZKA ![]() Edytowane przez Lavia15 Czas edycji: 2013-06-13 o 14:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
uzywalam jej juz kiedys, lacznie z 10 razy i tylko tego koloru, bo najbardziej mi sie podobał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Wtajemniczenie
|
Czeko mnie też uczyli że siłowe plus cardio dają najlepsze efekty
![]() Czeko Ty jakoś liczysz kalorie czy coś?
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie, ze tak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja generalnie na diecie nie jestem, bo nie wywaliłam wszystkiego co powinnam całkowicie, ale ja nie chce diety na pare miesięcy tylko na całe życie więc produkty których w diecie redukcyjnej być nie powinno ograniczyłam do minimum ale i tak jem ![]() Staram się żeby dieta była jak najlepiej zbilansowana. Ja schudłam nie wiem ile, z 3 kg może, trudno powiedziec bo tak sie super sztywno na wage nie patrze. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() Tyle to ja powinnam jeść na utrzymaniu wagi i bez żadnej aktywności... Poza tym ja miałam zajęcia z dietetyki i wiem co jeść, bardziej problem w tym że nie chce wykluczać całkowicie wszystkiego. Mam czasem ochote na żółty ser to sobie go zjem, mam ochote na słodki jogurt to zjem, mam ochote nie wiem, na ciastko, to tez zjem ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
Bunny ja za to jestem ostro zarysowana gruszka wiec na duzy spadek z okolic bioder nawet nie licze, 90cm to moje marzenie, kiedys chyba tyle mialam
![]() ![]() Czeko rozciaganie przed i po to robie obowiazkowo ![]() ![]() ![]() ![]() Skarb piekny kolor!! ![]() ![]() U was tez dzis takie upaly? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
EX , chce taki na stałe ![]() widzialam Twój fryz, bardzo fajnie wygladasz i jednak w ciemnych slowach Ci swietnie, nie kombinuj juz z blondem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do łydek, to powiem ci tak, skakanka to jest super cardio, ja zaluje ze nie moge skakac bokiedys naprawde baaardzo szybko było widać efekty. Łydki zawsze po treningu porzadnie rozciagałam. Z łydkami jednak jest tak że to jest sprawa w dużej mierze genetyczna. Nie wiem czy zawsze np miałaś je dośc duże czy faktycznie to ze wzgledu na przytycie, bo jesli siedzi ci tam tkanka tłuszczowa to predzej czy pozniej sie spali,a na pewno łydka bedzie wygladala lepiej z delikatnym zarysem niz całkiem bez kształtu ![]() Ja mam akurat łydki bardzo szczupłe, ale pamietam ze na poczatku jak mi spuchły po cwiczeniach to mi sie wydawały taaaakie ogromne ![]() Jeny laski, chyba mnie dopadły zatoki.Głowa mnie boli masakrycznie, katar mam, gorączke, siedze pod kocem i zdycham :/ TŻ dzisiaj pojechał w trase wiec tydzień, 1,5 bede sama ![]() Postęp taki że prawdopodobnie w przyszłym tygodniu zaczne prace, gowniana bo gowniana - telemarketing ale pieniadze i warunki umowy bardzo ok wiec chociaz na przeczekanie bedzie dobre. Jutro jeszcze mam 2 rozmowy awaryjnie wiec zobaczymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
Bunny super ze macie juz obraczki
![]() ![]() Kurcze to moze kupie skakanke i bede skakac sobie z pol godz albo godz dziennie dodatkowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jak to jest z tym olejowaniem włosów i używaniem masek zaraz po farbowaniu? Gdzieś czytałam, nie wiem gdzie, że podobno szybciej się kolor wypłukuje i należy się powstrzymać (korci mnie strasznie bo mam trochę sianko po farbie). Co sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |
Zakorzenienie
|
Chce juz byc po scieciu i farbowaniuuu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie wiedziałam, że gdzieś o tym czytałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też bym obcięła włosy, zrobiłabym to dzisiaj, ale w sobotę idziemy na imprezę, więc wolę pójść obciąć w przyszłym tygodniu, w razie gdyby mi się nie podobało to nie chcę pójść na party w beznadziejnym nastroju przez kudły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja za miesiac fryzjer, wesele mam znajomych 13 lipca, wiec trzeba bedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() bunny, super, ze juz coraz wiecej spraw zwiazanych ze slubem sie rozwiazuje ![]() wspolczuje takiego chorowania po jedzonku.. ![]() Mam jeszcze pytanie jak zrobic fryzure cos w stylu jak ta na załączniku na zupełnie prostych wlosach, mających wlascicielke bez zdolności :P Jak podwinac tak grzywke? w ogole to jak musi byc obcieta grzywka zeby mozna bylo ją tak wywijac? Kitka, ale ta fryzura ciary super ![]() ![]() czeko- widzę, że jestes obeznana w temacie, to mozesz podpowiesz mi jakieś krótkie zestawy cwiczen dla zapracowanej mamuśki? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2013-06-13 o 19:20 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Bunny super że obrączki są gotowe ![]() Kitka nie mogę się nowej fryzury doczekać ![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde, co mi sie porobiło, wyskakiwały mi jakies błedy przy edycji i w rezultacie są dwa identyczne niemalże moje posty.. sorry ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2013-06-13 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie ma szponki ach ![]() kiteczko kochana szkoda mi twojego samopoczucia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a reszta włoskow? jak nadac takie lekkie fale prostym drutom? ![]() a kitka szybko o tym jak się meczy zapomni, warto to przezyc i tak "love" Mnie ciąża straaasznie męczyła, miałam chyb a kazda dolegliwośc z możliwych powiekszoną o sto razy:P do tego mocno zagrożoną, na stałym podtrzymaniu, ciągłe leżenie i szpitale.. ale mam już rok córę przy sobie i mogłabym, no i chciałabym przezyc to jeszcze raz, zeby tulic drugiego bobasa do siebie ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2013-06-13 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.youtube.com/xhit http://www.youtube.com/user/TiffanyRotheWorkouts Przed każdym zestawem rozgrzewka a na końcu rozciąganie ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Dziękuję kochane, trzeba to przeżyć, cóż zrobić. Taki wrednioszek się zrobił że zaczynam myśleć czy to naprawdę chłopczyk, może jednak dziewuszka he
![]() Mam nadzieję, że jutro będzie chwila spokoju, bo mam ostatni dzień zajęć na uczelni |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sproboj wilgotne zawinac w koczek i potrzymac az wyschna, potem roztrzepac tylko palcami i zlakierowac. albo wgniec pianke/jakis lekki zel i pougniataj wilgotne wlosy- powinno ci wyjsc cos podobnego... jeszcze opcja nawijaj pasma nieregularnie na lokowke i potem tylko rozrzuc pasma w nieładzie, podlakieruj.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.