Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 23:16   #1501
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Laski, chciałam się Wam pochwalić moimi (przed)wczorajszymi łupami.

Przyznam się szczerze, że najbardziej kocham te japonki na koturnie, choć weszłam do Tally Weijl zupełnie przypadkowo bez jakiegokolwiek zamiaru kupowania tam czegokolwiek. A wyszłam z nimi i od razu je założyłam, są przeeeeboskie.

A trampki kupiłam też przez przypadek (), bo kosztowały 9,99zł, a nie miałam takiego czegoś w domu, tylko stare skejty, które już mi nie pasują od dawien dawna do stajla mego.

Sarah, "wysokość bardzo wysoka" mnie rozwaliła.
Balerinki bardzo fajne
Japonki fajna sprawa, kiedyś często chodziłam ale ostatnio mnie skurcze w palce łapią w takich butach nie wiem czemu
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 02:16   #1502
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Czesc!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41262709]Meneq, nie śpię A miałam pytać, co znaczy Twój nick?
A w Japonii można wynająć nianię?

10,5h, zazdraszczam i gratuluję obrotu! Cholera, martwię się, bo Dorotka raz tylko się obróciła i więcej nic, a za 2 dni kończy 5 miesięcy!

Yellow, dziwaczne podejście - nie przyzwyczajać do łątwych pieniędzy ja sobie nie wyobrażam, że mam i nie pomogę moim dziewczynkom

Btw, żadna wina matki, że takiego urodziła :d przepraszam, ale to chore! współczuję t.

Badzia, no może tak na fotce wyszło, ale przyjrzyj się, prawa dolna 2 mi się zdaje na bank

Debrah, żyjecz bidulko niewyspana? kurde, żałuję że nie mieszkam w Krk, to byśmy ogarniały spacery jakoś

Nawijko, a nie ulał ci zwyczajnie? Dorotka czasem jak uleje to jej po policzku i szyjce za głowę spływa.

Delicjanko, Dorotce właśnie czopka dałam glicerynowego bo przedwczoraj jadła pół słoiczka marchwianki i kupy niet, męczy się wyraźnie :/ wcoraj coś tylko wycisnęła malutkiego. Ale stęka jak nie wiem i rozdrażniona cała jest. Gdyby nie to, to bym na kupę spokojnie czekała
Gratki za 4,5 cwaniara...

Fewciu, chęć odstawienia małej nie jest w twojej sytuacji wcale samolubna. Macie o wiele trudniej zwyczajnie, przez szelki. Pewnie gdyby mała nie płakała tyle i spała normalnie, nie mając szelek, to te pobudki nie byłyby takie uciążliwe.

Dziąsła smarowałam całe, bo na takim etapie nie wiedziałam gdzie zęby idą, na palec i tyle. A Agatka jak już widziałam, co idzie, to konkretne miejsce.

Marsi, dawałabym na twardo rozdrobnione do czegoś jednak, lub samo - są dzieci które lubią. ALe na miękko nie, jednak na początek wolałabym ugotowane dać.
A może z własnym mlekiem zmieszaj?

Blogerko, albo jak Pisze Illusion, 2składnikowe, a do tego możesz ugotować np. kawałek piersi kurczaka, blenderem potraktować i dodać łyżeczkę.

pstryczkuniu, trzymam kciuki

Nancy, jakie nosidło?

Hope, Dadni boski [/QUOTE]

Moj nick pewnie cos znaczy, ale nie mam pojecia co. Wzielam go z jakiegos miedzynarodowego komunikatora, kiedy juz nie mialam pomyslu na nick przy zakladaniu poczty elektronicznej.

Nian ze swieca szukac. System bardzo niepopularny. Moze jest szansa w miescie, ale nie u mnie na prowincji. Tym bardziej teraz... Zwykle nianiami zostaja stypendystki zza granicy, ale ze to praca na czarno, to rzadko kto ryzykuje.
Normalnie jest system kilkugodzinnego oddawania dzieci do zlobka, ale znow w moim stalym miejscu zamieszkania biora dzieci dopiero po skonczonym roczku, a w tej (juz nawet nie wiosce) a osadzie, gdzie jestem teraz, to nawet takiej opcji nie ma.

Z Dorotka jest wszystko w porzadku, ma czas jeszcze. Wlasnie sprawdzalam w a la ksiazece zdrowia dziecka i czas na obroty jest do konca szostego miesiaca.

---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość

Po raz kolejny przepraszam za sianie propagandy - Pola nie ma różyczki Okazało się, że skumulowało jej się niedzielne spocenie w samochodzie (chyba z 50 stopni), nowy proszek do prania i nowe jedzonko. Uff...
A najlepsze, że mama mnie nastraszyła. Zapytałam, czemu od razu o tej różyczce pomyślała, a ona, że teraz panuje, więc Pola mogła złapać.
Dziękuję, że się interesowałyście.

Moja spała 12 h, zazdrościsz?

Młodej na razie nie wyszły, więc ja smaruję całe dziąsełka, z przodu, z tyłu jeśli dostanę, i okrężnymi ruchami.

Ani ja!

spoko, ja też mam, mimo że dom z 10 razy większy.

Super, że tak szybko zareagowałaś.
Szybkiego powrotu do zdrowia malutkiej.

ale czyli że co? Tak reaguje nerwowo na ludzi czy jak?

ja dziś rozpoczęłam sezon na makaron z truskawkami i śmietaną...

Dobrze, ze nie rozyczka.
Czyli nosa mialam...

I nie, nie zazdroszcze ;-) za poltora miesiaca Yae tez tak sypiac bedzie ;-)

cala swietnie, ze sie udalo!!
mika nie panikuj, wszystko bedzie ok.
badziu i pstryczku super, ze sie spotkalyscie

---------- Dopisano o 03:16 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ----------

U mnie noc fatalna. Nie to, ze Yae zle spala, bo jej nic snu nie zaklocalo i dopiero rano sie obudzila (chociaz to), ale wieczorem poprztykalam sie z tz, na kolacje zjadlam dwa tosty z maslem orzechowym i dzemem i zla i glodna spac poszlam. A tu tajfun, ktory mial do nas dotrzec dopiero za 36 h poszedl na skroty i w nocy lalo i wialo tak, ze nasza chatka sie chwiala. I spij tu w takich warunkach. O tyle dobrze, ze dzis juz jest stabilniejsza pogoda i prognozowany na czwartek tajfun juz nas chyba ominie.

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-06-12 o 00:22
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 05:04   #1503
Lubcia
Zadomowienie

Dzień dobry kochane mamuśki
U nas piękne słonko się pokazuje więc zapowiada się piękna pogoda Wojtaszek śpi mąż pojechał do pracy a ja spać nie mogę więc czytam wasze pogaduszki wieczorne
Dziś idziemy na szczepienie i zapytam się pediatry czy możemy już pomału rozszerzać dietę zobaczymy co mi powie

Do dziewczyn którym dzieci ulewają jakie mleko podajecie swoim maluszkom ja się boję że jak mój skończy 6 miesięcy będę musiała przejść na inne mleko (bo teraz jesteśmy na bebilonie AR) a ja nie wiem na jakie bo tego bebilonu AR 2 to nie ma
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 05:10   #1504
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Nie wiem juz co lepsze jak Maly zasypia o 16 i budzi sie 1,5godz na zarelko, czy tak jak dzisiaj - jak zasnal o 19, tak obudzil sie ostatni raz na karmienie o 24 jak szlismy spac a potem spal do 5!!! Takze prosimy oklaski dla Pietraszka bo dal mamie pospac. Co tam, ze 5ta godzina a on szarpie za wlosy, matka wstawaj!
Dawno nie bylam tak wyspana.

Meneq, o nie, tajfun? I jeszcze z pokloconym tz w chwiejacym domku? Nie przezylabym

Czy skakanka z licznikiem zdaje egzamin?
Na wakacje w Izery chce wziac sie za siebie bede biegac i skakac na skakance

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 05:48   #1505
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Nie wiem juz co lepsze jak Maly zasypia o 16 i budzi sie 1,5godz na zarelko, czy tak jak dzisiaj - jak zasnal o 19, tak obudzil sie ostatni raz na karmienie o 24 jak szlismy spac a potem spal do 5!!! Takze prosimy oklaski dla Pietraszka bo dal mamie pospac. Co tam, ze 5ta godzina a on szarpie za wlosy, matka wstawaj!

Meneq, o nie, tajfun? I jeszcze z pokloconym tz w chwiejacym domku? Nie przezylabym

Czy skakanka z licznikiem zdaje egzamin?
Na wakacje w Izery chce wziac sie za siebie bede biegac i skakac na skakance

Brawo Pietraszko, brawo!
Jakos przezyc musialam - tajfun minal a i tz z samego rana przeprosil
Stary 2013-06-12, 06:23   #1506
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej!
dalam wczoraj pierwszy raz tej kaszki bananowej z Bobovity. troche sie cykalam bo u niektorych z was bolal po niej brzuszek ale nocka minela ok. dzieciowi smakowala bardzo (faktycznie bardzo dobra jest, 1564351 razy lepsza niz ten bezplciowy kleik), zjadl cale 150ml. zrobilam tak jak jest na opakowaniu napisane, na 150 wody 4 lyzki kaszki i troche tegawa pyta wyszla mozna mniej tej kaszki wsypac czy trzeba sie trzymac scisle zalecen na opakowaniu?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 06:23   #1507
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam się z rana. Daria o 3.00 się obudziła na jedzonko i nie umiała znów zasnąć i od 6 nie śpi. ... nie wyspałam się...
dziś na 10.00 jadę na usg bioderek więc po 9 muszę z domu wyjść...hmmm

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej moje drogie! Witam się w nowym wątku.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
no i mi też jest głupio teraz jeść przy Ani, ostatnio jak jadłam loda frugo to mi go wyrwała i już miała brać do buzi, więc szybko jej wyrwałam, a ta w ryk! musiałam wyrzucić

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Laski, chciałam się Wam pochwalić moimi (przed)wczorajszymi łupami.
Super łowy. Pierwsze mi się BARDZO podobają i balerinki

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Dziś idziemy na szczepienie i zapytam się pediatry czy możemy już pomału rozszerzać dietę zobaczymy co mi powie
za szczepienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U mnie noc fatalna. Nie to, ze Yae zle spala, bo jej nic snu nie zaklocalo i dopiero rano sie obudzila (chociaz to), ale wieczorem poprztykalam sie z tz, na kolacje zjadlam dwa tosty z maslem orzechowym i dzemem i zla i glodna spac poszlam. A tu tajfun, ktory mial do nas dotrzec dopiero za 36 h poszedl na skroty i w nocy lalo i wialo tak, ze nasza chatka sie chwiala. I spij tu w takich warunkach. O tyle dobrze, ze dzis juz jest stabilniejsza pogoda i prognozowany na czwartek tajfun juz nas chyba ominie.

współczuję.Ja bym całą noc nie spała...

Cytat:

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-06-12 o 06:26
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 06:24   #1508
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Witam z rana!
Za nami najgorszą noc od zawsze Blanka budziła się co 45 min i płacz. Nie wiem czy brzuszek ją nie bolał bo stękała strasznie. Ale już się przyzwyczaiłam do takich nocy. A pobudka o 4.30 Tylko Pietraszko widzę że się wyłamał ;

Elmi piękne widoki!

Meneq współczuję pogody,jeszcze z obrażonym mężem. Brr

Mika trzymam mocno kciuki! Mam nadzieję że to tylko podejrzenia i będzie wszystko super.

Black ja też polecam balsam z Oriflame,w takim złotym opakowaniu. Jak dla mnie super.

Cała jeszcze raz wielkie gratulacje za wygraną walkę!

Blogerko myślę że musisz próbować innych warzyw dla Borysa żeby się uczył

Szaja a co pomyślał facet jak wsiadlas? Przystojny był chociaż?

Lenova co jesz przy skazie? Czy nie karmisz już piersią bo nie wiem?

Fajnie że udało się spotkanie Pstryczka i Badzi,chcieć to moc!

I jeszcze wielkie podziękowania dla Illusion,Całej i Szaji

Chyba więcej nie pamiętam co czytałam w nocy. Wybaczcie jak przeoczyłam coś ważnego.

Ps. Bokeh być może dostaniesz kolejna prowizje,TZ prawie przekonany do tuli,będą kwiaty

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 06:32   #1509
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Pstryk, no widziałam wcześniej, że też coś do wisienek masz.
a no mam, mam.
bardzo je lubie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Kurde,co za dzień....powiem tylko tyle...MAM DOSYĆ!!!!!!

My też jutro idziemy na usg bioderek na kontrolę. Oby było wszystko ok

kciuki za bioderka!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Blanex dziś marudex poszczepienny, ale dałam radę nawet ugotować botwinkę ,ale syf w domu rośnie, no cóż coś za coś.

Kurdę miałam dziś rozmowe fejsbukową z koleżanką i witki mi opadły Skarżyła się że w ciąże zajść nie może, choć dopiero 2 miesiące się starają ale... jej facet pali trawę od 10 lat,ona nie umie go od tego odzwyczaić, i powiedziała nawet że jak się dziecko urodzi to pewnie nie rzuci ale ona boi się mu dać ultimatum czy cokolwiek że ją zostawinóż się w kieszeni otwiera. Sama też fajki pali,nie wiem czy w ogóle ma zamiar rzucić jeśli zajdzie w ciąże.Powiedziałam jej z czym się wiąże macierzyństwo i że to nie jest takie chop siup, jak można być takim nieodpowiedzialnym .

co do kolezanki to brak slow!

Cytat:
Spadam dziewoje, choć raz trzeba iść spać jak człowiek, tzn. matka. Tak więc lulens Polusiakowy, prysznic i idę w kimę.

Dziewczyny, pamiętajcie, jutro będzie piękny dzień!

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
zamykaj drzwi nie ma sensu schizowac, ale ostatnio bylo o zlodziejach i gosciu mowil ze jak drzwi otwarte to wchodzil i futra kradl [COLOR="Silver"]
heh, teraz to co najwyzej oblowilby sie parasolkami

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No nie mogę!
Dziecko śpi! Samo!

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość

Truskawki uwielbiam! Ale boje sie, ze malej zaszkodza... mamy kp, wcinacie?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 06:44   #1510
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Witam z rana!
Za nami najgorszą noc od zawsze Blanka budziła się co 45 min i płacz. Nie wiem czy brzuszek ją nie bolał bo stękała strasznie. Ale już się przyzwyczaiłam do takich nocy. A pobudka o 4.30 Tylko Pietraszko widzę że się wyłamał ;

Elmi piękne widoki!

Meneq współczuję pogody,jeszcze z obrażonym mężem. Brr

Mika trzymam mocno kciuki! Mam nadzieję że to tylko podejrzenia i będzie wszystko super.

Black ja też polecam balsam z Oriflame,w takim złotym opakowaniu. Jak dla mnie super.

Cała jeszcze raz wielkie gratulacje za wygraną walkę!

Blogerko myślę że musisz próbować innych warzyw dla Borysa żeby się uczył

Szaja a co pomyślał facet jak wsiadlas? Przystojny był chociaż?

Lenova co jesz przy skazie? Czy nie karmisz już piersią bo nie wiem?

Fajnie że udało się spotkanie Pstryczka i Badzi,chcieć to moc!

I jeszcze wielkie podziękowania dla Illusion,Całej i Szaji

Chyba więcej nie pamiętam co czytałam w nocy. Wybaczcie jak przeoczyłam coś ważnego.

Ps. Bokeh być może dostaniesz kolejna prowizje,TZ prawie przekonany do tuli,będą kwiaty

Podziwiam, jak Ty w ogole funkcjonujesz...

szaja mialam podobna sytuacje z samochodem, tylko to nam srarszy pan probowal wsiasc do auta. Przy punkcie widokowym staly dwa samochody, ale ani marka ta sama, ani kolor nie pobobny. A pan byl bardzo oburzony, ze zajelam jego miejsce, pozniej kupa smiechu byla
Stary 2013-06-12, 07:05   #1511
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
przed chwilą zebrane

coś mi zdjęcie dodało i zjadło, ale teraz już jest

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
jezusie, litosci, nie ma mowy zebym nadrobiła was przy takim tempie, nawet o wbicu w temat nie mysle bo młody dzis praktycznie nieodkladalny.... pogoda z d.upy, leje i wieje, ani nosa nie wychylilismy wiec maruda, do tego cisnienia nie ma chyba wcale wiec jeszcze większa maruda.... na macie ok ale jesli mamusia sie bawi z dzieciem, na bujaku tez ok ale jesli mamusia przed dzieciem pajaca z siebie robi, tudziez pajacynke.... spac? owszem, ale po pół godz usypiania a spania 10 minut, wiec maruda jak stąd do Warszawy..... dzisiaj mnie wykonczył.... co włączylam wizaż, żeby na was zerknac jak zasnął to mi psikus oczy otwierał i trzeba było na nowo lulac.... o losie....

tyle co krupnik ugotowałam, bo nawet tzt dzisiaj mu nie pasuje, olewa tatusia na rzecz zabawy z mamusią niech ktos mi odda mojego dziecia
Bidulinki dwa
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
fajny
btw ja też jestem uczulona na ciemne meble, bo sama mam - orzech. I suuuper się kurzą
ja mam venge to dopiero poracha :/
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ellmi chcę mieszkać tam gdzie Ty wiesz jak ja mam widok z okna?

Laski schizuję. Przyjechał do mnie brat i poleciał do sklepu na dole. Nie zamykałam drzwi na zamek, stałam z Malizną w przedpokoju przy lustrze. I słyszę kroki na klatce, potem jakieś czajenie przy drzwiach, myślałam, że już mój brat wraca i gadam do Ewci na głos, że czemu ten wujek sobie drzwi nie otworzy, wiecie, takie tam duperele. I teraz kroki na górę po schodach, idę do drzwi, nikogo nie ma. Przypadek czy ktoś widział mojego męża jak z bagażami dzisiaj wyjeżdżał i myślał, że nikogo nie ma?
o kurczę, ja to bym chyba na zawał zeszła
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
heeej
Dziecinka śpi, nadrabiam forum i uciekam do nauki ;]

Blanex dziś marudex poszczepienny, ale dałam radę nawet ugotować botwinkę ,ale syf w domu rośnie, no cóż coś za coś.

Kurdę miałam dziś rozmowe fejsbukową z koleżanką i witki mi opadły Skarżyła się że w ciąże zajść nie może, choć dopiero 2 miesiące się starają ale... jej facet pali trawę od 10 lat,ona nie umie go od tego odzwyczaić, i powiedziała nawet że jak się dziecko urodzi to pewnie nie rzuci ale ona boi się mu dać ultimatum czy cokolwiek że ją zostawinóż się w kieszeni otwiera. Sama też fajki pali,nie wiem czy w ogóle ma zamiar rzucić jeśli zajdzie w ciąże.Powiedziałam jej z czym się wiąże macierzyństwo i że to nie jest takie chop siup, jak można być takim nieodpowiedzialnym .
zero odpowiedzialności
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziolchy, ja Was tylko nadrabiam.. a jak dochodze do konca to zapominam o czym mialam pisac.. cytowac z tabletu nie lubie i dupa! To co zapamietalam

Black, nie moge sie doczekać Twoich slubnych fot my mielismy podobnie z fotografem jak wy z kamerzysta, moj kolega z roku robil zdjecia

Truskawki uwielbiam! Ale boje sie, ze malej zaszkodza... mamy kp, wcinacie?

No i nie wiem co jeszcze..
ja jadłam po porodzie mrożone (położna twierdziła, że spokojnie można), nic się nie działo i w niedzielę na chrzcinach placek z truskawkami i póki co jest oki
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Badzia: ja jadłam 2 dni temu pierogi z truskawkami - Małej nic nie jest. Próbuj śmiało!

Nancy : bo zapomniałam : spacer aktualny - w ten weekend mam szkołę - w następny mam wolne - możemy się jakoś zgadać
my też ten weekend zajęty ale następny na 90% wolny także bliżej weekendu się zgadamy
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Mamusie z wątku sąsiedniego doradzcie coś...cora jutro kończy 4 miesiące. Karmie tylko mm. Od jakiegoś tygodnia śpi bardzo niespokojnie a mianowicie kilka razy potrafi się przebudzić z krzykiem/piszczeniem/placzem. Na pewno nie jest glodna bo takie sytuacje maja miejsce np.godzine po karmieniu. Czasami sie rozbudza kompletnie po takich akcjach a czasami z zamkniętymi oczami kreci głową i piszczy. Smoczek nie pomaga bo wypluwa. Poglaskana za jakiś czas zasypia by za godzinę znowu sie obudzić w taki sposób. Dodam ze mala slini sie bardzo ale nie widać by narazie szły zeby. Myślałam ze to właśnie przez zeby ale dziaselka nie są rozpulchnione. Może miała ktoras z mam podobny problem??? Bd wdzięczna za jakieś sugestie.
mój co prawda młodszy ale też ma czasem takie akcje, daję wtedy smoczka albo pierś i pomaga

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczynki za słowa otuchy kochane jestescie wiem że musi byc dobrze bedziemy o to walczyc ale wiecie każda matak chciałaby żeby wszystko było ok a tu niestety nie zawsze tak jest co do wagi to przejmuje sie ale nie tak strasznie Tż jest strasznie chudy a Julus ciało ma po nim wiec pewnie taki juz bedzie bedziemy dokarmiac wiecej znaczy czesciej bo za duzo na raz nie chce zjesc dzis na wieczór dostał sinlaca z bananem ok pół banana i 80 ml sinlacku zjadł prawie wszystko od jutra kaszka dwa razy na dzień plus jakis deserek nie wiem jeszcze jak to zorganizowac bo widomo z nowych smaków to po kilka łyżeczek ale nastawiłam sie na jakies 7 kg a tu ledwo 6,5 wiec szok
co do porazenie to niestety bardzo nma wstrzasneło teraz ana;izujac to raczej nie ale ja lekarzem nie jestem ale chyba miałby wtedy tylko te "złe" ruchy a on róznie układa i rusza raczkami strasznie mnie to martwi rehabilitacja za miesiac i to szybki termin bo narmalnie jak Tż poszedł go zapisac to na grudzien był termin ale czekał na ordynatora i jest za miesiac tak mu kazałam nie ruszac sie stamtad puki go nie zapisza na wmiare szybki termin jutro na usg brzuszka idziemy morfologie na pojutrze zostawiam co by za duzo wrazen nie było a na usg głowki jeszcze sie nie dodzwoniłam jutro bede próbowac a neurolog moze w sobote sie uda tyle ze mamy jechac do Krakowa ale moze rano przed wyjazem jeszcze uda sie umówic lekarza strasznie mnie zdołował dzisiejszy dzień ale musimy walczyc kocham go nad życie i musi byc dobrze
Jeszcze odnosnie jedzenia jakby był głodny nie najadał sie moim mlekiem to by płakał nie spał 6-7 godz w nocy chyba dobrze mysle ??
trzymam kciuki za ustalenie wizyty, jakbyście potrzebowali jakiejś pomocy w Krk to pisz
co do najadania się, to myślę, że gdyby był głodny to na pewno by się domagał częściej jedzenia

moja noc też nie należała do najlepszych... Podczas kąpieli mi prawie usnął, potem na śpiocha go karmiłam ale nie chciał jeść więc trochę tylko zjadł a po 45 min płacz, dostawiłam do piersi, zjadł, potem budził się jeszzce dwa razy ale dawałam smoka i zasypiał. Obudził się koło północy , znowu nakarmiłam ale był taki strasznie niespokojny, machał rączkami, nóżkami, wiercił się strasznie. W końcu zjadł i usnął,. wstał przed 5 , uspokoił się, ale nie barzo chciał spać więc położyłam go w naszym łóżku i przekimał jakoś do 6:30, teraz zadowolony leży na macie
martwi mnie, że się nie obraca w ogóle nie lubi leżeć na brzuchu, poleży tak z 10 min i głowa w pieluchę i płacz, zabawki przed nim go wcale nie interesują.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 07:06   #1512
badziabadzia
Zakorzenienie

A my od 6 na nogach, a w nocy pobudki co 1h! Nie ma ta Zocha litosci dla mnie moze sprobuje jej jakas kaszke czy co na noc dawac, co myslicie? Tylko kurcze, ona potrafila i 6h spac na moim mleku, wiec to budzenie to chyba nie do konca sprawa glodu..

Meneq, wspolczuje nocki, ale najwazniejsze, ze juz sie sprawy naprostowaly

Pstryczku, czyzby kaszka w biedrze kupiona?
Stary 2013-06-12, 07:08   #1513
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej hej
Oskar usnął o 22 a spał bez przerwy do 7;30 bo walił kupsko
Nakarmiony,pielucha przebrana i teraz razem gnijemy w łóżku jak zwykle. Pośpimy do jakiejś 10 i zaczynamy dzień
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 07:15   #1514
blogerka
Wtajemniczenie

po basenie chyba przyziebilismy Boryska - ma katar - cala noc balam sie ze sie udusi, troszke ciezko mu sie oddycha
Co robic? Kupic jakies kropelki (nasivin, sterimar)? aspirator frida?
to chyba nie jakas alergia na zupke bo zaczelo sie wczoraj w nocy po podaniu zupki?

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-06-12 o 07:22
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 07:17   #1515
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
ale że w mojej mieścinie ten wujek? jeśli chodzi o bank, to tylko Mróz mi się kojarzy
strzał w 10 tylko ja go tak nie bardzo znam bo tylko ostatnio to na pogrzebach się widujemy...
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej!
dalam wczoraj pierwszy raz tej kaszki bananowej z Bobovity. troche sie cykalam bo u niektorych z was bolal po niej brzuszek ale nocka minela ok. dzieciowi smakowala bardzo (faktycznie bardzo dobra jest, 1564351 razy lepsza niz ten bezplciowy kleik), zjadl cale 150ml. zrobilam tak jak jest na opakowaniu napisane, na 150 wody 4 lyzki kaszki i troche tegawa pyta wyszla mozna mniej tej kaszki wsypac czy trzeba sie trzymac scisle zalecen na opakowaniu?
ja czasem robię kaszkę ale w butelce daję jej duuużo mniej i Maja zjada ze smakiem
Cytat:
Witam z rana!
Za nami najgorszą noc od zawsze Blanka budziła się co 45 min i płacz. Nie wiem czy brzuszek ją nie bolał bo stękała strasznie. Ale już się przyzwyczaiłam do takich nocy. A pobudka o 4.30
kurcze Już niedługo Fewciu...

Moja Maja coś maruda od rana...

calusieńką noc lało a jutro ma być 30 stopni
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 07:33   #1516
LadyWhisper
Zakorzenienie

U nas od rana goraco, uf puffff...... Ide na zakupy dospalismy jeszcze chwile z Pietraszkiem i jestem niewyspana moglam wstac o tej 5

Ale zalatwilam sobie siniaka na kolane, nawet nie wiem z czego!!! Wrrr....

Fewciu,kochana, jeszcze tylko troche musicie dla Blaneczki wytrzymac..... Sciskam mocno

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 07:36   #1517
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mój też gęstym rzyga najgorzej że wszystkie rzeczy są ufajdane od marchewki i nie chcą się sprać

no właśnie dziewczyny, jak dopieracie marchewkę z ubranek? bo u mnie vanish, namaczanie ewentualnie szare mydło potem pralka 60 st i dupa wszystko w plamach
Marysi brudne ubranka bezpośrednio na promienie słoneczne ok pół godziny i plamy niet. Tylko słoneczko musi grzać na plamę, bo karoten jest rozkładany przez promienie UV

Kiedyś pisałam o tym ja takim sposobem nie mam żadnego ubranka ubrudzonego. Nawet zielone plamy schodzą.
Żadnego odplamiacza nie trzeba i nawet stare plamy schodzą.

Wczoraj jak lało cały dzień i jakieś słoneczko się przebijało przez chmury to nawet mi się odplamił rampers.

Black podwieś to na pierwszej stronie na pewno nie jednej się przyda !

Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 07:42   #1518
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Hej Dziewczyny

dzisiaj pobudka o 6;/ ale za to właśnie sobie Laura sama zasnęła na macie

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 07:42   #1519
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Ale mnie ludzie wku*wiają Wyobraźcie sobie, że mój TŻ jest tak niepowtarzalny, że wszyscy coś od niego chcą, cały czas telefony, ktoś przyłazi a to rodzina a to znajomi a to żurki osiedlowe. No zaraz pie*dolca dostane. A my we dwie oczywiście na ostatnim miejscu w tej kolejce. Poradzić sobie bez niego nie mogą, wszystko stoi jak go nie ma. Ehhhh
skąd ja to znam Mój TZ też niezastąpiony... nawet ostatnią sobotę miał mieć wolną, ja pojechałam na zakupy a on dzwoni, że musi jechać do pracy bo sobie nie radzą... nosz ku*** i wrócił po 15 wszyscy sąsiedzi Ci bliżsi i dalsi też myślą chyba że jego obowiązkiem jest być na każde wezwanie ich jak się samochód popsuje
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 07:48   #1520
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny,

udało się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przyjęli mój wniosek o dodatkowe dwa tygodnie z wyjaśnieniem!!!!
i mam łącznie 4 tygodnie tak jak powinno byc!!!!!!! : jupi:

teraz lecę po kaszke holle, później obiad, bede wieczorkiem to sobie spokojnie poczytam.

widziałam tylko na szybko, że spotkanko było- super!! fajnie, że się poznałyscie na żywo.
Gratulacje !!!

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
ja zaczelam jak Mala miala 4,5 miesiaca
kaszek, kleiokow nie dawalam jeszcze
zaczelam od sloiczkow
marchewka, jabłko, banan, ziemniaczek, ziemniaczek ze szpinakiem, krem dyniowy, brzoskwinia, banan z owocami leśnymi, a jutro dam ziemniaczek z brokułem

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

ktoras wklieila fotelik http://allegro.pl/fotelik-chicco-ele...294885087.html

fajny on chyba tez weme bo ja mam do 10kg,
dziewczyny za czytalam ze II fotelik tez powinien byc tylem najlepiej do kierunku jazdy no ale jak, skoro nozki wystaja
Są takie foteliki, one są na wysięgniku i montowane na izofix.

Ja wczoraj robiłam rozeznanie w fotelikach, bo szukałam dla małej. Oj ciężki temat, ale fotelik juz wybrałam.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-06-12, 07:48   #1521
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Nancy nie martw się, mojej też nie interesują zabawki gdy leży na brzuszku :/ Przekręcila się tylko dwa razy pod rząd i cisza

Lady dziękuję
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 07:49   #1522
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a nie boisz sie ze ktos Ci go ukradnie? ja bym sie bała zostawić, mimo ze sa domofony itd..
a balkonu nie mam ;(

Ewik;> pytalas kiedy sie tam wyprowadzamy, mozliwe ze w przyszym tygodniu.
My też zostawiamy wózek na klatce na dole, ale mieszkamy w nowym bloku gdzie jest tylko 8 mieszkań w klatce i jest domofon.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-06-12, 07:51   #1523
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
no w górach, ale tak średnio wypoczywam tutaj a jak się podoba, to jeszcze dwie okienne fotki znalezione na kompie
Piękne widoki tam u Ciebie
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 07:52   #1524
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
BLACK tutaj balsam Lirene zobacz recenzję chyba o takie coś chodziło Ci
Ja polecam ten balsam też go używałam do ślubu w zeszłym roku. Nawet pomyślałam czy Ci go nie oddać może by Ci spasował,ale można go używać 12 miesięcy od otwarcia więc jest nie aktualny, bo 12 miesięcy minęło 2 czerwca.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-06-12, 07:52   #1525
calawdeszczu
Wtajemniczenie

A czy te ubranka brudne wieszać zaprane wodą, czy tak na sucho?:rolleyes :

Cześć Laski!

Tak się wczoraj martwiłam, że noc bedzie do , bo się budziła co chwilę z płaczem, zanim się położyłam, ale się okazało, że spała ładnie z 3 tredycyjnymi pobudkami na 5-cio minutowe żarełko i spała do 8
Dałam jej wczoraj sok jakbłko banan i myślałam, że to po nim tak męczy, ale chyba nie..., bo w nocy nic się nie działo A wypiła go tyle, że .....

U nas dzisiaj się pogoda szykuje, aż mam ochote gdzieś do jakiegoś parku wybyć

Pstryniu, widzę, że dawałaś kaszke, fajnie, że się u Was sprawdziła, chociaż z tego co pamiętam, to u mnie pierwszy raz też byl super, a dopiero po kolejnym się zaczęły problemy.
Ja się zastanawiam, czy ta holle dać na próbe w dzień, czy na noc? Dziewczyny robicie zgodnie z przepisem na opakowaniu? Jaka to konsystencja wychodzi? Pyta bardzo ubita czy nie?

fewciu, nie ma za co. Polecamy sie, Ty wiesz

Dziewczyny studiujące, charlizz, debrah, Lenova- wielki szacun dla Was, że tak świetnie sobie radzicie!!!
Lenova, u nas był odczyn po szczepieniu dwa dni, ale biegunki nie.
meneq- ale Ty tam masz atrakcję... tajfuny, węże- żyć nie umierać

silver, kurcze a co to się tak Darii pozmieniało, że taka marudka się zrobila...? przesyłam Ci trochę cierpliwości cobyś jeszcze dała rade!!

Lady, bardzo fajny ten stół Ale ja już w życiu się nie zdecyduję na ciemne meble. Jak mieszkaliśmy u teściów, to mieliśmy tam na wenge urządzone i była masakra. Do tego podłoga też ciemna i było widać kazdą stopę. Szorowałam na kolanach- nigdy więcej

Black, czy Ty nie jesteś butoholiczką?

Pisałam z pamięci, więc na pewno dużo pominęłam, sorrki, ale wsiego nie pamiętam od wczoraj proszę o ułaskawienie

to pismo o te dodatkowe dwa tygodnie w sprawie urlopu, bo wysyłamy 17 czy przed 17?? Muszę być z Wami na bieżaco w tej sprawie, bo nie daj Bóg znów coś będzie nie tak! Informujcie mnie na PRV!!

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 07:53   #1526
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
marsi - a wiesz ze ja na razie tylko marchew i jablko podawalam
ale rozmawialam dzisiaj z mama i chyba zaczniemy bardziej eksperymentowac z nowymi smakami
moze jednak kupie ta siateczke i podam banana
tylko ze ja sie boje, bo on tak ulewa .. dzisiaj rzygal ta zupka, potrafi nawet kasze ulac a ja mu taka mega gesta z zagestnikiem robie
Moja też często ulewa zupkami, no cóż jak zaczną chodzić to problem się skończy

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-06-12, 07:53   #1527
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
U nas od rana goraco, uf puffff...... Ide na zakupy dospalismy jeszcze chwile z Pietraszkiem i jestem niewyspana moglam wstac o tej 5

Ale zalatwilam sobie siniaka na kolane, nawet nie wiem z czego!!! Wrrr....

Fewciu,kochana, jeszcze tylko troche musicie dla Blaneczki wytrzymac..... Sciskam mocno

U mnie tez gorac i wilgotnosc wysoka.
Najpierw walczylam z wachlarzem, zeby troche nam z Yae bylo przyjemniej, ale sie poddalam i wlaczylam funkcje dry klimatyzacji. Jaki efekt? Chlodno sie zrobilo i Yae raz dwa odplynela. Nie zdarzylo sie to w dzien od tygodni.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 07:54   #1528
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczynki za słowa otuchy kochane jestescie wiem że musi byc dobrze bedziemy o to walczyc ale wiecie każda matak chciałaby żeby wszystko było ok a tu niestety nie zawsze tak jest co do wagi to przejmuje sie ale nie tak strasznie Tż jest strasznie chudy a Julus ciało ma po nim wiec pewnie taki juz bedzie bedziemy dokarmiac wiecej znaczy czesciej bo za duzo na raz nie chce zjesc dzis na wieczór dostał sinlaca z bananem ok pół banana i 80 ml sinlacku zjadł prawie wszystko od jutra kaszka dwa razy na dzień plus jakis deserek nie wiem jeszcze jak to zorganizowac bo widomo z nowych smaków to po kilka łyżeczek ale nastawiłam sie na jakies 7 kg a tu ledwo 6,5 wiec szok
co do porazenie to niestety bardzo nma wstrzasneło teraz ana;izujac to raczej nie ale ja lekarzem nie jestem ale chyba miałby wtedy tylko te "złe" ruchy a on róznie układa i rusza raczkami strasznie mnie to martwi rehabilitacja za miesiac i to szybki termin bo narmalnie jak Tż poszedł go zapisac to na grudzien był termin ale czekał na ordynatora i jest za miesiac tak mu kazałam nie ruszac sie stamtad puki go nie zapisza na wmiare szybki termin jutro na usg brzuszka idziemy morfologie na pojutrze zostawiam co by za duzo wrazen nie było a na usg głowki jeszcze sie nie dodzwoniłam jutro bede próbowac a neurolog moze w sobote sie uda tyle ze mamy jechac do Krakowa ale moze rano przed wyjazem jeszcze uda sie umówic lekarza strasznie mnie zdołował dzisiejszy dzień ale musimy walczyc kocham go nad życie i musi byc dobrze
Jeszcze odnosnie jedzenia jakby był głodny nie najadał sie moim mlekiem to by płakał nie spał 6-7 godz w nocy chyba dobrze mysle ??
Powiem, że nie koniecznie, bo moja Ola choć głodna to się nie wybudzi tylko śpi. I z głodu to ona mi tylko na początku płakała a teraz to ja muszę pamiętać coby zjadła.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-06-12, 07:58   #1529
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Nancy nie martw się, mojej też nie interesują zabawki gdy leży na brzuszku :/ Przekręcila się tylko dwa razy pod rząd i cisza

Lady dziękuję
dziewczyny, moją Julkę też baaardzo, Baaaaaaaardzo długo nie ineteresowały zabawki jak na brzuszku leżała. Ale od kilku dni, ładnie sięga i polubiła się tak bawić, więc to kwestia czasu. A z brzuszka na plecy przekręciła się raz, czy dwa przypadkiem jak się uczyła na brzuszku leżeć i tak ją kiwało na boki. od tego czasu ani razu. Na razie czekam, może się jej odmieni

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
My też zostawiamy wózek na klatce na dole, ale mieszkamy w nowym bloku gdzie jest tylko 8 mieszkań w klatce i jest domofon.

Też mieszkam w takiej klatce gdzie jest 8 mieszkań, w tym część niezamieszkana, ale jakoś się boję zostawić i tacham codziennie na góre do mieszkania...

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Piękne widoki tam u Ciebie
popieram, ta to dopiero się rilaksuje nie?

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 08:00   #1530
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Powiem, że nie koniecznie, bo moja Ola choć głodna to się nie wybudzi tylko śpi. I z głodu to ona mi tylko na początku płakała a teraz to ja muszę pamiętać coby zjadła.
Ja uwazam, ze jak dziecko bedzie glodne, to da znac. Jesli spi 6-7h, to mika nie ma podstaw, zeby sie martwic o to, czy Julek sie najada, bo sie najada.
Poza tym tu chyba inaczej bedzie wygladala sytuacja u dzieci kp i mm, czy sie myle? W koncu jest pojecie "dobocyca"...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości