Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 15:37   #1321
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Lady, ja bym jeździła, ale my kupowaliśmy używkę i teraz dochodzę do wniosku, że jest w średnim stanie (dobiłam ją na naszych miasteczkowych dróżkach), więc chcę małej coś nowego kupić. Bo fakt faktem, jest tak długa, że powoli się przestaje mieścić do gondolki... Więc doszłam do wniosku, że kupię jej nowy wózek, bo zasługuje na coś lepszego. A fotelik też zaczyna być za mały dla niej. Ona nosi ciuchy 68-74, dość duża jest jak na swój wiek... Więc skoro nowy fotelik potrzebny, to i wózek się przyda. A ten pójdzie do lamusa.

.
ech, ja też pluje w brodę,że się na używkę pokusiłam,
przy trzecim na pewno kupię nówkę

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Ja patrzyłam za różnymi, no ale.. Nissana się chcemy pozbyć bo jest mały tak na prawdę.. U nas w grę wchodzi audica 80, opel astra lub vectra w sedanie ale tu różne opinie są..
Nam gość proponował za Kangurzyce zamianę, tyle że to raz 1.4 - słaaabe a dwa, to była firmówka, więc dojechana zdrowo i dojna na dodatek w benzynie
mam senstyment do tego auta bo to naprawdę dobry model, moj mąż mał poważny wypadek samochodowy, wylądował na drzewie i wyszedł z niego z niewielkii obrażeniami, blacha twarda jak nie wiem co, kupę lat już mięło od tego wypadku i zawsze jak widzimy audi 80 to wspominamy naszą białą damę

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny,

udało się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przyjęli mój wniosek o dodatkowe dwa tygodnie z wyjaśnieniem!!!!
i mam łącznie 4 tygodnie tak jak powinno byc!!!!!!! : jupi:

teraz lecę po kaszke holle, później obiad, bede wieczorkiem to sobie spokojnie poczytam.

widziałam tylko na szybko, że spotkanko było- super!! fajnie, że się poznałyscie na żywo.

baaaardzo się cieszymy

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Ale ja jakoś bardziej żywa: ogarnęłam chatę całą już - zrobiłam obiad (jak nie mam czasu na nic wymyślnego to robię jakiś makaron, ostatnio mam fazę na ten ze szpinakiem to jadłam po raz milionowy), powiesiłam i zrobiłam pranie, podmalowałam oko, odkurzone, podłogi pomyte, gary pozmywane, łóżko zaścielone..
teraz dałam sobie czas na rilaks na forum - a potem wracam do pisania raportów...
.
o rany jak Ty to ogarnęlaś?

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadłam na chwilke jestem załamana po dzisiejszej wizycie u pediatry szczepienie ok nawet niepecialnie zapłakał ale reszta dramat w miesiąc przybył tylko 140 g wiec tyle co za tydzień powinien mimo kaszki urusł 3 cm ale dalej z tymi raczkami nie jest dobrzrze nawet podejrzewamy porażenie rehabilitacja za miesiac a nuerolog za tydzień jak się uda lub za 2
dostalismy skierowanie na mofroligie usg brzuszka i usg główki mamy zrobic prywatnie siedze i rycze
nie denerwuj się będzie wszystko dobrze, jesteśmy tutaj z Wami całym sercem

pstryniu i badzia- to widzę kolejne w natarciu calawdeszczu hehe wdzisz dziewczyny pozazdrosciły nam

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-06-11 o 15:38
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 15:39   #1322
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
my idziemy nadwa wesela 10 i 15 sierpnia, mysle czy brac Hanie bo my bez auta a to jedno koło bielska bialej a drugie za krakowem 40km
my 13 lipca gdzieś w okolice Mielca jedziemy i młodego zostawiam z mamą

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a po co to żółtko się daje?
w schemacie żywnienia jest, ale co ono ma takiego, że trzeba, to się nie zastanawiałam

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mam senstyment do tego auta bo to naprawdę dobry model, moj mąż mał poważny wypadek samochodowy, wylądował na drzewie i wyszedł z niego z niewielkii obrażeniami, blacha twarda jak nie wiem co, kupę lat już mięło od tego wypadku i zawsze jak widzimy audi 80 to wspominamy naszą białą damę
ja też audi wyrąbałam w gościa, co miał golfa chyba, tzn. cofnęłam tak, że z całej siły mu w przód przywaliłam i jemu odpadł zderzak cały, a u mnie tylko rysek parę też uwielbiam takie samochody

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 15:44   #1323
marsi11
Zakorzenienie

Acha zapomniałam dodać, byliśmy dziś na ważeniu- jest 8 kg, w końcu coś się dzieje,cieszę się jak szalona
co prawda to nie jest waga jak u Samuela ale przy tym ulewaniu to naprawdę sukces

no i podałam jajeczko, pediatra powiedziała,że mogę ugotować na miękko/półtwardo, do tego zrobiłam warzywka na parze- ziemniaczek i brokuł i smakowało

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

w schemacie żywnienia jest, ale co ono ma takiego, że trzeba, to się nie zastanawiałam:rolleyes
niby jajko podaje się prze mięsem a co ma w sobie? ogromne ilości białka, witaminy a i jest bogaty w kwasy tłuszczowe- tutaj więcej:
http://medlinea.pl/zoltko-jaja-w-diecie-dziecka/
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 15:48   #1324
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi czy to się kiedyś unormuje? Czy Blanka przespi dłużej niż dwie godziny w nocy? Powiem Wam że w takich chwilach mam myśli żeby ją odstawic od piersi,żeby TZ mógł się Nią zająć w nocy. Podłe to i samolubne! dla mnie Wtedy czuje się jeszcze gorszą matka.
.
Droga Fewciu to samo pytanie zadaje sobie codziennie i mam te same wątpliwości zaczynam wątpić w to, ze unormuja sie nam te dzieciaczki w bliskiej przyszłości.

Cytat:
dziewczyny,

teraz lecę po kaszke holle, później obiad, bede wieczorkiem to sobie spokojnie poczytam.

widziałam tylko na szybko, że spotkanko było- super!! fajnie, że się poznałyscie na żywo.
Bardzo sie cieszę, za upór.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 15:50   #1325
misia1505
Rozeznanie

szaja jak cię potrzebuję to cię nie ma
właśnie się doczytałam że amotaks jest też od zapalenia układu moczowego a pediatra na pogotowiu powiedziała mi żeby zrobić jej te badania bo to się inaczej leczy, co robić zaczekać zobaczyć jak mała będzie się zachowywać? bo z uchem już lepiej.
Stary 2013-06-11, 15:52   #1326
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
super normalnie się cieszę jakby to mnie dotyczyło

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Urwałam się dziś z pracy i byłam omówić menu na wesele Także mamy już salę zamówioną, muzykę też Jeszcze tylko fotograf, zaproszenia, ubiór i moje sprawy kosmetyczne Jednak można załatwić wszystko w trzy miesiące
Podziwiam,a wiesz,ze slubujemy tego samego dnia?
Mi koleżanka obiecała zrobić listę rzeczy do załatwienia przed weselem, żeby nic nam nie umknelo.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 15:54   #1327
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak dostaam ten wózek po tzcie siostry synku to byłam załamana..... taki dziad ten wózek;/ lipa straszna, w końcu sie zawzielam i zaczęłam szukac uzywki jakiejs fajnej i znalazlam maritę uzywana tylko miesiac, zero zniszczen no jak ze sklepu jedynie na torbie guziczek jest lekko przetarty. ;p
Chyba zostawie na kolejnego dziecia ten wózek, chociaz jak mi nie podpasuje spacerówka to sprzedam i qpie spacerówke jakas fajną ale wątpie
dobra ide sie uczyc

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 15:56   #1328
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
ale się żarty Ciebie trzymają dzisiaj
a tak w ogóle, to uwielbiam tą emotkę

to wszystko Twoja wina, bo teraz będziemy niedojadać, prąd nam odłączą itd., a wszystko przez kasę wydaną na tulę
Ciebie się też trzymają widze

Stary 2013-06-11, 15:57   #1329
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Hope, no my właśnie chcemy jak najmniejszy silnik, żeby mało palił, nie jesteśmy fanami dużych prędkości, samochód musi być ekonomiczny i tyle.
)
My mamy kangura i powiem Ci, że z autami tego typu jest taka wygoooda. Siedzisz sobie jak w autobusie, fotelik też łatwo zainstalować nie musisz się kitrasić i zginać na pół żeby coś w tym aucie zrobić. Do tego wielki bagażnik, no polecam na swoją własną odpowiedzialność

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Chodzę sobie z małym koło domu i przechodzę koło ogródka i mój wzrok przywiódł krzak truskawki z czymś czerwonym-myślę eee to jeszcze za wcześnie,podchodzę,patrzę TRUSKAWKA.
Zerwałam zjadłam idę dalej.
Rozglądam się po drzewach i widzę wśród liści coś czerwonego-podchodzę,patrzę CZEREŚNIE

KURDĘ ŻYĆ NIE UMIERAĆ
Zazdraszczam ogrodu
Cytat:
a my na to zobaczycie w czwartek

kurcze juz sie nie moge doczekac jak Hania bedzie bawiła się takimi rzeczami http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10185748/

Chce mi sie jescccc a nie mam jak zrobić
Ja chce do Ikei!!!! Najbliższa w Berlinie chyba Byłam tylko raz-w Atenach i nic nie pamiętam
Cytat:
dziewczyny,

Kciukasy forumowe pomogły
Cytat:
Myślimy nad tym stołem do kącika jadalnianego, dużo miejsca tam nie ma, więc takie rozwiązanie byłoby super.... Co myślicie?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80245659/
Superowe to
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Dostałam prezent z bobovity, słoiczek marchewki i książeczkę jak rozszerzać dietę, bardzo fajne i w ogóle to pozdrawiamy choć zapewne przez to, że jednak mało się udzielam to niewiele Was mnie kojarzy
Kojarzo, kojarzo
Cytat:
Dziewczyny wpadłam na chwilke jestem załamana po dzisiejszej wizycie u pediatry szczepienie ok nawet niepecialnie zapłakał ale reszta dramat w miesiąc przybył tylko 140 g wiec tyle co za tydzień powinien mimo kaszki urusł 3 cm ale dalej z tymi raczkami nie jest dobrzrze nawet podejrzewamy porażenie rehabilitacja za miesiac a nuerolog za tydzień jak się uda lub za 2
dostalismy skierowanie na mofroligie usg brzuszka i usg główki mamy zrobic prywatnie siedze i rycze
Strasznie mi przykro. Oby badania wykazały, że to jednak nic złego
Cytat:
Do 3 razy sztuka?

A takie rozważania mojej córki obudziły mnie dzisiaj rano. http://www.youtube.com/watch?v=sFC_Ghj8V_k
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:00   #1330
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Podziwiam,a wiesz,ze slubujemy tego samego dnia?
Mi koleżanka obiecała zrobić listę rzeczy do załatwienia przed weselem, żeby nic nam nie umknelo.
u nas też w 3 msc, mieszkaliśmy razem 2 lata i pasowało się ogarnąć, szybko i skutecznie kwiecień a pogoda a takiej pogody latem nie było (soboty ostatnio są straszne jeśli chodzi o pogodę)
Stary 2013-06-11, 16:02   #1331
Wisienka_0809
Rozeznanie

Po raz kolejny przepraszam za sianie propagandy - Pola nie ma różyczki Okazało się, że skumulowało jej się niedzielne spocenie w samochodzie (chyba z 50 stopni), nowy proszek do prania i nowe jedzonko. Uff...
A najlepsze, że mama mnie nastraszyła. Zapytałam, czemu od razu o tej różyczce pomyślała, a ona, że teraz panuje, więc Pola mogła złapać.
Dziękuję, że się interesowałyście.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
wisienko ja tam sie nie znam, ale czy przypadkiem Pola ostatnio nie spocila sie bardzo? Mnie to wyglada na skore podrazniona potem...

Bede sie chwalic!! Yae spala ciagiem 10,5h! Szkoda, ze nie wykorzystalam lepiej tego czasu...

Moja spała 12 h, zazdrościsz?

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Pytam jeszcze raz bo chyba Wam umknęło moje pytanie-w jaki sposób smarujecie dzieciom dziąsła? Palcem i całe? Czy tylko z przodu?
Młodej na razie nie wyszły, więc ja smaruję całe dziąsełka, z przodu, z tyłu jeśli dostanę, i okrężnymi ruchami.

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Chociaz ostatnio sąsiadka mi powiedziała, ze rozpiescilam dziecko (na podstawie tego, ze bujałam go w wózku na dworze).

Cytat:
a ja nie usypiam ani w wózku, ani na rękach...
Ani ja!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
I powiem Ci, ze mam juz serdecznie dosc. Moze nie malego metrazu, ale tego, ze herbaty sobie nie moge w dzien zrobic, bo Kuba zaraz sie budzi :/
TZ ma zawsze lęki jak spuszcza wode w toalecie
spoko, ja też mam, mimo że dom z 10 razy większy.

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko, wczoraj byliśmy u lekarza, obejrzana, osłuchana zdrowa tylko gorączka. przed 10 w nocy chciałam dać jej pić, podniosłam głowę i dotknęłam ucha ona w krzyk, wpuściłam jej kropelki i dałam ibalgin troszką się zaspokoiła i zasnęła, o 3 wierciła się daję jej pić i specjalnie dotknęłam tego ucha jak piała, znowu płacz, ponosiłam ją troszką, biedna oczy jak 5 zł bała się zasnąć, po 4 zgarnęłam tż i na pogotowie, nie czekałam do rana bo wiem że ucho szybko łapie. oczywiście zaczerwienione, dostaliśmy antybiotyk (poprosiłam bo przeciwzapalny dawalam regularnie 1,5 doby i się rozkręciło). już lepiej, śpi na tej stronie co uszko bolało, już się budzi, uciekam.[COLOR="Silver"]
Super, że tak szybko zareagowałaś.
Szybkiego powrotu do zdrowia malutkiej.

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość

zgadzam się co do pobrubionego, wyobraź sobie, że mój mały kuzyn który ma dwa lata, na widok dzieci i obcych ludzi rzyga
ale czyli że co? Tak reaguje nerwowo na ludzi czy jak?

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Chodzę sobie z małym koło domu i przechodzę koło ogródka i mój wzrok przywiódł krzak truskawki z czymś czerwonym-myślę eee to jeszcze za wcześnie,podchodzę,patrzę TRUSKAWKA.
Zerwałam zjadłam idę dalej.
Rozglądam się po drzewach i widzę wśród liści coś czerwonego-podchodzę,patrzę CZEREŚNIE

KURDĘ ŻYĆ NIE UMIERAĆ
ja dziś rozpoczęłam sezon na makaron z truskawkami i śmietaną...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
u nas juz dawno po czeresniach ale niedlugo beda wisienki i jeszcze jedna czeresnia z tych pozniejszych
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:05   #1332
e_vel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41260751]Tradycyjnie - idę czytać, ale popatrzcie - mąż gadżeciaż w efekcie mamy kicz nad kicze:

http://img189.imageshack.us/img189/7295/cam00351m.jpg[/QUOTE]
przynajmniej po ciemku można kawę zrobić
Cytat:
Laski, polecacie jakąś fajną spacerówkę? Chcę kupić coś lepszego dla małej, niż mamy teraz (mamy 3w1 Chicco), nie chodzi mi o parasolkę, tylko o coś porządnego.
ja dziś oglądałam i się zakochałam w Coneco Traper mięciutki, rozkłada się na płasko i można go złożyć i rozłożyć jedną ręką
Cytat:
Dziekuje slicznie za kciuki!
Kciukasy pomogly bo spotkanie sie odbylo
na wariackich papierach, na mega szybko i krotko niestety ale najwazniejsze ze sie udalo!
Badzia bardzo fajowa osobka jest!
ale fajnie
Cytat:
jej trzymam kciuki, żeby było dobrze
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:06   #1333
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Bokeh, zainspirowałaś mnie wpisem w klubie i robię te placuszki właśnie a do tego sos serowy aaaaaaaaaaaaaaaaaa będę gruba!!!

Swoją drogą, przytyłam kilogram muszę się za siebie wziąć, bo szlag mnie trafi. Niech już będzie po tej przeprowadzceeeeeeeee
a ja kg schudłam, wyglądam jak szczapa z zaokrąglonym brzuchem
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Moja na 5 m-cy i 1 dzień ważyła 6700 więc też nie za wiele, nie martw się.
Moja do 5 jeszcze nie dobiła

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Kojarzo, kojarzo
Cytat:

za takie myslenie
i drugi za pisanie takich gupot na forum
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:06   #1334
e_vel
Wtajemniczenie

Misia, dużo zdrówka
Stary 2013-06-11, 16:11   #1335
litllesweetangel
Lurker ;)

Ja dzis na obiad robilam cebularze, pol godzinki roboty a sie obzarlam :P zostawilam TZ na kolacje jak z pracy wroci.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:19   #1336
e_vel
Wtajemniczenie

ja dziś pierwszy raz do obiadu zrobiłam świeży szpinak z czosnkiem i śmietaną - świetny wyszedł, tylko mało
Stary 2013-06-11, 16:20   #1337
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ja dzis na obiad robilam cebularze, pol godzinki roboty a sie obzarlam :P zostawilam TZ na kolacje jak z pracy wroci.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:27   #1338
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Naiwjko, my jemy z ryżem np
Cytat:
z ryżem może ?
Ale takim suchym?
Nie przejdzie, jak juz moj TZ je ryz to musi plywac w sosie

Cytat:
ale się żarty Ciebie trzymają dzisiaj
a tak w ogóle, to uwielbiam tą emotkę
Ja tez dlatego jej naduzywam

Cytat:
Chwal sie jak sie to robi

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:30   #1339
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41266650]No to za rok Agu miała półtora roku gdy gary dostała i szał był

łał! dawaj
A u nas koszmarnie LEJE od nocy

bardzo się cieszę

jadłam, nic się nie działo

spaghetti - makaron mięso i sos z Biedronki

A pomógł ci wtedy ktoś w ogóle? czy totalna znieczulica?[/QUOTE]
Agu też je z Wami makaron z sosem gotowcem??

Co do mnie: wiesz, zazwyczaj ludzie życzliwie do mnie podchodzą i pomagają. Rzadko mi się wypadki zdarzają ;P
Ale wiecie jaką mam ciekawą refleksję??
FACECI są zdecydowanie bardziej życzliwi i otwarci na pomoc, ciekawe, nie??

Nie uwierzycie: mama była, tak z nią gadam i gadam sobie, mówię mimochodem o Tuli - i ona stwierdziła, że się dorzuci! Żebym zamawiała od razu, bo to potrzebne bardzo, ona się dorzuci, a resztę jej oddam jak będę miała... i siedziała ze mną i kazała mi od razu zamówić i zapłacić.
Miło mi tym bardziej, że ona nie ma zbyt dobrej sytuacji, ale właśnie jakąś pożyczkę z pracy sobie wzięła..i się zaoferowała.

Mam zamówioną Tulę w kwiatki nie mogę się doczekać! szybko przysyłają?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 16:31   #1340
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
szaja mam pytanko, podaję malej Amotaks czy badanie moczu wyjdzie w miarę wiarygodne? wczoraj lekarka zaleciła nam to badanie przez tą gorączkę (zapalenie układu moczowego) ale że w nocy wyszło z tym uchem to podałam jej antybiotyk a rano nie udało mi sie złapać moczu, myślę zrobić jutro.
martwię się bo cały czas mi śpi, czytałam że przy zapaleniu układo moczowego dziecko może być senne, nie wiem czy gorączka napływa bo podaję Ibalgin.
Ja bym podawała i normalnie mocz robiła, tak od razu wyniki cudne nie wyjdą jeśli było coś na rzeczy. A skoro już zaczęłaś podawać to absolutnie nie odstawiaj! odstawia się tylko w 1 przypadku - gdy dziecko źle reaguje na antybiol, np. wymiotuje po nim.

Odstawienie po rozpoczęciu prowadzi do uodparniania się bakterii na dany lek.

Cytat:
szaja jak cię potrzebuję to cię nie ma
właśnie się doczytałam że amotaks jest też od zapalenia układu moczowego a pediatra na pogotowiu powiedziała mi żeby zrobić jej te badania bo to się inaczej leczy, co robić zaczekać zobaczyć jak mała będzie się zachowywać? bo z uchem już lepiej.
Jak wyżej

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
przynajmniej po ciemku można kawę zrobić

ja dziś oglądałam i się zakochałam w Coneco Traper mięciutki, rozkłada się na płasko i można go złożyć i rozłożyć jedną ręką

ale fajnie

jej trzymam kciuki, żeby było dobrze
Odradzam, wczoraj mój mąż szwagierce do reklamacji oddawał, spacerówka kupowana w marcu, a tylne kółka ledwo się trzymają ogólnie coneco ma opinie szybko rozwalających się, sama chciałam, bo mi się jeden wózek podobał, ale odpuściłam.

Rany, ale mi głowa pęka :/ wyszlabym się przewietrzyć, ale leje!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:40   #1341
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Cała super ze z urlopem sie udało a mojego niunka po bobovicie bananowej tez brzusio bolał teraz kupiłam bezmleczna zobaczymy czy bedzie ok
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!*

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
łaaał ja też chcę

ja dziś mam kurczaka z wczoraj

no właśnie, co z naszym spacerem? Zapomniałaś o mnie?
Cytat:

o rany jak Ty to ogarnęlaś?
Nie wiem jak? normalnie?
Chyba dlatego, że jęczydełko kochane jęczy dziś mniej.
I spała też troszkę.

Btw : znowu śpi - szooook O_O

Cytat:
Jak się robi?

Szajka : czytałaś "dziecko z bliska" A. Stein? Chyba Vixen polecała w jakimś mamowym wątku, warto kupić?
Recenzję czytam i piszą, że jest...odrealniona ta książka : o tu: http://www.sosrodzice.pl/dziecko-z-b...nieszka-stein/
Stary 2013-06-11, 16:41   #1342
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Co do mnie: wiesz, zazwyczaj ludzie życzliwie do mnie podchodzą i pomagają. Rzadko mi się wypadki zdarzają ;P

Nie uwierzycie: mama była, tak z nią gadam i gadam sobie, mówię mimochodem o Tuli - i ona stwierdziła, że się dorzuci! Żebym zamawiała od razu, bo to potrzebne bardzo, ona się dorzuci, a resztę jej oddam jak będę miała... i siedziała ze mną i kazała mi od razu zamówić i zapłacić.
Miło mi tym bardziej, że ona nie ma zbyt dobrej sytuacji, ale właśnie jakąś pożyczkę z pracy sobie wzięła..i się zaoferowała.

I moja walka z ellmi o 3cie miejsce w zakupie Tuli dobiegla konca - Debrah sie niespodziewanie wepchala

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:44   #1343
e_vel
Wtajemniczenie

ja mam coneco mustanga i oprócz tego, że ciężka cholera to jestem zadowolona muszę to przemyśleć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 16:45   #1344
treselle0
Zadomowienie

My też kupujemy nosidło TŻ sam o tym wspomniał, tylko jeszcze nie do końca zdaje sobie sprawę z ceny ... (albo i zdaje)
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:45   #1345
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Ale takim suchym?
Nie przejdzie, jak juz moj TZ je ryz to musi plywac w sosie

Ja tez dlatego jej naduzywam

Chwal sie jak sie to robi
Nawijko, banalnie proste. Ja wszystko co drozdzowe robie na bazie ciasta do pizzy( jak na slodko to modyfikuje) i zawsze wychodzi ok. Ciasto- cwierc kostki drozdzy, pol szklanki mleka, 1,5 szklanki maki troche oleju. Wyrabiam ciacho i zostawiam na czas robienia nadzienia. Nadzienie- cebula Po prostu podduszam( u mnie 2 cebule) na niewielkiej ilosci oleju i podlewam pozniej woda az do miekkosci. Przyprawy wedlug uznania, zawsze dodaje lyzeczke cukru- fajnie podkresla smak cebuli. Formuje jak male pizze, nakladam farsz, mozna tez ser ale moim zdaniem bez byly super! Zapiekam okolo 15 minut. Z takiej ilosci wychodza okolo 4 sredniej wielkosci cebularze.

Cytat:

O jaaa zazdroszcze, kurde jakby ktos mi chcial chociaz polowe dorzucic

Co do pogrubionego, prawda! Tzn procz komunikacji miejskiej. Faceci kolo 40 rzucaja sie na wolne miejsca szybciej niz emerytki ;/

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:46   #1346
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
I moja walka z ellmi o 3cie miejsce w zakupie Tuli dobiegla konca - Debrah sie niespodziewanie wepchala
Wybacz, kochanie*
Ale jestem zajarana, to szok

Bokeh: ile ci płacą prowizji za rozpowszechnianie produktu?>

I pytanko: łatwo się tulę reguluje i zapina na sobie?
Stary 2013-06-11, 16:50   #1347
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
niby jajko podaje się prze mięsem a co ma w sobie? ogromne ilości białka, witaminy a i jest bogaty w kwasy tłuszczowe- tutaj więcej:
http://medlinea.pl/zoltko-jaja-w-diecie-dziecka/
dzięki dobry człowieku za douczenie

Cytat:
Ciebie się też trzymają widze

nie płakusiaj

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A takie rozważania mojej córki obudziły mnie dzisiaj rano. http://www.youtube.com/watch?v=sFC_Ghj8V_k
ale nawija

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość

Po raz kolejny przepraszam za sianie propagandy - Pola nie ma różyczki Okazało się, że skumulowało jej się niedzielne spocenie w samochodzie (chyba z 50 stopni), nowy proszek do prania i nowe jedzonko. Uff...
A najlepsze, że mama mnie nastraszyła. Zapytałam, czemu od razu o tej różyczce pomyślała, a ona, że teraz panuje, więc Pola mogła złapać.
Dziękuję, że się interesowałyście.
uff, to dobrze

Cytat:
które kwiatki?

Cytat:
hehe, gdzie dwóch się bije....
ale nieładnie, nieładnie, tak cichaczem

Stary 2013-06-11, 16:52   #1348
Delicjanka
Zakorzenienie

ej laski nie wieecie o co chodzi z dofinansowaniem do mieszkania/rachunków? chyba nie moze przekraczac dochod 900zl na os ale nie wiem ?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:55   #1349
elllmi
Zakorzenienie

przed chwilą zebrane

coś mi zdjęcie dodało i zjadło, ale teraz już jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (138,0 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2013-06-11 o 17:02
Stary 2013-06-11, 16:58   #1350
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
dzięki dobry człowieku za douczenie

nie płakusiaj

ale nawija

uff, to dobrze

które kwiatki?

hehe, gdzie dwóch się bije....
ale nieładnie, nieładnie, tak cichaczem
Vintage flowers.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości