W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 09:27   #1501
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Dobra póki Zuzia śpi idę pościerać kurze i umyć podłogę w sypialni.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:40   #1502
Katiaskaa
Zadomowienie

Hej
wiecie, co jestem teraz z małym u mojej mamy i oprócz nas jest 3 mojego nastoletniego kuzynostwa, bo ich rodzice wyjechali na tydzień do Holandii no i ja nie wiem, czy tylko oni tacy są, czy teraz nastolatkowie. Cały dzień tylko przed kompem, na jedzenie trzeba prosić, na dwór nie wyjdą. Strasznie apatyczni, przeraża mnie, że kiedyś Antek może być taki.
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.U nas upał i duchota,chyba na burze

Powoli wraca nasz dawny Kubuńko
W nocy przespał ciągiem prawie 8godzin!chyba po raz 3 mu się tak zdarzyło.Ja za to miałam bezsenną noc,bo nie mogłam się przestawić po ostatnich przejściach.
Zobaczymy,czy wyjdzie mu ta wysypka,bo narazie temperatury nie maTeraz zasnął kołysany w wózku przed domem.

super mam nadzieje, ze dzisiaj jeszcze lepiej
Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć

My dzisiaj z samego rana byliśmy u doktora bo mała od dwóch dni ma chrypkę wczoraj byliśmy u naszego rodzinnego żeby zobaczył czy gardło czerwone ale nic nie widział i nic nie słyszał po osłuchaniu ale to nie pediatra więc dziś pojechaliśmy się jednak skonsultować. No i pani doktor stwierdziła, że mała ma trochę wydzielinki i to słychać pod stetoskopem i pewnie jej spływa i podrażnia gardło i stąd ta chrypka i że to może być alergiczne
No i znowu inhalacje już słyszę uszami duszy mojej jak jej się to będzie podobało

zdrowka dla Oti
Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość

Wyszłam na chwilę z domu,wracam a tam wszystko we krwi Hubert rozciął paluszek kapslem od tymbarka a krwi chyba ze 3 litry na podłodze.
Kuźwa no pięknie deszcz pada,przed chwilą powieesiłam pościel
biedny
i spoznione zyczenia dla Kamila
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradźcie mi. Jak mam nauczyć moje dziecko jeść normalne obiadki z kawałkami bo już wymiękam... Podaję mu, on zje góra 4 łychy, czy mam wobec tego przerwać posiłek i głodzić dziecko czy podać mu to co lubi? Obudził się po tej mega długiej drzemce, nie jadł w sumie prawie 5h myślałam, że będzie tak głodny że wszystko zje. No i co, d.upa, zjadł 4 łyżki, potem be, w końcu zmieliłam mu ją, też 4 łyżki i koniec... Nie marudzi, ale nie wiem jakie to trzeba mieć podejście do takiego niejadka. Nie chcę aby do dwóch lat jadł ciągle papki!
wydaje mi sie, ze dobrze zrobilas

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
U nas noc straszna, 12pobudek...co pół godziny. W dodatku poklocilam sie z mężem, potem przyszła mama Jagoda sie wywrocila i uderzyla buzia o podłogę tak, ze krew jej leciała przez chyba 15min nakrzyczqlam na mame,choć to nie jej wina była ale jestem już takim skrzepkiem nerwów, ze mam dość. Szkoda gadać...
trzymaj sie
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Kinga jak czegoś nie wolno najpierw krzyczy ze złości, mówimy z tż, że pyskuj, a potem i tak bierze, wiem, że rozumie, a w ogóle nie słucha i co tu zrobić...
u nas dokładnie tak samo
Stary 2013-08-21, 10:16   #1503
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Iwoncia chyba tak bylo a dwa ja sie tym samym sama dyscyplinuje, bo jesli chce by mloda dbala o porzadek to musi przyklad isc z gory.

Wlasnie kochane powiedzcie mi, czy wasze dzieci tez uwielbiaja piszczec. Dwa tygodnie temu myslalam ze zwariuje, mloda piszczala z czestotliwoscia co minute - normalnie bebenki w uszach mi wysiadaly teraz troszke sie uspokoilo ale sie zdarza jeszcze.

Tak, Alan piszczy odkąd sie tego nauczył, ale rzadziej niż kiedyś.
Ze 4x dziennie odpowiednio głośno piszczy

Masz racje że dzieci robią to co dorośli, ja lubie miec czysto i sprzątam jak tylko tż popilnuje młodego bo inaczej nic nie zrobie. Jak mały śpi to ja czasem wole odpocząć niż latać ze ścierą teraz np. odpoczywam
No a tż to raczej bałaganiarz

Cytat:
Kinga jak czegoś nie wolno najpierw krzyczy ze złości, mówimy z tż, że pyskuj, a potem i tak bierze, wiem, że rozumie, a w ogóle nie słucha i co tu zrobić...

u nas idento
Mówie nie wolno a ten ryknie i i tak zaraz robi to co chce. Potem go zabieram - musze go oduczyć że jak nie wolno to nie wolno bo potem jak bedzie starszy to mi w sklepie bedzie sie darł bo on chce.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki bo w piątek przyjdzie dziewczyna przymierzyć moją suknię ślubną,może uda się sprzedać.

Poza tym boli mnie gardło,z nosa cieknie,głowa pęka.
Trzymam kciuki
O własnie, musze moją wystawić !!! A ona u rodziców wisi już 6 lat
I zdrówka życzę

Cytat:
Iwoncia przeczytalam, ze lubi cie opryszczka nawiedzac - jak bedziesz kiedys u lekarza zapytaj o tabletki Heviran, swietnie sie rozprawia z wredota. Pamietam, ze kiedys dziadowa probowala mnie dorwac, i zazylam ten lek, to czulam ze tam mrowi ale w efekie koncowym nie wyszla polecam
Czyli ten lek na recepte jest?? a ja do lekarza chodze raz na 10 lat
Tydzien sie z tą pipą męczyłam na wardze, na szczęscie wielka nie urosła
Smarowałam tormentiolem.

Cytat:
Wczoraj Zuzia mi tak dała popalić jak nie pamiętam już kiedy,aż płakać mi się chciało a wrócił mój mąż wieczorem z pracy i siedziała i bawiła się zabawkami
To u nas jest tak że ja musze pół dnia sie bawić i latać za maluchem, a jak tż wróci to akurat zasypia a ja w tym czasie zamiast odpocząć to obiad grzeje albo za porządki sie zabieram
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:19   #1504
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Już po odpoczywaniu
Dziecko wstało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1377076775950.jpg (64,2 KB, 55 załadowań)
Stary 2013-08-21, 10:22   #1505
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

O własnie, musze moją wystawić !!! A ona u rodziców wisi już 6 lat

moja też wisiała 6 lat

Cytat:
Już po odpoczywaniu
Dziecko wstało

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-08-21, 11:40   #1506
Nariiko
Raczkowanie

Witajcie
rano przyjechałyśmy z Zuzią od moich rodziców. Biedni się dzisiaj nie wyspali bo o 2 Zuzia zaczęła tak płakać, że ciężko było ją uspokoić i tak przez ponad godzinę z przerwami. Znów w nocy zrobiła kupkę a potem chyba była głodna bo w końcu wytrąbiła mleko i zasnęła. Mam nadzieję, że niedługo wróci wszystko do normy i znów będę mieć grzecznie śpiące w nocy dziecko
No i też mam wielkiego stresa bo w przyszłym tygodniu wracam już do pracy i nachodzą mnie ogromne wątpliwości i wyrzuty, że posyłam dziecko do żłobka
Chyba spróbuję jeszcze poszukać jakiejś opiekunki...

Odwiedził mnie dzisiaj też znajomy z pracy i zapowiada się ciężka harówka w tym roku, także nie wiem jak ja to wszystko ogarnę łącznie z przeprowadzką i budową domu

angel biedna Jagódka ale tak jak dziewczyny już pisały, w taki okres wchodzą nasze maluszki, że nie raz się jeszcze uderzą i guza nabiją, chociaż nie dziwie się, że się zdenerwowałaś bo też bym się zdenerwowała widząc jak leci krew mojemu dziecku

marta trzymam kciuki, aby suknia się sprzedała
moja wisi od trzech lat a od roku wystawiona i nawet nie było o nią żadnego zapytania muszę jakiś lepszy opis zrobić albo może do komisu wstawić
Iwoncia dziwię się, że Ty swojej jeszcze nie sprzedałaś

Bafi&Home ale masz grzeczne i usłuchane córy

Zuzia śpi więc zmykam przygotować obiad i muszę podłogę umyć bo Zuzia dorwała moją szklankę z kawą i wylała całe szczęście, że była już zimna... Zawsze pilnuję takich rzeczy a tu masz... Baty mi się należą.
Nariiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:59   #1507
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Nariiko Pokaż wiadomość
Witajcie
rano przyjechałyśmy z Zuzią od moich rodziców. Biedni się dzisiaj nie wyspali bo o 2 Zuzia zaczęła tak płakać, że ciężko było ją uspokoić i tak przez ponad godzinę z przerwami. Znów w nocy zrobiła kupkę a potem chyba była głodna bo w końcu wytrąbiła mleko i zasnęła. Mam nadzieję, że niedługo wróci wszystko do normy i znów będę mieć grzecznie śpiące w nocy dziecko
No i też mam wielkiego stresa bo w przyszłym tygodniu wracam już do pracy i nachodzą mnie ogromne wątpliwości i wyrzuty, że posyłam dziecko do żłobka

Iwoncia dziwię się, że Ty swojej jeszcze nie sprzedałaś
Biedna ta nasza Zuzinka, ale może jej sie coś przyśnilo że tak płakała.
U nas kilka dni temu było podobnie ale trwało ro z 30min. I to na pewno przez sen a nie że go coś bolało.

Co do sukni slubnej to ja o niej zapomniałam

A tak moje dziecko sie lubi bawić pod stołem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1377082719761.jpg (69,8 KB, 48 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 12:27   #1508
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

U nas noc kiepska, bo Antek budził się od 1 do 4 co chwilkę płacząc. Nawet w naszym łóżku wybudzał się i płakał. Zupełnie nie wiem o co chodziło, bo od rana wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Hej
wiecie, co jestem teraz z małym u mojej mamy i oprócz nas jest 3 mojego nastoletniego kuzynostwa, bo ich rodzice wyjechali na tydzień do Holandii no i ja nie wiem, czy tylko oni tacy są, czy teraz nastolatkowie. Cały dzień tylko przed kompem, na jedzenie trzeba prosić, na dwór nie wyjdą. Strasznie apatyczni, przeraża mnie, że kiedyś Antek może być taki.
Ja miałam w rodzinie 2 takich nastolatków i było identycznie. Zmieniło się u jednego w wieku 16 lat, gdy zaczął interesować się dziewczynami, a u drugiego ok. 17 lat, gdy zaczął grać w koszykówkę.

Cytat:
Już po odpoczywaniu
Dziecko wstało
Świetne półśpiochy.
Stary 2013-08-21, 13:03   #1509
m_moni
Zadomowienie

cześć dziewczyny

meldujemy, że W KOŃCU mamy pierwszego ząbka jedną dolna jedyneczkę już widać, a druga się przebija

Cytat:
Iwoncia chyba tak bylo a dwa ja sie tym samym sama dyscyplinuje, bo jesli chce by mloda dbala o porzadek to musi przyklad isc z gory.

Wiadomo nie raz czlowieka len ogarnia, np. zwykle wstawienie garow do zmywarki ale mimo to zaciskam zeby mimo totalnej niecheci i sprzatam.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Angel, twoja Jagodka pokazuje ze jest dobrze wychowana i w gosciach trzeba sie pokazac z najlepszej strony. Za to mamie mozna rozki pokazac bo jest na codzien moja Sonia tez jest chwalona przez znajomych, ze taka grzeczna hehe chociaz nie narzekam bo dosc spokojna jest,

Wlasnie kochane powiedzcie mi, czy wasze dzieci tez uwielbiaja piszczec. Dwa tygodnie temu myslalam ze zwariuje, mloda piszczala z czestotliwoscia co minute - normalnie bebenki w uszach mi wysiadaly teraz troszke sie uspokoilo ale sie zdarza jeszcze.
jak bym czytała o sobie

tak, Maja też z 2 tyg. temu piszczała bardzo głośno przez tydzień
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 13:14   #1510
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

meldujemy, że W KOŃCU mamy pierwszego ząbka jedną dolna jedyneczkę już widać, a druga się przebija

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-08-21, 13:32   #1511
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny

To już chyba nie ma bezzębnych maluchów na naszym wątku czy jeszcze ktoś został?

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Świetne półśpiochy.
No nie???
Aż taki długi w nich mi sie wydaje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 13:45   #1512
ula2689
Wtajemniczenie

[QUOTE=angel166;42363925

U nas noc straszna, 12pobudek...co pół godziny. W dodatku poklocilam sie z mężem, potem przyszła mama Jagoda sie wywrocila i uderzyla buzia o podłogę tak, ze krew jej leciała przez chyba 15min nakrzyczqlam na mame,choć to nie jej wina była ale jestem już takim skrzepkiem nerwów, ze mam dość. Szkoda gadać...[/QUOTE]

Cytat:
U nas pochmurno,paskudnie

Muszę się wziąść za ogarnięcie mieszkania a tak mi się nie chce

Trzymajcie kciuki bo w piątek przyjdzie dziewczyna przymierzyć moją suknię ślubną,może uda się sprzedać.

Zdrówka i kciuki oczywiście

Cytat:
Już po odpoczywaniu
Dziecko wstało
Jakie eleganckie spodnie

Cytat:
cześć dziewczyny

jak bym czytała o sobie

ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:51   #1513
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Kobity!

Cytat:

Pokaz
Misiek tak samo, głównie krzyczymy jak grzebie w kocich miskach, ale jak do ściany. On to tak lubi, że to jest silniejsze od niego

Misiek nie piszczy na szczęście

M_moni brawa za pierwszego ząbka
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:43   #1514
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hej kochane witam sie porannie, u nas zimno i pada, a zapowiadali 23st i słońce eh.

Mam pytanie czy te body w Lidlu mają guziki koło szyi czy nie?bo nie mam reklamy, a z telefonu mi sie nie chce otworzyć.

U nas noc straszna, 12pobudek...co pół godziny. W dodatku poklocilam sie z mężem, potem przyszła mama Jagoda sie wywrocila i uderzyla buzia o podłogę tak, ze krew jej leciała przez chyba 15min nakrzyczqlam na mame,choć to nie jej wina była ale jestem już takim skrzepkiem nerwów, ze mam dość. Szkoda gadać...
Body chyba zapinane koło szyi,też się jutro wybieram do lidla.
Biedna Jagódka

Cytat:
Wczoraj natomiast musialam starsza doprowadzic do pionu, kiedys obiecalam jej ze jak bedzie deszcz to bedzie mogla robic figurki z masy solnej. Tak wiec robi sobie te figurki i totalny bajzel w "waz kuchni" zostawila i poszla ogladac bajki. Powiedzialam krotko, dotad nie obejrzysz bajek dopoki nie zrobisz porzadku lacznie z zamiataniem podlogi, miala na to 15 minut. Ja w tym czasie poszlam podlac kwiaty w ogrodzie. Wracam, a tam lsni czystoscia az milo - pochwalilam ja za to, ze az urosla conajmniej 5 cm
PAdał deszcz i podlewałaś jeszcze kwiaty?
Jak się robi mase solną?

Cytat:
U nas pochmurno,paskudnie

Muszę się wziąść za ogarnięcie mieszkania a tak mi się nie chce

U nas też dziś pada.Zdrówka dla Was

Cytat:
Dzień dobry.

U nas noc kiepska, bo Antek budził się od 1 do 4 co chwilkę płacząc. Nawet w naszym łóżku wybudzał się i płakał. Zupełnie nie wiem o co chodziło, bo od rana wszystko dobrze.
Może to zwykły zbieg okoliczności,ale Kuba w tym samym czasie płakał i nie mogłam go uspokoić.Gorączki nie miał.Za to w dzień pospał 3godziny!

Cytat:
cześć dziewczyny

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:44   #1515
Nariiko
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry.

Biedne te nasze dzieciaczki płaczące. Jakaś ciężka noc chyba dzisiaj skoro tak dużo ich się budziło

Cytat:
cześć dziewczyny

Super

Zuzia padła i śpi
Mam zamiar to wykorzystać i odpocząć i może jakiś film obejrzę żeby się trochę zrelaksować o ile też nie padnę ze zmęczenia
Nariiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:27   #1516
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20

Hej hej,

Mamy drugiego zęba

Cytat:
Masz racje że dzieci robią to co dorośli, ja lubie miec czysto i sprzątam jak tylko tż popilnuje młodego bo inaczej nic nie zrobie. Jak mały śpi to ja czasem wole odpocząć niż latać ze ścierą teraz np. odpoczywam
No a tż to raczej bałaganiarz

To u nas jest tak że ja musze pół dnia sie bawić i latać za maluchem, a jak tż wróci to akurat zasypia a ja w tym czasie zamiast odpocząć to obiad grzeje albo za porządki sie zabieram
Twój chłop też taki trochę nieudany jak mój, chociaż mój się nie upija na szczęście.

Też tak mam z tym sprzątaniem, ale przy tych dwóch bałaganiarzach czytaj córcia i mąż to choćbym nie wiem ile sprzątała to nie nadążam. No ale jakbym nie sprzątała pewnie byłoby jeszcze gorzej. Mąż chociaż lubi jak jest w kuchni czysto więc na tym terenie sporo pomaga.
Stary 2013-08-21, 18:45   #1517
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

Lena już po wizycie u kardiologa,ekg w porządku żadnych szmerów, czyściutko
następna wizyta jak skończy 3 lata i wtedy echo serca.

Lena dziś pobija samą siebie, jest tak nieznośna, że mam chęć zostawić ją ryczącą w pokoju i wyjść jak najdalej

albo odreagowuje wizytę albo zęby albo jakaś infekcja się kluje
coś musi być bo wątpię by dziecko tak się zachowywało bez większego powodu.
tylko o co chodzi
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:48   #1518
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

To już chyba nie ma bezzębnych maluchów na naszym wątku czy jeszcze ktoś został?

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

No nie???
Aż taki długi w nich mi sie wydaje
my jeszcze bezzębni.

Cytat:
cześć dziewczyny

jak bym czytała o sobie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:36   #1519
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

Lena dziś pobija samą siebie, jest tak nieznośna, że mam chęć zostawić ją ryczącą w pokoju i wyjść jak najdalej

tylko o co chodzi
Super, że badania nie wykazały nieprawidłowości. Współczuję marudzącej Leny.
Misiek też mnie dziś denerwował, a ja się na niego unosiłam, teraz mi głupio, bidulek mój. Ale oczywiście nie chciał jeść obiadu z kawałkami i potem zmiksowanego też nie ale był głodny i jęczał no.
Stary 2013-08-21, 19:53   #1520
monarika
Wtajemniczenie

Moje dziecko dzisiaj oszalało zjadła dzisiaj tyle co chyba nigdy jeszcze w swoim życiu aż się zaczęłam martwić

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Hej

zdrowka dla Oti
dzięki

A co do nastolatków to niestety chyba taki standard w dzisiejszych czasach

Cytat:
Już po odpoczywaniu
Dziecko wstało
No rzeczywiście długaśny się wydaje w tych śpiochch

Cytat:
Napisane przez Nariiko Pokaż wiadomość
Witajcie

Odwiedził mnie dzisiaj też znajomy z pracy i zapowiada się ciężka harówka w tym roku, także nie wiem jak ja to wszystko ogarnę łącznie z przeprowadzką i budową domu
Biedna Zuzia
ogarniesz wszystko dasz radę

Cytat:
Biedna ta nasza Zuzinka, ale może jej sie coś przyśnilo że tak płakała.
U nas kilka dni temu było podobnie ale trwało ro z 30min. I to na pewno przez sen a nie że go coś bolało.

Co do sukni slubnej to ja o niej zapomniałam

A tak moje dziecko sie lubi bawić pod stołem
u nas też pod stołem najlepsza zabawa ile razy się już uderzyła pod tym stołem ale dalej leci

Cytat:
gratulacje

Cytat:
cześć dziewczyny.

tylko o co chodzi
super, że wszystko dobrze z serduszkiem Lenki
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:13   #1521
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

M_moni - gratulacje - to chyba nasze dzieci sie zgadaly - bo Sonii tez dzisiaj przebila sie dolna jedynka a druga juz sie kluje.

Juz tłumacze kwiaty mam w doniczkach zawieszone na hakach pod dachem wiec to jedyne co trzeba podlać. nawet gdy deszcz popada.

No moja dopiero zasypia coś jej dzisiaj nie po drodze wypila standardowo 210 mm ale chyba mało dorobiłam 60ml i teraz widac ze chyba w końcu zaśnie.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2013-08-22 o 07:05
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:19   #1522
tamlin111
Zakorzenienie

Ja pierdziu, cały dzień zastanawiam się co tu tak cicho a mi się subskrypcja wyłączyła
Nie mam sił nadrabiać.
Noc była koszmarna, dzień do zniesienia, truteń dopiero padł, a Krop jeszcze w pracy.
Zabieram się za ćwiczenia.
Stary 2013-08-21, 20:23   #1523
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dzisiaj jakiś dziwny wieczór starszą coś wzięło ze chce ze mną spac takze właśnie leżę w jej łóżku młodsza spi przytulona do butelki gdzie ona pomiesciła tyle mleka

ks. Jan Twardowski

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 20:31   #1524
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

Super, gratuluję!

Cytat:
Może to zwykły zbieg okoliczności,ale Kuba w tym samym czasie płakał i nie mogłam go uspokoić.Gorączki nie miał.Za to w dzień pospał 3godziny!

Biedaki nasze kochane. Antek też w dzień odespał, bo miał 2 drzemki aż po 1,5h, a normalnie sypia tylko po 30 minut. Oby dzisiaj już było dobrze.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
cześć dziewczyny.

tylko o co chodzi
Super, że wizyta przyniosła same pozytywne wiadomości. Oby to były zęby. Wiem o czym piszesz, ja też czasami już nie mam pomysłu na wyjaśnienie niektórych zachowań Antka.
Stary 2013-08-21, 20:32   #1525
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
M_moni u nas tez dzisiaj przebila sie dolna jedynka a druga juz sie kluje.

Juz tłumacze kwiaty mam w doniczkach zawieszone na hakach pod dachem wiec to jedyne co trzeba podlać. nawet gdy deszcz popada.

No moja dopiero zasypia coś jej dzisiaj nie po drodze wypila standardowo 210 mm ale chyba mało dorobiłam 60ml i teraz widac ze chyba w końcu zaśnie.
tak myślałam.A powiesz mi jeszcze jak robisz masę solną?też bym chciała coś zrobić z J.

Kuba zasnął UWAGA! o 19-stej.Coś ostatnio mu się poprzestawiało i chodzi wcześniej spać.I chyba ma coś ala wysypkazobaczym y jutro
Poćwiczyłabym,ale coś mnie w brzuchu kłujeauć.Dobranoc

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:50   #1526
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Moje dziecko dzisiaj oszalało zjadła dzisiaj tyle co chyba nigdy jeszcze w swoim życiu aż się zaczęłam martwić
Ech my mamusie, za mało źle za dużo też niedobrze

Pytanko: czy któraś z Was stosowała się do tych zasad blw podczas wprowadzania stałych pokarmów? Pamiętam że przewinął się ten temat, ale ja wtedy nie byłam na tym etapie. Dziś przyjaciółka przyniosła mi o tym książkę i zaczęłam sobie czytać, ciekawe czy to się sprawdza... Z Miśkiem chyba byłoby ciężko, bo on nie lubi brać do ręki jedzenia, a może potrzeba jak zwykle dłużej popróbować?
Stary 2013-08-21, 20:50   #1527
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Brawa za ząbki!

U Nas nic ciekawego cały dzień w domku,chłopcy śpią,mąż na nocce a ja się nudze

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 21:42   #1528
jjb
Raczkowanie

Cytat:

Pytanko: czy któraś z Was stosowała się do tych zasad blw podczas wprowadzania stałych pokarmów? Pamiętam że przewinął się ten temat, ale ja wtedy nie byłam na tym etapie. Dziś przyjaciółka przyniosła mi o tym książkę i zaczęłam sobie czytać, ciekawe czy to się sprawdza... Z Miśkiem chyba byłoby ciężko, bo on nie lubi brać do ręki jedzenia, a może potrzeba jak zwykle dłużej popróbować?
Mojemu synkowi pewnego dnia się coś poprzestawiało i jak tylko w zupce był jakiś większy kawałek to pluł na kilometr. Ale gdy ja podczas jedzenia dawałam mu warzywo w kawałku to chętnie zjadał. Kiedy dawałam mu jedzenie do reki to patrzył na to a później wyrzucał, a owoców takich dojrzałych , śliskich w ogóle nie chciał tknąć wiec gdy pewnego dnia leżały przed nim takie pokrojone dałam mu widelec do raczki nabiłam kawałek i zjadł od tej pory tak waśnie serwuje mu owoce i warzywa nabijam na widelec a on sam wkłada sobie do buzi plus ja tez mam widelczyk i również mu podaje(to dlatego aby było szybciej) przy okazji bawi się jedzeniem i widzę ze już lepiej mu idzie jedzenie raczkami chociaż woli sztućcami AAaaa i na początek proponuje dojrzale awokado

Edytowane przez jjb
Czas edycji: 2013-08-21 o 21:47
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 06:40   #1529
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witam sie z rana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif kawucha.gif (49,1 KB, 72 załadowań)

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2013-08-22 o 07:09
Stary 2013-08-22, 07:09   #1530
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
tak myślałam.A powiesz mi jeszcze jak robisz masę solną?też bym chciała coś zrobić z J.

Kuba zasnął UWAGA! o 19-stej.Coś ostatnio mu się poprzestawiało i chodzi wcześniej spać.I chyba ma coś ala wysypkazobaczym y jutro
Poćwiczyłabym,ale coś mnie w brzuchu kłujeauć.Dobranoc

Kate juz daje ci przepisy

Przepis na wykonanie podstawowego przepisu na masę solną:
  • szklanka mąki,
  • szklanka soli,
  • 125 ml wody
Całość należy wygnieść, aż do otrzymania jednolitej i gładkiej masy. Po zakończenia lepienia przedmiotu wykonanego z masy solnej możemy pomalować go farbami akrylowymi oraz ozdobić. Nastepnie suszyc w piekarniku w 50 stopniach lub na wietrze wtedy jest szansa ze nie popeka

Jest jeszcze kilka przepisow w zaleznosci co chcesz robic. Jak chcesz uzyskac kolorowa mase solna, mozesz dodac troche cynamonu, kako, curry, papryki

Przepis na masę solną przeznaczoną do wyrobu małych modeli:
  • szklanka mąki,
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • szklanka soli,
  • 150 ml wody
Przepis na masę solną przeznaczoną do wyrobu dużych modeli:
  • szklanka mąki,
  • 2 szklanki soli,
  • 125 ml wody
Przepis na elastyczną masę solną:
  • szklanka mąki,
  • szklanka soli,
  • 125 ml wody
  • 2 łyżki rozpuszczonego wcześniej kleju do tapet inni dodaj wikolu
---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:

Ja tego nie czytalam, natomiast Sonia, lubi brac do raczki jedzenie i doswiadczac tego co to za konsystencja, a potem ciach do buzi wyglada to przeslodko. Jesli dobrze koajrze to chodzi o tzw wybor, co dziecko samo wybierze i co bardziej posmakuje.

ks. Jan Twardowski
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości