|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() A narazie skupimy sie na foteliku- cos porzadnego, bezpiecznego, ale i bez szalenstw z cena. Czeka nas troche jezdzenia. Same odwiedziny u babc, to po naszej wyprowadzce bedzie wyczyn ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1502 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
My jeszcze nie analizowaliśmy wózków, ale wiem, że ma mieć duże koła bo będę jeździć w terenie. Też na pewno koło roczku przerzucę się na takie maclarenowe. Wczoraj kupiliśmy maluchowi termometr w lidlu. Oceniam, że jest całkiem niezły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1504 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do spacerówek mi bardzo zależy na takiej z przekładanym siedziskiem, bo już na wiosnę chciałabym przestać jeździć gondolą, a wolałabym mieć dziecko na oku ![]() Cytat:
http://allegro.pl/kn4-nawilzacz-joni...494140436.html
![]() |
#1505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niekótrzy smarują tez pastą do zębów ale mi się po paście bardziej paprze zazwyczaj.
![]() |
#1506 |
Rozeznanie
|
Sandra, mówią, że jeśli kiedyś już miałaś opryszczkę przed ciążą, to teraz już nic nie grozi...no chyba że to I trymestr, to wtedy może wiadomo dużo rzeczy zaszkodzić. My z TŻ w I trymestrze mieliśmy teraz akcję, bo TŻ dostał tak wielkiej opryszczki że w życiu takiej nie miał. No i co...spaliśmy oddzielnie, wszystko sztućce szklanki itp wyparzane, TŻ pobiegł do lekarza i dostał coś na to. Ja natomiast nie zbliżałam się do niego i jakoś cudem na mnie nie przeszło.
Jak mnie coś na ustach się pojawia małego to od razu traktuje to citroseptem (to jest taki wyciąg z grejfruta) i na mnie działa super. Ale tak jak koleżanka wyżej pisze, możesz spróbować cytryny na zewnątrz, na pewno od środka łykaj wit. C (jej nie można przedawkować). Odradzam pastę do zębów. Acha, i staraj się tez jak najmniej to miejsce dotykać. Nattalii, ja też zmagam się z infekcjami chyba odkąd już pamiętam...a wiadomo, że teraz w ciąży to dmucham na zimne. Raz wyszła mi e.coli w pochwie (pisałam tutaj o tym na wątku), a teraz zrobiłam posiew i e.coli brak. Natomiast jeszcze czekam na wyniki na bakterie beztlenowe. Gin mówi, że mam niewielką wydzielinę, ale bardzo się zmniejszyła (chociaż żadnego antybiotyku jeszcze nie dostałam). To co ja robię to: - Codziennie dopochwowo lactovaginal (lub nawet 2 czasem na dobę) , - podmywam się naprzemiennie: lactacyd płyn ginekologiczny (nie mylić ze zwykłym) oraz Pliva Fem V, - łykam wit. C, jem ogórki kiszone, piję kefir codziennie, - ograniczam słodycze, chociaż uwielbiam słodycze. Jednak całkowicie ich nie eliminuje, bo mam tendencje do niskiego cukru i jak np. nie zjem raz dziennie czegoś z cukrem to boli mnie głowa. Herbaty nie słodzę od 2 lat, - wycieram się jedynie papierowymi ręcznikami. I to już od X lat - taki nawyk ![]() - majtki piorę w 95 stopniach - potem już ich jednak nie prasuje. - czasem po podmyciu się smaruję się provag żelem. I z takich zapobiegawczych anty-infekcyjnych działań to chyba wszystko. Może moje rady komuś się przydadzą ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-08-25 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Zdrówka! ![]() Cytat:
O,a dlaczego chcesz tak szybko przenieść dziecko do spacerówki? Moim zdaniem póki nie siedzi samo to nie ma sensu,wygodniej jest w gondoli. Ja będę wozić w gondoli minimum pół roku. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Sprawdzałyście sobie płeć dziecka według tego kalendarza? Niby nie wierzę w takie rzeczy,ale w przypadku Wiki i Eryka się sprawdziło ![]() Teraz wychodzi mi dziewczynka,zobaczymy czy to się sprawdzi... http://www.parentingweekly.com/pregn...e_calendar.htm
![]() |
#1508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1509 | |
Gang Iren
|
Cytat:
U nas praktycznie do pół roku co wyjście na spacer to było spanie w wózku,no a w gondoli jest jednak lepiej do spania niż w spacerówce. No zobacz,a na moim wątku mamusiowym z Erykiem chyba żadna mama nie przenosiła tak wcześnie do spacerówki,mimo że dzieci niektóre bywały spore.
![]() |
#1510 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Ja tak sie zastanawiam,bo nasz materac lozeczkowy jest uzywany od ok 4-5 lat (ale przez nas) i nie wiem,czy dla brzdaca nie kupic potem nowego?Co myslicie?Ogolnie jest w super optycznym stanie,nie ma plam itp |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Dziewczyny któraś z Was wrzucała kiedyś link do targów dla mam. Szukam w google ale nie mogę znaleźć.
Możecie podać ten link raz jeszcze? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Magnusia, mam podobne podejście do zakupów, na razie wypieram i przyznaję się- czasem nie otwieram Waszych linków, żeby sobie w głowie nie mieszać
![]() Sandra, na opryszczkę spokojnie można maści z antybiotykiem miejscowo (ja mam fucidin i vratizolin, ale możesz używać to, co miałaś wcześniej) bo z tak małej powierzchni nie przeniknie do łożyska
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-08-25 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiedziałam, że istnieje dopochwowy provag. Tabletki i żel mam. A ten dopochwowy można tak codziennie sobie `aplikować`? Nie za często? P.S. Przeczytałam, że te mięśnie kegla trzeba ćwiczyć zaciskając je na 10 sek! aż! :0 Czy któras potrafi tego dokonać przez taki `długi` czas? :0
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
Ale trzeba odciąć od razu, nie można czekać aż przestanie tętnić (choć i tak w ogromnej większości szpitali tak robią niezależnie od kwestii pobierania krwi pępowinowej).
#1515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o to czy nie za często lactovaginal - nie czuję żadnego dyskomfortu jeśli używam 1 globulkę na dobę - dyskomfort byłby i swędzenie gdybym przestała na jakiś czas:/ Gosia, ja sprawdzałam płeć wg tego kalendarza i faktycznie zgadza się ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-08-25 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No właśnie wszystkim znajomym się zgadza! Dziwne to,ale chyba działa ![]() Czyli... muszę zacząć rozglądać się za małymi kieckami. I powoli coś klaruje się w stronę imienia,ale właśnie dla dziewczynki...
![]() |
#1517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poczyniłam pierwsze meeega zakupy dla malucha. Termometr do wanienki i dwa silikonowe smoczki z Kubusiem puchatkiem, akurat obie rzeczy były po 1 funta w promocji ![]() selena85: ja już potrafię ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-08-25 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() No,ale jednak zastanowiło mnie to,że wielu osobom się zgadza. W czwartek będę mieć Usg. Cytat:
![]() No to szaleństwo zakupowe się zaczyna ![]()
![]() |
#1521 |
Rozeznanie
|
Gosia ja cukinie jadam w kazdej postaci, do obiadu to grilluje albo podsmazam z sola lub ziolami, a jako samodzielne danie w panierce/ciescie, placki, ale ostatnio widzialam cos takiego http://kobieceinspiracje.pl/1703,pizza-z-cukinii.html . Chyba dobre
![]()
![]() |
#1522 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dostałam od kuzyna całą smoczkowo-butelkową wyprawkę z Aventu. Smoczki od 0-3 m-cy i jakieś większe, butelki normalne i butelki do ściągania pokarmu. Dostałam też termometr do kąpieli. Kuzyn się postarał ![]() Cytat:
Właśnie wróciłam z IKEA, gdzie popełniłam pierwsze większe zakupy dla Kacperka. Chwalę się tym, co kupiliśmy: - śpiworek - ręcznik z kapturkiem - kocyk (polecany przez Gosię ![]() - koc/ kołderka - pościel - pacynka sowa (tak, tak - sowa to mądry ptak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1524 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
O faktycznie,dobra może być taka pizza ![]() Cytat:
I wszystko śliczne! ![]()
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Też wczoraj byłam z TŻ w Ikea ale dla maluszka nic nie kupowaliśmy ... jednak poczekamy na to połówkowe USG żeby wiedzieć co tam się ukrywa w brzuszku ![]() Witam nową mamusię i cieszę się że do nas dołączyłaś ![]()
#1526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też byłam w IKEA i dopiero co wróciłam ![]() ![]() to jak mała podrośnie ![]() poza tym kupiłam takie listwy do ramy na lustro i skompletowaliśmy wszystko (prawie) do remontu- tylko zamówić w Liroy musimy jestem padnięta
![]() |
#1527 |
Zadomowienie
|
Na opryszczkę dostałam w aptece specjalną maść na opryszczkę - Lips. Biało zielone opakowanie. Pani w aptece powiedziała, że bez obaw można w ciaży stosować.
Ja kupiłam wanienkę w Ikei :P Gosia - mi się nie zgadza wg. tego kalendarza ;P chyba że będzie niespodzianka ![]() Dziś byliśmy z TŻ na indywidualnym kursie tańca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1528 |
Wtajemniczenie
|
a ja zakupiłam taki oto termometr, tyle, że niebieski za całego funta i dwa smoczki silikonowe z tej samej firmy,też za 1 funta
![]() mega zakupy ![]() następnie planuje zakupić szczoteczkę do włosów z grzebyczkiem, ręczniczki z kapturkiem bo tez były. mariee: o ile się nie mylę, że to właśnie ta, o której piszesz - to jest świetna. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-08-25 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja uwielbiałam planować swój ślub... ![]() nam się bardzo "ciężko" uczyło do pierwszego tańca ale wypadło świetnie i ja teraz strasznie miło ten czas wspominam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo my też się wybieramy w tygodniu na pierwszą godzinę tańca. Ale nie wiemy do końca który kawałek wybrać (tyle tego jest). A jaki Wy wybraliście? I ile zostało dni do weselicha? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.