|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Znalazłam jakies fotki z zasłonietym oknem
![]() A dalej sukienka i akcesoria. Wiem- bez szału ale chociaż wygodnie ![]() ![]()
#1502 |
Zakorzenienie
|
sara- fajny strój. Ja jej chciałam kupić podobny ale ona się uparła na księżniczkę i koniec
![]() Jak u was te bale się odbywają? U nas jest o 10. Stroje mamy zostawić w szatni podpisane i panie ubiorą dzieciaczki.
#1503 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Obawiałam się, że Oli będzie przykro, że tyle się uczyła, umiała wszystko pięknie, a tu wszystkie dzieci były wywoływane do wierszyka, tylko Ola nie ![]() To było mocno nie w porządku i niepedagogiczne. A ich tłumaczenia mnie nie przekonują, nie trzymają się kupy. Cytat:
![]() O balu karnawałowym już nic nie piszę, bo Ola chora (znów). Tym razem wytrzymała 5 dni w przedszkolu ![]() Megi - a Igor jak? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziwnia ja z laptopem po całym domu latam ,jakbym miała stacjonarny to stałby pewnie na górze i zajrzałabym tam co najwyżej wieczorem albo i wcale ,więc odkryłaś tajemnicę obecności na wizażu ![]() Nataszka to wszystkiego najlepszego już na jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
Nasz strój też nie jest sztywny i całkiem dobrze uszyty jak na sklepowy i cenę
#1506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też o 10, dzieci od razu przychodzą przebrane w stroje u Zosi jest tak, że wszystkie dzieci razem mówią wierszyki i śpiewają piosenki
![]() |
#1507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
|
Nataszka- Werka nigdy nie widziala bajki Monster a tez wiecznie o tym gada. Ale nic nie dostała i na razie nie zamierzam kupić, uważam, ze to lalki dla troche starszych dziewczynek.
ostatnio była u nas koleżanka z dziewczynką starsza od Werki prawie rok. Werka jej powiedziała, że kupi jej lalke Monter High a ta przybiegła do mamy z płaczem, że ona nie chce bo się ich boi ![]() Moja wybrała sobie takie torty: http://www.cukierniasowa.pl/pl/produkty/items/46 "monster czaszka" i "monster lalka różowa" ![]() ![]()
#1509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o piosenki się martwię |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
u nas nie bal chyba będzie dopiero po feriach na początku lutego ale Tż ciocia jest nauczycielką w dwóch szkołach i zawsze zabiera Zuzię na bale choinkowe właśnie do tych szkół
u nas Zuzia też gada o tych Monster High ale do tej pory nic jej nie kupilam z takim motywem i nie zamierzam. jest tyle fajnych postaci z bajek, że na prawdę nie musze jej kupować takich brzydkich lalek, więc na razie króluje u nas Hello Kitty i Minnie |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
Catro zdrówka i dla Oli
![]() Asia nie mam pojęcia jak bal będzie wyglądał. Mam nadzieję że napiszą nam jak zwykle wcześniej co robić. Wasza sukienka jest jak najbardziej księżniczkowa i inna niż wszystkie księżniczki. A znana mi kobietka powiedziałaby "A Wy zawsze zamierzcie spełniać wszystkie życzenia dzieci !!!???" ![]()
#1512 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lalki nie są piękne. Ale na ulicy gorsze twory czasem chodzą;-) więc nie ma tragedii. No u mnie było bo Marysia ma bo Wiktoria ma. Jak mam jej wytłumaczyć że nie musi być jak wszyscy. Ale tatuś kupił lalkę i tak poszło ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
u nas ogólnie ostatnio Zuzia chciałaby żeby wykupić jej połowę sklepu z zabawkami. oczywiście za każdym razem ze stoickim spokojem tłumaczę jej, że nie będzie dostawać wszystkiego jej się tylko zamarzy, bo po pierwsze nie mamy tyle pieniędzy a po drugie nie ma na to wszystko miejsca i do tego Zuzia bawi się zabawką 2 dni a pózniej idzie w kąt. jak na razie wszystkie te argumenty działają
![]() teraz mamy okres: uczymy się pisać literki więc inwestujemy w flamastry, kolorowe karteczki i różne szablony więc Zuza nie płacze za zabawkami |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
LIBRA NATASZKA
![]() MADZIWNA poka łóżko które przemalowalas , jestem ciekawa efektu. Mebelki fajne. Wiesz jak to sie mowi, ciasto ale własny, u nas to dopiero klitki - pokoje ![]() ASIULEK noo i super ten regał , moze ja taki regał kupie zamiast tych pojemników z ikei ![]() Oby brak dobrego humoru był tylko chwilowka ,a nie stanami depresyjnymi, albo to typowe zimowe depresje . Za Cyganki dziewczynki przebierzcie ![]() NATASZKA a ja ta fioletowa kiecke kojarze , ona nie z angli ? Tak mi sie wydaje ze gdzies widziałam. MADZIA u mnie to samo, młody wraca przed 16 - a potem zaczyna sie wyścig z czasem, jedzenie, odpoczynek, lekcje, czytanie, zabawa, kąpanie, chwila sam na sam z nim i to do 21 , mając drugie dziecko na głowie- nieoszukujmy sie CIEŻKO jest . Ja laptopa juz nie używam ![]() LIBRA ze mną tele ciagle ![]() ![]() CATRO jasne masz racje. Tak sie nie robi, tym bardziej ze babka miała wszystko rozpisane a to przedstawienie było dla dzieci bo to one były zaangażowane . Tez bym sie wkurzyła. Opierdzielilas je? Mam nadzieje ze cie to oczyści i juz nie nos tego w sobie. Jeszcze setki przedstawień przed wami, mała tego nie bedzie pamietać ![]() Moze fotka małej , bo szczerze ( wybacz) to ja nie pamietam jej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
Zosia też nigdy nie oglądała bajki monster, a non stop o tym gada i oczywiście wszystko co z tym związane to jej się podoba. Mówi, że lalki są prześliczne
![]() ![]()
#1516 |
Zakorzenienie
|
heh
![]() ![]() ja staram sie ją uczyć, że to, że ktoś coś ma to nie znaczy, że ona musi mieć, że to nie jest tak w życiu, że co sie chce to sie ma. Staram się ale co z tego wyjdzie to nie wiem ![]()
#1517 |
Zakorzenienie
|
Asia- Zosia wybrała sobie tort "Monster czaszka" i " Monster lalka turkusowa"
![]()
#1518 |
Zakorzenienie
|
A mój chce bluzę ze spajdermenem ,kapcie ze spajdermenem ale bajki też nigdy nie oglądał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |
Zakorzenienie
|
monka- regal ,jak regał- zwykły, prosty
![]() ![]() ![]() ![]() teraz zamawiam do niej szafę pod zabudowę do sufitu, cała w lustrze co by nie zmniejszyla totalnie pokoiku ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Od bądźcie takie płytkie , czy to ma znaczenie ze sa ładne - brzydkie i dlaczego tak uczucie dzieci , oceniania na podstawie wyglądu
![]() Oceniając te lalki przy dzieciach wysyłanie komunikat - brzydki - nie bawię sie, nie możesz sie bawić, nie sa warte. Potem dziecko sobie kalkuluje po swojemu ,a w późniejszym okresie okazuje sie ze ci brzydcy sa gnębieni, pozostawieni sobie , a ci piękni wywyższani, z zapartym nosem do góry. Lalki barbi kupujecie , nie jedna dziewczynka pewnie ma. Czy to czasem nie dyskryminacja ![]() Lalka barbi od małego jest ikona piękna , do której dążą małe młode dziewczynki ( no cześć ) . Pozwólcie dzieciakom samemu zadecydować co mieści sie w jego granicach brzydoty i piękna. - nie bijcie ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-14 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mówię żena ulicy dużo więcej straszy;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
monka- cos w tym jest na pewno. ja nie twierdze, że te lalki sa brzydkie, bo mi sie nawet podobaja. Mnie po prostu "przerażają' te detale typu czaszki, zielona twarz (niczym topielec), zęby wampira. I wiem, że to, że ona to chce to nie jest sprawa, że ona to lubi tylko o tym słyszy. Ona na tyle zna te lalki, że kupiłam jej lalkę MLP a ona się cieszyła, że ma Monster
![]() ![]() Nigdy jej nie powiedziałam, że te lalki sa brzydkie, tylko, że sa dla starszych dziewczynek. zawsze wtedy słyszę "ale ja jestem już dorosła" ![]() ![]()
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no masz trochę racji, moja ma kilka barbie, ale jakoś nie bawi się nimi. Najbardziej lubi bobaski, ale te monster to kojarzą mi się z kościotrupami, czaszkami itd, wydaje mi się, że one są dla trochę starszych dziewczynek. Zosia by chyba wszystko zrobiła aby mieć tą lalkę ![]()
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-01-14 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie najgorsze jest to, że tym naszym dzieciakom podoba sie wszystko to co nawet ładne nie jest ale jest wkoło tego szum. Wystarczy moda po prostu... wiedzialam, ze tak to dziala ale nie spodziewalam się, ze tak szybko
![]()
#1525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj nie oglądał go jakos , a jak juz oglądał to po stwierdzeniu ze to lubi , po fakcie . PASIEK no spodobał mi sie pomysł z regalem, a jak z gorynymi polkami? Mała cie wola ? Kurczę ja sie boje ze mnie nie zawolaja, a mlod bedzie chciał sam , bo on "juz duży " i nie potrzebuje pomocy. Czy ten regał jest przymocowany do ściany? Tyy a ten kociak biały na fotce- wyglada jak prawdziwy ![]() Ja to tak z przymrużeniem pora troche pisze bo to tez nie jest tak proste. Bo na to im bedą dziewczynki i jakimi ludźmi ma wiele czynników . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
Zakorzenienie
|
Moja jakoś się nie zagłębia w te maleńkie kły w te uszy do góry...
jakoś mi przeszło to anty na monster - w sumie w większości można się czegoś doszukać - ale każdy ma swoje zdanie ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
Tak mi sie właśnie wydaje, ze lepiej określić te lalki jako dla starszych dziewczynek niż ze sa brzydkie
![]() Każda matka ma prawo do decyzji , czym jej dziecko ma- moze sie bawić, ale czasem w wyrażaniu pewnych poglądów trzeba byc ostrożnym . Obudziłam sie dzisiaj i zetknęłam na zegarek o 3.33 , a rano rozpijam silniczke. Wierzycie w takie cos ? Godzina 3.33 to podobno godzina diabła, złych mocy, demonów ![]() No sol to każdy wie. Zaraz jade na zakupy , mam nadzieje ze nic sie nie stanie, jak obłąkana bede chodzić i rozglądać sie czy nic sie nie swieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a radość z lalki jak ona to mówi "czekoladowej" była nie do opisania. "Mamo, zawsze o takiej marzyłam, dziękuje Wam" no i Gabrysia, Marysia też ma taką i ja teraz też. Słaba jestem na to jej gadanie ![]() Ale uważam że mam mądre dziecko - w sklepie nie ma że dostanie co chce - zawsze wchodzimy i tłumaczę że dziś nie mam pieniędzy na dodatkowe zabawki i jest ok - ogląda i wychodzi - jak jej coś się podoba to mówi że jak będzie miała urodzinki to dostanie - więc teraz cały rok przed nami takiej wymówki ![]() Kiedyś była akcja jakbym nie kupiła jej tego co chce - tzn były akcje bo wychodziła z rykiem wrzaskiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |
Zakorzenienie
|
Właśnie w radiu słucham i aż mnie trzęsie. Kobieta zostawiła w domu swoje 2,5 letnie dziecko przywiązane paskiem do framugi drzwi
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() sam ten facet nam to zaproponował. o do tego czy woła to przeważnie tak, czasem jak z tej półki przedostatniej coś chce (tam gdzie gry i puzzle) to podstawia sobie krzesełko. Ale zawsze mowię, że ma tak nie robić, że zawsze ma kogos poprosić o pomoc i raczej tak robi. Co d okota to rusza się i mruczy tez jak prawdziwy ![]() ![]()
![]() |
#1530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
U stolarza taniej. Muszę pomyśleć |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.