Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE! cz.III - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 22:16   #1501
eewelinaa92
Zakorzenienie

Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!

Cytat:
Oooooo jakie małe, duże, ile drzwi? Zaraz pomożemy.
Teraz jeżdzę dużym i planuje wymienić na coś mniejszego, zgrabniejszego, którym wszedzie wjadę Oczywiscie 5 drzwiowe. Moja ukochana honda civic ufo jest za droga bo za używaną trzeba około 30 tys dać. A ja tak myślę o czymś +/- 10 tysięcy. Po przejrzeniu allegro dzisiaj wizualnie podoba mi się fiat grande punto, kia rio, hiundai I30, mazda2, nissan almera, seat leon, renault clio, peugeot 207. Wszystkie produkowane po 2000 roku
Ogólnie to coś w podobie tego http://allegro.pl/peugeot-207-1-4-be...833072038.html

W ogóle to musze na dniach sobie założyć konto i tak siedze od kilku godzin i przegladam oferty banków. Na tą chwilę myślę o konce dla studentów w PKO Laski studentki (i nie tylko) gdzie trzymacie kasiore?

Ale mnie kusi snickers. Leży od wczoraj na widoku i mówi -ZJEDZ MNIE, a ja się bronię przed nim jak tylko mogę

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 22:18   #1502
nadalka
Zakorzenienie

Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!

Ja mam inteligo.
Stary 2014-01-09, 22:21   #1503
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Byłam w biedrze, lipa jak nic , nic prawie nie ma na wyprzedaży.
babka z biedry mówiłam mi, że kuraki będą u nas jeszcze jutro i w sumie wszystko mieli dowieźć co się pokończyło- może u was też tak będzie...

Cytat:
Napisane przez insane_p Pokaż wiadomość
LaMbria - też się bałam, że się obraziłaś, tak długo nie pisałaś, ale cieszę się, że już jesteś
nieee ...ja jestem cięższy kaliber, żeby obrazić to trzeba by mi personalnie pojechać ostro...albo Dziadka obrazić- za to gotowam morodować

Zakupy udane, aczkolwiek nie obkupiłam się jakoś przesadnie Mam 3 nowe bluzki, wszystkie takie, że i do dżinsów i do marynarki powinny fajnie wyglądać Zdjęcia porobię jak wrócę do siebie, bo dziś z mamą na wioskę wróciłyśmy razem i nie mam ich tu ze sobą
fajnie tak sobie z mamą śmignąć na shoipping
Dietowo ok, dzisiaj trochę wzrost był, aczkolwiek starałam się nie przesadzać z jedzeniem. Wczoraj na obiad sushi, potem z mamą byłyśmy na lodach i kawie, ale ja wzięłam sobie loda z sorbetem zamiast normalnego i furą owoców i jogurtem naturalnym - jeszcze biedny pan musiał wymieniać bo mi zrobił z bitą śmietaną, a prosiłam, żeby nie dawał i zrobił mi nowy I na kolację sałatka grecka
grzecznie ja za lody bić nie będę, nawet takie z owocami
A dziś obiad znów na mieście między zakupami, w pizza hut byłyśmy, mama cię upasie...albo ty mamę

ale na tym lunchowym menu, była zupka cebulowa - taka dość uboga, nie zagęszczana, nie zapiekana jak normalnie, bar sałatkowy (uważałam z sosami!) i najgorsze - pieczywo czosnkowe było w zestawie Ale dziś na podwieczorek już prawie gorzka kawa (ograniczam cukier w kawie )
duma mnie rozpiera gdy to czytam, pięknie!
i parę kawałków melona. Kolacja też się lajtowa szykuje - jajecznica z wędliną Także może trochę odpokutuję. Wiadomo, że w domu będzie mi trudniej jeść dietetycznie, ale będę próbować.

(Jutro na obiad mama chce zrobić leniwe pierogi - z cukrem i masłem oczywiście i sałatkę z marchewki i jabłka, więc chyba objem się sałatką...)
nigdy nie jadłam leniwych pierogów
Uf, lecę zaraz posiedzieć z rodziną, zajrzę pewnie jeszcze późniejszym wieczorem
przyleć się wyspowiadać co tam wpadło przy rodzince..pewie jakieś alko będzie?

Cytat:
Lambria to po co do niego szlaś (chyba że nie byłaś wcześniej u niego)? Od razu umawiaj się do innego gina? Byłaś na nfz?
nie byłam nigdy wczesniej u niego, a ja na nfz w ogóle nie chodzę, nawet nie wiem czy gdzies jestem zapisana...pewnie nie. mam kartę w prywatnej klinice i tylko tam korzystam, bo to wszystkie badania robią za darmo, szybsze terminy są itp. niby wygoda...ale czasem się trafiają tacy mundrzy lekarze
Cytat:
Napisane przez creature666 Pokaż wiadomość
zjadlam troszke pistacji,wiem sie nalezy i pije piwoooooo!!!
za '☠☠☠☠acje' się należy oj mocno po doopsku jakby to były inne orzechy to bym cię nawet pochwaliła, ale za te akurat dostaniesz bacikiem ode mnie

Cytat:
Napisane przez HaGie Pokaż wiadomość
La'Mbria ale Ci się lekarz trafił Idź lepiej do innego gina, a nie masz jakiegoś swojego sprawdzonego ginekologa? Ja tez miałam widoczne wole na szyi, a wcale hashimoto nie mam...

a ja zjadłam troche precelków, niby nie dużo, ale najgorsze jest to, że zrobiłam to nieświadomie. Stała miseczka z preclami i ja podczas oglądania filmu jakoś tak odruchowo wzięłam sobie garść i zjadłam, dopiero po chwili dotarło to do mnie Już chyba źle ze mną
HaGie tyle, że ja miałam robione badania min.usg tarczycy, bo rzeczywiście u mnie widać takie 'zgrubienie' szyi...ale mam wrażenie, że to u nas rodzinne- matka też ma, ciotka też, a na tarczycę nie chorują, babcia- miała, ale one z kolei miała chorą tarczycę, tyle, że zgrubienia miała całe zycie, a na tarczycę zachorowała jakoś grubo po 50-tce....
idę do innego ginekologa, tylko nie wiem jeszcze kiedy,, na razie czekam na okres i mam wrażenie jakbym puchła z dnia na dzień- kostki mam niewidoczne, a piję sporo wody, jem tak samo jak wczesniej, ewidentnie cos się pierdzieli w środku

moja podświadomość tak robi z lodami- zjem kubeł a potem 'ups...już litr lodów poszedł...nieeee niemożliwe'
Cytat:
Napisane przez swinka94 Pokaż wiadomość
kuwa co za dziad cholerny poleciłabym Ci dobrą gin, ale ona w Lublinie dołączam się do pytań Nadalki-możesz się umówić do kogoś innego? Ja to miałam taką traumę przez pierwszego gina do którego poszłam... Podobny jak ten Twój, magik. Miałam wtedy z 16 lat. Martwiłyśmy się z mamą bo mi rosły ciemne włosy w dziwnych miejscach, miałam problemy z trądzikiem. Myślałyśmy że zleci chociaż badanie hormonów... Usłyszałam że na pewno mam PCO-tak samo jak u Ciebie, na oko to rozpoznał oprócz tego stwierdził, że niektórzy mężczyźni lubią owłosione kobiety... Nie muszę Wam chyba mówić jak się wtedy czułam Kuwa młodej dziewczynie na pierwszej w życiu wizycie coś takiego powiedzieć, no debil

Creature i tak używam tamponów bo podpaski mi przeciekają więc looz.
jeżu kolczasty....jeszcze gorszy typ...ja wczesnie zaczęłam chodzić do gina, bo ok.15 roku życia już tabsy brałam- na uregulowanie okresu...niezłe przeboje były, ale nie trafiałam na jakichś wielkich oszołomów, co najwyżej na katolików, którzy mnie np. w wieku 21 lat zwyzywali od starych panien, które zamiast o mężu i dzieciach myśla o łajdactwie- ale to jeszcze było w mojej rodzinnej miejscowości, a tam nie brakuje panów 'doktorów' ktorym się wydaje, że lekarz to prawie bog w Wawie nie mam swojego ginekologa, zawsze trafiałam do przypadkowych, ale zazwyczaj byłam zadowolona...no a ten- brak słów

Cytat:
Napisane przez nadiaaa171 Pokaż wiadomość
no nie gadaj? naprawde ? ja nawet nie czuje ze mam moze za płytko pchasz
albo po porodzie natural jest inaczej
ja też tylko tampony, zawsze, ale to zawsze jak korzystam z samej podpaski się zaleję, nie ważne- początek okresu,czy koniec, nawet na noc tampona zakładam, nie wiem jak bym bez nich żyła
dobra...idę spać bo mi się same oczy kleją, dziś latałam jak kot z pęchrzem po pocztach, sklepach, lekarzach- łacznie zrobiłam jakieś 15 km rowerkiem- to tak w ramach mini-fitnessu bo mi się cwiczyć nie chce
dobranoc lasencje

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 22:22   #1504
creature666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadiaaa171 Pokaż wiadomość
a ile masz na liczniku?
Rano było 76.5...
Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
Ja to tampony na noc preferuje nie zakrwawie całego łóżka
Creature pistacje bardzo zdrowe są więc nie aż taki grzech:P tylko pora nie ta
No właśnie pora nie ta,w tym cały problem,ale kij z tym...
Jutro w planach baaaardzo zdrowy dzień, będzie łosoś i dużo warzyw,tylko nie wiem co na śniadanie
Może jajka na twardo? Się zobaczy

A co tu tak cicho w ogóle?
Stary 2014-01-09, 22:44   #1505
Ashya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
Teraz jeżdzę dużym i planuje wymienić na coś mniejszego, zgrabniejszego, którym wszedzie wjadę Oczywiscie 5 drzwiowe. Moja ukochana honda civic ufo jest za droga bo za używaną trzeba około 30 tys dać. A ja tak myślę o czymś +/- 10 tysięcy. Po przejrzeniu allegro dzisiaj wizualnie podoba mi się fiat grande punto, kia rio, hiundai I30, mazda2, nissan almera, seat leon, renault clio, peugeot 207. Wszystkie produkowane po 2000 roku
Ogólnie to coś w podobie tego http://allegro.pl/peugeot-207-1-4-be...833072038.html

W ogóle to musze na dniach sobie założyć konto i tak siedze od kilku godzin i przegladam oferty banków. Na tą chwilę myślę o konce dla studentów w PKO Laski studentki (i nie tylko) gdzie trzymacie kasiore?

Ale mnie kusi snickers. Leży od wczoraj na widoku i mówi -ZJEDZ MNIE, a ja się bronię przed nim jak tylko mogę
Hah marzy mi się małe zgrabne autko póki co użytkuje golfa II z 91 roku czyli rok ode mnie starszy ale nie powiem nie do zajechania a jak się coś popsuje to części grosze kosztują

Konto mam z bzwbk ale nie polecam non stop mają przerwy techniczne i na konto często nie idzie wejść pozatym ok
Ing ponoć spoko ale chyba wysoka jes opłata za konto, czy tam karte
Stary 2014-01-09, 22:52   #1506
nadiaaa171
Zakorzenienie

ja mam alior bank 5 zl miesiecznie mi pasuje

.95..89..85..80....75 :... 73.. 71.:..69

.." i wyciągnęła do mnie malutka rączkę..i siłę mi dała niespotykaną, i miłość największą, bezinteresowną.."
nadiaaa171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 22:53   #1507
Ashya_
Zakorzenienie

u mnie tez 5 zl no i ubezpieczenie 2 ale to nieobowiązkowe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 03:19   #1508
insane_p
Zadomowienie

Nie mogę spac wiec wlazłam na telefonie do Was

Lambria - nie mam się z czego spowiadać tosty z chleba tostowego byly na kolacje, z serem i szynką, ale się nie dałam i zjadłam wspomnianą wcześniej jajecznicę także największy grzech dziś to te chlebki czosnkowe w pizza hut

Jutro, a właściwie już dzisiaj, zamierzam poćwiczyć i pójdę z mama do sauny do fryzjera też idę, bo mam okropne odrosty (zwykle chodzę na farbę co ok.2 miesiące, a teraz jakoś nie bylo czasu i minęło 3...

W ogóle tak mnie te leniwe pierogi na obiad z masłem i cukrem przeraziły, ze wykombinowałam trochę chudszy sposób na ich zjedzenie zamiast masłem, poleje jogurtem! I cukier trzcinowy zamiast zwykłego nie będzie aż tak źle.

Dobra id sprobowac spać dalej. Mam nadzieję,że nie porobiłam za dużo błędów

-13,0 kg
18,4 kg to go.

Edytowane przez insane_p
Czas edycji: 2014-01-10 o 03:20
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 05:21   #1509
nadalka
Zakorzenienie

Lambria, ale piersi są w promocji nie wyprzedaży. Wyprzedaż nie dotyczy żywności na sklepie są specjalne kosze.
Stary 2014-01-10, 06:50   #1510
creature666
Zakorzenienie

Siema z rana
Poległam bardzo szybko po piwkach... Ćmi mnie w głowie, ale źle nie jest
Ewelina nie wiem jak reszta ale kiedyś TŻ zanim kupił swoje BMW myślał o mazdzie3 (chyba) okazało się jednak, że czesto coś się psuje w skrzyni biegów, no i koszta naprawy są wysokie... To tyle
Konto student mam w Millenium 2.00 co miesiąc + 1,99 ubezpieczenie,za kartę chyba chyba 15pln ale to raz na rok i mają też ubezp karty 2,99 ale z tego nie korzystam

Dobra idę jeszcze pospać
Stary 2014-01-10, 06:54   #1511
martolina1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez creature666 Pokaż wiadomość
Laski jest opcja pracy dla mnie
U brata w restauracji potrzebują ludzi i do zmywania garów, bycia na barze (robienie kawy itp.) Pogada z szefem czy dałoby radę kilka razy w tygodniu na kilka godzin
ekstra, tym bardziej, że na spokojnie, nie od razu po 8h/dzień, wiec lagodnie przejdziecie trzymam kciuki.

tak nadia to od zmiany jedzenia. przeszło jak się zdrzemnęłam po powrocie z pracy. słuchajcie jestem taka osłabiona, ze ciagle bym spała. oddech mam taki zwolniony ze trzy wdechy na minutę biorę. niedocukrzenie daje w kość, ale efekty są. na wadze dziś 77,3 czyli 0,9 mniej niz wczoraj. pewnie woda.

insani eh się rozmarzyłam czytajc co jadłyście cieszę się, ze tak fajnie spedzilyscie czas.
ty sie ciesz, ze jakiś chciał, zebyś wyskoczyła ze stanika. mnie to już nikt o to nie prosi :/

ty nadala ja mam darmowe sms-y, mogę naparzać!!!

Ewelina a świeczki nie te. tamte mają wieczko też szklane, ale nie wiem czy to nie była świateczna seria tylko jakas, bo ogladałam przed swietami.

Pewnie, La'Mbria rób drugie podejście do innego! słuchaj kochana a moze ty przez mianę diety masz zaburzenia miesiaczkowania? co by nie było jednak ostro przykreciłas.

jak tam Swinka? rekiny cię na basenie nie dopadły?

HaGie mozna mozna tak nie swiadomie. kiedys w podstawowoce na jednej z super-głodówek (tak tak taka byłam powalona) zapomniałam się i zjadłam bułę maślaną. jak sie kapnęłam ze mam ją w ustach zdziwienie na maxa. jakby sama weszła poszłam wypluć

moje I sniadanie dziś.

04.05.2017 start!

Edytowane przez martolina1982
Czas edycji: 2014-01-10 o 06:55
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 08:09   #1512
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Zaspaliśmy dziś
[QUOTE=insane_p;44526242]
Tak w ogóle to mi wstyd... Tak dawno nie byłam u gina, że masakra... :P
Ja tak samo, po porodzie byłam, a później już nie.

Ja kiedyś trafiłam na zwykłego lekarza medycyny pracy - jak miałam 18 lat, jeszcze szczupła i jędrna to mi kazał biustonosz zdjąć do osłuchania, bo twierdził, że mu przeszkadza w odsłuchiwaniu, bo mu Patrz kur... jaki delikutaśny słuch miał

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
A to nie mój typ, ale autko zgrabne, sąsiad ze starego mieszkania miał takie i bardzo chwalił. Ja lubię większe auta. I w automacie

Ja mam w Pekoa zwykłe, nic nie płacę jeśli zapłacę 4 razy w miesiącu kartą. Musiałam tam założyć bo kredyt u nich brałam. Wcześniej miałam w BGŻ ale nie polecam, drogo i oszukiwali.

To schowaj go

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
za '☠☠☠☠acje' się należy oj mocno po doopsku jakby to były inne orzechy to bym cię nawet pochwaliła, ale za te akurat dostaniesz bacikiem ode mnie
Pistacje są złe???
Ja tak lubię.

Cytat:
Lambria, ale piersi są w promocji nie wyprzedaży. Wyprzedaż nie dotyczy żywności na sklepie są specjalne kosze.
I do niedzieli z tego co wiem są.

Laski co to za makaron z mąki durum? Dobry znaczy zdrowy ?
Stary 2014-01-10, 08:33   #1513
swinka94
Zadomowienie

Z mąki durum to z pszenicy (chyba). Martus nie zjadly mnie rekiny ale ledwo laze taki wycisk. Wracam wlasnie i ide biegac. Trzymajcie kciuki bo dzis 15 robie.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:38   #1514
insane_p
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
insani eh się rozmarzyłam czytajc co jadłyście cieszę się, ze tak fajnie spedzilyscie czas.
ty sie ciesz, ze jakiś chciał, zebyś wyskoczyła ze stanika. mnie to już nikt o to nie prosi :/
Zawsze staram się, jak mama przyjeżdża, żeby zrobiła coś nowego Żeby to nie były tylko zakupy. Np. Kiedyś poszłyśmy to teatru muzycznego, na kameralną scenę, tak parę metrów od występujących, bardzo jej się podobało Byłyśmy też na kręglach, połamała paznokcie, ale świetnie się bawiła Tym razem namówiłam ją na sushi, bo odkąd pamiętam to się zarzekała, że nie tknie sushi, ale jak jej powiedziałam, że można z grillowaną rybą wziąć to zaryzykowała (i tak najbezpieczniej bo grillowany łosoś - ale jestem z niej dumna ) Też się cieszę zawsze jak przyjeżdża, mamy taki czas tylko dla siebie, a w domu tak nigdy nie jest
Cytat:

moje I sniadanie dziś.
Spóźnione smacznego ale wygląda baardzo smacznie!
Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
czemu pistacje są złe? :P Ja jak już kupuję orzechy, to też zwykle pistacje

Teraz doczytałam części, które pisałaś na czerwono w cytatach, bo na tel mi się nie wyświetliło
Leniwe pierogi same w sobie nie są takie złe, bo są z twarogu, jajka i mąki. Tylko, że ja od dziecka jem je na słodko ;P Ale dziś spróbuję z jogurtem zamiast masełkiem. Aż mi się w nocy przyśniło potem, że mama nie kupiła jogurtu i nie było w domu
Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
u mnie tez 5 zl no i ubezpieczenie 2 ale to nieobowiązkowe
o właśnie, ja też miałam napisać co mam. Mam w BZWBK - konto <30. Nigdy nie miałam problemów (odpukać), faktycznie czasem BZWBK ma jakieś przerwy techniczne, ale nie jest to bardzo uciążliwe. Darmowe wypłaty w bankomatach BZWBK, przelewy darmowe, potwierdzenie 5 przelewów smsem darmowe, potem chyba 50 g/szt., konto darmowe, tylko opłatę za kartę płacę - 2zł, tylko nie wiem jak często:P, ale to po dwóch latach chyba. I zawsze ściągają to ubezpieczenie, jak akurat mam jakieś 3zł na koncie
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja tak samo, po porodzie byłam, a później już nie.
Tamlin, to może popilnujemy się nawzajem i pójdziemy w najbliższym czasie?

Lecę na śniadanie i potem do mojego ukochanego fryzjera

-13,0 kg
18,4 kg to go.

Edytowane przez insane_p
Czas edycji: 2014-01-10 o 08:40
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:51   #1515
martolina1982
Zakorzenienie

no i sr..m dalej niz widzę po tym sniadaniu. zaraz tu omdleję

tamlin makaron z mąki durum najlepszy! chyba poza takim płenoziarnistym. durum to odmiana b.twardej pszenicy. makaron z takiej mąki jest al'dente, a nie paciaja. ja wiem, ze trza szukać w składzie mąka durum in. semolina, ale jak cos niech La'Mbria poprawi.

Swinko ty to masz powera. przy takim silnym miesiaczkowaniu taki wycisk. jestem pod wrażeniem! jaki masz czas na dychę? szykujesz sie do tego półmaratonu?

insani o boże, wex mi tak zapewnij atrakcje. tez mi sie marzy "porobić coś, czego jeszcze nie robiłam".

aha, ja konto też od lat w inteligo i nie zmieniłabym.

04.05.2017 start!
Stary 2014-01-10, 08:58   #1516
swinka94
Zadomowienie

O ja też miałam napisać. Ja mam Alior Sync i będę je polecać każdemu!! Za NIC nie płacisz, masz wypłaty we wszystkich bankomatach za darmo. Przelewy robisz 24/7 plus w miesiącu masz 10 przelewów natychmiastowych (takich, które dochodzą w ciągu 15 minut) za darmo. Możesz przejrzeć ofertę, moim zdaniem to w tym momencie najlepsze konto na rynku jeśli oczywiście chodzi o ROR bo procentu to tam nie ma prawie żadnego No ale to trzeba wybrać-czy się chce oszczędzać czy korzystać na co dzień. Jakbyś chciała to mogłabym jako użytkowniczka wysłać Ci mailem taką formalną rekomendację-wtedy są jakieś bonusy, chyba cashback byś miała.

Kończę wodę i lecę biegać.

Martuś rzadko biegam żeby jak najszybciej zrobić dystans, ale z moich pomiarów wynika, że najszybciej dychę zrobiłam w 52 minuty I mój cel na ten rok to maraton, nie pół.... Najprawdopodobniej zapiszę się na warszawski - jest zawsze na jesień, więc zdążę jeszcze się trochę nabiegać

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.

Edytowane przez swinka94
Czas edycji: 2014-01-10 o 09:08
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:59   #1517
HaGie
Zadomowienie

Dzien dobry, ja mam dzis wolne, bo w piatki nie chodzimy do przedszkola, mona pospac

Martolina to Ty juz w podstawówce diety zaczynalas? Nie zazdroszcze, ja od 3 lat mam wrazenie, ze caly czas jestem na diecie i na zmiane tyje i chudne, masakra.

Insane koniecznie wstaw fotki jak wrocisz od fryzjera.

Tak mowicie o ginekologach, kurde ja ostatnio bylam w 7 mcu ciazy, bo akurat wtedy na urlopie w Polsce bylam, wiec poszłam pryw. Cale zycie mi wpajano, ze do gina trzeba minimum raz lub 2 razy w roku, a tu w uk nie ma ginekologa, tzn. sa ale tacy w szpitalach, nawet w ciazy zadnego badania gin.nie mialam. Jedynie co 3 lata cytologie robia, ale to robi zwykla pielegniarka u mnie w przychodni.

99-->96
-->66
HaGie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:59   #1518
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insane_p Pokaż wiadomość
Tamlin, to może popilnujemy się nawzajem i pójdziemy w najbliższym czasie?
Ok

Cytat:
tamlin makaron z mąki durum najlepszy! chyba poza takim płenoziarnistym. durum to odmiana b.twardej pszenicy. makaron z takiej mąki jest al'dente, a nie paciaja. ja wiem, ze trza szukać w składzie mąka durum in. semolina, ale jak cos niech La'Mbria poprawi.
Trzymałam w ręce i odłożyłam Chciałam razowy ale gniazdek nie było, więc mając do wyboru durum i zwykły, wzięlam zwykły. No ale człowiek na błędach się uczy.

Idę śniadanko robić: jajecznica z suszonymi pomidorami bo normalnych nie mam
Stary 2014-01-10, 09:04   #1519
HaGie
Zadomowienie

Ja przez wiele l a t mialam konto w bzwbk, takie <30, bo bylo za darmo. Jak skonczylam 30 lat, to kazali mi juz cos placic, wiec zmienilam na alior, bo tu mam za darmo.

99-->96
-->66
Stary 2014-01-10, 09:09   #1520
martolina1982
Zakorzenienie

Cytat:
chyba cashback byś miała.
cash co? brzi super. oj przydałyby sie te przelewy błyskawiczne! i te przelewy 7 dni w tyg. wkurza mnie ze na moim przez weekend nie pojdzie :/

HaGie niestety tak ja w 8 klasie podstawówki wazyłam juz 70kg.

masakra z tymi ginekologami. jest masa rzeczy z którymi sie chodzi do ginekologa. jakieś swiedziawki chociazby. to u was gdzie z tym, do ogólnego?

moze w UK sie brydza badań gin? bo juz mi sie w glowie nie miesci, zeby ciezarnych nie badać. a jak sie szyjka skraca czy cos w tym rodzaju? na oko tego nie zobaczy przecież, tym bardziej położna.

suszone pomidory??? gdzie to to kupic?

nadia laska na wątki sb zamiast słodzika poleca ksylitol-cukier brzozowy. tylko drogi jak cholera. ja słodzika nie zdzierżę

04.05.2017 start!

Czas edycji: 2014-01-10 o 09:17
Stary 2014-01-10, 09:21   #1521
nadalka
Zakorzenienie

Suszone pomidory powinnaś dostać w każdym sklepie.

Pistacje są złe??? od kiedy?
Cytat:
Około 30 pistacji stanowi wartościową przekąskę, która ma mniej niż 100 kalorii. Nie tylko zaspokaja głód, ale też dostarcza więcej składników odżywczych niż chipsy czy batoniki.
Jedzenie pokarmów o niskimindeksie glikemicznym, takich jak pistacje, przed ćwiczeniami może ułatwić spalanie tłuszczu, a jedzenie węglowodanów i białka po ćwiczeniachprzyspiesza proces regeneracji.
Zamiast pić drogie napoje energetyzujące, wystarczy zjeść garść pistacji i wypić szklankę wody – to naturalny sposób uzupełnienia elektrolitów utraconych podczas ćwiczeń.
Badacze z Uniwersytetu Loma i Uniwersytetu Kalifornijskiego potwierdzili, że osoby jedzące orzechy mają na ogół mniej tkanki tłuszczowej i nie przybierają na wadze.
Według Amerykańskiego Stowarzyszenia Dietetycznego spożywanie pistacji w łupinach wymaga więcej czasu na konsumpcję, co sprzyja obniżeniu poziomu całkowitego spożycia kalorii o 41 procent.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Kur.wa jednego dnia sram po śliwkach - jest spadek, potem już kupy nie ma i jest wzrost ,i tak co dwa dni :/

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

ważne by jeść orzechy "suche" czyli bez soli, nie smażone, bez przypraw i dodatków.
I to się tyczy WSZYSTKICH orzechów!
Pistacje jak najbardziej zdrowe i polecam!
Stary 2014-01-10, 09:22   #1522
martolina1982
Zakorzenienie

ja sie na orzechach kompletnie nie znam, ale jedzenie z łupinami brzmi ciekawie. moze swoje włoskie spróbuję

nadalka to waż się tylko po kupie. taram i po problemie

co jadłaś dziś? masz foto?

04.05.2017 start!
Stary 2014-01-10, 09:22   #1523
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
O ja też miałam napisać. Ja mam Alior Sync i będę je polecać każdemu!! Za NIC nie płacisz, masz wypłaty we wszystkich bankomatach za darmo. Przelewy robisz 24/7 plus w miesiącu masz 10 przelewów natychmiastowych (takich, które dochodzą w ciągu 15 minut) za darmo. Możesz przejrzeć ofertę, moim zdaniem to w tym momencie najlepsze konto na rynku jeśli oczywiście chodzi o ROR bo procentu to tam nie ma prawie żadnego No ale to trzeba wybrać-czy się chce oszczędzać czy korzystać na co dzień. Jakbyś chciała to mogłabym jako użytkowniczka wysłać Ci mailem taką formalną rekomendację-wtedy są jakieś bonusy, chyba cashback byś miała.
O ciekawe konto A co to ten cashback??

Cytat:
suszone pomidory??? gdzie to to kupic?
Ja w Biedronce kupuję. Bardzo lubię. Dziś na obiad właśnie makaron z suszonymi pomidorami. Mało dietetyczny, ale ja mniej jem po prostu.
Stary 2014-01-10, 09:24   #1524
martolina1982
Zakorzenienie

ale to na wagę czy w jakichś pudełkach/puszkach?

04.05.2017 start!
Stary 2014-01-10, 09:24   #1525
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie na orzechach kompletnie nie znam, ale jedzenie z łupinami brzmi ciekawie. moze swoje włoskie spróbuję

nadalka to waż się tylko po kupie. taram i po problemie

co jadłaś dziś? masz foto?
hehe

jadłam 3 kanapki z serem, pomidorem i wędliną, kilka łyżeczek serka wiejskiego i pół banana ale nie robiłam foty.
Stary 2014-01-10, 09:24   #1526
HaGie
Zadomowienie

Martolina, tak ze wszystkim idzie sie do gp, czyli lekarza ogolnego/rodzinnego. Wydaje mi sie, ze w sytuacji, kiedy ten gp stwierdzi, ze sie nie zna czy cos, to da list do szpitala na badanie ginekologiczne. Wlasnie mi sie przypomnialo, ze ja po tych moich komplikacjach po porodzie bylam na takich wizytach w szpitalu, no i tam pan i doktor zgladala mi miedz y nogi, ale wtedy tez zadnego badania nie robila, tylko sobie popatrzyla.
a w ciazy wizyty u poloznej wygladaja tak, ze pobiera krew, mierzy cisnienie, maca po brzuchu, mierzy centymetrem krawieckim brzuch i slucha bicia serca dziecka tym aparatem dopplerowskim...i tak przez 9 mcy

99-->96
-->66
Stary 2014-01-10, 09:25   #1527
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
ale to na wagę czy w jakichś pudełkach/puszkach?
w słoikach zalane olejem.
Stary 2014-01-10, 09:29   #1528
HaGie
Zadomowienie

Cashback to taka opcja, ze kiedy placisz karta za zakupy tl mozesz powiedziec, zeby kasjerka wydala ci jeszcze gotowke, zebys nie musiala isc do bankomatu

99-->96
-->66
Stary 2014-01-10, 09:37   #1529
martolina1982
Zakorzenienie

HaGie widać co kraj to obyczaj ja wole jak mnie zbada "dogłębnie"

II śniadanie:

ale chyba skoczę jeszcze po coś, bo bedę głodna.

04.05.2017 start!

Czas edycji: 2014-01-10 o 09:51
Stary 2014-01-10, 10:05   #1530
sokzkaralucha
Raczkowanie

Melduję się.

Wzrost: 168
Start od: 78 kg
Obecna waga: 58,5 kg
Cel: 57 -> 55 kg

Nie wiem czy ja czegoś nie pojmuję z tym forum, ale nie działa mi subskrypcja (pomimo włączonej!)- nie chcą przychodzić powiadomienia na maila, a jakoś ciągle gubię się w tym forum.

Zrobiłam dzisiaj zestawienie wagowo-wymiarowe. Dlaczego do celu tak daleko...

Chyba dziś się rozpieszczę i zrobię sobie naleśniki czekoladowe z dżemem truskawkowym- będę żałować.

sokzkaralucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości