Największe faux pas popełniane przez Młodych part II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-01, 10:35   #1501
smerfetk_a
Żona Gargamel

Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II

Cytat:
Napisane przez orion_lady Pokaż wiadomość
Byłam ostatnio na weselu i moze nie tyle nie podobała mi sie muzyka, nie chce tutaj Mlodych za cos obwiniac, tylko uwazam ze mogli wybrac cos innego.

Chodzi o to ze zespoł (czteroosobowy, dziewczyna i chlopak spiewali ) grał tylko i wylacznie nikomu nie znane piosenki disco polo. I nie mam tu nic do disco polo, bo przy tym sie fajnie bawi, ale naprawde znałam tylko jedna piosneka (ale ale aleksandra.. cos takiego ;P). Uwazam ze muzyka powinna byc troche bardziej roznorodna, na innych weselach na ktorych bylam lacialo takie znane disco polo jak "jestes szalona", ale tez piosenki z lat 80, 90 np. "pracy do lewego" czy nowoczesne przeboje w stylu "bałkanicy". Naprawde goscie o wiele lepiej sie bawili kiedy uslyszeli jakis znany kawalek i od razu szli tanczyc niz kiedy caly czas lecialy jakies nowe nieznane nikomu piosenki.
Byłam na takim weselu, najgorsza impreza w moim życiu... Ale ja disco-polo nienawidzę PM byli zadowoleni z tego co widziałam, większość ich gości również, no ale nie skomentuje jakie to było towarzystwo

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 12:10   #1502
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Byłam na takim weselu, najgorsza impreza w moim życiu... Ale ja disco-polo nienawidzę PM byli zadowoleni z tego co widziałam, większość ich gości również, no ale nie skomentuje jakie to było towarzystwo
Też miałam okazję uczestniczyć w tego typu weselu i również nie wspominam go najlepiej. Najgorsze jest to, że w tym roku szykuje mi się kolejne wesele w tej samej okolicy i niestety zespół będzie ten sam. I pomimo tego, że mogłoby się teoretycznie wydawać, że skoro impreza jest typowym wiejskim weselichem, to się wszyscy będą dobrze bawić, tańczyli niemal wyłącznie znajomi młodej pary. Pokolenie rodziców głównie siedziało za stołami. Myślę, że oni również woleliby coś powszechnie znanego niż aktualne hity z dyskotek
Stary 2014-08-01, 12:53   #1503
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ja z pewnością pobije wszystkich. jestem mężatką, przyjęłam nazwisko męża. mój kuzyn wręczył mi zaproszenie na swój ślub, na którym było moje panieńskie nazwisko i dopisek z osobą towarzyszącą. a dobrze wiedział, że niedawno wyszłam za mąż, gdyż był zaproszony i pomimo, że się nie zjawił, mógł podjąć minimum fatygi i nawet na tamtym zaproszeniu sprawdzić jak z mężem się nazywamy. choć nie utrzymujemy z tym konkretnym kuzynem częstych kontaktów, takie zachowanie uznałam za karygodne. oczywiście nie zjawiliśmy się na jego ślubie
Niektórzy ludzie nie mają ani krzty dobrego wychowania. Tak jakby nie akceptowali Ciebie lub Twojego męża.

Nie umiem bawić się przy disco polo. Już nawet nie chodzi o to, że nie lubię tego gatunku 'muzyki' ale o sam fakt, że ja tam nie słyszę melodii i rytmu by się jakoś poruszać. Mogę pobawić się przy starszych polskich, zagranicznych piosenkach z lat 70-90 ale przy disco polo nie potrafię. Na pewno na swoim weselu zrezygnuję z tej muzyki. No może dla jajc puszczę 2-3 kawałki ale to tylko żeby pośmiać się. Obserwowałam towarzystwo na ostatnim weselu i widać, było, że ludzie w wieku 40-65 lat nie lubią tańczyć do takiej muzyki. Wychodzili na parkiet gdy pojawiały się jakieś melodyjne piosenki.

A jak jest u Was? Dominuje disco polo czy raczej inna muzyka? Na pewno zależy to od pary młodej, miejsca pochodzenia czy upodobań. Jednak zauważyłam, ze w moim regionie nastawiają się na kicz tzn. młodzi ludzie lubią kicz.
Byłam tylko na jednym weselu gdzie nie spotkałam się z dziwnymi zabawami, namawianiem do picia alko przez prowadzącego/zespół. Po prostu zwykła weselna impreza, gdzie można było potańczyć, zjeść, odetchnąć i wyjść z uśmiechem na twarzy.

Edytowane przez Deborah100
Czas edycji: 2014-08-01 o 13:01
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 12:59   #1504
viva91
na przekór do celu

U mnie parkiet zapełnia się przy nutach disco
Nie leci ono non stop, bo najlepsza jest różnorodność, ale się pojawia
Ja też przy tym najlepiej tańczę, taka wieśniara ze mnie
Stary 2014-08-01, 13:08   #1505
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Niektórzy ludzie nie mają ani krzty dobrego wychowania. Tak jakby nie akceptowali Ciebie lub Twojego męża.

Nie umiem bawić się przy disco polo. Już nawet nie chodzi o to, że nie lubię tego gatunku 'muzyki' ale o sam fakt, że ja tam nie słyszę melodii i rytmu by się jakoś poruszać. Mogę pobawić się przy starszych polskich, zagranicznych piosenkach z lat 70-90 ale przy disco polo nie potrafię. Na pewno na swoim weselu zrezygnuję z tej muzyki. No może dla jajc puszczę 2-3 kawałki ale to tylko żeby pośmiać się. Obserwowałam towarzystwo na ostatnim weselu i widać, było, że ludzie w wieku 40-65 lat nie lubią tańczyć do takiej muzyki. Wychodzili na parkiet gdy pojawiały się jakieś melodyjne piosenki.

A jak jest u Was? Dominuje disco polo czy raczej inna muzyka? Na pewno zależy to od pary młodej, miejsca pochodzenia czy upodobań. Jednak zauważyłam, ze w moim regionie nastawiają się na kicz tzn. młodzi ludzie lubią kicz.
Byłam tylko na jednym weselu gdzie nie spotkałam się z dziwnymi zabawami, namawianiem do picia alko przez prowadzącego/zespół. Po prostu zwykła weselna impreza, gdzie można było potańczyć, zjeść, odetchnąć i wyjść z uśmiechem na twarzy.
jeżeli pojawi się disco-polo to tylko i wyłącznie znane kawałki jak "jesteś szalona", bo przy mniej znanych mało osób się bawi. stawiam na różnorodność. nie będzie u nas zabaw z podtekstem erotycznym (są obrzydliwe), wyścigów na picie wódki, jeżeli pojawi się przyśpiewka "idziemy na jednego" to też nie po każdym bloku tanecznym

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 13:16   #1506
viva91
na przekór do celu

Wesele z puszczanym od czasu do czasu disco polo - to mój typ
Wesele z obleśnym tańcem erotycznym wokół kija od szczotki - uciekłabym.

Dla mnie disco polo nie równa się wiocha, kicz i erotyczne zabawy
Stary 2014-08-01, 13:40   #1507
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
jeżeli pojawi się disco-polo to tylko i wyłącznie znane kawałki jak "jesteś szalona", bo przy mniej znanych mało osób się bawi. stawiam na różnorodność. nie będzie u nas zabaw z podtekstem erotycznym (są obrzydliwe), wyścigów na picie wódki, jeżeli pojawi się przyśpiewka "idziemy na jednego" to też nie po każdym bloku tanecznym
u nas przyśpiewki "a teraz idziemy na jednego..." są często po każdym bloku muzycznym - ale nikt tego nie traktuje jak namawianie do picia! raczej jest wymowa tego taka że jest teraz przerwa na coś do zjedzenia napić się czy jakieś danie i za chwilę znów grają.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 13:59   #1508
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
U mnie przez całe wesele były 4 piosenki disco polo, reszta to starsze lub nowsze hity, parkiet był cały czas pełen osobiście nie znoszę takiej muzyki, źle się czuję na imprezach, gdzie disco polo dominuje. Przed moim ślubem byłam na 18tce kuzyna, gdzie do 23 leciało tylko disco polo. Dla mnie to był koszmar, siedziałam za stołem albo wychodziłam na zewnątrz, bo bawić się przy tym nie dało. Potem dj zmienił trochę repertuar na szczęście.
Ale wiadomo, co kto lubi

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 14:09   #1509
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam tak samo ;D

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Mariuszowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 14:49   #1510
bardorja
Zadomowienie

U mnie różne. Biesiadne i disco i ballady i lata 80 i 90 i współczesne. Będzie np 'daj mi te noc'' 'jesteś szalona' 'przetańczyć z tobą chce...' 'bal wszystkich świętych' 'my cyganie' 'malgoska' 'urke ' 'bałkanica' 'ona tańczy dla mnie'
Myślę że ludzie będą się świetnie bawić.
Uważam że jak już sporo wypiją do disco polo jest najlepszym gatunkiem do tańczenia i śpiewania
Na każdej imprezie jakiej jestem disco jest grane i ludzie się świetnie bawią i nie uważam że to kicz i wiocha. Wiocha to jest wtedy jak młodzi wybiorą takie kawałki do tańca których nikt nie zna albo gdzieś kiedyś słyszał jednym uchem albo jak zespół śpiewa tylko zagraniczne utwory..

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 14:55   #1511
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
U mnie przez całe wesele były 4 piosenki disco polo, reszta to starsze lub nowsze hity, parkiet był cały czas pełen osobiście nie znoszę takiej muzyki, źle się czuję na imprezach, gdzie disco polo dominuje. Przed moim ślubem byłam na 18tce kuzyna, gdzie do 23 leciało tylko disco polo. Dla mnie to był koszmar, siedziałam za stołem albo wychodziłam na zewnątrz, bo bawić się przy tym nie dało. Potem dj zmienił trochę repertuar na szczęście.
Ale wiadomo, co kto lubi
ratujesz moje wyobrażenie o weselu bo już mnie czasem nachodziły czarne myśli, że jak nie będzie tylko disco polo to ludzie mi pouciekają nie no ja disco polo nie lubię, wiadomo hity takie ponadczasowe są więc pewnie polecą ale jak bym miała przez tyle godzin się tym katować to bym nie zorganizowała takiego wesela bo tylko bym się na nim męczyła będzie u Nas różnorodnie ale z przewagą starych hitów
Stary 2014-08-01, 15:35   #1512
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Wiocha to jest wtedy jak młodzi wybiorą takie kawałki do tańca których nikt nie zna albo gdzieś kiedyś słyszał jednym uchem albo jak zespół śpiewa tylko zagraniczne utwory..
Zgadzam się
Stary 2014-08-02, 12:21   #1513
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ratujesz moje wyobrażenie o weselu bo już mnie czasem nachodziły czarne myśli, że jak nie będzie tylko disco polo to ludzie mi pouciekają nie no ja disco polo nie lubię, wiadomo hity takie ponadczasowe są więc pewnie polecą ale jak bym miała przez tyle godzin się tym katować to bym nie zorganizowała takiego wesela bo tylko bym się na nim męczyła będzie u Nas różnorodnie ale z przewagą starych hitów
Byłam na weselu gdzie nie było ani jednej piosenki disco polo, były za to głównie hity lat 60-80, typu Beatelsi, Abba, Boney M. W życiu się tak nie wybawiłam Ale też zespół był genialny i totalnie podołał.

Stary 2014-08-03, 11:31   #1514
201803090921
Konto usunięte

IMHO ludzie bawią się przy tym, co znają - czyli wiadomo, że jeśli jest przewaga młodszych to może i disco polo przejdzie, ale starsi docenią raczej muzykę z lat 70-tych itp. U nas na 100% nie będzie jakże popularnego w regionie białoruskiego disco polo
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-04, 21:37   #1515
merszja
Raczkowanie

jak dla mnie jednym z wiekszych faux pas jest to ze moj brat na swoje wesele, zaprasza mnie z 'osoba towarzyszaca' mimo ze jestem z moim facetem dluzej niz on ze swoja narzeczona.
a malo tego kolegow z ich dziewczynami zaprasza imiennie.
zrozumialabym gdyby slabo sie znali, ale jezdzilismy razem na rozne wycieczki, weekendy itp.
wiem ze ten temat byl walkowany milion razy ale mnie to zabolalo :/
śmigam: 27.01.14r
merszja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-05, 08:32   #1516
Ammia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez merszja Pokaż wiadomość
jak dla mnie jednym z wiekszych faux pas jest to ze moj brat na swoje wesele, zaprasza mnie z 'osoba towarzyszaca' mimo ze jestem z moim facetem dluzej niz on ze swoja narzeczona.
zrozumialabym gdyby slabo sie znali, ale jezdzilismy razem na rozne wycieczki, weekendy itp.
Żartujesz własny brat? który zna twojego faceta? Wkurzyłabym się i wcale się tobie nie dziwię że cię to zabolało.
Stary 2014-08-05, 08:52   #1517
alis91
Raczkowanie

Hej! Czytam sobie te wpadki młodych, ale mam wrażenie, że w porównaniu z tym, z czym ostatnio miałam do czynienia, niektóre z nich są naprawdę błahe Otóż pewnego lipcowego dnia byliśmy zaproszeni na ślub cywilny dalszej kuzynki TŻ. Po uroczystości w USC była zaplanowana impreza na około 60 osób, z dj'em itp., generalnie takie mniejsze wesele Na zaproszeniu widniała data czwartkowa, ale ze względu na to, że był to ślub cywilny, żadne z nas raczej się nie dziwiło. W czwartek przygotowaliśmy się na ślub i wystrojeni podjechaliśmy z TŻ i jego rodzicami pod USC, a tam pusto, drzwi zamknięte.. W końcu mama TŻ zadzwoniła do PM; nawet sobie nie wyobrażacie naszych min, kiedy usłyszałam "aaa, to w sobotę?" Okazało się, że młodzi pomylili się w dacie wypisując dla nas zaproszenie
alis91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-05, 10:56   #1518
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez alis91 Pokaż wiadomość
Hej! Czytam sobie te wpadki młodych, ale mam wrażenie, że w porównaniu z tym, z czym ostatnio miałam do czynienia, niektóre z nich są naprawdę błahe Otóż pewnego lipcowego dnia byliśmy zaproszeni na ślub cywilny dalszej kuzynki TŻ. Po uroczystości w USC była zaplanowana impreza na około 60 osób, z dj'em itp., generalnie takie mniejsze wesele Na zaproszeniu widniała data czwartkowa, ale ze względu na to, że był to ślub cywilny, żadne z nas raczej się nie dziwiło. W czwartek przygotowaliśmy się na ślub i wystrojeni podjechaliśmy z TŻ i jego rodzicami pod USC, a tam pusto, drzwi zamknięte.. W końcu mama TŻ zadzwoniła do PM; nawet sobie nie wyobrażacie naszych min, kiedy usłyszałam "aaa, to w sobotę?" Okazało się, że młodzi pomylili się w dacie wypisując dla nas zaproszenie

Jak się można pomylić w dacie swojego ślubu?

Stary 2014-08-05, 11:11   #1519
alis91
Raczkowanie

Cytat:

Nie mam zielonego pojęcia, do dziś się też nad tym zastanawiam My raczej potraktowaliśmy to ze śmiechem, ale tata TŻ był mocno wkurzony, głównie na mamę TŻ, że nie mogła się dogadać z kuzynką.. No ale kurcze, przecież nikt nie dzwoni do młodych przed ślubem żeby się upewnić, czy na pewno biorą ślub tego, a nie innego dnia. Tym bardziej, że zaproszenia dostaliśmy w środku czerwca Dobrze, że mieszkamy w tej samej miejscowości, bo gdyby tak samo pomylili się wypisując zaproszenia dla rodziny zza granicy albo z drugiego końca Polski, mogłoby być nieciekawie..
Stary 2014-08-05, 12:10   #1520
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez alis91 Pokaż wiadomość
Nie mam zielonego pojęcia, do dziś się też nad tym zastanawiam My raczej potraktowaliśmy to ze śmiechem, ale tata TŻ był mocno wkurzony, głównie na mamę TŻ, że nie mogła się dogadać z kuzynką.. No ale kurcze, przecież nikt nie dzwoni do młodych przed ślubem żeby się upewnić, czy na pewno biorą ślub tego, a nie innego dnia. Tym bardziej, że zaproszenia dostaliśmy w środku czerwca Dobrze, że mieszkamy w tej samej miejscowości, bo gdyby tak samo pomylili się wypisując zaproszenia dla rodziny zza granicy albo z drugiego końca Polski, mogłoby być nieciekawie..
jeżu drogi, jechać z drugiego końca Polski, wydać na podróż, fryzjera, kosmetyczkę i pocałować klamkę...

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-05, 13:05   #1521
joaaa83
Rozeznanie

Cytat:

Ja w dacie się nie pomyliłam, ale w godzinie. Wręczyłam połowie gości zaproszenia z godziną 17, a ślub miałam ustalony na 16. Byłam przekonana, że ślub mam o 17, do momentu aż mój tata dostał zaproszenie od syna swojego dobrego znajomego na godzinę 17 w tym samym kościele i w tym samym dniu. I dopiero on się zorientował, że coś pokręciłam. W trakcie przygotowań przesuwałam o tydzień datę ślubu i wtedy w pamięć wryłam sobie nieprawidłową godzinę.

Dzwoniliśmy dwa razy do gości w sprawie pomyłki - zaraz po jej wykryciu i jeszcze na dwa dni przed weselem.

Datę trudniej pomylić, ale mnie by ten czwartek grubo zastanowił i wolałabym się upewnić.
joaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-05, 13:21   #1522
alis91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
jeżu drogi, jechać z drugiego końca Polski, wydać na podróż, fryzjera, kosmetyczkę i pocałować klamkę...
Oj tak, gdybyśmy byli z innego miasta, mogłoby być nieciekawie :|

Cytat:
Napisane przez joaaa83 Pokaż wiadomość
Ja w dacie się nie pomyliłam, ale w godzinie. Wręczyłam połowie gości zaproszenia z godziną 17, a ślub miałam ustalony na 16. Byłam przekonana, że ślub mam o 17, do momentu aż mój tata dostał zaproszenie od syna swojego dobrego znajomego na godzinę 17 w tym samym kościele i w tym samym dniu. I dopiero on się zorientował, że coś pokręciłam. W trakcie przygotowań przesuwałam o tydzień datę ślubu i wtedy w pamięć wryłam sobie nieprawidłową godzinę.

Dzwoniliśmy dwa razy do gości w sprawie pomyłki - zaraz po jej wykryciu i jeszcze na dwa dni przed weselem.

Datę trudniej pomylić, ale mnie by ten czwartek grubo zastanowił i wolałabym się upewnić.
Z tą godziną to w sumie się nie dziwię, nie zapada w pamięć, tak jak data, więc można się zastanawiać A co do czwartku to nie sądziliśmy, że to coś dziwnego, zwłaszcza, że kuzynka mówiła, że załatwiała wszystko na szybko, poza tym ślub był cywilny i nawet do głowy nam nie przyszło zadzwonić No nic, ponieśliśmy tylko straty w postaci fryzury Mamy TŻ i bukietu, który do soboty nie wytrzymał

Edytowane przez alis91
Czas edycji: 2014-08-05 o 13:23
Stary 2014-08-07, 10:02   #1523
201701300922
Konto usunięte

Znalazłam na jakimś blogu cały popis Państwa Młodych - same faux pas. Czytając kolejne zdania coraz szerzej otwierałam oczy ze zdumienia.
Tu wklejam linka.
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 10:09   #1524
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

czytałam jej bloga jeszcze w ubiegłym roku. był genialny. później usunęła wpisy. super, że znowu pisze

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 11:52   #1525
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Wesele z puszczanym od czasu do czasu disco polo - to mój typ
Wesele z obleśnym tańcem erotycznym wokół kija od szczotki - uciekłabym.

Dla mnie disco polo nie równa się wiocha, kicz i erotyczne zabawy

Tylko, że te disco polo musi być "znane" i - ujmę to tak - "na poziomie".

Ja nienawidzę biesiadnych oprócz "Hej sokoły".

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez merszja Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że znajomej, czy kuzynce typu piąta woda po kisielu nie powiem, że mi się nie podoba, że wpisała mojego faceta jako osobę towarzyszącą. Jakbym dostała takie coś od własnego brata to bym go opieprzyła przy jego pannie i moim chłopaku, a także reszcie rodziny, która by w tym uczestniczyła.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Dysia1990 Pokaż wiadomość
Znalazłam na jakimś blogu cały popis Państwa Młodych - same faux pas. Czytając kolejne zdania coraz szerzej otwierałam oczy ze zdumienia.
Tu wklejam linka.
Lol. To co napisała autorka bloga wprawiło mnie w zdumienie. Ale jeszcze bardziej zdziwiły mnie komentarze pod tekstem naskakujące na autorkę. Według mnie nie ma żadnego usprawiedliwienia dla zachowania jej kuzyna, zwłaszcza żądania pieniędzy od gości zaproszonych na ślub. A ktoś napisał, że sam tak zrobił i nawet o 20 zł w kopercie zamiast kwiatka by się nie obraził. Żałosne, jacy to ludzie są pazerni.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 13:34   #1526
201701300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Lol. To co napisała autorka bloga wprawiło mnie w zdumienie. Ale jeszcze bardziej zdziwiły mnie komentarze pod tekstem naskakujące na autorkę. Według mnie nie ma żadnego usprawiedliwienia dla zachowania jej kuzyna, zwłaszcza żądania pieniędzy od gości zaproszonych na ślub. A ktoś napisał, że sam tak zrobił i nawet o 20 zł w kopercie zamiast kwiatka by się nie obraził. Żałosne, jacy to ludzie są pazerni.
No zachowanie kuzyna i jego już żony było niewiarygodnie chamskie. Jak dla mnie przekroczyli wszelkie granice.
Już samo zapraszanie znajomych (i rodziny) na fejsie na swój ślub było beznadziejne, a jeszcze dodając do tego oszczędzanie na wszystkim, wygonienie rodziny po obiedzie do domu, żądanie pieniędzy i prezentów od gości zaproszonych na ślub, zakładanie, że goście dorzucą się do imprezy i będzie ona składkowa to już w ogóle jakiś żart.
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 13:46   #1527
moskit30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dysia1990 Pokaż wiadomość
No zachowanie kuzyna i jego już żony było niewiarygodnie chamskie. Jak dla mnie przekroczyli wszelkie granice.
Już samo zapraszanie znajomych (i rodziny) na fejsie na swój ślub było beznadziejne, a jeszcze dodając do tego oszczędzanie na wszystkim, wygonienie rodziny po obiedzie do domu, żądanie pieniędzy i prezentów od gości zaproszonych na ślub, zakładanie, że goście dorzucą się do imprezy i będzie ona składkowa to już w ogóle jakiś żart.

To jezeli ja juz sie martwie jak goscie dojada do kosciola,i do restauracji a pozniej do domu (wynajmujemy autokar) a niektorym goscia zerezwujemy i placimy hotel to wg.mlodych ktorzy tak oszczedzali i wypraszali gosci ze swojego wesela, to pewnie jestem milionerka ze tak szastam kasa : hahaha:
moskit30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 14:21   #1528
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moskit30 Pokaż wiadomość
To jezeli ja juz sie martwie jak goscie dojada do kosciola,i do restauracji a pozniej do domu (wynajmujemy autokar) a niektorym goscia zerezwujemy i placimy hotel to wg.mlodych ktorzy tak oszczedzali i wypraszali gosci ze swojego wesela, to pewnie jestem milionerka ze tak szastam kasa : hahaha:
To jesteśmy dwie milionerki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 10:26   #1529
smerfetk_a
Żona Gargamel

Link już nie działa

Stary 2014-08-08, 21:05   #1530
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

no właśnie, co to za link był? Bo teraz po kliknięciu przenosi na główną stronę.
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości