|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które zamawiały buty z LA BODA lub znają się na nich bardziej - jak jest u nich z rozmiarówką? Do jakiego rozmiaru robią? A może podaje się długość stopy i robią je pod wymiar?
|
|
#1503 | ||
|
Konto usunięte
|
dziękuję
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1504 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki
Wpadam na chwilę, nadrobię Was pod wieczór. Przybyłam tylko się pochwalić, że kolejne sprawy do przodu ![]() ![]() 1.Wczoraj dodzwoniłam się do pary która ma ślub tego dnia co my w kościele i gadałam w sprawie dekoracji. Całe szczęście okazało się, że koncepcję mamy podobną tj im mniej tym lepiej. Jak wiecie mam śliczny, malutki, drewniany kościół i jest sam w sobie tak ładny, że nie chce go przesadnie ozdabiać. Bałam się, że trafię na szaloną PM-kę co zrobi z kościoła odpust, ale na szczęście dziewczyna też chce tylko symbolicznie dwa bukiety przy otłarzu i tyle. Kosztów jeszcze nie zna, bo ponoć jej znajoma jest florystką i tym się zajmię ale ona ceny jeszcze nie zna. Podzielimy się jednak na pół więc na pewno wyjdzie tanio. 2. Jak wiecie ciągle po głowie chodził mi temat fryzury i wykonania próbnego mojej wymarzonej z którego nie byłam w 100% zadowolona. Odważyłam się w na następny wtorek zapisałam się do zupełnie innej fryzjerki, zobaczymy co wymodzimy. Mam nadzieję, że tym razem będzie strzał w 10-tkę. Jestem tym bardziej ucieszona bo to stała fryzjerka mojej mamy ( więc nie spartoli sprawy bo się dobrze znają) i tanio bierze bo 40 zał próbną i 60 zł za docelową. No a teraz proszę o kciuki bo idę do mojej parafii bo substytucję. Mój proboszcz jest hymm dziwny i na pewno będzie coś gadał, że czemu nie u Nas ślub itd więc kciuki żeby mi oszczędził gadania i żeby nie zdarł ze mnie za dużo kasy. Ponoć za substytucję kościoły życzą sobie tzn półślubek a nie mam zamiaru tam zostawić więcej niż 50 zł heheh
|
|
#1505 |
|
Raczkowanie
|
a jakiego rodzaju tort wybrałaś? taki zwykły biszkoptowy czy jakiś inny?
my myślimy o torcie angielskim i w jednej cukierni zaśpiewali nam 55 zł/kg.. ale może to normalna cena... zaraz jedziemy do osławionej w naszym rejonie cukierni i zobaczymy, co nam zaproponują
|
|
#1506 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super cena i ptysie ![]() Cytat:
Tylko gorzej jak to bezstresowo chowane - ich ganiać nie wolno ![]() Cytat:
Swoją drogą, za wypisanie papierka połowę tego co za mszę ślubną? ! W dooopach im się poprzewracało! To jakaś patologia normalnie...
|
|
#1507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uprałam wczoraj ten mój krótki welon, upolowany za 15 zł, i okazał się śnieżnobiały, tak jak myślałam ![]() ![]() Chyba z bitą godzinę siedziałam wczoraj nad usadzeniem gości i w końcu doszłam do takiego, które nawet mi się spodobało - goście "honorowi", tj. nasi rodzice, chrzestni i babcia K. siedzieli niedaleko nas, razem przy głównym stoliku na środku. Koło nas znajomi, dalej rodziny. Pokazałam mojej mamie, dumna z siebie jak paw, na co mama się fochnęła - bo ona chce siedzieć ze swoimi. Pytam, ki czort, jeszcze niedawno rozmawiałyśmy na ten temat i upierała się, że jedynym słusznym usadzeniem jest takie, gdzie rodziny siedzą na przemian (naprzeciwko siebie goście młodego i młodej) i nie miała nic przeciwko mieszaniu (w sumie tylko ten jeden stolik wyszedł mi zmieszany, bo mnie się ta wizja mniej podobała). Odpowiedź zwaliła mnie z nóg: - bo tak się powinno robić, ale ja nie chcę tak siedzieć, ja chcę tylko z naszą rodziną! Cycki opadają
|
|
#1508 |
|
Konto usunięte
|
Wpadłam tylko napisać, że pierwszy przemarsz po salonach i od razu w drugim kupiłam kieckę
miała być uzywana, muślinowa, skromna, prosta. Mam księżniczkę tiulową ze zdobionym gorsetem ![]() edit nie mam zdjęć w pierwszym salonie panie pilnowały, żebym nie cykała, w drugim kupiłam pierwszą, którą mierzyłam i nie przeszło mi przez myśl, żeby fotkę cyknąć
Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2014-02-25 o 16:11 |
|
|
|
#1509 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pokaż!! Już nie mogę się doczekać |
||
|
|
|
#1510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moją suknię mierzyłam, całkiem przez przypadek - jako pierwszą, a potem już całkiem celowo wróciłam do niej i tak już zostało
|
|
|
#1511 |
|
Konto usunięte
|
Wstawiam najbardziej sensowne zdjęcie znalezione w internecie - ja będę ją mieć na mniejszym kole, bez tiulowej góry(sam gorset, rozumiecie
) i motylkowe ramiączkausuwam bo TŻ może szpiegować
Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2014-02-25 o 17:25 |
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1514 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysza cudowna okolica domu weselnego! Atmoowka kciuki są Tanio bierze ta nowa fryzjerka, jestem ciekawa efektu ![]() Elrosa mama wymiata Btw też bym nie chciała siedzieć z drugą rodziną ![]() Cytat:
Szkoda że nie ma fotek jaki to model?edit: zapowiada się bardzo dobrze
|
|
#1515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ona generalnie co pięć minut zmienia zdanie - raz sama zaproponowała, żeby zrobić wesele w stronach K., bo stamtąd więcej gości jest, potem zrobiła awanturę z fajerwerkami, że jak my śmiemy oglądać sale tam, a nie u mnie, i że tylko o tamtej rodzinie myślę, a o mojej to wcale; raz chwali za brak kamerzysty, raz dzwoni z wyrzutami, że co ona będzie po rodzinie pokazywać, jak nie będzie filmu; raz mamy robić wesele tylko dla najbliższej rodziny, a raz marudzi mi, że powinnam zaprosić jej koleżanki z pracy, bo ona była na weselu córki jednej z nich - no, generalnie wesoło z nią mam. Cały czas sobie obiecuję nic więcej jej nie mówić, ale, rozumiecie, w końcu mama. I kończy się jak widać
|
|
#1516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Suknia piekna ! Czekamy na zdjęcia na Tobie Fajnie, że suknia już jest ![]() Cytat:
![]() Muszę w końcu jechać do salonu, żeby pomierzyć coś. A powiedz mi, decydujesz się na farbowanie przed ślubem? Bo ja bym chciała beżowe/nude, marzą mi się lakierowane, ale oni tam takich nie mają ? A wiem, że trudno mi będzie takie dostać z innych firm, bo przeważnie robią do 40, małej 40.
|
|
|
#1517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1518 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do fryzury próbnej, super cena, na pewno warto spróbować nowej fryzjerki! I trzymam kciuki za załatwienia parafialne ![]() Cytat:
Gratuluję! Na zdjęciu wygląda ślicznie Ja swoją suknię też wybrałam już w drugim salonie
|
|||
|
|
|
#1519 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Buty z LaBody bedą białe tak jak suknia. Potem pofarbuję na nude prawdopodobnie Dodatkowo mam jeszcze srebrne do kościoła i na sesję.Co do lakierowanych - nawet gdyby mieli w bieli, to czy da się potem takie lakierowane pofarbować?
|
|
#1520 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny bardzo dziękuję za opinie co do zaproszeń. Spróbuje innego rozwiązania z kokardą i zdecyduje, jak lepiej wygląda.
Positive rebel jeszcze raz dziękuję za pomoc Teraz mam przed sobą do wykonania ok 100 zaproszeń i trochę się obawiam czy podołam Ale zdecydowałam się na DIY, ponieważ chciałam, żeby pasowały do winietek ( szyszki ) i innych papierowych dupereli, które już zrobiłam.2-3 miesiące temu pisałam do firmy z pytaniem o farbowanie wlaśnie i kazali mi się wstrzymać, ponieważ planują wejść na rynek z gotowymi już kolorowymi butami. No więc czekam, ponieważ sama szukam już od pół roku chyba właśnie lakierowanych nude.
|
#1521 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tym lakierowanym to myślałam, że może farbują na taki połysk Ah, ma za duże wymagania.Cytat:
Widzę, że celujemy w podobne buty (za taką cenę też nie). Ale na wygląd są idealne A orientujesz się, jak długo czeka się na realizację zamówienia? Ja musiałabym mieć kupione buty już na początku czerwca, by były na przymiarki. Zostało mi więc 3 miesiące
|
|
|
#1522 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystko co pomarańczowe w grochy i w przystepnej cenie to gotowe muchy na pasku, a nie wiązanełatwiej jest z muchami w kratę a dla ciekawostki wrzucę ciekawą stronę z muchami- może którejś się przyda na sesję są tam i wiązane i na paskuhttp://marthu.com/pl/c/muchy/62 większość much jest w cenie 79zł Cytat:
i wyczułam różnicę bez i z. "Z" suknia jest lżejsza, lepiej leży -na odpowiedniej wysokości/nie opada- co przy mojej dużej sukni daje mi większy komfortCo do misek i stanika- zdecydowałam się na wszyscie miseczek, podwójnych Dla mnie stanik nie jest koniecznością- jakby normy społeczne pozwalały to bym latała bez Może nie zawsze, ale od czasu do czasu. Popatrzę może ewentualnie za taka cienką "opaską" na biust- żebym sie nie czuła goła zupełnie, ale jak nie znajdę, to też będzie ok
|
||
|
|
|
#1523 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie mam spore wymagania, bo: najlepiej gdyby były nude lakierowane, szpilka 9 cm na jasnej podeszwie, pełne, na platformie, idealnie wyciete tzn żeby nie były takie bardzo zabudowanie na stopie. No i cena max 300zł. Jak już coś mi się spodoba to : albo platforma i za wysoki obcas, albo idealny obcas ale bez platformy. Osttanio mocno zastanawiam się nad butami z bialebuty.com.pl. Nawet dostałam próbki materiałów zewnętrznytch, które mnie interesowały. Niestety lakierowane tylko skóropodobne, a ja chcę naturalną. Spodobała mi się skóra naturalna satynowana złota... Mocno się nad nimi zastanawiam i cena 179 zł o ile pamiętam
|
|
#1525 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() witamy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mi się udało wszystko załatwić gładko i bez przygód. Wykorzystałam fakt, że w kancelarii nie było proboszcza a inny ksiądz i w ramach ofiary dałam mu 10 zł ![]() Oczywiście pytał się mnie ksiądz, czy probosz mówił mi już ile wyniesie składkowe, ale powiedziałam, że nie ( zgodnie z prawdą, bo proboszcz dokładnej kwoty mi wcześniej nie podał). Zapytałam więc ile tego składkowego, a ten na to, że ile przygotowałam. No to ja mu bach 10 zł i mówię, że tylko na tyle się przygotowałam. No to z listy skreślam kolejny wydatek który mnie przerażał.
|
|
|
#1526 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwsza sukienka wypatrzona w internecie, pierwsza chwyciła za serce. Pierwsza mierzona. I choć podobnie - kilkadziesiąt innych zmierzonych, została ta ! Cytat:
Taki delikatny Cytat:
Czyli takie Kiedyś był też kolor jeszcze jaśniejszy, taka złamana biel. Też mi się bardzoo podobał, nawet nie wiem, czy nie bardziej. Ale już go nie ma. Z tego był kiedyś lakierowany beż, ale już nie ma. Został tylko zamszowy. A cena jeszcze do zniesienia ! Podziel się, które to wyczaiłaś z białe buty !!
gdzie chcesz nocą iść? ![]() Edytowane przez Lg_ago Czas edycji: 2014-02-25 o 18:19 |
|||
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny POMOCY - w weekend lub tuż przed któraś z Was wrzucała link do teledysku ślubnego - był w klimacie Indii, z zagranicznym Panem Młodym. Nie potrafię tego znaleźć ! Któraś z Was pisała, nawet że przystojny
Kurcze, bo na tej samej stronie trafiłam na inny teledysk, gdzie była idealna dekoarcja z gipsówki, a ja sobie tego nie zapisałam Albo choć jak nazywa się ta strona, na której są te teledyskie, które tak często tu wrzucacie
|
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam za wypowiedzi odnośnie tego gumowego pasa. Będę musiała powiedzieć krawcowej, by mi coś takiego wszyła
|
#1529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2014-02-25 o 18:27 |
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.

) 
Dla mnie pojęcie "tata" jest abstrakcyjne, nie wiem co znaczy i jak to jest. ALe nie brakowało mi tego praktycznie nigdy.

jaki to model?

(za taką cenę też nie). Ale na wygląd są idealne
wszystko co pomarańczowe w grochy i w przystepnej cenie to gotowe muchy na pasku, a nie wiązane

klask i: