Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 15:36   #1501
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Czas się ogarnąć! My 5 miesiecy a nie wiemy gdzie, jaki i za ile

Gratuluje i bardzo się ciesze )

Dziękujemy Mam nadzieje, że wszystko bedzie tak jak na zdjęciach bo ja jestem straszną perfekcjonistką i musi być wszystko tip top chociaz wczoraj wracając od niej myslałam sobie, że moze tylko ja tak podchodze do tego a goście jak wejdą na sale czy do kościoła nie beda się zajmować czy fałdka materiału leży równo czy nie tylko będą patrzeć na nas i na ogól ..

Gratuluje próbnej i zdrowiej!

heh ja podobnie. Tylko, że mój sam się skreślił 24 lata temu czyli 3 miesiace po moim urodzeniu. Założył druga rodzine a na nas się wypiął.Ja go wyparłam ze swiadomości i tak mi dobrze. Nie wysyłam mu zadnego powiadomienia na ślub ani jego rodzinie, ktora zreszta tez kontaktow ze mnie nie utrzymywała i nie utrzymuje. Nie potrzeba mi ich do szczęśćia. Już bez nich mamy 140 osob na weselu Dla mnie pojęcie "tata" jest abstrakcyjne, nie wiem co znaczy i jak to jest. ALe nie brakowało mi tego praktycznie nigdy.

Dzięki

Też tak uważam ja osobiscie mam umowe o prace do kwietnia i staram się juz kupić najwiecej rzeczy to tej chwili bo co zrobie później jak zostane bez grosza? A niektore sprawy są kosztowne i TŻ ktory pracuje normalnie ma problemy z wyłuskaniem kasy bo zawsze jest jeszcze jakiś inny wydatek.

Witam się i lece do pracy! Miłęgo dnia
jak się tak licytujemy to mam brata PRZYRODNIEGO młodszego o 2 miesiące, więc mój skreślił mnie/ nas jeszcze przed urodzeniem
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 15:39   #1502
Lg_ago
Zadomowienie

Dziewczyny, które zamawiały buty z LA BODA lub znają się na nich bardziej - jak jest u nich z rozmiarówką? Do jakiego rozmiaru robią? A może podaje się długość stopy i robią je pod wymiar?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 15:41   #1503
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość

mysza śliczna suknia!!!
dziękuję
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Ja będę miała taki widok przy sali Goście jadą na wesele, a tam wieeelka bieda z promocjami na ścianach przesłaniająca hotel.
My mamy koło Kościoła zwykłe domy i szosę, a przy sali taki widok jak w załączniku
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Mamy cukiernie!
Tort 39zl/kg
Ciasta 19zl/kg
Paczki 14,5zl - co najmniej 70 dag.

Torty piekne, ciasta pyszne, czego chciec wiecej

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Gratulacje!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg binduga-5.jpg (57,1 KB, 32 załadowań)
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 15:48   #1504
Atomoowka
Wtajemniczenie

Hej kobietki

Wpadam na chwilę, nadrobię Was pod wieczór.
Przybyłam tylko się pochwalić, że kolejne sprawy do przodu
1.Wczoraj dodzwoniłam się do pary która ma ślub tego dnia co my w kościele i gadałam w sprawie dekoracji. Całe szczęście okazało się, że koncepcję mamy podobną tj im mniej tym lepiej. Jak wiecie mam śliczny, malutki, drewniany kościół i jest sam w sobie tak ładny, że nie chce go przesadnie ozdabiać. Bałam się, że trafię na szaloną PM-kę co zrobi z kościoła odpust, ale na szczęście dziewczyna też chce tylko symbolicznie dwa bukiety przy otłarzu i tyle. Kosztów jeszcze nie zna, bo ponoć jej znajoma jest florystką i tym się zajmię ale ona ceny jeszcze nie zna. Podzielimy się jednak na pół więc na pewno wyjdzie tanio.
2. Jak wiecie ciągle po głowie chodził mi temat fryzury i wykonania próbnego mojej wymarzonej z którego nie byłam w 100% zadowolona. Odważyłam się w na następny wtorek zapisałam się do zupełnie innej fryzjerki, zobaczymy co wymodzimy. Mam nadzieję, że tym razem będzie strzał w 10-tkę. Jestem tym bardziej ucieszona bo to stała fryzjerka mojej mamy ( więc nie spartoli sprawy bo się dobrze znają) i tanio bierze bo 40 zał próbną i 60 zł za docelową.

No a teraz proszę o kciuki bo idę do mojej parafii bo substytucję. Mój proboszcz jest hymm dziwny i na pewno będzie coś gadał, że czemu nie u Nas ślub itd więc kciuki żeby mi oszczędził gadania i żeby nie zdarł ze mnie za dużo kasy. Ponoć za substytucję kościoły życzą sobie tzn półślubek a nie mam zamiaru tam zostawić więcej niż 50 zł heheh

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 15:55   #1505
amputee
Raczkowanie

Cytat:
Mamy cukiernie!
Tort 39zl/kg
a jakiego rodzaju tort wybrałaś? taki zwykły biszkoptowy czy jakiś inny?

my myślimy o torcie angielskim i w jednej cukierni zaśpiewali nam 55 zł/kg.. ale może to normalna cena... zaraz jedziemy do osławionej w naszym rejonie cukierni i zobaczymy, co nam zaproponują
26.07.2014
amputee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:05   #1506
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Mamy cukiernie!
Tort 39zl/kg
Ciasta 19zl/kg

Gratulacje Super cena i ptysie Mogę się wprosić na wesele??

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Moja sala jest na wsi, droga jest okropnie dziurawa (mieli remontować, ale badania wykazały, że ruch jest na niej mały i się nie opłaca - a jest mały, bo droga jest dziurawa, ot, takie zaklęte koło), a w sąsiedztwie ktoś hoduje kury, takie super eko, organiczne i free range, bo jak przyjechaliśmy oglądać, to jednej mało nie rozjechaliśmy, uciekła sobie z podwórka
Haha urządzicie gościom weselnym dodatkowe atrakcje w stylu :kto wyłapie więcej uciekających kurek z drogi Tylko gorzej jak to bezstresowo chowane - ich ganiać nie wolno

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
No a teraz proszę o kciuki bo idę do mojej parafii bo substytucję. Mój proboszcz jest hymm dziwny i na pewno będzie coś gadał, że czemu nie u Nas ślub itd więc kciuki żeby mi oszczędził gadania i żeby nie zdarł ze mnie za dużo kasy. Ponoć za substytucję kościoły życzą sobie tzn półślubek a nie mam zamiaru tam zostawić więcej niż 50 zł
Trzynsm kciuki Swoją drogą, za wypisanie papierka połowę tego co za mszę ślubną? ! W dooopach im się poprzewracało! To jakaś patologia normalnie...
Stary 2014-02-25, 16:08   #1507
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
My mamy koło Kościoła zwykłe domy i szosę, a przy sali taki widok jak w załączniku
Ależ śliczny widok, aż się rozmarzyłam

Uprałam wczoraj ten mój krótki welon, upolowany za 15 zł, i okazał się śnieżnobiały, tak jak myślałam

Chyba z bitą godzinę siedziałam wczoraj nad usadzeniem gości i w końcu doszłam do takiego, które nawet mi się spodobało - goście "honorowi", tj. nasi rodzice, chrzestni i babcia K. siedzieli niedaleko nas, razem przy głównym stoliku na środku. Koło nas znajomi, dalej rodziny.

Pokazałam mojej mamie, dumna z siebie jak paw, na co mama się fochnęła - bo ona chce siedzieć ze swoimi. Pytam, ki czort, jeszcze niedawno rozmawiałyśmy na ten temat i upierała się, że jedynym słusznym usadzeniem jest takie, gdzie rodziny siedzą na przemian (naprzeciwko siebie goście młodego i młodej) i nie miała nic przeciwko mieszaniu (w sumie tylko ten jeden stolik wyszedł mi zmieszany, bo mnie się ta wizja mniej podobała). Odpowiedź zwaliła mnie z nóg:
- bo tak się powinno robić, ale ja nie chcę tak siedzieć, ja chcę tylko z naszą rodziną!

Cycki opadają
Stary 2014-02-25, 16:08   #1508
201605100
Konto usunięte

Wpadłam tylko napisać, że pierwszy przemarsz po salonach i od razu w drugim kupiłam kieckę miała być uzywana, muślinowa, skromna, prosta. Mam księżniczkę tiulową ze zdobionym gorsetem

edit nie mam zdjęć w pierwszym salonie panie pilnowały, żebym nie cykała, w drugim kupiłam pierwszą, którą mierzyłam i nie przeszło mi przez myśl, żeby fotkę cyknąć

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2014-02-25 o 16:11
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:10   #1509
enzunio
BAN stały

Cytat:
Hej kobietki

1.Wczoraj dodzwoniłam się do pary która ma ślub tego dnia co my w kościele i gadałam w sprawie dekoracji. Całe szczęście okazało się, że koncepcję mamy podobną tj im mniej tym lepiej. Jak wiecie mam śliczny, malutki, drewniany kościół i jest sam w sobie tak ładny, że nie chce go przesadnie ozdabiać. Bałam się, że trafię na szaloną PM-kę co zrobi z kościoła odpust, ale na szczęście dziewczyna też chce tylko symbolicznie dwa bukiety przy otłarzu i tyle. Kosztów jeszcze nie zna, bo ponoć jej znajoma jest florystką i tym się zajmię ale ona ceny jeszcze nie zna. Podzielimy się jednak na pół więc na pewno wyjdzie tanio.
2. Jak wiecie ciągle po głowie chodził mi temat fryzury i wykonania próbnego mojej wymarzonej z którego nie byłam w 100% zadowolona. Odważyłam się w na następny wtorek zapisałam się do zupełnie innej fryzjerki, zobaczymy co wymodzimy. Mam nadzieję, że tym razem będzie strzał w 10-tkę. Jestem tym bardziej ucieszona bo to stała fryzjerka mojej mamy ( więc nie spartoli sprawy bo się dobrze znają) i tanio bierze bo 40 zał próbną i 60 zł za docelową.

No a teraz proszę o kciuki bo idę do mojej parafii bo substytucję. Mój proboszcz jest hymm dziwny i na pewno będzie coś gadał, że czemu nie u Nas ślub itd więc kciuki żeby mi oszczędził gadania i żeby nie zdarł ze mnie za dużo kasy. Ponoć za substytucję kościoły życzą sobie tzn półślubek a nie mam zamiaru tam zostawić więcej niż 50 zł heheh
My na szczęście dostaliśmy za darmo

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko napisać, że pierwszy przemarsz po salonach i od razu w drugim kupiłam kieckę miała być uzywana, muślinowa, skromna, prosta. Mam księżniczkę tiulową ze zdobionym gorsetem
Pokaż!! Już nie mogę się doczekać
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:14   #1510
amputee
Raczkowanie

Cytat:
miała być uzywana, muślinowa, skromna, prosta. Mam księżniczkę tiulową ze zdobionym gorsetem
i tak to właśnie zazwyczaj jest, kupujemy zupełnie inną, niż zamierzałyśmy
moją suknię mierzyłam, całkiem przez przypadek - jako pierwszą, a potem już całkiem celowo wróciłam do niej i tak już zostało
26.07.2014
amputee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:23   #1511
201605100
Konto usunięte

Wstawiam najbardziej sensowne zdjęcie znalezione w internecie - ja będę ją mieć na mniejszym kole, bez tiulowej góry(sam gorset, rozumiecie ) i motylkowe ramiączka
usuwam bo TŻ może szpiegować

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2014-02-25 o 17:25
Stary 2014-02-25, 16:30   #1512
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam najbardziej sensowne zdjęcie znalezione w internecie - ja będę ją mieć na mniejszym kole, bez tiulowej góry(sam gorset, rozumiecie ) i motylkowe ramiączka
wow! gdzie kupiłaś?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:33   #1513
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
wow! gdzie kupiłaś?
W Gracji, swoją drogą rewelacyjna obsługa Byłam jeszcze w Classie, dwie były nawet nawet, ale coś mi w nich nie grało nie nachodziłam się
Stary 2014-02-25, 16:39   #1514
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które zamawiały buty z LA BODA lub znają się na nich bardziej - jak jest u nich z rozmiarówką? Do jakiego rozmiaru robią? A może podaje się długość stopy i robią je pod wymiar?
Ja zamówiłam buty Laboda. Rozmiarówka jest standardowa, mierzyłam kilka par w swoim rozmiarze. Wydaje mi się że oni nie szyją butów na wymiar. Z tego, co widziałam na stronie to w zależności od modelu sa różne rozmiary, np. 34-42, 35-41.

Mysza cudowna okolica domu weselnego!

Atmoowka kciuki są
Tanio bierze ta nowa fryzjerka, jestem ciekawa efektu

Elrosa mama wymiata Btw też bym nie chciała siedzieć z drugą rodziną

Cytat:

edit nie mam zdjęć w pierwszym salonie panie pilnowały, żebym nie cykała, w drugim kupiłam pierwszą, którą mierzyłam i nie przeszło mi przez myśl, żeby fotkę cyknąć
Suuuper!
Szkoda że nie ma fotek jaki to model?
edit: zapowiada się bardzo dobrze
Stary 2014-02-25, 16:52   #1515
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Elrosa mama wymiata Btw też bym nie chciała siedzieć z drugą rodziną
Ja też nie! Ale nigdy nikomu nie mówiłam, że to taki świetny pomysł, a moja mama tak
Ona generalnie co pięć minut zmienia zdanie - raz sama zaproponowała, żeby zrobić wesele w stronach K., bo stamtąd więcej gości jest, potem zrobiła awanturę z fajerwerkami, że jak my śmiemy oglądać sale tam, a nie u mnie, i że tylko o tamtej rodzinie myślę, a o mojej to wcale; raz chwali za brak kamerzysty, raz dzwoni z wyrzutami, że co ona będzie po rodzinie pokazywać, jak nie będzie filmu; raz mamy robić wesele tylko dla najbliższej rodziny, a raz marudzi mi, że powinnam zaprosić jej koleżanki z pracy, bo ona była na weselu córki jednej z nich - no, generalnie wesoło z nią mam. Cały czas sobie obiecuję nic więcej jej nie mówić, ale, rozumiecie, w końcu mama. I kończy się jak widać
Stary 2014-02-25, 16:54   #1516
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Tak to bywa z kobietami
Suknia piekna ! Czekamy na zdjęcia na Tobie
Fajnie, że suknia już jest

Cytat:
Ja zamówiłam buty Laboda. Rozmiarówka jest standardowa, mierzyłam kilka par w swoim rozmiarze. Wydaje mi się że oni nie szyją butów na wymiar. Z tego, co widziałam na stronie to w zależności od modelu sa różne rozmiary, np. 34-42, 35-41.
Dziękuje !!
Muszę w końcu jechać do salonu, żeby pomierzyć coś.
A powiedz mi, decydujesz się na farbowanie przed ślubem? Bo ja bym chciała beżowe/nude, marzą mi się lakierowane, ale oni tam takich nie mają ? A wiem, że trudno mi będzie takie dostać z innych firm, bo przeważnie robią do 40, małej 40.

Stary 2014-02-25, 17:03   #1517
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluję - typowe dla kobiet - ja miałam mieć księżniczkę, a kupiłam muślinowo-koronkową

1 randka : 17.06.2010
zaręczyny: 08.09.2013
ślub: 24.05.2014
wiosnaachtoty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:04   #1518
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, jasne, że nie mam za złe! Nawet pytałam specjalnie o Wasz termin i pani ma wolny, także możecie tam dzwonić, wszelkie namiary Ci prześlę na fb
Degustacja bezpłatna.
W marcu degustacja tortu.
W paczce było chyba ze 2kg ciast, 9 rodzajów, z nich wybraliśmy 5, reszta nam nie pasowała, bo nie lubimy ciast z masą
Jesteś boska
Cytat:
Hej kobietki

Fajnie, że z tą dziewczyną się tak dogadałyście Co do fryzury próbnej, super cena, na pewno warto spróbować nowej fryzjerki! I trzymam kciuki za załatwienia parafialne
Cytat:

Yay! Gratuluję! Na zdjęciu wygląda ślicznie Ja swoją suknię też wybrałam już w drugim salonie
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:08   #1519
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nie! Ale nigdy nikomu nie mówiłam, że to taki świetny pomysł, a moja mama tak
Ona generalnie co pięć minut zmienia zdanie - raz sama zaproponowała, żeby zrobić wesele w stronach K., bo stamtąd więcej gości jest, potem zrobiła awanturę z fajerwerkami, że jak my śmiemy oglądać sale tam, a nie u mnie, i że tylko o tamtej rodzinie myślę, a o mojej to wcale; raz chwali za brak kamerzysty, raz dzwoni z wyrzutami, że co ona będzie po rodzinie pokazywać, jak nie będzie filmu; raz mamy robić wesele tylko dla najbliższej rodziny, a raz marudzi mi, że powinnam zaprosić jej koleżanki z pracy, bo ona była na weselu córki jednej z nich - no, generalnie wesoło z nią mam. Cały czas sobie obiecuję nic więcej jej nie mówić, ale, rozumiecie, w końcu mama. I kończy się jak widać
To zmienia postać rzeczy... myślałam że to jednorazowa "akcja"

Cytat:
Dziękuje !!
Muszę w końcu jechać do salonu, żeby pomierzyć coś.
A powiedz mi, decydujesz się na farbowanie przed ślubem? Bo ja bym chciała beżowe/nude, marzą mi się lakierowane, ale oni tam takich nie mają ? A wiem, że trudno mi będzie takie dostać z innych firm, bo przeważnie robią do 40, małej 40.
Nie, pofarbuję dopiero po ślubie. Gdyby mieli fuksję w wyborze to mooże bym to zrobiła Buty z LaBody bedą białe tak jak suknia. Potem pofarbuję na nude prawdopodobnie Dodatkowo mam jeszcze srebrne do kościoła i na sesję.
Co do lakierowanych - nawet gdyby mieli w bieli, to czy da się potem takie lakierowane pofarbować?
Stary 2014-02-25, 17:15   #1520
springtime
Rozeznanie

Dziewczyny bardzo dziękuję za opinie co do zaproszeń. Spróbuje innego rozwiązania z kokardą i zdecyduje, jak lepiej wygląda.

Positive rebel jeszcze raz dziękuję za pomoc Próbowałam z tą dziurką na kokardę, ale jakoś dziwnie to wygląda, ponieważ kokarda jest z przodu a nie na samym szczycie zaproszenia.

Teraz mam przed sobą do wykonania ok 100 zaproszeń i trochę się obawiam czy podołam Ale zdecydowałam się na DIY, ponieważ chciałam, żeby pasowały do winietek ( szyszki ) i innych papierowych dupereli, które już zrobiłam.

Cytat:
2-3 miesiące temu pisałam do firmy z pytaniem o farbowanie wlaśnie i kazali mi się wstrzymać, ponieważ planują wejść na rynek z gotowymi już kolorowymi butami. No więc czekam, ponieważ sama szukam już od pół roku chyba właśnie lakierowanych nude.
Stary 2014-02-25, 17:24   #1521
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Nie, pofarbuję dopiero po ślubie. Gdyby mieli fuksję w wyborze to mooże bym to zrobiła Buty z LaBody bedą białe tak jak suknia. Potem pofarbuję na nude prawdopodobnie Dodatkowo mam jeszcze srebrne do kościoła i na sesję.
Co do lakierowanych - nawet gdyby mieli w bieli, to czy da się potem takie lakierowane pofarbować?
Dzięki za wyjaśnienie
Z tym lakierowanym to myślałam, że może farbują na taki połysk Ah, ma za duże wymagania.

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
2-3 miesiące temu pisałam do firmy z pytaniem o farbowanie wlaśnie i kazali mi się wstrzymać, ponieważ planują wejść na rynek z gotowymi już kolorowymi butami. No więc czekam, ponieważ sama szukam już od pół roku chyba właśnie lakierowanych nude.
Jak będziesz coś dokładniej wiedzieć to daj znać !
Widzę, że celujemy w podobne buty Widziałaś gdzieś stacjonarnie, takie które by Cię interesowały? Ja znalazłam w necie (takich bez mierzenia nie kupię), za zawrotną kwotę 780 zł (za taką cenę też nie). Ale na wygląd są idealne
A orientujesz się, jak długo czeka się na realizację zamówienia? Ja musiałabym mieć kupione buty już na początku czerwca, by były na przymiarki. Zostało mi więc 3 miesiące

Stary 2014-02-25, 17:40   #1522
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Mam problem z muchą. Ta którą zamówiłam nie do końca mi leży. Materiał się błyszczy, przez co mucha mieni się na różne odcienie pomarańczu i to mi się nie podoba. Pod światło nie jest w ogóle pomarańczowa...
Szukam innej ale jest to utrudnione bo TŻ nie chce zwykłej pomarańczowej muchy z białe kropki.
Stylizację mamy na lata 60 - grochy i kolor pomarańczowy.
myślałam, że pomogę coś znaleźć, ale się nie udało wszystko co pomarańczowe w grochy i w przystepnej cenie to gotowe muchy na pasku, a nie wiązane jak ta np. http://eleganckipan.com.pl/muszki/12...le-kropki.html
łatwiej jest z muchami w kratę

a dla ciekawostki wrzucę ciekawą stronę z muchami- może którejś się przyda na sesję są tam i wiązane i na pasku
http://marthu.com/pl/c/muchy/62
większość much jest w cenie 79zł
Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mają w swoich sukniach wszyty gumowy pas w gorsecie, możecie się wypowiedzieć lub wstawić foty - jak on faktycznie wygląda i czy spełnia swoją funkcję? macie również wszyte miseczki czy zakladacie stanik?
Nie mam zdjęcia, nawet mu sie nie przypatrzyłam, ale czułam go i wyczułam różnicę bez i z. "Z" suknia jest lżejsza, lepiej leży -na odpowiedniej wysokości/nie opada- co przy mojej dużej sukni daje mi większy komfort
Co do misek i stanika- zdecydowałam się na wszyscie miseczek, podwójnych Dla mnie stanik nie jest koniecznością- jakby normy społeczne pozwalały to bym latała bez Może nie zawsze, ale od czasu do czasu. Popatrzę może ewentualnie za taka cienką "opaską" na biust- żebym sie nie czuła goła zupełnie, ale jak nie znajdę, to też będzie ok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mucha meska jedwabna pomaranczowa w biale kropki.jpg (20,3 KB, 4 załadowań)
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:41   #1523
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rooooma Pokaż wiadomość
WITAM

22 SIERPIEŃ 2014
Witaj
Cytat:
tez zrezygnowalam z welonu ale fajnie! ja mam suknie krótką biała oczywiscie tutaj jest zdjecie :
Śliczna sukienka!
Cytat:
Napisane przez amputee Pokaż wiadomość
a jakiego rodzaju tort wybrałaś? taki zwykły biszkoptowy czy jakiś inny?

my myślimy o torcie angielskim i w jednej cukierni zaśpiewali nam 55 zł/kg.. ale może to normalna cena... zaraz jedziemy do osławionej w naszym rejonie cukierni i zobaczymy, co nam zaproponują
U nas wszystkie torty weselne w cenie od 50zł /kg.

Cytat:
Widziałam w klubie. Piękna, gratuluję!

Cytat:
W Gracji, swoją drogą rewelacyjna obsługa Byłam jeszcze w Classie, dwie były nawet nawet, ale coś mi w nich nie grało nie nachodziłam się
Też kupiłam w Gracji, ale w Poznaniu

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
Gratuluję - typowe dla kobiet - ja miałam mieć księżniczkę, a kupiłam muślinowo-koronkową
Jestem nietypowa. Wypatrzyłam sukienkę w necie i pomyślałam: "Tak - w niej chcę iść do ślubu". Przymierzyłam kilkadziesiąt sukienek i kupiłam tą, która mi się spodobała w internecie

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:56   #1524
springtime
Rozeznanie

Cytat:

Jak będziesz coś dokładniej wiedzieć to daj znać !
Widzę, że celujemy w podobne buty Widziałaś gdzieś stacjonarnie, takie które by Cię interesowały? Ja znalazłam w necie (takich bez mierzenia nie kupię), za zawrotną kwotę 780 zł (za taką cenę też nie). Ale na wygląd są idealne
A orientujesz się, jak długo czeka się na realizację zamówienia? Ja musiałabym mieć kupione buty już na początku czerwca, by były na przymiarki. Zostało mi więc 3 miesiące
Ja muszę mieć na kwiecień A szukam wszędzie gdzie się da i d.pa Ogólnie mam spore wymagania, bo: najlepiej gdyby były nude lakierowane, szpilka 9 cm na jasnej podeszwie, pełne, na platformie, idealnie wyciete tzn żeby nie były takie bardzo zabudowanie na stopie. No i cena max 300zł. Jak już coś mi się spodoba to : albo platforma i za wysoki obcas, albo idealny obcas ale bez platformy.

Osttanio mocno zastanawiam się nad butami z bialebuty.com.pl. Nawet dostałam próbki materiałów zewnętrznytch, które mnie interesowały. Niestety lakierowane tylko skóropodobne, a ja chcę naturalną. Spodobała mi się skóra naturalna satynowana złota... Mocno się nad nimi zastanawiam i cena 179 zł o ile pamiętam
Stary 2014-02-25, 18:04   #1525
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amputee Pokaż wiadomość
dzień dobry.
tylko chciałam powiedzieć, że

ZOSTAŁO 150 DNI !!!

dziękuję, do widzenia.
gratuluję

Cytat:
WITAM

22 SIERPIEŃ 2014
witamy

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Anesthesia zobaczysz że zdąży zapomnieć - za tydzień w ogóle wyleci mu to z głowy

dziewczyny mam ogromny problem z zaproszeniami! nie ma takich które bym poczuła że to te! że takie chcę. podobają mi się różne różniaste, i takie i takie i owakie.. ale jak przyjdzie do wyboru to nie mam pojęcia jakie.. a trzeba by ten temat powoli ograniać
AŻ tak zależy Ci na zaproszeniach? Bo może nie warto jednak poświęcać tyle czasu i szukać tych do których zapałasz miłością? Czasami w ferworze przygotowań wszystko wydaje się ważne i istotne, może zaproszenia nie są aż tak istotne ? Pomyśl.

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mają w swoich sukniach wszyty gumowy pas w gorsecie, możecie się wypowiedzieć lub wstawić foty - jak on faktycznie wygląda i czy spełnia swoją funkcję? macie również wszyte miseczki czy zakladacie stanik?
Ja mam taki gumowy pas i mój sie trzyma i spełnia swoją rolę. Jest szeroki na jakieś 15 klamerek zapinany i mocny. Nie mam wszytych misek, będę miała normalnie stanik.

Cytat:
tez zrezygnowalam z welonu ale fajnie! ja mam suknie krótką biała oczywiscie tutaj jest zdjecie :

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

a tak wyglada z przodu : https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater wybrałam wersje, która ma Asia

ja szpilek szukam, na dzien dzisiejszy znalazlam kazar ale nie wiem czy moge sobie pozwolić na taki koszt

a garnitur czarny ?
Bardzo ładna suknia.

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
dziewczyny przepraszam za off, ale bardzo czegoś potrzebuje...
taka piosenka osttanio czesto leci w esce, bardzo dużo saksofonu, szukam tytułu
wiem o którą Ci chodzi, też jej szukałam.

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
MAM WELON

Jest piekny Akurat bedzie Na dlugosc sukni, moze pare cm poza
Zdjecia dodam do klubu jutro, bo dzisiaj mi nie wychodza i nic na nich nie widac

Cytat:
Mamy cukiernie!
Tort 39zl/kg
Ciasta 19zl/kg

wow ceny świetne.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
wenedka Gratuluję welonu

Anesthesia Wyjście jest jedno - szukamy noclegów w innym miejscu. Dramatu nie ma na szczęście

Dotka Gratuluję tortu i ciast Jednak Cukiernia Róża?

Mam pytanie do dziewczyn obeznanych w temacie paczek - jaka waga paczki z ciastami dla gości powinna być ok? Hotel nam sugeruje paczki o wadze 250 dag na parę. Wydaje mi się, że może być trochę mało.
Wydaje mi się ciut mało, ale ja doświadczenia nie ma za bardzo.

Cytat:
Ależ śliczny widok, aż się rozmarzyłam

Uprałam wczoraj ten mój krótki welon, upolowany za 15 zł, i okazał się śnieżnobiały, tak jak myślałam

Chyba z bitą godzinę siedziałam wczoraj nad usadzeniem gości i w końcu doszłam do takiego, które nawet mi się spodobało - goście "honorowi", tj. nasi rodzice, chrzestni i babcia K. siedzieli niedaleko nas, razem przy głównym stoliku na środku. Koło nas znajomi, dalej rodziny.

Pokazałam mojej mamie, dumna z siebie jak paw, na co mama się fochnęła - bo ona chce siedzieć ze swoimi. Pytam, ki czort, jeszcze niedawno rozmawiałyśmy na ten temat i upierała się, że jedynym słusznym usadzeniem jest takie, gdzie rodziny siedzą na przemian (naprzeciwko siebie goście młodego i młodej) i nie miała nic przeciwko mieszaniu (w sumie tylko ten jeden stolik wyszedł mi zmieszany, bo mnie się ta wizja mniej podobała). Odpowiedź zwaliła mnie z nóg:
- bo tak się powinno robić, ale ja nie chcę tak siedzieć, ja chcę tylko z naszą rodziną!

Cycki opadają
świetny welon.

A mi się udało wszystko załatwić gładko i bez przygód. Wykorzystałam fakt, że w kancelarii nie było proboszcza a inny ksiądz i w ramach ofiary dałam mu 10 zł
Oczywiście pytał się mnie ksiądz, czy probosz mówił mi już ile wyniesie składkowe, ale powiedziałam, że nie ( zgodnie z prawdą, bo proboszcz dokładnej kwoty mi wcześniej nie podał). Zapytałam więc ile tego składkowego, a ten na to, że ile przygotowałam. No to ja mu bach 10 zł i mówię, że tylko na tyle się przygotowałam. No to z listy skreślam kolejny wydatek który mnie przerażał.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:18   #1526
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Jestem nietypowa. Wypatrzyłam sukienkę w necie i pomyślałam: "Tak - w niej chcę iść do ślubu". Przymierzyłam kilkadziesiąt sukienek i kupiłam tą, która mi się spodobała w internecie
Miałam tak samo !!
Pierwsza sukienka wypatrzona w internecie, pierwsza chwyciła za serce. Pierwsza mierzona. I choć podobnie - kilkadziesiąt innych zmierzonych, została ta !

Cytat:

Ale piękny ten welon !
Taki delikatny

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Ja muszę mieć na kwiecień A szukam wszędzie gdzie się da i d.pa Ogólnie mam spore wymagania, bo: najlepiej gdyby były nude lakierowane, szpilka 9 cm na jasnej podeszwie, pełne, na platformie, idealnie wyciete tzn żeby nie były takie bardzo zabudowanie na stopie. No i cena max 300zł. Jak już coś mi się spodoba to : albo platforma i za wysoki obcas, albo idealny obcas ale bez platformy.

Osttanio mocno zastanawiam się nad butami z bialebuty.com.pl. Nawet dostałam próbki materiałów zewnętrznytch, które mnie interesowały. Niestety lakierowane tylko skóropodobne, a ja chcę naturalną. Spodobała mi się skóra naturalna satynowana złota... Mocno się nad nimi zastanawiam i cena 179 zł o ile pamiętam
Ja do moich wymagań dodam - duży rozmiar, miękka skóra, co by nie obcierały, nie za bardzo wycięte przy palcach, obcas 5-7 cm, bez platformy, obowiązkowo jasna podeszwa.
Czyli takie i takie
Kiedyś był też kolor jeszcze jaśniejszy, taka złamana biel. Też mi się bardzoo podobał, nawet nie wiem, czy nie bardziej. Ale już go nie ma.

Z tego był kiedyś lakierowany beż, ale już nie ma. Został tylko zamszowy. A cena jeszcze do zniesienia !

Podziel się, które to wyczaiłaś z białe buty !!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg HD_0000044798_96615_09.jpg (36,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HD_0000020673_139945_09.jpg (37,4 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2014-02-25 o 18:19
Stary 2014-02-25, 18:24   #1527
Lg_ago
Zadomowienie

Dziewczyny POMOCY - w weekend lub tuż przed któraś z Was wrzucała link do teledysku ślubnego - był w klimacie Indii, z zagranicznym Panem Młodym. Nie potrafię tego znaleźć ! Któraś z Was pisała, nawet że przystojny
Kurcze, bo na tej samej stronie trafiłam na inny teledysk, gdzie była idealna dekoarcja z gipsówki, a ja sobie tego nie zapisałam
Albo choć jak nazywa się ta strona, na której są te teledyskie, które tak często tu wrzucacie

Stary 2014-02-25, 18:24   #1528
niulka_1985
Zadomowienie

Dziękuję Wam za wypowiedzi odnośnie tego gumowego pasa. Będę musiała powiedzieć krawcowej, by mi coś takiego wszyła
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:25   #1529
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny POMOCY - w weekend lub tuż przed któraś z Was wrzucała link do teledysku ślubnego - był w klimacie Indii, z zagranicznym Panem Młodym. Nie potrafię tego znaleźć ! Któraś z Was pisała, nawet że przystojny
Kurcze, bo na tej samej stronie trafiłam na inny teledysk, gdzie była idealna dekoarcja z gipsówki, a ja sobie tego nie zapisałam
Albo choć jak nazywa się ta strona, na której są te teledyskie, które tak często tu wrzucacie
http://www.slubnaglowie.pl/

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-02-25 o 18:27
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:25   #1530
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
A mi się udało wszystko załatwić gładko i bez przygód. Wykorzystałam fakt, że w kancelarii nie było proboszcza a inny ksiądz i w ramach ofiary dałam mu 10 zł
Oczywiście pytał się mnie ksiądz, czy probosz mówił mi już ile wyniesie składkowe, ale powiedziałam, że nie ( zgodnie z prawdą, bo proboszcz dokładnej kwoty mi wcześniej nie podał). Zapytałam więc ile tego składkowego, a ten na to, że ile przygotowałam. No to ja mu bach 10 zł i mówię, że tylko na tyle się przygotowałam. No to z listy skreślam kolejny wydatek który mnie przerażał.
Brawo! klask i:

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości