|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
przed świętami
Cytat:
a suwaczek widziałam ![]() teraz czekam na resztę suwaczków waderki i agatki ![]()
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
. Kurcze nie pamiętam kiedy odstawiłam glucophage. Jakoś na koniec 1,początek 2 trymestru. No... ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | ||||
Zakorzenienie
|
w takich wypadkach nie muszę mówić, wzrokiem miażdżę.
muszę sobie zapamiętać. cięta riposta mi przychodzi do głowy po trzech dniach ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mój czasem też ![]() ![]() (zawsze myślałam, że to niesmaczne, że za duże dziecko itp bzdury ![]() ![]() dlaczego czarne? wiesz jak to działa i że Ci bzdur nagadał. swoją drogą: po co?! Cytat:
3:30 - 3:48 cycek prawy 6:46 - 7:19 cycek lewy 8:11 - 8:57 cycek prawy 10:34 - 11:10 cycek lewy 13:05 - 13:25 cycek prawy (Bunkier Sztuki) 15:25 - 15:40 cycek lewy (Planty) 16:50 - 17:20 cycek prawy 18:27 - 18:56 cycek lewy 19:25 -20:25 cycek prawy (wit. K+D) 20:33 - 20:52 cycek lewy (pobudka dopiero 4:17... WOW... pięknie spał. teraz dopiero do tego wraca ![]() Widzisz, Izka, miałam taliba cyckowego... patrz jak długo wisiał na cycku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś do objawów mojej nie-choroby doszedł katar (po kolana) i kaszel jak spod ziemi. Wcalem nie chora... tata wyjechał o 11:00, chłop ma się zaraz zerwać z pracy i pracować z domu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45775004] ![]() ![]() [/QUOTE]dwa byki ![]() a mój "byk" wszak wykurzon w 38tc ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-03-27 o 11:04 Powód: lit. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze poczekam...
Cytat:
![]() A mi gin kazał brać dalej a ta ginka do której przeszłam kazała mi odstawić odrazu i może nie potrzebnie ![]() ![]()
![]() |
#1505 | ||
Zakorzenienie
|
Dlaczego?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
idealnie.
T. dopiero miedzy 4 a 5 miesiącem uznał, że szkoda życia na wiszenie na cycu ![]()
![]() |
#1507 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pani, podziwiam Cię za te notatki. Ale takie rzeczy tylko na dobre wychodzą, ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Zadomowienie
|
U mnie trochę pod górkę. Ze staraniami muszę poczekać do sierpnia. Ukruszyła mi się ósemka, a termin na usunięcie mam dopiero na 6 sierpnia. Nie chcę zachodzić w ciążę z zepsutym zębem, a tylko taki termin wchodzi w grę.
W pracy kocioł dzięki nowym pomysłom dyrektorki, które trzeba realizować na zaraz. Poza tym córka dzisiaj wstała z gorączką i zauważyłam maleńkie wybroczyny na twarzy. Byłyśmy u lekarza i dostałyśmy skierowanie na badanie krwi, wyniki dopiero po południu TŻ odbierze. teraz sobie śpi, mierzyłam gorączkę i znowu ponad 38, dałam syrop przez sen i czekam, aż mąż wróci. Jak gorączka do jutra nie przejdzie to mamy się jeszcze raz jutro zgłosić do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Zakorzenienie
|
No przeraża mnie sama świadomość posiadania kawałka plastiku w pipce.... ![]() Ja nawet tamponow nigdy nie używałam, bo mi się słabo z nerwów robiło ![]() Cytat:
nie wiem jaki to ma wpływ. Mi doktor kazał brać to brałam. Mówił że glucophage bardzo dużo kobiet w ciąży bierze i wszystko jest ok... Boje się że nie będę potrafiła dobrze dziecka przystawić do piersi, że będzie głodny, a ja zła że nic jeść nie mogę ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45775620]
Pani, podziwiam Cię za te notatki. Ale takie rzeczy tylko na dobre wychodzą, ![]() ![]() oby z córcią wszystko było OK ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() eeeeee-tam. strachy na lachy. może być różnie.
![]() ![]() |
![]() |
#1512 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
Mleb- niestety kleszcza wyrzuciłam.
pani- podziwiam za notatki i za poświęcony czas na karmienie(coraz bardziej przekonuję się, że ja się do karmienia (.) nie nadaję)
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-03-27 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
No naprawdę wolałabym nitkę
![]() Już po wizycie. Na szczęście ani nitki ani plastiku nie musze narazie mieć ![]() Szyjka 28mm czyli bez zmian. Mały waży 1215 gram czyli też dobrze. AFI 12, czyli też ok ![]() Byłam na wizycie 45 minut z czego pół godziny dr różne historie opowiadał ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Chciałam napisać że wtedy jest takie duże zaczerwienione koło na skórze. Ale takie naprawdę duże Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- A mi zadzwonili że jednak mnie nie zatrudnia. No cóż mam nadzieję że na wielkanoc będzie złoty strzał Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj mi jeszcze trochę czasu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No naprawdę... Tak samo czopkow i globulek nienawidzę bo cały czas je czuję ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kucyku ciesze się że wszystko ok ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zadomowienie
|
Cześć kobitki
![]() Nadrobiłam Was, ale po przeczytaniu ciągiem tych kilku stron nie pamiętam co komu.. kurcze ten kalafior zamiast mózgu ![]() ![]() W każdym bądź razie: Kucyku bardzo się cieszę, że obie wizyty udane ![]() Ja uwielbiam zajęcia SR ![]() ![]() ![]() Waderko, Edytko ![]() Zeberko - Kasieńko cudna dziewczynka ![]() ![]() Współczuję kleszcze... brrr. Agatko moja kochana ![]() Izka dobrze, że Dominik już zdrowy! Wyobrażam sobie jak bardzo musi Cię martwić to co się stało u Ciebie, ale kochana tak jak dziewczyny piszą, spróbujesz poćwiczyć i może się poprawi - życzę Ci tego z całego serca! Buziaczki dla Synka - uwielbiam jak o nim piszesz ![]() Fiol co za teksty tego lekarza - normalnie w d...pe kopa powinien dostać ![]() ![]() Barbi przekichane trochę z tym bólem masz ![]() Ja od tygodnia - mam taki ból krzyża i pleców, że po woli wymiękam - no ale w końcu to zasługa mojego "Słodkiego Ciężaru" w postaci rosnącej pannicy, więc jakoś daje radę ![]() Pani ależ Cię załatwiła wiosenna pogoda - bidulko ![]() Kubek ![]() Mlebid mam nadzieję, że obejdzie się bez sterydów!!! szkoda, że nowa praca nie wypaliła.. ale może tak właśnie ma być. Trzymaj się dzielnie i oby wszystko ułożyło się po Twojej myśli. Pikaso zdrówka dla córeczki!!! Szkoda, że starania musicie odłożyć.. ale już jest wiosna, zaraz będzie lato, więc te kilka miesięcy szybko miną! No i więcej nie pamiętam.. A i jeszcze najcudowniejsze życzenia urodzinowe dla Kamilka Luny i Jakuba Moniki!!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kp to u nas nie był słodko-pierdzący obrazek jak z reklamy lub amerykańskiego filmu familijnego. To był płacz mojego głodnego mini-tyci dziecka, moje łzy gdy chłop mi doił z moich (z natury i od zawsze) wielkich piersi 1 cm pokarmu i rurka sondy w szpitalu. i godziny z synem przy cycu. udało się, ale wcale to nie było łatwe i przyjemne. tyle, że ja sobie wcale nie wyobrażałam, że będzie. ale że będzie. są różne sytuacje, ale zakładnanie z góry, że się człowiek do czegoś nie nadaje mnie trochę dziwi... każda ciąża inna, każde dziecko inne, wszystko ma swój czas. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
życzę Ci, z całego serca, złotego strzału!!!
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Zadomowienie
|
A ja po odespaniu szpitala (choć szczerze to teraz mogłabym non-stop spać - powrót I trymestru chyba
![]() ![]() Poza tym czuję się ok, no tak jak pisałam plecy i krzyża dają mi się we znaki i przez ostatni tydzień tak niesamowicie urósł mi brzuch - jest na prawdę ogromny!!! ale już trochę opadło - tak mówi osoby, które mnie widzą na co dzień i w sumie chyba mają rację, bo lżej mi się oddycha. A Kucyk Ty pisałaś coś o obwodzie brzucha - na porodówce, jak położna mierzyła moje wymiary (stwierdzając, że idealne do porodu SN ![]() ![]() Co do doznań ruchowych to wiadomo - moja Leniuszka uwielbia spać, ale jak się zaczyna ruszać, a raczej próbuje się jakoś jeszcze przeciągnąć w tej brzuszkowej ciasnocie to czuję ją normalnie od klatki piersiowej do tyłka - te doznania są tak nie samowite, że aż nie do opisania ![]() A no i prócz ww. postanowień wychodząc ze szpitala stwierdziłam, że trzeba się najeść na zapas wszystkiego co potem będzie raczej nie dozwolone, więc dzisiaj jestem już po porcji pysznych frytek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O staraniach też tak myślę, zwłaszcza, że mam co robić w pracy i po pracy. Przynajmniej działkę obrobię i doprowadzę do stanu używalności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
Mlebidakin- trzymam kciuki za "strzał"
mam zaczerwienienie- średnica ok 2cm... dzwoniłam do gin- mam przyjechać w sobotę- pokazać się, być może rozpisze antybiotyk... muszę też zrobić badania na boleriozę- wiem, że czeka się 5 dni na wynik ale nie dopytałam po ilu godzinach od ukąszenia można robić badanie? Kubek, Alfa?- wiecie może?
![]() |
#1524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas właśnie położne na SR rodzenia powtarzają jak mantrę - że zarówno w trakcie porodu jak i potem gdy będziemy już miały maluszki przy sobie trzeba się liczyć z tym, że wszystko może się zdarzyć i nie powinno się mieć w głowie utartych schematów ani własnych słodkich wyobrażeń, bo rzeczywistość może być diametralnie inna. A jeśli my w głowie będziemy miały tylko to nasze jedyne i wg. nas słuszne wyobrażenie porodu, karmienia itd. to prosta droga do wielu rozczarowań, mega baby bluesa i innych nie za fajnych odczuć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
U mnie w sumie ok i nie ok martwię się bo 1,5 tyg temu z usg wychodził 6 tc a był 6+4 a dziś wychodzi z usg 6+3 a mam 7+6
![]() ![]()
#1526 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Agatka będzie dobrze Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętasz jak u mnie też po kolejnych usg był ciągle do tyłu? A potem nadrobił aż nadto ![]() Nie martw się ![]() a serduszko ile na min. bije?
![]() |
#1530 |
Zadomowienie
|
Pani-
![]() Zebra-badania z krwi to najwcześniej za jakies 3 tyg, Jak pojawi sie rumień wędrujący to tak czy siak antybiotyk. Z diagnostyka serologiczna mozna sobie wtedy dać spokój, bo ona trudna i niejednoznaczną w interpretacji. Na sam rumień wędrujący tez poki co za wcześnie. To co masz teraz to pewnie od samodzielnego grzebania w skórze i kleszczu ![]() Obserwuj sie ( czy pojawia sie ten charakterystyczny rumień wędrujący-foto do wygooglania) i kcźywiscie pokaz lekarzowi. ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Agata-loozik! Wydech, wydech, uśmiech na twarzy ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-27 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.