![]() |
#1501 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]() To wam się udało trafić na "ludzi" ale tż dobrze gadał mój pewnie bby tak samo gadał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Osz kurka zawał jak nic, dobrze że wszystko było ok. Cytat:
![]() Ojej biedny G -Roszek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No kto wie może Oliwki pomysły będą inspiracją dla Babci ![]() Tasiu obyś dała jutro radę ![]() Mnie tu zwykle o tej porze nie ma ale pozwolę sobie a co ![]() Gaszę światło! ![]() Dobranoc ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poprosze o pomoc - jaki dziecku kupić nocnik? Chcę już spróbować, bo pokazuje jak zrobiła kupkę (jestem zachwycona jak szybko łapie znaki ![]() Dzisiaj byłam na bazarku - nie ma nocników. Przeszłam się do sklepu dziecięcego - nie ma ![]() http://allegro.pl/zestaw-lazienkowy-...360060530.html czy warto po tą nakładkę i podstawkę? czy tego się nie używa?
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam w planach jeszcze nakładki i podstawki, więc nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć mnie by ta 5 godzina powaliła ![]() ![]() mój R dziś spał 1,5 godziny ...(a normalnie w ogole albo od czasu do czasu do 20 min) i już nie chcał zasnąc o 20 ...... pokaz pokaz podłogę nawet brudną ![]() ![]() mama szefem kuchni w restauracji ![]() ehhhh .... naprawdę współczuje .... jak to jest ze niektóre dzieci taksie męczą a innych to w ogole nie dotyczy .... biedny J ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Aby zachęcać i jednocześnie trochę się poruszać polecam skakać na kangurka -przytulic i po prostu podskakiwać . Można tez cwiczyc rączki w taki sposób ze jedną reką obejmujesz dziecko (trzymane tyłem) pod paszkę a druga masz wtedy wolną i chwytasz dziecka raczke .... czy podnosisz zabawke aby dziecko samo siegało itp. lub robic motorówki czyli dziecko na brzuszku (lub plecach) trzymane pod paszke -na Twojej rece i szybki obrót wokół własnej osi robiąc fale ... Na zajecia z łączonymi grupami nie poszłabym...to tak jakby połaczyc 1,2 ,3 ...klase podstawówki i mieć równe wymagania co do nich ... ogromny przeskok powstaje .... Spokojnie poczekaj na wrzesień . I bardzo polecam tego typu profesjonalne zajecia - R chodzi od 4-5 m.ż ,teraz już sam skacze do wody ,sam trzyma się brzegu po dopłynieciu ... Panele bardzo ładne ... ale i tak się boje ![]() chce mieć piekną trwałą podłogę drewnianą najlepiej debową ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Siedzenie w domu skłoniło mnie do posprzątania,poprania wszystkiego ,zmiany pościeli wszystkim w 10 min!!!(z pomocą starszaków ![]() ![]() I nie zapeszając R czuje się świetnie .zero temp,zero płaczu ,uszko można dotknąć już ... ![]() Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1505 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Nareszcie trochę chłodku. Ja tak na szybko bo podczytuje Was na razie i widzę, że Nestelle nadal szuka inspiracji podłogowych ![]() Proszę https://www.google.com/search?q=pod%...w=1281&bih=640 Świetna sprawa. Wizualnie ![]() To uciekam ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]()
#1506 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla Roszka ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
Nestelle pokazuje podłogi
![]() http://opocznoplytki.pl/p/971/12002/...FWKWtAodQ2MAFw takie cos mamy w korytarzu Format płytki30x60 A synuś się zmienił... ![]() ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2014-07-10 o 09:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
|
Kawalek podłogi w korytarzu. Uważam, że te płytki są super. Jasne mi się podobają. Jak już się coś zrobi to albo wchodzi cos nowego albo by sie chciało zmienić i zrobić jeszcze inaczej. No ale klej już zastygł płytki są jakie są wymieniać napewno szybko nie będę. Jasne płytki są fajne. My mieliśmy mały domek, zaadoptowaliśmy dużo tego co było i w miarę możliwości zrobiliśmy i urządziliśmy domek. Mieszkać jest gdzie.
Dragusia super i brawo za przeprowadzkę. Mój mały kilka dni się przyzwyczajał.. opowiedziałam mu, że ma swój pokój to w nocy z wrażenia też coś opowiadał raczkami wymachiwał itd. Hhehe ![]()
#1509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
I ja sie witam
Bylam z Milusiem na szczepieniu Mmr - mam bardzo dzielnego synka - NIE ZAPLAKAL tylko lekko sie skrzywil i wymruczal Mrrrrryyy Nene przy samym ukluciu - 84cm i 11.440kg ![]() Teraz mi spi. Wiec ja tez ide na 2h sie zdrzemnac - bo dzis zamkniecie w pracy :-/ Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nadrobiłam, śniadanie zjedzone. trzeba się przebierać i na spacer. ale mam smaka na zimną coca-colę w puszce ![]()
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() My tylko z info że pogoda cudna a wczoraj okazało się ze Anielka ma ospę... od tygodnia bo wtedy wyszedł pierwszy Babel a ja myślałam że ja coś ugryźć bo tylko jeden w zgieciu ręki a od przedwczoraj doszło kolejnych 10 wyprysków po lewej stronie i wczoraj pojechałam do lekarza i jej wygląda to na ospę dobrze ze poza wysypka małej nic nie dolega brak gorączki, wymiotów, biegunki itp. Wychodzi nadto ze łagodnie dziecko przechodzi ta ospe, wiec jedno szczepienie nam już odpada ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Dodam że nie wiertła skąd to się przyplatalo nikt u nas w otoczeniu nie chorował a ospa wylazi dwa tygodnie. Od wczoraj przebywamy w Koszalinie właściwie niedaleko Łaz a w sobotę i niedzielę zawody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
MBZ♥
|
Oliwka dobrze, że tak łagodnie
![]() ![]() Nestelle brawo za porządki ![]() ![]() Mam nadzieję, że Roszek już lepiej dziś ![]() Dragusiu co to za zachcianki? ![]() Kasia ![]() ![]() Catlhyn ja kupiłam dwa nocniki-zwyklaki, jeden w smyku, drugi w lidlu ![]() Anika też myslałam, że to tato szefuje kuchni ![]() jak Kuzynka? Achna gdzie Ty znowu uciekasz? ![]() Agata hej hej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hejka ja juz nie mam na nic czasu, mały bedzie alpinistą to pewne. ciągle go z czegoś ściągam, nastepne mistrzostwa w lekkoatlatyce moje ,zwłaszcza biegi na krotkich dystansach ![]() chyba kp mogę uznać za zakończone, mały nie jadł z tydzień już. za to czwórki nam się przebijają, każdej widać odrobinkę na wierzchu, szkoda ze wszystkie naraz ![]() tyle pamietniczka, moze mi sie uda coś was podczytać chociaz jestem ostro wzywana do budowy torów przez mlodą
![]() |
#1515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie to co myślisz ![]()
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
Oliwka
- ojjj ta skubana ospa ![]() ![]() Tasia - i jak tam doczolgalas sie do lekarza i do domku ...!!? Podziwiam Cie u mnie dzis 27stopni - i sie rozplywam czuje sie jakby bylo ze 150...!! Pot sie keje zewszad ... Duchota taka ze ![]() A tak chcialabym z Milusiem ciut pobyc. Spal dzis po szczepieniu 3h ... Obudzil sie pelny energii zaraz mam go bedzie karmila obiadkiem, chcialam ja ale juz bylo dla mnie "za pozno" :-( i musialam wychodzic by zdarzyc do pracy. Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Zadomowienie
|
Moje pisanie na wizażu się skończyło. Miarka się przelała. Pisałam niedawno do Moderny że T ma taką samą kaszke na rękach, a na buzi nic. Ze ma piękną skórę i takie tam. Dziś wylądowalismy u lekarza. Jutro jak się nie poprawi do innego. Ma takie uczulenie że aż rany, zaognione placki. Na pośladku a teraz widzę cos na plecach. Jakiś kosmos
Klątwa wizażu albo ktoś nam źle życzy. Za każdym razem jak coś napiszę to mi się źle odwraca. Dobrze ze w rozwoju się nie cofnął. |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | ||
Zakorzenienie
|
Na razie mama wzięła sobie urlop, od poniedziałku moja kuzynka która bawiła od początku, w sierpniu moja mama ma urlop a od września będę szukać.
![]() Z chęcią bym się wybrała za 9 miesięcy ![]() ![]() Cytat:
A co do meczu to akurat jak leciał to byłam z dziewczynami na rynku pod parasolkami na pożegnaniu jednej bo odchodzi z pracy, to nie dało się normalnie pogadać takie krzyki co chwila ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I brawa dla Roszka za skakanie, jestem w szoku ![]() I dzięki za rady dot. nocnika Spróbuję zobaczyć w Lidlu, ale to tak normalnie czy jak sa te tematyczne akcje? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale od czego uczulenie??? I to takie? Owoce pryskane czy nie wiadomo co?
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Jak wszystkie 4 beda wychodzic w taki sposob i nie wiadomo jak dlugo to oboje z J. oszalejemy :/ Od rana marudzil, jeczal, plakal, piszczal, krzyczal i tak caly dzien.. wstal niewyspany bo w nocy budzil sie kilka razy, w dzien wscieka sie i ciska wszystkim. Ani go ubrac ani przewinac, ciagle zly, rozdrazniony. W nocniku bajoro zamiast kupy, ewidentnie zeby. Przed drzemka dalam mu ibum, to pospal chociaz, na noc czopek ale i tak sie wierci. Do tego prawie caly dzien padalo i w domu sie kisilismy. Wieczorem wsadzilam na plecy i poszlismy, uspokoil sie. Wrocilismy na kapiel, zdjelam go a on w ryk i rece wyciaga. Wsystko od nowa, piski, wrzaski, nie dotykac. Po kaszy padl...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Brawa za porządki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
Monica
- ![]() Dla wszystkich chorowitkow ( zebowych - ospowych - kupowych - wysypkiwych ) wielkie ![]() Ja sie dygam - bo higienistka mowila ze do tygodnia moze Milus zaczac goraczkowac i miec wlasnie wysypke po szczepienna - ![]() Za to ze mna cos nie tak, znowu mnie wszystko boli, siostra zostala godzine dluzej w pracy - a ja latalam tam dmgdze krol piechota chodzi co chwila - i jeszcze ta Pogoda oszalec mozna :-/. No ale czekam na busa do domu prysznic i do spania - zobacze jaka sie rano obudze - ew wezme rzadacza ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
Hejka z ranca.
Zaliczylysmy wczoraj laryngologa ( btw jakby ktoras z Krakusek potrzebowala, dam namiar, b.fajna lekarka,z podejsciem do dzieci, cierpliwa wywazona, super), uszy ok, nosek ok,gardlo ok. Mam zrobuc wymaz z gardla konkrernie nosogardla czyli pewnie gdzies hleboko patyczek wloza....zeby wykluczyc czy to nie jakies bakteryjne. Natomiast zasugerowala mi lekarka, ze moze to byc refluksowe. Spotkalyscie sie z czyms takim? Powodem tej sugestii bylo to, ze ten kaszel nadila sie wieczorem i w nocy,glownie po jedzeniu. A stwierdzila,ze owszem nosek ma ciut przytkany ale nie tak.zeby moglo to powodowac taki kaszel. Macie jakies doswiadczenia z refluksem, diete jakas trzeba pewnie zachowywac? Powiedziala mi zeby przed snem zagescic jej mleko.a w nocy juz nie dawac. Moja gadzina zageszczonego nie wypila, w nocy nie dalam jesci owszem noc bez kaszlniecia,ale z histeria od 1 do 3. Dalam tylko wode do picia no i po wscieklym grzebaniu w buzi ibum i p tym zasnela. A ja po trzech godxinach snu wygladam i czuje sie jak zombie,ech.... Co do rozmowy to siedze teraz po reorganizacji z dwoma paniami jedna mnie zastepiwala na macierzynskim, opowiadalam, jak chodzila sie skarzyc ze za duzo zrobilam i ona ma przeze mnie duzo pracy....wiec teraz jest tak, ze pani albo mnoe nie zauwazala,albo kpmentowala....robila milion rzeczy zeby mi pokazac czy dac do zrozumienia, zem nikt. Dodatkowo jeden gosc od samego poczatku odkad wrocilam rzuca mi nie wybredne teksty, od tego ze za duzo robie po dogadywanie o moim prywatnym zyciu itp. I o ile jestem cierpliwa tak czare goryczy przelaly dwie rzeczy,w przypadku Pani to ze przez nia stracilam dla mnie spora prowizje a w przypadku kplegi to ze zaczal sobie zabierac rzeczy z mojego biurka. Poprosilam kierowniczki o przesadzenie, bylysmy na rozmowie, kierowniczka poeiedziala, ze jesli sytuacja sie nie zmieni to ta baba zostanie przeniesiona do innego pokoju, jeszcze mnostwo, mnostwo rzeczy jej powiedziala, tak ze mam nadzieje ze zrozumiala. Z kolei kolega byl zdziwiony tym, ze o jego zachowaniu powiedzialam, bo coz mi sie stalo ze se cos bral z monego biurka....wiec bylo ostro. To w skrocie ale i tak elaborat wyszedl. PANIKA,MODERNA wracac...gdziescie sa?
![]() |
#1524 | ||
Rozeznanie
|
bąk niedobry internet mi wyłącza, jak coś napize to musze kopiowac, odswiezac, wklejac jeszcze raz bo mi listwa robi cyk i router rozłącza
![]() Cytat:
despa jak mozna za "duzo robić"? ja rozumiem jak byś przesiadywała po 14h to ok, ale chyba nie siedzisz ponad to co masz siedzieć przy takim malym bąbelku?rozwala mnie podejście niektórych ludzi do pracy.zwłaszcza jak w takim przypadku maja dodatkową kase z załatwienia sprawy, no nie rozumiem ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
barykady z stolików,foteli pokonuje, sofe przystawiam stolikiem z ikei (niski) wiec włazi po nim na kanape itd itd ![]()
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja jestem, ale potrzebuje troche czasu na zlapanie dystansu ![]() Bylam blednie przekonana, ze znamy sie juz na tyle, ze mozemy rozmawiac o wszystkim - a tak nie jest ![]() Wczoraj wieczorem poszlismy na dzialke, akurat maz przegladal ule - i Marcel pierwszy raz sprobowal miodu prosto z plastra ![]() ![]() Kiedys wstawialam Wam link do bloga, gdzie opisywany byl przypadek z zaplesnialym kubeczkiem. My mamy avent 360, Marcel pije tylko wode z niego, kubek myje codziennie, rozkladam tez na wszystkie drobne czesci - i wyobrazcie sobie, ze mimo mycia, w jednej szczelinie silikonu byla malenka plamka plesni - takze myjac ten silikon trzeba bardzo dokladnie czyscic szczelinki ![]() A i jezscze napisze o tych krostkach na twarzy - to nie jest wysypka, to wyglada jak .. hmm... jak zatkane rozszerzone pory? no taka tlusta cera, krosteczki widoczne pod swiatlo - dlatego zastanawiam sie czy to hormonalne. Ale w poniedzialek mamy szczepienie, wiec dopytam lekarza. Oprocz tego M. bardzo zle reaguje na ugryzienia owadow - za kazdym razem ma tak strasznie duze, twarde swedzace bable ![]() U nas piekna pogoda - korzystamy i duzo spacerujemy ![]() I nie wiedzialam, ze tak ciezko jest kupic nowe buty - pierwsza pare kupilam bez problemu, natomiast teraz to masakra - dobrze, ze jest zalando ![]() ![]() M. ostatnio wszedl na sofe i dalej na parapet, mialam zawal wchodzac do pokoju ![]() W ogole to zavczyna sie wspinac na wszytsko, a jak pieknie wchodzi po schodach fiu fiu ![]() Milego dnia ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-07-11 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
MBZ♥
|
Oliwka i jak Anielka?
![]() Achna to z Mikołaja akrobata ![]() ![]() Despa nie ogarniam po prostu nie ogarniam:/ Monika bardzo Ci/Wam współczuję:/ Moderna nic mi nie mów o cenach butów dla dzieci:/ale co nie kupię:/ I bądź, pisz ![]() Dragusiu łeee ![]() Monicca Fifi też pokonuje przeszkody w domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
BYou mozna tez przyoszczedzic na kupnie butow, bo sa i tanie - ale ogladnelam teraz wiele par i niektore maja bardzo twarde podeszwy, albo twardy zapietek (no jak mozna dziecku ubrac takie sandaly?), albo zle wyprofilowane, waskie wkladki, albo za wysokie, za niskiie, obciskaja - a wiem, ze sa buty, ktore sa mieciutkie, maja fajnie odksztalacaja sie podeszwe, nie cisna przy chodzeniu (dzeicko nie placze przy ubieraniu) - na dwie pary wydalam fortune (przy pierwszych butach mialam szczescie, bo trafilam na elefanteny w cenie za pol, w dodatku byly idealne - teraz nie znalazlam tam zadnej pary, ktora by pasowala na stopke Marcela). Kupilam sandalki Balducci i polbuty Geox - szkoda, ze nie ma u nas Emelkow. A na jesien kupie Pepino - znalazlam idealne
![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-07-11 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |
Zakorzenienie
|
Heyah
![]() Cytat:
i qrde nie pamietamco dalej...Roszkowi zdrówka, pozostałym też! MY U TEŚCIÓW a wczorsj cos w nocy ukąsiło znów Kacpra czoło, łokiec i palec. NAjpierw niewinne bąbelki na noc zaczeło puchnąć, wystrszyłam się, smarowalam fenistilem, cebule przykładałam, dziś kupiłam wapno dla dzieci-jest lepiej...ale jeszcze "guz" na głowie i palcu....cholera zawsze cośmusi go dopaść, niewiem ma jakąś alergię, ze tak reaguje na ugryzienia....diewczyny, co mogęmu jeszcze przykładac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
MBZ♥
|
Moderna ja monotematycznie zostaję przy emelkach
![]() Nie znam pepino ![]() Cathlyn to była jakaś akcja tematyczna z akcesoriami dla dzieci bodajże w styczniu ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Klementyna jest jeszcze taki specyfik Dapis. Może on pomoże? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no kobieto bo ty jesteś dziwna, chodzisz do pracy pracować ![]() niech ją wysadzą i tyle Cytat:
![]() eh i Florek bez drzemki, co odkładałam do łóżeczka się budził i koniec, wyspał się przy cycku ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.