![]() |
#1441 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Hej
![]() twarz ma gładziutką, tylko po mmr miał wysypke ale zeszła po paru dniach (niczym nie smarowałam). Za to na nogach i rekach ma pełno placków czerwonych, nie wiem od czego bo duzo je róznych rzeczy ![]() Cytat:
![]() biedny Jakub ![]() ![]() szczęśliwego powrotu do domu ![]() ja tez na wyjeździe po paru dniach zaczynam tęsknić za swoim łożkiem i kuchnią tżta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() biedny Roszek ![]() Cytat:
![]() Despa, obcasom dla dziewczynki mówie zdecydowane nie. Ja oczywiscie jak byłam mała tez zakładałam mamy buty i chciałam byc dorosła, ale to było w formie zabawy i takiej pogoni za marzeniami (o tej dorosłości właśnie). Teraz dzieciaki mają dosłownie wszystko. Tylko czy mają marzenia? Perfum piżmowych współczuje, ja ostatnio bardzo źle reaguje na mocniejsze zapachy, szczególnie w taką pogodę. U nas upał niemożliwy. Siedzimy w domu, klima hula więc jest przyjemnie. Bilismy dzis rano u fotografa zrobic Jankowi zdjecie do paszportu. J. był w takim szoku, ze wystarczyły 4 ujecia i foto gotowe ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale wam fajnie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
Nestelle
- ![]() ![]() U mnie dalej pada yhmm ale wieje cieply wiatr ![]() Jade na centrum - biblioteka zakupy ( musze w koncu upolowac mopa - trza ladnie mieszknanko wyczyscic przed powrotem mamy haha, w sumie odkurzyc umyc podlogi i Gotowe ). Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wy nie ale On tak .... ![]() ![]() Dragusiu a jak Wy się czujecie ? lepiej już? U nas chyba lepiej - R całkiem dobrze ![]() Dzis przyszła moja mama ...ostatnio widuje rodziców prawdziwym przelotem bo ciagle gdzies jezdza /lataja ,wrócili z Chorwacji motorami ![]() ![]() ![]() Ale ,ale .....dziś mama przyjechała pierwszy raz od tak ...i została na prawie 2 godziny - a przez ten cały czas bawiła się z R ![]() ![]() bosch ale mi dziwnie .... taki mam porządek ( pewnie nie na długo ale co tam ![]() a R jaki zadowolony ze babcia się bawiła ... ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-07-07 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
słodko ![]() dodaję mojego brzdąca ![]() i pozdrawiam p.s.: u nas trochę się dzieję cięzko mi bo tż ciagle pracuje i go nie ma ale nie bede sie zalic dodatkowo inne sprawy zasmiecaja mi glowe wiec mam troche slabsze dni. Zyjemy mamy sie dobrze... powoli do przodu.
![]() |
#1446 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a my dobrze. jeszcze jednak jakieś gluty Florek ma ale nie przeszkadzają w zabawie ![]() Cytat:
![]() uuuu to dużo siły ![]() my się rozpuszczamy z tego upału
![]() |
#1447 |
Zakorzenienie
|
Dragusia na zdjeciu moj bąk z cioteczką..
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- A u nas padał deszcz.. i dzisiaj bez upału.. synkowi kupiono basek może jutro będziemy się bawić w nim ![]() Lecę do domu pozdrawiam ![]()
![]() |
#1448 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem gdzie jest granica, ale np. jestem raczej za jeśli chodzi o pomalowanie dziewczynce paznokci na weekend, wakacje, w każdym razie nie na co dzień, nie do przedszkola/szkoły. Cytat:
Cytat:
_________ u nas upał i grzmi, nie wiem czy coś z tego będzie, jakiś deszcz, póki co nie wychodzimy na spacer. J. już przygotowany na upał, dziś kupiliśmy mu maszynkę i ostrzygłam go na 6 mm ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- - wszystko, co się przemieszcza jest buuum buuum (brum, brum) i cały dzień chodzi z samochodzikami i buuum buuum - babcia nauczyła go dmuchać na paprochy leżące na podłodze i tak ganiał za nimi i dmuchał, teraz dmucha na wersalkę bo coś zobaczył - 2 dni lustra nie widział i oszalał po powrocie, kręcił się wokół własnej osi i cieszył jak zobaczył swoje odbicie, oddalał się, szybko raczkował do lustra i straszył chłopca krzycząc a!, bu! i miał ubaw, podnosił rękę i nogę i sprawdzał czy chłopiec robi to samo - bał się wyjazdu, jechaliśmy z moimi rodzicami, ich samochodem i J. bardzo mocno tulił maskotkę jak wsiedliśmy - zasmakował w chałce z masłem i dżemem porzeczkowym |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Zakorzenienie
|
Co to za pustki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, podpowiedzcie mi, bo nie pamiętam - jakie nosidło będzie dobre dla noworodka/niemowlaka? Takie, co prawie od początku będzie można nosić? I nie najdroższe na rynku...
Przez te upały zaczęłam panikować, że jednak wcześniej Ania się pojawi, torba do szpitala już w trakcie pakowania i załatwiam ostatnie sprawy... ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-07-07 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Zadomowienie
|
Cześć moje Mamusie!
![]() cierpię na brak czasu. jakiś lek? ktoś? coś? ![]() na weselu było zaje...fajnie. miało być tylko przyjęcie z obiadem dla najbliższych ale młoda w ostatniej chwili załatwiła dj`a i mogę szczerze powiedzieć, że już dawno tak dobrze się nie bawiłam Miałam adoratora ![]() ![]() ![]() anika u nas u stóp jszcze jakoś idzie po kąpieli ale u rąk jeszcze ani razu normalnie mu nie obciełam, zawsze na śpiocha banany w ziemii ![]() despa też jestem na nie, jeśli chodzi o obcasy na nie. już pal go licho jak to wygląda, ale zdrowia to im od tego nie przybędzie makijażowi gimnazjalistek też mówię nie Klementyna uśmiałam się z zoo ![]() świetne zdjęcie z fokarium ![]() alliw ![]() miałam spytać jak Janek w upały? dużo mu się główka poci? bo my jeteśmy co raz bliżej decyzji, żeby obciąć włoski ![]() Moderna Karol ma krostki na czole i policzkach już parę miesięcy i nie schodzą po niczym. skóra nie jest szorstka, ale krostki są. ledwo zauważalna kaszka Kasia Miluś 6-latek przystojniaczek ![]() Nestelle biedny Roszek ![]() jak gorąco ![]() no i Lolek się obudził także si ju lejter
#1453 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Nadrobilam sumiennie,bo ani czytac ani pisac nie dalam rady. Siekla mnie taka migrena,ze w sumie to malo co jarze z wczoraj. Dobrze,ze chlop w miare szybko po pracy przyszedl i zajal sie dziewczynami, bo nie wiem co by bylo.Dzis tez leb naparza ale mam nadzieje ze przejdzie choc troche. Laski trzymajcie kciuki bo o 7.30 czeka mnie rozmowa z kierowniczka i " moimi" dwoma kokezankami z ktorymi teraz siedze i na co dzien odczuwam swoja niewidzialnosc....ech...
#1454 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() migreny współczuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to już na następny poród jesteście ustawieni to nic tylko robić robić i robić ![]()
![]() |
#1455 |
MBZ♥
|
Despa mega
![]() migreny współczuję:/ Nestelle fajnie, że Babcia poczuła się Babcią ![]() ![]() Kwiatuszku cieszę się że się wybawiłaś ![]() ![]() ![]() Monika ![]() ![]() U nas w nocy burza za burzą ale dalej parno:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Zakorzenienie
|
Despa kciuki!
Mnie również wczoraj dopadła migrena.. byłam nie do życia ![]() ![]() ![]()
#1457 |
Zakorzenienie
|
HEJ!
![]() Filip śpi, do pracy mam na 14 to w końcu dorwałam kompa ![]() Byliśmy wczoraj ostatni raz na bioderkach, na zdjęciu i sprawdzeniu chodu. Następny raz mamy przyjść z bratem lub siostrą ![]() W niedziele byliśmy nad wodą ale F. miał radochę jak wszedł to nie chciał wyjść. W piasku też się pięknie bawił a mama się opalała. ![]() Nadrobiłam ale cytować niestety już nie mam czasu, muszę lecieć umyć głowę i pomalować się póki śpi. Nestelle fajnie że w końcu wróciłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nasz jest czyściochem strasznym.. zobaczy jakiś paproch i podnosi. Bierze się do trzaskania much i komarów jak widzi. W piasku bawi się a niebawem zrobimy mu piaskownice, mamy dostac tylko musimy odczyscic i pokrywe dorobic. Na wsi jak na wsi.. kurki są krówki są koniki sa.. nie muszę za bardzo w książeczkach pokazywać bo czasem na żywo się uda zobaczyć. Mój syn lubi rozmawiać po swojemu.. ostatnio wyszło mu kilka słów... np. ładnie powiedział ciocia zrozumiale.. wyszlo mu to jak nigdy.. tata brum... nie ma.. ni ma nie ma, tam... bam... i ciagle swoje opowiadania po swojemu ![]() ![]() Ciężko mi bo mąż pracuje długo i często m wyjazdy.. miałam kryzys ale liczę, że znajdziemy coś nowego. Z pilnowaniem jest różnie wiadomo ale jakoś dajemy radę. To tak w wielkim skrócie co u mnie. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Zabawy nad wodą są mega fajne ![]()
![]() |
#1459 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tylko trawy na podwórku nie mamy buu Cytat:
![]() Radość ogromna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Babcia ![]() Cytat:
![]() z bratem siostrą powiadasz, to trzeba coś z tym zrobić ![]() ![]() Hej helloł ![]() Ja cały czas zza krzaka czytam, ale w końcu mi się zachciało napisać ![]() U nas bez większych zmian, raczkujemy intensywnie ząbkujemy ale strasznie powoli i walczymy o wagę ![]() Mamy masakrę z usypianiem przez ten gorąc, ale jakoś dajemy radę. Aha i powoli odstawiam małego od piersi bo to już takie tam ciumkanie nie jedzenie więc w dzień udaje się już bez uu tylko wieczorem i w nocy jak się obudzi. Tylko nie mam poparcia bo mama jak zwykle że jestem złą matką bo nie daję dziecku a on jeszcze mały itp itd ale ja i tak jestem dumna że mimo problemów na początku udało mi się wytrzymać tyle. A czekać nie zamierzam aż sam się odstawi bo wątpię by to nastąpiło także dużo siły i cierpliwości potrzebuję bo nerwicy idzie dostać. Jedynie siostra jedna mnie wspiera bo inaczej bym oszalała ![]() Ot tyle pamiętniczka, pewno o czymś zapomniałam na ale trudno ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 | ||||
Zakorzenienie
|
Wrócili my
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wracając do podrózy, tz jechał cała trasę i nawigacja cos świrowała no i jakimis za.dupiami nas prowadzila, troche z mapą omijalismy dziury, ale kilka razy zboczylismy z głownej trasy no i za Puławami wlasnie jedziemy jakąś dziurą zabitą dechami, a tu jakis zryte skrzyzowanie-rondo, ale kwadratowe z 6 odnózami;p Jeszcze tz mówi "o i policja stoi" (była 3 rano) i wjechał na to skrzyzowanie- pod prąd;p Jeszcze ja Mu mówie, "nie jedziesz pod prąd"?, a on"qrde nic nie widze ciemnica" (nie było latarni) np i oczywiście policja za nami;p zatrzymali nas. SKąd wracamy, gdzie jedziemy itp;p Tz mówi, że poprostu sie pomylił, ze ciem,no, że zmęczony, ze wie, ze źle zrobił, ale nie celowo, ze gps nas myli, to on kazal mape pokazac, skad jedziemy, pokazal gdzie sie kierowac itp. i mowi, no bedziem mandat 250zł i 5pkt. NA to tz, ze Ale WY jestescie odtego, zeby pomagac, a nie karać za pomyłki, a on, ze trzeba sie nie mylic, na to tż, ze wraca z dzieckiem z wczasów, zbieralismy cały rok na wakacje, a tu teraz jeszcze 250zł i w ogole gadka cały czas, ze jezdzi przepisowo, nie ma żadnych pktów, że jakby prxzekroczył predkosc to byłby sam sobie winny, a tu sie pomylił po prostu= tz się broni jak moźe, a ten broni swoich racji;p pytał ile ma KAcper, gdzie tz pracuje i w ogole wywiad cały w końcu mówi, że będzie mandat i koniec, prosze do auta i poczekać, na co tż : stracił PAn w moich oczach;p (ja bym sie na miejscu tego policjanta juz wqrzyła;p) No i siedzimy w tym aucie, a oni przed radio gadaja-sprawdzali go czy co...w końcu go wołają, oddaja dokumenty i mówi: żonie kwiaty, dziecku zabawke na to konto, a od nas dziś tylko pouczenie i nas póścili- nie musze dodawac, ze reszte trasy jechalismy 60 i 90km/h i równiutko;p;p Ot taka historia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Zakorzenienie
|
dobra podjęłam decyzję koniec z cyckiem w dzień, od jutra tylko na wieczór do snu.
tylko teraz mi powiedzcie jak w dzień uśpić dziecko bez cycka? bo nie mam pojęcia ![]()
#1462 |
Zakorzenienie
|
nadrobię wieczorkiem ....
teraz przeczytałam tylko ostatni post Dragusi - i nie pomoge ...mój R pomimo cycoholictwa nie był nigdy usypiany cycem . sam zasypia . ale w dzień w ogole raczej .... U nas masakra ....pochwaliłam dzień przed zachodem wczoraj ![]() i ....wczoraj od 16 pogorszenie ....R popłakiwał ,goraczka wróciła , do tego wyciek z uszka ....(już to raz miał ...i okazało się ze ok) całą noc karmiłam ...widać ze R czuje ulge podczas picia ....dziś podobnie od rana także ... wiec chyba to ząbek - tak! pierwszy raz w zyciu moje dziecko ząbkuje z bólem ![]() czy wasze dzieci podczas ząbkowania miały problemy z uszami???? bo R ma tuz przed skokiem temp. taki wyciek woskowiny ze az kapnie kropla czy dwie poza uszko ....no i nie pozwoli sobie go dotknąć .ale zaczerwienienia brak .... na 16 idziemy to sprawdzić do lekarza .
#1463 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Na teraz możesz kółkową chustę sobie kupić, jest fajna na upały, bo tylko jeden kawałek materiału, prosto się ją instaluje ![]() A co do bondolino to używki sa po 200-300 zł. Poużywasz a potem sprzedasz w podobnej cenie, więc się opłaca. Ja swoje jeszcze cały czas używam ![]() nestelle ![]() despa jak rozmowa? Co do obcasów to ja jestem na nie - myślę, że odpowiedni wiek na delikatne obcasy - 2-4 cm to 13-14 lat, nie wcześniej. Na malowanie też. I na paznokcie również. klementynka ale podróż... ale fajnie, że policja jednak tak się zachowała dragusia moja też przy cycku usypia w dzień i na noc, jak jesteśmy na dworze to w nosidle. Innej opcji nie ma i na razie nie mam pomysłu jak to zmienić agateczka za odstawianie, oby poszło bezproblemowo ![]() muszę się potem cofnąć, bo czytałam na telefonie i mnie zdjęcia ominęły ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1464 |
Zakorzenienie
|
Tasia dla noworodka to najlepsza chusta (albo tkana, albo elastyczna - tkana jest lepsza, bo lepiej trzyma cialko, natomiast elastyczna na pewno latwiejsza w obsludze - ja tkana mialam doslownie kilka razy, bo nie potrafilam sama dobrze dociagnac - no i material ciezki, gruby - Agnjeska miala elastyczna, podpytaj, ajk sie jej nosilo). Oprocz tego dla najmniejszych jest nosidlo Marsupi (ale ono starcza na bardzo krotko, nie pamietam, ale ok. 4-6 miesiecy),pozniej to Bondolino - swietne nosidlo, a jeszcze pozniej, bo dla siedzacych to Tula, Boba, Manduca, ErgoBaby
![]() ![]() ![]()
#1465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jeszcze zależy ile używane, ale ok 200zł to bardzo tanio. sama swoje sprzedałam za 300zł, ale i bardzo krótko używane. za to tulę już sobie zostawiam i nie będę sprzedawać, a na przyszłość jeśli będzie maleństwo to kupię chustę do momentu aż dorośnie do tuli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Dziewczyny, dzięki za odp w sprawie nosidła. Chustę mam, używałam czasem przy Krzysiu. Ale jeśli w sierpniu też będą takie upały, a ja będę miała się poowijać tą chustą dookoła i jeszcze ciepełko Ani... to chciałam nosidło, bo jednak mniej tego materiału i obtaczania się ![]() No nic, jakoś będzie ![]() Ja dalej umieram, czekam na czwartek (ma być 20 stopni i deszcz ![]() Krzyś dziś jakoś niefortunnie się uderzył, nawet nie mocno, ale rozwalił sobie dziąsło (ten kawałek nad górnymi jedynkami, gdzie jest taki jakby języczek) i strasznie krwawił, długo jakoś... ![]() ![]() Ogólnie więc kiepski dzień :/
#1467 |
Zakorzenienie
|
Despa przeszedł Emi kaszel? Nie kupiłam leku bo u nas prawie zniknął.
Szpilki to marzenie mojego dziecinstwa i tak powinno być. Tak samo jak dziecko. Doroslam to mam. Aczkolwiek wiem że takie czasy i pewne rzeczy jak makijaż robi się wcześniej, ale są jakieś granice. Agatka nie daj się, jesteś wspaniała mama i bardzo długo karmiłas. Nawet lepiej niech je mm niż tylko ciumka skoro ma prxytyc Nestelle Kamil przy zablokowaniu męczy uszy więc chyba pobolewaja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Zapomniałam wam napisać o weekendzie. Byliśmy nad wodą, Kamil jak zawsze ciągle w wodzie swirowal z TZ, w końcu zanurkowal ale mu się nie udało bo się zakrztusil, zaczął charczec i wymiotowac krwią! W sekundzie świat mi się zawalił, nogi jak z waty, patrzę a to truskawki!!! I to w całości, nie dziwne że je zwrócił ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Zakorzenienie
|
Rozmowa ok,napisze wiecej wieczorem.
Lunka nie,jeszcze nie. A ile Kamila meczylo?pojutrze idziemy do laryngologa
#1469 |
Zakorzenienie
|
LunaO
- ![]() Eh a mialam miec wolne hihi ( wiem glupia jestem wpierw narzekam ze mam za malo godzin, biore wakt a potem "zaluje" ) - ale rozplywam sie - a wiatrak ZNIKNOL ![]() Oby do 23.30 bleeee Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.