Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 08:14   #1501
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

ja uciekam, mam dzisiaj wizytę taką kontrolną na 10.20, na szczęście tym razem na nfz

powodzenia na innych wizytach
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:19   #1502
Aleaa_
Wtajemniczenie

Ja koncze kroplowke i do domu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:20   #1503
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
eeee jak tak to pasuje, jeśli to jest zawsze o tyle samo to można sobie zawsze dodawać. Zrobimy najpierw testy czy u nas też tak będzie i luz. Gorzej jakby było tak jak z tymi do czoła, że zawsze w cały świat, raz tak, raz tak, a na to to już chyba jestem w stanie się zgodzić

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
ja uciekam, mam dzisiaj wizytę taką kontrolną na 10.20, na szczęście tym razem na nfz

powodzenia na innych wizytach
powodzenia

my uciekamy do lekarza i jeszcze siuśki Jasia do badania
lecimy póki jeszcze skwaru nie ma....

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość

tylko oszczędzaj się w tym domu, a nie tysiąc pomysłów od razu
a co Ci powiedzieli o tej szyjce?
Stary 2014-07-22, 08:38   #1504
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
eeee jak tak to pasuje, jeśli to jest zawsze o tyle samo to można sobie zawsze dodawać. Zrobimy najpierw testy czy u nas też tak będzie i luz. Gorzej jakby było tak jak z tymi do czoła, że zawsze w cały świat, raz tak, raz tak, a na to to już chyba jestem w stanie się zgodzić

powodzenia

my uciekamy do lekarza i jeszcze siuśki Jasia do badania
lecimy póki jeszcze skwaru nie ma....

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

tylko oszczędzaj się w tym domu, a nie tysiąc pomysłów od razu
a co Ci powiedzieli o tej szyjce?
Nadal jest 1cm, wiec mam nie dzwigac, nie schylac sie, spacerowac wolnym krokiem, czyli po prostu oszczedzac sie. A szyjke mam kontrolowac u mojego gina, najlepiej co 1-2 tygodnie.

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:44   #1505
Kasia427
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Alea noooo w końcu do domu! Uważaj na Was!

Ela Ty jak żona marynarza Dasz radę! A co z Jaśkiem, że do lekarza idziecie? Na kontrolę? Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

Zjadłam śniadanie i zmykam zaraz na chwilę do PZU... muszę dostarczyć dokumenty do odszkodowania za tą złamaną rękę mojego synka...
może chociaż na lego mu starczy, to sobie kupi
Stary 2014-07-22, 08:45   #1506
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Nadal jest 1cm, wiec mam nie dzwigac, nie schylac sie, spacerowac wolnym krokiem, czyli po prostu oszczedzac sie. A szyjke mam kontrolowac u mojego gina, najlepiej co 1-2 tygodnie.

To malutka ta szyjka! Nie proponowali założenia szwu albo pessara?? Masz się oszczędzać i broń Boże nie denerwować się Mamą i nie mieć 1000 pomysłów na minutę. Dziecko teraz jest najważniejsze.

Ja też dziś się wizytuję, ale jak ja to mówię ciemną nocą, bo dopiero 19:40. Ciekawe jak moje podwozie. :/

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:05   #1507
Kasia427
Wtajemniczenie

To kciuki za wszystkie wizyty!!!
Stary 2014-07-22, 09:07   #1508
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
o pol stopnia nawet, nie wiedzialabym o tym gdybym go nie miala wtedy ze soboa jak corka na salmonelle byla w szpitalu, miala bardzo wysoka goraczke i wolalam sprawdzac tez swoim termometrem no i za kazdym razem pokazywal wieksza temp. niz na tym co mierzyla pielegniarka(bezdotykowy na czolo)
te ze szpitali też są walnięte często... Ja byłam gorąca jak cholera na czole, mój termometr pokazywał 38,7, a szpitalny.... 37,1

Czekoladko wow jaką masz dużą córeczkę już
Mała jest duża, więc pewnie jak urodzić te 2 tyg. wcześniej to nic się nie stanie Nie stresuj się zawczasu Mi się skracała, a teraz nie wiem jakim cudem jest jakaś długa
Twój gin nie chce założyć Ci pessaru? Bo to zablokowałoby możliwość wcześniejszego porodu.

Kasiu - to trzymam kciuki żeby sprawa poszła po Twojej myśli... informuj nas. Ten kraj jest chory - to jest pewne
Mój TŻ dziś pojechał służbowo do Zabrza o 5 rano i tak mi go szkoda ma tyle pracy ostatnio.... wcześniej ciągle praca-szpital, teraz jak na złość jeszcze więcej roboty - wyjazdy (dziś tam, jutro Wawa, przyszły tydzień Wrocek i coś tam jeszcze). Przełożyliśmy nasz wyjazd o 1 dzień i jedziemy w czw przez to, bo musi wrócić na pon, a i tak na wyjeździe będzie pracował

daria - ja będę próbowała namówić koleżankę żebyśmy na spółkę kupiły po paczce pieluch z Pampers i Dady, podzielimy się na pół i popróbujemy na dzieciaczkach (ona ma TP 2 tyg. po mnie) Mam nadzieję, że się zgodzi. A jak nie, to jako pierwsze do szpitala kupię Pampers, a do domu paczkę Dady. Jeszcze mi jedna wizażanka bardzo poleca te pieluchy z Tesco - ponoć jakościowo takie jak Dada, nic nie przecieka, a na Dady jej mały ma uczulenie, a na te nie.
Śliczny brzuszek!

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/zestaw-startowy-to...421828990.html Ja mysle nad tymi butelkami, zna ktos? Jakos mi sie wizualnie bardziej podobaja od aventowych
ja kupiłam ten zestaw (tu: http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...373030770.html, bo robiłam większe zakupy do tego sprzedawcy) i wizualnie bardzo mi się podoba, wymacałam już Tylko nie wiem czemu w zestawie były 2 dodatkowe smoczki, a ja dostałam trzy

Rosalie - ja akurat łóżeczko będę miała używane Dostaniemy od rodziny TŻ, nie zamierzam wybrzydzać Tylko TŻ je przemaluje jak będzie to odnowienia.

Justynaw - śliczny komplecik
też mnie strasznie męczą te upały... Szczerze mówiąc ledwie daję radę wytrzymać.

Keithlyn - fajnie, że macie już łóżeczko Ono może sobie postać, ja tylko materaca nie kupowałabym tak wcześnie żeby się nie kurzył (nawet w opakowaniu), pewnie ok. października go kupię.

alekaz - a od kiedy ktg? Zawsze myślałam, że to się robi na końcówce, a moja znajoma teraz leżała na patologii ciąży z powodu problemów sercowych i jej już robili ktg (ten sam etap ciąży co ja)

beige - aj dzieciaki... A Ty tam uważaj żebyś udaru nie dostała od tego słońca!

Aleaa kurde, co z tą Twoją szyjką... Załóż pessar koniecznie! Ja wiem, że to 200zł, ale to dla bezpieczeństwa...

słoneczko - hehe mój mały czasami jak się wypnie, rozpycha, to tak mi brzuch wyciąga w jednym miejscu, że mam wrażenie iż zaraz pęknę

Kochane, przede wszystkim każdej z osobna baaardzo dziękuję za wsparcie Jesteście kochane!!

W ogóle to mały w szpitalu ostatnio tak nie bardzo chciał się ruszać po tym zabiegu, ale jak wróciłam do domu to zaczął I dziś od rana harcuje. Chyba też miał już dość
Mały się rusza, a ja mam straszne mdłości i zaraz pójdę to już trzeci dzień z rzędu.

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-07-22 o 09:09
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:50   #1509
alekaz1
Zakorzenienie

Kiara nie pytalam sie dokladnie od kiedy.doweim sie jak pojde do poloznej teraz 7sierpnia. Bylo za duzo informacji na raz i nienadarzalam z kodowaniem
Stary 2014-07-22, 09:53   #1510
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Kiara dobrze ze juz w domu jestes. Ja dzis bylam u siebie w przychodni u poloznej sie zapisac to teraz co tydzien max dwa bede miala jeszcze wizyty u poloznej bedziemy sluchac tetna i potem tez ktg.
o co chodzi z ta położną? To każda z nas ma się z jakąś umawiać? Bo ja zielona w temacie;p

Cytat:
Napisane przez daariaaa002 Pokaż wiadomość
Zanet ładnie się tam rozpycha hehe mój młody też się często tak wierci ale nie mogę uchwycić tego na apracie

Skoro były już zwierzaczki, to teraz przechodzimy na brzuszki hehe
Mój syn pozdrawia wszystkie wizażowe ciocie hihi
słodki brzusio widzę że masz pępek schowany a to mój normalnie wylazł na zewnątrz prawie cały, Tomek mój się śmieje że to pewnie chłopak i siusiakiem wypycha od środka

Cytat:
Napisane przez daariaaa002 Pokaż wiadomość
dziękuje, wgl nie wyglądam jakbym była w ciąży.. pogoda mnie dobija od 14 siedzę sama i nic nie zrobiłam czuje się słabo, apetytu brak i wgl chęci na cokolwiek ;/ przeglądałam na allegro pościele do łóżeczka, i te ochraniacze boczne, tyle jest fajnych wzorów ze ciężko się zdecydować
ja znalazłam na takiej stronie zestaw w którym się zakochałam, ale cenę mają dramatyczną Fakt, że to z łóżeczkiem ze wszystkim no ale jednak dużo;p może skuszę się chociaż na samą pościel, bo wybór kolorystyki jest duży;p
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-...kitiera-s.html

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Futbolowa nie martw się, ja też nic prócz ciuszków nie mam a zakupy typu termometry, kosmetyki itp. mnie przerażają, bo mam wrażenie że nie wiem co kupić
ja nawet ciuszków nie mam;/ mam kilka bodziaków ale na półroczniaka;p i kilka ciuszków od znajomej a atak to jeszcze nic;/ ale wynalazłam fajny komis więc jak poznam płeć tro ruszam na zakupy:P

Cytat:
super! i jak już wiele nas mówiło, masz się oszczędzać, nie stresować i dużo odpoczywać!
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 10:14   #1511
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć
Wsuwam na śniadanie serek wiejski z jabłkiem i malinami
Moja glukoza wyszła ok, choć nie wiem konkretnie jaki wynik, bo mama mi odebrała i tylko dzwoniła, że w porządku.

Kasiu, ja przy drugim dziecku jestem mega wyluzowana jeśli chodzi o zakupy, nie kupiłam jeszcze nic, pewnie we wrześniu zacznę przeglądać co mam, a co mi potrzeba Teraz nawet o tym nie myślę.

Rosalie, jak trafiłaś na okazję ze sterylizatorem to ok, moim zdaniem wystarczy wyparzyć butelkę i tyle, poza tym robiłam to tylko na początku jak synek był malutki, a potem tylko jak nową butlę kupiłam, syn pił mleko z piersi, wiec te butle miałam dwie: małą i dużą, co tu sterylizować?

Aleaa, siedź w domu i serio nie przeginaj, fajnie, że cię puszczają do domu, ale z szyjką nie ma żartów, nawet nie chcę pisać, co najprawdopodobniej stanie się z twoim dzieckiem, jak na tym etapie ciąży zaczniesz rodzić

Kiara, jak koleżanka nie będzie się chciała złożyć, to po tej jednej paczce zużyjesz z pewnoscią

Nie wiem jak pozostałe dziewczyny, które mają już dzieci, ale mój syn urodził się z wagą 3,5kg i tych pampersów rozmiar 2 zużyłam tylko 3 opakowania i to koncówka juz taka ciasna się wydawała. Nie kupujcie za dużo tych małych, jeszcze dostaniecie w prezencie i co potem z tym zrobić?

Ela, powodzenia u lekarza, może Jasiek ma jakiś alergiczny kaszel? Z rana zawsze jest gorzej, bo podczas snu, w poziomie wydzielina się zbiera i rano kaszel jest większy

Muszę zmierzyć mój materac, ale 6,5cm nie wydaje mi się mało, dziecko przecież dużo nie waży.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Ja na ktg chodziłam codziennie od 38 tc.

Z położną się nie umawiałam, kiedyś u lekarza rodzinnego wypełniałam taką deklarację o pielęgniarce środowiskowej (i położnej chyba też) i szpital na podstawie mojego adresu zamieszkania i związanym z tym rejonem, do którego należę zawiadamia po porodzie odpowiednią przychodnie i oni wysyłają położną.
Przed porodem też można zasiegnąć porady położnej, tylko trzeba się dowiedzieć, gdzie jest siedziba waszej położnej.
Stary 2014-07-22, 10:17   #1512
alekaz1
Zakorzenienie

no ja zrobiłam tak jak moja kuzynka we wczesnijeszej ciazy ze zglosilam sie do przychodni swojej po 20 tygodniu wlasnie wypelnic deklaracje i teraz bede miala spotkania z polozna.
Stary 2014-07-22, 10:31   #1513
daariaaa002
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
Dariaaa,

ładny brzuszek. Powiedz koniecznie skąd masz takie spodenki? Właśnie takich szukałam na te upały!
Dziekuje, spodenki kupilam w h&m za 30zl
Wstalam o 8 tz zwkleklam z lozka poszlismy na zakupy :d obiad sie juz robi, mlody fika, moze wyjde pozniej do pepco to cos moze fajnego upoluje dla mlodego

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Justyna, ja to wgl Nie mam brzucha heheh ten kto nie wie o ciazy w zyciu by Nie powiedzial ze w niej jestem heheh a to juz 24t4d :d
Stary 2014-07-22, 10:40   #1514
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Rety, muszę pójść za Waszym przykładem i zacząć robić jakieś zakupy, bo na razie nie mamy absolutnie nic poza tym, co nam obiecano - ciuszkami, wózkiem i wizją kupna łóżeczka
Ja poza ubrankami ktore mam po bratankach ( ktore lezaly w kartonie wiec chialam zeby nabraly zapachu normalnego wiec je wypralam i przejrzalam)mam jeszcze troche ciuchow z sh bo lubie zagladac i jak sa fajne to kupuje a pozatym nic zajme sie tym na przelomie wrzesnia i pazdziernika chociaz ja mam tp. na 2.11...
Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Rosalie, jak trafiłaś na okazję ze sterylizatorem to ok, moim zdaniem wystarczy wyparzyć butelkę i tyle, poza tym robiłam to tylko na początku jak synek był malutki, a potem tylko jak nową butlę kupiłam, syn pił mleko z piersi, wiec te butle miałam dwie: małą i dużą, co tu sterylizować?
.
Moja bratowa ma dwójkę i mlodszego wcześniaka od poczatku dokarmiala mm a potem juz tylko mm bo nie przybieral wiec tych butelek duzo uzywala, i mowila tez, ze na poczatku przelewala wrzatkiem a potem juz tez nie, tylko myla, i ze sterylizator zbedny jej sie wydaje. Za to kolezanka karmiaca tez mm miala sterylizator i sobie nie wyobrazala bez niego zycia to chyba kwestia jak kto lubi otaczac sie bardziej i mniej potrzebnymi rzeczami ja to jestem minimalistka i nie bede napewno kupowac, ale moze jak ktos ma dwojke lub trojke na raz to by mu sie przydal..

Aleaa - odpoczywaj i dbaj o siebie, jestes teraz tez odpowiedzialna za życie i zdrowie innego człowieka więc trochę przystopuj z pomyslowoscia

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

U mnie nadal upal, chociaz moze odrobine mniejszy, zrobie chyba pierogi z bobem, chociaz po poludniu jedziemy do mamy tzeta wiec chyba pojdziemy tez cos zjesc.

Milego dnia

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-07-22 o 10:41
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 10:41   #1515
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Aleaa dobrze, że już wychodzisz do domu. Szpital to nic fajnego. No ale pamiętaj, że szyjkę masz skrajnie krótką i to zagraża życiu dziecka więc musisz się oszczędzać.

Nie wiem od czego zależy to czy ma się spotkania z położną. Ja zapisując się do przychodni wybierałam lekarza ale też kazali mi wybrać położną. I choć chodzę do ginekologa z tej przychodni, prowadzę tam ciążę to spotkań z położną nie mam. Chyba tylko po porodzie przyjdzie.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 10:49   #1516
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

Czekoladko wow jaką masz dużą córeczkę już
Mała jest duża, więc pewnie jak urodzić te 2 tyg. wcześniej to nic się nie stanie Nie stresuj się zawczasu Mi się skracała, a teraz nie wiem jakim cudem jest jakaś długa
Twój gin nie chce założyć Ci pessaru? Bo to zablokowałoby możliwość wcześniejszego porodu.
w 1 ciazy tez szyjka mi sie skracala za szybko a potem przestala, teraz byla skrocona juz i stala w miejscu a teraz znowu sie skrocila, ale widocznie nie jest az tak zle skoro lekarz narazie kazal sie oszczedzac i nie chodzic za duzo

Cytat:

Nie wiem jak pozostałe dziewczyny, które mają już dzieci, ale mój syn urodził się z wagą 3,5kg i tych pampersów rozmiar 2 zużyłam tylko 3 opakowania i to koncówka juz taka ciasna się wydawała. Nie kupujcie za dużo tych małych, jeszcze dostaniecie w prezencie i co potem z tym zrobić?
ja mialam rozm. 1 newborn 1 opakowanie, 2 - 2 opakowania

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 11:03   #1517
esti87
Rozeznanie

Witajcie kochane nie bylo mnie jakis czas..po burzy uderzylo nam do anteny i przez jakis czas nie mielismy internetu..staralam sie na sluzbowym lapku tz Was podczytywac ale on i wieczorami na nim pracowal wiec ciezko bylo sie do niego dorwac...mam ponad 30 str do nadrobienia..ale mysle,ze juz niedlugo bd na bieżąco..gratuluje Wam dobrych wiesci..i zmykam do lektury..obym w 2 dni wszystko nadrobila

ja mialam wczoraj wizyte i u nas wszystko ok..lekarz jednak sprecyzowal TP i oczekiwania na koniec pazdziernika / poczatek listopada..mam sie nastawiac wczesniej niz na 13.11..w sumie chyba nie podal konkretnego powodu..nio i wyskoczyla mi anemia.. do glukozy podchodzilam 2 razy..za 1 zakrecilo mi sie w glowie,przeszla fala dusznosci i poszedl belcik ,nie dalam rady..ale to tez pewnie za sprawa tych upalow..a za 2 razem spielam sie w sobie i dalam rade.. pozdrawiam Was wszystkie serdecznie..

jesli dolaczyla do nas jakas nowa mamusia-mamusie to witam serdecznie wkrotce Was dogonie
Stary 2014-07-22, 11:07   #1518
paulina119a
Zadomowienie

Dzien dobry

Właśnie Was doczytałam... uuuuffff znowu niemało naskrobałyście gaduły

Mój mąż jest na urlopie.... i przez to moja organizacja dnia legła w gruzach i nie miałam kiedy do Was zajrzeć...
Jak tak ma być przez najbliższe 2 tygodnie to ja dziękuję !

Dziś idę do gina po zwolnienie... dopytam co z tym ZUSem i miejscem zameldowania/zamieszkania oraz ew.kontrolami....

Dziewczyny od 2 tygodni mój brzuszek jest twardy. Nic nie w sumie nie boli (poza uczuciem rozpychania sie dziubka oraz skurczami macicy). czy to powód do niepokoju, czy tak ma być?
Wy tez tak macie/miałyście?
Doczytałam, że większość z Was bierze magnez... ja nie biorę. Miałyście skurcze czy co? Z jakiego powodu ten magnez?

I musze Wam powiedzieć, że ostatnio mało siusiam... tzn często ale po kilka kropelek dosłownie :/ zawsze wstawałam w nocy a teraz nie. I przez to chyba (???) czuję się napuchnięta i stopy aż do kostek w sumie mam opuchnięte cały dzień...
Muszę o tym dziś powiedzieć lekarzowi !

Trzymam kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty
Postaram się do Was zajrzeć później
Miłego nia
Stary 2014-07-22, 11:16   #1519
Indra83
Wtajemniczenie

Paulina, jak masz twardy brzuch non stop to chyba nizbyt dobrze, mi twardnieje, le też pobolewa od nadmiaru aktywności i od długiego chodzenia, jak masz dziś wizytę, to powiedz lekarzowi, a z siusianiem to może faktycznie woda ci się gromadzi i nie masz czym sikać, a dużo pijesz?
Stary 2014-07-22, 11:23   #1520
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Paulina, jak masz twardy brzuch non stop to chyba nizbyt dobrze, mi twardnieje, le też pobolewa od nadmiaru aktywności i od długiego chodzenia, jak masz dziś wizytę, to powiedz lekarzowi, a z siusianiem to może faktycznie woda ci się gromadzi i nie masz czym sikać, a dużo pijesz?
Generalnie twardy brzuch mam non stop.... nawet od razu po przebudzeniu Martwi mnie to. Ale jak byłam na ostatnim USG (w piatek) to mówiłam o tym lekarzowi i ten powiedział że nic niepokojącego nie widzi. Mówisz, ze twardnieje Ci od chodzenia... na to praktycznie cały dzień sie szwendam... łażę... coś robie.... nie umiem leżeć

Pije sporo... mysle, że lekką ręką wlewam w siebie ze 2 litry wody plus jakaś herbata/sok czasem mnie najdzie na Fante/Sprite ale z tym to uważam...
I mimo tego sikam mało... i tak pomyslałam, że to włąśnie może byc przyczyną moich obrzęków.
Stary 2014-07-22, 11:39   #1521
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane nie bylo mnie jakis czas..po burzy uderzylo nam do anteny i przez jakis czas nie mielismy internetu..staralam sie na sluzbowym lapku tz Was podczytywac ale on i wieczorami na nim pracowal wiec ciezko bylo sie do niego dorwac...mam ponad 30 str do nadrobienia..ale mysle,ze juz niedlugo bd na bieżąco..gratuluje Wam dobrych wiesci..i zmykam do lektury..obym w 2 dni wszystko nadrobila

ja mialam wczoraj wizyte i u nas wszystko ok..lekarz jednak sprecyzowal TP i oczekiwania na koniec pazdziernika / poczatek listopada..mam sie nastawiac wczesniej niz na 13.11..w sumie chyba nie podal konkretnego powodu..nio i wyskoczyla mi anemia.. do glukozy podchodzilam 2 razy..za 1 zakrecilo mi sie w glowie,przeszla fala dusznosci i poszedl belcik ,nie dalam rady..ale to tez pewnie za sprawa tych upalow..a za 2 razem spielam sie w sobie i dalam rade.. pozdrawiam Was wszystkie serdecznie..

jesli dolaczyla do nas jakas nowa mamusia-mamusie to witam serdecznie wkrotce Was dogonie
milo ze wrocilas
oo to moze jednak spotkamy sie na porodowce tylko ze mi lekarz tez wrozy wczesniejszy porod, a czemu tobie powiedzial ze wczesniej ?

zbieram sie na pogrzeb.....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 11:43   #1522
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Alea noooo w końcu do domu! Uważaj na Was!

Ela Ty jak żona marynarza Dasz radę! A co z Jaśkiem, że do lekarza idziecie? Na kontrolę? Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

Zjadłam śniadanie i zmykam zaraz na chwilę do PZU... muszę dostarczyć dokumenty do odszkodowania za tą złamaną rękę mojego synka...
może chociaż na lego mu starczy, to sobie kupi

nooo gdybym chociaż nad morzem mieszkała to coś by z tego było, codzienne spacery brzegiem morze itp a tak to kicha
byliśmy na kontroli, byliśmy tydzień temu, ale on ciągle kaszle.....

Cytat:
Cześć
Wsuwam na śniadanie serek wiejski z jabłkiem i malinami
Moja glukoza wyszła ok, choć nie wiem konkretnie jaki wynik, bo mama mi odebrała i tylko dzwoniła, że w porządku.

Kasiu, ja przy drugim dziecku jestem mega wyluzowana jeśli chodzi o zakupy, nie kupiłam jeszcze nic, pewnie we wrześniu zacznę przeglądać co mam, a co mi potrzeba Teraz nawet o tym nie myślę.

Aleaa, siedź w domu i serio nie przeginaj, fajnie, że cię puszczają do domu, ale z szyjką nie ma żartów, nawet nie chcę pisać, co najprawdopodobniej stanie się z twoim dzieckiem, jak na tym etapie ciąży zaczniesz rodzić

Kiara, jak koleżanka nie będzie się chciała złożyć, to po tej jednej paczce zużyjesz z pewnoscią

Ela, powodzenia u lekarza, może Jasiek ma jakiś alergiczny kaszel? Z rana zawsze jest gorzej, bo podczas snu, w poziomie wydzielina się zbiera i rano kaszel jest większy

Muszę zmierzyć mój materac, ale 6,5cm nie wydaje mi się mało, dziecko przecież dużo nie waży.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Ja na ktg chodziłam codziennie od 38 tc.

Z położną się nie umawiałam, kiedyś u lekarza rodzinnego wypełniałam taką deklarację o pielęgniarce środowiskowej (i położnej chyba też) i szpital na podstawie mojego adresu zamieszkania i związanym z tym rejonem, do którego należę zawiadamia po porodzie odpowiednią przychodnie i oni wysyłają położną.
Przed porodem też można zasiegnąć porady położnej, tylko trzeba się dowiedzieć, gdzie jest siedziba waszej położnej.
Indra tak podejrzewam, to wszystko dziwne jest u niego..... siedzi w domu, a jak był mniejszy często chorował i zapalenie oskrzeli sie zdarzało, łapał duszności, brał wziewy. Robiliśmy panel z krwi, ale nic nie wyszło, IgE całkowite ma w normie, ale np po pomidorach robi mu się suchy placek na policzku, na skórze rąk i nóg ma takie krosteczki drobniutkie podskórne....
teraz też dostał dziś wziewy Flixotide, pewnie mu pomoże jak zawsze....
doktorka zerknęła w kartę i się okazuje, że rok temu o tej porze miał to samo..... także muszę wrócić do pulmonolożki alergolożki i chyba testy skórne zrobimy..... ciekawe co teraz lata w powietrzu......
Stary 2014-07-22, 12:10   #1523
fiorella22
Zadomowienie

hej, pisalam Wam ostatnio ze wylicytowalam na all laktator.
Śniło mi się dziś, ze go testowalam a ze nie miałam jeszcze dzidzi (było to tak jakby teraz) to dawalam to mleko do picia TŻtowi

Czekoladko, trzymaj się i powodzenia na późniejszej wizycie.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-22, 12:22   #1524
Indra83
Wtajemniczenie

Paulina, niestety w ciąży trzeba nauczyć się odpoczywać i zwolnić, jeśli pojawiają się niepokojące objawy, oczywiście porozmawiaj jeszcze raz z lekarzem bo przez internet, to sobie mozemy radzić i radzić, ja też wiecznie biegałam, coś robiłam, ale teraz chodzę wolno (chyba, że się zapomnę), w domu robię różne rzeczy na raty, ale robię wszystko, noszę zakupy, pewnie trochę za ciężkie, podnoszę do góry ręce itp. tylko wolniej Ja się strasznie boję szpitala i choć leżenie też mnie nudzi, to staram się odpoczywać ile wlezie, nie mam aż tak dużo czasu na to, drugie dziecko w domu skutecznie zapewnia rozrywkę

Ela, mój syn jest uczulony na kota, psa i roztocza, ma tak od czasu do czasu, że zaczyna kaszleć, tak szczekająco, wtedy nebulizacje, aż przejdzie i na co dzień dostaje wzięwy przez tubę Flixotide, trochę przerwy, za jakiś czas znowu, tylko u nas jest gorzej właśnie zimą, a lepiej w lato, mam kota i już słyszałam od niektórych lekarzy, że zabijam własne dziecko. Testy skórne to chyba raczej nie latem się robi, a nie wiem czy u twojego synka nie jest za wcześnie, mój syn miał w tym roku robione pierwszy raz, wcześniej z krwi.

Fiorella, mój TŻ nie chciał spróbować mojego pokarmu nawet w realu, ja próbowałam, ale nic szczególnego
Stary 2014-07-22, 12:24   #1525
sloneczko_1201
Zadomowienie

Czekoladka trzymaj się tam dzisiaj.
Twoja córa faktycznie już spora ja na kolejnej wizycie też spodziewam się wieści o takim kolosiku, ale zobaczymy

Aleaa uważaj teraz na siebie i odpoczywaj, leż, a nie pieski głupoty

Kiara współczuje Ci tych mdłości.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Ja też chciałam kupić taki zestaw butelek jak wstawiacie, ale stwierdziłam, że 4 butelki mi nie potrzebne kupię jedną większą, a jedną mniejszą przecież one się nie niszczą tylko smoczki będę wymieniać na większe i tyle.
Pieluchy też na bieżąco przecież sklepy blisko i nie warto zapasu robić, chyba, że wielka promocja by była.

Śmigam gotować pomidorową, bo mnie dzisiaj naszło, a na jutro już zakupiłam papryki, bo była promocja i będę mięskiem nadziewać

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 12:33   #1526
Justana1984
Rozeznanie

a z tego wszystkiego nie pochwaliłam się Wam co mi się dziś śniło
ta nieświadomość płci już tak za mną chodzi, że śniło mi się dzisiaj że byliśmy z małżem na USG a ja jak oglądaliśmy sobie przysnęłam i przez sen tylko słyszałam jak lekarz mówił, że na pewno dziewczyna:P ciekawe czy się jutro sprawdzi, byle bym tylko nie usnęła hehehe
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-07-22, 12:50   #1527
manieczka1
Zakorzenienie

Hej!
Wczoraj były u mnie koleżanki i siedziały do 22, ale nadrobiłam
Kiara dobrze, że już wyszłaś ze szpitala dbaj teraz o Was ja magnez brałam 2 tabletki rano, 2 wieczorem (mange b6)
Justynaw gratuluję chłopca piękny komplecik
Keithlyn wcale nie szybko z tym zakupem my meble z ikei mieliśmy już jakieś 2 miesiące temu tylko jeszcze nie są złożone
czekoladka wow, ale waga ładna odpoczywaj, bo z szyjką nie ma żartów
Rosalie piękne ciuszki
Aleaa no to dobrze, że już do domku odpoczywaj tylko!!!! i też trochę się zdziwiłam, że przy tak krótkiej szyjce nie założyli szwu czy pessara...
esti no anemia niestety często ciężarówki dopada, ale dobrze, że z glukozą chociaż dałaś radę
paulina daj znać co tam Ci gin powiedział z tym Zusem sama jestem ciekawa jeśli chodzi o twardy brzuch to ja przez pierwszy trymestr i trochę w drugim miałam praktycznie twardy cały czas i brałam magnez. pogadaj z ginem
fiorella co za sen
Justana no to ciekawe czy sen się sprawdzi
trzymam kciuki za wizyty
a jeśli chodzi o sterylizator to ja na szczęście dostanę
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 12:58   #1528
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulina, niestety w ciąży trzeba nauczyć się odpoczywać i zwolnić, jeśli pojawiają się niepokojące objawy, oczywiście porozmawiaj jeszcze raz z lekarzem bo przez internet, to sobie mozemy radzić i radzić, ja też wiecznie biegałam, coś robiłam, ale teraz chodzę wolno (chyba, że się zapomnę), w domu robię różne rzeczy na raty, ale robię wszystko, noszę zakupy, pewnie trochę za ciężkie, podnoszę do góry ręce itp. tylko wolniej Ja się strasznie boję szpitala i choć leżenie też mnie nudzi, to staram się odpoczywać ile wlezie, nie mam aż tak dużo czasu na to, drugie dziecko w domu skutecznie zapewnia rozrywkę

Ela, mój syn jest uczulony na kota, psa i roztocza, ma tak od czasu do czasu, że zaczyna kaszleć, tak szczekająco, wtedy nebulizacje, aż przejdzie i na co dzień dostaje wzięwy przez tubę Flixotide, trochę przerwy, za jakiś czas znowu, tylko u nas jest gorzej właśnie zimą, a lepiej w lato, mam kota i już słyszałam od niektórych lekarzy, że zabijam własne dziecko. Testy skórne to chyba raczej nie latem się robi, a nie wiem czy u twojego synka nie jest za wcześnie, mój syn miał w tym roku robione pierwszy raz, wcześniej z krwi.

Fiorella, mój TŻ nie chciał spróbować mojego pokarmu nawet w realu, ja próbowałam, ale nic szczególnego
no właśnie coś czuję, że u nas tak samo.... tylko jeszcze nie wiem na co, zadzwonię, umówię się na wizytę i zobaczymy co powie.... my też właśnie ta tuba z Flixotide, czasem Ventolin też dostawał. Mój tylko tubę ogarnia, nebulizacje odpadają, no, ale jak nie będzie wyjścia to będę musiała go oswoić i przyzwyczaić do nich.... z tubą też było ciężko, na początku to z płaczem, na siłę niestety.... ale przyzwyczaił się
Stary 2014-07-22, 13:02   #1529
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Justana no to ciekawe czy sen się sprawdzi
hej! ja mam w sumie nadzieję, że się sprawdzi, bo wolałabym dziewoję no ale jak będzie chłopak (a jestem przekonana wręcz że tak będzie) to i tak będę skakać z radości ważne żeby zdrowe było))
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-07-22, 13:02   #1530
Indra83
Wtajemniczenie

Ela, mój syn ma nebulizacje co jakiś czas od 2 roku życia, więc jest przyzwyczajony, jak ma ostrzejszy napad, to taka nebulizacja moze trwać nawet pół godziny, też sie czasem buntuje, ale z reguły włączam bajkę i ogląda z maseczką na twarzy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości